Avaleht
uus teema   vasta Raud »  TSI (TeeSeeIse) »  [Projekt] DIY: Multimeediakeskuse ehitamine märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 39, 40, 41 ... 54, 55, 56  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
jägaja
HV Guru
jägaja

sõnum 15.02.2011 13:38:15 vasta tsitaadiga

londiste kirjutas:
Yks kirjutas:
londiste kirjutas:
jägaja, hdmil on siiski dvi-ga võrreldes mõned erinevused. antud juhul olulisim vast audio....

Mis erinevus audioga on? Ka üle DVI tuleb audio...

huvitav, ma mäletaks nagu teistmoodi:
http://en.wikipedia.org/wiki/Digital_Visual_Interface#HDMI_audio_support

Wikipedia ei ole alati kõige informatiivsem.
Kuigi DVI teoreetiliselt audiot ei edasta siis praktiliselt nad siiski seda teha suudavad. Videokaart peab seda ka toetama.

Seda, et HDMI edastab heli ja internetti ja CEC funktsioon on tal jne, pole antud hetkel oluline.
Tegelikult väitis eelkirjutanu, et temal DVI töötab probleemidega, HDMI mitte. Videosignaali osa ei tohiks küll probleemne olla, kuna see on ühilduv DVIga.

1dumbpcuser
HV Guru

sõnum 15.02.2011 21:41:17 vasta tsitaadiga

tsitaat:

Kuigi DVI teoreetiliselt audiot ei edasta siis praktiliselt nad siiski seda teha suudavad.

Nii ta on, sain "õppetunni" kui ühendasin profiilikasti DVI-kaabliga Samsung B530 DVI-sisendporti. Häält kuidagi ei tulnud ja ei tulnud (olin ühendanud heli tavalise 3,5mm juhtmega), kuid siis panin Sound Optionsitest miski "Samsung-3"-nimelise väljundi ja voila- heli olemas ja ainult dvi kaabliga (võtsin 3,5mm kabla ära) icon_rolleyes.gif

wifebeater
HV vaatleja

sõnum 16.02.2011 17:07:57 vasta tsitaadiga

Mul on DVI üle DVI-HDMI ülemineku teleri HDMI-sisendisse ühendatud (kuna nagu varem juba kirjutasin, emaplaadi HDMI-väljund on kalane) ja vähemalt 2.0 heli on täiesti olemas.
See mu emaplaadi HDMI-jama on siingi: http://www.teschke.de/alte_website/teschke/?id=2757 ära mainitud.
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
raitl
HV veteran

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 10.03.2011 11:25:18 vasta tsitaadiga

Nii, minu Sony ressiiver andis otsad. Vaja midagi uut organiseerida. Rääkige, mis helilahendust keegi kasutab?

Tegelikult oligi plaan ressiiver välja vahetada kuna peale HTPC kokkupanekut puudub vajadus mitme eri seadme heli/pilti koondada. Nüüd pigem tahan liigsetest kastikolakatest vabaneda. Ideaal oleks mingi mõõtmetelt pisikene võimendi, mis on puhtalt ja ainult 6.1/7.1 võimendi kuhu laseks digi heli sisse.
tagasi üles
Yks
HV kasutaja
Yks

sõnum 11.03.2011 12:00:45 vasta tsitaadiga

Ega peale ressiiveri muud lahendust pole, kui tahad ikka mitmekanali heliga filme vaadata. Videot ei pea tingimata läbi resiiveri lülitama, kui telekal piisavalt sisendeid pole probleemi.
Kasutusel Onkyo ressiiver ja Logitec Harmony pult, see teeb ühe vajutusega kõik vajalikud lülitused ära. Pilt HTPC otse telekasse DVI>HDMI, audio üle optilise ressiiverisse.
tagasi üles
raitl
HV veteran

sõnum 11.03.2011 15:03:37 vasta tsitaadiga

Harmony on ka endal ainus pult mida tunnistan. Aga jubedalt tahaks suurest kolakast lahti saada... icon_confused.gif
tagasi üles
arva
HV kasutaja
arva

sõnum 18.03.2011 13:41:29 vasta tsitaadiga

kirjutasin meediapleierite teemasse ja panen ka sama teksti siia, kuna tundub asjakohane.

Ise kasutan Asrock ION330-i, kus op sysiks WIN7 ja seal peal jookseb XBMC + SickBeard. Lisaks veel utorrent. Arvutil on ir vastuvõtja ja kasutan Logitech Harmony One pulti, millega saab kõik vajaliku ära teha. Juhtmeta klaver on ka tegelikult.

SickBeard on muide väga vinge lahendus. Nimelt tõmbab automaatselt usenetist alla kõik minu soovitud seriaalid, pakib need lahti, tõstab vajalikku kausta, kirjutab failinimed õigeks ja uuendab XBMC library. Sisuliselt tähendab see seda, et koju minnes ja XBMC käivitades on kõik mu seriaalide uued osad seal olemas ja ma ei pea selleks mitte midagi tegema. Kui keegi seda veel katsetanud ei ole, siis soovitan kindlasti. Seda saab kindlasti kasutada ka meediapleierite puhul, kuna meediapleier võtab ju ka oma info kuskilt libraryst. Sickbeard töötab su masinas veebiteenusena ja põmst on ka võimalik koduses tulemüüris reegleid tehes sellele kaugelt ligi pääseda. Seda varianti ma ei kasuta, kuna käin koduarvutis üle RDC ligi.

Lisaks on mu HTPC-s ka utorrent et vajadusel torrenti asju ka allalaadida. utorrenti puhul kasutan oma dropboxi kuhu saan siis näiteks tööarvutist torrenti faili õigesse kataloogi panna ja koduse arvuti utorrent nopib selle automaatselt üles ja hakkab sisu allalaadima. Lisaks on selline vidin nagu autoextractor, mis utorrenti allalaetud asjad automaatselt lahti pakib. Hiljem jääb ainult need failid (peamiselt filmid) õigesse kataloogi tõsta.

Ehk et kui saaks filmide jaoks ka analoogse tööriista nagu seriaalide jaoks on Sickbeard siis oleks elu lill. Hetkel vajab filmide osa mõnevõrra käsitööd.

Eeliseks sellisel süsteemis on paindlikus mu meelest ja tõsiasi, et kõik on ühes väikses karbis koos. Kuna see on mu ainuke statsionaarne arvuti kodus, siis meediapleieri kasutamise puhul peaksin mingit arvutit või NAS-i failide hoidmiseks ikka kasutama.
tagasi üles
TT
HV Guru

sõnum 20.03.2011 15:20:53 vasta tsitaadiga

Kui kellelgi windowsi / linuxi HTPC masinasse starmani võrgus töötavat DigiTV kaarti vaja peaks minema võib teada anda!
Taavi©
Piiratud kasutaja
Taavi©

sõnum 28.03.2011 02:08:35 vasta tsitaadiga

Aeg siis ka oma meediakeskus välja vahetada, plaan teha järgmine kooslus:

INTEL CORE I5 2500K 3.3GHz 6M S1155 BX80623I52500K SR008 BOX-- 180.50
Crucial DDR3 PC-10600 1333MHz 4GB-- 32.83
GIGA-BYTE-MB-H67-S1155-MITX-GA-H67N-USB3-B3-GIGA-BYTE-113165-- 95.05
Lian Li PC-Q08B Full Aluminium Mini-ITX Cube - black-- 109.90
Corsair CMPSU-430CXEU 430W-- 39.85
Asus Geforce 500 series GTX 560 TI DCII PCIE 1GB GDDR5-- 223.50

Krt giga plaati ei tahaks, aga muud ka pakkuda vist pole, vähemalt ma ei leidnud eesti poodidest midagi.

londiste
HV Guru
londiste

sõnum 28.03.2011 02:27:08 vasta tsitaadiga

meediakeskusesse võta ikka 2500t icon_smile.gif
oxi nimekirjas olid inteli enda plaadid ka olemas.
antud korpuses oleks modulaarne toide väga-väga hea, eriti kui videokaardi ka sinna toppida kavatsed.

Taavi©
Piiratud kasutaja
Taavi©

sõnum 28.03.2011 09:04:31 vasta tsitaadiga

londiste, prose on hea küll icon_razz.gif
Krt Ox inteli plaadid küll, aga "Intel® Core™ i5–2000 processor series (65W TDP) in an LGA1155 socket" 2500/2500K on 95W TPD.
Mullle siiski tundub, et see giga plaat on palju korralikum kui inteli oma:
http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3783#
http://www.intel.com/products/desktop/motherboards/db-DH67CF/DH67CF-overview.htm?wapkw=(DH67CF)
Toite kohapealt jah on sul õigus, sinna peab midagi muud vaatama, ma ei tea miks ma arvasin, et see modular on icon_razz.gif

1dumbpcuser
HV Guru

sõnum 28.03.2011 09:07:50 vasta tsitaadiga

https://www.hinnavaatlus.ee/products/Arvutiriistvara/Toiteallikad/168399/ icon_wink.gif On küll kõigest poolmodulaarne, aga 24pin ATX on enivei vaja ühendada. icon_rolleyes.gif
Taavi©
Piiratud kasutaja
Taavi©

sõnum 28.03.2011 09:23:48 vasta tsitaadiga

1dumbpcuser, värv ei meeldi icon_biggrin.gif
Vaataasin midagi nendest:
https://www.hinnavaatlus.ee/products/Arvutiriistvara/Toiteallikad/161250/
https://www.hinnavaatlus.ee/products/Arvutiriistvara/Toiteallikad/121572/
https://www.hinnavaatlus.ee/products/Arvutiriistvara/Toiteallikad/167399/

muidugi hinnale panevad need mõnusa osa otsa, alguses oli mõte odavam osta ja mittevajalik lahti joota..

1dumbpcuser
HV Guru

sõnum 28.03.2011 09:58:51 vasta tsitaadiga

Mis sel värvil viga on?
Korpuses näeb selline välja: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=6373036#6373036

Pildilt tundub vb tõesti liiga hele, aga tegelikkuses on suhteliselt tumepruun/pronksjas.

EDIT: icon_neutral.gif Tuli meelde, et tol FirePSUl on LED ventilaator valge valgusega, see võib segama jääda icon_neutral.gif
Spoiler Spoiler Spoiler

http://www.toxico-pc.com/review_det.php?p=2&idr=538

londiste
HV Guru
londiste

sõnum 28.03.2011 11:16:16 vasta tsitaadiga

Taavi©, fortroni ma ei soovitaks aga eks su rahakott paneb asja paika.
seasonicu x-seeriast on hetkel raske paremat leida.

inteli plate koha pealt on sul õigus, ma supported prosesid ei vaadanudki millegipärast.

Taavi©
Piiratud kasutaja
Taavi©

sõnum 28.03.2011 11:26:33 vasta tsitaadiga

londiste kirjutas:
Taavi©, fortroni ma ei soovitaks aga eks su rahakott paneb asja paika.
seasonicu x-seeriast on hetkel raske paremat leida.

inteli plate koha pealt on sul õigus, ma supported prosesid ei vaadanudki millegipärast.

Mulle endale tundub ka see seasonic hea, 46A 12V peal, pole just paha, lisaks kui koormust väga pole on hääletu, hetkel mõtlen, kas oleks mõttekas raha juurde panna ja võimsam seasonic võtta samast seeriast icon_rolleyes.gif

WAV
HV veteran

sõnum 12.04.2011 01:11:12 vasta tsitaadiga

londiste kirjutas:

Tegelikult on neil Inteli plaatidel toetatud kõik vastava socketi prosed, ka kõik võimsamad! See toetatud prosede etteantud valik vähemvõimsamate hulgast on seotud AINULT Inteli enda ettevaatlikus-kartusega suvaliste mini-ITX korpuste tüüpiliselt viletsa jahutusega seoses. Pikas tehnilises system-builder'i manuaalis oli selle kohta just niisugune pisike ääremärkus sees - "Süsteemiliselt pole mingit ühilduvusprobleemi, kui tagad hea "custom" jahutuse kastile, siis võid vabalt võimsamaid protsessoreid ka kasutada". Just nii oli kirjas. Selle piirangu rakendamine oli ilmselt ka hiljem juurde leiutatud, sest manuaalis oli vastuolulisena mõnesse kohta sisse jäänud ka kõigi prosede toetamise lause!

Kehtib Inteli MiniITX plaatidele:
- DH61DL (Märts 2011)
- DH67CF (Jaanuar 2011)
- DQ67EP (Veebruar 2011)
tagasi üles
mikk36
HV Guru
mikk36

sõnum 12.04.2011 12:15:20 vasta tsitaadiga

Emaplaatide protsessori toiteahelad on piisava varuga et võimsaid ära toita korrektselt, aastateks? Liigagi palju leidub emaplaate, kus protsessori toiteahela kondensaatorid on esimesed asjad emaplaadil üles ütlema.
tagasi üles
spreiii
HV kasutaja

sõnum 17.04.2011 17:53:22 vasta tsitaadiga

Sai omale ka "meediakeskus" kokku pandud. Küsimus selline, et kas keegi oskab soovitada mõnd Windows Media Centeri (Windows 7) remote controllerit (et saaks läpakast ilma Teamvieweri ja muu sellise abita hakkama)?
Või äkki on olemas mõni parem alternatiiv Media Centerile, mis sellist asja toetaks? icon_smile.gif
tagasi üles
vortex
HV veteran
vortex

sõnum 17.04.2011 18:29:45 vasta tsitaadiga

XBMC või Boxee ja puldi rakendus Androidile, iOSile, WP7le või WM5/6le
tagasi üles
spreiii
HV kasutaja

sõnum 17.04.2011 18:37:40 vasta tsitaadiga

Kahjuks pole ühtki nutitelefoni. Ainsaks parimaks telefoniks on Nokia 5230.
Edit: proovin täna ära Boxee + Boxee Remote widget'i (Kludget engine'il, et saaks jooksutada Mac widgeteid)
tagasi üles
Creat_1
HV veteran
Creat_1

sõnum 19.04.2011 15:46:36 vasta tsitaadiga

teab keegi mõnda head nippi kuidas tasulisi kanaleid meediakeskusega vaadata icon_rolleyes.gif hetkel on olemas HinnaVaatluse id kaardi lugeja, starmani digi tv kaart ja fujitsu hdtv digipulk. Tasuta kanaleid näeb, kuid huvitavad just need tasulised...
tagasi üles
bladerunner
HV Guru

sõnum 19.04.2011 18:26:09 vasta tsitaadiga

vt. nt. https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=6069027#6069027
ozooner
HV veteran
ozooner

sõnum 19.04.2011 22:38:58 vasta tsitaadiga

Mis võimalused eksisteerivad sateliidipilti arvutisse püüda? Hetkel on kodus pann ja viasati tüüner, kuid on võimalik see tüüner asendada HTPC ja mingi usb tv-kaardiga?
tagasi üles
insane
Piiratud kasutaja

sõnum 20.04.2011 01:37:48 vasta tsitaadiga

spreiii kirjutas:
Sai omale ka "meediakeskus" kokku pandud. Küsimus selline, et kas keegi oskab soovitada mõnd Windows Media Centeri (Windows 7) remote controllerit (et saaks läpakast ilma Teamvieweri ja muu sellise abita hakkama)?
Või äkki on olemas mõni parem alternatiiv Media Centerile, mis sellist asja toetaks? icon_smile.gif

Ordis on MCE pult müüa. Krooni ajal (aug2010) maksis 130kr icon_biggrin.gif Mul töötab siiani ideaalselt W7 MC all.
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Raud »  TSI (TeeSeeIse) »  [Projekt] DIY: Multimeediakeskuse ehitamine mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 39, 40, 41 ... 54, 55, 56  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.