Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Microsoft »  Windows 7 (arutelu ja probleemid) märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 486, 487, 488 ... 746, 747, 748  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
mhei
HV kasutaja
mhei

sõnum 21.12.2010 07:00:37 vasta tsitaadiga

[VaHuR],
noup.... pool aastat tagasi sai clean install tehtud ja rohkem ma pole midagi torkinud, isegi CCleaneriga mitte

see on naljakas icon_rolleyes.gif

HV Guru
Tomorrow

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 21.12.2010 08:00:21 vasta tsitaadiga

martin187 kirjutas:
tomorrow kirjutas:
martin187 , Krõbin viitab justkui kõvakettale icon_wink.gif
Kõvaketas ei asu ju display juures üleval paremas nurgas...

Vabalt võib olla seal.Ei viitsi hetkel uurida aga manuaalis on ehk ära näidatud kus sisemised komponendid asuvad.
martin187 kirjutas:
OK, paar päeva tagasi tabas mind veel eba meeldivam üllatus, nimelt bootimise ajal tuli blue screen ja error 0x000000ED ( UNMOUNTABLE_BOOT_VOLUME ), wtf, nüüd ei saa isegi safe mode-ga sisse, mingist system restore ei hakka rääkimagi, pole võimalik.

No ma ütlesin, et võib ketta viga olla icon_wink.gif .Ei imestaks kui tegu on ka paljukirutud samsungi läpakakettaga mis nüüd töölepingu üles ütles icon_confused.gif

Tehniliselt peaks olema repair võimalik kui tegu on kõigest kahjustadasaanud failisüsteemiga, sest Win7 ise tekitab 100MB repair partitsiooni kuhu on võimalik bootida(seega plaat pole vajalik).Iseasi kui sony tegelased selle ära on kustutanud või oma mingi aretisega asendanud icon_rolleyes.gif .Igatahes kui selle tööle saab saaks vähemalt chkdsk jooksutada thumbs_up.gif

http://social.answers.microsoft.com/Forums/en-US/w7repair/thread/5751bfc9-bfc9-4751-b5d9-d5818905a8f5

Kuidas garantiiga on?.Kui ise korda ei saa, siis selleks on ju garantii asjadel.
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
martin187
HV vaatleja

sõnum 21.12.2010 08:47:09 vasta tsitaadiga

tomorrow kirjutas:
martin187 kirjutas:
tomorrow kirjutas:
martin187 , Krõbin viitab justkui kõvakettale icon_wink.gif
Kõvaketas ei asu ju display juures üleval paremas nurgas...

Vabalt võib olla seal.Ei viitsi hetkel uurida aga manuaalis on ehk ära näidatud kus sisemised komponendid asuvad.
martin187 kirjutas:
OK, paar päeva tagasi tabas mind veel eba meeldivam üllatus, nimelt bootimise ajal tuli blue screen ja error 0x000000ED ( UNMOUNTABLE_BOOT_VOLUME ), wtf, nüüd ei saa isegi safe mode-ga sisse, mingist system restore ei hakka rääkimagi, pole võimalik.

No ma ütlesin, et võib ketta viga olla icon_wink.gif .Ei imestaks kui tegu on ka paljukirutud samsungi läpakakettaga mis nüüd töölepingu üles ütles icon_confused.gif

Tehniliselt peaks olema repair võimalik kui tegu on kõigest kahjustadasaanud failisüsteemiga, sest Win7 ise tekitab 100MB repair partitsiooni kuhu on võimalik bootida(seega plaat pole vajalik).Iseasi kui sony tegelased selle ära on kustutanud või oma mingi aretisega asendanud icon_rolleyes.gif .Igatahes kui selle tööle saab saaks vähemalt chkdsk jooksutada thumbs_up.gif
Olen kindel et kõvaketas asub ees, kuna on sellises suuruses "plaat" nagu HP-l ja seal asubkõvaketas, ei hakka parem igaksjuhuks uurima.
Hmm, uurisin googlest, aga ei leia MIS firma hard drive on tegu, ei tahaks uskuda et sony sellist s**** kasutab, mida samsung toodab. Ei tea, kas see oli sony debiilikute töö või, igastahes kui ma arvuti ostsin oli seee nagu juudi jõulupuu, mingid sony gates, sony care jne, selle jama installisin ma esimese asjana maha, muutus vähemalt kiiremaks. Njh, System Recovery Options näitab WIN7 partisioni suuruseks nüüd 0MB ja ((Dicon_smile.gif drive), mul küll sellist draivi polnud, loobusin mõttest repair teha, ja üritan nüüd WIN7 Ultimate ja Enterprise installida, aga asi jääb seal "Starting windows" mõlema versiooni juures kinni, või kaua ta seda akent peaks laadima?? Esimese 15minuti juures viskas kopa ette ja lülitasin arvuti välja. Ja üldse on System recovery options VÄGA aeglane!

http://social.answers.microsoft.com/Forums/en-US/w7repair/thread/5751bfc9-bfc9-4751-b5d9-d5818905a8f5

Ja chkdsk.. chkdsk /f /r , proovisin mõlemat tähte ja vastus on "The type of the file system is NTFS.
Cannot lock current drive.
Windows cannot run disk checking on this volume because it is write protected" , krat ma pole midagi ära protectinud..
CMD format /c andis vastuse "Required parameter missing" , tahaks VÄGA teada, kuidas format teha CMD kaudu ja see jama 100% ära siit kaotada!!!
Edasi siis, Fix Cable or UDMA Configuration , mis kuradi kaabel ja kus see UDMA asub, biosis küll sellist punkti põle!
Update pole ma kunagi teinud (tuleb ainult soovimatut rämpsu) ja häda pole olnud, kui teeks siis oleks netis võimatu olla kiiruse poolest.

Kuidas garantiiga on?.Kui ise korda ei saa, siis selleks on ju garantii asjadel.

Garantii on, aga arvuti tuleb tallinna viia, ja see on ainus arvuti millega tööd saab teha. Pole tahtmist mitu kuud oodata ja pealegi win7 install ei peaks ju raketi teadus olema icon_biggrin.gif

Minu järeldus win7 on, et see on tõeline CRAP, XP ja vistaga polnud kunagi mingeid probleeme, kahetsen siiani et Apple peale üle ei läinud!
tagasi üles
Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

sõnum 21.12.2010 08:51:45 vasta tsitaadiga

martin187 kirjutas:
Minu järeldus win7 on, et see on tõeline CRAP, XP ja vistaga polnud kunagi mingeid probleeme, kahetsen siiani et Apple peale üle ei läinud!

Rauaprobleeme ei maksa OS kaela ajada.Kui XP nii hea oleks, siis oleks see ju antud arvutile end lasknud installeerida aga nagu näha andis ka see sul BSOD-i thumbs_up.gif
tagasi üles
martin187
HV vaatleja

sõnum 21.12.2010 09:05:37 vasta tsitaadiga

tomorrow kirjutas:
martin187 kirjutas:

Rauaprobleeme ei maksa OS kaela ajada.Kui XP nii hea oleks, siis oleks see ju antud arvutile end lasknud installeerida aga nagu näha andis ka see sul BSOD-i thumbs_up.gif

Võibolla sellepärast et see oli SP1 aastast 2004?
Aga kuidas see format ikkagi käib ja miks win7 clean installi juures seal starting windows kinni kiilub, vähemalt arvan et kiilub, kuna 15min ja sellest edasi on kuidagi kahtlane..
tagasi üles
Hollow
Kreisi kasutaja
Hollow

sõnum 21.12.2010 09:50:39 vasta tsitaadiga

ketas vigane, mälu vigane, või kuumeneb üle
martin187
HV vaatleja

sõnum 21.12.2010 09:58:36 vasta tsitaadiga

Hollow kirjutas:
ketas vigane, mälu vigane, või kuumeneb üle

Windows memory diagnose ei näidanud midagi, tegin seda mingi 5-6 päeva tagasi, kõik oli OK. Selle kuumenemise kohta ma ei oska midagi öelda, kas oli normaalne või mitte. Mängides ja autocad tegeldes läks vahepeal temperatuur ca.60-65+ peale..
Nüüd pääsesin uue windowsi installis partisionideni, tea kas oleks OEM (Reserved) tark ära formatida või mitte?
tagasi üles
Hollow
Kreisi kasutaja
Hollow

sõnum 21.12.2010 10:01:17 vasta tsitaadiga

tundub, et sa ei tea väga mida sa teed... lase arvutikallale keegi kes teab icon_wink.gif
martin187
HV vaatleja

sõnum 21.12.2010 10:11:09 vasta tsitaadiga

Hollow kirjutas:
tundub, et sa ei tea väga mida sa teed... lase arvutikallale keegi kes teab icon_wink.gif

Sellepärast ma küsingi, varemalt oli mul OEM version ja tundub et "Disk 0 partsion 1": Recovery" on see endiselt alles , aga see win mis ma nüüd installida plaanin on RETAIL, kuigi samamoodi 64-bitine.
Kui midagi välja ei tule, siis peab mõne patsi poole täesti pöörduma icon_smile.gif
tagasi üles
Hollow
Kreisi kasutaja
Hollow

sõnum 21.12.2010 10:34:33 vasta tsitaadiga

Aga äkki enne installi kontrolliks üle kas kõvaketas on füüsiliselt terve? kas ainult partitsiooni tabel on vigane või on ketas hunnikuga bad sectoreid täis.
OEM installika saab tõmmata internetist, kirjtad plaadile või teed neti õpetuste järgi installika USB pulgale.

Ketta testimiseks on olemas Hiren's Boot CD... ka selle saab USB pulgale buutivaks teha seal peaks kõik vajalik arvuti riistvara testimiseks olemas olema.
sellest esimesest partitsioonist on sulle ainult nii palju kasu, et sa pääsed recovery consooli. sealt saab üht-teist ka teha kui tead mida teed. Edasi aga abiks http://www.utfg.net/
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
martin187
HV vaatleja

sõnum 21.12.2010 11:03:24 vasta tsitaadiga

Hollow kirjutas:
Aga äkki enne installi kontrolliks üle kas kõvaketas on füüsiliselt terve? kas ainult partitsiooni tabel on vigane või on ketas hunnikuga bad sectoreid täis.
OEM installika saab tõmmata internetist, kirjtad plaadile või teed neti õpetuste järgi installika USB pulgale.

Ketta testimiseks on olemas Hiren's Boot CD... ka selle saab USB pulgale buutivaks teha seal peaks kõik vajalik arvuti riistvara testimiseks olemas olema.
sellest esimesest partitsioonist on sulle ainult nii palju kasu, et sa pääsed recovery consooli. sealt saab üht-teist ka teha kui tead mida teed. Edasi aga abiks http://www.utfg.net/

Mul oli automaatne defragment varem peal, ja see peaks ju bad sectrorid eemaldama ja varemalt toimis kaa chkdsk, sedagi sai kasutatud, ent proovin nüüd siis Hiren's boot.
Hiren's boot 10.2 olemas, aga proovisin Windows 7 USB DVD Download Tool abil booditavat plaati teha ja sain vastuse "The selected file is not a valid ISO" , aga ometi on see ISO ju, eks siis tuleb kõige uuem tõmmata.. Ent kas on võimalik SONY WALKMAN booditavaks muuta ja kuidas???
jah, parem mitte seda CMD kiskuda, format igastahes ei toiminud ja rohkem ma ei ürita sellega jamada.
Aga kas ilma OEM installikata ei saagi siis RETAIL installida, või on uued arvutid lukustatud selle OEM külge ja isegi format jms ei aita?
tagasi üles
Driftmoon
Kreisi kasutaja
Driftmoon

sõnum 21.12.2010 11:49:18 vasta tsitaadiga

Küsiks kas 2gb ramiga masinale tasub panna peale 64bit win7? Hetkel on 32bit vista peal aga teoreetiliselt peaks win7 sipa kiirem olema ikka?
tagasi üles
jeesus188
kodustatud
jeesus188

sõnum 21.12.2010 11:59:22 vasta tsitaadiga

Konks kirjutas:
Küsiks kas 2gb ramiga masinale tasub panna peale 64bit win7? Hetkel on 32bit vista peal aga teoreetiliselt peaks win7 sipa kiirem olema ikka?

Äkki juba siis 32bit win 7?
Sul vaid 2gb mälu, oleks vähemalt 4, siis mõtet 64bit win peale lasta

tagasi üles
Driftmoon
Kreisi kasutaja
Driftmoon

sõnum 21.12.2010 12:15:24 vasta tsitaadiga

Olemas 64bit originaalplaat icon_biggrin.gif No äkki tulevikus panen 2gb juurde... põmst seda tahtsin teada kas 64bit kuidagi aeglasem vs 32?
tagasi üles
londiste
HV Guru
londiste

sõnum 21.12.2010 12:27:05 vasta tsitaadiga

martin187, defragmendil ei ole bad sectoritega mitte mingit pistmist. samuti ei ole bad sectorid kuidagi eemaldatavad.
oled sa läpakaga kaasa tulnud dokumentatsiooni läbi lugenud? oem partitsioon võib vihjata sellele, et seal on mingi factory restore nänn peal millega läpaka algsesse olukorda taastada saad.

mõlemad su mainitud stop errorid räägivad sellest, et ketast buutimiseks kätte ei saada. vihjab eelkõige rauavigadele või mõnele buutsektori veale. windowsil on nendega üsna vähe pistmist.
lisada siia juurde krabin, siis kõlab asi juba üsna palju ketta suremisse moodi.

checkdisk süsteemikettal otse ei tööta, kui ma õigesti mäletan peaks peale ketta lukusolemise teadet tulema küsimus, et kas tahad järgmisel alglaadimisel checkdiskiga ketta üle lasta.
formati juures kasutad vale käsku ja samuti ei saa sa seda teha töötava windowsi alt süsteemikettale.

update mittetegemine on rumalus. arusaadav kui teed seda ise aeg-ajalt et mitte pealesunnitud restartidega tegeleda, aga tegemata jätmine on rumalus.

Konks, 64-bit ja 32-bit on sama kiired. 64-bit mälutarve võib olla veidi suurem.

kusti85
Tavaline kasutaja

sõnum 21.12.2010 12:35:49 vasta tsitaadiga

tsitaat:

Mul oli automaatne defragment varem peal, ja see peaks ju bad sectrorid eemaldama

Ei peaks. Üks on aed ja teine on aiaauk. Ei ole omavahel seotud.
tsitaat:

Ent kas on võimalik SONY WALKMAN booditavaks muuta ja kuidas???

Palun kasuta bootivaks tegemisel harilikku USB mälupulka. Usun, et asi, mis on mõeldud muusika mängimiseks ei ole eriti selleks mõeldud, et sealt kõvakettale diagnosti tegema hakata või vindost installima.Võimalik, et rikud pleieri ka ära.
tsitaat:
jah, parem mitte seda CMD kiskuda, format igastahes ei toiminud ja rohkem ma ei ürita sellega jamada.
Aga kas ilma OEM installikata ei saagi siis RETAIL installida, või on uued arvutid lukustatud selle OEM külge ja isegi format jms ei aita?

Nagu paljud ennegi on öelnud, tõenäoliselt on sul kõvaketas läbi omadega. Kuni sa oled selle ära kontrollinud ja leidnud, et kettast saab siiski asja, siis tegele versiooni ja installiküsimusega edasi. Üks samm korraga, muidu ei saagi asja, lased uue wini peale ja siis nädalakese pärast täpselt sama lugu.

EDIT: londiste jõudis ette. Lisaksin veel seda, et kui masinal garantii siiski alles, siis on selle kasutamine ka variant ja õldse mitte halb variant.

martin187
HV vaatleja

sõnum 21.12.2010 13:59:10 vasta tsitaadiga

londiste,
Ahha, ma koguaeg arvasin et defragment parandab ka bad sectori ära. Niiet HDD on ühesõnaga õhtul siis???? icon_mad.gif Jah, loeks kui oleks selline asi. Kaasa tuli ainult neetud reklaam lehed, "Quick Start Quide" ja Garantii tingimused!
Et ühesõnaga driverid ja muu selline vajalik staff asub seal? Saan aru et ka draiverid, kas neist backup saaks teha, kui ma ´juhul teise win7 peale panen(Otsisin kohe alguses draiverite .EXE kausta, aga ei leidnud. Mis seal üldse asub, selles partisionis? Mingit sony mõttetud tarkvara ma küll tagasi ei taha)? XP-l oli kenasti draiverite plaadid kaasas, aga Vistast alates mitte.
Njh, neile erroritele pole normaalset lahendust kuskil foorumis, ometi paljud kurdavad nende üle. Neid bootsectori vigu siis ei saa parandada? jah, see krõbin, kõvaketas asub minu arust all-keskel, seal kus touchpad, vahepeal käis peast läbi et võibolla on viga protsesoris või jahutuses, aga see viimane langeb ära, kuna asub vasakus nurgas. Tahaks väga selle antud mudeli ( Sony Vaio VPCEB2Z1E ) joonist näha, kus-mis asub.
Ei tulegi, aga kui uue boodi tegin, läks ta otse windows starting aknasse ja sinna asi seisma jäigi.. Varemalt, kui ma CMD kaudu chkdsk /f , /r või /c tegin, tuli teade et kas soovid restarti et toiming läbi viia, aga nüüd see mis ma paar posti tagasi kirjutasin..
Kirjutasin käsureale "format /c" , ent mida ma sinna siis kirjutama pean??? Praegu seisab mul ees koht kuhu windows installida, ja see näitab "Disk 0 Partision 3" AKA type "Primary" kohta et täitsa tühi! Windows oleks nagu õhku haihtunud. Töötavele kõvakettale?? Kuidas seda mõista, räägi lähemalt, muidugi ta ju töötab kui arvuti töötab.

Update.. Pole seni häda olnud, et kulutada vaba mälu? Pealegi mikisoft sunnib peale selliseid update nagu MSN 2011, vend pole sellest siiani lahti saanud, ja osad "KB"-ga algavad update jooksevad lihtsalt kokku!
Ainult Windows Defender tegi mul critical update, aga seda ei saanud enam kasutada kui MS Security Essentiali installisin. Aga ütle üks hea põhjus, mis need kasulikud on, ehk muudan oma meelt siis icon_smile.gif

Njh, pleierit kah metsa ei taha keerata, proovisin siis mälupulka, ja ei tulnud mingit teadet et press any key! KUIDAS MA MUUDAN MÄLUPULGA BUUDITAVAKS? Ja kas mälukas peab 100% tühi olema, kui hirensi peale tõstan? Muutsin Optical drive External vastu ära, muud valikud pole!
tagasi üles
Hollow
Kreisi kasutaja
Hollow

sõnum 21.12.2010 14:27:27 vasta tsitaadiga

Martin... soe soovitus... kui on garantiiline, siis saada garantiisse... ise sa sellega hakkama ei saa, foorumivahendusel meie aga sinu arvutit remontida ei saa

kõikidele sinu küsimustele saad ikkagi vastuse www.utfg.net
Tuleb ainult õige küsimus esitada!!!

Kui arvuti sul niikui nii ei tööta, siis ei ole ju vahet et sa temast garantiiremondi ajal ilma oled
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Driftmoon
Kreisi kasutaja
Driftmoon

sõnum 21.12.2010 15:11:26 vasta tsitaadiga

Et siis 64bit win7 peaks olema ikka veits kiirem kui 32bit vista mul? ;D
tagasi üles
jeesus188
kodustatud
jeesus188

sõnum 21.12.2010 15:51:05 vasta tsitaadiga

7 on ikka kõvasti parem kui vista, kiirem ja stabiilsem loomulikult
64bit vs 32 bit ei ole määrav sellise mälu hulga juures icon_rolleyes.gif

tagasi üles
londiste
HV Guru
londiste

sõnum 21.12.2010 16:29:50 vasta tsitaadiga

jeesus188 kirjutas:
7 on ikka kõvasti parem kui vista, kiirem ja stabiilsem loomulikult

issand kui põhjapanev avaldus.

mida ma nüüd tegema pean, kui ma ostsin vista siis kui see välja lasti ja olen oma masinas vistat reinstallinud 2x (1x kõvaketta totaalse hävimise tõttu ja teine kord ketaste raidi tõstmise tõttu emaplaadil, mille storagedraivereid buutimiseks ümber tõsta ei õnnestunud).

et 2+gb mäluga masina juures vistal ja 7-l reaalset kiirusevahet märgata, peab päris tähelepanelik olema.
buutimist siinkohal ei arvesta, sest sealsed nipid on teistlaadi.

arm2004
HV Guru
arm2004

sõnum 21.12.2010 17:29:50 vasta tsitaadiga

mu Vista sama vana kui masin (~2,5a), pole häda midagist.
suht nõme on see Vista kallal ilkumine, kui seda on vaid kaugelt nähtud, parimal juhul tund aega mingit piraporrversiooni näpitud...

warkriss
Kreisi kasutaja

sõnum 21.12.2010 17:47:38 vasta tsitaadiga

Paluks abi. Mul on olemas 2 ketast (hetkel selline setup sees), et süsteemikettaks on mingi vana roju 180gb'ne ja üsna aeglane ketas ning kõrvalkettaks on 600gb'ne WD. Tunnen, et kohati jääb arvuti hätta ja arvan, et see on just tänu kõvakettale. Kas võib nii olla? Ülejäänud ressursid nagu ei saa väga piina, aga arvuti on vahepeal kole aeglane kui palju asju lahti on. Tegin ka mingi benchi (roadkil's disk speed) ja sain tulemuseks, et uuemal ja suuremal kettal on overall score pea 2x suurem. Kas oleks mõttekas hetkel süsteemikettaks olev käula välja kiskuda ja installida selle asemel uuele kettale windows ning ainult see alles jätta?
tagasi üles
jeesus188
kodustatud
jeesus188

sõnum 21.12.2010 17:50:15 vasta tsitaadiga

ot:
Loomulikult tunnike win 95, 98, 30 min win 2000, 2 päeva xp, veel tunnike vistat ja aasta win seitset windows.gif

Vähemalt kasutaja Konks sai oma vastuse kätte thumbs_up.gif

tagasi üles
martin366
HV Guru
martin366

sõnum 21.12.2010 17:50:20 vasta tsitaadiga

warkriss kirjutas:
Paluks abi. Mul on olemas 2 ketast (hetkel selline setup sees), et süsteemikettaks on mingi vana roju 180gb'ne ja üsna aeglane ketas ning kõrvalkettaks on 600gb'ne WD. Tunnen, et kohati jääb arvuti hätta ja arvan, et see on just tänu kõvakettale. Kas võib nii olla? Ülejäänud ressursid nagu ei saa väga piina, aga arvuti on vahepeal kole aeglane kui palju asju lahti on. Tegin ka mingi benchi (roadkil's disk speed) ja sain tulemuseks, et uuemal ja suuremal kettal on overall score pea 2x suurem. Kas oleks mõttekas hetkel süsteemikettaks olev käula välja kiskuda ja installida selle asemel uuele kettale windows ning ainult see alles jätta?

Pane ikka OS kiirema ketta peale. Kui sul raha on, siis osta mingi korralik ketas OS jaoks, nt Samsung Spinpoint F3, need ei maksa ka palju. Endal 500GB isend, ning väga rahul icon_smile.gif
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Microsoft »  Windows 7 (arutelu ja probleemid) mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 486, 487, 488 ... 746, 747, 748  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa ei või manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.