Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
XYZ
HV Guru

|
19.05.2010 12:58:37
|
|
|
-Koppel- kirjutas: |
XYZ, millest selline OpenOffice vastasseis? "seda sinu ekstralemmikut"
Ei väida, et üks oleks teisest parem, väidan, et nad on tüüpilise kontorikasutaja vaatevinklist võrdsed. Üks tasuline teine tasuta.
Kus on loogika vailida võrdsete toodete puhul tasuline variant?
Plussina on OpenOffice formaadid ISO standardid, seega on suurem lootus, et järgmise versiooniga formaat ei muutu.
Millised on MS Office plussid OOo ees? |
Mina kasutan mõlemat, seega vastasseisust programmile endale rääkida on lausrumalus Mis on vastukarva, see, kordan juba mitmendat korda, on vägisi pealesurumine! Kas sellest ükskord juba hakkad suutma aru saada???
Tüüpilise kontorikasutaja vaatevinklist nad pole päris võrdsed: sul on jäänud tegemata tasuta õppekursused neile tüüpilistele kasutajatele. Ja kuna tüüpiliselt veel ei piisa ühest korrast vaid vaja oleks mitu korda ja osadele lausa süvendatud kursusi, siis tulebki välja see sulle nii arusaamatu äriloogika - odavam on jätkata vana tuttavaga.
Ja lause - "Plussina on OpenOffice formaadid ISO standardid, seega on suurem lootus, et järgmise versiooniga formaat ei muutu." - on esmapilgul ilus aga tegelikult tähendab täielikku stagnatsiooni! Kas arvad tõesti, et formaate on läbi aegade lihtsalt lõbu pärast muudetud, täiendatud? Iga muudatuse taga on ikka olnud vajadus asju paremaks teha. Reeglina on üritatud seejuures võimaldada uuemal tarkvaral piiranguteta vanemat formaati lugeda, see on piisav. MS on selle suhtes ka teadaolevalt osanud mõned korrad komistada ja vana formaadi lugemine pole alati olnud veatu aga see on juba täiesti erijutt. Vigu juhtub tegelikult kõigil.
|
|
Kommentaarid: 81 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
3 :: |
12 :: |
56 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mario.
HV Guru
|
19.05.2010 13:08:42
|
|
|
Jah, Office meeldib mulle palju rohkem peale aastatepikkust OO kasutamist. Kuigi mul on viimase üle hea meel ja tasuta alternatiive peab eksisteerima, ei kaalu ta kuidagi üle 2007-2010 MS Office arengut ja mugavust.
Koppel, aga ei ole ju võrdsed.. ma tõesti ei kujuta tabelarvutust OO´s ette, kui korra MS tarkvarale käpa külge saanud. Selge see, et kui alustad OO-ga, saad asja ikka selgeks, kuid hilisema võrdlusel tuleb välja paratamatu, kus gigandil on olnud ressursse arenduse taha panna.
Kui ma nüüd õigesti tuletan, siis on riigiasutustel kohustus vastu võtta OO dokumente?
|
|
Kommentaarid: 274 loe/lisa |
   |
6 :: |
2 :: |
217 |
|
tagasi üles |
|
 |
Chaza!
Kreisi kasutaja

|
19.05.2010 15:46:32
|
|
|
MarioA. kirjutas: |
Kui ma nüüd õigesti tuletan, siis on riigiasutustel kohustus vastu võtta OO dokumente? |
Täpselt
http://www.riso.ee/wiki/Avatud-standardid#Kohustuslikud_standardid
Hiljuti tegin katse saates koolis ühe ainetöö ära, formaadiks odt ja ods. Ei tulnud mingit nurinat. (TTÜ)
Ma olen mõned korrad office 2007 ja 2010-t näinud ja need menüüd on minu jaoks väga segadusse ajavad. Võibolla lihtsalt harjumise asi. Aga senikaua on OO ja 2003.
_________________ Linux - Future
"Those Who Sacrifice Liberty For Security Deserve Neither." - Benjamin Franklin
1984 was not supposed to be instruction manual |
|
Kommentaarid: 58 loe/lisa |
   |
0 :: |
53 |
|
tagasi üles |
|
 |
asjameez
Kreisi kasutaja

|
19.05.2010 17:41:17
|
|
|
Chaza! kirjutas: |
Hiljuti tegin katse saates koolis ühe ainetöö ära, formaadiks odt ja ods. Ei tulnud mingit nurinat. (TTÜ) |
2 aasta jooksul koolis (TLÜ) ainult ODF-formaati kasutanud ja ainult ühel esitlusel oli probleeme, sest õppejõu arvutis oli MSO2003, mis ei osanud avada seda. Sai siis kiirelt ppt'na salvestatud.
|
|
Kommentaarid: 63 loe/lisa |
   |
61 |
|
tagasi üles |
|
 |
hmagi
HV kasutaja

|
24.05.2010 02:27:58
|
|
|
Eks minu arusaam ole väär, kuid pean (spetsiifilist) legaalset tarkvara (LT) kohustuslikuks ainult kasumi teenimise puhul. Ala kujundajad, arhitektid, insenerid, kontorirotid, raalikeskused (serverid) jne. Kui ma kasutan 10k EUR maksvat tarkvara paar minutit aastas, kasumita, ei näe ma oma tegevuse legaliseerimisel mõtet. Tean et kui omad ettevõtet, mis üritab rahvusvaliselt tunnustust leida, ei ole muud teed, kui kulutada iga viimanegi sent tarkvara ostmiseks. Ala netiraal koos Win7 ja MSO2007-ga, maksis kokku ~18k EEK, sest tarkvara moodustas üle kolmandiku hinnast. Võib küsida et miks ei kasuta vabavara. Vastus on lihtne. Keskmine kõrgharidusega labrirott, kes tavaliselt põeb lühinägelikkuse all, ei suuda Microsoftist kaugemale näha. Seega kui talle näidata Linuxit, vaatab ta seda kui ilmaimet. Esimeseks küsimuseks on tavaliselt: "Kus on IE".
Selleks et Eestit vabastada kallihinnalise LT orjusest on vaja alustada kesk(põhi?)koolist. Väga tore et üritatakse õpetada progemist, kuid rohkem oleks vaja õpetada vabavara kasutamist. Minu keskkooli andmeanalüüsi tunnid mõõdusid MS-i tarkvara kasutades, ja samamoodi ka tekstide kirjutamisel.
NB! Tekst võib sisaldada liialdusi, esitatud faktide kasutamine omal vastutusel.
Südaöösündroom
|
|
Kommentaarid: 24 loe/lisa |
   |
23 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
24.05.2010 10:27:34
|
|
|
hmagi kirjutas: |
Kui ma kasutan 10k EUR maksvat tarkvara paar minutit aastas, kasumita, ei näe ma oma tegevuse legaliseerimisel õtet. |
Ja mis see soft on mida sul on raudkindlalt kasutada tarvis, osta ei jõua ning alternatiiv puudub? Fotode resizemiseks ei ole tegelikult tarvis >10k maksvat photoshop'i ning MSO ei ole kodus hädavajalik kui OOo saab kenasti hakkama praktiliselt kõigega, mida kodus teha vaja on.
_________________ Teach a man to reason and he'll think for a lifetime
Common sense - so rare that it's a damn superpower
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
Kommentaarid: 106 loe/lisa |
   |
1 :: |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mario.
HV Guru
|
|
Kommentaarid: 274 loe/lisa |
   |
6 :: |
217 |
|
tagasi üles |
|
 |
sama123
HV veteran
|
05.12.2010 07:25:45
|
|
|
Kuidas suhtutakse portablesse?Buudid väliselt USB3 kõvakettalt,programmid ka kõik portable?Näiteks suur pulk või 1.8-2,5 ketas.Tuleb kontroll ja ketas tasku Arvuti rikkis ja pole seal ei ketast ega isegi M-igi....Peaks kehtima sellele,mis on arvuti sees,mitte arvutikasutaja vestitaskus.....
Huvitav millal kodukasutajaid hakatakse kiusama või tollis arvutit ülevaatama?Piraatvaraga on nagu viinaga:viina me vihkame ja sellepärast suurtes kogustes hävitamegi
HinnaVaatluses ka loomulikult piraatluse levitamine on keelatud,samas aga kui trükkida googlesse õige otsing siis ka lausloll leiab selle mida ametlkult 100 tuhandega müüakse.....muidugi väikeste eranditega (osad hiina&vene saidid)
|
|
Kommentaarid: 23 loe/lisa |
   |
22 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
05.12.2010 10:12:03
|
|
|
Suure osa piraatlust v2listaks ehk see, kui tootjafirmad ise oleks korralikud ja ei m2ngiks yle maailma ise erinevate m2ngureeglite j2rgi. Tore on yhest kyljest lugeda firma karmi litsentsipoliitikat, kus kirjas, et proge tuleb osta ja yhes masinas kasutada, kuid samas on teistpidi tore teada, kuidas seesama firma jagab tasuta oma kraami k6ikv6imalike f2nnklubide jms. kanalite kaudu tasuta jms...
Heaks n2iteks kasv6i kraam, mida MS oma f2nnklubide tasuta v6i odavamalt laiali jagab.
Postitatud mobile device
viimati muutis tahanteada 05.12.2010 10:13:45, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
DVDRW
HV Guru

|
05.12.2010 18:01:09
|
|
|
sama123 Võid ka OS ketta krüptida. Keegi koputab uksele, arvuti stepslist välja ja korras
|
|
Kommentaarid: 28 loe/lisa |
   |
27 |
|
tagasi üles |
|
 |
denis28
Aeg Maha 2n

|
05.12.2010 18:03:17
|
|
|
DVDRW, peaksid ise pärast parooli andma ju anyways
|
|
Kommentaarid: 67 loe/lisa |
   |
64 |
|
tagasi üles |
|
 |
Miki-Hiir
HV veteran
|
05.12.2010 18:42:02
|
|
|
denis28 kirjutas: |
DVDRW, peaksid ise pärast parooli andma ju anyways |
Ei pea. Miks peaks?
|
|
Kommentaarid: 46 loe/lisa |
   |
1 :: |
43 |
|
tagasi üles |
|
 |
sama123
HV veteran
|
23.12.2010 07:01:01
|
|
|
Midagi naljakat ka
Sellelt kutilt kes läpparisse lasi (õnnetused arvutitega) küsisin muuseas piramise kohta.Progesid on üle 300-ja aga mänge muidugi rohkem....ametlikke,muidugi ka,meelde tuli tulirebane,CC cleaner,faststone viever.....ja kõik.Ülejäänud puha piraatkaup.Nii elatakse eestimaal
|
|
Kommentaarid: 23 loe/lisa |
   |
22 |
|
tagasi üles |
|