praegune kellaaeg 05.08.2025 19:56:50
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
Kas kasutad Linuxit või Windowsi? |
Linux |
|
30% |
[ 209 ] |
Windows |
|
62% |
[ 429 ] |
muu.. |
|
7% |
[ 50 ] |
|
hääli kokku : 688 |
|
autor |
|
tarko_
HV vaatleja
|
25.11.2003 00:19:59
|
|
|
ihvike kirjutas: |
High-Q, krat, miks ei ole traceroute võimalik teha :evil: ? Mina küll selles süüdi ei ole, et mingitel soodadel on mingid veltiad ja plasterid arvutites. See jama paluks küll kiiremas korral lõpetada, kui võimalik. |
mis teed selle trassertiga? midagi targemat pole teha või?
|
|
tagasi üles |
|
 |
ihvike
HV Guru
|
25.11.2003 00:31:51
|
|
|
tarko_ kirjutas: |
mis teed selle trassertiga? midagi targemat pole teha või? |
Ok, mingi elutähtis asi see tracert tõesti ei ole. Siiski - miks näiteks mina ei tea, et mingi welchia viiruse tõttu on vaja üsna tähtis service kinni keerata? Vastavad teavitused starmani poolt? Olgu-olgu, ma saan tegelikult väga hästi aru, et nii on lihtsam, kindlam ja kuivem tunne. Minu poolt pisut liiga äkiline reageering. Aga ma tõesti siiralt loodan, et ma ei avastaks ühel kindlal päeval, et mul mõni tõesti elutähtis service ei tööta. Sellisel juhul ma hakkaks kindlasti kõigepealt tegelema windowsi reinstalli ja igasugu muu koiniga, teadmata, et asi tegelikult tingitud starmani turvaprogrammist.
|
|
Kommentaarid: 12 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
tarko_
HV vaatleja
|
25.11.2003 00:49:08
|
|
|
mis teed selle trassertiga? midagi targemat pole teha või? |
Ok, mingi elutähtis asi see tracert tõesti ei ole. Siiski - miks näiteks mina ei tea, et mingi welchia viiruse tõttu on vaja üsna tähtis service kinni keerata? Vastavad teavitused starmani poolt? |
et mismoodi sul normaalse interneti toimimiseks traceroute'i vaja on? ei saa ilma emaili lugeda ning päevalehte lugeda?
|
|
tagasi üles |
|
 |
ihvike
HV Guru
|
25.11.2003 01:05:39
|
|
|
et mismoodi sul normaalse interneti toimimiseks traceroute'i vaja on? ei saa ilma emaili lugeda ning päevalehte lugeda? |
Ok, üks väike näide siis - üsna levinud on see, et näiteks koolis on mõningate tööde tegemiseks vaja selliseid elementaarseid asju tarbida - tracert, ping, netstat, windump jne, jne. Tõesti, enne kui ma seda High-Q postitust ei olnud näinud, ei teadnud ma sellest tracert'i kinnikeeramisest. Aga asi on ju tegelikult pisut sügavam.
|
|
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
tarko_
HV vaatleja
|
25.11.2003 01:11:59
|
|
|
et mismoodi sul normaalse interneti toimimiseks traceroute'i vaja on? ei saa ilma emaili lugeda ning päevalehte lugeda? |
Ok, üks väike näide siis - üsna levinud on see, et näiteks koolis on mõningate tööde tegemiseks vaja selliseid elementaarseid asju tarbida - tracert, ping, netstat, windump jne, jne. Tõesti, enne kui ma seda High-Q postitust ei olnud näinud, ei teadnud ma sellest tracert'i kinnikeeramisest. Aga asi on ju tegelikult pisut sügavam. |
no _windowsi_ traceroute'i ärasuremine on kahjuks filtreerimise kole kõrvalnäht. aga mis keelab inimestel kasutamast mõnda muud traceroute'i softi? windowsile võiks neid ju lademes olla ja linuxi traceroute käib ka selle filtriga koos edasi.
|
|
tagasi üles |
|
 |
ihvike
HV Guru
|
25.11.2003 01:17:32
|
|
|
no _windowsi_ traceroute'i ärasuremine on kahjuks filtreerimise kole kõrvalnäht. aga mis keelab inimestel kasutamast mõnda muud traceroute'i softi? windowsile võiks neid ju lademes olla ja linuxi traceroute käib ka selle filtriga koos edasi. |
Vaata, kui sa tähelepanelikumalt minu eelmisi postitusi loeks, siis sa näeks, et ma niiväga ei nutagi selle windoosa tracerti pärast, kui pigem põhimõtte pärast Aga üldiselt, ei tahaks tegelikult koormata High-Q'd siin tööalaste probleemidega. Vabandust selles suhtes minu äkilisuse eest.
|
|
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
Computer Doctor
HV kasutaja
|
25.11.2003 11:19:03
|
|
|
Tekkis küsimus, et mix Starman ei käitu nii nagu näiteks Elion või Vemis - kui kuskilt aadressilt tuleb viirus, siis see aadress blokeeritakse niikauaks kuni masina omanik enda masina viirusest ära puhastab.
|
|
Kommentaarid: 14 loe/lisa |
   |
14 |
|
tagasi üles |
|
 |
lob
HV vaatleja
|
25.11.2003 12:44:50
|
|
|
Ok, üks väike näide siis - üsna levinud on see, et näiteks koolis on mõningate tööde tegemiseks vaja selliseid elementaarseid asju tarbida - tracert, ping, netstat, windump jne, jne. Tõesti, enne kui ma seda High-Q postitust ei olnud näinud, ei teadnud ma sellest tracert'i kinnikeeramisest. Aga asi on ju tegelikult pisut sügavam. |
no _windowsi_ traceroute'i ärasuremine on kahjuks filtreerimise kole kõrvalnäht. aga mis keelab inimestel kasutamast mõnda muud traceroute'i softi? windowsile võiks neid ju lademes olla ja linuxi traceroute käib ka selle filtriga koos edasi. |
Aga miks Sul töö tegemiseks siin kommida vaja on? Mine viska kraavi edasi ja ära räägi teiste eest.
Näiteks minu eelmises töökohas pidin ma muu hulgas ka väikestes kontorites (ning mõnikord isegi kodudes) käima. Neis võis igatsugu imelisi ühendusi leida, sageli oli rakenduse (IPSec VPN klient) mittetoimimise kontrolliks vaja teha kindlaks, kustkaudu ja kui kaua paketid jooksevad. Mis sa arvad, kui kaua võtab aega, kui hakata igale poole miskeid muid traceroute softe installima, samuti kuidas sellesse kliendid (enamuses meie mõistes suurfirmad) suhtuksid? Lisaks telefoni teel abistamine?
Lisaks puutun kokku mitmesuguste võrguseadmetega, mis ainult ICMP traceroutet oskavadki.
Käsurea traceroute on üks põhilisemaid ja paremaid võrgu testimise utiliite ning ISP poolt selle kallale minek peaks tarbijakaitse kompetentsi kuuluma.
|
|
tagasi üles |
|
 |
lob
HV vaatleja
|
25.11.2003 13:05:03
|
|
|
Karzum kirjutas: |
Olen Jossiga nõus. ITimeestel tuleks maa peale tagasi tulla ja lõpetada tavakasutajate vihkamine, sest 95% kasutajatest ei hakka kunagi vaevama oma pead sellega, et arvutis oleks viimased turvaparandused ning tulemüür. Paljalt selle patchimise jutu kuulamiseks ei ole enamus kasutajaid piisavalt haritud - see ON liiga keeruline (ega kannata võrdlust talvekummidega). |
Nagu keegi siin eelnevalt ilusti välja tõi ei nõua Windows XP viimaste paranduste installeerimine erilist kasutajapoolset aktiivsust. Pigem nõuab automaatse update mahakeeramine kasutajalt veidike mõtlemist.
Ma tahaks ka, et auto mult ühel ilusal sügispäeval küsiks, et "Kas sõidame nüüdsest talvekummidega (Yes/No)?". Selle asemel peab vaene autoomanik ise kuupäeva meeles pidama, riistad ja kummid välja otsima/ostma ning jupp aega vaeva nägema. Teine võimalus on autoteenindusse minemine ja töö eest maksmine. Valikud on enam-vähem samad, kui arvutigi puhul.
Ma ei tea, kas mul on miski IT-inimese kiiks, kui IMHO on backgroundis toimuv XP paranduste update minu jaoks tunduvalt lihtsam tegevus, kui talvekummide ostmine ja vahetamine.
Kui rumalad (dumb)IT-inimesed ei suuda mõelda välja lollikindlaid lahendusi, siis oleks aeg hakata kasutajatel meie pakutavatest IT-teenustest loobuma. Kasutajal on vaja siiski oma tööd teha, mitte "tuunida" töövahendit. Kasutajasse üleolev suhtumine ei mõju itimehe mainele kuidagi hästi. Need "hädad" on meie kõigi ühine mure. |
WinXP ongi tunduvalt lollikindlam ja samas lihtsam kui mõni muu opsüsteem. Kahjuks mõjuvad selle mainele halvasti isehakanud tuunijad, kes update maha keeravad ja seejärel foorumisse halama tulevad, et maailm kiusab neid ja teised ei hooli neist.
Ära räägi "kasutaja" eest - ma pole kuulnud, et ükski dumbuserist XP kodukasutaja oleks blasteri üle kurtnud (kui just poja "tuunijast" sõber pole automaatset updatet maha keeranud).
Ok, Microsoft on omapoolsete turvalahenduste juurutamisega aeglane, kuid see ei tähenda, et ISP (või mõni muu IT-teenuse pakkuja) ei saaks midagi ära teha. ISP võiks ju enne lepingu sõlmimist veenduda, et antud kasutaja selle ühenduse otsas hakkama saaks ega kujutaks endale ja teistele klientidele ohtu. Ilmselt on enamus juhtudel kinniste portidega ühendus optimaalseim.
Samal ajal võiks arvuti müüja tulemüüri "tasuta" kaasa panna. |
Enamus ISP-sid pakuvadki kinniste portidega ühendust. Valigu siis selline (Muuseas, oled Kodu ADSL juttu Elioni lehel lugenud?).
Näe, automüüja ei pannud kliimaseadet ka tasuta kaasa ja nüüd mul suvel hakkab autos selg higistades sügelema:P
Pealegi pole korralikult patchitud Windowsi puhul tulemüüri eriti vaja ning mina ei leia, et oma rumalusest viiruse ohvriks langenud kasutaja mulle erilist ohtu kujutaks. (Kuigi tänaval võib olla siiski, sest kui ta ei saa hakkama oma arvutiga, siis ilmselt ka mitte oma autoga.)
|
|
tagasi üles |
|
 |
wirx
HV Guru

|
25.11.2003 13:14:23
|
|
|
seletage mulle kuidas saab winupdate teha, kui mul jookseb niipea, kui masina tööle panen blaster läbi neti sisse....et umbes 2400x teeb restarti ja siis jõuab enda update alla lugeda....tahaks näha mõnda tavakasutajat, kellel tuleb pähe enne poest ostetud arvuti ostmist firewall peale panna, isegi tehases installitud masinatel pole ei winupdate egas ka firewalli peal....
lihtsam oleks tõesti starmanil välja peilida need vennad, kellel on blasteriga masinad ja need korda saada, nende enda interneti kvaliteet ka parem siis.
|
|
Kommentaarid: 80 loe/lisa |
   |
1 :: |
70 |
|
tagasi üles |
|
 |
lob
HV vaatleja
|
25.11.2003 13:20:56
|
|
|
konn kirjutas: |
siin pole midagi pooldada. starman ei saada sulle viirust vaid keegi teine sinuga kirjade j2rgi v6rdne internetikasutaja. starman provaidib sulle linki mitte ei kaitse sind teiste kasutajate eest. windoosaga nn. "netis k2ia" on vist turvaline ainult nii, et k6rval on linux box mis on netis ja windoosasse t6mbad X11 ssh forwardinguga selle desktopi pildi, windoosasse ruuti internetti ei tee. kui see meetod ei meeldi siis m6tle v2lja midagi muud, nii v6i naa on sinu mure kuidas ennast turvata.
variant 1: riistvaraline tulemyyr e siis yks karbike sinu masina ja modemi vahele (minu hinnang: saast) |
(minu hinnang: parim, sõltub karbist)
variant 2: tarkvaraline tulemyyr windosa peale (minu hinnang: hullem saast) |
(minu hinnang: nõus)
variant 3: linux box tulemyyriks vahele (minu hinnang: ainsaks probleemiks myra mille k2sitlemiseks tuleb midagi v2lja m6elda) |
(minu hinnang: saast, lisaks nõuab teadmisi)
variant 4: windows update automaagiliseks + tasuta antiviirus (minu hinnang: raha puudumisel optimaalseim)
|
|
tagasi üles |
|
 |
nuhk
Kreisi kasutaja

|
25.11.2003 13:50:28
|
|
|
lob kirjutas konnale:
variant 3: linux box tulemyyriks vahele.. (minu hinnang: saast, lisaks nõuab teadmisi)
Kus otsast see saast on
Vana läpaka peal jooksev linux+iptables on koju üks paremaid lahendusi, mida teha kannatab. Aku asendab UPS'i, tulemüüri konf on lõpuni läbipaistev ja seda saab teha soovitud kohast; ruumi ei võta, lärmi ei tee, kiirust saab eri protokollide/kasutajate vahel jagada ja piirata... Kui kettal ruumi jagub, siis tirib sulle ftp-ga öösel suurema tarviliku nänni ka kohale, hommikul ainult ärakorjamise vaev. Lisaks pääseb oma koduvõrgule igalt poolt turvaliselt kallale - palju rohkem ei oska isegi tahta. Teadmisi ta nõuab tõesti, aga häid ja lolle lahendusi polegi vist olemas.
|
|
Kommentaarid: 8 loe/lisa |
   |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
s.p.o.c.k
HV kasutaja

|
25.11.2003 14:45:30
|
|
|
Mind lõi ka lob'i hinnang esialgu pahviks, lihtsalt paugust saastaks kuulutada. Sealjuures märkides profiili arvutivõrgud ja turva vms. Netfilter netfilteriks, aga kui lisada mõned masinad sisevõrku juurde ja nendele Advanced Routing HOWTO abil liikluse klassipõhist silumist ka veel teha, siis peaks mingil hetkel nirvaanalähedane seisund ka kätte jõudma. Ja teadmised pole justkui halvad. Ok, a little knowledge is a dangerous thing, aga siiski... Kirjutaks siis, et ei taha või ei oska, aga saast...
Dämmit
|
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
Piipz
HV veteran

|
25.11.2003 14:52:42
|
|
|
noh linuxigurud - kirjutage nüüd see lob surnux vms
ning tegelt pole sellist asja otseselt nagu riistvaraline tulemüür. on riistvara mille sees on tulemüüritarkvara. kõik sõltub konffimisoskusest. kõigi kolme variandiga on võimalik arvutit enamvähem samahästi kaitsta, linuxit on võimalik lihtsalt kõige rohkem konffida.
esimene variant on sellesmõttes ainult parem teisest, et ei pea enda arvutis mingit softi jooksutama, lastakse sama asi kuskil karbis teha...
|
|
Kommentaarid: 37 loe/lisa |
   |
34 |
|
tagasi üles |
|
 |
none
HV kasutaja
|
25.11.2003 15:06:35
|
|
|
need riistvaralised tulemüürid jooksevad sageli linuxi/BSD peal:)
_________________ mnjah... a võibolla ei ole ka... |
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
konn
HV veteran

|
25.11.2003 17:11:00
|
|
|
nuhk nagu sageli juhtub j6udis ka seekord enne mind kohale ja r22kis minu m6tted 2ra.
teatavasti koosneb ipv4 v6rk s6lmedest (node). need s6lmed v6ivad olla kas rumalamad v6i targemad, s6ltuvalt siis sellest kui paljusid ipv4 poolt pakutavaid v6imalusi nad oskavad/v6imaldavad kasutada. k6ik meiemaal levivad karbid, nimetatagu neid siis ruuteriteks, tulemyyrideks v6i kasv6i koorelahutiteks, on v2hem v6i rohkem(tavaliselt siiski rohkem) piiratud. samuti on suht piiratud windoosa, novelli, dosi, os/2, mac jne boxid(kui just ise progema ei taha kakata selle kk peal). t2ielikku ipv4 v6imaluste ja lisaks veel kavalate lisav6imaluste kasutamist pakuvad meile unix, linux, bsd jne asjad, sisuliselt v6ime nad k6ik siis v6tta kokku nimetaja unix alla. see on keskkond mille peal ipv4 on loodud ja mille peal praegu luuakse ja katsetatakse ipv6-e. k6igele muule on see support poole lennu pealt kylge poogitud ja tulevikus poogitakse samamoodi ipv6.
l2htudes eelpool toodud vaieldamatutest, yldteada ja faktilistest asjaoludest saab m6ista nimetatud tehnoloogia mahategemist ainult seoses s6nav6tja teadmatusega ning kogenematusega antud asjas.
teadmatus pole muidugi mingi h2biasi v6i kuritegu, igayks 6pib millalgi midagi.
ps. lisaks nuhi poolt nimetatud funktsioonidele on veel sellised kasulikud ja vajalikud asjad nagu webcache (proxy), caching nameserver, samba server, dhcp, ssl tunnelid ja sada muud vajalikku asja, ma tahan n2ha milline asi peale linuxi/bsd teil seda k6ike teeb
loomulikult, eks iga asja l2heb vaja ainult sellel, kes teab mis see on ja oskab kasutada. wannabee windoosa it-mees on t2pselt nagu 9kl l6petanud traktorist. kuna ta ei tea nende asjade olemasolust, mida ta ei tea, m6tleb ta, et ta teab k6ike ja k6ik teised on lollid.
|
|
Kommentaarid: 49 loe/lisa |
   |
3 :: |
41 |
|
tagasi üles |
|
 |
tarko_
HV vaatleja
|
25.11.2003 20:47:55
|
|
|
lob kirjutas: |
Aga miks Sul töö tegemiseks siin kommida vaja on? Mine viska kraavi edasi ja ära räägi teiste eest.
|
oh, kui ma kraavi viskaksin siis ei oleks mul aega siin kommenteerimas käia
lob kirjutas: |
Näiteks minu eelmises töökohas pidin ma muu hulgas ka väikestes kontorites (ning mõnikord isegi kodudes) käima. Neis võis igatsugu imelisi ühendusi leida, sageli oli rakenduse (IPSec VPN klient) mittetoimimise kontrolliks vaja teha kindlaks, kustkaudu ja kui kaua paketid jooksevad. Mis sa arvad, kui kaua võtab aega, kui hakata igale poole miskeid muid traceroute softe installima, samuti kuidas sellesse kliendid (enamuses meie mõistes suurfirmad) suhtuksid? Lisaks telefoni teel abistamine?
Lisaks puutun kokku mitmesuguste võrguseadmetega, mis ainult ICMP traceroutet oskavadki.
Käsurea traceroute on üks põhilisemaid ja paremaid võrgu testimise utiliite ning ISP poolt selle kallale minek peaks tarbijakaitse kompetentsi kuuluma. |
jah? et äkki sa kaebad siis tarbijakaitsesse, täitsa huvitav oleks teada saada, mis saab. ma juba ootan huviga tarbijakaitsest kirja mis selgitusi nõuab.
ja üldiselt, kui sa oleksid nii kõva spetsialist nagu sa väidad siis ilmselt sa teaksid, et normaalseks võrgu debugimiseks on mõni linuxiline koos oma utiliitidega essential. ja äkki sa avaldaksid, et mis seadmete peal ja mis mastaabis võrke sa siis ehitanud ja hallanud oled?
|
|
tagasi üles |
|
 |
nuhk
Kreisi kasutaja

|
26.11.2003 12:10:23
|
|
|
Ma nii maa sisse ei tambiks...
Windooza trace võiks ikka lahti olla, kui seda nii pidada kannatab - sellest on abi. Palju rohkem ei saa telefoni teel kundele selgeks teha, aga ping ja trace käima ja sealt sulle numbrid ette lugeda - sellega saavad nad hakkama. Mida rohkem pisivigu kasutaja ja tema sõbrad-tuttavad ära lahendavad, seda vähem on kõnesid helpdeskidesse ja võrgumeestel rohkem aega tõsisemaks tööks.
Mis veel olulisem - kui võimalus olemas, siis mingi osa rahvast hakkab oma peaga mõtlema ja viga otsima, telefon võetakse alles siis kui oma jõud peale ei hakka. Just nende loogiliste isemõtlejate hulgast on meile täiendust oodata, IT-koolist tulnud diplomeeritud "M$Wordi power-useri" võrguteadmiste tase on täna veel alla igasugust arvestust.
|
|
Kommentaarid: 8 loe/lisa |
   |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
nn3_
HV kasutaja

|
26.11.2003 12:58:18
ne brõgat, dumat nada |
|
|
nuhk kirjutas: |
Kus otsast see saast on :?:
Vana läpaka peal jooksev linux+iptables on koju üks paremaid lahendusi, mida teha kannatab. Aku asendab UPS'i, tulemüüri konf on lõpuni läbipaistev ja seda saab teha soovitud kohast; ruumi ei võta, lärmi ei tee, kiirust saab eri protokollide/kasutajate vahel jagada ja piirata... Kui kettal ruumi jagub, siis tirib sulle ftp-ga öösel suurema tarviliku nänni ka kohale, hommikul ainult ärakorjamise vaev. Lisaks pääseb oma koduvõrgule igalt poolt turvaliselt kallale - palju rohkem ei oska isegi tahta. Teadmisi ta nõuab tõesti, aga häid ja lolle lahendusi polegi vist olemas. |
Härgadele näidati vist punast rätti, emotsioonid keevad üle, samas võiks mõelda, millest teema alguse sai.
Teema sai alguse tavakasutajat (või tavakasutaja tasemel teadmistega poweruserist).
Ja kui lugupeetud arvavad, et tavakasutajale on linuxipurk ideaalne lahendus, siis on küll tegu lühinägelikkusega. Keskmisel kodukasutajal on "kindlasti" tuhat vana läpakat, "kindlasti" ta tirib uundusi et tema linuxipurk hüppelauaks ei muutuks, sikutab iga öö ftp-dest miljon filmi, sitaks vaba aega ja on üldse meeletu ehitaja tüüp.
Ma tõesti ei usu seda, kui rahvas ei saa isegi WindowsXP uuendamsega hakkama. Väga kahju kui Linuxil põhineva lahenduse sellises kontekstis saastaks nimetamine kellelegi ego või äriliste huvide pihta käis, aga siin teemas nõustun küll lob-i väitega. Tavakasutaja jaoks mõttetu peedist pesumasinale trumli ehitamine.
Meeldivat päeva jätku...
|
|
Kommentaarid: 4 loe/lisa |
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
konn
HV veteran

|
26.11.2003 13:03:29
|
|
|
siis pole m6tet tulla ka virisema et asjad ei t66ta. loomulikult tavakasutaja ei kasuta linuxit kuna tal puuduvad selleks vajalikud teadmised. ja sellep2rast on tal ka igasugu probleemid. 2rgu siis s6imaku isp-d v6i 6elgu et linux on saast. kannatagu vaikselt oma kahju
|
|
Kommentaarid: 49 loe/lisa |
   |
41 |
|
tagasi üles |
|
 |
nn3_
HV kasutaja

|
26.11.2003 13:17:43
|
|
|
siis pole m6tet tulla ka virisema et asjad ei t66ta. loomulikult tavakasutaja ei kasuta linuxit kuna tal puuduvad selleks vajalikud teadmised. ja sellep2rast on tal ka igasugu probleemid. 2rgu siis s6imaku isp-d v6i 6elgu et linux on saast. kannatagu vaikselt oma kahju |
Jah, väga õige, väga tore. Ja antud kontekstis lahendusena võibki üldistades öelda, et linux on saast. Praegu möllavad Windowsi, massilise uuendamata Linuxipurkide armee puhul möllavad Linuxipõhised wormid. Krt, jutt ei käi Linux vs Windows, vaid kasutaja suutlikkus uuendada vs kasutaja suutmatus uuendada ja Linuxi puhul on see tugevalt rohkem miinustes.
Mul tuli praegu seda vaidlust lugedes "Life of Brian"-i meeste sünnitamisõiguste tseen meelde, meestel on õigus sünnitada ja teil on õigus Linuxit kasutada kui sellega hakkama saate, kedagi ei taheta siin diskrimineerita, aga ei pea ka meeleheitlikult igas teises postis "... ja Linuxi!" ütlema.
Ilusat lõunat...
|
|
Kommentaarid: 4 loe/lisa |
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
XYZ
HV Guru

|
26.11.2003 13:21:11
|
|
|
siis pole m6tet tulla ka virisema et asjad ei t66ta. loomulikult tavakasutaja ei kasuta linuxit kuna tal puuduvad selleks vajalikud teadmised. ja sellep2rast on tal ka igasugu probleemid. 2rgu siis s6imaku isp-d v6i 6elgu et linux on saast. kannatagu vaikselt oma kahju |
...ja kõige tähtsam --- ärgu keegi segagu konna ja ta mõttekaaslasi igal pool laialt windowsi saastaks nimetamast ja ärgu jumalapärast mitte mingil juhul keegi enam julgegu nende kukununnu linuxi kohta pooltki sõna öelda
|
|
Kommentaarid: 81 loe/lisa |
   |
12 :: |
56 |
|
tagasi üles |
|
 |
lob
HV vaatleja
|
26.11.2003 13:25:16
|
|
|
wirx kirjutas: |
seletage mulle kuidas saab winupdate teha, kui mul jookseb niipea, kui masina tööle panen blaster läbi neti sisse....et umbes 2400x teeb restarti ja siis jõuab enda update alla lugeda....tahaks näha mõnda tavakasutajat, kellel tuleb pähe enne poest ostetud arvuti ostmist firewall peale panna, isegi tehases installitud masinatel pole ei winupdate egas ka firewalli peal....
lihtsam oleks tõesti starmanil välja peilida need vennad, kellel on blasteriga masinad ja need korda saada, nende enda interneti kvaliteet ka parem siis. |
Kahjuks pole ühtegi XP masinat hetkel käepärast, kuid üks idee oleks kasutada windows XP enda sisseehitatud tulemüüri/paketifiltrit. Selle sätingud peaks asuma kuskil võrgu advanced propertiste kandis. Seal tuleks siis lubada masinal suhelda ainult windowsupdate masinaga - näiteks windowsupdate.microsoft.nsatc.net [207.46.249.56]. Seda tuleks teha muidugi enne füüsiliselt võrku ühendumist. DNS tuleks ka tööle jätta.
Ja järele mõeldes peaks pahalase vastu piisama kui tcp 135 kinni keerata. Kasuks oleks muidugi TCP ja UDP 135-139 täiega kinni panemine. Kõrvaltoimeks on muidugi sharemise võimatuks muutumine.
viimati muutis lob 26.11.2003 13:33:01, muudetud 1 kord |
|
tagasi üles |
|
 |
wirx
HV Guru

|
26.11.2003 13:32:43
|
|
|
miks peab alati nii raske olema "linuximeestega" isegi sealt leitakse põhjus kasutada linux kus seda keegi palunudki pole....
....kui nüüd keegi tarkadest linuxi meestest ja teistest ka märkas, siis minu teema point oli see, et STARMANIS LEVIB VIIRUS, mida ei ole ma teistes ISP võrkudes täheldanud ja tahtsin juhtida tähelepanu sellele.
Paluks jätta linux vs windosa vaidlus ära siin, linuxi meestel pole blasteriga nagunii probleemi ja ei saa aru, mida see nende per*et kotib? kahjurõõm??
Ja nn3 üritasin asja näidata läbi tavakasutaja silmade ja mõtteviisi, kui loeksid korralikult postitusi......aga noh eks tavakasutaja on ka vägagi suhteline :p
|
|
Kommentaarid: 80 loe/lisa |
   |
70 |
|
tagasi üles |
|
 |
lob
HV vaatleja
|
26.11.2003 14:13:41
|
|
|
nuhk kirjutas: |
lob kirjutas konnale:
variant 3: linux box tulemyyriks vahele.. (minu hinnang: saast, lisaks nõuab teadmisi)
Kus otsast see saast on
Vana läpaka peal jooksev linux+iptables on koju üks paremaid lahendusi, mida teha kannatab. Aku asendab UPS'i, tulemüüri konf on lõpuni läbipaistev ja seda saab teha soovitud kohast; ruumi ei võta, lärmi ei tee, kiirust saab eri protokollide/kasutajate vahel jagada ja piirata... Kui kettal ruumi jagub, siis tirib sulle ftp-ga öösel suurema tarviliku nänni ka kohale, hommikul ainult ärakorjamise vaev. Lisaks pääseb oma koduvõrgule igalt poolt turvaliselt kallale - palju rohkem ei oska isegi tahta. Teadmisi ta nõuab tõesti, aga häid ja lolle lahendusi polegi vist olemas. |
Mu jutt on siin suvaliselt kontekstist välja rebitud. Kirja, millele ma vastasin teema oli ju, et mis oleks parim kaitse Starmani võrgus möllavate viiruste ja usside eest.
Minu hinnang oli, et linux tulemüür keskmiselt ühe arvutiga kodukasutajale on saast soovitus.
Karbi poolt saab ka profi jaoks samapalju positiivseid külgi näidata, kui läpakas linuxi poolt, samas mõned siin toodud väited ei ole alati tõesed. (Läpakal on tavaliselt üks võrgukaart ja teine maksab juba raha, UPS-ist pole kasu, kui edasi jagav switch pole upsitud, ftp jaoks võib kasutaja oma vaikse lauaarvuti sama hästi sisse jätta, ka karpidele pääseb igalt poolt kallale kui vaja, ca +500 kr eest saab ka vpn-i toetava karbi, konf võib keerulisemate lahenduste puhul linuxil üsna haldamatuks minna)
Lühidalt - kui kasutaja tunneb, et on võimeline peedist pesumasinale trumlit tegema, siis lasku aga käia.
s.p.o.c.k kirjutas: |
Mind lõi ka lob'i hinnang esialgu pahviks, lihtsalt paugust saastaks kuulutada. Sealjuures märkides profiili arvutivõrgud ja turva vms. Netfilter netfilteriks, aga kui lisada mõned masinad sisevõrku juurde ja nendele Advanced Routing HOWTO abil liikluse klassipõhist silumist ka veel teha, siis peaks mingil hetkel nirvaanalähedane seisund ka kätte jõudma. Ja teadmised pole justkui halvad. |
No siin on terveid opsüsteemide perekondi paugust saastaks kuulutatud, lisaks kuulutas konn nii karbikesed kui ka tarkvaralise tulemüüri saastaks, nii et minu poolt linuxi ühes kindlas situatsioonis kasutuskõlbmatuks kuulutamine ... Kui paljudel kasutajatel on üldse aega tegeleda miskite howtode, rontide otsimise, klassifitseerimise jms-ga? Kas Sa ise tead, kuidas auto sissepritse või veojõukontrolli arvuti töötab? Äkki Sa juba loobusidki autot ostes tootja poolt kaasa antud karbikesest ja ehitasid selle rondist endale ise - võimalused on sellisel kindlasti suuremad ja nirvaana ka?
|
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|