praegune kellaaeg 27.06.2025 18:36:08
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
JanQ
HV kasutaja
|
03.02.2011 10:19:22
|
|
|
Mis puutub failiserveri ja HTPC ühildamisse, siis endal on nood kaks asja lahus.
Tahtsin, et failiserver istuks 7x24 tundi töös, et saaks igal ajal eemalt sisse saada. Sellest lähtuvalt ei tahtnud
suurde tuppa vuhisevat kasti. Ja raud võib olla suht vana vana. NAS serveri peale pole küll mõelnud, aga variant seegi.
Mis puutub HTPC rauda, siis prose ja mälu poolest, kui asi ehitada vastavale linuxile, pole väga suuri nõudmisi vaja.
Endal on mingi vana AMD(1800Mhz), 1024b RAM. Video on muidugi suht uuem: passiivjahutusega
nVidia 9600 ( midagi sealtkandist, täpset marki peast ei mäleta ). Mplayer kasutab VDPAU-d, nii et full HD kärab nii, et tolmab. Kogu selle ehituse juures oli kõige raskem vajalikku DVB kaarti, emaplaati ja korpust välja ajada. Eriti keerukaks läks asi DVB kaardiga. Sisemist sobivat kaarti otsi segaseks.
Linuxi poolelt kasutan Gentood, ja HTPC softiks Freevot.
Varsti saab 10 aastat täis, millal asi sai üles pandud. HTPC rauda olen ühe korra vahetanud s.t. nullist uus. Väiksemaid modimisi on muidugi rohkem ette tulnud.
JanQ
_________________ Pistikupesas on ikka pinge, mitte vool.
Ja asi, mis muudab voolu, ei ole teps mitte toiteplokk (n. voolutrafo, voolumuundur.. )!!! |
|
tagasi üles |
|
 |
etk
HV kasutaja

|
03.02.2011 14:59:29
|
|
|
HTPC ma tahaks teha ka võimalikult vaikse. Passiivjahutuse peale peaks olema võimalik üles ehitada ka siis, kui pooleldi failiserverina kasutada. Tegelikult minu vajaduste ja kasutuse jaoks on failiserver võib-olla vale öelda, pigem isiklik andmebaas kuhu teisest arvutist aegajalt asju lisada või asju võtta, välisvõrgust ligipääsu ei plaani tekitada seega et erilist andmeside koormust ei tekiks.
Mitut masinat ma ei taha tekitada just sellepärast, et kui on võimalik ühega hakkama saada ei näe vajadust mitme jaoks.
Aga kuidas teil helikaartidega on asi lahendatud? Kas kasutate integreeritud helikaarte, või ostate eraldi mingid kaardid? Või ma pingutan üle ja integreeritud helikaart on täiesit piisav?
Emaplaadi valik hetkel keeruline jätkuvalt. Mõlemad emaplaadid omavad häid omadusi justkui aga ei oska mitte valida kumb parem.
|
|
tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
03.02.2011 15:14:11
|
|
|
etk, passiivjahutuse mõte kaob hetkel kui kastis on kõvakettad, seda enam kui neid on üle ühe
kui pole helientusiast, siis parem int. heli peaks ka asja ära ajama. kuidas seda enne ostmist kindlaks teha, ma ei tea. enda eelmise plaadi int heli kohta ei olnud mul midagi halba öelda, praeguse, märksa kallima plaadi heli sakib samas üsna tuntavalt.
_________________ - londiste
...aga mina ei saa kunagi suureks! |
|
tagasi üles |
|
 |
anim
HV kasutaja

|
03.02.2011 15:29:04
|
|
|
etk nõudmised helikaardile sõltuvad sellest, mida sealt läbi laskma (ja kuhu !) hakkad. Kui HTPC'st kuulad mp3 musa ja vaatad divx filme, siis suht suva. Kui võimalik, kasutada digi heli, siis ei tee arvuti helikaart kohe kuidagi asja halvemaks.
|
|
tagasi üles |
|
 |
etk
HV kasutaja

|
03.02.2011 21:22:17
|
|
|
Arvuti jahutuse koha pealt olen tõesti üsna võhik ja seepärast arvasingi, et passiivjahutus ehk rahuldab asja aga eks ma elan paar vaikset korpuse ventilaatorit ka üle
Heli ja video failid on hetkel muusika ja filmi kogus enamjaolt jah mp3 ja divx aga koguaeg flac ja mkv kogus suureneb ja nende poolt võimaldatud paremat heli ei tahaks raisku lasta siiski.
Kuna endal on siiamaani olnud ainult integreeritud helikaardid siis ma lihtsalt ei tea millest ma ilma olen jäänud parema kvaliteediga helikaartidega võrreldes ja seepärast ka uurisin.
Aga ma tänan väga tagasiside eest, olen piisavalt palju juba teada saanud, et vist saan masina kokku panna. Korpus hetkel siiski veel natukene probleemiks aga vist lähen lihtsamat teed ja võtan Anteci oma kuna see välimuselt meeldib.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Yks
HV kasutaja

|
03.02.2011 21:33:20
|
|
|
Kui tahad muusikat kuulata siis kindlasti hea kaart ja stereovõimendi, mitte ressiiver!! Filmi vaatamiseks kõlbab integreeritud digi väljundiga kaart, sellisel juhul tegeleb audio dekodeerimisega resiiver.
|
|
tagasi üles |
|
 |
anim
HV kasutaja

|
03.02.2011 22:23:58
|
|
|
Yks kirjutas: |
Kui tahad muusikat kuulata siis kindlasti hea kaart ja stereovõimendi, mitte ressiiver!! Filmi vaatamiseks kõlbab integreeritud digi väljundiga kaart, sellisel juhul tegeleb audio dekodeerimisega resiiver. |
Nõus. Arvesta, et HEA heli saamine on (minu meelest) väga kallis ettevõtmine
Aga asjast - alustuseks hea helikaart, selle taha muud asjad pidama ei jää: Juli@ - ei oska öelda, kuidas saadavuse ja hinnaga on...
|
|
tagasi üles |
|
 |
Yks
HV kasutaja

|
04.02.2011 00:57:39
|
|
|
Mul head kogemused ONKYO WAVIO SE-90PCI kaardiga. Ebays neid ikka liikus paar aastat tagasi.
|
|
tagasi üles |
|
 |
jägaja
HV Guru

|
04.02.2011 09:29:28
|
|
|
Ja mis ressiiveril häda on. Samasugune stereovõimendi, nagu teisedki. Lisaks on juurde pandud efektikanalite võimendid,DSP jne, kuid neid sa ei kasuta muusika kuulamiseks.
SACD puhul aga lähevad ka need võimendid käiku, päris hea efekt igatahes.
Ise näen tegelikult kõlarite puudumises probleemi, ke hea võimendiga ei tee s need s... saia.
Ja palun mitte vaidlema hakata stereovõim versus ressiiver, seda vaidlust on terve internet täis. Igaüks leiab oma tõe ise.
Või vastavalt rahakotile ostab siis nii ressi kui ka sterevõimu
_________________ " Maailm on täis kõikvõimalike külatarkade kogukondi, kelle ühine joon on teadus- ja tõenduspõhisele elukäsitusele vastandumine." |
|
tagasi üles |
|
 |
TT
HV Guru
|
04.02.2011 10:11:42
|
|
|
HTPC kasti juurde tagasi
Kui hakkad jooksutama linuxit soovitan valida kas nvidia onboard videoga emaplaat(video 8200+) või eraldi nvidia video. Nvidia töötab linuxi all lihtslt muretumalt ja suudab levinumates playerites ja HTPC softides rauas kiirendada(nõuab lahjemat proset).
Korpuse osas kiidaks antec.it(ei laida teisi), väga kindel vaikne valik, muidugi ära seda toitekaga ära riku.
Mõtesta lahti mida media front tegema peab hakkama? Kas peamiselt tv.ga seonduv ja veidi muu või pigem filmid, muusika, pildid, netiraadiod jne.
Väga asine komplekt näiteks http://www.xbmcfreak.nl/en XBMC distro mis sisaldab ka failide jagamist(SMB), torrentit(üle veebi mugav hallata), firefly muusika server, xbmc ise... detailseks minna leiab sealt veel üht koma teist huvitavat ja kasulikku. A tvheadend server on ka, mis suudab saateid lindistada ja tv-d esitada(selle tugi on xbmc.l ka sees). Kui teleka võimalusi laiemalt tahad, kuid ei soovi mugavast meedia poolest loobuda haagi mythtv backend masinasse ja vaata xbmc.s läbi mythbox.i.
Kui telekas peamine soovitan mythtv.d vaadata! Saab väga ilusti hakkama ka piltide, muusika ja filmidega, samuti omab veebiserverit kus lindistusi ja veel üht koma teist hallata.
Eelpool mainitud freevo, lihtsa olemusega HTPC soft.
Neid leiab veel, peamised mida ise olen pidanud vääriliseks torkida.
Windowsile soovitan media portalit uurida.
Kui digitv tuunrit linuxile otsid siis www.dvbshop.net on abiks koht!
_________________ Things ThaT You own end up Owning you! |
|
tagasi üles |
|
 |
jägaja
HV Guru

|
04.02.2011 12:10:38
|
|
|
Kas on ke selliseid, siis ilmselt siis linuxipõhiseid, meediamängimise keskkondi,mis on iseseisvad. Mida ei pea linuxi või muu opsüsteemi peale paigaldama.
Geexbox oli kunagi selline arendatav asi, nüüd läks ta miski muu asja peale üle.
Ise huvituks just sellisest milles ka korralik TV osa sees on.
_________________ " Maailm on täis kõikvõimalike külatarkade kogukondi, kelle ühine joon on teadus- ja tõenduspõhisele elukäsitusele vastandumine." |
|
tagasi üles |
|
 |
anim
HV kasutaja

|
04.02.2011 12:15:44
|
|
|
jägaja kirjutas: |
Kas on ke selliseid, siis ilmselt siis linuxipõhiseid, meediamängimise keskkondi,mis on iseseisvad. Mida ei pea linuxi või muu opsüsteemi peale paigaldama.
Geexbox oli kunagi selline arendatav asi, nüüd läks ta miski muu asja peale üle.
Ise huvituks just sellisest milles ka korralik TV osa sees on. |
aga palun Mythbuntu või boxee
PS viimast pole ise proovinud, mythtv on aga minu meelest väga OK asi
viimati muutis anim 04.02.2011 12:36:25, muudetud 1 kord |
|
tagasi üles |
|
 |
Yks
HV kasutaja

|
04.02.2011 12:28:53
|
|
|
Kui oled lugenud neititäie vaidlusi siis oled oma tõe teada saanud ja endale kindel, ress vr stereo võim. Inimesed erinevad, kuulevad erinevalt ja rahakott kah erinev, igaühele oma. Oli lihtsalt soovitus.
Mul mõlemad olemas ja on vahe, kindlast asi ka seadmetes kinni jne. Las ta jääb
|
|
tagasi üles |
|
 |
1dumbpcuser
HV Guru
|
04.02.2011 16:13:14
|
|
|
Mismoodi see LCD töötab? Mingid omad draiverid/utiliidid? Linuxis ka töötab?
EDIT: Fakk, ei näinud uut lehekülge, küsimus mõeldud anim-le.
|
|
tagasi üles |
|
 |
anim
HV kasutaja

|
04.02.2011 16:19:51
|
|
|
1dumbpcuser kirjutas: |
Mismoodi see LCD töötab? Mingid omad draiverid/utiliidid? Linuxis ka töötab?
EDIT: Fakk, ei näinud uut lehekülge, küsimus mõeldud anim-le. |
LCD on Linuxis täitsa töötav (lcdproc + imonlcd driver)
See ei pole päris tavaline lcd, seal on terve posu igast erinevaid ikoone jms (mp3, divx, progresbar, jne) ja need lambist ei tööta, aga keegi tark on teinud oma skripti, mis vähemalt XBMCjaoks enamus ikoone tööle saab - skripti võin jagada, kel huvi....
|
|
tagasi üles |
|
 |
1dumbpcuser
HV Guru
|
|
tagasi üles |
|
 |
anim
HV kasutaja

|
04.02.2011 16:31:36
|
|
|
1dumbpcuser kirjutas: |
Ma eeldan, et see LCD ühendatakse emaplaadi USB konnektorisse? |
jep - kõik vajalik on korpusega kaasas. Toiteks tarbib standby +5V ja seoses sellega on linuxi all ka kala - nimelt, kui tee poweroff, siis jääb lcd taustavalgustus põlema (Win all seda probleemi pole). Seni pole veel lahendust leitud....
|
|
tagasi üles |
|
 |
1dumbpcuser
HV Guru
|
04.02.2011 16:43:10
|
|
|
Peaks teemasse sobima:
Video Quality Tested: GeForce Vs. Radeon In HQV 2.0
TomsHW
Maks 210p
* Radeon 6870 - 201
* 5750 - 201
* 5670 - 190
* 5550 - 170
* 5450 - 145
* nVidia GTX470 - 160
* 9800GT - 155
* GT 240 - 155
* GTX 460 - 117
* GT 430 - 116
* GT210 - 97
|
|
tagasi üles |
|
 |
karuke
Kreisi kasutaja

|
07.02.2011 21:08:48
|
|
|
Tere
olen juba pikalt emaplaate HTPC'le otsind ja panin ka mõned kirja, hetkel on kõik Asuse toodang, kuna olen seda firmat pidevalt kasutanud. Oskab keegi ehk midagi veel soovitada.
Asjad, mis olema peaksid.
1) HDMI
2) Optiline heli väljund
3) e-sata
4) Laiendus pesad Tv-kaardile + Videokaart (kunagi hiljem maybe)
5) Integreeritud videokaart, ja kohe ka küsimus kas 3200HD ja 4200HD vahe on suur?
oskab neist keegi midagi soovitada? Või ehk on omal kogemusi.
https://spreadsheets.google.com/ccc?key=0AlYQXOG8sM9ydHlrVVJaVjk2aVB4Mmh4N2dwMGp6cUE&hl=en&authkey=CLiWsMEN
Osadel emaplaatidel on ka RCA pesad, milleks neid nagu kasutada hea oleks kui HDMI olemas?
Teadmiseks
võiks joosta Linuxil aga kuna teatud softi ei leia lLnuxile, siis kardan, et Linux langeb välja.
Asjad, mis pole olulised,
1) Pult, võib olla aga ei pea olema, kuna Korpusel on omal pult. kui hinda palju ei lisa ja soliidne on siis miks mitte (Korpuse pult on selline tüüpiline mis enamustel meedia keskustel, see väga ei sümpatiseeri)
|
|
tagasi üles |
|
 |
wifebeater
HV vaatleja
|
14.02.2011 17:17:12
|
|
|
Oma kogemustele toetudes:
- Tea, kas optiline heliväljund on just tingimata vajalik - koaksiaaldigitalväljund tundub olevat samuti veatu, kui kaabel just hirmpikk pole.
- e-satale pole ma siiani rakendust leidnud, pakun, et see sureb aja jooksul üldse välja.
- Kui tasulisi TV-kanaleid vaadata plaanis pole, võib kasutada ka USB-pulkasid.
- Kui on plaanis ventilaatoriteta süsteem ehitada, tuleks 2,5" kõvakettaid kasutada. 3,5" kasutamisel tuleks nad mingile radikale kinnitada.
- DVI töötab vähemalt sama hästi, kui HDMI, sageli isegi paremini. Näiteks mu emaplaadil on mingi kala sees - kui teler välja-sisse lülida, siis vahetevahel läheb HDMI reso valeks. Eelmisel (teise firma) plaadil oli ka täpselt sama HDMI viga, seal sain draiveri .ini faili kohendades sellest üle. DVIga pole probleeme olnud.
|
|
tagasi üles |
|
 |
jägaja
HV Guru

|
14.02.2011 22:24:33
|
|
|
wifebeater kirjutas: |
Oma kogemustele toetudes:
- e-satale pole ma siiani rakendust leidnud, pakun, et see sureb aja jooksul üldse välja.
- DVI töötab vähemalt sama hästi, kui HDMI, sageli isegi paremini. Näiteks mu emaplaadil on mingi kala sees - kui teler välja-sisse lülida, siis vahetevahel läheb HDMI reso valeks. Eelmisel (teise firma) plaadil oli ka täpselt sama HDMI viga, seal sain draiveri .ini faili kohendades sellest üle. DVIga pole probleeme olnud. |
e-Sata ei ole HTPC juures just väga vajalik asi, andmete suuremahuliseks ülekandmiseks aga asendamatu. Jutud e-Sata väljasuremisest selle mõttetuse koha pealt kellegi arvates on vägagi ennatlikud.
DVI oli kõigepealt, HDMId arendatakse DVI videosignaali baasilt edasi, lisades igasugu võimalusi juurde. DVI ja HDMI videosignaal on üks-ühele ühilduvad.
|
tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
15.02.2011 01:05:58
|
|
|
jägaja, hdmil on siiski dvi-ga võrreldes mõned erinevused. antud juhul olulisim vast audio.
esata põhimõttest pole ma oma halbade kogemuste ja kasutusharjumuste tõttu aru saanud. ehk siis mu 2 viimast emaplaati ei ole pori olemasolul suutnud sealtkaudu kettaid tarbida. ja spetsiaalseid väliseid kettaid ma ei kasuta.
nähtavasti power sealt samast connectorist ei tule ja tuleb ikkagi mujalt leida. praeguseks on ka piisavalt kiire usb3 laialdase levikuga.
_________________ - londiste
...aga mina ei saa kunagi suureks! |
|
tagasi üles |
|
 |
Yks
HV kasutaja

|
15.02.2011 01:25:35
|
|
|
londiste kirjutas: |
jägaja, hdmil on siiski dvi-ga võrreldes mõned erinevused. antud juhul olulisim vast audio....
|
Mis erinevus audioga on? Ka üle DVI tuleb audio...
|
|
tagasi üles |
|
 |
karuke
Kreisi kasutaja

|
15.02.2011 09:22:30
|
|
|
Nii avastasin, et palju olulisem asi, kui see e-sata on mul mainimata jäänud, et smart card tugi peaks olema, kasvõi lisa pessa kuhugi, et saaks tasulisi kanaleid vaadata.
Ma isiklikult pole kuulnud/ lugenud, et dvi suudab ka heli edastada.
|
|
tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|