Avaleht
uus teema   vasta Vaidlused »  Parem HV »  Ärifoorumites kauba asukoht linna täpsusega kohustuslikuks! märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4, 5, 6  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing

Ärifoorumites asukoht kohustuslikuks
Poolt
79%
 79%  [ 230 ]
Vastu ja julgen ka põhjendada
9%
 9%  [ 27 ]
Erapooletu
10%
 10%  [ 31 ]
hääli kokku : 288

autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
ossa
HV kasutaja

sõnum 04.03.2011 14:31:39 vasta tsitaadiga

Tsiteeriks selle kõige peale teemaalgataja profiili:
tsitaat:

asukoht: Kord siin ja siis seal ehk kus jope ripub. Asjad kõik Tagadil, Saku vallas.

Kui ma nüüd tahan selle AHV-i käest midagi osta , kas siis pean arvestama lisakuluga, et asjad on kõik Tagadil, või peaksin ikkagi oma klaviatuuri kulutama (RAHA kulutama helistamise peale icon_exclaim.gif ), et küsida , kus ta oma jope riputab lähipäevil icon_question.gif
Tundub, et kui tahan osta, siis ikkagi tuleb natuke ennast liigutada ja uurida, kust ma asjad kätte saan icon_rolleyes.gif
Kui ma kirjutan kohustuslikus korras müügikuulutusse, et asjad asuvad Haabneemes, siis see ju ei tähenda praktiliselt midagi, võib olla sõidan homme Saaremaale icon_question.gif
Kommentaarid: 20 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 20
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Mario.
HV Guru

sõnum 04.03.2011 14:36:29 vasta tsitaadiga

tsitaat:

Kui ma kirjutan kohustuslikus korras müügikuulutusse, et asjad asuvad Haabneemes, siis see ju ei tähenda praktiliselt midagi, võib olla sõidan homme Saaremaale icon_question.gif

Ja siis? Sinu asi on bürokraatiat järgida.

Ei tasu muretseda, tuleb uus ettekirjutus mõne hädalise ajendil.
Kommentaarid: 274 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 6 :: 2 :: 217
tagasi üles
Delta
HV Guru
Delta

sõnum 04.03.2011 14:38:50 vasta tsitaadiga

On ikka oluline probleem päevakorral eusa_wall.gif

Kui ei suuda vajadusel müüja käest asukohta küsida, siis võib tegu olla meditsiinilise probleemiga. Nagu lasteaed juba...
Kommentaarid: 141 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 133
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Tanel
HV Guru
Tanel

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 04.03.2011 14:41:05 vasta tsitaadiga

Delta,

tsitaat:

Ostja seisukohast (eriti kui müüja pole online ja teemas või privale kohe ei vastata) on mõnikord vaja hetkeliselt otsustada, kas ta teeb pakkumise või mitte.
See aga sõltub konkreetselt kauba asukohast - kui kaup asub ostjaga samas piirkonnas, oleks see win-win olukord mõlemale.
Miks on vaja mingit peitusemängu mängida?

tagasi üles
sander989
Kreisi kasutaja
sander989

sõnum 04.03.2011 14:49:09 vasta tsitaadiga

Ma olen ka poolt. Samas igale kuulutusele võiks AH ja OK hinna ka alati panna.
blas
Kreisi kasutaja
blas

sõnum 04.03.2011 15:08:03 vasta tsitaadiga

Kummalgi poolel on eeldatavasti huvi, sundi pole ja kumbki ei tegele heategevusega. Kui müüja ei suuda
kauba tegemiseks piisavat infot jagada siis on see tema probleem, kes siin kahju kannab?
Ma ei mõista miks paari tohlaka või siis üksikute ebameeldivate kogemuste pealt peab
järjekordseid reegleid tekitama.

p.s Üldiselt võiks reeglite vormistuse üle vaadata ja struktuuri korrastada. See punase ja boldi läbu lausa irvitab reeglile nr 2 näkku:

mTim
HV Guru
mTim

sõnum 04.03.2011 15:11:59 vasta tsitaadiga

Poolt ja samas võiks olla ka märgitud, et mis kanaleid pidi soovib müüja kaubast lahti saada, et kas "ainult käest-kätte", "smartpost", "eesti post", "cargobus" või "vahet pole"
Kommentaarid: 45 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 40
tagasi üles
wirx
HV Guru
wirx

sõnum 04.03.2011 15:13:12 vasta tsitaadiga

kui asja asukoht on erinev profiilis olevast asukohast, siis võiks ostja ära märkida asukoha, kui kauba asukoht nagunii sama on, siis annab see ainult töö üliagaratele modedele, kes saavad teemasi kustutada ja kasutajaid vihaseks ajada
sakinaga
HV Guru

sõnum 04.03.2011 15:16:27 vasta tsitaadiga

Ja kui ma liigun Tallinna-Tartu vahet tihti, siis saan iga kord teemat bumpida updatega, et nüüd olen siin ja nüüd seal? icon_biggrin.gif
Tanel
HV Guru
Tanel

sõnum 04.03.2011 15:17:57 vasta tsitaadiga

wirx kirjutas:
kui asja asukoht on erinev profiilis olevast asukohast, siis võiks ostja ära märkida asukoha, kui kauba asukoht nagunii sama on, siis annab see ainult töö üliagaratele modedele, kes saavad teemasi kustutada ja kasutajaid vihaseks ajada

Just seda me soovimegi teha.

Linna/maakonna täpsusega kauba asukoha teavitamine ei võta ju ometi privaatsusetükki küljest.

maatriks kirjutas:
Ja kui ma liigun Tallinna-Tartu vahet tihti, siis saan iga kord teemat bumpida updatega, et nüüd olen siin ja nüüd seal? icon_biggrin.gif

Kas liigud tihti niimoodi kaubaga koos? icon_biggrin.gif
Piisab lihtsalt teavitamisest, et kaup asub sinu lähedal ja liigud tihti ringi, seega paluks ette teavitada/helistada vms

tagasi üles
Delta
HV Guru
Delta

sõnum 04.03.2011 15:18:20 vasta tsitaadiga

tsitaat:
Ostja seisukohast (eriti kui müüja pole online ja teemas või privale kohe ei vastata) on mõnikord vaja hetkeliselt otsustada, kas ta teeb pakkumise või mitte.
See aga sõltub konkreetselt kauba asukohast - kui kaup asub ostjaga samas piirkonnas, oleks see win-win olukord mõlemale.
Miks on vaja mingit peitusemängu mängida?

Veebikaubandus ongi loomult pikatoimeline asi. Kui on vaja midagi ruttu, siis ainuke variant on helistada müüjale otse või osta asi poest. See kiire pakkumise jutt on demagoogia, sest miski ei garanteeri, et saad nobeda vastuse. Isegi kui kauba asukoht on pandud maja-täpsusega.

IMO on jätkuvalt tegemist pseudoprobleemiga. Ise olen asukoha ebamäärasuse korral postitanud stiilis: "summa XX Tallinnas" ja ongi kogu lugu.

blas kirjutas:
Ma ei mõista miks paari tohlaka või siis üksikute ebameeldivate kogemuste pealt peab
järjekordseid reegleid tekitama.

p.s Üldiselt võiks reeglite vormistuse üle vaadata ja struktuuri korrastada. See punase ja boldi läbu lausa irvitab reeglile nr 2 näkku:

Poleks osanud paremini kokku võtta...
Kommentaarid: 141 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 133
tagasi üles
Traf
Kreisi kasutaja

sõnum 04.03.2011 15:19:23 vasta tsitaadiga

Igatpidi pooldan seda otsust. Endal on mul lisaks veel linnaosa profiilis, et ostja/müüa saaks ülevaate, kuidas logistilist poolt organiseerida (kui juhtub samas linnas olema).

Anonüümsuse kadumist ei karda. Kui piirkonnas küsima hakatakse kõigi käest, kas nemad on just HV kasutaja Traf, eks siis mõtlen uuesti selle peale. icon_lol.gif

viimati muutis Traf 04.03.2011 15:20:54, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 49 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 48
tagasi üles
Magic
HV Guru
Magic

sõnum 04.03.2011 15:19:39 vasta tsitaadiga

wirx kirjutas:
Ja veel rohkem tööd isehakanud modedele icon_lol.gif
Ma selliseid saatnud ikka konkreetselt...
Muidu olen 2 käega poolt, et isiku asukoht peab olema profiilis olemas ja õige thumbs_up.gif
Kommentaarid: 234 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 200
tagasi üles
Tanel
HV Guru
Tanel

sõnum 04.03.2011 15:20:35 vasta tsitaadiga

tsitaat:

Veebikaubandus ongi loomult pikatoimeline asi.

Aga ei pea olema pikatoimeline ja me oleme siin foorumis küllalt erinevaid arendusi teinud, mis hõlbustavad äritegemist.

tsitaat:

Ise olen asukoha ebamäärasuse korral postitanud stiilis: "summa XX Tallinnas" ja ongi kogu lugu.

täiesti piisav ja OK thumbs_up.gif

tagasi üles
matu21
HV Guru
matu21

sõnum 04.03.2011 16:51:53 vasta tsitaadiga

Tanel kirjutas:
Kas liigud tihti niimoodi kaubaga koos? icon_biggrin.gif

Mul on olnud küll juhuseid, mil olen öelnud, et asi on tallinnas, elan sellel aadressil. Paar päeva vaikust ja siis järsku kõne - Olen uksetaga, tulin ostma. Paraku mina ise teises Eesti ostas icon_razz.gif

Leian ka, et ikka liiga mugavateks tahavad inimesed saada juba.
Ja kuna ammu enam ise upitada oma teemasid ei saa, siis on müüja seisukohalt ikkagi palju kasulikum teha teema nii, et potentsiaalsel ostjal tekiks küsimusi.....

Seega mina ütlen, et "soovituslik" oleks asukoht panna.

Kommentaarid: 1378 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 1051
tagasi üles
mazdagti
HV veteran
mazdagti

sõnum 04.03.2011 17:42:27 vasta tsitaadiga

ossa kirjutas:
Tsiteeriks selle kõige peale teemaalgataja profiili:
tsitaat:

asukoht: Kord siin ja siis seal ehk kus jope ripub. Asjad kõik Tagadil, Saku vallas.

Kui ma nüüd tahan selle AHV-i käest midagi osta , kas siis pean arvestama lisakuluga, et asjad on kõik Tagadil, või peaksin ikkagi oma klaviatuuri kulutama (RAHA kulutama helistamise peale icon_exclaim.gif ), et küsida , kus ta oma jope riputab lähipäevil icon_question.gif
Tundub, et kui tahan osta, siis ikkagi tuleb natuke ennast liigutada ja uurida, kust ma asjad kätte saan icon_rolleyes.gif

Kui oma profiili nii kirjutan, siis on mul ka seal Tagadil alati inimene kes paari päeva jooksul saab tehingu teoks teha icon_exclaim.gif või su väike herneterake ei suuda sellist asja välja genereerida? Ning oma teemadesse kirjutan ka alati et kokkuleppel saab Tallinna ja enamikel juhtudel lisan sinna ka et asjad asuvad Tagadil icon_evil.gif seega herneke mõtle enne kui räuskama kukud icon_idea.gif

Samas pole keegi suutnud miskit veel põhjenduseks tuua kauba asukoha mitteavaldamiseks, sellist mis ei pärineks lasteaia liivakastist icon_idea.gif

Ning ei tohiks ju olla ka keeruline teha nii, et teema algatamisel panna lahter kuhu kohustuslik kirjutada asukoht või klikkida linnuke kasti "asukoht sama mis profiilis". Iseasi kas keegi viitsib selle foorumisse sisse viia.

Seega ootan mina endiselt põhjendust: Miks peaks aus kaupmees varjama oma kontakte?

matu21 sellisedi on sul palju olnud? Ning selle upitamise kohapealt, HV pole heategevusorganisatsioon icon_idea.gif siis võiks ju ilma lisatasuta teha hulgiteemasid ka ning esiletõstetuid jne. thumbs_up.gif

Lisaks selle hiina asjaga olen ka nõus et peaks olema alghinnaks ikka hind millega inimene on nõus ka asjast loobuma icon_exclaim.gif

FB Volvokodu, diagnostikaabi Võrumaal.
Kommentaarid: 154 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 136
tagasi üles
punktiir
HV Guru

sõnum 04.03.2011 17:48:45 vasta tsitaadiga

ma lisaks arsti tõendi ka ja hullu paberid, et kindel olla et tegu pole paanilise pätiga
Kommentaarid: 49 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 1 :: 38
tagasi üles
Mario.
HV Guru

sõnum 04.03.2011 18:00:31 vasta tsitaadiga

Aga doping?
Kommentaarid: 274 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 6 :: 2 :: 217
tagasi üles
matu21
HV Guru
matu21

sõnum 04.03.2011 18:58:03 vasta tsitaadiga

Ja ma väga kahtlen, et sa nt AK-st midagi osta soovides ei küsi igaks juhuks üle, et kas ikka on olemas, ehkki veeb näitab, et on vaid sõidad kohe kohale.

Tagatipuks võiks ju nõuda kaardimakse võimalust icon_lol.gif

Kommentaarid: 1378 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 1051
tagasi üles
keevitaja
AM 10 aastat
keevitaja

sõnum 04.03.2011 19:23:25 vasta tsitaadiga

väike täpsustus. kindlasti tuleks ka ära märkida, kas kauba saab kätte äratoodud asukohast või kaup liigub ennem üle andmist kuhugi, kus tehing toimub. Sel juhul oleks passlik ära märkida kauba liikumise marsruut koos vahendiga, millega kaupa liigutatakse. Näiteks kui kaup asub Keilas, kuid omanik soovib seda üleanda Tallinnas siis märkida:

Kauba praegune asukoht: Keila
Üleandmiskoht: Tallinn
Kauba liikumise marsruut: Keila - Paldiski mnt - Tallinn
Transpordi liik: Harjumaa bussiliinud
Transpordi liigi aleternatiiv: pöidlaküüt

EDIT: juhul kui asukoht ja üleandmis koht ei ühti, siis peaks ka ära põhjendama, miks ei saa seal kaupa üleanda kus kaup teema tegemise hetkel asub!

tomshore
HV kasutaja

sõnum 04.03.2011 19:23:29 vasta tsitaadiga

Pseudoteema, mis näitab nõrka suhtlemisoskust.
Kuigi omal profiilis asukoht kirjas ning üldjuhul märgin ka teemasse kauba asukoha ei näe ma sellise paranoia ravitsemiseks vajadust pseudokohustusteks.
Labiilse närvikava korral, mis ärritub ka nii tühise probleemikese peale, mida liiga tihti just ei esine, tuleks siiski meditsiinilist abi otsida. Peace beer_yum.gif

PS. Kui müüja ja ostja omavahel veidi rohkem SUHTLEMA hakkavad, kaovad paljud probleemid iseenesest (näiteks mitmesugused möödarääkimised kauba olukorra suhtes jne jne). Hea müüja täidab seda nn. tulevast kohustust ka sundimata. Rohkem tolerantsi HV foorumisse, vot selle peaks kohustuslikuks muutma!
Kommentaarid: 25 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 24
tagasi üles
Clover
HV veteran
Clover

sõnum 04.03.2011 20:03:11 vasta tsitaadiga

Delta kirjutas:
Veebikaubandus ongi loomult pikatoimeline asi. Kui on vaja midagi ruttu, siis ainuke variant on helistada müüjale otse või osta asi poest. See kiire pakkumise jutt on demagoogia, sest miski ei garanteeri, et saad nobeda vastuse. Isegi kui kauba asukoht on pandud maja-täpsusega

Olen selle poolt, et inimene ikka märgib ära kus kaup asub. Ei nõustu väitega, et veebikaubandus on pikatoimeline asi. Tihtipeale olen siit HinnaVaatlusest ostnud asju ja kätte saanud mitme tunniga ja see teebki asukoha kirjutamise vajalikuks.

Näiteks võin tuua enda konsooliostu. Lihtsalt mingit mänguvideot vaadates otsustasin et on soov osta konsool, tegin kohe HinnaVaatluse lahti, avasin korraga kõik konsoolimüügikuulutused ja hakkasin vaatama. Esimene asi muidugi hind, kui hind oli kõrge, kohe aken kinni, järgmisena asukoht. Kuna asi on raske, järelikult postikulu oleks olnud suur, seepärast oli tähtis teada kas konsool asub ikka minuga samas linnas, kui polnud märgitud kus asub siis kohe kah aken kinni. Kui ma tahan midagi kiires korras osta siis ma ei hakka lootma selle peale et äkki järgmise poole tunni jooksul müüja sisse logib ja mulle vastab vaid liigun edasi nende müügiteemade juurde kus märgitud kus ese asub. Mõnikord on ka olnud et teiste kuulutuste hulgast pole leidnud mida vaja ning siis olen pidanud küsima kus asi asub aga see on väga tüütu, mitte küsimine ise (ma nii laisk ei ole) vaid vastuse ootamine, peab pidevalt HinnaVaatlust külastama lootuses et äkki müüja välja ilmunud, ja kogu see jama ainult sellepärast et pole öeldud kus kaup asub. Pealegi kui tegu on mingi kalli esemega siis eelistan käest-kätte tehingut, seepärast on tähtis teada asukohta, kui see asub teises linnas siis ma ei hakka enam mõtlemagi ostu peale.

Ning müüjale ei saa iga kord kord helistada, sest telefoni nr pole siin just paljudel kirjas, ning vot sellest ma saan vägagi aru. Telefoni nr on midagi palju privaatsemat ja ise kah hea meelega ei kirjutaks seda. See küll kiirendab ostu-müügi protsessi üsna tihti, kuid teades kus linnas sa elad, ei avalda sinu kohta mitte mingit tähtsat informatsiooni, kuid kui sinu number on nähtaval siis mine tea mis tüütavate inimeste kätte see võib sattuda.

See, et müüja/ostja ei vasta kiiresti on juba ülbus nende poolt. Kui ise midagi müün siis üritan kontrollida HinnaVaatlus vähemalt korra iga poole tunni jooksul, ükskõik kus ma siis ka ei oleks. Loomulikult see müüja enda asi millal vastata, kui sa ei raatsi oodata, võid edasi liikuda, kuid see näitab milline inimene müüja on, ning kui ma ikka tunnen et tal on üsna savi siis ma parem otsin mõnda teist kuulutust. On olnud nii et olen juba müüjaga kokku leppinud hinnas, järgi uurinud kõik mis vaja kauba kohta, öelnud et olen kindel ostja ning andnud oma andmed, jäänud ainult küsida müüja pangaarve nr ja nimi, ja siis olen jäänud vastust ootama 3 päeva. selline asi tekitab küsimust kas üldse saata sellisele isikule raha, olgu tal neid positiivseid palju iganes. Kui sul ikka ostjaga kokku lepitud et läheb äriks siis sa ei kao midagi ütlemata 3 päevaks. ma oleks selle aja jooksul kauba juba mujalt saanud, lihtsalt mina ju leppisin kokku inimesega et ma ostan temalt.. mõni ikka peab lubadustest kinni.

sander989 kirjutas:
Samas igale kuulutusele võiks AH ja OK hinna ka alati panna.

Mis puudutab AH ja OK märkimist, siis nõustun ja ei nõustu. Kui ma müün mingit vana asja (praegu võin tuua näiteks oma akustilist kitarri mida müün), siis mul pole suurt aimu mis hinnaga ta võiks liikuda. Kitarr mul seisnud juba mitu aastat niisama, pealegi kunagi veel saadud kah mitte ostmise vaid vahetamise käigus, niiet ma ei oska talle mingit hinangut anda. kui ma pakuks huupi mingi hinna, siis võib juhtuda 2 asja - 1) ma hirmutan potentsiaalse ostja ära 2) müün ära liiga odavalt, samas kui ostja oleks olnud äkki nõus palju rohkem maksma (tean jah et olen ahne).
On olnud mitu korda nii et inimene küsib palju ma siis ikkagi tahan asja eest, ütlen talle huupi mingi hinna, sest ma ei tea palju asi väärt on ja siis kohe on näha, enam ei tule mingit vastust inimeselt. Siis olen pidanud kohe kiiresti juurde kirjutama, et kui hind liiga kõrge siis võin ka odavamalt ära anda, sest mul tähtsam asjast lahti saada lõpuks ometi. Niiet sellistel juhtudel võiks vastupidi olla, et ostja ise pakub niipalju kui ta arvab et on nõus selle eest välja käima.

Samuti võiksid inimesed ikka kinni pidada alghinnast. arusaadav et kui sa näed et isegi alghind natukene liiga krõbe sinu jaoks, siis küsid kas saaks äkki odavamalt. samas aga kui müüja on märkinud et AH on nt 100euri, ning OK on 250euri (ehk siis see vahemik on üsna suur), peaks olema loogiliselt arusaadav, et 100 on see piir kuhumaani müüja oleks viimasel võimalusel nõus laskuma, aga alla selle oleks ju täiesti tobedus hinda lasta, kui alguses oli plaan saada 250. Aga ei, ikka tulevad ja kõik rõõmsalt hakkavad laduma hindasi mis ei küündi alghinnanigi. see et üks loll pakkus 50euri kõigest, ei tähenda ju nüüd et tema üle trumpamiseks sa võid pakkuda 55, ja järgmine pakub 60. alghind ju märgitud et 100! see kõik oli loomulikult ainult näide, aga isegi olen müünud täielikult uut asja, isegi avamata, alghinnaks määranud poole poehinnast, ja ostakohe hinnaks nt 75%. ja juvist inimestel seal ajus miski hakkab kohe tööle ja nad tulevad välja sellise "geniaalse" loogikaga, et kuna ma müün tuttuut asja palju odavamalt kui poehind, siis ma vist ei hooli rahast, ning hakkavad pakkuma mulle nt 10-20% poehinnast. Ma päris ei saa aru inimestest. ma oleksin nõus kui saaksin poehinnast kasvõi 10euri maha, aga kui sulle pakutakse 600eurist asja täielikult uuena 300euri eest, sa ei hakka ju talle pakkuma 100 euri. tegu pole ju heategevusega, kui müüjal on pandud alghind siis alla selle oleks loogiline mitte pakkuda. Ühekorra võib ju muidugi küsida, selle vastu pole ka minul midagi, et kas saaks ka odavamalt, äkki müüja juba selle ajaga nõus hinda langetama, kuid kui 10 lammast kõik järjest hakkavad pakkuma mingit ulmeliselt madalat hinda, siis asi pole õige. Alghind on alghind, ning kui müüja on nõus müüma madalamalt siis ta aja jooksul langetab alghinda. mitte aga nii et asja alghind on 100, keegi oinas pakub 50. nädala pärast müüja langetab alghinna 75 peale, sama pakkuja pakub nüüd 25... paneb muigama selline asi. või siis näiteks müüsin täiesti uut ja avamata asja mille olin võitnud. tegu oli asjaga mis maksis poes mingi 200euri, ja ma küsisin selle eest sada. mulle pakuti 10. kui ütlesin et tegu pole heategevusega ja nii odavalt ei müü, siis sõimati nägu täis et mina ju võitsin selle, miks nemad siis peaksid nüüd mingit kõrget hinda selle eest maksma...

Kuid ärge arvake et ma ainult ostjaid süüdistan alghinnaga valesti ümberkäimises. Ka mõned müüjad siin imelikud. ise pole selles ostus osa võtnud, aga kaupa otsides jäi silma üks müügiteema, kus müüjal oli ilusasti märgitud nii AH kui ka OK. võtame näiteks et AH on 200 ning OK on 300.
Pakuti 200, müüja ütles et väga hea pakkumine aga võiks olla natukene kõrgem. Pakuti 220, müüja ütles, et no natukene veel. Keegi pakkus 240, müüja ütles et väga hea juba, peaagu valmis müüma juba icon_exclaim.gif, pakuti 250, müüja vastas, "no pane veel 50 otsa ja asi on sinu!"...... Ma ei saa aru mis kasu on alghinnal sellisel juhul? Arusaadav, et ostja polegi sunnitud müüma alghinnaga ning OK on just see hind mida müüja tavaliselt soovibki kätte saada, aga ikkagi, sellises olukorras on tegu rohkem müüja poolse alatusega, kus ta ei kavatsegi asja müüja alla OK hinna, kuid jätab ostjatele teise mulje. See pole kõll kuidagi keelatud ja mõni võib öelda isegi et tegu väga kavala ja targa müügistrateegiaga, kuid ikkagi see on üsna alatu müüja poolt ning arvatavasti raiskas päris paljude inimeste aega. Kui sa kohe algusest peale tead et sa ei kavatse alla OK hinna müüa, siis ei tohiks sa seda ka määrata, või siis vähemalt mitte nii madalale võrreldes OK hinnaga.

vabandan muidugi et keskendusin nii pikalt valele teemale, aga usun et ka AH ja OK hindasi puudutavaid reegleid tuleks kuidagi karmistada, et oleks vähem läbu.
Kommentaarid: 111 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 102
tagasi üles
KillerXP
HV Guru
KillerXP

sõnum 04.03.2011 20:16:54 vasta tsitaadiga

Kuigi panin, et olen poolt siis tegelikult võiks olla tegu (rangelt) soovitatava väljaga. Päris sundida ei tundu nagu eetiline olevat, kuigi inimese enda müügiedukuse huvides võiks see juba kasvõi kirjas olla. Privaatsus on ammu surnud, kui keegi veel ei teadnud icon_razz.gif Minu meelest pole eriti paslik ka liigselt paranoiat üleval hoida, kasvõi enda närvikava huvides.

Olen jätnud mitmele asjale pakkumise tegemata kuna puudub täielik müüjapoolne info - ei ole teemas ega profiilis määratud asukohta. Kui number on olemas, siis olen helistanud küsimaks täiendavat infot aga seda näeb veelgi harvemini kui asukohta ennast. Seda eelkõige siis, kui asi pole tõesti suhteliselt eksklusiivne või haruldane.

Samas näitejuhtum - 2 inimest müüvad mälu, ühel on asukoht ja number kirjas, teisel pole kumbagi, olgugi, et mõlemad võivad nt Tallinnas paikneda/elada. Tulemus on ikka see, et ostan inimeselt, kes on enda info avaldanud kuna temaga ma tean, et on kergem äri teha.
Kommentaarid: 95 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 90
tagasi üles
Betamax
HV Guru
Betamax

sõnum 04.03.2011 20:46:51 vasta tsitaadiga

Erapooletu, kuna tõstatatud probleem ei häiri mind.
Mul on profiilis asukoht olemas. Lisaks müügiteemat tehes märgin ära, kus kaup asub ja lisan postitamisvõimaluse. Võib-olla mu teemad sellepärast aeguvadki nii kiiresti, sest mul on seal liiga põhjalik info ja kellelgi pole põhjust sinna postitada? eusa_think.gif
Kommentaarid: 733 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 554
tagasi üles
ewur
HV veteran
ewur

sõnum 04.03.2011 21:02:32 vasta tsitaadiga

Clover kirjutas:
Delta kirjutas:
Veebikaubandus ongi loomult pikatoimeline asi. Kui on vaja midagi ruttu, siis ainuke variant on helistada müüjale otse või osta asi poest. See kiire pakkumise jutt on demagoogia, sest miski ei garanteeri, et saad nobeda vastuse. Isegi kui kauba asukoht on pandud maja-täpsusega

Olen selle poolt, et inimene ikka märgib ära kus kaup asub. Ei nõustu väitega, et veebikaubandus on pikatoimeline asi. Tihtipeale olen siit HinnaVaatlusest ostnud asju ja kätte saanud mitme tunniga ja see teebki asukoha kirjutamise vajalikuks.

Näiteks võin tuua enda konsooliostu. Lihtsalt mingit mänguvideot vaadates otsustasin et on soov osta konsool, tegin kohe HinnaVaatluse lahti, avasin korraga kõik konsoolimüügikuulutused ja hakkasin vaatama. Esimene asi muidugi hind, kui hind oli kõrge, kohe aken kinni, järgmisena asukoht. Kuna asi on raske, järelikult postikulu oleks olnud suur, seepärast oli tähtis teada kas konsool asub ikka minuga samas linnas, kui polnud märgitud kus asub siis kohe kah aken kinni. Kui ma tahan midagi kiires korras osta siis ma ei hakka lootma selle peale et äkki järgmise poole tunni jooksul müüja sisse logib ja mulle vastab vaid liigun edasi nende müügiteemade juurde kus märgitud kus ese asub. Mõnikord on ka olnud et teiste kuulutuste hulgast pole leidnud mida vaja ning siis olen pidanud küsima kus asi asub aga see on väga tüütu, mitte küsimine ise (ma nii laisk ei ole) vaid vastuse ootamine, peab pidevalt HinnaVaatlust külastama lootuses et äkki müüja välja ilmunud, ja kogu see jama ainult sellepärast et pole öeldud kus kaup asub. Pealegi kui tegu on mingi kalli esemega siis eelistan käest-kätte tehingut, seepärast on tähtis teada asukohta, kui see asub teises linnas siis ma ei hakka enam mõtlemagi ostu peale.

Ning müüjale ei saa iga kord kord helistada, sest telefoni nr pole siin just paljudel kirjas, ning vot sellest ma saan vägagi aru. Telefoni nr on midagi palju privaatsemat ja ise kah hea meelega ei kirjutaks seda. See küll kiirendab ostu-müügi protsessi üsna tihti, kuid teades kus linnas sa elad, ei avalda sinu kohta mitte mingit tähtsat informatsiooni, kuid kui sinu number on nähtaval siis mine tea mis tüütavate inimeste kätte see võib sattuda.

See, et müüja/ostja ei vasta kiiresti on juba ülbus nende poolt. Kui ise midagi müün siis üritan kontrollida HinnaVaatlus vähemalt korra iga poole tunni jooksul, ükskõik kus ma siis ka ei oleks. Loomulikult see müüja enda asi millal vastata, kui sa ei raatsi oodata, võid edasi liikuda, kuid see näitab milline inimene müüja on, ning kui ma ikka tunnen et tal on üsna savi siis ma parem otsin mõnda teist kuulutust. On olnud nii et olen juba müüjaga kokku leppinud hinnas, järgi uurinud kõik mis vaja kauba kohta, öelnud et olen kindel ostja ning andnud oma andmed, jäänud ainult küsida müüja pangaarve nr ja nimi, ja siis olen jäänud vastust ootama 3 päeva. selline asi tekitab küsimust kas üldse saata sellisele isikule raha, olgu tal neid positiivseid palju iganes. Kui sul ikka ostjaga kokku lepitud et läheb äriks siis sa ei kao midagi ütlemata 3 päevaks. ma oleks selle aja jooksul kauba juba mujalt saanud, lihtsalt mina ju leppisin kokku inimesega et ma ostan temalt.. mõni ikka peab lubadustest kinni.

sander989 kirjutas:
Samas igale kuulutusele võiks AH ja OK hinna ka alati panna.

Mis puudutab AH ja OK märkimist, siis nõustun ja ei nõustu. Kui ma müün mingit vana asja (praegu võin tuua näiteks oma akustilist kitarri mida müün), siis mul pole suurt aimu mis hinnaga ta võiks liikuda. Kitarr mul seisnud juba mitu aastat niisama, pealegi kunagi veel saadud kah mitte ostmise vaid vahetamise käigus, niiet ma ei oska talle mingit hinangut anda. kui ma pakuks huupi mingi hinna, siis võib juhtuda 2 asja - 1) ma hirmutan potentsiaalse ostja ära 2) müün ära liiga odavalt, samas kui ostja oleks olnud äkki nõus palju rohkem maksma (tean jah et olen ahne).
On olnud mitu korda nii et inimene küsib palju ma siis ikkagi tahan asja eest, ütlen talle huupi mingi hinna, sest ma ei tea palju asi väärt on ja siis kohe on näha, enam ei tule mingit vastust inimeselt. Siis olen pidanud kohe kiiresti juurde kirjutama, et kui hind liiga kõrge siis võin ka odavamalt ära anda, sest mul tähtsam asjast lahti saada lõpuks ometi. Niiet sellistel juhtudel võiks vastupidi olla, et ostja ise pakub niipalju kui ta arvab et on nõus selle eest välja käima.

Samuti võiksid inimesed ikka kinni pidada alghinnast. arusaadav et kui sa näed et isegi alghind natukene liiga krõbe sinu jaoks, siis küsid kas saaks äkki odavamalt. samas aga kui müüja on märkinud et AH on nt 100euri, ning OK on 250euri (ehk siis see vahemik on üsna suur), peaks olema loogiliselt arusaadav, et 100 on see piir kuhumaani müüja oleks viimasel võimalusel nõus laskuma, aga alla selle oleks ju täiesti tobedus hinda lasta, kui alguses oli plaan saada 250. Aga ei, ikka tulevad ja kõik rõõmsalt hakkavad laduma hindasi mis ei küündi alghinnanigi. see et üks loll pakkus 50euri kõigest, ei tähenda ju nüüd et tema üle trumpamiseks sa võid pakkuda 55, ja järgmine pakub 60. alghind ju märgitud et 100! see kõik oli loomulikult ainult näide, aga isegi olen müünud täielikult uut asja, isegi avamata, alghinnaks määranud poole poehinnast, ja ostakohe hinnaks nt 75%. ja juvist inimestel seal ajus miski hakkab kohe tööle ja nad tulevad välja sellise "geniaalse" loogikaga, et kuna ma müün tuttuut asja palju odavamalt kui poehind, siis ma vist ei hooli rahast, ning hakkavad pakkuma mulle nt 10-20% poehinnast. Ma päris ei saa aru inimestest. ma oleksin nõus kui saaksin poehinnast kasvõi 10euri maha, aga kui sulle pakutakse 600eurist asja täielikult uuena 300euri eest, sa ei hakka ju talle pakkuma 100 euri. tegu pole ju heategevusega, kui müüjal on pandud alghind siis alla selle oleks loogiline mitte pakkuda. Ühekorra võib ju muidugi küsida, selle vastu pole ka minul midagi, et kas saaks ka odavamalt, äkki müüja juba selle ajaga nõus hinda langetama, kuid kui 10 lammast kõik järjest hakkavad pakkuma mingit ulmeliselt madalat hinda, siis asi pole õige. Alghind on alghind, ning kui müüja on nõus müüma madalamalt siis ta aja jooksul langetab alghinda. mitte aga nii et asja alghind on 100, keegi oinas pakub 50. nädala pärast müüja langetab alghinna 75 peale, sama pakkuja pakub nüüd 25... paneb muigama selline asi. või siis näiteks müüsin täiesti uut ja avamata asja mille olin võitnud. tegu oli asjaga mis maksis poes mingi 200euri, ja ma küsisin selle eest sada. mulle pakuti 10. kui ütlesin et tegu pole heategevusega ja nii odavalt ei müü, siis sõimati nägu täis et mina ju võitsin selle, miks nemad siis peaksid nüüd mingit kõrget hinda selle eest maksma...

Kuid ärge arvake et ma ainult ostjaid süüdistan alghinnaga valesti ümberkäimises. Ka mõned müüjad siin imelikud. ise pole selles ostus osa võtnud, aga kaupa otsides jäi silma üks müügiteema, kus müüjal oli ilusasti märgitud nii AH kui ka OK. võtame näiteks et AH on 200 ning OK on 300.
Pakuti 200, müüja ütles et väga hea pakkumine aga võiks olla natukene kõrgem. Pakuti 220, müüja ütles, et no natukene veel. Keegi pakkus 240, müüja ütles et väga hea juba, peaagu valmis müüma juba icon_exclaim.gif, pakuti 250, müüja vastas, "no pane veel 50 otsa ja asi on sinu!"...... Ma ei saa aru mis kasu on alghinnal sellisel juhul? Arusaadav, et ostja polegi sunnitud müüma alghinnaga ning OK on just see hind mida müüja tavaliselt soovibki kätte saada, aga ikkagi, sellises olukorras on tegu rohkem müüja poolse alatusega, kus ta ei kavatsegi asja müüja alla OK hinna, kuid jätab ostjatele teise mulje. See pole kõll kuidagi keelatud ja mõni võib öelda isegi et tegu väga kavala ja targa müügistrateegiaga, kuid ikkagi see on üsna alatu müüja poolt ning arvatavasti raiskas päris paljude inimeste aega. Kui sa kohe algusest peale tead et sa ei kavatse alla OK hinna müüa, siis ei tohiks sa seda ka määrata, või siis vähemalt mitte nii madalale võrreldes OK hinnaga.

vabandan muidugi et keskendusin nii pikalt valele teemale, aga usun et ka AH ja OK hindasi puudutavaid reegleid tuleks kuidagi karmistada, et oleks vähem läbu.

ot:
võiks teha eraldi küsitluse, palju kasutajaid sinu "oopuse" läbi viitsisid/suutsid lugeda icon_smile.gif . No offence...

Niikaua, kuni ka suvalised jorsid (kes HV-kasutajad ei ole) äriteemasid näevad, ei pane oma kõiki kontakte kunagi profiili (pettused!). Aga see ei olnud ka küsimuseks siin teemas, lihtsalt paar postitajat küsis, et miks liigne kartus. Aga lisaks veel - oma müügiteemasid võiks teatavatel tingimustel "uppida". Kui keegi on esimesele postile vastanud, siis pole probleemi, enda viimast posti saab alati uuendada. Aga halvemal juhul (teema tekitaja postitus ainuke) teema aegub ja tuleb see uuesti teha koos selle juurde kuuluvate piltide jmt-ga. Heal juhul leiad sõbra, kes "upib"...
Kommentaarid: 60 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 60
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Vaidlused »  Parem HV »  Ärifoorumites kauba asukoht linna täpsusega kohustuslikuks! mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4, 5, 6  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.