Avaleht
uus teema   vasta Uudised »  Tarkvara ja arvutimängud »  BSA: Piraatlus on tõusnud märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4, 5
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
XYZ
HV Guru
XYZ

sõnum 19.05.2010 12:58:37 vasta tsitaadiga

-Koppel- kirjutas:
XYZ, millest selline OpenOffice vastasseis? "seda sinu ekstralemmikut"

Ei väida, et üks oleks teisest parem, väidan, et nad on tüüpilise kontorikasutaja vaatevinklist võrdsed. Üks tasuline teine tasuta.
Kus on loogika vailida võrdsete toodete puhul tasuline variant?

Plussina on OpenOffice formaadid ISO standardid, seega on suurem lootus, et järgmise versiooniga formaat ei muutu.
Millised on MS Office plussid OOo ees?
Mina kasutan mõlemat, seega vastasseisust programmile endale rääkida on lausrumalus icon_wink.gif Mis on vastukarva, see, kordan juba mitmendat korda, on vägisi pealesurumine! Kas sellest ükskord juba hakkad suutma aru saada???

Tüüpilise kontorikasutaja vaatevinklist nad pole päris võrdsed: sul on jäänud tegemata tasuta õppekursused neile tüüpilistele kasutajatele. Ja kuna tüüpiliselt veel ei piisa ühest korrast vaid vaja oleks mitu korda ja osadele lausa süvendatud kursusi, siis tulebki välja see sulle nii arusaamatu äriloogika - odavam on jätkata vana tuttavaga.

Ja lause - "Plussina on OpenOffice formaadid ISO standardid, seega on suurem lootus, et järgmise versiooniga formaat ei muutu." - on esmapilgul ilus aga tegelikult tähendab täielikku stagnatsiooni! Kas arvad tõesti, et formaate on läbi aegade lihtsalt lõbu pärast muudetud, täiendatud? Iga muudatuse taga on ikka olnud vajadus asju paremaks teha. Reeglina on üritatud seejuures võimaldada uuemal tarkvaral piiranguteta vanemat formaati lugeda, see on piisav. MS on selle suhtes ka teadaolevalt osanud mõned korrad komistada ja vana formaadi lugemine pole alati olnud veatu aga see on juba täiesti erijutt. Vigu juhtub tegelikult kõigil.
Kommentaarid: 81 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 12 :: 56
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Mario.
HV Guru

sõnum 19.05.2010 13:08:42 vasta tsitaadiga

Jah, Office meeldib mulle palju rohkem peale aastatepikkust OO kasutamist. Kuigi mul on viimase üle hea meel ja tasuta alternatiive peab eksisteerima, ei kaalu ta kuidagi üle 2007-2010 MS Office arengut ja mugavust.
Koppel, aga ei ole ju võrdsed.. ma tõesti ei kujuta tabelarvutust OO´s ette, kui korra MS tarkvarale käpa külge saanud. Selge see, et kui alustad OO-ga, saad asja ikka selgeks, kuid hilisema võrdlusel tuleb välja paratamatu, kus gigandil on olnud ressursse arenduse taha panna.

Kui ma nüüd õigesti tuletan, siis on riigiasutustel kohustus vastu võtta OO dokumente?
Kommentaarid: 274 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 6 :: 2 :: 217
tagasi üles
Chaza!
Kreisi kasutaja
Chaza!

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 19.05.2010 15:46:32 vasta tsitaadiga

MarioA. kirjutas:
Kui ma nüüd õigesti tuletan, siis on riigiasutustel kohustus vastu võtta OO dokumente?

Täpselt
http://www.riso.ee/wiki/Avatud-standardid#Kohustuslikud_standardid
Hiljuti tegin katse saates koolis ühe ainetöö ära, formaadiks odt ja ods. Ei tulnud mingit nurinat. icon_smile.gif thumbs_up.gif (TTÜ)

Ma olen mõned korrad office 2007 ja 2010-t näinud ja need menüüd on minu jaoks väga segadusse ajavad. Võibolla lihtsalt harjumise asi. Aga senikaua on OO ja 2003.

Kommentaarid: 58 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 53
tagasi üles
asjameez
Kreisi kasutaja
asjameez

sõnum 19.05.2010 17:41:17 vasta tsitaadiga

Chaza! kirjutas:
Hiljuti tegin katse saates koolis ühe ainetöö ära, formaadiks odt ja ods. Ei tulnud mingit nurinat. icon_smile.gif thumbs_up.gif (TTÜ)

2 aasta jooksul koolis (TLÜ) ainult ODF-formaati kasutanud ja ainult ühel esitlusel oli probleeme, sest õppejõu arvutis oli MSO2003, mis ei osanud avada seda. Sai siis kiirelt ppt'na salvestatud.
Kommentaarid: 63 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 61
tagasi üles
hmagi
HV kasutaja
hmagi

sõnum 24.05.2010 02:27:58 vasta tsitaadiga

Eks minu arusaam ole väär, kuid pean (spetsiifilist) legaalset tarkvara (LT) kohustuslikuks ainult kasumi teenimise puhul. Ala kujundajad, arhitektid, insenerid, kontorirotid, raalikeskused (serverid) jne. Kui ma kasutan 10k EUR maksvat tarkvara paar minutit aastas, kasumita, ei näe ma oma tegevuse legaliseerimisel mõtet. Tean et kui omad ettevõtet, mis üritab rahvusvaliselt tunnustust leida, ei ole muud teed, kui kulutada iga viimanegi sent tarkvara ostmiseks. Ala netiraal koos Win7 ja MSO2007-ga, maksis kokku ~18k EEK, sest tarkvara moodustas üle kolmandiku hinnast. Võib küsida et miks ei kasuta vabavara. Vastus on lihtne. Keskmine kõrgharidusega labrirott, kes tavaliselt põeb lühinägelikkuse all, ei suuda Microsoftist kaugemale näha. Seega kui talle näidata Linuxit, vaatab ta seda kui ilmaimet. Esimeseks küsimuseks on tavaliselt: "Kus on IE".

Selleks et Eestit vabastada kallihinnalise LT orjusest on vaja alustada kesk(põhi?)koolist. Väga tore et üritatakse õpetada progemist, kuid rohkem oleks vaja õpetada vabavara kasutamist. Minu keskkooli andmeanalüüsi tunnid mõõdusid MS-i tarkvara kasutades, ja samamoodi ka tekstide kirjutamisel.

NB! Tekst võib sisaldada liialdusi, esitatud faktide kasutamine omal vastutusel.

icon_biggrin.gif Südaöösündroom
Kommentaarid: 24 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 23
tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 24.05.2010 10:27:34 vasta tsitaadiga

hmagi kirjutas:
Kui ma kasutan 10k EUR maksvat tarkvara paar minutit aastas, kasumita, ei näe ma oma tegevuse legaliseerimisel õtet.
Ja mis see soft on mida sul on raudkindlalt kasutada tarvis, osta ei jõua ning alternatiiv puudub? Fotode resizemiseks ei ole tegelikult tarvis >10k maksvat photoshop'i ning MSO ei ole kodus hädavajalik kui OOo saab kenasti hakkama praktiliselt kõigega, mida kodus teha vaja on.
Kommentaarid: 106 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 86
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Mario.
HV Guru

sõnum 26.05.2010 09:37:47 vasta tsitaadiga

Kommentaarid: 274 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 6 :: 2 :: 217
tagasi üles
sama123
HV veteran

sõnum 05.12.2010 07:25:45 vasta tsitaadiga

thumbs_up.gif Kuidas suhtutakse portablesse?Buudid väliselt USB3 kõvakettalt,programmid ka kõik portable?Näiteks suur pulk või 1.8-2,5 ketas.Tuleb kontroll ja ketas tasku beer_yum.gif Arvuti rikkis ja pole seal ei ketast ega isegi M-igi....Peaks kehtima sellele,mis on arvuti sees,mitte arvutikasutaja vestitaskus.....
Huvitav millal kodukasutajaid hakatakse kiusama või tollis arvutit ülevaatama?Piraatvaraga on nagu viinaga:viina me vihkame ja sellepärast suurtes kogustes hävitamegi beer_yum.gif
HinnaVaatluses ka loomulikult piraatluse levitamine on keelatud,samas aga kui trükkida googlesse õige otsing siis ka lausloll leiab selle mida ametlkult 100 tuhandega müüakse.....muidugi väikeste eranditega (osad hiina&vene saidid)beer_yum.gif beer_yum.gif
Kommentaarid: 23 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 22
tagasi üles
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 05.12.2010 10:12:03 vasta tsitaadiga

Suure osa piraatlust v2listaks ehk see, kui tootjafirmad ise oleks korralikud ja ei m2ngiks yle maailma ise erinevate m2ngureeglite j2rgi. Tore on yhest kyljest lugeda firma karmi litsentsipoliitikat, kus kirjas, et proge tuleb osta ja yhes masinas kasutada, kuid samas on teistpidi tore teada, kuidas seesama firma jagab tasuta oma kraami k6ikv6imalike f2nnklubide jms. kanalite kaudu tasuta jms...
Heaks n2iteks kasv6i kraam, mida MS oma f2nnklubide tasuta v6i odavamalt laiali jagab.

Postitatud mobile device

viimati muutis tahanteada 05.12.2010 10:13:45, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 284 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 11 :: 211
tagasi üles
DVDRW
HV Guru
DVDRW

sõnum 05.12.2010 18:01:09 vasta tsitaadiga

sama123 Võid ka OS ketta krüptida. Keegi koputab uksele, arvuti stepslist välja ja korras thumbs_up.gif
Kommentaarid: 28 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 27
tagasi üles
denis28
Aeg Maha 2n
denis28

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 05.12.2010 18:03:17 vasta tsitaadiga

DVDRW, peaksid ise pärast parooli andma ju anyways
Kommentaarid: 67 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 64
tagasi üles
Miki-Hiir
HV veteran

sõnum 05.12.2010 18:42:02 vasta tsitaadiga

denis28 kirjutas:
DVDRW, peaksid ise pärast parooli andma ju anyways
Ei pea. Miks peaks?
Kommentaarid: 46 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 43
tagasi üles
sama123
HV veteran

sõnum 23.12.2010 07:01:01 vasta tsitaadiga

beer_yum.gif Midagi naljakat ka beer_yum.gif
Sellelt kutilt kes läpparisse lasi (õnnetused arvutitega) küsisin muuseas piramise kohta.Progesid on üle 300-ja aga mänge muidugi rohkem....ametlikke,muidugi ka,meelde tuli tulirebane,CC cleaner,faststone viever.....ja kõik.Ülejäänud puha piraatkaup.Nii elatakse eestimaal beer_yum.gif
Kommentaarid: 23 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 22
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Uudised »  Tarkvara ja arvutimängud »  BSA: Piraatlus on tõusnud mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4, 5
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.