Avaleht
uus teema   vasta Tarkvara »  Tarkvara »  Kogu kast lihtsalt hangub! märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
adsl
HV vaatleja
adsl

sõnum 26.02.2011 14:17:04 Kogu kast lihtsalt hangub! vasta tsitaadiga

Hakkas siis jama mingi kuu kaks tagasi - alguses lihtsalt kogu süsteem hangus siis jälle töötas veatult mingi nädal või nii, siis jälle hangus ja siis juba tekkisid isegi restardiga probleemid, seda pidi mitu korda järest tegema kuni hakkas normaalselt windowsit alglaadima. Ütlen vahele et 1)sees on mul kolm sata kõvaketast, ning vahepeal tegin kõigile bad sector kotrolli jne ning kõik sectorid olid korras 2)iga kord kaasnes ka hangumisega tulukese, mis näitab kõvaketta tööd, pooles vinnas põlema jäämine. Probleemid aga muudkui jätkusid, järest tihedamini hakkas mu väike kompu hanguma kuni jõudis kätte hetk kui enam ei toiminudki. Proovisin kõike mis minu teadmiste pagasi oli - Proovisin alustuseks win7 install plaadiga repaire tegemist, siis restoret, siis proovisin upgrade installi, siis clean installi, siis format disk, delete disk ja siis clean install, siis proovisin originaal plaadilt ubuntut, siis proovisin kõige uuema versiooniga isekirjutatud plaadiga- kuid iga kord mingil etapil kõik hangus ja toimis ainult restart. isegi mälusid võtsin kordamööda välja proovisin kõike ikka hangus. Prose on e7400, mälud adata 2x2gb. Palun aidake ma ei tea enam edasi icon_sad.gif
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 26.02.2011 14:24:31 vasta tsitaadiga

Alusta hoopis kehva toite kahtlustamisest... icon_wink.gif

Nii, et otsid prooviks asendustoite, mis on korras ja piisava võimsusega ja näed, kas asi on selles kinni.
Kommentaarid: 284 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 11 :: 211
tagasi üles
1dumbpcuser
HV Guru

sõnum 26.02.2011 14:31:22 vasta tsitaadiga

Paistaks nagu toite probleem, aga profiili järgi on sul 700W Chieftec, mis peaks üsna korralik olema. Igaks juhuks proovi mõne teise toiteplokiga.

Järgmisena kahtlustaks emaplaadi viga. icon_neutral.gif

vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Marie
HV Guru
Marie

sõnum 26.02.2011 14:52:30 vasta tsitaadiga

Mis infot HD Tune -> Health ketaste seisukorra kohta näitab
http://www.hdtune.com/files/hdtune_255.exe

adsl
HV vaatleja
adsl

sõnum 26.02.2011 15:38:16 vasta tsitaadiga

Selle toitega seoses - Kas tõesti vaatamata sellele et siiani toimis kõik kaks aastat korralikult ja nüüd siis ei vea 700w chieftec välja?
Muuseas kui keegi teab siis asuse uuematel emaplaatidel on sees selline asi nagu exxpressgate, see siis mingi selline imelik emaplaadile sisseehtatud mini op süsteem - neti ja fotode hdd pealt vaatamiseks - see toimib.
Selle emaplaadiga seaoses - kuidas ma saan kontrollida seda kas probleem emaplaadis? ja mis seal siis võib metsas olla?
Ei saa ju kõik kettad korraga metsa minna - sest kui tõmban ühekaupa järjest tagant neid ära ja proovin ubuntu plaati ikka hangub.

Marie
HV Guru
Marie

sõnum 26.02.2011 18:35:19 vasta tsitaadiga

adsl kirjutas:
Selle toitega seoses - Kas tõesti vaatamata sellele et siiani toimis kõik kaks aastat korralikult ja nüüd siis ei vea 700w chieftec välja?
........

Kui toiteplokk tolmu täis, toiteploki ventilaator seisab - kinni kiilunud, siis ei loe see võimsus midagi. Kui kõik kõvakettad järelt ära, kas siis ka Ubuntu hangub - kiilub kinni, mis temperatuuri protsessor näitab, ega arvuti üle kellatud pole, võiksid BIOS`e vaike seaded taastada.
ot:
Scythe Mugen CPU Cooler - Seisva vendiga

ja miks see ventilaator siis seisab

tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 26.02.2011 18:49:06 vasta tsitaadiga

Chieftecide suht. tüüpviga, et võimsus kukub aja jooksul "praktiliselt nulli".

Ühe põhjusena siis odavad kondensaatorid, mille mahtuvus olematuks muutub.
Kommentaarid: 284 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 11 :: 211
tagasi üles
Betamax
HV Guru
Betamax

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 26.02.2011 20:38:18 vasta tsitaadiga

Ülekuumenemisprobleemi pole?
Kommentaarid: 730 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 551
tagasi üles
1dumbpcuser
HV Guru

sõnum 26.02.2011 21:31:25 vasta tsitaadiga

Marie kirjutas:

ot:

Mul ka Mugeni vent seisab (idles), BIOS-st piir 60 (kraadi) peale pandud, alla selle ei liiguta see vint lillegi icon_rolleyes.gif
Kommentaarid: 100 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 95
tagasi üles
Marie
HV Guru
Marie

sõnum 26.02.2011 21:42:23 vasta tsitaadiga

1dumbpcuser kirjutas:
Marie kirjutas:

ot:

Mul ka Mugeni vent seisab (idles), BIOS-st piir 60 (kraadi) peale pandud, alla selle ei liiguta see vint lillegi icon_rolleyes.gif

Ajate mingit jura siin, teemaalgatajal sama emaplaat kui minul, jahutus ka sama ja temp on mul 28C kuni 34C ja ükski vent pole kunagi seisma ise jäänud, langetavad heal juhul min 600 RPM, alla seda kohe kindlalt ei lase, kui CPU vent peaks seisma jääma hakkaks emaplaadi häiresüsteem tööle.

1dumbpcuser
HV Guru

sõnum 26.02.2011 21:53:32 vasta tsitaadiga

Läheb väga OT-ks, aga mul tõesti CPU vent seisab idles. BIOS-st võimalik valida cpu vendi min rpm 0-62,5%- 12,5% sammudega. Aga tõesti, mul pole sama emaplaati, seega kui tal cpu vent tõesti seisab (kuigi ei peaks/tohiks), on emaplaadiga midagi tõesti lahti. icon_neutral.gif
Kommentaarid: 100 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 95
tagasi üles
adsl
HV vaatleja
adsl

sõnum 27.02.2011 20:14:18 vasta tsitaadiga

Puhastan arvuti sisemust järjepidevalt ning toiteka vent tiirleb nii mis kole. Ubuntu hangub ka siis kui kõik kõvakad ära järelt võtta. Prose kordajat muutsin ja pinge tõstsin vist ka inteli lubatud piirini vist oli.
Seejärel tegin ikka erinevate progedega koormustesti nagu ettenähtud. testi läbis edukalt.
Sorry selle vendika koha pealt et kohe ei ütelnud - seisis ta sellepärast et scythe orika vendi kuullaagrid muutusid täpselt peale garantii lõppu kuivaks ja nii ta seisma jäigi. Pole veel profiilis muutnud aga panin juba uue vendika peale ja kõik toimib ilusti, vanale tilgutasin kleepeka alla auku samuti õli hiljem ja tööle hakkas toogi icon_smile.gif A muuseas siis kui vendi ära võtsin siis ei olnud kellatud ja prose temp jäi normi piiridesse alati.
Küsiks ka veel kasutaja tahanteada käest et kas tõesti võib juba peeses olla toitekas pärast paari aastat mitte väga aktiivset kasutamist. Kurat siis kui kokku panin siin foorumlaste soovitusel seda kasti siis küll kõik kohalikud targad kiitsid peale.
Aga selle biosi vaikeseadete taastamise peaks küll ära proovima igaksjuhuks!

Kassmees
Kreisi kasutaja
Kassmees

sõnum 27.02.2011 20:25:50 vasta tsitaadiga

Võid teha sellise asja, et võtad tagant kõik kettad ja CD rommi. Ja proovid Ubuntut USB pulgalt buutida.

Aga jah, toide võib sul olla kuitahes võimas, kondekate suremise eest pole see kunagi kaitstud.

Võid ka pingeid uurida sellise softiga nagu Speedfan (vabavara), aga kui kindel selle näitudes olla saab, ei oska arvata. Osad spetsid räägivad nimelt, et Speedfan näitab puhtalt aiateibaid.
Kommentaarid: 57 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 46
tagasi üles
Marie
HV Guru
Marie

sõnum 27.02.2011 21:16:02 vasta tsitaadiga

adsl kirjutas:
P ....... Ubuntu hangub ka siis kui kõik kõvakad ära järelt võtta. Prose kordajat muutsin ja pinge tõstsin vist ka inteli lubatud piirini vist oli.
......

Sul siis protsessor ikkagi üle kellatud või, siis pole ime, et hangub

Betamax
HV Guru
Betamax

sõnum 27.02.2011 22:08:44 vasta tsitaadiga

Marie kirjutas:
adsl kirjutas:
P ....... Ubuntu hangub ka siis kui kõik kõvakad ära järelt võtta. Prose kordajat muutsin ja pinge tõstsin vist ka inteli lubatud piirini vist oli.
......

Sul siis protsessor ikkagi üle kellatud või, siis pole ime, et hangub

Sellest olekski pidanud alustama.
Kommentaarid: 730 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 551
tagasi üles
adsl
HV vaatleja
adsl

sõnum 27.02.2011 22:49:36 vasta tsitaadiga

Täitsa lõpp, kas tõesti saigi probleem niii lihtne olla, mulle lihtsalt tundus see nii väikse kellamisena et mul isegi ei olnud meeles et ma midagi kellasin ja nüüd töötab jälle nagu kellavärk peale vaikesättete taastamist icon_smile.gif A oskab keegi seletada ka mulle tuleviku jaoks et mis siis ikkagi valesti oli, sest töötas ju suht pikka aega peale kellamist kõik hästi mingi pool või rohkem aastat. Ja ma lollike juba mõtlesin et nii lihtne see kellamine siis oligi icon_smile.gif
Suured tänud ka kõigile kes mind siis raskel hetkel toeatsid icon_smile.gif

Marie
HV Guru
Marie

sõnum 27.02.2011 23:14:47 vasta tsitaadiga

adsl kirjutas:
Täitsa lõpp, kas tõesti saigi probleem niii lihtne olla, mulle lihtsalt tundus see nii väikse kellamisena et mul isegi ei olnud meeles et ma midagi kellasin ja nüüd töötab jälle nagu kellavärk peale vaikesättete taastamist icon_smile.gif A oskab keegi seletada ka mulle tuleviku jaoks et mis siis ikkagi valesti oli, sest töötas ju suht pikka aega peale kellamist kõik hästi mingi pool või rohkem aastat. Ja ma lollike juba mõtlesin et nii lihtne see kellamine siis oligi icon_smile.gif
Suured tänud ka kõigile kes mind siis raskel hetkel toeatsid icon_smile.gif

Kellatud protsessor vananeb - kulub kordades kiiremini kui kellamatta, enda C2D E4300 sõitis mitu aastat 3,0GHz peal, nüüd ei tee pooltki enam sellest (õnneks vedeleb teine samasugune veel sahtlis)

näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Tarkvara »  Tarkvara »  Kogu kast lihtsalt hangub!
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.