Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
Kas kasutad Linuxit või Windowsi? |
Linux |
|
30% |
[ 209 ] |
Windows |
|
62% |
[ 429 ] |
muu.. |
|
7% |
[ 50 ] |
|
hääli kokku : 688 |
|
autor |
|
tdg
HV vaatleja

|
26.11.2003 14:39:41
|
|
|
lob kirjutas: |
konn kirjutas: |
variant 1: riistvaraline tulemyyr e siis yks karbike sinu masina ja modemi vahele (minu hinnang: saast) |
(minu hinnang: parim, sõltub karbist)
variant 2: tarkvaraline tulemyyr windosa peale (minu hinnang: hullem saast) |
(minu hinnang: nõus)
variant 3: linux box tulemyyriks vahele (minu hinnang: ainsaks probleemiks myra mille k2sitlemiseks tuleb midagi v2lja m6elda) |
(minu hinnang: saast, lisaks nõuab teadmisi)
variant 4: windows update automaagiliseks + tasuta antiviirus (minu hinnang: raha puudumisel optimaalseim) |
Sekundeerin va 4ndat ( kogemusi netu. ).
|
|
tagasi üles |
|
 |
konn
HV veteran

|
26.11.2003 17:42:32
|
|
|
lob, mina ei kuuluta midagi saastaks kui mulle ei tulda kirjeldama probleeme mis selle asjaga on. mul on tuttav (hv kasutaja oras) kes ehitab lan-e ja wan-e ja kasutab selleks AINULT karpe, mitte mingisugust linuxit, ja klientideks on windoosa masinad. kuna tal k6ik t66tab ja on OK siis ma ytleks et ju tema karbid ei ole saastad.
mina kasutan v6rgus6lmedeks eranditult linuxit, mul on mitu ruuterit millel uptime teine aasta l2heb, systeemi pysti panemisest alates pole kliendil olnud isegi yhtegi kysimust, r22kimata probleemidest. yhel oma kodusel pannil mis viimasest saastast sai kokku pandud ka yle 300 p2eva juba tiksutud, UPSi aku surma t6ttu j2rgmisel voolukatkestusel ta t6si küll lendab, loodame et aasta saab ikka t2is. minul pole linuxiga probleeme, seega ytleksin, et linux ei ole saast.
mul on veel tuttavaid, kes maintainivad suuri ja keerulisi LAN-e koos domeeni haldusega NT ja Novelli masinate peal. kuna neil k6ik t66tab ja minu yllatuseks on ylimalt turvaline ja koormust taluv, siis ytleksin, et NT ja Novell ei ole saastad.
kui aga kellelgi on probleeme tooli ja monitori vahelise tihendiga, siis v6ivad talle saastaks osutuda nii linux, Novell ja NT kui ka seebikarbid.
|
|
Kommentaarid: 49 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
3 :: |
41 |
|
tagasi üles |
|
 |
kr6ll
HV Guru

|
26.11.2003 18:37:13
|
|
|
seda et ... ega ma teemast suurt ei jaga aga ... pean ytlema et mõned mehed(konn) võiksid oma vastuses keskenduda rohkem teemaalgataja probleemile mitte kelkida oma suurepäraste teadmistega millest abipalujale suurt kasu pole. Oma ego saab ka suurepäraselt silitada algatades teema " KONN - ERISPETS TIMMIJA"
|
|
Kommentaarid: 89 loe/lisa |
   |
1 :: |
2 :: |
69 |
|
tagasi üles |
|
 |
konn
HV veteran

|
26.11.2003 18:46:20
|
|
|
eino ma olen t2hele pannud küll et see on rohkem selline mulisemise foorum, aga see, et keegi tuleb veel s6imama ka kui m6la asemel konkreetselt ja detailselt asjast r22gid on natuke yllatav. muidugi kuna see pole foorumi omanike m6te vaid isehakanud maailmaparandajate isetegevus siis pole mul sellest sooja ega kylma. lihtsalt t2nu taolistele postidele nagu see siin mille kutsuvad esile taolised, nagu see eelmine siin, nimetatakse mind lisaks k6igele muule veel l2bustajaks ka.
nüüd on samahea kui kindel, et alates kr6lli postitusest on see teema j2lle l2buteema, osavalt tehti j2rjekordselt andmeside teemast kasutajate postide arvu, hindamise, rankide ja isikuomaduste yle arutamise WC sein
|
|
   |
41 |
|
tagasi üles |
|
 |
konn
HV veteran

|
26.11.2003 20:26:51
|
|
|
wirx kirjutas: |
seletage mulle kuidas saab winupdate teha, kui mul jookseb niipea, kui masina tööle panen blaster läbi neti sisse....et umbes 2400x teeb restarti ja siis jõuab enda update alla lugeda |
ma ei tea mitu tuhat korda ma olen siin foorumis seda k2sku kirjutanud:
see tuleb command prompti peale kirjutada kui see blasteri aken ette hyppab.
seda kirjutas ka Grisoft, AVG antiviiruse autor, oma 6petuses blasteri k2sitsi eemaldamiseks. mingit antiviirust pole selleks vaja.
ehk siis kui linux ei meeldi, palun. ole NT spetsialist. aga no siis ole spatsialist ja "s6ida, aga 2ra mölise!", nagu ütles Peeter Oja
|
|
   |
41 |
|
tagasi üles |
|
 |
tdg
HV vaatleja

|
27.11.2003 10:03:49
|
|
|
Umm, mul tuli just meelde, et see karp, mida konn nii julgelt linuxile vastandab ... minu puhul on karbis linux:P. Konkreetselt mõlemas barrikaadis on linux, debian on barricade2s, esimest ei viitsi vaatama minna. Kuidas kommenteerite härra K0nn?
|
|
tagasi üles |
|
 |
PontuLontu
HV kasutaja

|
27.11.2003 10:15:22
|
|
|
ex homme starmani mehed chekkavad...tv pilt muidu on korras igatahes |
Kõige lõpuks oleks hea ikkagi teada saada, milles point oli, Kas modemis, kaablis või veel kuskil?
wirx, äkki viitsid resolvi sii kirjutada....
|
|
Kommentaarid: 19 loe/lisa |
   |
19 |
|
tagasi üles |
|
 |
XYZ
HV Guru

|
27.11.2003 10:48:00
|
|
|
tdg kirjutas: |
Umm, mul tuli just meelde, et see karp, mida konn nii julgelt linuxile vastandab ... minu puhul on karbis linux:P. Konkreetselt mõlemas barrikaadis on linux, debian on barricade2s, esimest ei viitsi vaatama minna. Kuidas kommenteerite härra K0nn? |
Karbi head küljed on:
- ülilihtne konfigureerimine, pole ligipääsu kuhugi, kuhu pole vaja näppe toppida (mõnikord ja mõne arvates liigagi piiratud ligipääs 8) )
- pisike, vaikne seade
- puuduvad kettad, kuhu keegi pahalane kallale võiks pääseda või mis ise mehhaaniliselt aja jooksul surevad
Linuxirondi häid külgi:
- suurem vabadus konfigureerimiseks
- saab jooksutada lisaprogramme/serviceid
Negatiivsed küljed jäävad oma välja nuputada...
|
|
Kommentaarid: 81 loe/lisa |
   |
12 :: |
56 |
|
tagasi üles |
|
 |
olka
HV kasutaja

|
27.11.2003 10:55:22
|
|
|
Starmanil on kaks väga kummalist asja. 1. saab nende terminali pihta koheselt (ma ei hakka terminali nime ütlema pärast pean maksma mingi 500 milli kahju kuna olen paha aga nimi suht lihtne) 2. Nende ühenduse taha ilma tulemüürita ronida on kui pea ees joosta põlevasse majja, sest mingid vennad üritavad RPC-d täis lüüa iga 5 mindi tagant . APPIKENE tehke midagi .
_________________ You, all gonna make me loose my mind, loose my mind |
|
Kommentaarid: 18 loe/lisa |
   |
16 |
|
tagasi üles |
|
 |
wirx
HV Guru

|
27.11.2003 12:50:11
|
|
|
sry konn, aga minumeelest selles postituses oled sina üks suurim läbustajatest...tee omad järeldused.....
hmmm, aga kust teab tavakasutaja, et peab kirjutama shutdown -a (mina tean seda isegi)
neti sain hetkel korralikult töösse, keerati lihtsalt signaali juurde
aga noh blaster va uss ikka siblib ringi tähemehe võrgus
|
|
Kommentaarid: 80 loe/lisa |
   |
70 |
|
tagasi üles |
|
 |
konn
HV veteran

|
27.11.2003 13:01:08
|
|
|
hmmm, aga kust teab tavakasutaja, et peab kirjutama shutdown -a (mina tean seda isegi) |
kuidas sa seda siis teadsid kui enne halasid et ei saa p2tsikut downloadida? eks sa ikka saanud seda siit minu postist teada.
tavakasutaja, kellel on legaalne windoosa, v6ib alati helistada v6i kuidas iganes v6tta yhendust kas edasimyyjaga v6i M$ suppordigakes talle kindlasti taolist infi annab. kui tavakasutajal aga on pira windoosa, siis on ta omapead ja peab tegema seda mida spetsialistidki, kaevama googliga m66da netti ja otsima informatsiooni.
tdg, see kas se on linux v6i pole ei loe midagi. mis on kasu sellest kui seal on mingi m6ttetu vana bugine linux, mida sa confida ja updateda ei saa? see on veel hullem kui v2iksele kivile spetsiaalselt assembleris kirjutatud ruuterisoft.
kellel natukenegi kogemusi linuxi elushoidmisega, see teab, et systeem ei ole stabiilne ja turvaline enne kui sellele regulaarselt update-t hakatakse tegema. minu masinates k2idi sees kuni ajani mil ma hakkasin crontab-i abiga igal kesk66l kas apt-get'i v6i up2date-ga uuendusi peale laskma.
mingi suvaline 2.2 kernel praegu otse v6rku panna siis see v6etakse maha sama lihtsalt kui win95
|
|
   |
41 |
|
tagasi üles |
|
 |
wirx
HV Guru

|
27.11.2003 13:18:02
|
|
|
vist 10 korda kirjutan juba.....et asi EI OLE MINUS mina oskan ja saan blasterist mööda minna, aga tavakasutaja ei oska seda teha, et kirjutab shutdown -a vms ja siis hakkab downloadima netis igasugu asju, kuid tegelikult see shutdown -a ei pruugi olla just kõige parem lahendus, kuna internet ei taha sugugi enam lehti avada ja sedasi ei pääse ka sinna download lehele, lihtsam ja kindlam on service alt RPC-l ära keelata restardi tegemine.....aga see ei ole lahendus, üxki tavakasutaja ei tule selle pealegi.....
|
|
Kommentaarid: 80 loe/lisa |
   |
70 |
|
tagasi üles |
|
 |
dzombe
HV kasutaja
|
27.11.2003 16:33:41
|
|
|
Shutdowni käsud on kirjas ka mujal:
http://www.computerhope.com/shutdown.htm
Aga, see automaatne reboot on vaid XP spetsiifiline kõrvalnäht. Muud NT'd surevad vaikides;)
_________________ -- |
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
Piipz
HV veteran

|
27.11.2003 16:51:49
|
|
|
minuarust seda autorebooti sai kuskilt kinni panna
|
|
Kommentaarid: 37 loe/lisa |
   |
34 |
|
tagasi üles |
|
 |
High-Q
HV Guru

|
28.11.2003 09:24:04
|
|
|
start->settings(kui on "classic" start menu)->control panel->Administrative Tools->Services->Remote Procedure Call (RPC)->Recovery->Kõikidele Failure'tele "take no action"..
kui ei viitsi sorida, siis sama on Start->run->services.msc
|
|
Kommentaarid: 107 loe/lisa |
   |
97 |
|
tagasi üles |
|
 |
High-Q
HV Guru

|
28.11.2003 09:32:42
|
|
|
ihvike kirjutas: |
krat, miks ei ole traceroute võimalik teha ? Mina küll selles süüdi ei ole, et mingitel soodadel on mingid veltiad ja plasterid arvutites. See jama paluks küll kiiremas korral lõpetada, kui võimalik. |
Näete, see on VÄGA EHTNE näide.
Ühelt poolt on need, kes virisevad, et miks liigub ja keerake KOHEMAID kinni
Teiselt poolt aga need, kes "mida kurat te kinni keerate, ma tahan teenuseid saada"
Nokk kinni ja saba lahti. Kui jätta lahti, siis levib igast jama ja kannatavad need, kes midagi sellega ette ei oska võtta.
Keerame aga kinni, siis on kergem dumbuseritel, aga teadjamad hakkavad kohe kisa ja lärmi tõstma.
Nuta või naera, aga selline see olukord on. Avatud portidega võrgus pole olemas kompromissi. Teistmoodi seda jama filtreerida ei saa.
Ihvike, see wini treiss on juba augustikuust saadik kinni olnud, imelik, et sa ei märganud... ju siis pole ikka sul seda tarvis .
Ja lisaks, USU MIND, sa ei tahaks, et välislingil oleks see lahti. Sa ju ei tahaks, et sind mitu korda päevas külalised-tulnukad oma DoS-idega kostitaks . Pealegi, kui see sind natuke rahustab, see pole meie enda tahe kinni keerata, vaid selle tegi meie välislingi teenusepakkuja, kaitstes nii meie võrku, kui ka meie paska nende omasse. Nagu näha, meid ka piiratakse.
Ja ma pakun, et kui meie seda tegema hakkaks, siis annaks see juba ruuteritele päris paraja põntsu seda paska filtreerimaks.
|
|
Kommentaarid: 107 loe/lisa |
   |
97 |
|
tagasi üles |
|
 |
ihvike
HV Guru
|
28.11.2003 12:34:13
|
|
|
High-Q kirjutas: |
Ihvike, see wini treiss on juba augustikuust saadik kinni olnud, imelik, et sa ei märganud... ju siis pole ikka sul seda tarvis .
Ja lisaks, USU MIND, sa ei tahaks, et välislingil oleks see lahti. Sa ju ei tahaks, et sind mitu korda päevas külalised-tulnukad oma DoS-idega kostitaks . Pealegi, kui see sind natuke rahustab, see pole meie enda tahe kinni keerata, vaid selle tegi meie välislingi teenusepakkuja, kaitstes nii meie võrku, kui ka meie paska nende omasse. Nagu näha, meid ka piiratakse.
Ja ma pakun, et kui meie seda tegema hakkaks, siis annaks see juba ruuteritele päris paraja põntsu seda paska filtreerimaks. |
Arusaadav.
|
|
Kommentaarid: 12 loe/lisa |
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru

|
29.11.2003 14:14:50
|
|
|
Kribaks kah natuke Blaster ja linuxi kohta.
Lappimata(maakeeli "patchimata") M$ Windowsi töölepanemine lahtiste portidega ühenduse taga toob silme ette pildi, kus muretu kodanik öösel kahe ajal Koplis ringi jalutab ja täiest kõrist laulu lööb. Mõlemal juhul saadakse suure tõenäosusega valusalt kõrvetada...kui ka mitte esimesel korral siis teisel-kolmandal-neljandal korral küll.
Linuxi ning hariliku kasutaja kohta arvan, et
kusagil suve alguses võtsin isegi linuxi üle hulga aja ette ja hakkasin teda tõsiselt kasutama. Enne olin teda aeg-ajalt nii kolm-neli aastat torkinud kuid seekord otsustasin ta endal kodusüsteemiks võtta. Ja ta oli seal tugev kolm-neli kuud kuid lõpuks loobusin siiski temast. Linux on siiski liiga toores veel lihtsalt kasutamiseks. Ta on küll väga hea serverisse või siis mõnele inimesele, kes väga väheseid asju teeb(näiteks divvikkside vaatamiseks on mplayer teh ultimate weapon - ülikiire, lihtne, konkreetne). Aga kui oled tiba nõudlikum tüüp ja pisivead segavad siis ära parem linuxit võta. Või kui sa ei viitsi pidevalt uurida-puurida-otsida-lugeda-kompileerida vaid tahad arvutit kasutada siis ära parem vaata linuxi poole. Ausalt. Hoiad endale ja teistel närvirakke kokku.
Ehk siis - algajale ei soovita mitte mingil juhul linuxit. Ei serverisse ega koju. Esiteks on linux liiga võimas relv, teiseks on ta liiga tundliku päästikuga ja kolmandaks on ta neetult tujukas ja tundlik. Vähemalt inimeste jaoks kes on üles kasvanud M$'i op.süsteeme kasutades.
Minu kaks senti.
|
|
Kommentaarid: 181 loe/lisa |
   |
145 |
|
tagasi üles |
|
 |
nuhk
Kreisi kasutaja

|
29.11.2003 14:24:53
|
|
|
Lauamasin on maitse asi, aga millist töötavat süsteemi sa serverisse panna soovitad - solaris või bsd ei ole algajale ju sugugi lihtsamad Legaalne billserver on üle mõistuse kallis ja ikkagi ainult see mis ta on, tripperitõrje eest maksad eraldi nii raha kui ressursiga, varastada ei sünni... peale Linuxi ei jää ikka suuremat muud valikut.
|
|
Kommentaarid: 8 loe/lisa |
   |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
konn
HV veteran

|
29.11.2003 14:35:05
|
|
|
heh irw. tuleb meelde see lause:
whip me, beat me, make me maintain AIX
aastakymneid oodati, millal tuleb yhine ja k6igile k2ttesaadav *nix systeem. nüüd on linux kohal, ja wannabee woodookad kes pole windoosast kaugemale saanud, targutavad nüüd, et kasuta bsd-d, solarist, aixi hp-uxi jne.
nagu nuhk ütles ja nagu siin teemas juba 100 korda on 6eldud, tehke mis tahate. kodune linux pole veel desktop, see on elaldi ront nurgas. seega otsusta, kas vajad ronti v6i ei. aga kui vajad, siis vajad ka linuxit.
viimati muutis konn 29.11.2003 14:38:46, muudetud 1 kord |
|
   |
41 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru

|
29.11.2003 14:37:16
|
|
|
nuhk kirjutas: |
Lauamasin on maitse asi, aga millist töötavat süsteemi sa serverisse panna soovitad - solaris või bsd ei ole algajale ju sugugi lihtsamad :?: Legaalne billserver on üle mõistuse kallis ja ikkagi ainult see mis ta on, tripperitõrje eest maksad eraldi nii raha kui ressursiga, varastada ei sünni... peale Linuxi ei jää ikka suuremat muud valikut. |
Algajal või siis inimesel, kes ei viitsi serverit pidevalt hooldada, ei soovitagi serverit püsti panna.
|
|
   |
145 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru

|
29.11.2003 16:48:04
|
|
|
nagu nuhk ütles ja nagu siin teemas juba 100 korda on 6eldud, tehke mis tahate. kodune linux pole veel desktop, see on elaldi ront nurgas. seega otsusta, kas vajad ronti v6i ei. aga kui vajad, siis vajad ka linuxit. |
Konn, maailm EI OLE mustvalge! Raiu see endale pähe!
Sõbral oli vaja ET ADSL'i algusaegadel masinat mis ühendust jagaks(ADSL Light tollal). Alguses jagas ta ühendust enda arvutiga aga siis hakkas segama pidev urisev kast nurgas. Seejärel mõtles rondi peale ning eirates tuttavate linuximeeste soovitusi pani ronti(p166 MMX, 32 MB RAM, 1 GB HDD) Win98SE + mingi programmi(WinProxy, WinGate või midagi sarnast). Ja....unustas selle kasti ära. Uptime tuli vist pool aastakest, siis tehti vahepeal ET's pisikesed muudatused ning tuli rondis uus connection tekitada. Ja kõik töötas taas. Ja nii tükk aega, mingil hetkel asendati ront + adsl modem purgiga kus on sees adsl modem + ruuter. Aga see oli rohkem tingit sellest, et purgi pakkumine tehti ülisoodus. Reaalset vajadust polnud.
Pea seda meeles, konn! Linux EI OLE universaalne ravim, mida võib, peab ja tuleb igale hädalisele pakkuda!
Üks asi, mida tasub meeles pidada mingi teenuse, serveri, milleiganes püstipanekul - pane sinna op.süs'iks see, mida sa tunned HÄSTI. Kui sa oled M$ Windowsi spets siis pane sinna M$ Windows, kui linux on sinu sõber siis linux. Ei ole vaja endal elu keeruliseks teha, iga asja jaoks on oma vahend.
P.S. Ärge saage must valesti aru, mul pole linuxi vastu mitte midagi ja ma ise panen serverisse pingviini tiksuma. AGA mul ajavad sita keema silmaklappidega inimesed kes enda mätta otsast kaugemale ei näe.
|
|
   |
145 |
|
tagasi üles |
|
 |
konn
HV veteran

|
29.11.2003 17:38:58
|
|
|
eino tere talv eksju
su s6ber tegi win98-ga k6ik need asjad millest me siin r22kisime? squid, caching dns, dhcp, traffic shaping, samba server... ?
ma juba kirjutasin eespool, et k6ik kes kasutavad midagi ja see on see, mida nad vajavad ja probleeme ei ole, teevad seda t2iesti 6igustatult ja minul pole selle vastu midagi. seega nendest asjadest ja juhtudest millega pole probleeme olnud pole yldse m6tet r22kida, minup2rast jagagu kasv6i ATARIga netti. mis sa m6tled et ma v2he olen nende winproxyde ja wingatedega jaganud? ma olen winNT 3.51 masinast sissehelistamisjaama ka teinud ja sellega jaganud yhendust teise korterisse 33,6k analoog modemi abil. aga nüüd, kui keegi tuleb ja ytleb mulle, et ta teeb sellist asja ja et sellega on probleeme, siis mis ma peaksin ytlema? et hakkame systeemi dimmima? vaevalt. logish ju et ma ytlen, et lahendus on saast, reieveeni kaudu silmaoperatsiooni tegemine, ja et l6petage see jama 2ra.
|
|
   |
41 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru

|
29.11.2003 17:49:02
|
|
|
eino tere talv eksju
su s6ber tegi win98-ga k6ik need asjad millest me siin r22kisime? squid, caching dns, dhcp, traffic shaping, samba server... ?
|
Sa kirjutasid:
tsitaat: |
seega otsusta, kas vajad ronti v6i ei. aga kui vajad, siis vajad ka linuxit. |
Inimesel oli vaja ronti, mis jagaks ühendust. Simple. Ja selleks EI OLNUD tal linuxit vaja.
|
|
   |
145 |
|
tagasi üles |
|
 |
TzigaLind
HV veteran
|
29.11.2003 19:56:47
|
|
|
tsitaat: |
Inimesel oli vaja ronti, mis jagaks ühendust. Simple. Ja selleks EI OLNUD tal linuxit vaja. |
Nujahh aga va Linuxi saab ilma rahata, Windowsi eest peab korralik inime raha maksma+
veel litsensid igatsugu proxy+tulemüür+viirusetõrje....
_________________ Piix! |
|
Kommentaarid: 16 loe/lisa |
   |
2 :: |
14 |
|
tagasi üles |
|