Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
hannes74
HV vaatleja
|
04.12.2010 19:23:55
BenQ LCD monitor |
|
|
Lugu selline, et monitor andis otsad. Sai teda transporditud mõnedkümned kilomeetrid autos, teki sees. Jõudsin koju panin arvuti tööle, monitor kuidagi urises või sisises, mõne minuti pärast vaikus . Nii.. hakkasin filmi vaatama, poole tunni pärast viskas pildi mustaks .. lülitasin monitori välja ja sisse tagasi, pilt uuesti ees ja selge. Paari tunni pärast hakkas aga pilt virvendama, lülitasin välja ja sisse .. jälle korras. Peale seda lõi pildi tumedaks veel 2 korda, mis aina tihenesid .. nüüd on sedasi, et kui arvuti välja ja sisse lülitan, siis monitor näitab alguses 2 sek pilti ja lööb pildi mustaks .. monitori restart ega midagi ei aita enam. Muidu poweri tuli põleb mis näitab et vool on sees, aga pilti pole.
Võtsin monitori lahti, tolmu polnud absoluutselt, juhtmeid midagi lahti ei olnud .. silmaga vaadates kõik ok , midagi kärsanud või läbi põlenud polnud.
Lugesin siin teisi teemasid ka, kus räägiti midagi kondekatest .. et need olid paisunud vms . Ma ei kujuta ettegi millised need kondekad on ja millised need paisudes on . Kõik väiksed suuremad jubinad olid seal kõik ühesuurused, polnud mingid junni mis oleks silmnähtavalt paksuks paisunud . Ja kaitse oli ka korras.
Ei oska enam edasi mõelda ega tegutseda.
|
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
04.12.2010 19:47:35
|
|
|
Viitab hoopis sellele et kõrgepingepool / või LCD-paneeli lambid on segi, mitte toiteosa, kus need kondensaatorid asuvad.
Ühe võimalusena said tustvalguse lambid transpordil põrutada / raputada ja seetõttu on nüüd kas mõni lamp kutu või lüises ja sellega veab ka kõrgepinge-poole metsa.
Aga seda saad kontrollida nii, et et ajutiselt teine paneel asemele - näed kohe, et kas sellega on asi korras või mitte.
----------------------------------
Seda võin muidu öelda lisaks, et BenQidel on üsnagi mahasureva skeemilahendusega kõrgepingeplokid.
|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
2 :: |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
hannes74
HV vaatleja
|
04.12.2010 21:24:53
|
|
|
Oskad sa öelda kus need taustavalguse lambid asuvad ? Kui monitori lahti võtsin, siis peale toiteosa tuli lihtsalt plekksein ette. Et kuidas ma nendele lampidele ligi pääsen ? Ise olen täielik võhik, nägin esimest korda elus monitori seestpoolt. Ja see raputada/põrutada saamine ei ole ühest võimaluses vaid see on kindel, kuna monitor oli tagaistmel ja tee koju on ka suht auklik.
|
|
tagasi üles |
|
 |
korsten
HV veteran
|
04.12.2010 22:03:26
|
|
|
Kui sa võhik oled siis peaksid selle kuvari mittevõhiku juurde uurimisele viima. Ise kruvikeerajaga testides on suht tõenäoline, et seal monitoris midagi veel rohkem p.e.r.s.s.e. keerad.
_________________ Ma ei kuuluta jumalikku tõde vaid avaldan oma isiklikku subjektiivset arvamust.
God Hates Us All |
|
Kommentaarid: 62 loe/lisa |
   |
0 :: |
58 |
|
tagasi üles |
|
 |
hannes74
HV vaatleja
|
04.12.2010 22:09:36
|
|
|
Eile juba keerasin. Murdsin kaitsme küljest ära.
|
|
tagasi üles |
|
 |
korsten
HV veteran
|
04.12.2010 22:13:10
|
|
|
Siis on vast õige aeg "remont" omal käel lõpetada.
E: Lugupeetud hannes, ma ei räägi seda mitte paha pärast Odavam on vea diagnostika ja remont spetsiaalsetes remonditöökodades kui omal käel ilma eelteadmisteta katsetades. Ma saan aru, et huvitav on vaadata mis monitori sees on aga suht tõenäoliselt sa sellest vaatamisest targemaks ei saa. Internetis on pilte ja seletusi küllaga, võiksid pigem neid teadmistejanu rahuldamiseks kasutada
_________________ Ma ei kuuluta jumalikku tõde vaid avaldan oma isiklikku subjektiivset arvamust.
God Hates Us All
viimati muutis korsten 04.12.2010 22:19:23, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 62 loe/lisa |
   |
58 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
04.12.2010 22:16:21
|
|
|
Hoolega paneeli vaadates näed kahte asja:
1. Selline lai ühendus - see on siis Data-ühendus
2. Ja siis paneeli servas kas 4 üksikut või siis 2x2 pistikut - vaat need ühendavadki neid 4-ja lampi, mis paneeli sees on.
Ja asendusekraanil ühendad siis samamoodi nii lampide otsad kui ka Data-kaabli.
|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
2 :: |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
hannes74
HV vaatleja
|
04.12.2010 22:31:26
|
|
|
Korsten - Täiesti nõus sinuga.
A nüüd ma suutsin siis ilmselt selle data ühenduse koha, mis läheb toitesse, sealt ühenduskohast mingi plastiku mis seda pesas hoidis ära murda
tahanteada - Tõesti, need 2x2 pistikut olemas .. nii .. üks data ühenduse ots on toitse küljes .. ja teine on mingi pika rohelise asja küljes mis paneeli külge on kruvitud, ma ei saanud seda pikka asja paneeli küljest kätte, mingid imeväiksed kruvid .. niiet ma ei jõudnudki paneeli lammutamiseni et neid lampe näha.
Ühesõnaga on asi niikaugel et ma ei julge seda enam näppida.
Aga remonti ka ei julge viia, teadmata mis raha pärast nõuavad.
|
|
tagasi üles |
|
 |
The_Boss
HV Guru

|
05.12.2010 13:14:39
|
|
|
Location, location location, pea seda meeles. Kui ise ei taha edasi teha ning mingisse asutusse remonti ka viia, siis võiks vähemalt teada anda kaasfoorumlastele, kus asud. Muidu ei oska abi pakkuda...
_________________ Pakun sülearvutite tolmupuhastust, termopasta vahetust, emaplaatide remonti ja BIOS paroolide eemaldust. |
|
Kommentaarid: 356 loe/lisa |
   |
282 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|