Avaleht
uus teema   vasta Raud »  Videokaardid / Monitorid / TV »  Taskukohane 3D märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele 1, 2, 3, 4, 5, 6  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Scart
HV Guru
Scart

sõnum 21.02.2011 13:27:47 Taskukohane 3D vasta tsitaadiga

Mõni aeg tagasi õnnestus proovida "päriselt" mängudele mõeldud 3D lahendust, Nvidia 3D-Visionit, mis nõuab 120 hertsist kuvarit (mis on väga kallis) ja spetsiaalset aktiivprillede paari (mis on ka väga kallis). Kuna ~500 eurot ei ole sellise avantüüri jaoks kusagilt võtta ja naine lööks arvet nähes maha, jäi kahjuks kogu mõnus kogemus ainult proovimise rõõmuks. Siis aga avastasin enda jaoks täiesti üllatuslikult, et saab ka palju kergemini ja olematu raha eest. Te muidugi kindlasti teadsite seda kõik, aga mulle unustasite mainida. Sunnikud, ma ütlen!

Jutt käib anaglüüfilisest 3D'st ehk siis sini-puna prillidest. Mul vedelesid kodus kunagi AleCoQi nelipakiga tulnud papist raamid ja sõbra toodud ja ilmselt kusagilt kinost pätsatud plastikud. Ja muud käega katsutavat ei olegi vaja - ainult leia endale prillid. Sobib igasugune kuvar ja videokaart. Hoiatusena ütlen kohe ära, et papist raamid on peaaegu alati paremad "päris" prillidest. Imelik, aga nii see on.

Nvidial on videokaardi control panelis olemas kohe ka vastav leht, ATIl on see aga minu teada puudu, seega on vajalik 3rd party driver, mille saab siit. Sikutate ära, installite ära ning asja käivitades valite Outputi väljal "Anaglyph" ning siis oma tunde järgi kas "Red/Cyan" või "Optimized Red/Cyan." See nõuab proovimist ja harjumist. Ja rohkem põhimõtteliselt ei olegi vaja. Prillid ette ja mäng käima. Iga uue mängu puhul käivitub automaatselt sättimise viisard, kuid peale paari korda ei ole teil seda enam vaja ning oskate ise kõik paika sättida. Igale mängule saab teha kolm preseti ning muuta sätteid ka käigu pealt või vajadusel lülitada 3D üldse ühe nupule vajutusega välja. Sätete jaoks on päris selgitav lugemine olemas siin.

Asi töötab. Tõesti töötab. Ma ütleks, et kvaliteedilt on efekt võrreldav kusagil 40-50 protsendiga sellest, mida pakub tänapäevane moodne aktiiv3D. Ja see on väga kõva sõna, arvestades et prillid ei maksa midagi, päris 3D aga üle 500 euro. Ilmselt tellin endale väljamaalt need prillid juurde ja siis saab kommenteerida, kuidas ikkagi kvaliteetklaasidega asi välja näeb. Teatud probleemid tekivad värvidega, sest sinine/punane kirjutavad üle näiteks mõnel mängul punase värvi ja seega on asi kergelt mängitamatu, kuid samas on teistel mängudel värvid kõik korras ja õiged. Asi on seega täiesti mängus endas kinni.

L4D/L4D 2 on nendega täiesti fantastilised ja World of Tanks oli üllatavalt äge. Tomb Raiderid samuti. Kolmdee efekt on olemas ja töötab ning on muhedalt vahva. Pole just paha tasuta asja kohta või mis?
Kommentaarid: 119 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 5 :: 2 :: 101
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
CoiL
HV Guru
CoiL

sõnum 21.02.2011 13:45:40 vasta tsitaadiga

Scart, tänud infi eest! Proovin Colin mcrae rally 5 peal ära icon_biggrin.gif beer_yum.gif visuaalselt paremat mängu kahjuks x700pro vist välja ei vea icon_redface.gif

e: kas tellisid prillid juba ära? Kui ei ,siis äkki võtad mulle ka ühed?

e2: Kusjuures kas selliseid prille ei ole netis saadaval nagu näiteks AHHAA 4D kinos? Nondel ei ole punane/sinine vaid selline kergelt toonitud hallid klaasid.
Töötasid igatahes superhästi imo.
Kommentaarid: 95 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 83
tagasi üles
Scart
HV Guru
Scart

sõnum 21.02.2011 14:09:15 vasta tsitaadiga

Prille ma veel ise tellinud ei ole. Kahjuks on nendega selline nadi lugu, et neid "häid" prille müüb minu otsimise peale küll ainult USA Amazon. UK ja GERi poodides on lihtsalt prillid, mitte need, mida ma linkisin. USA poest tellides tuleb aga tüki hinnaks ~16 dollarit ehk 200 krooni ning tarneaeg on minimaalselt kuu. Mina isiklikult olen selle raha ja ooteaja nõus üle elama küll, aga ilmselt keegi teine vast mitte. Eriti, kui oma silmadega pole proovida saanud. Kindlasti oleks vaja ise oma silmadega näha, kuidas see vaese mehe 3D tundub ja kas ta üldse töötab. Mul näiteks on sõber, kes täiesti tervetest silmadest (ei kanna isegi mitte prille), ei näe 3D pilti üldse. Avatari proovis vaadata aga olevat üsna udune kogemus olnud.

Videokaartidest: 3D tööle panek võtab jõudlusest päris korraliku ampsu, seega kindlasti keerake igasugune AA maha. Seda ei näe nagunii ja mängitava FPSi hoidmiseks on see isegi minu masinal nii mõnegi mängu juures hädavajalik.
tagasi üles
CoiL
HV Guru
CoiL

sõnum 21.02.2011 14:11:10 vasta tsitaadiga

selge siis ma sinu kaudu ei hakka tellima kui nii kaua läheb. Aga nende hallikate klaasidega prillide kohta ei oska miskit öelda kust saada? icon_rolleyes.gif
tagasi üles
Scart
HV Guru
Scart

sõnum 21.02.2011 14:48:35 vasta tsitaadiga

CoiL kirjutas:
Aga nende hallikate klaasidega prillide kohta ei oska miskit öelda kust saada? icon_rolleyes.gif

Hallid polaroidid kahjuks niimoodi rahakotti tapmata ei tööta. Need on mõeldud kinos aktiiv3D filmide jaoks.
---

Seni proovitutest on kindlalt parim Trine. Mäng muutub tõeliseks 3D multikaks, värvid on õiged ja kirkad icon_eek.gif
tagasi üles
ppg
HV Guru
ppg

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 21.02.2011 22:29:54 vasta tsitaadiga

Mul umbes 2h kasutatud Nvidia 3D Visioni komplekt oleks pmst pakkuda kuna ei leia kasutust, oli huvitav ära proovida aga css lasen ikka 2D-s loomulikult edasi.
Kommentaarid: 171 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 5 :: 138
tagasi üles
Syncmahv
HV Guru
Syncmahv

sõnum 21.02.2011 22:42:24 vasta tsitaadiga

miks sa seda alecoqi prillide pakkumise ajal ei avastanud icon_biggrin.gif
Kommentaarid: 108 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 102
tagasi üles
Mario.
HV Guru

sõnum 21.02.2011 22:50:22 vasta tsitaadiga

Härrad, ärge pahandage, aga vana uudis ju icon_rolleyes.gif
Mul on tõesti kahju, et ma mõne aasta tagasi, kui mõte tuli ja võimalusi otsisin, seda lgp. Scart'ile ei öelnud icon_razz.gif
Mingi vaimustuse perioodil mängisin paljusid mänge sedalaadi, kuniks üle viskas.

Aga mis puutub efektirohkesse 3D elamusse, siis selleks ei ole mitte eraldi monitor, vaid kaks projektorit ja sealt edasi oskate ise mõelda.

viimati muutis Mario. 21.02.2011 22:50:59, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 274 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 6 :: 2 :: 217
tagasi üles
Aah
Kreisi kasutaja
Aah

sõnum 21.02.2011 22:50:47 vasta tsitaadiga

Mõned päevad juba testin 3d mänge oma lõbuks.Papist prillidega icon_lol.gif alecoqi ei tarbi aga prillid sobivad. Võtab natuke harjumist. Cod BO toimib väga hästi kuid see võtab kolmandik jõudlusest ära. Viled põhjas 60vs40 kaadrit. Ootan crysis2 3D. Peaks parema/suurema monitori ja prillid ostma siis võib asja korralikult nautida. 3D massidesse thumbs_up.gif
Kommentaarid: 21 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 21
tagasi üles
Mario.
HV Guru

sõnum 21.02.2011 22:55:10 vasta tsitaadiga

tsitaat:

Kusjuures kas selliseid prille ei ole netis saadaval nagu näiteks AHHAA 4D kinos? Nondel ei ole punane/sinine vaid selline kergelt toonitud hallid klaasid.
Töötasid igatahes superhästi imo.

Selleks peab väljund vastavat režiimi toetama - neid on lõputult.. Kunagi mängisin mingi pleieriga ja seal oli üle poolesaja erineva lahenduse, mis muidugi vajasid ka erinevat laadi prille.
tagasi üles
Scart
HV Guru
Scart

sõnum 22.02.2011 18:13:24 vasta tsitaadiga

Olen asja edasi uurinud ja vaieldamatult parim 3D tarkvara on Tridef 3D. Sellel on sätteid, millest iZ3D ei näe isegi und ja kokkuvõttes on tegu paketiga, mille võiks lausa osta.
tagasi üles
Tonis454
HV kasutaja

sõnum 22.02.2011 22:40:28 vasta tsitaadiga

Leidsin garaazist need papist AleCoqi prillid ja proovisin ka selle värgi ära. Richard Burns rally oli päris mõnus, kuid silmad hakkasid üsna kiiresti valutama. Muidugi ega need papist prillid ka mingid päris õiged asjad pole icon_biggrin.gif
Kommentaarid: 29 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 29
tagasi üles
The_Boss
HV Guru
The_Boss

sõnum 23.02.2011 00:51:42 vasta tsitaadiga

Siin oli juttu sellest, et mõned muidu hästi nägijad ei näe eriti 3D-d vms... Tekkis selline küsimus, et ega see pole värvipimedusest vms asjast?
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 23.02.2011 00:59:21 vasta tsitaadiga

Värvipimeduse puhul on loogiline et asi ei funksi eriti
Kommentaarid: 106 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 86
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
The_Boss
HV Guru
The_Boss

sõnum 23.02.2011 01:02:31 vasta tsitaadiga

Njahm...Need jänku ja numbripildid täppidest tehtud vms...nendel ma kujutisi pingutamata ei näe. Samas 3D videodes on efekt väga hästi tuntav.

Aga jhm, väga kaua ei kannata vaadata neid, vähemalt mitte alecoqi prillidega. Teisi pole nagu proovinud (kodus)

Scart
HV Guru
Scart

sõnum 23.02.2011 14:08:21 vasta tsitaadiga

Tonis454 kirjutas:
Richard Burns rally oli päris mõnus, kuid silmad hakkasid üsna kiiresti valutama.

See juhtub siis, kui 3D'd on "liiga palju". Keera alguses kõvasti vähemaks ja harju natuke aega ning vaikselt saab hakata kraade suurendama. Ma ise mängin väärtusega 10 ja 12.5, sest suurema numbri puhul hakkab juba häirima.
tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 23.02.2011 14:56:37 vasta tsitaadiga

The_Boss kirjutas:
Njahm...Need jänku ja numbripildid täppidest tehtud vms...nendel ma kujutisi pingutamata ei näe. Samas 3D videodes on efekt väga hästi tuntav.
Shutteri põhise süsteemiga mida kasutatakse kinodes ja enamuse 3d telekate puhul pole vahet kas oled värvipime või mitte. Anaglyph'i põhiselt aga on.
Kommentaarid: 106 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 86
tagasi üles
Metsjeesus
HV Guru
Metsjeesus

sõnum 23.02.2011 15:07:48 vasta tsitaadiga

http://s.dealextreme.com/search/anaglyph
CoiL
HV Guru
CoiL

sõnum 23.02.2011 22:30:17 vasta tsitaadiga

Metsjeesus, tänud lingi eest... võtan sealt vist 2 paari neid millel alumisel serval plastraami pole beer_yum.gif
tagasi üles
Scart
HV Guru
Scart

sõnum 24.02.2011 01:20:27 vasta tsitaadiga

Peale Gothic 3'e 3Ds mängimist on vana 2D täiesti vastuvõetamatu bow.gif
tagasi üles
trip
HV Guru
trip

sõnum 24.02.2011 01:30:27 vasta tsitaadiga

omal ajal vaatasin tavafilmid 3d-s KMPlayer+anaglyph filter kombinatsiooniga, täitsa söödav oli

http://www.google.ee/search?q=KMPlayer+2.94.1436+%2B+Filter+Anaglyph+v1.2+2.94.1436&ie=UTF-8&hl=et
Kommentaarid: 406 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 303
tagasi üles
Winterwind
One
Winterwind

sõnum 27.02.2011 20:19:31 vasta tsitaadiga

Andke teada kui keegi hiinast või kuskilt prille tellima hakkab, tahaks ka mõnda paari.
Kommentaarid: 1009 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 1 :: 728
tagasi üles
Mario.
HV Guru

sõnum 27.02.2011 20:23:49 vasta tsitaadiga

No aga viie minuti töö eBayst või muust netikaubamajast omale teele panna.
Ootamise asemel telli või mitukümmend korda icon_razz.gif
tagasi üles
Metsjeesus
HV Guru
Metsjeesus

sõnum 28.02.2011 02:11:42 vasta tsitaadiga

Ebayst saadavad üksikud Eestisse. Xtreme on üks kiidetuid kohti igasuguste asjade tellimiseks ja seal on väga "eksootilisi" leide...
Mario.
HV Guru

sõnum 28.02.2011 09:46:57 vasta tsitaadiga

Tohho tõesti?
Esimesest kahekümnest müüjast kolm ei postita eestisse - prillide hind kõigil alla 3$/tk ja post tasuta.
Niii saamatu nüüd ka olla ei saa, et ei oska rakendada filtrit "price + shipping: lowest->highest," mis annabki vaid vasted kaupadele, mida siiapoole ka saadetakse. Kaubaartikleid vähemalt paarsada - vali vaid sobiv hind ja välimus.
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Raud »  Videokaardid / Monitorid / TV »  Taskukohane 3D mine lehele 1, 2, 3, 4, 5, 6  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.