Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
Kas kasutad Linuxit või Windowsi? |
Linux |
|
30% |
[ 209 ] |
Windows |
|
62% |
[ 429 ] |
muu.. |
|
7% |
[ 50 ] |
|
hääli kokku : 688 |
|
autor |
|
libe
kvaliteetne mees

|
02.01.2003 21:39:58
|
|
|
hatter kirjutas: |
minu openbox@debian teeb küll igale windowsile nii silmailu kui kasutamismugavuse poolest pika puuga ära  |
sellest ma r22gingi et ei k6lba kuhugi, aga maitse yle ei vaielda
_________________ ☠ |
|
Kommentaarid: 82 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
2 :: |
0 :: |
70 |
|
tagasi üles |
|
 |
Robot
Bännitud
|
02.01.2003 22:33:49
|
|
|
Jannoke kirjutas: |
Linuxi graafiline pool EI KÕLBA MITTE KUSKILE |
minu openbox@debian teeb küll igale windowsile nii silmailu kui kasutamismugavuse poolest pika puuga ära  |
Usun et mainitud "Linuxi graafiline pool EI KÕLBA MITTE KUSKILE"
all moeldi pigem Linuxituuma-videodriveri-videokaardi koostood voisiis
graafikamootori GUI'd. Naiteks ka seda et kaasaegsed videokaardid
on DirectX9.0 toega, mis tahendab et jarjest rohkem tehakse operatsioone rauas ara, kuid ainult juhul kui neid osatakse juhtida MS DirectX driveriga. Samuti on palju olulisem refresh-rate erinevate
resode ja 3D graafikat jooksutava softiga.
Sinu antud link aga ei iseloomusta muud kui lustimiseks moeldud Desktop-Themet, mida saab ka Windowside jaoks eraldi valida nagu sooja sitta
parast vihma.
|
|
Kommentaarid: 3 loe/lisa |
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
hatter
HV vaatleja
|
03.01.2003 00:28:40
|
|
|
Robot kirjutas: |
Jannoke kirjutas: |
Linuxi graafiline pool EI KÕLBA MITTE KUSKILE |
minu openbox@debian teeb küll igale windowsile nii silmailu kui kasutamismugavuse poolest pika puuga ära :) |
Usun et mainitud "Linuxi graafiline pool EI KÕLBA MITTE KUSKILE"
all moeldi pigem Linuxituuma-videodriveri-videokaardi koostood voisiis
graafikamootori GUI'd. Naiteks ka seda et kaasaegsed videokaardid
on DirectX9.0 toega, mis tahendab et jarjest rohkem tehakse operatsioone rauas ara, kuid ainult juhul kui neid osatakse juhtida MS DirectX driveriga. Samuti on palju olulisem refresh-rate erinevate
resode ja 3D graafikat jooksutava softiga.
Sinu antud link aga ei iseloomusta muud kui lustimiseks moeldud Desktop-Themet, mida saab ka Windowside jaoks eraldi valida nagu sooja sitta
parast vihma. :-) |
tegelt pole ma mingi linuxi promoja. tegelen asjaga hobi korras tsirka kolmandat nädalat (pean tunnistama et läheb peale) ja ei jaga veel asjast suurt midagi (siinsamas threadis olen kuskil teisel lehel veel XP leeris).
"Linuxituuma-videodriveri-videokaardi koostöö" kohta ei oska nagu muud midagi peale selle öelda (ise mängumees ei ole), et kas mitte ut2k3 ei ilmunud samal ajal linuxile ja windowsile? ja räägitakse et asi pidi viletsa raua peal linuxiga paremini jooskma kui windowsiga. peale selle on vist linuxile väljas ka teised "popid" fpsid nagu q3, cs etc. ja pole nagu keegi selle va koostöö üle kurtnud. nvidia vorbib linuxi draivereid kah üsna usinasti, nii et asi areneb. hmm... doom 3 for linux pre-order?! :)
btw... misasi on graafikamootori GUI? :)
|
|
Kommentaarid: 4 loe/lisa |
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
LordVader
Lõuapoolik

|
14.08.2003 11:12:26
|
|
|
Linuxil pole ju üldse mingit partitsioonide taastamise-recoverdamise utiliiti - täielik haltuura.
|
|
Kommentaarid: 28 loe/lisa |
   |
6 :: |
6 :: |
11 |
|
tagasi üles |
|
 |
wirx
HV Guru

|
21.11.2003 12:12:20
Linux vs Windows |
|
|
Edit:
ok...kuna linuxi vennad ei taha kuidagi aru saada, et teema pole linux vs windows vaid on asi ühes viiruses, mis nuhib mööda windowsi masinaid ja häirib neid, siis muudan teema ümber ja palun tõsta see ka võitlus tandrile, kus on tema õigekoht juba ammu.
Ja ise kasutan rõõmsalt starmani edasi, sest mida ikka loota odavalt ühenduselt, sama mis kas osta ford või bmw....
BMW lover
Algne teema: Ei oleks küll uskunuda, aga kui mu arvutil pole tulemüüri peal jookseb kohe kibekähku läbi starmani võrgu mulle blaster sisse....olen proovinud mitme masinaga ja 100% kindel, et see sealt tuleb. Niipea, kui teen XP-installi ja unustan LAN-ile firewalli peale panna on viirus naksti sees.
Ei saa aru, et kas starman ei saa siis neid porte kinni keerata mille kaudu blaster liigub või allikat leida :S Nende lepingus küll sõnagi polnud, et arvutil peab olema tulemüür peal, muidu viirus tuleb kohe sisse
Peaks tarbijakaitsesse pöörduma äkki.....
viimati muutis wirx 30.11.2003 20:11:04, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 80 loe/lisa |
   |
1 :: |
70 |
|
tagasi üles |
|
 |
nuhk
Kreisi kasutaja

|
21.11.2003 12:57:54
Re: Starman ja Blaster |
|
|
wirx kirjutas: |
Ei oleks küll uskunuda, aga kui mu arvutil pole tulemüüri peal jookseb kohe kibekähku läbi starmani võrgu mulle blaster sisse....olen proovinud mitme masinaga ja 100% kindel, et see sealt tuleb. Niipea, kui teen XP-installi ja unustan LAN-ile firewalli peale panna on viirus naksti sees.
Ei saa aru, et kas starman ei saa siis neid porte kinni keerata mille kaudu blaster liigub või allikat leida :S Nende lepingus küll sõnagi polnud, et arvutil peab olema tulemüür peal, muidu viirus tuleb kohe sisse Peaks tarbijakaitsesse pöörduma äkki..... |
Pead küll pöörduma, ja politseisse tee ka avaldus. Ostes eksitava reklaami mõjul ebakvaliteetse tarkvaratoote, oled langenud organiseeritud kuritegevuse ohvriks.
Võid esitada kõiksugu nõudeid, kirjutada kaebusi ja nõnna edasi ... aga mitte Starmani, vaid ikka oma hädade põhjustaja vastu.
nuhk@hot.ee
|
|
Kommentaarid: 8 loe/lisa |
   |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
aixx
HV kasutaja

|
21.11.2003 12:58:11
|
|
|
Rumal oled kui nii mõtled. rohkem pole mõtet kommenteerida.
|
|
Kommentaarid: 12 loe/lisa |
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
konn
HV veteran

|
21.11.2003 13:03:16
|
|
|
just. nagu nuhk ütles. ja eest rahva vanas6nagi ju ytleb, et omad windowsid peksavad.
aga kuna teemaalgataja nagunii seda piraadib(minu arvamus, v6i olla mitte adekvaatne), siis ple tal kuhugi p66rduda. politseisse muidugi v6ib, sest kui see saast sind kahjustab, siis v6id v6tta v2lja oma karistuse piraatimise eest ja edasi ikkagi kaevata M$-i kohtusse, kuna vahet pole kas sa ostsid selle v6i mitte, nemad pole nii v6i naa 100% puhtad kui sa kahju saad sellega seoses.
|
|
Kommentaarid: 49 loe/lisa |
   |
3 :: |
41 |
|
tagasi üles |
|
 |
wirx
HV Guru

|
21.11.2003 13:09:30
|
|
|
eh litsents on olemas...ja vaevalt kuhugi pöörduma hakkan, aga imelik on see, et see viirus seal sedasi liigub.
Vähemalt Elion-il küll ADSL-i purgist pole veel ühtki viirust sisse tormanud....
ja pole vaja siia linuxi pooldajate hoorde.....jääks teema juurde
|
|
   |
70 |
|
tagasi üles |
|
 |
konn
HV veteran

|
21.11.2003 13:18:46
|
|
|
siin pole midagi pooldada. starman ei saada sulle viirust vaid keegi teine sinuga kirjade j2rgi v6rdne internetikasutaja. starman provaidib sulle linki mitte ei kaitse sind teiste kasutajate eest. windoosaga nn. "netis k2ia" on vist turvaline ainult nii, et k6rval on linux box mis on netis ja windoosasse t6mbad X11 ssh forwardinguga selle desktopi pildi, windoosasse ruuti internetti ei tee. kui see meetod ei meeldi siis m6tle v2lja midagi muud, nii v6i naa on sinu mure kuidas ennast turvata.
variant 1: riistvaraline tulemyyr e siis yks karbike sinu masina ja modemi vahele (minu hinnang: saast)
variant 2: tarkvaraline tulemyyr windosa peale (minu hinnang: hullem saast)
variant 3: linux box tulemyyriks vahele (minu hinnang: ainsaks probleemiks myra mille k2sitlemiseks tuleb midagi v2lja m6elda)
|
|
   |
41 |
|
tagasi üles |
|
 |
ihvike
HV Guru
|
21.11.2003 13:26:22
|
|
|
Öeh, blasteri fix peale ja kogu moos ning alles peale seda nett taha. Kõrgem teadus a'la nuhk on mõttetu vahutamine.
|
|
Kommentaarid: 12 loe/lisa |
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
wirx
HV Guru

|
21.11.2003 13:35:06
|
|
|
jah...seda ma ka tegin, et blater fix peale, aga teinekord pistan mõne laptopi võrku ja kööga....või teine võimalus on see, et mingi tädi maali saab endale selle samuse viiruse starmanis ja tema kutsub arvuti spetsid kohale ning maksab ränka raha neile kuna ei teadnud, et see on starmani süü
ja palun lõpetage see linuxi jura, sellejaoks on teine foorum. Olen proovinud mitmeid erinevaid diste ei meeldinud neist ükski ostisn win-i ja nüüd rahul sellega jutul lõpp.
|
|
   |
70 |
|
tagasi üles |
|
 |
nuhk
Kreisi kasutaja

|
21.11.2003 13:40:54
|
|
|
ihvike kirjutas: |
Öeh, blasteri fix peale ja kogu moos ning alles peale seda nett taha. Kõrgem teadus a'la nuhk on mõttetu vahutamine. |
Ei ole siin mingit teadust, see on asja tegelik sisu. Dogmades kinni olevad inimesed millegipärast seda näha ei soovi - olgu põhjuseks siis harjumus, ärihuvid vms. Kodanik leidis, et teda kui tarbijat on ahistatud ja selles on tal tuline õigus, aga samas ei ole ISP ei lapsehoidja ega võõraste vigade eest vastutaja.
nuhk@hot.ee
|
|
   |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
DigeBeni
HV Guru

|
21.11.2003 13:44:36
|
|
|
... kas saad osa jagatud võrgust või oled otse kaabelmodemi taga ? Esimesel juhul pole Sul tõepoolest suurt midagi Starman'ilt nõuda ega süüdistada, teisel juhul võiks ehk tiba kliendituge togida küll ! Esimesel juhul tuleks üles otsida jagamist organiseeriv isik ja tema kaasabil leida üles arvuti, mis kohalikku võrku reostab ...
   |
2 :: |
5 :: |
160 |
|
tagasi üles |
|
 |
VeixES
HV veteran
|
21.11.2003 13:46:54
|
|
|
Windowsi update tegemine ei ole iga kasutaja vaba valik. Kui on ikka Critical update... no mida krdit ta siis tähendab?(ahh, et võiks ka teha aga äkki aeglustab windowsit <-- ei usu). Ja kui sul veaparandused tegemata siis sa ei saa kedagi kohtusse kaevata, kuna turvaaukudega masina internetti yhendamine on juba kuritegu
_________________ Tule ja arutle mobiilsidest, võrkude kaardistamisest, tehnoloogiast, telefonidest ja operaatoritest http://t.me/cellmappereesti |
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
lamp
HV Guru

|
21.11.2003 13:50:24
|
|
|
konn kirjutas: |
variant 1: riistvaraline tulemyyr e siis yks karbike sinu masina ja modemi vahele (minu hinnang: saast)
variant 2: tarkvaraline tulemyyr windosa peale (minu hinnang: hullem saast)
|
parem oleks paljalt maailma ees olla kui firewall panna?
IMO xp sisseehitet jubin on nendest softipõhistest parim.. seda enam, et ta ei ole app-based.
konn kirjutas: |
variant 3: linux box tulemyyriks vahele (minu hinnang: ainsaks probleemiks myra mille k2sitlemiseks tuleb midagi v2lja m6elda) |
sinu jaoks vb myra, teistele linux ise.. korralikku linuskisysteemi ylal hoida pole ka nüüd kerge..
_________________ eriti julm |
|
Kommentaarid: 186 loe/lisa |
   |
163 |
|
tagasi üles |
|
 |
wirx
HV Guru

|
21.11.2003 13:58:05
|
|
|
kusjuures otse modemi taga olen Starman light vms(512kbit/s ühendus on mitte see soodukas) see ongi asja point, imelik maailm oleks, ju kui kõnnid laptopiga ringi avastad, et ahaa wifi lähed neti ja siis tuleb FinalCountdown see ikka teenuse pakkuja mure, et asi oleks korras, täpselt sama, et raban sellelt purgiga neti ühendust jagavalt inimeselt rinnust.
Helistasin Helpdeski ka.....sealt öeldi, et olevat midagi kuulnud, et starman plaanib võrgule viiruse kaitse peale panna, aga millal sellest polnud aimugi ja kas üldse.
nõus Nuhiga, et ISP ei pea lapsehoidjat mängima, aga arvestades seda, et umbes 30-40% on winxp kasutajad, kes starmani järgi istuvad võiks ju näidata üles klientide eest hoolimist.
|
|
   |
70 |
|
tagasi üles |
|
 |
kaabakaz
HV kasutaja

|
21.11.2003 14:08:06
|
|
|
samas mulle meeldib küll, et pordid on avatud ning saan teha t ä p s e l t seda, milleks parajasti vajadust tunnen. turvalisuse eest ei pea minu eest keegi muretsema.
_________________ The future just happened |
|
Kommentaarid: 9 loe/lisa |
   |
9 |
|
tagasi üles |
|
 |
XYZ
HV Guru

|
21.11.2003 14:29:10
|
|
|
kusjuures otse modemi taga olen Starman light vms(512kbit/s ühendus on mitte see soodukas) see ongi asja point, imelik maailm oleks, ju kui kõnnid laptopiga ringi avastad, et ahaa wifi lähed neti ja siis tuleb FinalCountdown see ikka teenuse pakkuja mure, et asi oleks korras, täpselt sama, et raban sellelt purgiga neti ühendust jagavalt inimeselt rinnust.
Helistasin Helpdeski ka.....sealt öeldi, et olevat midagi kuulnud, et starman plaanib võrgule viiruse kaitse peale panna, aga millal sellest polnud aimugi ja kas üldse.
nõus Nuhiga, et ISP ei pea lapsehoidjat mängima, aga arvestades seda, et umbes 30-40% on winxp kasutajad, kes starmani järgi istuvad võiks ju näidata üles klientide eest hoolimist. |
Teatud määral nad juba mängivad "lapsehoidjat". Kui Starmani teenindusmees tuleb esimest korda ühendust sisse panema, siis on tal kaasas CD, et veel enne arvuti (starmani) võrku ühendamist väike turvaauk ära paigata win-il. Edasine on siis juba MS kodukalt võtta (win update...)...
Kel juba varasemast ühendus olemas, need võiksid ikka turvaprobleemidest teadlikud olla.
Ja eespool wifi jutt --- täielik hullumeelsus. Seal tuleb veel topelt ettevaatlik ju olla!
|
|
Kommentaarid: 81 loe/lisa |
   |
12 :: |
56 |
|
tagasi üles |
|
 |
angerjas
Kreisi kasutaja
|
21.11.2003 15:04:27
|
|
|
kusjuures otse modemi taga olen Starman light vms(512kbit/s ühendus on mitte see soodukas) see ongi asja point, imelik maailm oleks, ju kui kõnnid laptopiga ringi avastad, et ahaa wifi lähed neti ja siis tuleb FinalCountdown :x |
Jah, just nimelt nii imelikus maailmas me elamegi. Jah, mõtle kui imelik, tuiad öösel kusagil urkas ringi ja saad kaakide käest peksa.
Antud viga on ilmselgelt Windowsis ja selle veaga tegelemine on Windowsi tootja/hooldaja ning kasutaja mure. Internetiühenduse pakkujat Windowsi vigade eest vastutama panna on äärmiselt väiklane ja lühinägelik.
see ikka teenuse pakkuja mure, et asi oleks korras, [....] |
Teenusepakkuja peab tagama, et teenus oleks korras, kasutajale kuuluvad seadmed ja tarkvara on ikka kasutajate enda mure. Teenusepakkuja võib seejuures kasutajat aidata aga ilmtingimata ei pea seda tegema.
Muidugi saab antud probleemi vaadata mitmeti. Kasutaja seisukohast meeldiks mulle igati läbipaistev ilma filtriteta ühendus. Teenusepakkuja seisukohast aga keeraks ma silmagi pilgutamata hulga liiklust preventiivselt kinni: justnimelt igasugu - mitte ainult Windowsi - RPC ja NetBIOS-i, need teenused ei ole mõeldud üle avaliku võrgu kasutamiseks vaid kuuluvad LAN-i, jäägu siis sinna.
Starmani süüdistamine oma tegematajätmistes on siiski kõigest hoolimata kohatu.
--
Andres Alla
|
|
Kommentaarid: 142 loe/lisa |
   |
131 |
|
tagasi üles |
|
 |
none
HV kasutaja
|
22.11.2003 12:32:16
|
|
|
..., ju kui kõnnid laptopiga ringi avastad, et ahaa wifi lähed neti ja siis tuleb FinalCountdown see ikka teenuse pakkuja mure, et asi oleks korras, täpselt sama, et raban sellelt purgiga neti ühendust jagavalt inimeselt rinnust.
nõus Nuhiga, et ISP ei pea lapsehoidjat mängima, aga arvestades seda, et umbes 30-40% on winxp kasutajad, kes starmani järgi istuvad võiks ju näidata üles klientide eest hoolimist. |
Ei noh mõtle, mida räägid!!!
Kui sa jalutad ringi wifi levialas ja saad seal Blasteri, siis on see puhtalt SINU viga, mitte selle, kes wifi võrku haldab... Wifi eesmärk ongi ju see, et iga suvaline tüüp saaks internetti kasutada. Aga kui sina lähed sinna oma aukliku windowsiga on see sinu probleem! Ja muideks
see, et sina aukliku windowsiga ringi jalutad tähendab ka seda, et sina oled potentsiaalne viiruse levitaja - blaster saab ju sinu arvutisse sisse ja hakkab seal siis omale järgmisi sihtmärke otsima.
Meenutades, kui ammu oli blasteri suur levik, siis peaks sul lausa häbi olema, et soft updatemata. Ei ole vahet kas PC, läptop või hoopis mõni server. Selle ajaga peaks ikka paigad peal olema.
Seega ennem lapi omal windowsid ära ja siis hakka süüdistama ISPsid ja muid selliseid, kui just ei taha Microsofti kohtusse kaevata, et ta sellist auklikku soft teeb(see on ainuke asi, mille üle kaevata)
ISP võib seda teha, et keerab selle augu kinni kust tuleb blaster. Aga selleks peaks olema lepingus kirjas, et juhul kui klient floodib võrku viirusega, siis toru kinni.
Loe oma leping läbi ja vaata kas saad kaevata või mitte.
Ise Starmani klient ei ole ja sellest lähtuvalt ei ole ka lepingut lugenud.
Aga siiski on targem oma windows ennem ära lappida!
|
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
nuhk
Kreisi kasutaja

|
22.11.2003 13:03:47
|
|
|
...arvestades seda, et umbes 30-40% on winxp kasutajad... -- arvestades sellega, et lund sajab... peaks teedevalitsus mulle talvekummid ostma
|
|
   |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
High-Q
HV Guru

|
22.11.2003 13:08:56
|
|
|
niih.. eks ta ole nii, et unustatakse need "critical updated" ära, kuigi need peaks täitsa kohustuslikud olema.. ei tea milleks küll M$ piinab teid sellega, et iga mõne päeva tagant windows update peale restarti käima läheb... ja kahju on seda tunnistada, aga 90% inimestest peavad seda mõttetuks ja otsivad võimalust sellest updatest mööda minna ja see automatic updates ÜLDSE kinni panna Ütlevad, et see võtab mõttetult mälu ja teeb arvuti aeglaseks.. toredad sepad ikka, pärast veel ISP-i sõimavad, et "do something".
|
|
Kommentaarid: 107 loe/lisa |
   |
97 |
|
tagasi üles |
|
 |
konn
HV veteran

|
22.11.2003 13:10:02
|
|
|
pmst muidugi nali naljaks, aga ka M$ on andnud soovitusi http://www.microsoft.com/eesti/protect
kui sa pole rahul sellega, et pead windoosale lisaks ostma riistvaralise tulemyyri v6i antiviiruse siis v6id ju windoosa garantii korras tagasi viia. v6la6igusseaduse j2rgi on nüüd 2 aastat v6imalik kliendil otsustada, kas ta tahab asendust, garantiiremonti v6i raha tagasi. mul on v2ike plaan n6uda oma XP asemele 2003 serverit
|
|
   |
41 |
|
tagasi üles |
|
 |
Lents
HV vaatleja
|
22.11.2003 13:12:48
|
|
|
Mis siin muud, kui metsa sanitar teeb oma tööd, nõrgad ja väetid pistetakse nahka, tugevamad (targemad,kavalamad) jäävad alles
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|