Avaleht
uus teema   vasta Vaidlused »  Võitlustanner »  Linux vs Windows märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 8, 9, 10 ... 185, 186, 187  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing

Kas kasutad Linuxit või Windowsi?
Linux
30%
 30%  [ 209 ]
Windows
62%
 62%  [ 429 ]
muu..
7%
 7%  [ 50 ]
hääli kokku : 688

autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Rullnox
HV vaatleja

sõnum 21.11.2002 23:08:02 vasta tsitaadiga

gandalf kirjutas:
Linuxi graafiline pool EI KÕLBA MITTE KUSKILE.

Minu arust küll asi nii hull ei ole. Vaata või seda pilti ( KDE 2.2.2 )

Aga seal pole ju paljaid plikasi - mis graafika see sis on, toolauda polegi?
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Spott
HV Guru
Spott

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 21.11.2002 23:10:17 vasta tsitaadiga

Rullnox kirjutas:

offtopic
Palja plika võtad endale surfamise ajaks kõrvale 8)
Milleks neid siis veel töölauale vaja 8)

vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Rullnox
HV vaatleja

sõnum 21.11.2002 23:20:17 vasta tsitaadiga

Trainspotting kirjutas:
Rullnox kirjutas:

offtopic
Palja plika võtad endale surfamise ajaks kõrvale 8)
Milleks neid siis veel töölauale vaja 8)

Tool ju pole voodeid.
tagasi üles
Robot
Bännitud

sõnum 30.12.2002 12:45:06 vasta tsitaadiga

Praegast plahvatas selline avastus et Linux tuleb kodukasutajale ikka tunduvalt kallim kui Windows. Selleks et Windowsi saada,piisab kui lööd
lahti mingi FTP serveri ja kohe downloadidki tasuta soovitud Windowsi.
FTP'st Linuxi 7't CD-imaget leida on raske ja muude failivahetsprogedega
võtab liiga kaua aega, niiet tuleb ikkagi Kadaka turule minna ja 7 CD jaoks läheb kõvasti pappi.
Aga üritan need 7 CD imaget saada ja siis võin teile ka pakkuda.
Kommentaarid: 3 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 2
tagasi üles
Spott
HV Guru
Spott

sõnum 30.12.2002 12:48:00 vasta tsitaadiga

Robot kirjutas:
Praegast plahvatas selline avastus et Linux tuleb kodukasutajale ikka tunduvalt kallim kui Windows. Selleks et Windowsi saada,piisab kui lööd
võtab liiga kaua aega, niiet tuleb ikkagi Kadaka turule minna ja 7 CD jaoks läheb kõvasti pappi.

icon_eek.gif
Sellisest kohast, nagu www.linuxiso.org oled kuulnud või?
Mida krt. sa nüüd välja küll mõtlesid!

Robot
Bännitud

sõnum 30.12.2002 13:40:41 vasta tsitaadiga

Trainspotting kirjutas:

icon_eek.gif

Olen seda lehte uurinud, kuid näiteks Suse 8.1'e seal 7't CD-imaget küll
polnud, pealegi oli seal üldsegi tegemist mingi "evaluate" versiooniga.
tagasi üles
Spott
HV Guru
Spott

sõnum 30.12.2002 13:52:37 vasta tsitaadiga

Robot kirjutas:
Trainspotting kirjutas:

icon_eek.gif

Olen seda lehte uurinud, kuid näiteks Suse 8.1'e seal 7't CD-imaget küll
polnud, pealegi oli seal üldsegi tegemist mingi "evaluate" versiooniga.

Kuid SuSel on lubatud ainult FTP install või nende endi plaatide ost!
Loe SuSe kodukalt nende litsentsi tingimused läbi! SuSe on eraldi registreeritud kaubamärk, mille levitamise õigus on ainult SuSe-l endal! Ega kõik linuxid päris tasuta ka pole 8)

s.p.o.c.k
HV kasutaja
s.p.o.c.k

sõnum 30.12.2002 13:53:26 vasta tsitaadiga

Sa ei viitsi ikka mingisugust vaeva näha, et infot hankida. SuSE iso-sid ei saagi niisama, tasuta saad teha ainult FTP installi või siis alla laadida terve current kataloogi ja siis trikke teha, et selle seest installida. Kui sa tahad tõeliselt tasuta Linuxit, siis palun:

RedHat
Mandrake
Slackware
Debian
...

Pole mingi vaev minna nende ftp saitidele (või mirrorisse) ja endale need isod sikutada. Ja Slackware tuleb näiteks ÜHEL plaadil, RedHat ja Mandrake KOLMEL, Debian... ah, parem ära seda esimesena proovi.

RedHat või Mandrake. Sealt hakkad edasi arenema.
Kommentaarid: 2 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 2
tagasi üles
Robot
Bännitud

sõnum 30.12.2002 14:24:10 vasta tsitaadiga

s.p.o.c.k kirjutas:
Sa ei viitsi ikka mingisugust vaeva näha, et infot hankida. SuSE iso-sid ei saagi niisama, tasuta saad teha ainult FTP installi või siis alla laadida terve current kataloogi ja siis trikke teha, et selle seest installida. Kui sa tahad tõeliselt tasuta Linuxit, siis palun:

RedHat
Mandrake
Slackware
Debian
...

Pole mingi vaev minna nende ftp saitidele (või mirrorisse) ja endale need isod sikutada. Ja Slackware tuleb näiteks ÜHEL plaadil, RedHat ja Mandrake KOLMEL, Debian... ah, parem ära seda esimesena proovi.

Aga seda ma just tahtsingi väita et ei saa tasuta niisama lihtsalt, kuid
siiski võtsin endale ülesand need CD-ISO'd (parem oleks siiski BlindWritega tehtult) endale välja otsida. Ega ma enda masinasse kavatsegi ühtegi amatöörsofti installida, tahan lihtsalt oma kogusse et siis teistega jagada, olen märganud inimestel mõningast huvi selle vastu.
Võibolla just seetõttu et on kõige mahukam neist. Loomulikult
huvitab mind ta just seepärast et on n.ö. kommerts (raske saada), nii saab vajalikke vahetusi teha.
Aga mis puutub sellesse FTP kaudu installimisse, siis selline asi on küll
ikka täielik isetegevus. Korralik oleks nii et kui midagi os'iga juhtub,
siis saab asja taastada ka siis kui netiühendust üldse pole.
tagasi üles
s.p.o.c.k
HV kasutaja
s.p.o.c.k

sõnum 30.12.2002 14:41:31 vasta tsitaadiga

tsitaat:

Seetõttu peabki SuSE puhul plaadid ostma, näiteks Helsingi Datacubist. Või omama teist arvutit, mis suudab FTP, HTTP, SMB v NFS kaudu current kataloogi välja jagada.
tagasi üles
raido357
HV veteran

sõnum 30.12.2002 19:51:39 vasta tsitaadiga

Robot kirjutas:

usun et kes ikka tahab linuxit siis, see oskab natuke uurida kah. dumbuser'id ei oska/eitea mida servust tirida.
Kommentaarid: 78 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 70
tagasi üles
raido357
HV veteran

sõnum 30.12.2002 19:56:49 vasta tsitaadiga

Robot kirjutas:
s.p.o.c.k kirjutas:

RedHat
Mandrake
Slackware
Debian
...

Aga seda ma just tahtsingi väita et ei saa tasuta niisama lihtsalt, kuid
siiski võtsin endale ülesand need CD-ISO'd (parem oleks siiski BlindWritega tehtult) endale välja otsida. Ega ma enda masinasse kavatsegi ühtegi amatöörsofti installida, tahan lihtsalt oma kogusse et siis teistega jagada, olen märganud inimestel mõningast huvi selle vastu.
Võibolla just seetõttu et on kõige mahukam neist. Loomulikult
huvitab mind ta just seepärast et on n.ö. kommerts (raske saada), nii saab vajalikke vahetusi teha.

mingist systeemi taasted pole vaja, kui midagi isse tuksi ei keera. See kes hakkab root kasutajaga suvalt faile maha lykkama see ikka täitsa dumbuser. Pealegi Debiani puhul l2heb vaja 2 floppyt, ning base systemit ning drivereid ja ongi algne systeem olemas sealt edasi lased linuxil ise tirida need failid mida sa tahad. näiteks. taha kde'd siis lihtsalt annad käsu "apt-get install kde" ning tirib kõik vajaliku ära mida kde käima saamiseks vaja on.
tagasi üles
Robot
Bännitud

sõnum 30.12.2002 20:27:30 vasta tsitaadiga

raido357 kirjutas:

usun et kes ikka tahab linuxit siis, see oskab natuke uurida kah. dumbuser'id ei oska/eitea mida servust tirida.

Viinamarjad on hapud, eksole. Ega ma siis nii kade poiss ka pole, kui need
CD-imaged saan, siis annan ikka Sulle ka, ei vota ju tykki kyljest.

raido357 kirjutas:

mingist systeemi taasted pole vaja, kui midagi isse tuksi ei keera. See kes hakkab root kasutajaga suvalt faile maha lykkama see ikka täitsa dumbuser. Pealegi Debiani puhul l2heb vaja 2 floppyt, ning base systemit ning drivereid ja ongi algne systeem olemas sealt edasi lased linuxil ise tirida need failid mida sa tahad. näiteks. taha kde'd siis lihtsalt annad käsu "apt-get install kde" ning tirib kõik vajaliku ära mida kde käima saamiseks vaja on.

Systeemi pole vaja taastada, oieti polegi systeemi ja yldse polegi midagi........... :--)
Lendab ta samamoodi ja 7CD'd on ikka teine tunne kui ainult 2flopit,
pealegi netiyhendus on koige ebakindlam varuvariant. Tean vagahasti
kuidas see Suse install labi neti venib nagu tatt.
tagasi üles
Spott
HV Guru
Spott

sõnum 30.12.2002 20:58:41 vasta tsitaadiga

Robot kirjutas:

Systeemi pole vaja taastada, oieti polegi systeemi ja yldse polegi midagi........... :--)

Aga mis sa nende plaatidega siis teed icon_biggrin.gif Riputad ilustuseks seinale või?
Robot kirjutas:

7CD'd on ikka teine tunne kui ainult 2flopit,

Osta siis endale 100-ne torn toorikuid ja kõrveta peale mida tahad. Hoopis teine tunne ju, kui ainult 7 CD`d

Mitte ei saa aru, miks sa seda ftp installi nii ebakindlaks pead? Sa mõtledki nagu kohe sellele, et kuidas süsteem kokku lasta, nii et muud üle ei jää, kui uuesti peale. Korraliku OS-i paned korra peale ja kõik! Kui tahadki süsteemi kõigest puhtaks saada, siis varud lihtsalt natuke aega!

Robot
Bännitud

sõnum 30.12.2002 21:27:29 vasta tsitaadiga

Trainspotting kirjutas:

Aga mis sa nende plaatidega siis teed icon_biggrin.gif Riputad ilustuseks seinale või?

Trofeevark jah nagu rohkem, hoopis CD/DVD-imageid kogun kovaketastel (topelt-dubleeritult), hea DC++'i valja shareda, kovaketaste hinnad ka odavad. CD'si enam ei kirjutagi, ainult siis kui on vaja kusagil teises masinas kasutada. Kui DVD-kirjutajate hinnad langevad siis hakkan DVD'dele arhiveerima (samuti dubleeritult).
tagasi üles
Joosep8
HV veteran

sõnum 30.12.2002 22:41:19 Win on tavakasutajale lihtsam. vasta tsitaadiga

Tavakasutaja laenab:
- WinXP plaadi
- veel paar plaati, kus kõik muu vajalik tarkvara
Aega läheb kaks-kolm tundi ja kõik töötab.

Kas mõni linuxi pooldaja oskab öelda, kust tavakasutaja saab Linuxi ja kõik muu vajaliku softi paari-kolme plaadi peal ja selle siis ilusti 2-3 tunniga ilma kõrvalise abita ära installitud. Win-i kasutades pole mulle veel ühtegi faili sattunud, mida oma arvutis avada ei saaks. Kas linuxi all saan ma vabalt vaadata kõiki wordi, exeli, coreli adobe´i ja muud faile, mida mulle päevas kolm-neli tükki tuleb?
Miks peaks näiteks modemiga tavakasutaja otsima kuskilt internetist mahalaadimisvõimalusi. Vaevalt ta neid leiabki.

Kui keegi annab mulle Linuxi CD-d ja garanteerib, et ma saan vabalt suhelda windowsi omavate tuttavatega siis lähen Linuxile üle.
Kommentaarid: 158 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 3 :: 137
tagasi üles
raido357
HV veteran

sõnum 30.12.2002 22:48:00 vasta tsitaadiga

linux on rohkem harrastus, mina kasutan winni sellepärast et linuxile ei ole nii häid programme kui tahan. noh on küll näiteks wordi faili avamiseks aga ei ole ikkagi see mis office xp näiteks. kuid sama on olemas väike vidin linuxile millega saab yht op systeemi teise sees jooksutada, linuxis paned näiteks win98 tööle.
tagasi üles
Spott
HV Guru
Spott

sõnum 30.12.2002 23:04:26 Re: Win on tavakasutajale lihtsam. vasta tsitaadiga

Joosep8 kirjutas:
Tavakasutaja laenab:
- WinXP plaadi
- veel paar plaati, kus kõik muu vajalik tarkvara
Aega läheb kaks-kolm tundi ja kõik töötab.

Kas mõni linuxi pooldaja oskab öelda, kust tavakasutaja saab Linuxi ja kõik muu vajaliku softi paari-kolme plaadi peal ja selle siis ilusti 2-3 tunniga ilma kõrvalise abita ära installitud. Win-i kasutades pole mulle veel ühtegi faili sattunud, mida oma arvutis avada ei saaks. Kas linuxi all saan ma vabalt vaadata kõiki wordi, exeli, coreli adobe´i ja muud faile, mida mulle päevas kolm-neli tükki tuleb?
Miks peaks näiteks modemiga tavakasutaja otsima kuskilt internetist mahalaadimisvõimalusi. Vaevalt ta neid leiabki.

Kui keegi annab mulle Linuxi CD-d ja garanteerib, et ma saan vabalt suhelda windowsi omavate tuttavatega siis lähen Linuxile üle.

Linux Red Hat näiteks! 3-l plaadil kõik esmalt vajalik olemas! Install pole põrmugi raskem, kui windowsi oma - mõnes osas isegi tänu eestikeelsele toele lihtsam! Põhilised dokumentide asjad saab korda aetud OpenOffici ja veel mõnede programmidega, mida tarkvaraladudest leida võib!
Ikka rohkem ja rohkem on tahtmine endal arvutil format teha ja kõik windowsid eemaldada. Jätta alles ainult Linux! Praegu nagu rohkem harjumuse probleem!

Robot
Bännitud

sõnum 30.12.2002 23:21:47 vasta tsitaadiga

raido357 kirjutas:

kuid sama on olemas väike vidin linuxile millega saab yht op systeemi teise sees jooksutada, linuxis paned näiteks win98 tööle.

Naitex 2000's saab vastavate progedega ka win98't jooksutada, kuid
asi seisneb emuleerimises, mis tahendab seda et #GPF (GeneralProtectionFault) genereeritakse selleks et emuleerida asju.
Arvuti performance parameetrid void kohe julgelt 2'ga jagada.
tagasi üles
s.p.o.c.k
HV kasutaja
s.p.o.c.k

sõnum 31.12.2002 00:11:11 vasta tsitaadiga

"Linuxikasutajad võiksid mulle öelda..." stiilis kommentaarid ei ole võõrad, täpselt samasugust juttu kuuleb igalt poolt, iga inimese suust, kes pole viitsinud endale selgeks teha, mis riistad täpselt mida teevad. Ma olen kogu aeg soovitanud arusaamatuste vältimiseks ühte - kui Windows tundub sobivat, siis pruukigegi seda edasi. Milles küsimus? Pole tarvis end alaväärsena tunda ega kompenseerimiseks kellegi kratti karata. Isiklik valik, mida pruugid. Minul oli näiteks vaja väikefirmasse usaldusväärset serverit, mis jagaks ADSLi, toimetaks meile kohale, jagaks faile, võimaldaks turvalist ligipääsu meilidele üle veebikliendi, töötaks tulemüürina, jne. Mõnda aega lugemist, katsetamist, siis jälle lugemist ja tulemuseks üle aastase uptime'iga arvuti, mis pole kordagi alt vedanud, seda kõike raua hinnaga. MS server koos vajalike teenustega oleks läinud maksma tiba alla saja tuhande. Soodsalt oleks saanud. Ja töötanud oleks kindlasti väga hästi... Nii et Windowsi pooldajad, ruulige edasi. Teil on nagunii õigus. Ja ainult teil.
tagasi üles
DigeBeni
HV Guru
DigeBeni

sõnum 31.12.2002 01:06:04 vasta tsitaadiga

s.p.o.c.k kahestunud isiksus ? Alustab ühes äärmuses, lõpetab teises icon_eek.gif ...
Vaadake noorusugu, milleni liigne süsteemitarbimine viia võib icon_lol.gif beer_yum.gif

carramba
läburaator
läburaator
carramba

sõnum 31.12.2002 01:39:26 vasta tsitaadiga

varsti hakatakse kindlaśti arutlema selle üle et hei oleks ju odavam Linuxit pidada,
ja arvan et paari aasta pärast Linux on siiski saanud üsna märkimisväärse turuosa thumbs_up.gif
Billil on põlved nõrgad vaadates seda kiirust millega ta uusi tooteid turule toob icon_rolleyes.gif

s.p.o.c.k
HV kasutaja
s.p.o.c.k

sõnum 31.12.2002 10:43:31 vasta tsitaadiga

Andestust, mu sarkasm jäi tabamatuks. Nool oli suunatud nende MS tarbijate pihta, kes pähhitavad Linuxi peale eelkõige selle tõttu, et nad lihtsalt ei suuda sellega toime tulla. Nendele siis jääbki soovitus - tarbige MSi edasi, nagunii teeb aeg omad korrektuurid. Niisama pähhitamine ainult tõstab esile nende ignorantsust icon_neutral.gif
tagasi üles
Tqm
HV vaatleja
Tqm

sõnum 02.01.2003 15:37:01 Linux ike vasta tsitaadiga

Lemmik on Linux, aga tuleb ka Windot kasutada.
tagasi üles
hatter
HV vaatleja

sõnum 02.01.2003 20:33:40 vasta tsitaadiga

link :: mmh

Jannoke kirjutas:
Linuxi graafiline pool EI KÕLBA MITTE KUSKILE

minu openbox@debian teeb küll igale windowsile nii silmailu kui kasutamismugavuse poolest pika puuga ära :)
Kommentaarid: 4 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 4
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Vaidlused »  Võitlustanner »  Linux vs Windows mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 8, 9, 10 ... 185, 186, 187  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.