Avaleht
uus teema   vasta Raud »  Videokaardid / Monitorid / TV »  Probleem:videokaart, pragisev heli, seosed? märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
fekas
HV vaatleja

sõnum 31.01.2011 22:48:12 Probleem:videokaart, pragisev heli, seosed? vasta tsitaadiga

Loodan, et leidsin õige koha, kuhu teema teha.

Mul on selline probleem, et kui videokaart jookseb normaalsetel kiirustel, siis paljudes mängudes heli pragiseb ning vahel ka tõkkab pragina taktis. Probleem pole memory MHz-s vaid just GPU MHz-l. Nimelt, kui tõmmata GPU kellad ~100MHz võrra allapoole, siis pragin kaob. Peale igat kuud olen pidanud natuke rohkem GPU-d underclockima.
(hiljem avastasin, et kaarti jahutus oli kinni kiilunud. Praegu jahutab seda üks igavene suur moodustis.)

Arusaadav, et kaart kärssab vaikselt, aga üks asi tekitab segadust. Kui alguses see probleem ilmnes, siis ma muutsin agp clocki 66-pealt 60-le ning hiljem 58-le, GPU clocki ei puutunud ning heli ka enam ei pragisenud. Sellest ma aru ei saa, et kuidas sai lihtsalt agp clocki madaldades pragisevast helist lahti? (äkki tõmbas volte vähemaks? Mis seos siin võib olla?)
Äkki on ka emaplaadil mingi AGP plonn süüdi (viga saand vms)?
On kellelgi mingeid teadmisi, mis võiksid natukene abiks olla?

Küsin seda sellepärast, et mõtlesin uue juustu AGP pessa osta, aga samas loodan, et emaplaadiga on kõik korras. Kindlasti saaks seda pragina viga mingi teise enamvähem võrdväärse kaardiga kontrollida, aga mul ei ole teist kaarti kuskilt võtta.

Helikaart on integreeritud. Kuidas on üldse omavahel seotud videokaarti läbipõlemine ning heli pragisemine?

Videokaart on mingi pa*k ATI 9600pro (halvem powercolori variant, kuna memoryclock on 325. asemel 200MHz (400DDR).
Kommentaarid: 3 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 3
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
nah
HV veteran
nah

sõnum 31.01.2011 22:57:15 vasta tsitaadiga

Kontrolli ka emaplaadi NB tempi. icon_rolleyes.gif
Kommentaarid: 150 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 141
tagasi üles
Wiltz
HV Guru

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 31.01.2011 23:24:06 vasta tsitaadiga

agp clock ei ole voltidega kuidagi seotud. see on andmevahetuskiirus.

raske midagi täpsemat arvata, aga ma alustaks igal juhul sellest, et teeks videokaardi jahutuse asja ilusti korda!

"There will be an entire generation of deaf audio enthusiasts who were brought up on CD players and Best Buy receivers, electronic music and so on. These people won't know good sound if it bites them in the ass, so in the end the industry wins."
Kommentaarid: 275 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 9 :: 3 :: 226
tagasi üles
fekas
HV vaatleja

sõnum 01.02.2011 20:06:33 vasta tsitaadiga

Wiltz kirjutas:
agp clock ei ole voltidega kuidagi seotud. see on andmevahetuskiirus.!

No nii ta on jah.

Jahutus on korras: stressi all läheb natukene soojaks. Igatahes, kui vana PCI videokaartiga proovisin, siis heli ei pragisenud. Aga PCI on southbridge küljes kah, aga AGP NB küljes vist. (küljes vist vale sõna, pigem ühendatud)

Kindlasti on palju nn "artifacte", mis nagu näiteks overclockimisega võivad esineda.

Aga sooviksin saada infot selle kohta, et kas põlenud videokaardid võivadki kuidagi heli pragisemist põhjustada või võib selles süüdi olla ka emaplaat? (Kummaline küsimus, sest videokaart ei ole ju helikaart).

NB on käega katsutav (stressi all), umbes 40-50C vb isegi 60C.

---
Kui winampiga muusikat kuulata, siis ei ole mingit probleemi. Kui aga käivitada samaaegselt mingi mäng, siis on ainult sahin ja pragin (siis kui MHz on originaali peal). Tavaline CPU-d sööv programm ei mõjuta seda, aga sahinat põhjustab just see programm, mis kasutab palju videokaarti.

Tegelikut ma üritan kuskilt leida mingi teise suvalise AGP kaardi ning vaadata, kas probleem on sama.
tagasi üles
DeTHiCa.
HV Guru
DeTHiCa.

sõnum 01.02.2011 20:12:54 vasta tsitaadiga

võib ka emaplaadi viga olla. muu kaardiga testides saad kohe teada.
Kommentaarid: 144 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 136
tagasi üles
fekas
HV vaatleja

sõnum 01.02.2011 20:18:23 vasta tsitaadiga

Lisaks veel seda, et ma katsetasin ühte ja samat mängu software ning hardware rendering-ga. Software renderingi kasutades ei muutnud taustal mängivas muusikapalas mitte midagi, kuid opengl-i või directx-i kasutades, sahises heli korralikult. Mida rohkem annad stressi GPU-le seda rohkem sahiseb. Järelikult on süüdi ikka videokaart. Aga miks paneb rikkis videokaar heli sahisema?

(integreeritud helikaart)
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Raud »  Videokaardid / Monitorid / TV »  Probleem:videokaart, pragisev heli, seosed?
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.