Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
mahfiaz
HV kasutaja
|
15.12.2010 00:50:35
|
|
|
Eraser, enne viitamist lugesin selle postituse läbi ning nõustusin kõigega, mis on kirjas "Use * when" punktidena. Osa jutust seal kõrval või olla valeks osutunud, aga need üldist laadi erinevused valiku alusena kehtivad ikka veel.
|
|
Kommentaarid: 32 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
dannyb0y
HV kasutaja
|
16.12.2010 14:46:55
|
|
|
President kasutab Joomla!t, mina lähen Wordpressiga edasi.
_________________ "Things should be made as simple as possible, but not any simpler."
~Albert Einstein |
|
Kommentaarid: 4 loe/lisa |
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
sakunne
HV veteran

|
25.12.2010 16:15:21
|
|
|
Selle on kirjutanud Drupal'i fänn - palju neid asju saab ka Joomlas teha
you need any kind of user groups & user permissions - näiteks
1.6 annab uued võimalused
|
|
Kommentaarid: 77 loe/lisa |
   |
69 |
|
tagasi üles |
|
 |
perenoel
Kreisi kasutaja

|
27.12.2010 18:48:53
|
|
|
Üks väga tugev argument Drupali kasuks on selle Views moodul, mis võimaldab andmebaasist võetud info kuvamist täpselt kontrollida. Võib panna filtritega paika, millised sissekanded andmebaasist võetakse, siis millises järjekorras ning mida sealt ja kuidas kuvatakse. Üks hea näide selle kasutamisest on õrritajate lehed. Menüüst läheb inimene näiteks artiklite, uudisnupukeste vmt lehele, kus kuvatakse pealkiri ja õrritaja nende postitustega, mis on vastava terminiga kategoriseeritud (näit. "artiklid"). Views võimaldab lisada õrritaja juurde näiteks artikli sisestuskuupäeva, kommentaaride arvu, sisestaja nime ning palju muud - ja seda kõike suvalises järjekorras/asetuses. Õrritajate kuvamisel võib kasutada lihtjada, võib neid kuvada tulpades, täpselt saab kontrollida, mitu artikliõrritajat ühele lehele kuvatakse, järgmisele lehele võib liikuda AJAXiga jne jne. Minu teada ei võimalda midagi analoogset mitte ükski teine CMS. Tõsi küll, Views'i selgeksõppimine, kuna ta on sedavõrd võimalusterohke, nõuab algul natuke pingutust ja aega.
_________________ The biggest delusion is that there are causes other than your own state of consciousness. - Neville Goddard |
|
tagasi üles |
|
 |
tram
HV vaatleja
|
29.12.2010 22:44:56
|
|
|
3 enimlevinud sisuhaldussüsteemi:
1 - wordpress
...tükk tühja maad...
2 - joomla
3 - drupal
Need kolm sisuliselt valitsevad maailma, no spetsiifilistes valdkondades on uusi tulijaid (magento e-poodide osas jt) ning mõned äraminejad (plone jt), kuid lähiaastateks pilt selliseks ka jääb.
Erinevused nende kolme vahel on põhimõttelised nii eesmärkidelt, võimalustelt, kui keerukuselt.
Wordpress on lihtsate hierarhiliste lehekülgede jaoks parim. Lihtne kasutada, lihtne kirjutada. Kuid lihtsuses peitub ka tema miinus - laiendatavus on halvim. Kui laiendatavus on oluline, siis wordpress ei kõlba. Targem on võtta mingi muu.
Joomla on kelli-vilesid täis süsteem eesmärgiga muuta mitteprofessionaalidele keerukate veebisaitide tegemine võimalikuks. Ta on palju keerulisem, kui wordpress, ka aeglasem ja ebastabiilsem. Kuid nö kohe karbist väljas sisaldab palju enamat, kui wordpress ning tal on ka müriaad pluginaid, mis laiendavad funktsionaalsust kaugemale, kui wordpress eales suudab. Enamus pluginaid on küll viletsa kvaliteediga, kuid siiski on ka palju häid. Häid kujundusteemasid on samuti väga palju.
Miinuseks on arhitektuur ise ning see, et päris oma käe järgi kohandamiseks pole ta just kõige parem (pehmelt öeldes). Ehk siis - kui olemasolevad kujundusteemad ning pluginate funktsionaalsus 1:1 sobib, siis on ta hea. Kui on vaja aga ebastandardsemat lahendust või hakata ise asju kohandama, siis muutub Joomla väga ruttu mülkaks, millesse on parem mitte sattuda.
Drupal on ülalnimetatutest kõige võimsam. Ta pakub vaikimisi väga vähe (kuigi see 5ndal jaanuaril välja tuleva ver 7-ga nüüd muutub), kuid on praktiliselt piiramatult laiendatav. Miinuseks on vähe häid kujundustempleite ning API keerukus.
Drupal ei ole lihtne. Kuid, kui ta selgeks saada, siis on tema arendamine, kohandamine jms teiste süsteemidega võrreldes lust ja lillepidu. Aga veelkord, Drupal ei ole lihtne, kui keegi ei ole valmis põhjalikult tehnilisse poolde süvenema, siis on targem temast eemale hoida.
|
|
tagasi üles |
|
 |
nuuskel
HV vaatleja
|
30.12.2010 00:21:23
|
|
|
tram kirjutas: |
3 enimlevinud sisuhaldussüsteemi:
1 - wordpress
...tükk tühja maad...
2 - joomla
3 - drupal
|
1. Joomla
tükk tühjust
2. Wordpress
veel paar valgusaastat tühjust ja siis kusagil on miski Drupal
|
|
tagasi üles |
|
 |
tram
HV vaatleja
|
30.12.2010 00:32:20
|
|
|
Järgmine kord enne lahmimist uuri natuke asja ka, eks.
http://wappalyzer.com/stats/cat/CMS
See link on näiteks. Statistikalinke erineva metodoloogia baasil võid leida sadu, kuid summa summarum on just nii nagu ütlesin.
|
|
tagasi üles |
|
 |
raitl
HV veteran

|
30.12.2010 12:09:58
|
|
|
Minu jaoks isiklikult on Joomlale jäänud külge veidi halb mekk tema algusaastatest, kus just tänu Joomla suurele kellade/vilede ning pluginate hulgale tekkis väga palju "point and click" veebiehitajaid. Ehk inimesed, kes oskasid joomlat paigaldada, theme'i vahetada ning pluginaid installida. Ning loomulikult kukuti kohe veebiehitamise teenust pakkuma.
Üks hetk võtsin Joomla uuesti ette peale aastatepikkust pausi, et ennast uuesti kurssi viia, kuid peale WP, Magento ja Typo3-ga toimetamist tundus Joomla niivõrd ebaloogiline ning featuuridest üle ujutatud, et minu jaoks tekkis otsene seos Zen Cart'iga (jubedaim CMS mida kasutanud olen)
|
|
Kommentaarid: 166 loe/lisa |
   |
1 :: |
147 |
|
tagasi üles |
|
 |
vipu
HV veteran

|
30.12.2010 21:30:15
|
|
|
15 min joomlaga tutvumist ja kuku pikali. kuidas õpetada kasutajat seda kasutama üldse?
ma ei ole suutnud 15 min ühendada artiklit menüüga
eks ma puurin teda, aga kasutusele seda vist küll ei võta. kuidas ta tõesti nii ebaloomulik on, kõike peab koguaeg kinnitama, isegi cancel panema kui ei muuda.
|
|
Kommentaarid: 5 loe/lisa |
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
Laurikre
HV Guru

|
01.01.2011 03:39:32
|
|
|
vipu kirjutas: |
15 min joomlaga tutvumist ja kuku pikali. kuidas õpetada kasutajat seda kasutama üldse?
ma ei ole suutnud 15 min ühendada artiklit menüüga
eks ma puurin teda, aga kasutusele seda vist küll ei võta. kuidas ta tõesti nii ebaloomulik on, kõike peab koguaeg kinnitama, isegi cancel panema kui ei muuda. |
Kui tarvis on võin sind aitata aga minu silmis on jätkuvalt joomla üks parimaid ja lihtsamaid CMS Süsteeme.
Lauri Kreutzwald -
_________________ Need: Windows, .Net, Sharepoint, Exchange, Dynamics, Visual Studio, XNA, Expression, Silverlight, SQL and many other skills? Talk to me
Rohkem IT uudiseid iga päev BattleIT lehelt |
|
Kommentaarid: 154 loe/lisa |
   |
5 :: |
131 |
|
tagasi üles |
|
 |
MONGO
HV kasutaja

|
12.01.2011 03:00:33
|
|
|
Inimesel, kes näiteks ise oma firmale veebilahenduse valmis treib on vb tõesti õigem kasutada wordpress-i, peaks olema küll piisavalt lihtne enamvähem korralik asi valmis teha.
Arendajal pole ju väga vahet, tehtud saab asjad kõigiga nendest kolmest suurest, isiklikult küll ei hakkaks midagi suurt wp-le tegema. Väikese lihtsa visiitkaart-stiilis lehe jaoks jälle ülepakkumine imho. Redaxscript näiteks hea selleks, puudujääke on aga oma asja ajab ära ja lisaks on lihtne kujundada, seega jääb ainult tõlkimise vaev ja selle tegin kunagi ära, translation peaks ikka saadaval olema.
Joomla ei ole midagi selline ikaldus nagu mõned üritavad väita, asi vast ikka oskuste taga.
|
|
Kommentaarid: 26 loe/lisa |
   |
2 :: |
21 |
|
tagasi üles |
|
 |
Pihlakas
HV kasutaja

|
24.01.2011 13:16:14
|
|
|
Joomla - minu arvates parim valik. Väga kergelt saab muuta ja lisasid on rohkem kui küll.
Kasutasin natuke aega ka wordpress-i, aga ei meeldinud. Ju olen Joomlaga nii harjunud.
|
|
Kommentaarid: 10 loe/lisa |
   |
9 |
|
tagasi üles |
|
 |
keevitaja
AM 10 aastat

|
25.01.2011 11:42:02
|
|
|
hakkasin tutvuma drupaliga. algul tundus hull keemia, aga nüüd tundub, et näiteks drupali templeidid pole üldse keerulised ja võimalused võrreldes WP-ga, ikka 100x suuremad. mõnes mõttes on drupali templeidi süsteem isegi lihtsam kui WP-s, kuna sinna on juba nn default theme sisse ehitatud.
_________________ Hinnavaatlus ei ole koht arvamuse avaldamiseks! |
|
Kommentaarid: 51 loe/lisa |
   |
3 :: |
40 |
|
tagasi üles |
|
 |
c3ltic
HV kasutaja
|
25.01.2011 14:23:22
|
|
|
Kuidas seda viimast lauset nüüd mõista?
|
|
   |
8 |
|
tagasi üles |
|
 |
keevitaja
AM 10 aastat

|
25.01.2011 14:36:47
|
|
|
njah, ehk ma pole kõige parem sõnameister
ehk siis WP-s on nii, et kui sinu custom themist on mõni fail puudu (näiteks index.php), siis süsteem lihtsalt ei toimi, kuid drupalisse on kõik templeidi failid sisse ehitatud. kui sinu themi kataloogis mõnda pole, siis võetakse see süsteemist. väga hea lahendus minu arust.
|
   |
40 |
|
tagasi üles |
|
 |
raitl
HV veteran

|
25.01.2011 15:12:57
|
|
|
keevitaja, Magento näiteks kasutab sama lahendust. Debugimise kohalt on hea lahendus, nimetad mõne oma olemasoleva template faili ringi või liigutad minema, võetakse automaatselt kasutusele default fail ning vaatad kas probleem lahenes.
|
|
Kommentaarid: 166 loe/lisa |
   |
147 |
|
tagasi üles |
|
 |
c3ltic
HV kasutaja
|
25.01.2011 19:37:07
|
|
|
WP kasutab samuti default-theme, kui customis pole vajalikke asju kirjas.
|
|
   |
8 |
|
tagasi üles |
|
 |
keevitaja
AM 10 aastat

|
25.01.2011 19:51:03
|
|
|
c3ltic, mis versioon? proovisin ja muutsin kasutusel olevas themis index.php faili nime ära. lihtsalt tühi leht tuli
|
   |
40 |
|
tagasi üles |
|
 |
sakunne
HV veteran

|
30.01.2011 12:13:28
|
|
|
15 min joomlaga tutvumist ja kuku pikali. ... |
Tegel't pole midagi hullu, kui loogika ära tabad on kökimöki
15 min joomlaga tutvumist ja kuku pikali. kuidas õpetada kasutajat seda kasutama üldse? ...
|
Sellega on küll probleeme, eriti, kui kasutaja Inglise keelt ei oska - ek pole õppematerjale just palju sellise asja jaoks
Peaks võtma ette ja tegema õpetused just lõppkasutajale, eesti keeles, puust ja punaseks värvitult ... a'kesse viitsib
BTW, vipu, misasja sa siis kasutad
viimati muutis sakunne 30.01.2011 12:14:37, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 77 loe/lisa |
   |
69 |
|
tagasi üles |
|
 |
kristjan07
HV kasutaja
|
30.01.2011 12:16:27
|
|
|
c3ltic ja keevitaja eksite mõlemad...kui wordpressile teha theme siis index.php ja style.css on kohustuslikud failid. WP theme loogika on tõesti teistmoodi kui teistel CMSidel aga sa saad kerge vaevaga erinevaid theme (child theme) luua ja siis kasutajale seletada kuidas ta neid saab määrata. Kui keegi soovib siis ma võin seletada wordpressi theme loogikat lähemalt.
EDIT: Wordpressi themed on just SEO kohapealt ka väga hästi läbi mõeldud!
Ise olen nüüd aga WP arendaja ja ma ei näe kohta kuhupoole ei saaks WP lehti arendada. Alates 3.0 versioonist on WP üsna CMS. Ma ütleks et pluginate ja widgetite arendus on ka lihtne, seega on Wordpress just arendajale parim valik. Olen ka Joomlat põhjalikult uurinud kuid loobusin. Liiga robustne minu jaoks.
_________________ sa pole hea seni, kuni sa teisi paremaks ei tee
 |
|
Kommentaarid: 12 loe/lisa |
   |
10 |
|
tagasi üles |
|
 |
keevitaja
AM 10 aastat

|
30.01.2011 12:50:59
|
|
|
kristjan07, milles ma eksin?
EDIT: a mis sellesse WP-sse puutub, siis on on hea ja lihtne tõesti. Aga vähegi keerulistemate lahenduste puhul, läheb üheks suuremaks koodimiseks. Kas või alammenüüd jne. Samuti ei saa igale lehele määrata täielikku urli. mingi plugin on küll olemas, kuid see ei töötanud mul korrlalikult!
|
   |
40 |
|
tagasi üles |
|
 |
kristjan07
HV kasutaja
|
30.01.2011 13:01:02
|
|
|
keevitaja kirjutas: |
kristjan07, milles ma eksin?
EDIT: a mis sellesse WP-sse puutub, siis on on hea ja lihtne tõesti. Aga vähegi keerulistemate lahenduste puhul, läheb üheks suuremaks koodimiseks. Kas või alammenüüd jne. Samuti ei saa igale lehele määrata täielikku urli. mingi plugin on küll olemas, kuid see ei töötanud mul korrlalikult! |
Eksid et themed sisse ehitamata nagu drupalis. Sinu theme peab lihtsalt õigeid koodi juppe kasutama et kuvada õigeid sisu osasid. See on a'la nii et kui sinu theme ei toeta neid siis järelikult pole seda. Ei oska seda kohta hästi seletada. Alammenüüga ei ole mingit koodimist. Copy-paste wordpressi codex'st. Samas teed 1 korra kuskil selle menüü ära siis saad seda tulevikus igalpool kasutada.
Joomla juures ei meeldinud mulle veel see et originaal compnente ja mooduleid tuli puhastada, kuna need olid NIII läbust ja mitte vajalikku htmli täis, et paha hakkas. WP kirjutan ainult seda koodi mida mul tõesti vaja on lehel.
Räägi palun veel sellest et "ei saa igalelehel määrata täielikku URLi" ? Ei saanud aru sellest lausest.
_________________ sa pole hea seni, kuni sa teisi paremaks ei tee
 |
|
Kommentaarid: 12 loe/lisa |
   |
10 |
|
tagasi üles |
|
 |
keevitaja
AM 10 aastat

|
30.01.2011 13:50:49
|
|
|
no sarnaselt nagu drupalis, ei ole WP-s themid. siin ei ole mõtet vaielda
kui ikka single.php on minu themis puudu, siis on ta puudu. mitte ei võeta vajadusel süsteemist default.
urlidega on nii, et kui pagel on parent siis tuleb url nii http://site/parent/child. ei saa panna http://site/child ega http://site/midagi/muud/child
mingi plugin oli, aga see ei töötanud korralikult.
|
   |
40 |
|
tagasi üles |
|
 |
c3ltic
HV kasutaja
|
30.01.2011 14:24:50
|
|
|
URLi saad paika, kui kasutad lehe asemel postitust.
|
|
   |
8 |
|
tagasi üles |
|
 |
keevitaja
AM 10 aastat

|
30.01.2011 16:03:02
|
|
|
c3ltic kirjutas: |
URLi saad paika, kui kasutad lehe asemel postitust. |
see ju ei sobi samuti. vaja ikka parent-child suhet.
asi lõppeks jälle sellega, et hakkaks mingit koodi kirjutama.
WP on väga hea CMS lihtsate asjade jaoks. kerge õppida, kerge isegi mooduleid kirjutada. ei vaidle üldse vastu!
|
   |
40 |
|
tagasi üles |
|