Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
blackahole
HV vaatleja

|
10.03.2011 16:24:57
|
|
|
Spoiler 
Täpselt nii ta läkski.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Scart
HV Guru

|
10.03.2011 16:38:55
|
|
|
Kui keegi peaks soovima, siis DLCd on ka nüüd kõigile kättesaadavad.
|
|
Kommentaarid: 119 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
5 :: |
2 :: |
101 |
|
tagasi üles |
|
 |
KrisVr
HV Guru
|
10.03.2011 16:51:49
|
|
|
Scart kirjutas: |
Kui keegi peaks soovima, siis DLCd on ka nüüd kõigile kättesaadavad. |
DLCd?
Palju neid juba on siis?
Krt alles tuli mäng välja!
|
|
Kommentaarid: 30 loe/lisa |
   |
1 :: |
0 :: |
27 |
|
tagasi üles |
|
 |
Scart
HV Guru

|
|
   |
101 |
|
tagasi üles |
|
 |
Abazel
HV vaatleja
|
10.03.2011 17:30:57
|
|
|
Archangel kirjutas: |
Selles suhtes mäng on siiski suhteliselt hea eksole. Ta ei ole otseselt eraldiseisva mänguna võttes niivõrd halb - kuivõrd on rahva ootused suured Bioware suhtes kui ühe suurima RPG-de tootjana üldse. Ei tohiks neil resurssidest kuskilt otsast puudust olla ega ideidest. Seega selline mäng lihtsalt tundub kõvasti halvem kui siis kui see oleks tehtud mingi suvalise Indie Stuudio poolt.
Hinnang 7/10 tundub olevat täiesti aus. Isegi 7,5 või 8 tundub olevat aksepteeritav.
|
Kuidas kellelegi, näiteks Metacritic user rating on 3/10 (457 hinnangut kokku kui viitamati vaatasin). Isiklikult minule tundub see hinnang suht-koht täpis laks, kui võta asja täiesti vaakumis aastal 2011. Samas kui kogu kompott võtta: tegemist Bioware'ga, võrreldes "edasi minekut" DA:O'st, "RPG", üles haipitud jama, siis peale loading screenide on absoluutselt kõik teinud tugeva taandarengu minu silmis.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Archangel
HV veteran

|
10.03.2011 17:44:53
|
|
|
Taandareng kindlasti, kuid mitte 3-4/10 vääriline. Seda skoori põhjustavad fännboyd kellel katus ära sõitnud ning arvavad, et muudavad maailma kui kambakesi annavad mängule 0 skoore - kuigi usun, et enamik neist pole mängu isegi mänginud.
Negatiivsed reviewd on kõik ühte auku, et see on jama, see ei meeldi ja dumbed down crap - the end.
Enamik inimesi leiab siiski piisavalt lõbu mängust, et see vähemalt läbi teha, mis ise-enesest on juba vähemalt 6-7/10 skoor kui mäng piisavalt paelub, et kasvõi läbi joosta.
Aga mis me ikka vaidlema. Ma pole mängu veel kättegi saanud - lahmin niisama üldiseid arvamusi.
|
|
Kommentaarid: 25 loe/lisa |
   |
25 |
|
tagasi üles |
|
 |
madfury
HV veteran

|
10.03.2011 17:57:46
|
|
|
Archangel, Tundub, et see mäng on täpselt sinule! Sa kritiseerid ja korrigeerid teiste inimeste skoore ise mängu mängimata, mismoodi sa parem oled oled kui need, keda siunad?
_________________ Avatar by Flacko |
|
Kommentaarid: 26 loe/lisa |
   |
26 |
|
tagasi üles |
|
 |
Killhoven
OC`er

|
10.03.2011 18:04:19
|
|
|
Minu subjektiivne arvamus on 2-3 punkti.
Kahju et seal saidil regama peab hinde andmiseks. Muidu jätaks märgi maha.
_________________ Foorumis on ühe lolli kohta kümme tarka, nii et jõud on enam-vähem võrdsed.™ |
|
Kommentaarid: 399 loe/lisa |
   |
345 |
|
tagasi üles |
|
 |
olxter
HV kasutaja

|
10.03.2011 18:12:26
|
|
|
no vähemalt on lõpuks ka peategelane rääkima õpetatud. muidu oli ta selline kivinägu, kes kõik paberile kirjutas ja teistele ette näitas. demost sai ainult algust proovitud, kus suuremosalt originiga sarnane tundus. (dialoogid va) seetõttu ei hakka mingit hinnangut andma. tegelikult ei oskaks ma isegi vanale Origin'ile hinnet anda. midagi erilist seal ju ei olnud, kuid ometi sundis miski selle koos lisadega läbi mängima.
ahjaa. kas teab keegi, kas saab seda neetud verd tegelaste näos mõne optsiooninupuga välja lülitada? närvi ajab pikapeale
viimati muutis olxter 10.03.2011 18:21:42, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 3 loe/lisa |
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
Archangel
HV veteran

|
10.03.2011 18:19:00
|
|
|
madfury kirjutas: |
Archangel, Tundub, et see mäng on täpselt sinule! Sa kritiseerid ja korrigeerid teiste inimeste skoore ise mängu mängimata, mismoodi sa parem oled oled kui need, keda siunad?  |
Proovin lihtsalt veidi realismi ja ausat hindamist siia teemasse tuua. Skoorid stiili 3-4/10 on lihtsalt veidi rumalad. Subjektiivne küll aga siiski. 3-4 võib anda mängule, mis käimagi ei lähe ning on iga külje alt 10a ajast maas.
Aga muidu - carry on. Tegelt mul suht savi - ma lihtsalt arendan teemat, kuna mäng huvitab ja ei ole enda oma veel kätte saanud.
|
|
   |
25 |
|
tagasi üles |
|
 |
siven
HV veteran

|
10.03.2011 19:10:11
|
|
|
Killhoven kirjutas: |
Minu subjektiivne arvamus on 2-3 punkti.
Kahju et seal saidil regama peab hinde andmiseks. Muidu jätaks märgi maha. |
miks nii?minu arust palju parem kui DA 1
muidugi DA2 on probleem kui see dx11 sees siis freezib crashib dx9 peale toimib hästi!
mäng on mõnusam ja lihtsam.
story ka meeldib ,praegu mingi 12h mängind kuskil kokku ja väga rahul:)
|
|
Kommentaarid: 163 loe/lisa |
   |
149 |
|
tagasi üles |
|
 |
heretic666
HV Guru

|
10.03.2011 19:11:39
|
|
|
Kuulsin ka HD5970 omanikult kurtmist, et mäng vahepeal crashib.
|
|
Kommentaarid: 72 loe/lisa |
   |
70 |
|
tagasi üles |
|
 |
madfury
HV veteran

|
10.03.2011 19:27:55
|
|
|
Archangel, Ei, tegelikult on sul õigus, ma olen ka pettunud Biowares kuigi ei taha seda tunnistada. Mõnikord on lihtsalt tunne, et inimesed, kes on ostnud toote, ei suuda kuidagi aktsepteerida arvamusi, mis ütlevad, et sitt ost. Loodetavasti saad oma raha eest meelelahutuse kätte ja see ongi ju põhiline Selle skoorimise kohapealt olen ma pigem nõus nendega, kes 10ne palli skaalal alla 5e annavad. Ma ei ole ise mänginud, kuid olen võtnud vaevaks lugeda kasutajate arvamusi ja võrrelda neid n.ö ametlike arvamustega. Kõik, mis ma RPGde juures armastan tundub olevat ülelihtsustatud. See mäng vääriks ehk 7-8t kui tegu oleks "Action Game nr3" by Bioware ning ei oleks küljes Dragon Age: Origins nime ega mainet, mille najal ju tegelt poolenisti mängu müüakse! Sest kui juba hype ehitatakse selle peale, et "veel parem, kui esimene osa", siis tuleb ka leppida faktiga, et võrdluse alumine ots on toodud kõrgemale tänu heale eelmisele osale. Suvaline mäng 7, DA baasil võrreldes 3. Enivei, loodan, et need, kes ära ostsid mängu, saavad oma raha eest vähemalt mingi kaifi kätte, halba elamust ei soovi kellelegi
_________________ Avatar by Flacko |
|
Kommentaarid: 26 loe/lisa |
   |
26 |
|
tagasi üles |
|
 |
Cb4
HV Guru

|
10.03.2011 20:02:58
|
|
|
Noh ma ka nüüd pikemalt näppinud. Mängitav ning üks parimaid rpg-sid mida proovinud. DAO oli siiski oluliselt mõnusam, elavam või midagi sellist.
_________________ Ma ei ole agressiivne juht, olen lihtsalt võistlushimuline.
Did i ever tell you the definition of "Insanity"? |
|
Kommentaarid: 113 loe/lisa |
   |
95 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
10.03.2011 20:08:35
|
|
|
Et alla 5/10 hinnangut saada peab mäng olema bugine, totaalselt ebaoriginaalne, ebahuvitvaa story ning lühikese non-replayable mängukogemusega |
Wat? 10 punkti skaalal on 5 keskel, ehk siis harju keskmine mäng peaks olema 5 punkti. Praegu paistab see keskpunkt olema pigem kusagil 7.5-8 kandis. Bugihunnikutele kõlbaks vabalt 1-2.
Peaks kunagi pulli pärast mingi jupi koodi kirjutama mis koguks kokku metacriticu andmed ning nood õigesti 1-10pt skaalale jaotaks
_________________ Teach a man to reason and he'll think for a lifetime
Common sense - so rare that it's a damn superpower
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
Kommentaarid: 106 loe/lisa |
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
MatchMaker
Kreisi kasutaja

|
10.03.2011 21:58:43
|
|
|
Haldjate välimust vist enam inetumaks teha ei andnud. Ennast häirib see piiratus kõige enam, Kirkwall oleks võinud vähemalt üks tervik olla ilma tükeldamata. Tore et peategelasele hääl on antud, samas muidugi on naistegelase oma ikka peajagu üle, mitte nii monotoonselt sisse loetud kui mehel. Muidu jah eelkõnelejatega igatepidi nõus, aga kuna sentigi selle eest ei maksnud siis vast pole väga õigust viriseda kah. Igal juhul jääb nüüd Witcher 2 ootama mis tuleb selle kõrval meistriteos.
Mis käib kohe väga pinda aga on see, et vähemalt warrioril seda suurt mõõka pole võimalik isegi tegelaselt eemaldada vaid ainult asendada.
|
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
Archangel
HV veteran

|
10.03.2011 22:01:08
|
|
|
Ho Ho kirjutas: |
Et alla 5/10 hinnangut saada peab mäng olema bugine, totaalselt ebaoriginaalne, ebahuvitvaa story ning lühikese non-replayable mängukogemusega |
Wat? 10 punkti skaalal on 5 keskel, ehk siis harju keskmine mäng peaks olema 5 punkti. Praegu paistab see keskpunkt olema pigem kusagil 7.5-8 kandis. Bugihunnikutele kõlbaks vabalt 1-2.
Peaks kunagi pulli pärast mingi jupi koodi kirjutama mis koguks kokku metacriticu andmed ning nood õigesti 1-10pt skaalale jaotaks  |
Jah, see süsteem on veidi tõesti paigast ära. Kuid mitte sellel põhjusel mis sa välja tõid.
Spoiler 
Nii nagu mina mõistan siis see süsteem ei olegi kunagi päris harju keskmist võtnud. Nimelt koosnevad enamik reviewde hinnanguid siiski mitmest eri tükist ning punkte antakse ikka selle eest kui hea mingi osa mängust 10p skaalal on. Ning nagu ma juba mainisin siis mänge, mis oleks niivõrd kehvad, et vääriksid madalat skoori - lihtsalt ei tehtagi nii palju kuna vähesed Dev'id on nii lollid, et panevad endast viimase välja tehes mängu, mis näeb kole välja või, et tehakse mäng totaalselt jubeda gameplayga ilma, et dev'id ise seda mängida prooviksid.
Graafika - 10=parim mida tänapäeva tehnoloogia mainstream tasemel suudab ning hardware ka jooksutada mõistab. (A'la Crysis, piltide järgi ka uus Witcher)
1=mitu mitu aastat vana generatsiooni graafikamootor, halb disain. NWN graafika iga nurga alt 2011 rpg mängule.
Story - 10=Eepiline ning kaasakiskuv story millest ei puudu ühegi žanri osa. Naljakas, dramaatiline, kurb. Asi areneb ning lõppeb meeldejäävalt ning nauditavalt. Suhteliselt subjektiivne. (Head näited - minu arust - ME1, Deus Ex1)
- 1=Põhimõtteliselt ilma narrativeta mäng, kus story puudub ja on olemas ainult gameplay. (Big Rigs näiteks  )
Gameplay - 10= Mäng on olenevalt oma žanrist uuendusliku või/ja viimistletud mängitavusega. Tuuakse sisse uusi ideid, vanad võtted on viimseni ära viimistletud. Kõik on üles ehitatud nii, et igal tegevusel on põhjus, vajadus ning ka nauditav efekt sellele. Piisavalt raske, pakub erinevaid võimalusi mängija oskusi ära kasutada. (Diablo, BG2)
1= Mäng ei oma mingit loogilist ega arusaadavat viisi kuidas seda mängida. Erinevad featuurid on katkised, ebavajalikud või täiesti ebameeldivad. Ei tooda sisse midagi uut ning ka varasemate mängude "tried and true" on suudetud ära rikkuda. (Jällegi Big Rigs näiteks, kuna muud nii halba mängu ei teagi.  )
Stability - 10= Mäng on tehniliselt ideaalses korras või nii lähedal sellele kui tänapäeva arvutite keerulisusega see võimalik on. Mängud ei crashi ning on jooksutavad aksepteeritava FPS-ga väga laialdase setup'i valikute korral. Ei vaja tehnilist taipu kasutaja poolt, et kõik töötaks laitmatult. (Hmmm... Blizzardi tooted on ühed stabiilsemad üldse kui midagi pakkuda. Starcraft II vbl siinkohal välja tuua)
1= Enamik aega mäng ei lähe isegi käima ja kui läheb siis töötab jubedalt. Crashid pidevalt jne. (Big Rigs tõesti  )
Music - 10= Muusika on tehniliselt suurepärane. See on kirjutatud professionaalide poolt kellele on kõil lubatud. Sealhulgas live-orkestrite kasutamine ning erinevate koostööpartnerite võimalus. Muusika sobib ideaalselt mängu ning progresseerub vastavalt mängu muudatustele. Materjali on palju ning kunagi ei muutu tüütuks enim kasutatud sample-te kasutamine. (jällegi suhtkoht subjektiivne aga ME1 on minu arust super muusikaga näiteks)
1= Muusika kas puudub või on tehnilselt jube ja/või kõrvukriipib alternatiiv mis meeldib üliväiksele protsendile inimestest.
Value - 10=Mängu replayability on ülisuur ja/või mängu ühekordse läbimise pikkus on loetav kümnetes tundides. Need on asjad mis tagavad selle, et makstud raha eest saad väga pika aja mängurõõmu. (neid mänge mis 10 saaks on palju. Kindlasti Diablo, starcraft, rpg-de kuningad. BG2 jne - kuna see muutub olenevalt mängu hinnast siis muidu lühikesevõitu mäng võib saada siin 10p kui maksab väga vähe)
1= Mäng on ülimalt lühike, kallis ning ei paku mingit soovi seda uuesti läbi teha. Kokkuvõttes läheb selle mängu ostmine maksma rohkem kui 5x kinos käia ning saadav meelelahutus on tunduvalt väiksem.
Vot selline oleks umbes minu kriteeriumid mängu hindamisel. Ning enamik mänge mida ma olen mänginud või millest üldse kuulnud olen ei suuda kuidagi endale alla 5/10 skoori saada. Sest jah - neid Dev'e kes piisavalt lollid on, et nii kehva mängu üldse teha (Aegunud graafika, kehv story, maksab palju - pakub vähe mängurõõmu, gameplay on igav ja tüütu ning tehniliselt katki) on ikka väga vähe.
Kui toodaks sisse harju keskmise hindamine mängudele siis oleks jah praegu skoor kuskil seal 7-8 juures, sest alla selle on mäng pm. läbikukkumisele määratud ning mitte keegi ei taha sellist toodet toota.
Aga see jutt selleks. Kerge OT.
Need Scarti väljatoodud DLC asjad ajasid kergelt närvi mustaks. No mingi 20 asja mis mängust välja võetud või siis spets toodetud marketingi jaoks - selliste asjade eest saadaval nagu "like on Facebook" Bullshit täielik.
|
|
   |
25 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
10.03.2011 22:21:02
|
|
|
http://forum.beyond3d.com/showpost.php?p=1533707&postcount=477
_________________ Teach a man to reason and he'll think for a lifetime
Common sense - so rare that it's a damn superpower
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
Kommentaarid: 106 loe/lisa |
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
LightsabeR
HV veteran

|
10.03.2011 22:39:40
|
|
|
lol väga hea!
|
|
Kommentaarid: 14 loe/lisa |
   |
14 |
|
tagasi üles |
|
 |
Kutsu
HV kasutaja

|
10.03.2011 23:41:44
|
|
|
_________________ [img:]https://foorum.hinnavaatlus.ee/images/200x40_HV.gif[/img:] |
|
Kommentaarid: 15 loe/lisa |
   |
14 |
|
tagasi üles |
|
 |
villu70
HV Guru

|
10.03.2011 23:46:59
|
|
|
Mul oli see mäng arvutis ca. 10 min. ja ..... kõtt, kao kus kurat.
Jura kuubis.
|
|
Kommentaarid: 141 loe/lisa |
   |
3 :: |
121 |
|
tagasi üles |
|
 |
Scart
HV Guru

|
|
   |
101 |
|
tagasi üles |
|
 |
HDTanel
Overclocker

|
11.03.2011 02:54:55
|
|
|
Esimest pelasin kudagi poolepeale teine osa seisab lauapeal.... lugedes teie kommentaare ei julgegi mängima hakata esimene tundus jube borefest tunnelis rpg
_________________ Krüpto
Minu Youtube - HDTanel
Minu Instagram - HDTanel |
|
Kommentaarid: 635 loe/lisa |
   |
4 :: |
3 :: |
496 |
|