Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Mäger
HV kasutaja
|
15.12.2010 20:20:27
Ühe digiboksida 2 telekat erinevates tubades |
|
|
Nii probleem, et antenniga kaob pilt ära. Ühes toas on digiboks olemas, mis on projektoril järgi. Kas ja kuidas on võimalik ilma juhtmeid koguaeg lahti ühendamata samast digiboksist pilt projektorisse ja teises toas olevasse telekasse saada. Eesmärk pole samal ajal vaadata, kuid võimalikult lihtsalt süsteem nii teha, et ei pea kogu kupatust ühest toast teise vedama ja juhtmeid vahetada. Kasutusel on elioni digitv.
Üks probleem on veel, millele vist lahendust pole. Kui saab juhtmed kuidagi veetud, siis puldiga pean ikka nö teises toas kanaleid vahetamas käima või saab ka kuidagi teistmoodi?
|
|
Kommentaarid: 12 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
Prayer
HV veteran

|
15.12.2010 20:54:16
|
|
|
Kui digiboxil on mitu väljundit siis pole ju suurt probleemi, iga kord kui teise kohta silmad kolid siis on vaja digiboxil väljund uuesti määrata. Samas on ka igasugu jagajaid ja lüliteid saadaval.
Teise probleemi jaoks on lahendus leitav kui Google otsingusse tippida sisse "remote control extender".
|
|
Kommentaarid: 228 loe/lisa |
   |
199 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mäger
HV kasutaja
|
15.12.2010 23:58:49
|
|
|
See remote control extender tundub päris asjalik asi. Ainuke jama on see, et mu amilo digiboksil vist ainult üks väljund. Mingi usb seal veel, aga vaevalt sealt heli ja pildi välja krabab.
Seega oleks mul vaja uut digiboksi arvatavasti ning natuke juhet, mis ulatuks teise tuppa ja seda remote control extender'it ka vaja. Ei oskagi ise kohe kuskilt peale hakata, kust mida otsida ja vaadata.
Keegi hea inimene, kes tunneb asja pisut rohkem oskaks mulle soovitada digiboksi, millel mitu väljundit ning ühilduks mu Elioni süsteemiga ning saaks ühendada selle saatjaga?
Ühesõnaga keegi võiks soovitada juppide näol valmis lahendust, mis arvatavasti võiks ka tööle hakata.
|
|
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
Pikkkõrv
HV kasutaja

|
16.12.2010 00:16:26
|
|
|
Müüakse ka selliseid ümberlüliteid. Videosisendite ja väljundite omi siis. Tasuks Oomipoest või Elfast vaadata. SCARTi oma ostsin viimasest kunagi isegi. Vajutasid lihtsalt nuppu ja olidki kaablid ringi ühendatud !
viimati muutis Pikkkõrv 16.12.2010 00:18:23, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
ArturTT
HV veteran

|
16.12.2010 00:19:49
|
|
|
Mäger kirjutas: |
Ainuke jama on see, et mu AMILO digiboksil vist ainult üks väljund. |
2 väljundit on ju.
1- see s-video laadne vidin
2-ning see tavaline antenni kaabel.
Mina ühendaks nii et veaks sellest "s-videost" kaabli projektorisse, ja tavalise antenni kaabli veaks digiboksist telekasse (NB! pärast tuleb ka see sagedus telekast ülesse otsida mida digiboks antenni kaabli kaudu edastab).
|
|
Kommentaarid: 153 loe/lisa |
   |
1 :: |
143 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mäger
HV kasutaja
|
16.12.2010 07:55:51
|
|
|
See antenni väljund on see piklik asi seal, mida on 2 tükki? Kas tuleb mõlemat kasutada? Kuidas vahetada nagu saan, kummba väljundit tahan parasjagu?
Selle korral mul seda seda remote control extender'it ikka vaja. Milline ühilduks minu digiboksiga?
|
|
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
Prayer
HV veteran

|
16.12.2010 10:58:40
|
|
|
ArturTT kirjutas: |
Ainuke jama on see, et mu AMILO digiboksil vist ainult üks väljund. |
2 väljundit on ju.
1- see s-video laadne vidin
2-ning see tavaline antenni kaabel.
Mina ühendaks nii et veaks sellest "s-videost" kaabli projektorisse, ja tavalise antenni kaabli veaks digiboksist telekasse (NB! pärast tuleb ka see sagedus telekast ülesse otsida mida digiboks antenni kaabli kaudu edastab). |
Kahtlane, see väljund laseb minu arvates lihtsalt sama signaali välja mis sellest antennikaablist sissegi tuleb, vähemalt minu kasutatud DVB-C digiboxidel on see nii.
SCART jagajatest peaks sobima Oomipoest selline ja puldi pikendustest selline (kui kaableid viitsib vedada siis ka see), ELFAst aga selline jagaja ja selline puldi pikendus. See paistis neil ka kogu sobiv tootevalik olevat.
|
|
Kommentaarid: 228 loe/lisa |
   |
199 |
|
tagasi üles |
|
 |
rex
HV Guru

|
16.12.2010 12:37:20
|
|
|
Mina ostaks ühe pruugitud Amino lisaks. Liiguvad kuskil ~400.- kandis. Ei pea pulti pidevalt teisest toast otsima ja LCD telekale või projektorile annab SCART ka siiski parema pildi kui RF väljund. Pikas perspektiivis kõvasti intelligentsem ja mugavam lahendus.
|
|
Kommentaarid: 247 loe/lisa |
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
ArturTT
HV veteran

|
16.12.2010 13:17:29
|
|
|
Prayer kirjutas: |
Kahtlane, see väljund laseb minu arvates lihtsalt sama signaali välja mis sellest antennikaablist sissegi tuleb |
Ma ei mäleta mis otstarbel, Kuid ma ühendasin jõgeval suure toa teleri ja Amino A110 digiboksi tavalise antenni kaabli abil. Nimelt kaabel on digiboxi antenni out pesas ja läheb teleka taha antenni auku, sagedus on välja otsitud kanal 0 peale (tegelt vahet pole). Ühesõnaga süsteem töötab juba ~2 aastat ilma probleemideta.
Ühesõnaga leian et tavalise antenni kaabliga saab odavalt pilti vedada ühest toast teise....
Edit:
See antenni väljund on see piklik asi seal, mida on 2 tükki? Kas tuleb mõlemat kasutada? |
Ühesõnaga meetrike kapinurgas vedelevat antenni kaablit ja katsetama
A.S. Pole sellel pildil häda midagi kui korrlik kaabel, Naguinii ei suudeta ja korralikku hd pilti edastada?
viimati muutis ArturTT 16.12.2010 13:34:16, muudetud 1 kord |
|
   |
143 |
|
tagasi üles |
|
 |
A.S.
HV Guru
|
16.12.2010 13:19:52
|
|
|
See antenni väljund on see piklik asi seal, mida on 2 tükki? Kas tuleb mõlemat kasutada? |
OUT on see, mida sinul vaja on, sellest saadab signaali välja. 38 kanali peale minumeelest saadab ja seda kanalit saab boksi seadetest ka muuta. Kvaliteet on aga "nii nagu tavaliselt", mitte selline kui tahaks.
Ise soovitaks ka pigem mõnd kasutatud boksi, probleeme kõige vähem, vajadusel saad mõlemast telerist korraga vaadata.
|
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
33 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mäger
HV kasutaja
|
16.12.2010 20:07:13
|
|
|
rex kirjutas: |
Mina ostaks ühe pruugitud Amino lisaks. Liiguvad kuskil ~400.- kandis. Ei pea pulti pidevalt teisest toast otsima ja LCD telekale või projektorile annab SCART ka siiski parema pildi kui RF väljund. Pikas perspektiivis kõvasti intelligentsem ja mugavam lahendus. |
Kui teise digiboksi ostaks juurde, siis pean ikka topelt netijuhtmed vedama? Minu loogika ütleb nii, et sellest modemist vean ühe juhtme, mis hargneks kaheks ja üks läheb ühte boksi ja teine läheb teise?
Tahaks mingi kindla süsteemi valmis mõelda, et tühja kraami kokku ei ostaks. Ei pea kõige odavam lahendus olema, lihtsalt mugav ja lihtne kasutada lõpuks.
Aga aitähh siiamani neile, kes on aidanud mõelda
Edit1: Ahjaa, telekas on mingi suvaline kinskoop ja projektor pole ka just kõige uuemate killast, isegi telekale pole viitsitud scarti külge kruvida.
Edit2: Lugedes uuesti seda postitust, kus öeldud, et see antenni otsad lasevad seda läbi, mis sisse tuleb, siis tuli üks mõte. Kuna majja tuleb ka see nö tasuta digitv (antenn üles pandud), siis kas nii oleks võimalik, et selle kaabli lükkan sinna in otsa ja out omast lasen pildi telekasse. Et siis ei pea uut digiboksi ostma selleks? Kuigi see uue ostmine suur probleem poleks ning pigem tahaks elioni oma tööle saada, sest seal rohkem kanaleid kui seal nö tasuta omas.
|
|
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
rex
HV Guru

|
17.12.2010 00:45:49
|
|
|
Kui teise digiboksi ostaks juurde, siis pean ikka topelt netijuhtmed vedama? Minu loogika ütleb nii, et sellest modemist vean ühe juhtme, mis hargneks kaheks ja üks läheb ühte boksi ja teine läheb teise? |
Ruuterist hargneks. Üks DB näiteks kolmandas, teine neljandas pesas. Elionist teine vaatajakoht lisaks tellida, keeravad DL-i 16 mega peale, seega ribalaiusega muret pole. Kus sul ruuter hetkel asub? Projektoriga toas? Üldse kuskil mujal? Erilist vahet pole, kas vead antenni- või võrgukaablit.
Edit2: Lugedes uuesti seda postitust, kus öeldud, et see antenni otsad lasevad seda läbi, mis sisse tuleb, siis tuli üks mõte. Kuna majja tuleb ka see nö tasuta digitv (antenn üles pandud), siis kas nii oleks võimalik, et selle kaabli lükkan sinna in otsa ja out omast lasen pildi telekasse. Et siis ei pea uut digiboksi ostma selleks? Kuigi see uue ostmine suur probleem poleks ning pigem tahaks elioni oma tööle saada, sest seal rohkem kanaleid kui seal nö tasuta omas. |
Elioni IPTV digiboks ei oska DVB-T signaaliga midagi muud teha kui muutmata kujul endast läbi lasta. Selle kineskoopteleka ette on siis ikkagi lisaks DVB-T digiboksi vaja.
|
|
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
ArturTT
HV veteran

|
17.12.2010 00:46:58
|
|
|
edit:ette jõuti
Kui teise digiboksi ostaks juurde, siis pean ikka topelt netijuhtmed vedama? Minu loogika ütleb nii, et sellest modemist vean ühe juhtme, mis hargneks kaheks ja üks läheb ühte boksi ja teine läheb teise? |
Ma pole küll kindel, Kuid arvatavasti pead topelt kaablid ruuterist vedama kuna elioni digiboxid on seeria numbri alusel nende serveris registreeritud. Et jamasi vähem oleks tuleks seda
arvatavasti teha...
Lisaks maksad ka teise vaatajakoha eest kuus 25 eeku lisaks...
Edit2: Lugedes uuesti seda postitust, kus öeldud, et see antenni otsad lasevad seda läbi, mis sisse tuleb, siis tuli üks mõte. Kuna majja tuleb ka see nö tasuta digitv (antenn üles pandud), siis kas nii oleks võimalik, et selle kaabli lükkan sinna in otsa ja out omast lasen pildi telekasse. Et siis ei pea uut digiboksi ostma selleks? Kuigi see uue ostmine suur probleem poleks ning pigem tahaks elioni oma tööle saada, sest seal rohkem kanaleid kui seal nö tasuta omas. |
Ei tea kas sain sust õieti aru kuid elioni digiboxi ei saa kasutada minumeelest vabade õhus levivate kanalite vastuvõtuks, selleks on teised boxid.
|
|
   |
143 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mäger
HV kasutaja
|
17.12.2010 09:18:39
|
|
|
Ruuter asub all korrusel, kuid teine dibiboks on juba kasutusel, et selline variant jääb ära. Ikkagi oleks vaja kuidagi läbi ühe digiboksi kahes erinevas pilti näha.. Tuleb kõigepealt proovida, kas see nö antenni väljund edastab pilti ka või mitte, kui edastab, siis vaja seda signaali edastajat, et saaks kanaleid teises toas ka vahetada. Pisut segane tundub veel see.
Kas elion üldse pakuks sellist digiboksi, millel on 2 väljundit, kui muudmoodi ei saa, siis peab hoopis selle muretsema.
|
|
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
tanel_k
HV vaatleja
|
17.12.2010 09:56:04
|
|
|
Võimalus switchiga kohapeal digiboxi nett kaheks jagada ja panna 2 boxi.
|
|
Kommentaarid: 16 loe/lisa |
   |
15 |
|
tagasi üles |
|
 |
A.S.
HV Guru
|
17.12.2010 16:40:09
|
|
|
kuid teine dibiboks on juba kasutusel |
Ja kaks vaatajakohta aktiveeritud? Siis ostad veel kolmanda boksi, mahub vajadusel 3 kanalit korraga läbi küll. Ja mingi switchi ostad ka, nagu eelmises postis soovitati, pole teist võrgukaablit pikalt vedada.
|
|
   |
33 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mäger
HV kasutaja
|
17.12.2010 17:12:50
|
|
|
Kaks vaatajakohta aktiveeritud küll jah. Kunagi seletati midagi, et üks digiboks istub kindlasse modemi pessa ja neid vahetada ei tohi. Aga kui nii lihtsalt teengi, et ruuterist tuleb mul ülesse üks dibiboksi juhe ja siis selle jagan kaheks switchi või millegagi ja siis peaksid töötama ka 3 digiboksi korraga?
|
|
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
A.S.
HV Guru
|
17.12.2010 18:25:58
|
|
|
Kunagi seletati midagi, et üks digiboks istub kindlasse modemi pessa ja neid vahetada ei tohi. |
See oli niiviisi paar-kolm aastat tagasi, uue softiga (Ilmselt sul ikka uuem soft? Kui pole, siis uuenda või lase Elionil seda teha, mõni minut kulub vaid.) torkad boksi suvalisse pessa. Ja switchiga peaks asja niiviisi tööle saama küll.
|
|
   |
33 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mäger
HV kasutaja
|
17.12.2010 19:44:21
|
|
|
Soft peaks küll uuem olema, vahepeal on ise uuendanud seda käima pannes. Proovin lähitulevikus ja annan teada.
|
|
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
A.S.
HV Guru
|
17.12.2010 20:29:59
|
|
|
Tegelt ma pidasin ruuteri softi silmas.
|
|
   |
33 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mäger
HV kasutaja
|
17.12.2010 22:05:29
|
|
|
Seda peaksin teada saama lihtsalt sinna infoliini helistades? Kui uus soft, siis vahet pole, millisesse pessa lükkan selle teleka juhtme ja põhimõtteliselt võin niipalju telekaid järgi lükata, kui tahan, lihtsalt hakkab pilt läägima?
|
|
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
rex
HV Guru

|
18.12.2010 17:18:43
|
|
|
Jah, uuematel saab DB MAC-i järgi IP TV-le sobivast subnetist. Softi ülemineku kohta ei oskagi öelda, kindel on, et uuematel valgetel ruuteritel (TG585; TG784) on see juba nii.
|
|
   |
226 |
|
tagasi üles |
|