12.12.2010 20:03:57
HD video editeerimise probleem
Vaja HD 1920x1080 MOV (canon) videofilmi kokkumonteerimisel pikkus kokku 13 min. ümber convertimata programmiga camtasia studio 7 tekib veateade.
Kas mälust jääb väheks?
Ok, panin juurde 2x2giga olemasolevale 2x512MB, nüüd editeerimise tarkvara jookseb! Aga selline küsimus, kas see on XP opratsioonisüsteemi omapära, et alglaadimisel näitab mälu 3,84 giga, minu arvuti all 2,75 giga? Mõtlesin kuhu ülejäänud kaovad või peabki nii olema.
Nujah, ei ole just kõige parem mõte giga mäluga HD videot edima hakata. 32bit op süsteemid üldse ei tunnista rohkem mälu kui ~4Gb kokku ja sinna sisse siis kuulub ka videokardil olev mälu, isegi kui need 2x512 klotsid välja viskad siis näidatakse sulle sama tulemust sest videokaardi mälu lisandub ka veel sellele 2x2Gb-le
pelle, xp ja 32bit süsteemid ei oska üle 4GB'ga midagi peale hakata ja pahatihti ongi max 3.xxGB kasutatav.
Kui prose on 64bit võimeline, siis lihtsalt 64bit W7 või äärmisel juhul vista peale lasta ja saad kõik 5GB kasutada.
Või nõnda, arvan et mu prose intelcore2 duo6300 oskab vast 64bit võimeliseks, siis tuleb vistale üle minna aga kas see teeb või jooksutab videoediteerimisega paremini ja tasub selleks op.süsteemi muuta.
pigem läheks juba W7 peale, kui nagunii kolima hakkad see vistast etem tublisti. mõttetu on seda 3GB rami niisama hoida, kui ta sul juba ostetud ja masinas seega mina sinu asemel võtaks küll ette ja vahetaks opsüsteemi välja.
Enne editimist võib paremasse formaati convertida. Otse kaamerast tulnud materiali pole alati kõige parem kohe monteerida. Näiteks tasuta programmiga nagu MPEG Streamclip.
Enne editimist võib paremasse formaati convertida. Otse kaamerast tulnud materiali pole alati kõige parem kohe monteerida. Näiteks tasuta programmiga nagu MPEG Streamclip.
Teisest küljest jälle iga konvertimisega läheb kvaliteeti kaduma mõnevõrra. Parim ikka algset materjali kleepida ja sellest kohe lõpp-produkt teha, ehk RTM.
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.