|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
| Mida arvad sina EV kaitseväe ajateenistusest? |
| Kokkuvõttes oli kasulik/huvitav aeg |
|
38% |
[ 171 ] |
| Kokkuvõttes oli mõttetu ja kahetsen |
|
13% |
[ 62 ] |
| Pole läbinud ajateenistust |
|
47% |
[ 212 ] |
|
| hääli kokku : 445 |
|
| autor |
|
Heineken
HV Guru
|
21.12.2010 01:57:07
|
|
|
| Anti kirjutas: |
| Heineken kirjutas: |
| Tiim kirjutas: |
| enamus kommijatest on sellised heinekeni taolised, kes pole sõdurielu nuusutanud ka...neil lihtsalt võimalus välja elada seal... |
Ainult et minu probleem ajateenistusega pole mitte see füüsilise koormuse osa vaid fakt et vabas(või no nii vähemalt räägitakse et peaks idee poolest vaba ühiskond olema) ühiskonnas eksisteerib ja saab eksisteerida selline asi nagu kohustuslik ajateenistus.
Ja ei, ei viitsi sel teemal edasi vaielda, niigi palju seda siin tehtud, lihtsalt tore oleks kui ei topitaks sõnu mulle suhu.  |
ära pussuta nüüd koguaeg oma "vaba ühiskonna" teemaga. Me juba oleme ammu-ammu-ammu aru saanud, et sa oled teesõbrast "vaba mees", kes tahab pidustustel oma piraadirätiga daame maha võtta ja unistab õhtul spidermaniteemalises voodipesus uinudes palgaarmeest.  |
Kulla Anti, mida sa sööd et sa koguaeg nii tark oled?
|
|
| Kommentaarid: 24 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
23 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Mario.
HV Guru
|
21.12.2010 04:10:00
|
|
|
Täpselt, vaba ühiskond.
Kui sulle ei sobi EV tingimused, on sul võimalik kodakondsusest loobuda ja migreeruda.
|
|
| Kommentaarid: 274 loe/lisa |
   |
6 :: |
2 :: |
217 |
|
| tagasi üles |
|
 |
MatchMaker
Kreisi kasutaja

|
21.12.2010 07:53:30
|
|
|
| Või siis asuda võitlusesse selle ühiskonna/EV ja tolle seaduste vastu.
|
|
| Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
2 |
|
| tagasi üles |
|
 |
korsten
HV veteran
|
21.12.2010 09:08:53
|
|
|
| MatchMaker kirjutas: |
| Või siis asuda võitlusesse selle ühiskonna/EV ja tolle seaduste vastu. |
Nagu olid seda vennad Vodkad. See ei sobiks ju (nime poolest) : vend Vodka Heineken....
_________________ Ma ei kuuluta jumalikku tõde vaid avaldan oma isiklikku subjektiivset arvamust.
God Hates Us All |
|
| Kommentaarid: 62 loe/lisa |
   |
58 |
|
| tagasi üles |
|
 |
äss
Kreisi kasutaja

|
21.12.2010 09:12:37
|
|
|
Vodkad ? Voitkad ei olnud või?
|
|
| Kommentaarid: 29 loe/lisa |
   |
1 :: |
23 |
|
| tagasi üles |
|
 |
B6
HV Guru

|
21.12.2010 09:42:20
|
|
|
Heineken, tahab naisi taga ajada ja ei taipa, miks ta peab meeste hulka minema.
aga ajaloost on teada, et just meestevaheline armastus teebki sõjaväe võitmatuks
Antiikajaloolase Mait Kõivu sõnul koosnes omaaegne võimas Sparta armee sisuliselt geimeestest.
Nad olid lahingus märksa efektiivsemad sõdalased, sest vaenlasega pisteti sõjatandril rinda kõrvuti armastatuga. Üksteist innustati ning kaitsti. |
aga ega see ei tähenda, et naised unarusse jäävad.
| Igal normaalsel Sparta mehel oli ka pere. Kes ei olnud Spartas abielus, oli põlustatud. |
http://www.kroonika.ee/artiklid/21585/homoseksuaalsus_paastab_sojavaest_.html?art_magaz=13
seega Heineken, käi kaitseväes ära ja
sinu maailmapilt avardub
|
|
| Kommentaarid: 187 loe/lisa |
   |
5 :: |
159 |
|
| tagasi üles |
|
 |
korsten
HV veteran
|
|
| Kommentaarid: 62 loe/lisa |
   |
58 |
|
| tagasi üles |
|
 |
B6
HV Guru

|
21.12.2010 10:15:38
|
|
|
keelatud armastus on veel kõike magusam ja kindlam
|
|
   |
159 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Sold OUT
no credit

|
22.12.2010 15:28:53
|
|
|
mõõdukas p*derastia avardab silmaringi ning seda teist asja... aga ainult mõõdukas
_________________ Every version of the garment appears to be sold out online, with prospective shoppers given the opportunity to join a waitlist. |
|
| Kommentaarid: 94 loe/lisa |
   |
81 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Lotharius
rallisibul

|
22.12.2010 17:49:13
|
|
|
Keegi siit aspirantuuris ka käinud on ? Huvitaks, et kuidas seal läpakatesse suhtutakse. Enda väeosas ega ka Kupis ei olnud lubatud.
_________________ Geek it til it MHz |
|
| Kommentaarid: 125 loe/lisa |
   |
117 |
|
| tagasi üles |
|
 |
rmz
HV kasutaja
|
22.12.2010 19:38:12
|
|
|
| Lotharius kirjutas: |
| Keegi siit aspirantuuris ka käinud on ? Huvitaks, et kuidas seal läpakatesse suhtutakse. Enda väeosas ega ka Kupis ei olnud lubatud. |
Võta kaasa, pole hullu. Vaba aega peaks jaguma..
|
|
| Kommentaarid: 108 loe/lisa |
   |
89 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Mart352
HV Guru

|
|
| Kommentaarid: 54 loe/lisa |
   |
51 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Creat_1
HV veteran

|
30.12.2010 17:56:09
|
|
|
väga hea ju
järgmine nädal tuleb siis neile kiri saata, koos avaldusega ajateenistusest loobumise kohta. Vastasel juhul oleks uue aasta teises pooles minek, olidki juba teised plaanid tehtud
|
|
| Kommentaarid: 103 loe/lisa |
   |
94 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Heineken
HV Guru
|
30.12.2010 17:57:58
|
|
|
Nuh, jah, hea ja halb üheskoos. Vabatahtlikuks tegemine on tõesti väga viis.
Oli ka aeg et Eesti tsiviliseeritud maailmale selles mõttes järele jõuaks.
Aga palgaarmeele üleminek kuigi hea ei ole...
|
|
   |
23 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Anti
|
|
| Kommentaarid: 314 loe/lisa |
   |
4 :: |
4 :: |
240 |
|
| tagasi üles |
|
 |
mTim
HV Guru

|
30.12.2010 18:04:14
|
|
|
Keegi pole veel midagi ära kaotanud või vabatahtlikuks teinud
_________________ Lexuse summutist tuleb vaid lilleõisi ja ükssarvepeeru - HV foorum
M: E36 varuosad |
|
| Kommentaarid: 47 loe/lisa |
   |
42 |
|
| tagasi üles |
|
 |
flameas
HV veteran

|
30.12.2010 19:22:16
|
|
|
Ma parem ei haka palju kommenteerima siin, muidu kargavad militaristid veel kallale Vabas ühiskonnas peaks siiski olema valikuvabadus - teed seda mida tahad. Sundida tegema kedagi 11 kuud oma lühikesest elust seda, mis on täiesti vastu karva on absurdne. Oma riiki saab kaitsta ja selle eest hoolitseda ka muud moodi - kasvõi haritlasena kasulikku tööd tehes.
Teiseks tuleb tänapäeva ühiskonnas mängu ka võrdõigusluse aspekt - miks mehi sunnitakse 11/8 kuud kulutama oma elust riigi heaks kui naisi ei ? Ja veel räägitakse, et ühiskond on naiste vastu ebaõiglane.
Minu point on see, et vabadus teha seda mida tahad kaalub üles mistahes patriotismi. Ärge palju sõimake
|
|
| Kommentaarid: 91 loe/lisa |
   |
81 |
|
| tagasi üles |
|
 |
vipu
HV veteran

|
30.12.2010 19:55:59
|
|
|
| flameas kirjutas: |
Ma parem ei haka palju kommenteerima siin, muidu kargavad militaristid veel kallale Vabas ühiskonnas peaks siiski olema valikuvabadus - teed seda mida tahad. Sundida tegema kedagi 11 kuud oma lühikesest elust seda, mis on täiesti vastu karva on absurdne. Oma riiki saab kaitsta ja selle eest hoolitseda ka muud moodi - kasvõi haritlasena kasulikku tööd tehes.
Teiseks tuleb tänapäeva ühiskonnas mängu ka võrdõigusluse aspekt - miks mehi sunnitakse 11/8 kuud kulutama oma elust riigi heaks kui naisi ei ? Ja veel räägitakse, et ühiskond on naiste vastu ebaõiglane.
Minu point on see, et vabadus teha seda mida tahad kaalub üles mistahes patriotismi. Ärge palju sõimake  |
no see oleks jube kui naised oleks sõjaväes ja mehed peseks asendusteenistuses põrandaid (väga metroseksuaalseks maailmaks kisub see maailm nii)
kui tuleb sõda siis pead võtma relva ja sellest laska, ükskõik mis ametimees sa tsiviilis oled - see ongi kollektiivne kaitse vaenlase vastu. mingit kaitset ei saa ehitada nii, kus järsku kõik alt hüppavad ja parema meelega põldu lähevad kõplama. vaenlane tuleb ja laseb su põllul maha ja jäädki sinna vaovahele. siis unistad jah... oleks mul ainult relv, aga sul on kõigest kõblas.
mis IQ on kui sa nii lihtsatest asjadest elus aru ei saa?
|
|
| Kommentaarid: 5 loe/lisa |
   |
4 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Ollaz
HV veteran

|
30.12.2010 23:39:12
|
|
|
| Kahjuks pean vipuga nõustuma. Pole see nii hull midagi ju, saad kogemust ja väljaõppe, õpetab ka elus paremini toime tulema (metsas näiteks) ja esmaabi ning muud asjad. Samamoodi võiks siis ju põhikooli ka vabatahtlikuks teha, mis sa ikka sellest 9-st aastast raiskad (natuke halb näide ehk aga saate ju mõttele siiski pihta).
|
|
| Kommentaarid: 83 loe/lisa |
   |
57 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Heineken
HV Guru
|
31.12.2010 09:45:47
|
|
|
flameas, vähemalt mõnigi mõistlik inimene siin sõjabossude seas.
Ollaz, väga halb näide isegi. Põhikoolis käivad siiski alaealised, kes pole veel riigi silmis võimelised endale õigeid valikuid tegema(mida ka üldiselt ei olda selles eas), samas kui 17 või 18 saad(ei mäleta kumb see oli) ja pole põhikooli lõpetanud, siis enam ei pea ka. (vähemalt kunagi nii oli, aga peaks ka praegu olema ju?)
Ajateenistusse aga topitakse täisealisi isikuid kes peaks olema ju piisavalt mõistlikud inimesed, et elus omi valikuid teha, aga ei, see ikka võetakse ära stiilis et ela see ka nüüd üle ja siis alles saad oma elu elada. Miks seda vaja on? Et riik oleks valmis milleks? Sõjaks? Kelle vastu huvitav? Ja isegi kui sõjaks läheks siis mis kasu oleks jalaväest kui sisuliselt saab nii pisikesest riigist väga kerge vaevaga lahti, ilma et peaks mingisugust sõjaväge mobiliseerima.
Seda pole keegi väitnud et ajateenistusest saadavad oskused ja teadmised jms elus ei pruugi kasuks tulla, aga see peaks siiski isiku enda valik olema kas ta tahab neid omandada või mitte.
| tsitaat: |
| no see oleks jube kui naised oleks sõjaväes ja mehed peseks asendusteenistuses põrandaid (väga metroseksuaalseks maailmaks kisub see maailm nii) |
Ja mida sa selle lausega tahad saavutada? Seda, et inimesed ikka läheks ajateenistusse kuna kui ei lähe siis on ju kõik pahad ja nõrgad ja memmekad ja nii edasi. Taoliste lausetega aastasadu pandud inimesi tahtma ajateenistusse minna, et see ei tunduks kui karistus ja/või inimese ära kasutamine ja riigile sobiva mõttemaailma "voolimine". Tegelikult aga ajateenistuse läbimine ei tee mitte kedagi vähem memmekaks või rohkem meheks, samamoodi selle mitte läbimine ei tee kedagi memmekaks, ega vähem meheks, kuigi mõned ajateenistusefanaatikud siin seda võivad arvata.
Head vana aasta lõppu.
Varsti saab sõjabossude uumorit lugeda.
|
|
   |
23 |
|
| tagasi üles |
|
 |
vipu
HV veteran

|
31.12.2010 10:39:16
|
|
|
| Heineken: kui sa 5 aastane oleks siis ma mõistaks, kuna sa pole siis on sul ajus paar mutrit lihtsalt lahti ja ükskõik mida sulle ka ei räägi, mutrite vahelt jookseb see läbi. asi polegi mingites sõjabossudes vaid nendes kes on ajateenistuse läbinud ja elavad oma elu täiel rinnal edasi ja pole mitte midagi kaotanud. see et sina aastaid oma elust HVs seda teemat arutledes eluraiskad on suur kasu riigikaitsevõimele onju. kus su produktiivne elu siis tegelikuses on?
|
|
   |
4 |
|
| tagasi üles |
|
 |
ref
Kreisi kasutaja
|
31.12.2010 12:11:35
|
|
|
Minu point on see, et vabadus teha seda mida tahad kaalub üles mistahes patriotismi. Ärge palju sõimake  |
Küsiks vastu - kas ajateenistus läbitud ? Millal ? Mis väeosas ? Või arvamused stiilist naised saunast...
Kui valikuvabadus siis võiks too vabadus ikka absoluutne olla (mitte ainult neil teemadel mis kellelegi mingil põhjusel ei istu) - seega (veidi trollides nüüd ):
1. Seadusi peab saama järgida vastavalt soovile - kui mingi seadus hetkel ei sobi siis selle mittejärgimine ei tohiks olla karistatav (nt. ei meeldi detsembris 2010 makse maksta ja ma ei maksa, valikuvabadus peab ju olema!)
2. Lepingutest kinni pidamine peab olema vabatahtlik - missest, et allkiri antud ja kohustused võetud, valikuvabadus peab olema !
Ehk siis mu point on see, et mingi demokraatia ja valikuvabadust ja muud sellist põhjenduseks tuua on veidi... viisakalt öeldes silmakirjalik. Pigem peaks vaidlus/väitlus lähtuma riigikaitsest jms. Ehk siis asjalikumasse teemasse - milline on see kasulik töö, mida teeb haritlane riigi kaitsevõime tõstmisel? Poliitika/diplomaatia on näiteks üks võimalus, kuid nö. töökohtade number on piiratud - pole vajadust tuhandete diplomaatide jaoks, seega mis kasu oleks veel haritlastest versus reaalselt relva hoidvatest tegelastest (võttes arvesse, et lähinaabriks on ajalooliselt agressiivne tegelane, kellele diplomaatia ei tähenda midagi).
Ma olen eespool omi seisukohti kirjeldanud (teemasisene otsing abiks) - enne teenistust olin vastane, peale 11 kuud pooldaja...
_________________ Elektri hind koos tasudega |
|
| Kommentaarid: 17 loe/lisa |
   |
15 |
|
| tagasi üles |
|
 |
vipu
HV veteran

|
31.12.2010 12:29:43
|
|
|
| ei no kes üldse selle välja mõtles nagu demokraatias saab teha mida ise õigemaks peetakse? see on anarhia kus kõik teevad mis pähe kargab. demokraatias on seadused normaalne elu osa, ainuke vabadus on sul seaduste muutmisel või loomisel oma panus anda, totalitaarses ühiskonnas otsustab seda "isake". inimesed on demokraatiast väga valesti arusaanud, sest demokraatia ei vabasta mitte kedagi seaduste järgi elamast.
|
|
   |
4 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Tiim
HV veteran

|
31.12.2010 12:32:12
|
|
|
kui ei lähe siis on ju kõik pahad ja nõrgad ja memmekad ja nii edasi.
|
jah. Millega sa ise siis seda mitte minekut isiklikult põhjendad? Kool jääb pooleli?(mu arust sa ei käi seal). Töökoht jääb alles?( mu arust sa tööl ka ei käi) ja töökoht muide peab jääma alles. Oma elu jääb poolikuks? mis elu sul poolikuks jääb? hommikuni hvf-s istumine ja päeva maha magamine? Popsu saad ka metsalaagrites kuuse all teha...
See et sa niisama kardad püssist pauku teha, või koos 20 teise mehega ühes ruumis viibimist ei ole eriti põhjendused.
_________________ mida sa vahid mu allkirja, AHV raisk |
|
| Kommentaarid: 49 loe/lisa |
   |
43 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Ollaz
HV veteran

|
31.12.2010 14:34:30
|
|
|
| Heineken, põhikool on seaduse silmis kohustuslik ning vahet ei ole, kas sa oled viiene või 21, läbima pead ikka. Mõned asjad lihtsalt on, mis tuleb ära teha (kuhu hulka kuulub ka ajateenistus, muidugi peale tervisekontrolli läbimist).
|
|
   |
57 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Shelby-SV
Jõulud On Läbi!

|
31.12.2010 15:59:29
|
|
|
Üldisele foonile vahelduseks kiidan natuke ajateenistust.
Läksin 2010 juuli ajateenistusse. 11 kuud. Kuperjanovi JP
SBK oli mis ta oli, nõuti korda ja distsipliini aga midagi hullu polnud. Kõik said hakkama.
Füüsilise poole pealt ei ole midagi hullu. Olles enne ajateenistust nagunii trennis käinud siis tegelikult füüsiline vorm on mul päris palju langenud. Samas paar paksukest kes ennem polnud aastaid liigutanud on ka ilusti hakkama saanud. Päris palju on alla võtnud ja tunnevad ennast palju parema ja tugevamana.
Ajateenistuses koged sa asju mida tsiviilis oleks päris raske organiseerida. Näiteks lahinglaager. Kus mujal saad sa juhtida jagu rünnakule püsti hüppavate sihtmärkide vastu, kuulipildujad kõrva ääres täristamas, endal 6 salve lahingmoona täis? Adrenaliin ja hindamatu kogemus. Mitte ainult sõjaliselt vaid üldiselt.
Metsalaagrid. Kuu aega paari päevaste pausidega metsas elada ei pruugi küll kõige mugavam ja hubasem olla kuid tagasi mõeldes on mul hea meel, et ma sellise asja olen läbi teinud.
Ja erialaselt. Sul küll ei ole suurt valikut kuhu või kelleks sind määratakse aga minul vedas. Õpin parameedikuks. Saame käia Tallinna Kiirabis praktikatel, näha ja teha päris kiirabi tööd. Käia lahangutel. Kui sa just Tartu Ülikoolis arstiks ei õpi siis vist ei olegi muud võimalust näha nii lähedalt päris lahangut. Vaatepilt kolju lahti saagimisest ja kõikide organite tükeldamisest on tavakodaniku jaoks ainulaadne vaatepilt. Lisaks vetelpääste kursus, tulekustutamise kursus, nööripääste kursus ja üldine meditsiin - seda kõike õpetavad oma ala vaieldamatud spetsialistid reaalsete kogemustega reaalsed inimesed.
Rääkides kogu sellest teadmiste pagasist ja oskustest mis mulle ajateenistusest tsiviili kaasa tulevad ja eluks ajaks meelde jäävad - ma ei vahetaks seda millegi vastu!
|
|
| Kommentaarid: 63 loe/lisa |
   |
55 |
|
| tagasi üles |
|
 |
-Liitlane-
HV veteran

|
31.12.2010 16:09:39
|
|
|
Shelby-SV, JVKo?
_________________ www.kinnistuhaldus.ee kortermajade haldusteenuse terviklahendused (haldus-, hooldus- ja raamatupidamisteenus) Põlva- ja Võrumaal! |
|
| Kommentaarid: 231 loe/lisa |
   |
195 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Shelby-SV
Jõulud On Läbi!

|
31.12.2010 16:12:06
|
|
|
| TaKo
|
|
| Kommentaarid: 63 loe/lisa |
   |
55 |
|
| tagasi üles |
|
 |
guest1902
Kreisi kasutaja

|
31.12.2010 17:27:33
|
|
|
| vipu kirjutas: |
| ei no kes üldse selle välja mõtles nagu demokraatias saab teha mida ise õigemaks peetakse? see on anarhia kus kõik teevad mis pähe kargab. demokraatias on seadused normaalne elu osa, ainuke vabadus on sul seaduste muutmisel või loomisel oma panus anda, totalitaarses ühiskonnas otsustab seda "isake". inimesed on demokraatiast väga valesti arusaanud, sest demokraatia ei vabasta mitte kedagi seaduste järgi elamast. |
ülim demokraatia==anarhia?
ehk siis roosamanna (kui seada mingi toimimise/efektiivsuse tingimus juurde)
Et väga ot poleks, siis suva (50-50) sellest ajateenistusest. Kui minek, siis mis seal ikka. Arstlikus kontrollis alla laskma ei hakka ning ksanni krõbistama ka mitte... Vabatahtlikuna pigem ei läheks.
|
|
| Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
2 |
|
| tagasi üles |
|
 |
explode
Kreisi kasutaja

|
31.12.2010 19:34:51
|
|
|
Kas Heineken on ajateenistuses käinud?
Või on teda sinna kutsutud?
_________________ E30 |
|
   |
44 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Heineken
HV Guru
|
31.12.2010 19:58:15
|
|
|
explode, ei ja ei. Mis see siia puutub?
Kutse kohta, ei teagi kuhu see nii kauaks jääb... küll ta varem või hiljem tuleb.
Tiim, keskkool jäi jah kunagi pooleli(sisuliselt enda süü - vale kooli valisin) ja läksin tagasi ka(veidi inimlikumasse kooli).
| Ollaz kirjutas: |
| Heineken, põhikool on seaduse silmis kohustuslik ning vahet ei ole, kas sa oled viiene või 21, läbima pead ikka. Mõned asjad lihtsalt on, mis tuleb ära teha (kuhu hulka kuulub ka ajateenistus, muidugi peale tervisekontrolli läbimist). |
Huvitav...
Minuteada jällegi kui 17 või 18 on isik siis enam põhikooli ei pea läbima. Või on muudetud? Või mäletan ma valesti?
Ja mõned asjad on "mis tuleb ära teha", aga küsimus tekib, miks peaks? Patriotismist? Või sellest et miskine (üksikisiku perspektiivist)mõistusevastane seadus käsib?
Eestis sõjardikultuur üsna sügavalt sisse juurinud end.
Aga ennustada ma oskasin. Uumorit oi kui palju.
|
|
   |
23 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Mart352
HV Guru

|
31.12.2010 20:24:01
|
|
|
explode, ei ja ei. Mis see siia puutub?
Kutse kohta, ei teagi kuhu see nii kauaks jääb... küll ta varem või hiljem tuleb.
|
Aga mine käi vabatahtlikult kohe ära. Esmaspäeval võetakse Jõhvi Viru pati rahvast.
Saad ise maigu suhu mis ja kuidas täpselt toimub seal.
| Minuteada jällegi kui 17 või 18 on isik siis enam põhikooli ei pea läbima. Või on muudetud? Või mäletan ma valesti? |
Põhikooli- ja gümnaasiumiseadus
| Isik on koolikohustuslik kuni põhihariduse omandamiseni või 17-aastaseks saamiseni. |
https://www.riigiteataja.ee/akt/13332410
https://www.riigiteataja.ee/akt/13337919
_________________ Imperfection is perfect |
|
| Kommentaarid: 54 loe/lisa |
   |
51 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Heineken
HV Guru
|
31.12.2010 20:40:46
|
|
|
Mart352, mis see siia puutub kas ma tean mis seal täpselt toimub või mitte? Asi pole selles. Asi on selles, et selline asi peaks siiski vabatahtlik olema.
Aga seda võin ka lõpmatuseni siin korrutada aga kellelegi kohale ei jõua(või vähemalt tundub nii).
Vähemalt saab sõjabossude umoorikaid vastuseid lugeda aegajalt.
|
|
   |
23 |
|
| tagasi üles |
|
 |
mTim
HV Guru

|
31.12.2010 21:33:57
|
|
|
No aga kuidas sa võiksidki teada mis sulle hea on?
_________________ Lexuse summutist tuleb vaid lilleõisi ja ükssarvepeeru - HV foorum
|
   |
42 |
|
| tagasi üles |
|
 |
explode
Kreisi kasutaja

|
31.12.2010 21:47:27
|
|
|
Heineken, kui käinud pole siis pole mõtet siin vinguda ka. Käi ära ja siis muljeta/vingu.
Ja sitt lugu, et kaitsevägi kohustuslik on. Palju asju võiks teistmoodi olla. Lepi sellega.
_________________ E30 |
|
   |
44 |
|
| tagasi üles |
|
 |
B6
HV Guru

|
31.12.2010 21:57:12
|
|
|
kõik on kohe nii kurjad
poiss alles kaalub ja vaagib, kas kaitsevägi ikka on ilus koht ja tuleb tema arengule kasuks.
aga memmepoegadest on ajateenistuses sirgunud tigedad mehad, kes kohe kuidagi ei taha
poeglapsega ilusasti rääkida vaid hakkavad kohe õelutsema ja sõimama
|
|
   |
159 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Heineken
HV Guru
|
31.12.2010 22:23:04
|
|
|
mTim, olen ma kunagi väitnud et ajateenistusest ei saa mitte keegi mitte midagi kasulikku?
Õpi lugema. Sama kehtib ka explode kohta. Ma räägin aiast, teie aga aiaaugust.
Ainus mida ma tõsimeeli korrutanud siin teemas krt seda teab mitu korda on see, et sihuke asi nagu ajateenistus peaks olema vabatahtlik riigis kus puudub diktatuur.
|
|
   |
23 |
|
| tagasi üles |
|
 |
mTim
HV Guru

|
31.12.2010 22:29:06
|
|
|
| mTim kirjutas: |
| No aga kuidas sa võiksidki teada mis sulle hea on? |
Ma tahtsingi oma postitusega öelda seda, et ei, ajateenistus ei tohi olla vabatahtlik, kuna need kes siis kohale ei tuleks ei saagi kunagi teada kui tore on ajateenistus.
Seepärast peabki tore valitsus saatma kõik kohustuslikult ajateenistusse, et kõik saaks sellest ääretust toredusest osa
|
   |
42 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Heineken
HV Guru
|
|
   |
23 |
|
| tagasi üles |
|
 |
explode
Kreisi kasutaja

|
31.12.2010 22:58:09
|
|
|
| et sihuke asi nagu ajateenistus peaks olema vabatahtlik riigis kus puudub diktatuur. |
peaks jah. aga ei ole.
kaua võib. ma vaatan, et sa aasta aega tagasi või rohkemgi rääkisid üsna sama juttu. igav või?
|
|
   |
44 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Heineken
HV Guru
|
31.12.2010 23:08:20
|
|
|
On küll tegelikult.
Kui keegi selle siin teemas üles tõstab, siis miks ka mitte nö tuuleveskitega võitlemisega aega sisustada ja trollimisele trollimisega vastata.
"peaks jah. aga ei ole" - No kui ei ole see ei tähenda veel et sellega rahul peab olema.
|
|
   |
23 |
|
| tagasi üles |
|
 |
explode
Kreisi kasutaja

|
31.12.2010 23:13:34
|
|
|
jah, me teame, et sa ei ole sellega rahul. sa oled seda päris mitu korda maininud.
aga proovi midagi selleks teha, et asi vabatahtlikuks muudetaks.
_________________ E30 |
|
   |
44 |
|
| tagasi üles |
|
 |
flameas
HV veteran

|
31.12.2010 23:20:48
|
|
|
| Ma ei ole midagi läbinud, ega ei soovi ka. Armastan oma riiki, kuid ma ei ole sõjaväelane. võin oma riiki teenida muud moodi, olen huvitatud poliitikast, avaldan arvamust seal. Kes tahab, see teenib. au neile - minu riigi aitamine on teistmoodi - südames teiega, poliitikas sotsiaalküsimusi lahendamas. vabadus, võrdsus, vendlus - oleme koos. Head vana lõppu ja uue algust ;=)
|
|
| Kommentaarid: 91 loe/lisa |
   |
81 |
|
| tagasi üles |
|
 |
vipu
HV veteran

|
31.12.2010 23:47:12
|
|
|
| Ma ei ole midagi läbinud, ega ei soovi ka. Armastan oma riiki, kuid ma ei ole sõjaväelane. võin oma riiki teenida muud moodi, olen huvitatud poliitikast, avaldan arvamust seal. Kes tahab, see teenib. au neile - minu riigi aitamine on teistmoodi - südames teiega, poliitikas sotsiaalküsimusi lahendamas. vabadus, võrdsus, vendlus - oleme koos. Head vana lõppu ja uue algust ;=) |
miks sa rahuaega võrdled sõjaga? rahuajal tee mida tahad, sõjaajal oled lihtsalt ohver kui sa vastu ei hakka - kuidas sellest nii raske on arusaada? mida rohkem eestlasi ühendub seda tugevamad rünnaku puhul oleme.
sõja korral leiad end vangilaagrist vms, miks sa seda soovid endale, oma pere, eestile? vot armastad eestit jah, naljanumber oled
saa juba meheks, meestel on kohustused!
|
|
   |
4 |
|
| tagasi üles |
|
 |
raxz
HV Guru
|
02.01.2011 15:01:32
|
|
|
Pōhikoolis pead käima 17 saamiseni, ajateenistuse läbimise kohustus on ka mingi vanuseni. 26 vōi 27 oli see äkki? Kui selle vanuseni suudad ära nihverdada, oled kohustusest vaba. Pead ainult mōned trahvid maksma.
Mul sōber maksis 4 aastat 6000-12000 krooni aastas trahvi komisjoni ilmumata jätmise eest ja ütles, et tema nagunii aega teenima ei lähe. Tal oli naine vastsündinud lapsega kodus ja keegi peab ju peret toitma. Ma ei näe, et ta millestki ilma oleks jäänud. Nüüd tal 2 last ja on ajateenistusest vaba, kuna on oma kohuse kodumaa ees täitnud 2 lapse kasvatamisega.
Ma ise tahaks ära käia, aga pole veel vōimalust avanenud.
|
|
| Kommentaarid: 46 loe/lisa |
   |
45 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Lotharius
rallisibul

|
02.01.2011 15:05:50
|
|
|
Nüüd vist taheti tõsta see vanus 31 või 32ni.
_________________ Geek it til it MHz |
|
| Kommentaarid: 125 loe/lisa |
   |
117 |
|
| tagasi üles |
|
 |
ranel
HV Guru
|
02.01.2011 18:28:17
|
|
|
mTim- genereeri vähem sitta Enamus ajateenistustest on ikka väga mõttetu ja igav. Ma pole terve elu jooksul nii palju filme vaadanud ja raamatuid lugenud, kui seal kohapeal. Ainus lõbu, mida sa SBK ajal kohe pooleli jätta. Teine variant on geniaalsed voodirallid jms väga tähtsad tegemised:D Oled jõusaalis ja siis aja ennast järsku rühmarivisse kohale. Ma saan aru küll, et see on kiiruse treenimiseks, aga seda ei tehtud vaid treeningu pärast, vaid ka nn ülevõimu ja kiusu pärast. Vaid väike osa sellest on lõbus ja hariv. Seal lihtsalt nimmunämmutakse samu asju liiiiga palju. Teine asi oleks palju targem anda paberil materjalid erialaõppe kohta, kuna meil need NAK-i vennad olid parajad koomikud. Üks teadis ühtemoodi, teine teistmoodi. Eriti hea oli nt, kuidas üks kes kunagi alguses õpetas miinipildujaga sihtima, tuli enne kevadtormi meie relva juurde midagi targutama ja siis sai tegelikult selgeks, kuidas sihtimine käis. Ega need 1 või 2 triipu ei tee seal kedagi targemaks, mõnel juhul pigem isegi lollemaks, kuna ollakse endas hästi kindlad, et paari triibuga ollakse jube bossud ja on alati õigus. See jube kitumine ajas ka närvi mustaks. Tegelane ise laulab rivis Narva Mari, aga kui mul oli õhtul saapad ära viksitud ja hommikul seda uuesti ei teinud, siis oli vaja kohe kitse panna, et saapad viksimata. Märkuseks, et see kitulitude koorekiht läks missile ka Võibolla neil, kes kogu aeg patist välja käivad nt kiirabis õppimas ja midagi uut näevad, on huvitav, aga külmaga kuiva teha metsa all pole üldsegi lõbus. Ainus asi, mis märg, on keha suurest harjutamisest. See rutiin,mis seal oli, oli minu jaoks küll tapvalt igav ja üldse ei seedi seda värki, et taheti peale suruda, et mida kõrgem auaste, seda automaatselt kõige targem, parem, tugevam jne jne pask .
_________________ Mobiilne rehvivahetus Lõuna-Eestis ja rehvide tellimine üle Eesti. www.rsrehvid.ee 55 684 121 |
|
| Kommentaarid: 186 loe/lisa |
   |
165 |
|
| tagasi üles |
|
 |
mTim
HV Guru

|
02.01.2011 20:27:19
|
|
|
ranel, see sõltub suuresti pataljonist ja rühmaülemast...
Logistikas oli kõik suht ok, nalja pärast keegi ajudesse ei trukkinud (no vb paar korda)
|
   |
42 |
|
| tagasi üles |
|
 |
sigakoer
Kreisi kasutaja
|
14.01.2011 15:22:18
|
|
|
Ajateenija, kes on väevõimuga teenima toodud, ei ole kaitseväelase jaoks kolleeg. Pigem vang või teener. Jaoülemast seersant on peaaegu inimene, aga ikkagi mitte päris. Kuna valik praktiliselt puudub, siis tuleb ajateenijate sekka igasugust poolkriminaalset ja kriminaalset kontingenti. Mistap ei ole ülemal võimalik ajateenijat usaldada. Kui kaadrikaitseväelasi võrrelda Leonidase spartalastega, siis ajateenijad on nagu Xerxese piitsade alune orjaarmee.
Ma ise olin ajateenistuses ohvitseridega heades suhetes ning võin kindlalt öelda, et kaadrikaitseväelased ja ajateenijad on kaht täiesti eri liiki loomad. Ajateenija võib olla nsrs või aspirant, aga kaadrikaitseväelasest reamehele viskab kulpi tema. Meil oli isegi pataljoni korrapidajaks, s.o. toimkonna ajaks väeosa ülemuslikkuselt teiseks meheks, mõnigi kord kaadriväelasest reamees (tõsi küll, reameheks alandatud endine lipnik). Vahe vabatahtlikult sõjandusega tegeleva professionaali ning väevõimuga kroonusse tiritud suvalise jorsi vahel on lihtsalt määratu. Kui inimene on vabatahtlikult tööd tegema tulnud, siis on suhtumine temasse ning tema enda moraal ja ootused hoopis teised.
Kõva trenn ja igasugused ringijooksmised ning õppused on kaadriväelaste suhtes igati õigustatud, aga rakendada seda sunniviisiliselt ajateenijate peal ning üritada sealjuures tulemusi saavutada pole õige. Kui inimene ei ole kaitseväeteenistuseks soovi avaldanud, ei ole õiglane teda vangi või sunnitöölisena kohelda. Teisest küljest läheb vangina koheldav madala moraaliga ajateenija läheb esimesel võimalusel hüppesse, vargile jne.
|
|
| Kommentaarid: 40 loe/lisa |
   |
39 |
|
| tagasi üles |
|
 |
dvd vader
HV Guru
|
15.01.2011 17:27:38
|
|
|
reameheks alandatud endine lipnik
|
ohvitseri ei saa alandada allohvitseriks ega sõduriks äkki räägid lähemalt sellest juhtumist?
|
|
   |
6 :: |
7 :: |
51 |
|
| tagasi üles |
|