Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Vaba Mikrofon »  Panganduse teema (Küsitlus: Millist panka eelistad?) märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 19, 20, 21 ... 504, 505, 506  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing

Millist panka eelistad?
Swedbank
32%
 32%  [ 21 ]
SEB Pank
21%
 21%  [ 14 ]
LHV
32%
 32%  [ 21 ]
Luminor
1%
 1%  [ 1 ]
Coop
4%
 4%  [ 3 ]
Holm Bank
0%
 0%  [ 0 ]
Bigbank
0%
 0%  [ 0 ]
Inbank
0%
 0%  [ 0 ]
Mõni muu pank
6%
 6%  [ 4 ]
hääli kokku : 64

autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
miga
HV Guru
miga

Autoriseeritud ID-kaardiga
sõnum 14.03.2011 09:50:57 vasta tsitaadiga

Tundub, et me ei usalda panku ja arvatavasti teen täna selle lükke, et kogutud raha endale saada. Pank on muidugi ahne ja kuna ma pole 55.a, siis kehtib mulle järgnev:

# 21% tulumaksumäär väljamakstud summalt.
# Lisaks osakute tagasivõtmistasule peab pensionifondivalitseja kinni 2% osakute puhasväärtusest.
Kommentaarid: 34 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 32
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Draax
HV veteran
Draax

sõnum 14.03.2011 10:21:27 vasta tsitaadiga

miga kirjutas:
Keegi veel igakuiselt III sambasse pappi taob ? Hakkasin paar päeva tagasi mõtlema, et kas on sellel jume. Pea 5.a maksnud igakuiselt, kuid käivad jutud, et asi ei pruugi lõpptulemust anda. Nüüd siin mõtlengi, et võtaks kogutud raha välja...

Kas see tm. tagastus sissemaksetelt kaotati nüüd ära? Enne oli point selles, et sisuliselt investeerid oma raha, aga saad kohe 21% tagasi.
Kommentaarid: 29 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 29
tagasi üles
MelesMeles
HV Guru

sõnum 14.03.2011 11:14:53 vasta tsitaadiga

miga kirjutas:
Keegi veel igakuiselt III sambasse pappi taob ? Hakkasin paar päeva tagasi mõtlema, et kas on sellel jume. Pea 5.a maksnud igakuiselt, kuid käivad jutud, et asi ei pruugi lõpptulemust anda. Nüüd siin mõtlengi, et võtaks kogutud raha välja...

Hakkasin 4-5 aastat tagasi suure hurraaga koguma 3nda samba osakutesse. Aasta kogusin, selle jooksul sai pank rämeda % hooldustasusid ning sain teada, et enne 2te aastat sinna makstud raha kätte ei saagi. Panga kontoris suunati mind 3nda samba lõpetamise jutuga järjest kahe inimese juurde, iga viimane kogenum kui eelmine icon_lol.gif keelitasid mind, et jätke ikka raha meile, küll osakute hinnad tõusevad ja mis need igakuised haldutasud ikka on, see on normaalne osa igast investeeringust.

Kokkuvõttes kaotasin 2 aastase 3nda samba investeeringuga umbes veerandi algul sissemakstud rahast. Enam ei tule sellist lolli mõtet iial pähe kopp.gif

edit: kui on tõesti suur vajadus 3ndasse sambasse (väärtpaberitesse) investeerida, võib alati vaadata, kuhu pank selle raha ise paigutab. (Mingid aktsiad, fondid, jms.) Ja siis osta neid aktsiaid eraldi, ilma panga vahenduseta, ning hoida 40 aastat. Tuleb odavam.

Warren Buffett hajutamisest (või raha teistele usaldamisest):
Spoiler Spoiler Spoiler

Dijital
HV Guru
Dijital

sõnum 14.03.2011 11:15:19 vasta tsitaadiga

Oli siin üks juhus, kus ühele firmale tehti Swedbanki poolt üks pakkumine laenude ja intresside koha pealt. Hetke numbrites oli kõik päris kena: madalam intress jmt. Aga kuna iga lepingu muutmine maksab, intresside muutus hakkab kehtima uuest aastast jne, lisaks veel paar punkti, mis olid vastuvõetamatud, mis kokkuvõttes oleks läinud kallimaks kui vana süsteemi jätkamine. Sai seda ka pangale öeldud. Pank vastas, et "...ma näen, et olete majanduslikult mõtlevad. Teeme siis lepingu ümber nii, et teile oleks sobivam..."
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Draax
HV veteran
Draax

sõnum 14.03.2011 12:28:29 vasta tsitaadiga

MelesMeles, kui arvestada, et selle 4-5 aasta sisse jäi ka kõva börsikrahh, siis muidugi kaotasid raha. Kui oleksid koguma hakanud näiteks aasta tagasi, oleksid praegu 50%-ga võidus.
Sellepärast ongi see pikaajaline investeering. Selliseid asju pole mõtet mõõta paariaastase tsükli baasil.

Kindlasti, kui oled ise natukenegi asjas sees ja viitsid süveneda ja infot koguda, tasub ise oma raha investeerida. Vahendustasud jäävad ära ja kõik otsused teed ise (oma süü kui p. läheb). Lihtsalt III samba puhul oli see tm. tagastus ekstra präänik, mis motiveeris (21% kasumit börsist sõltumatult).
tagasi üles
Betamax
HV Guru
Betamax

sõnum 14.03.2011 12:54:02 vasta tsitaadiga

Ma pean seda kohustuslikku pensionisammast nuumama. Muid sambaid vabatahtlikult nuumata ei kavatse thumbs_down.gif
Kommentaarid: 750 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 563
tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 14.03.2011 13:29:22 vasta tsitaadiga

MarioA. kirjutas:
ostad vääriskive
icon_lol.gif
On keegi reaalselt üritanud mingeid vääriskive müüa? Täitsa huvitav oleks teada millist hinda saadi.
Draax kirjutas:
miga kirjutas:

Kas see tm. tagastus sissemaksetelt kaotati nüüd ära? Enne oli point selles, et sisuliselt investeerid oma raha, aga saad kohe 21% tagasi.
Minu teada saab tagasi alles tuludeklaratsiooniga
Kommentaarid: 106 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 86
tagasi üles
Draax
HV veteran
Draax

sõnum 14.03.2011 15:31:42 vasta tsitaadiga

Ho Ho kirjutas:
MarioA. kirjutas:
ostad vääriskive
icon_lol.gif
On keegi reaalselt üritanud mingeid vääriskive müüa? Täitsa huvitav oleks teada millist hinda saadi.
Draax kirjutas:
miga kirjutas:

Minu teada saab tagasi alles tuludeklaratsiooniga

Pikaajalise investeeringu korral võib öelda, et järgmise aasta veebruaris tagastatav raha tagastataksegi "kohe".
tagasi üles
MelesMeles
HV Guru

sõnum 14.03.2011 21:19:57 vasta tsitaadiga

Draax, oleks tädil rattad, oleks ta omnibuss. Sellepärast ongi pikajaline ja pankadele meelepärane investeering, et pangad saavad pika aja jooksul igakuiseid haldustasusid. icon_wink.gif Pangale maksad mingite osakute vms omamise eest iga kuu, pangast saad oma raha tagasi, kui elad pensioniealiseks. Ma ei näe loogikat, miks kainelt mõtlev inimene seda oma rahaga teha tahaks.

Ühesõnaga, pigem teha OÜ ja läbi selle tegutseda, kui eraisikuna juba maksustatud raha panka seisma panna, et selle hoidmise eest veel makse maksta. Must huumor icon_lol.gif Tootlus keskmiselt (peale tulumaksu maha arvamist) üle 10% III sambaga niikuinii ei tule... icon_rolleyes.gif , millest võiks reaalse pildi saamiseks inflatsiooni maha arvestada. Jääbki paar %. thumbs_down.gif

Mõned ärivad HVs kasutatud läpakaid ja telefone ja teenivad ühe diili pealt rohkem, kui heauskne paar aastat töötanud III samba pidaja aastas saab.

Vääriskivide asemel on väärismetallid praegu täitsa pandav variant. Aga mis vääriskivid? icon_biggrin.gif

Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

Autoriseeritud ID-kaardiga Online
sõnum 16.03.2011 09:03:48 vasta tsitaadiga

[VaHuR] kirjutas:
Olen kasutanud Swedbanga, SEB, Sampo ja Krediidipanga internetipankasid. Ning pean ütlema, et Swedbanga oma on kõige mugavam kasutada. Seejärel SEB, siis Sampo ja Krediidipank.

Olen kasutanud Swed,SEB ja Nordea.Minu järjekord oleks hoopis:
SEB
Nordea
Swed

Näiteks Swdis kasvõi nii lihtsa asja nagu e-teenuste või määratud maksete otsimine paneb tükk aega mõtlema, kus kohas see asi nüüd võiks olla icon_rolleyes.gif

Win11 25H2 upgrade skriptid neile kelle masin ise ei taha 23H2 või 24H2 pealt ennast uuendada: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=11720738#11720738
Youtube lisa vene jama eemaldamiseks: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=11745846#11745846
Kommentaarid: 92 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 82
tagasi üles
raitl
HV veteran

sõnum 16.03.2011 09:21:35 vasta tsitaadiga

tomorrow kirjutas:
[VaHuR] kirjutas:
Olen kasutanud Swedbanga, SEB, Sampo ja Krediidipanga internetipankasid. Ning pean ütlema, et Swedbanga oma on kõige mugavam kasutada. Seejärel SEB, siis Sampo ja Krediidipank.

SEB
Nordea
Swed

Näiteks Swdis kasvõi nii lihtsa asja nagu e-teenuste või määratud maksete otsimine paneb tükk aega mõtlema, kus kohas see asi nüüd võiks olla icon_rolleyes.gif

+1 thumbs_up.gif
Kommentaarid: 166 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 147
tagasi üles
Betamax
HV Guru
Betamax

sõnum 16.03.2011 12:22:08 vasta tsitaadiga

SEB U-Net oli nii kaua hea, kuni nad uue kujunduse peale üle läksid. Ma pole sellega endiselt harjunud.
tagasi üles
raitl
HV veteran

sõnum 16.03.2011 12:26:47 vasta tsitaadiga

SEB uus U-Net on tegija icon_biggrin.gif Kõik on käe-jala juures ja ülevaatlik thumbs_up.gif Kui nad nüüd Business osale kah selle rahapäeviku püsti paneksid, siis oleks väga rahul
Kommentaarid: 166 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 147
tagasi üles
Anti112
HV Guru
Anti112

sõnum 16.03.2011 12:43:08 vasta tsitaadiga

Betamax kirjutas:
SEB U-Net oli nii kaua hea, kuni nad uue kujunduse peale üle läksid. Ma pole sellega endiselt harjunud.

Ma kasutan ka siiani vana edasi, kiirem ja stabiilsem. icon_rolleyes.gif
Kommentaarid: 131 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 114
tagasi üles
Betamax
HV Guru
Betamax

sõnum 16.03.2011 12:49:24 vasta tsitaadiga

Tüütu on seda iga kord sisse logides valida.
tagasi üles
Fukiku
Kreisi kasutaja
Fukiku

sõnum 16.03.2011 12:58:35 vasta tsitaadiga

Betamax kirjutas:
Tüütu on seda iga kord sisse logides valida.
Aitab selline trikk - tekita endale bookmark järgmisele lingile: https://id.seb.ee/konto/unet3.sh/un3min.w?lang=EST&cert=ON&act=LOGIN1&user=SINUKASUTAJANIMI ja kasuta seda. Konkreetne bookmark logib sisse ID-kaardiga SEB UNeti vanasse tekstiversiooni. Natukene timmides peaks siit ka vana tavaversiooni välja meelitama ja ilmselt õnnestuks ka paroolikaardi login'i siia otsa kruvida, aga jäägu see juba harjutuseks lugejale. icon_smile.gif
tagasi üles
arm2004
HV Guru
arm2004

sõnum 16.03.2011 13:06:27 vasta tsitaadiga

ma olen selle uue U-Net'iga juba üsna harjunud, IMO täitsa vinge thumbs_up.gif meeldib see, et avalehte saab mudida omale sobivaks (mul näiteks kontode jäägid ja nende all kohe uue ülekande kast). rahapäevik on ka hea asi - pidevalt ei viitsi jälgida aga paari kuu tagant vaadates annab hea ülevaate palju priisatud on.
Anti112
HV Guru
Anti112

sõnum 16.03.2011 13:32:00 vasta tsitaadiga

Fukiku kirjutas:
Natukene timmides peaks siit ka vana tavaversiooni välja meelitama...

https://www.seb.ee/cgi-bin/unet3.sh/un3min
Kommentaarid: 131 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 114
tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 16.03.2011 14:16:57 vasta tsitaadiga

Betamax kirjutas:
Ei oska kommenteerida kui vana varianti sa silmas pead. Võrreldes eelmise versiooniga julgeks väita, et peale enamkasutatud asjade lemmikute alla bookmarkimist käivad toimingud oluliselt kiiremini, kui varem. Samuti on vaja näiteks väljavõtete ja jäägi vaatamiseks vähem liigutusi teha ning rahapäevik on pagana mõnus asi.

Aeglus saab tingitud olla ainult renderdavast PCst kus seda vaatad, serveri pool reageerib vähemalt sama kiirelt kui varemgi. Olen mõned korrad ka moblal seda täisvariandis jooksutanud ning pole mingeid kiiruse probleeme täheldanud, kuigi pean tunnistama et leht pole disainitud kõrge DPI ja suhteliselt madala reso jaoks. samas kiirkorras raha kantimine ühelt arvelt teisele mõne minuti jooksul on teostatav icon_smile.gif

Kommentaarid: 106 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 86
tagasi üles
mTim
HV Guru
mTim

sõnum 16.03.2011 14:26:24 vasta tsitaadiga

mul ikka uus uimab vahel, aga see on tingitud Tele2 Start paketist...
Uus leht soovib ikka nati kiiremat ühendust..

tagasi üles
Fukiku
Kreisi kasutaja
Fukiku

sõnum 16.03.2011 14:31:02 vasta tsitaadiga

Samas ei saa öelda, et uus UNet veatu oleks. Üleeile võtsin UNetist välja kontoväljavõtte kahe viimase aasta peale korraga. Sellepeale teatas brauser kõigepealt, et Javascript skript jookseb nii kaua, et kas ma äkki soovin selle jõuga seisma panna, pidavat kahtlane olema. icon_razz.gif Kui ma sellest loobusin, tuli küll pilt ette aga ilmselgelt oli brauseril taustal veel väga palju tegemist, kuna lehe kerimine üles-alla oli väga vaevaline, tundus igatahes väga sedamoodi olevat, et taustal jahvatati Javascriptiga veel jumal teab mida läbi, et pilti ekraanile saada jne.

Aga üldiselt, mulle uus meeldib, üldse ei kurda. icon_smile.gif

tagasi üles
mikk36
HV Guru
mikk36

sõnum 16.03.2011 14:38:51 vasta tsitaadiga

tomorrow kirjutas:
[VaHuR] kirjutas:

SEB
Nordea
Swed

Spoiler Spoiler Spoiler
Kommentaarid: 85 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 2 :: 78
tagasi üles
Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

Autoriseeritud ID-kaardiga Online
sõnum 23.03.2011 15:13:16 vasta tsitaadiga

Kaks täiesti erinevat kogemust ja lahendust samale probleemile.
Swed vs SEB siis antud juhul.

Probleemiks deebetkaartide aegumine.

Swed: Panin kaardi automaati ja sain teate, et aegunud - ei mingit hoiatust enne seda ja mõistagi pidin ülekande SEB-sse tegema, et saaks teise kaardiga raha välja võtta, et mitte nälga jääda pole ukse taga.Pidin helistama, et uut kaarti vaja.Lubati teha ja kätte sain nädala pärast icon_confused.gif
SEB: Tuli meil, et 10 päeva pärast kaart aegub.Läksin internetipanka, et uus kaart vormistada.Avastan, et polegi vaja.Uus kaart juba automaatselt valmis tehtud ja juba ootab mind thumbs_up.gif .Läksin järgi.Vana kaart samas deaktiveeriti ja kohe uus kätte.Ei mingit kasutuspausi ja nädal ilma kaardita passimist thumbs_up.gif

Eks arvake ise kumb meetod inimesele mugavam ja meeldivam on icon_rolleyes.gif

Win11 25H2 upgrade skriptid neile kelle masin ise ei taha 23H2 või 24H2 pealt ennast uuendada: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=11720738#11720738
Youtube lisa vene jama eemaldamiseks: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=11745846#11745846
Kommentaarid: 92 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 82
tagasi üles
Draax
HV veteran
Draax

sõnum 23.03.2011 15:25:34 vasta tsitaadiga

tomorrow kirjutas:
Kaks täiesti erinevat kogemust ja lahendust samale probleemile.
Swed vs SEB siis antud juhul.

Probleemiks deebetkaartide aegumine.

Swed: Panin kaardi automaati ja sain teate, et aegunud - ei mingit hoiatust enne seda ja mõistagi pidin ülekande SEB-sse tegema, et saaks teise kaardiga raha välja võtta, et mitte nälga jääda pole ukse taga.Pidin helistama, et uut kaarti vaja.Lubati teha ja kätte sain nädala pärast icon_confused.gif
SEB: Tuli meil, et 10 päeva pärast kaart aegub.Läksin internetipanka, et uus kaart vormistada.Avastan, et polegi vaja.Uus kaart juba automaatselt valmis tehtud ja juba ootab mind thumbs_up.gif .Läksin järgi.Vana kaart samas deaktiveeriti ja kohe uus kätte.Ei mingit kasutuspausi ja nädal ilma kaardita passimist thumbs_up.gif

Eks arvake ise kumb meetod inimesele mugavam ja meeldivam on icon_rolleyes.gif

Ma ausõna ei tea kus maailmas sa elad oma pangakaartidega, aga sinu kirjeldatud SEBi meetod on Swedbankis toiminud juba aastaid. Isegi kuu ette teatatakse deebetkaardi aegumisest ja kontori (nn. kodukontori), kuhu järgi minna saad ise netipangas määrata. Soovi korral saadavad ka mujale.
Vahetasin oma deebetkaardi just selle aasta märtsis Swedis. Saadeti isegi mobiilile sõnum, et teie uus deebet ootab teid kontoris (selle sõnumi eest küll kasseeriti mu käest 3 EEK vääringus raha, aga see mind ei häiri).

viimati muutis Draax 23.03.2011 15:27:14, muudetud 1 kord
tagasi üles
1dumbpcuser
HV Guru

sõnum 23.03.2011 15:27:19 vasta tsitaadiga

Huvitav, sest Swedi deebetkaardi lepingu tingimused ütlevad:

tsitaat:
10.2 Kui Konto omanik ja Kaardi valdaja vastavad Panga
poolt kehtestatud tingimustele, siis valmistab Pank enne
Kaardi kehtivusaja möödumist uue Kaardi.

Ja
tsitaat:
10.4 Poolte kokkuleppel võib Pank postiga saata Konto
omaniku nimele Konto omaniku poolt määratud aadressile
uue mitteaktiivses olekus Kaardi. Konto omanik muudab
Kaardi aktiivseks Panga Interneti-panga kaudu 30
(kolmekümne) kalendripäeva jooksul alates Kaardi
vastuvõtmisest.

näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Vaba Mikrofon »  Panganduse teema (Küsitlus: Millist panka eelistad?) mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 19, 20, 21 ... 504, 505, 506  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.