Eks see ongi ideoloogia erinevus. Apple puhul pigem eeldatakse, et sa ei taha lisada moblale/pad'ile/arvutile midagi ise vaid sul on kohe olemas Apple poolt kõik, mis vaja. iPadi näitel - kohe on kaasas 16/32/64GB mälu, millest võiks nagu piisata. Kui ei siis selleks on kodus server, kus on sees terake või paar, suhtlus käib üle wifi.
Kui on soov näiteks mälupulka külge panna või mälukaardi pesaga seadme järgi või veel midagi ise lisada - selleks on teised tootjad, seadmed ja ideoloogiad. Apple puhul on sul "arvuti" ekraan, mille külge läheb üks kaabel - toide (iMac'i mõtlen siis). iPhone puhul on samuti loobutud kaardipesast. iPad on samuti üks konkreetne tükk, mida pole vaja laiendada. Jah, see on ühelt poolt piirav aga teisalt ka kasutaja jaoks lihtsam kuna kogu süsteemon loodud töötama out-of-the-box.
paljud apple kasutajad kasutavad mobile me virtuaalse diski pilveteenust, mis süsteemi nii hästi integreeritud, et paistab kui tavaline võrguketta share. kokku vist 20GB by default ja seda saab vastavalt oma soovidele ära jagada e-maili ja failidele või kasutatakse dropbox jms teenuseid.
kaamera vms ühendamiseks võiks jah pesa olla, aga tegelikult ju camera-connection kit olemas. lihtsalt paarkümmend doltsi peab selle eest välja käima.
nojah ekraani PPI võiks küll kõrgem olla. sellisel seadmel peab lihtsalt olema kõrge resolutsioon, et silmad ära ei väsiks näiteks raamatut lugedes vms.
Raamatu lugemiseks pole LCD'd mõeldud. Selleks on eraldi seadmed mis maksavad kordades vähem, mille pilt on palju parem pikema ajaliseks lugemiseks ning mille aku kestab kordades kauem. _________________ Teach a man to reason and he'll think for a lifetime
Common sense - so rare that it's a damn superpower
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity"
Raamatu lugemiseks pole LCD'd mõeldud. Selleks on eraldi seadmed mis maksavad kordades vähem, mille pilt on palju parem pikema ajaliseks lugemiseks ning mille aku kestab kordades kauem.
Ei ütleks, et kvaliteetsed e-ink seadmed mida sa ilmselt silmas pead sama ekraanisuuruse juures nüüd kordades vähem maksaksid vaata, et pigem isegi vastupidi aga muus osas on sul muidugi õigus, ehk kindlasti pole LCD raamatu lugemiseks see parim lahendus ehkki ise netbooki ekraanilt päris hulka raamatuid läbi lugenud aga siiski kavas selleks edaspidi üks korralik e-ink seade soetada kui nende hinnad nüüd veidi langema peaksid.
viimati muutis Pikkkõrv 04.03.2011 00:03:47, muudetud 1 kord
Ei ütleks, et kvaliteetsed e-ink seadmed mida sa ilmselt silmas pead sama ekraanisuuruse juures nüüd kordades vähem maksaksid
On kindle'st paremaid apraate? Viimane maksab alla 200 euro vs 2.5-4x enam ipadi eest. Ühtlasi ei näe mingit mõtet hankida 9" suurust kolakat raamatute lugemiseks, füüsilised raamatud on oluliselt väiksema suurusega _________________ Teach a man to reason and he'll think for a lifetime
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity"
On kindle'st paremaid apraate? Viimane maksab alla 200 euro vs 2.5-4x enam ipadi eest. Ühtlasi ei näe mingit mõtet hankida 9" suurust kolakat raamatute lugemiseks, füüsilised raamatud on oluliselt väiksema suurusega
iPad-iga ekraanisuuruselt võrreldav ehk 9,7" Kindle maksab siiski enam mitte 200 vaid 400, mis on ikka natuke palju ainult raamatu lugemiseks mõeldud seadme eest. Mis puutub aga suuremasse ekraani siis aastate lisandudes ja nägemise nõrgenedes hakkad seda ilmselt sinagi hindama, pealegi on suuremalt ekraanilt parem pdf vormingus asju lugeda, milliseid endiselt paraku päris hoolega üllitatakse ehkki see vorming elektrooniliste raamatute jaoks just mitte kõige sobivam ei ole.
Apple wireless bluetooth klaver töötab ka iPadiga, niiet ei pea isegi eraldi ostma.
Tegelikult töötab ilmselt suvaline wireless klaver sama hästi. Mul pole võimalust olnud küll pikemalt näppida ipadi, kuid suva infra/bluetooth hiir sobib, siis sobib klaver ka. Näiteks mingi logitechi oma
Muuseas, vaadates poodides pakutavaid netbooke, siis äärmisel juhul saab nendega kiirelt vaadata uudiseid ja maile. Kellel silmad kehvemad, siis unusta ära pikalt netbookiga vaatamine. Pakun välja, et peale 1h lugemist on silmad paistes ja punased. 7k välja käia junni eest - ma ei tea, ma siis lahendaks selle teistmoodi juba. Milleks mulle netbook?
altrnatiivina on ju samsungil väjas analoogne asi. emt ja elisa pakuvad. androidi peal.
ipad on põgus mobiilne vahend. Dirigendid räägivad, et ipadiga on päris hea kontserditel olla dirigeerida.
Ise ipadi ei igatse siiski. Mulle meeldivad küll tehnikavidinad, aga kuskil on piir päris elu ja tehnoloogilise elu vahel _________________ Asju saab kah teisiti teha!
aga kõik "puudused" ongi selle toote "omadused". Kuniks tuleb järgmine versioon kus tuleb uus hype jms ajupesu....
nagu sony ps3 pult oli vahepeal nextgen ilma vibrata ja pärast nextgen koos vibraga _________________ |--{o,o}-----(\__/)-----------------|
|--|)__)-----(='.'=) ----O RLY ?---|
|---"-"- -----(")_(")-----------------|
aga kõik "puudused" ongi selle toote "omadused". Kuniks tuleb järgmine versioon kus tuleb uus hype jms ajupesu....
Täpselt nii, Järgmine tuleb Flashi toega ja ülejärgmine USB toega, siis 3D ekraaniga (Prillid vajalikud), siis 3D ekraaniga (prillid pole vajalikud) jne jne
ja applepeded muudkui ostavad
asjameez kirjutas:
Ei tea kedagi, kes teaks kedagi, kes kasutaks iPadi.
iPAD kasutajaid on vähe kuna seda läheb vaja väga kitsale ringile:
1. Siis kui sa ei ole kodus ega tööl
2. Siis kui sa oled rikas
3. Siis kui sa oled koolis ja ei viitsi loengut kuulata
4. Siis kui tahad lennukis filmi vaadata
5. Siis kui viitsid seda kaasas tassida
6...?
Sellest võiks mulle asja olla, mis ka mu läptopi suudaks asendada. Kui nüüd ekraan oleks matt ja aku ka üle 3h kestaks oleks ostja.
viimati muutis DVDRW 05.03.2011 11:31:50, muudetud 3 korda
Olen mõnda aega kasutanud seda jublakat ja kõlbab asi ainult voodis brausimiseks. Laua peal on juba jama näiteks, kui spetskaani pole, sest käes seda näiteks ei hoia. Aku on küll sigahea. _________________ KASS
6. Siis, kui sa elad Aasias - seal on igalühel metroos iPad näpus. Ja kel iPadi pole, on viimase gen. iPhone...
p.s. sama trend on paljudes heaoluriikides...
Apple wireless bluetooth klaver töötab ka iPadiga, niiet ei pea isegi eraldi ostma.
Tegelikult töötab ilmselt suvaline wireless klaver sama hästi. Mul pole võimalust olnud küll pikemalt näppida ipadi, kuid suva infra/bluetooth hiir sobib, siis sobib klaver ka. Näiteks mingi logitechi oma
Muuseas, vaadates poodides pakutavaid netbooke, siis äärmisel juhul saab nendega kiirelt vaadata uudiseid ja maile. Kellel silmad kehvemad, siis unusta ära pikalt netbookiga vaatamine. Pakun välja, et peale 1h lugemist on silmad paistes ja punased. 7k välja käia junni eest - ma ei tea, ma siis lahendaks selle teistmoodi juba. Milleks mulle netbook?
altrnatiivina on ju samsungil väjas analoogne asi. emt ja elisa pakuvad. androidi peal.
ipad on põgus mobiilne vahend. Dirigendid räägivad, et ipadiga on päris hea kontserditel olla dirigeerida.
Ise ipadi ei igatse siiski. Mulle meeldivad küll tehnikavidinad, aga kuskil on piir päris elu ja tehnoloogilise elu vahel
Milleks on vaja netbookiga raamatut lugeda? Tean isiklikust kogemusest, et näiteks 3-4h konspekteerida pole küll mingi probleem. Kui peale 1h netbookiga töötamist on silmad paistes ja punased, soovitan arsti juurde pöörduda. Olen 2 aastat netbooki kasutanud ning kuigi olen tahvelarvuteid proovinud, ei veena need mind tahvelarvutit ostma.
1) Tahvelarvutid on hetkel väga kallid.
2) Netbookiga saab oluliselt paremini konspekteerida, tahvelarvutile klaviatuuri soetamine on minu arvates koomiline. Ta ei olegi selleks mõeldud.
3) Uuematel netbookidel on 250 GB kõvaketas, mis võimaldab päris palju sinna sisse mahutada. Ole siis filmi- või muusikasõber, võid ka mõlemat olla, kuna kõik mahub ära.
4) Minu endine Acer Aspire One oli juba 2 aastat tagasi sümpaatse klaviatuuriga (92 %), päris uute mudelite peal on veel mõnusam kirjutada.
5) 7000 krooni maksavad äärmisel juhul kahetuumalise prosega netbookid. Tavalise, kuid piisava jõudlusega Intel Atom N455-ga varustatud netbooki saab kätte praeguses rahas 300-350 € eest.
Ma ei ütle, et netbook on lahendus kõigile maailma hädadele, kuid ta on mõistliku hinnaga, kerge sülearvuti, mille peal on hea tegeleda lihtsamate asjadega (muusika kuulamine, konspekteerimine etc.) ning on liikuva inimese parim sõber.
aga jah kurb ... aga nii see kohati tundub olevat konsuumerite seas.
Üks koht kus seda jublakat oleks mugavam kasutada kui läpparit, netbooki vms asja oleks "kitsates" kohtades kus ei mahu läppar ära. Samas tablet'iga saaks sama asja teha _________________ |--{o,o}-----(\__/)-----------------|
|--|)__)-----(='.'=) ----O RLY ?---|
|---"-"- -----(")_(")-----------------|
Käisin just Cebit-il ja seal olid kõik kohad Androidiga tableteid täis. Oli mälukaardi lugejatega ja igasugu pesadega ja ühel jubinal oli isegi standardne USB port küljes. Kõigi nende junnide läbiv joon oli see, et nad olid paras kräpp. Uimased, tõksivad ja koostekvaliteedist parem ei räägigi. Ainuke riistapuu, millel tõesti korralik korpus ja mida oli hea käes hoida, seda hakkas sõber näppima, näppis kaks minutit ja siis pani riistapuu pildi tasku. Konkreetselt. Seega jah, odavat tabletit mida kasutada saaks, ei paista kuskilt. Ja need mis kasutada kõlbavad, need on iPad-ist jälle kallimad. _________________ God grant me the serenity to accept the things I cannot change, courage to change the things I can, and wisdom always to tell the difference.
sellise junniga oleks vast siis võimalik konspekti kirjutada kui ei trüki vaid reaalselt pulgaga nühid plaati. jube ebamugav võib olla trükkida asjaga mis sisuliselt on "laud". Ehk siis 0% feedback'i seadmelt kui trükkid.
Mis mõttes 0% feedback? Sa ei tunne, kuidas sõrmeots midagi puudutab? Sellega ongi juba töö tehtud ja täht kirjas, sa ei pea tunnetama, et klahv käis põhjas ära ja tükk saiapuru ei olnud seekord segamas.
sirius4k kirjutas:
Õhuke on küll ilus ja puha, aga arvestades selle riistapuu kasutusiseloomu.. ringi trampida ja hoo pealt kasutada, siis võiks ikka kuskilt kinni ka hoida olla. Paberilehte hoida on suht ebamugav.
Keegi ei keela sul seda tüki vabalt valitud paksusega papi külge kleepida.
Ho Ho kirjutas:
Raamatu lugemiseks pole LCD'd mõeldud. Selleks on eraldi seadmed mis maksavad kordades vähem, mille pilt on palju parem pikema ajaliseks lugemiseks ning mille aku kestab kordades kauem.
Tõsi, paraku tõuseb siin esile tõsiasi, et vähesed meist soetavad endale (harva kasutatavaid) monofunktsionaalseid seadmeid. iPad'iga saab peale raamatu lugemise palju muudki teha.
asjameez kirjutas:
Ei tea kedagi, kes teaks kedagi, kes kasutaks iPadi.
Mis mõttes 0% feedback? Sa ei tunne, kuidas sõrmeots midagi puudutab?
Sa ei tunne ega tea kus su sõrmed "klaviatuuril" asuvad, selles on probleem.
rex kirjutas:
iPad'iga saab peale raamatu lugemise palju muudki teha
Sepavasaraga saab vajadusel ka kella parandada, iseasi kui otstarbekas ja kasutajasõbralik see on. _________________ Teach a man to reason and he'll think for a lifetime
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.