Avaleht
uus teema   vasta Uudised »  Eesti IT ja tehnikaalased uudised »  Algab elektrooniline proovihääletamine märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
KillerXP
HV Guru
KillerXP

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 09.02.2011 02:34:23 vasta tsitaadiga

Tanel kirjutas:
tsitaat:

Ainuke ühine joon mõlemal on IE9 beta.

Beta tarkvaraga ei peagi töötama.
Kasuta täisversioone.

Ilmselt seetõttu ongi brauseriväline rakendus kasutusele võetud. See aga nagu välistaks IE9 probleemi?

Proovisin teise masinaga kus on SP1 RTM peal ja sellega õnnestus kenasti. Saladuskatte all kinkisin enda hääle Freddy Mercurile (huvitav kas siinsed valimistusemused ka avalikustatakse icon_razz.gif). Häiris pisut Ivan Orava valik. Salareklaam? icon_biggrin.gif

viimati muutis KillerXP 09.02.2011 07:21:30, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 95 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 90
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

sõnum 09.02.2011 03:04:34 vasta tsitaadiga

[VaHuR] kirjutas:
KillerXP kirjutas:
Endal on sarnane kahtlus.. eks selle saab maha võtta, nagunii peaks asendama RTMiga. Ei teagi kas too on juba saadaval tavakasutajale?

Ametlikult mitte. Ootan isegi millal välja tuleb, saab hetkel formatit ootavatele masinatele koos Windowsiga peale panna kohe.

Eile tuli SP1 lekkinud buildile juba Windows Update-st uuendusi, seega asi ei saa kaugel olla.On pakutud, et 15 või 22 Veebruar võib ametlik väljalase olla icon_wink.gif
Kommentaarid: 92 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 82
tagasi üles
SurfData
HV Guru
SurfData

sõnum 09.02.2011 12:54:15 vasta tsitaadiga

sai ka hääletatud. Mitte mingeid probleeme polnud ning max 1 minut kogu kupatuse peale.

Iseenesest tore asi, aga ma ise lähen valima siiski kastikese juurde icon_razz.gif
Kommentaarid: 84 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 74
tagasi üles
Tanel
HV Guru
Tanel

Autoriseeritud ID-kaardiga Online

sõnum 09.02.2011 12:59:48 vasta tsitaadiga

Mina olen elektroonilise hääletamise ajal Slovakkias, seega mobiil-ID igati abiks asi thumbs_up.gif icon_smile.gif
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
-froggy
HV kasutaja

sõnum 09.02.2011 18:42:58 vasta tsitaadiga

Windows XP SP3. Töötab valatult.
Kommentaarid: 10 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 10
tagasi üles
oncleuno
Kreisi kasutaja

sõnum 09.02.2011 20:12:32 vasta tsitaadiga

Toimis ilusti siis Windows 7 64-bit ja Mobiil-ID-ga thumbs_up.gif
Kommentaarid: 34 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 33
tagasi üles
aims
HV kasutaja

sõnum 09.02.2011 23:03:29 vasta tsitaadiga

KillerXP kirjutas:
aims kirjutas:
Mul win7 enterprise 64-bit arvutil crashis nii mobiil-id, kui ka id-kaardiga, mõlemal korral peale pin1 sisestamist.

Spoiler Spoiler Spoiler

Peale pin1 sisestamist hangub. Latitude E6400 sisemine lugeja + Win7 Pro x86 SP1 RC

TUndub, et mul oli ka tegemist F-Secure poolse blokeeringuga, nagu siin uudises: http://poliitika.postimees.ee/?id=385730. Eks homme saab uuesti testida.
Kommentaarid: 32 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 31
tagasi üles
WäntWõll
make.believe
WäntWõll

sõnum 09.02.2011 23:23:15 vasta tsitaadiga

tsitaat:

F-Secure

See on täiesti pointless tarkvara, kes seda vabatahtlikult kasutada soovib üldse.
Mis sellega konflikti ei lähe või millel probleeme ei teki.
Firmadest ma saan aru, kuna osadele juhtidele saab igasugu soga maha müüa,kuid kannatavad kõik all pool redelis thumbs_down.gif
Kommentaarid: 374 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 2 :: 300
tagasi üles
Tanel
HV Guru
Tanel

sõnum 10.02.2011 02:28:45 vasta tsitaadiga

Sai testitud ka digi-ID-ga (Digitaalne isikutunnistus), töötas kenasti thumbs_up.gif

Lähemalt: http://www.politsei.ee/et/teenused/isikut-toendavad-dokumendid/digi-id/

tagasi üles
Adebisi
Kreisi kasutaja

sõnum 10.02.2011 10:37:34 vasta tsitaadiga

Ubuntu 10.10 ja M-id töötab nagu kulda thumbs_up.gif
Kommentaarid: 58 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 55
tagasi üles
Riivo
HV Guru
Riivo

sõnum 10.02.2011 13:10:23 vasta tsitaadiga

Adebisi kirjutas:
Kuid kas mobiil-ID SIM-kaart oli uus või uuendasid Windowsiga arvutil või töötas sul politsei.ee lehel uuendamine Linuxi all?
Kommentaarid: 233 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 221
tagasi üles
Adebisi
Kreisi kasutaja

sõnum 10.02.2011 15:50:46 vasta tsitaadiga

riivo21 kirjutas:
Adebisi kirjutas:
Kuid kas mobiil-ID SIM-kaart oli uus või uuendasid Windowsiga arvutil või töötas sul politsei.ee lehel uuendamine Linuxi all?

serdid uuendasin wini masina tagant, kuna id-kaardi lugeja seal taga. Kuigi eeldatavasti esteid ja firefoxiga oleks ka linuxi taga uuenendatud saanud. Nagu limp mobiili-id teemas ütles on Fx'il ID nupp kust politsei lehel lubada id-kaardi kasutamist.
tagasi üles
Riivo
HV Guru
Riivo

sõnum 10.02.2011 16:23:47 vasta tsitaadiga

Adebisi kirjutas:
serdid uuendasin wini masina tagant, kuna id-kaardi lugeja seal taga. Kuigi eeldatavasti esteid ja firefoxiga oleks ka linuxi taga uuenendatud saanud. Nagu limp mobiili-id teemas ütles on Fx'il ID nupp kust politsei lehel lubada id-kaardi kasutamist.
Mul ei töötanud ka peale politsei.ee whitelisti lisamist. Proovin hiljem uuesti.
tagasi üles
Tanel
HV Guru
Tanel

sõnum 10.02.2011 16:33:47 vasta tsitaadiga

Teil on politsei.ee blacklistis vä? icon_eek.gif icon_neutral.gif icon_rolleyes.gif
tagasi üles
Adebisi
Kreisi kasutaja

sõnum 10.02.2011 16:59:10 vasta tsitaadiga

riivo21 kirjutas:
Mul ei töötanud ka peale politsei.ee whitelisti lisamist. Proovin hiljem uuesti.

Kui esteid'ga ei tööta võid igaksjuhuks ju installer.id.ee lehelt saadava tarkvaraga ka proovida.
tagasi üles
hannes_
HV vaatleja

sõnum 10.02.2011 18:26:27 vasta tsitaadiga

Win 7 ja Esteid-ga viskas peale pin2 sisestamist "The smart card does not meet minimal requirements for support." installer.id.ee-st saadava tarkvaraga töötas ilusti
Kommentaarid: 10 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 10
tagasi üles
Riivo
HV Guru
Riivo

sõnum 15.02.2011 13:15:08 vasta tsitaadiga

Tanel kirjutas:
Teil on politsei.ee blacklistis vä? icon_eek.gif icon_neutral.gif icon_rolleyes.gif
Seal ainult whitelist ongi.
Adebisi kirjutas:
riivo21 kirjutas:
Kui esteid'ga ei tööta võid igaksjuhuks ju installer.id.ee lehelt saadava tarkvaraga ka proovida.
Hea mõte. Proovin.

Edit: Polnud kasu.

Edit2: Kui see kedagi peaks huvitama, siis nüüd on PPA oma lehte uuendanud ja töötab ilusti esteid pluginaga.
tagasi üles
Sults
HV veteran

sõnum 02.03.2011 04:31:51 vasta tsitaadiga

E-valimiste ebaturvalisus on leidnud praktilist tõestust. Et tõsine turvaintsident ei jääks siin kajastamata, siis panen lingi siia:
http://poliitika.postimees.ee/?id=395471
Neile, kes vastu tahaks vaielda, tuletan juba ette meelde, et andmete terviklikkus ja käideldavus on andmeturbe komponendid ning üksikkandidaatide nimede peitmine rikub nii terviklikust kui ka käideldavust.
Tähelepanuväärne on ka Martensi poolne vassimine, ta sogab ajakirjanikule probleemist teataja aegunud arvutiresolutsioonist, kuigi probleemist teatajal ei olnud üldse selline probleem. Kui Martens valetab resolutsiooni kohta, miks peaks tema muid väiteid uskuma?
Kommentaarid: 38 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 35
tagasi üles
Tanel
HV Guru
Tanel

sõnum 02.03.2011 04:40:11 vasta tsitaadiga

Ebaturvalisus ja turvaintsident icon_question.gif icon_question.gif icon_question.gif

Mis puutub siia andmeturve, kui tegemist on pelgalt ebasobiva ekraaniresolutsiooniga??
Samahästi võib öelda, et kuna kasutan ühel arvutil kiviaegset 640x480 resolutsiooni (monitor töötab kenasti, aga suuremat resolutsiooni ei võimalda) või et mul pole üldse kuvarit, siis e-valimised peaksid olema kehtetud, kuna ma ei saa sellel arvutil valida.

Vastavad hoiatused pannakse üles, konkreetsel kodanikul on võimalik hääletada mõnest teisest arvutist või minna füüsiliselt hääletuspunkti hääletama.

tagasi üles
Sults
HV veteran

sõnum 02.03.2011 04:48:07 vasta tsitaadiga

Tanel kirjutas:
Ebaturvalisus ja turvaintsident icon_question.gif icon_question.gif icon_question.gif

Mis puutub siia andmeturve, kui tegemist on pelgalt ebasobiva ekraaniresolutsiooniga??
Samahästi võib öelda, et kuna kasutan ühel arvutil kiviaegset 640x480 resolutsiooni (monitor töötab kenasti, aga suuremat resolutsiooni ei võimalda) või et mul pole üldse kuvarit, siis e-valimised peaksid olema kehtetud, kuna ma ei saa sellel arvutil valida.

Vastavad hoiatused pannakse üles, konkreetsel kodanikul on võimalik hääletada mõnest teisest arvutist või minna füüsiliselt hääletuspunkti hääletama.

Ma usun, et tõsine e-valimiste fänn, nagu sa oled, ei pruugigi sellest turvaintsidendist aru saada. Selle probleemi mõistmiseks peab olema natuke ajusid, mitte pimedat usku e-valimistesse.

Toon siinkohal ära ka screenshoti, mis näitab, et probleem esines resolutsioonil 1600x900
Spoiler Spoiler Spoiler
tagasi üles
Dirty Harry
HV Guru
Dirty Harry

sõnum 02.03.2011 10:22:36 vasta tsitaadiga

Ükski tarkvara pole täiuslik, ma usun, et sellest hakkavad järjest rohkemad inimesed aru saama. Loomulikult antud juhtum võib mõne inimese puhul mõjutada hääle andmist või andmata jätmist, samas ma seda kärbest väga elevandiks ei puhuks.

1. Esiteks peab inimene ise ka tegema eeltööd ja olema kursis, mis võimalused tal on hääletamisel. Mida ka antud juhul tehti - inimene tegi eeltöö, leidis vea ja ja raporteeris sellest. Mille tulemusena parandatakse süsteemi.
2. Kui ka läks praegu mõnel inimesel valik valesti siis on meedias sellest tarkvaraveast piisavalt juttu ning saab täna vajadusel uuesti valida või siis valimispäeval minna valimispunkti ja seal uuesti valida.
3. Kahju küll, kui osadele inimestele ebamugavust valmistatakse. Ma ise mõtlen pigem sellele, kui paljudel inimestel elu mugavamaks muudetakse. Kui üle 100000 inimese sai hääletada ilma valimispunktis teenindaja aega kulutamata siis on see ikka väga kõva tulemus.

Lihtsalt infoks - samamoodi on vead ja "bugid" nö. "tavalisel" viisil hääletamisel.
Kommentaarid: 181 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 145
tagasi üles
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 02.03.2011 10:47:14 vasta tsitaadiga

Sults: OT: See, mis Spoileri-pildil välja tood on pigem hoopis selle viga, et erinevad "interneti-näitajad" suudavad aeg-ajalt kodulehti erinevalt näidata erinevate ekraanisuuruste korral.
Ehk siis vana, tuntud progemise probleem, kus progejad ei kontrolli mismoodi töötab see lehekülg erinevate brauseritega erinevate ekraanisuuruste korral.
--------------------------------
Näitena: Kasutan ise palju Operat ning ekraanipilt on suurendatud paramaks lugemiseks 150%-ni ja on üsna palju lehti, mis hakkavad sellel suurusel moonutama. Vähendades suuruse tagasi 100%, on taas kõik OK.
Kommentaarid: 284 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 11 :: 211
tagasi üles
Sults
HV veteran

sõnum 02.03.2011 11:50:52 vasta tsitaadiga

Ma olen täiesti teadlik ja nõus sellega, et ükski tarkvara pole täiuslik. Minu arvates peaks see olema piisav argument et e-valimised ära keelata.
Samas e-valimiste pooldajad väidavad, et tarkvara on põhjalikult kontrollitud ja auditeeritud. Ometi ei suudetud vältida seda pettust, et valijale jäetakse osa kandidaate näitamata.

Tekkinud olukord on soodne valitsuskoalitsioonile, sest see soodustab protestihäälte kogumist Trapidole, kes on end tõestanud valitsuskoalitsiooniga koostööd tegeva koalitsioonivälise saadikuna ja kellele olukorras, kus teised üksikkandidaadid ei ole valimisrakenduses nähtavad, selle võrra tõenäolisemalt antakse hääl, kui hääletaja on tulnud valima eesmärgiga valida üksikkandidaati.
Äärmiselt kahtlane on ka Martensi vassimine ürgse resolutsiooni teemal.

Oluliste veebirakenduste testimine enamlevinud brauseritega toimimise osas on sedavõrd elementaarne tegevus, et kui see on testimata, siis tekib küsimus, mida üldse testitud on? Tegemist on ju Firefoxiga, kui ma õigesti aru saan, mis ei ole mingi vähelevinud brauser.
tagasi üles
Tanel
HV Guru
Tanel

sõnum 02.03.2011 11:59:48 vasta tsitaadiga

Kas see on tõesti 1600x900 resolutsioon??

Minul on kasutusel 1280x1024 resolutsioon ja ruumi on küllaga ning pilt avaneb selline

Valijarakenduse enda suurus on 800x600

tagasi üles
KillerXP
HV Guru
KillerXP

sõnum 02.03.2011 12:04:55 vasta tsitaadiga

http://www.upload.ee/files/1164026/Untitled.png.html

1440x900px mu dell läpakal. Kõrgust on samapalju aga laiust vähem ja rakendus mahub kenasit ära. Sinu pilt tundub mulle tõsiselt upscaled olevat.

Muide kes siin brauserist räägivad siis valijarakendus ei tööta brauseris nagu kunagi vaid on eraldiseisev programm.
Kommentaarid: 95 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 90
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Uudised »  Eesti IT ja tehnikaalased uudised »  Algab elektrooniline proovihääletamine mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.