praegune kellaaeg 27.06.2025 13:06:00
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
margus1000
Lõuapoolik

|
25.11.2010 11:56:47
|
|
|
Kaart, mobla, mis eilse päeva jutt see on. Selline lahendus on kõige efektiivsem juhul kui inimesele on siirdatud kiip. See on mõlemat pidi hea lahendus. Sa ise ei unusta seda kunagi maha ja need kel vaja, neile ei jää sa kahe silma vahele
_________________ God grant me the serenity to accept the things I cannot change, courage to change the things I can, and wisdom always to tell the difference. |
|
Kommentaarid: 5 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
QLIMAX
HV kasutaja

|
25.11.2010 12:15:58
|
|
|
Ho Ho kirjutas: |
QLIMAX kirjutas: |
Võin eksida, kuid Jaapanis peaks juba midagi säärast töötama kus moblas istub sul RFID kivi millega saad kõiksugu makseid teha, vist töötas ka offlines. |
Mis siis juhtub kui see kaart koju ununeb? |
Kaart? Jutt käis nagu moblasse sisse ehitatusest. Kui tihti sa mobla koju unustad? |
Vahepeal ikka juhtunud.
margus1000 kirjutas: |
Kaart, mobla, mis eilse päeva jutt see on. Selline lahendus on kõige efektiivsem juhul kui inimesele on siirdatud kiip. See on mõlemat pidi hea lahendus. Sa ise ei unusta seda kunagi maha ja need kel vaja, neile ei jää sa kahe silma vahele  |
Ja GPS kiip ka kohe, et mendid teaksid kus asud kui mingit pättust teed.
|
|
Kommentaarid: 32 loe/lisa |
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
margus1000
Lõuapoolik

|
25.11.2010 12:19:39
|
|
|
Loomulikult GPS ka. Juhul kui sul silm peal on, siis sa vast niipalju pättust ei tee ja käitud ning mõtled täpselt nii nagu ette nähtud.
_________________ God grant me the serenity to accept the things I cannot change, courage to change the things I can, and wisdom always to tell the difference. |
|
   |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
25.11.2010 12:25:35
|
|
|
Võin eksida, kuid Jaapanis peaks juba midagi säärast töötama kus moblas istub sul RFID kivi millega saad kõiksugu makseid teha, vist töötas ka offlines. |
Mis siis juhtub kui see kaart koju ununeb? |
Kaart? Jutt käis nagu moblasse sisse ehitatusest. Kui tihti sa mobla koju unustad? |
Vahepeal ikka juhtunud. |
Tihemini, kui rahakoti unustamine?
Unustamise võimalus on küll viimane asi, mille pärast muretseda. Nii kaua kuni tegu pole otseselt su külge aheldamata füüsilise objektiga siis võid kõike unustada, seda hullemini, et kaart, mobla ja rahakott on kõik laias laastus sarnase suurusega.
_________________ Teach a man to reason and he'll think for a lifetime
Common sense - so rare that it's a damn superpower
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
Kommentaarid: 106 loe/lisa |
   |
1 :: |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
25.11.2010 12:57:08
|
|
|
Väikse ääremärkusena - naha alla käiv ID-Kiip on täiesti olemas ning viimase aja katsetustega üritatakse lahendada n-ö "kauglugemise / kaugkontrolli" probleemi. Ning katsetuste käigus on jõutud selleni, et lugemine õnnestus 20 meetri pealt. Varasemad õnnestunud lugemised olid mõne meetri kauguselt.
|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
2 :: |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
-Koppel-
Kreisi kasutaja

|
25.11.2010 15:14:37
|
|
|
Kaotame sularaha ja kiip naha alla kindlasti! Ei unune kunagi maha, isik ja tema tegevused on ilusasti jälgitavad. Rohkem läbipaistvust!
|
|
Kommentaarid: 10 loe/lisa |
   |
10 |
|
tagasi üles |
|
 |
wunki
Kreisi kasutaja
|
25.11.2010 16:16:47
|
|
|
-Koppel-, +1.
Mul ei ole midagi varjata ja ei häiri, kui valitsus/politsei/pank teab mida teen.
Need samad kes ohivad, et oi kui õudne, et keegi luurab, kirjutavad raudselt oma feisbuuki, et täna on Kala juures pidu ja homme lähen Siiliga seenele.
Ja twitterisse kirjutavad, et ostid poest liitri viina ja uued kollased kummikud.
|
|
Kommentaarid: 76 loe/lisa |
   |
72 |
|
tagasi üles |
|
 |
AJ
HV Guru

|
25.11.2010 16:30:42
|
|
|
AJ kirjutas: |
AJ kirjutas: |
Sõbral hakkas sularaha kasutamise maania peal pärast seda, kui ta kutsuti "organitesse" seoses oma klassivenna tegemistega. Mu hulhas oli neil seal ta panga väljavõte kus veeti näpuga järge ja päriti teatd väljaminekute kohta. 3 tundi hiljem lasti ta tulema ja mingeid sanktsioone ei järgnenud. Pärast seda siis eelistab sõber sularaha. |
Las ma oletan, too klassivend raudselt oli sularaha peal ning kasutas su sõpra tankistina kelle kontot sai siis kasutada? Eks jah, ilge jama küll kui pätid päevavalgele tuuakse. |
Ei, organid kasutasid panga väljavõtet näitamaks, et nad teavad millega sa tegeled, millele raha kulutad ja kus ning mida ostad. Et tunnista parem ise ülesse meil on sinu kohta kõik teada. |
Et siis niisama pulli pärast uurisid tema kontot ilma et mingit põhjust oleks? Mis see sõber siis sajasse puutus? |
Klassivend elas aastaid USA-s, sõber oli praktiliselt ainuke kellega ta see aeg suhtles. Minu teada saadeti kutt USA-st välja kui illegaal aga seal võis veel midagi taga olla, sest ta sattus politseisse ja siis avastati, et tegemist illegaaliga. Pärast tagasi tulekut elas ta paar nädalat sõbra juures enne kui endale korteri leids. Sõber kutsuti kohvile ~aasta pärast klassivenna eestisse tagasi tulekut ja klassivend oli selleks ajaks juba austraalias.
_________________ Küsige mida tahate, me vastame mida tahame. |
|
Kommentaarid: 37 loe/lisa |
   |
36 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
25.11.2010 16:42:12
|
|
|
Ega politsei ilma asjata ei nuhi su arvet, iga tehtav liigutus jääb logisse maha ning tuleb asjalik põhjendus anda. Illegaalide taga ajamine peaks minu arvates olema piisav põhjus selliseks tegevuseks.
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
25.11.2010 17:36:04
|
|
|
Ega paranoia polegi niiväga selles, et kas on ID-kiip naha all ja kas ametlikud jõustrukturid kontrollivad.
Paranoilised unenäod on selles, et häkkerid häkivad ennast süsteemi arvutivõrku ja siis allutavad ID-kiipe kandvad inimesed enda võimu / käsu alla. Ehk siis Maatriks tegelikkuses.
-----------------------------------
Edit: Üks link siis kah, kus on juttu kõikvõimalikust kontrollimisest, kui ka sellest, kuidas häkkerid võivad selle kõik ka enda kasuks pöörata.
http://www.dojgov.net/Privacy%20Watch.htm
|
|
   |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
Vanaaegne
HV vaatleja
|
26.11.2010 02:00:12
|
|
|
Kui ma mõtlen, kui hädas mu ämm ja mitmed soliidses eas tuttavad on pangakaardiga ja mobiiliga, siis hakkab sularaha ärakaotamise jutu peale käsi olematut kabuuri kobama. Selliseid kohti, kus lähim pangaautomaat asub mitmekümne kilomeetri kaugusel, on Eestis rohkem, kui paljud arvata oskavad.
Jutt varimajanduse kadumisest on jamps. Asemele tekib naturaalmajandus. Näiteks - mina sulle väike teenus, sina mulle põdravorsti ja suitsusinki või mõni vastuteene. Tekib sama probleem, mis ühel tuntud humoristil paarkümmend aastat tagasi, et ei tea, kummast otsast ta nüüd suitsuvorstist Maksuametile jupi peaks lõikama. Kui naabrimees käib pühib üksiku naabrimemme korstna või teeb mõne muu hädavajaliku töö, siis naabrimemm peab 50 km kaugusele linna sõitma, et ülekanne teha. Või peab sotsiaaltöötaja iga kuu üksikutele pensionäridele kasti viina tooma, et naabritega arveldatud saaks. Igal pool pole muide ka mobiililevi ja internetti ammugi mitte, kiitku need operaatorid end, palju tahes. Ja mida teeb 80-aastane memm internetipanga või mobiilimaksega, kui pole kunagi varem sellist imelooma katsunud? Selles eas pole uute asjade omandamine enam nii imelihtne, kui 20-30 aastased arvavad. Aga eks pensinäre ja maainimesi ongi liiga palju. Ehk saab siis kasutuks muutunud ballastist kiiremini lahti ja ellujäänud kolivad lõpuks ometi kõik Tallinnasse.
Veel mõned "imelikud" mõtted:
Mina ka ei tunne vajadust enda kulutustest pangale peensusteni aru andmisest. Vaadates, kuidas minu maksuraha totrate JOKK-projektidega tuulde lastakse ja käki kokku keeranud asjapulk ametist lahkumisel "hea töö eest" megahüvitise saab, ei leia ma, et iga minu sent peaks maksu alla minema. Alustaks hea eeskuju näitamist äkki hoopis ülevaltpoolt...
See, et teema võttis üles Bigpanga nõukogu liige, on muidugi puhas juhus, eks?
Jutt, et loobume sularahast, küll siis pangad lasevad teenustasud alla... Monopolistid on alati varmad olnud kasumit kahandama, onju? Ja kartellikokkuleppeid paljastatakse meil ka, nii mis mühiseb.
Ega siis pangaonud enda pärast muretse, nad tahavad ikka meile head...
Oh seda lihtsameelsust!
viimati muutis Vanaaegne 26.11.2010 02:01:37, muudetud 1 kord |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
26.11.2010 02:01:13
|
|
|
Vanaaegne kirjutas: |
Vaadates, kuidas minu maksuraha totrate JOKK-projektidega tuulde lastakse, ei leia ma, et iga minu sent peaks maksu alla minema. |
Mis otsast sa sularaha pealt vähem makse maksad kui elektrooniliselt? Täitsa huvitaks teada. Mujal maailmas kasseerivad pangad ka iga telleri liigutuse pealt raha olenemata mida nad teevad. See, et meie omad seda ei tee on lihtsalt kohaliku konkurentsi tulemus. Mis sa arvad, kes maksab kinni selle kui pood tahab päeva jooksul saadud sularaha panka vedada rahaauto ja saatjatega?
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity"
viimati muutis Ho Ho 26.11.2010 02:03:08, muudetud 1 kord |
|
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
Vanaaegne
HV vaatleja
|
26.11.2010 02:03:00
|
|
|
Vihjeks: ma olen FIE.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
26.11.2010 02:05:22
|
|
|
Ehk siis vaadates teisi FIE'sid ja poiss+koer tüüpi firmasid ning meelevaldseid järeldusi tehes siis hiilid maksudest kõrvale nii kuis jaksad kuigi paberil kõik JOKK?
Nujah, eks siis teised kes ei viitsi jännata selliste organisatsioonide tekitamisega peavad ka sinu jaoks kõiksugu üldkasutatavad teenused kinni maksma
|
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
Vanaaegne
HV vaatleja
|
26.11.2010 02:20:42
|
|
|
Ehh. On terve rida kulutusi, mida ei saa paberil tõestada ja lisaks maksad veel makse ka, sest väljaminekutes see ei kajastu. Iga liigutuse eest ei anta tšekki aga need liigutused on hädavajalikud. Oleneb muidugi ametist. Aga see läheb juba hoopis teise foorumi teemaks kätte. Eks need, kes FIE karmi elu ja kibedat leiba maitsnud, teavad. Paljud on käega löönud ja läinud tagasi firmasid nuumama, kus kell 17.00 jääb tööriist õhku rippuma, sest töömees haihtub. Ja nädalavahetusel ei pea töö peale isegi mitte mõtlema. Milleks neid ülemusi siis peetakse...
Ah, aitab kah OT-st.
|
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
26.11.2010 06:32:35
|
|
|
Eks selles ongi Eametsa projekti viga, et ta k2ib v2lja teooria, kuid ei n2ita seda, et mis meetoditega see reaalselt to"o"le pannakse ja palju see maksma l2heb ja kas Eesti riigil nii 100-1000 aastaga hakkab niipalju raha olema, et seda l2bi viia.
Postitatud mobile device
viimati muutis tahanteada 26.11.2010 06:34:09, muudetud 1 kord |
|
   |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
SurfData
HV Guru

|
26.11.2010 12:25:38
|
|
|
Kui ma mõtlen, kui hädas mu ämm ja mitmed soliidses eas tuttavad on pangakaardiga ja mobiiliga, siis hakkab sularaha ärakaotamise jutu peale käsi olematut kabuuri kobama. Selliseid kohti, kus lähim pangaautomaat asub mitmekümne kilomeetri kaugusel, on Eestis rohkem, kui paljud arvata oskavad.
Jutt varimajanduse kadumisest on jamps. Asemele tekib naturaalmajandus. Näiteks - mina sulle väike teenus, sina mulle põdravorsti ja suitsusinki või mõni vastuteene. Tekib sama probleem, mis ühel tuntud humoristil paarkümmend aastat tagasi, et ei tea, kummast otsast ta nüüd suitsuvorstist Maksuametile jupi peaks lõikama. Kui naabrimees käib pühib üksiku naabrimemme korstna või teeb mõne muu hädavajaliku töö, siis naabrimemm peab 50 km kaugusele linna sõitma, et ülekanne teha. Või peab sotsiaaltöötaja iga kuu üksikutele pensionäridele kasti viina tooma, et naabritega arveldatud saaks. Igal pool pole muide ka mobiililevi ja internetti ammugi mitte, kiitku need operaatorid end, palju tahes. Ja mida teeb 80-aastane memm internetipanga või mobiilimaksega, kui pole kunagi varem sellist imelooma katsunud? Selles eas pole uute asjade omandamine enam nii imelihtne, kui 20-30 aastased arvavad. Aga eks pensinäre ja maainimesi ongi liiga palju. Ehk saab siis kasutuks muutunud ballastist kiiremini lahti ja ellujäänud kolivad lõpuks ometi kõik Tallinnasse.
Veel mõned "imelikud" mõtted:
Mina ka ei tunne vajadust enda kulutustest pangale peensusteni aru andmisest. Vaadates, kuidas minu maksuraha totrate JOKK-projektidega tuulde lastakse ja käki kokku keeranud asjapulk ametist lahkumisel "hea töö eest" megahüvitise saab, ei leia ma, et iga minu sent peaks maksu alla minema. Alustaks hea eeskuju näitamist äkki hoopis ülevaltpoolt...
See, et teema võttis üles Bigpanga nõukogu liige, on muidugi puhas juhus, eks?
Jutt, et loobume sularahast, küll siis pangad lasevad teenustasud alla... Monopolistid on alati varmad olnud kasumit kahandama, onju? Ja kartellikokkuleppeid paljastatakse meil ka, nii mis mühiseb.
Ega siis pangaonud enda pärast muretse, nad tahavad ikka meile head...
Oh seda lihtsameelsust! |
Sellega olen jah nõus, et kõige raskem on vanadel inimestel, kes seda tehnikat ei jaga ja ei tunne. Seetõttu sularaha kaotamine 100% ei saagi toimuda. Tegelikult tahtsin kommenteerida hoopis seda suitsuvorsti nalja. Tegu kahjuks EI OLE naljaga. Näiteks kui Sa oled talupidaja ja pakud oma töölisele/sulasele süüa - oma maal kasvatatud kartulid, porgandid, omletti oma kanade munadest, liha oma loomadelt jne, siis maksuametile pead ikkagi maksma selle pealt makse, ja veel erisoodustusmaksu ning seda kõike mingi keskmise hinna järgi, mis sest et omal need nö "tasuta" käes. Kahjuks kartulites vms maksta ei saa, pead kusagilt raha kokku kraapima.
Vaadates, kuidas minu maksuraha totrate JOKK-projektidega tuulde lastakse, ei leia ma, et iga minu sent peaks maksu alla minema. |
Mis otsast sa sularaha pealt vähem makse maksad kui elektrooniliselt? Täitsa huvitaks teada. Mujal maailmas kasseerivad pangad ka iga telleri liigutuse pealt raha olenemata mida nad teevad. See, et meie omad seda ei tee on lihtsalt kohaliku konkurentsi tulemus. Mis sa arvad, kes maksab kinni selle kui pood tahab päeva jooksul saadud sularaha panka vedada rahaauto ja saatjatega? |
Mis ajast tellerid tasu ei võta AINUKE kord kui tasu ei võeta, on siis kui OMA või enda firma arvele raha paned, muudel juhtudel on iga liigutuse eest suht suur röövimine. Tuues näiteks välispankasid, siis võiks ka ju mainida, et välispankades internetipanga ülekannetel tasud puuduvad, kaardi igakuised "hooldustasud" puuduvad, samuti pangaautomaatide ristkasutuse tasud puuduvad, meil röövitakse siin ulme summasid (lihtsalt näitena: ühispanga kaardiga hansa automaadist või vastupidi näiteks 20 000 välja võttes maksad 516.- teenustasu!!!). Ehk põmst sama palju kui välismaal suvalisest automaadist krediitkaardiga raha välja võttes!!! Raha panka vedamine on 10+x odavam kui kaardimaksed. Väikesed firmad viivad üldse sulara sissemakse automaati. Suured poed, oletame et vaja 5 miljonit vaja panka viia, palju selle turvamine siis ka maksab? Seda teenust osutab G4S ja see on kordades (kui mitte kümneid kordi) odavam kui kaardimaksete tasu, mis sellise summa puhul olenevalt lepingutest oleks umbes 75-150 000 krooni panga puhaskasumit.
|
|
Kommentaarid: 84 loe/lisa |
   |
74 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
26.11.2010 14:20:49
|
|
|
SurfData kirjutas: |
Tuues näiteks välispankasid, siis võiks ka ju mainida, et välispankades internetipanga ülekannetel tasud puuduvad, kaardi igakuised "hooldustasud" puuduvad, samuti pangaautomaatide ristkasutuse tasud puuduvad |
Sebis on mul ülekanded tasuta, ehkki jah, muud asjad on (väikse) tasuga.
Suured poed, oletame et vaja 5 miljonit vaja panka viia, palju selle turvamine siis ka maksab? Seda teenust osutab G4S ja see on kordades (kui mitte kümneid kordi) odavam kui kaardimaksete tasu, mis sellise summa puhul olenevalt lepingutest oleks umbes 75-150 000 krooni panga puhaskasumit. |
Viimati vaatasin, siis seb'ina hansa aparaadist maksis iga liigutus 6 eeku olenemata mis summaga tegu.
Transpordist rääkides, mitme mehe kui mitme tunni palk see on+kõiksugu varustuse kinni maksmine ning muud riskikulud, kindlustus jne? Jah, suht tõenäoliselto odavam, kui see 2.5% mis väidetavalt automaadist liigutades oleks kuid siiski "keegi" peab selle ju kinni plekima ning ega puhas paberi liigutamine pole ainus asi mille pealt sulaga tegeledas maksma peab. Lihtsalt hetkel keeratakse see sujuvalt hinnale otsa ning nii sulas kui kaardiga kliendid plekivad selle kinni.
|
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
Firefly
HV Guru

|
26.11.2010 14:26:49
|
|
|
Varsti hakkame kõik pudelikorkidega arveldama
|
|
Kommentaarid: 151 loe/lisa |
   |
141 |
|
tagasi üles |
|
 |
SurfData
HV Guru

|
26.11.2010 14:43:13
|
|
|
Tuues näiteks välispankasid, siis võiks ka ju mainida, et välispankades internetipanga ülekannetel tasud puuduvad, kaardi igakuised "hooldustasud" puuduvad, samuti pangaautomaatide ristkasutuse tasud puuduvad |
Sebis on mul ülekanded tasuta, ehkki jah, muud asjad on (väikse) tasuga.
|
Hansas on ka "võtme-" või "kuldklientidel" tasuta (pangasisene), aga selleks peavad nad saama ~1,5-2x eesti keskmist palka (või piisas vist ka sellest, et arvel vedeleb 500 000 krooni) ja selliseid inimesi ei ole just väga palju.
Suured poed, oletame et vaja 5 miljonit vaja panka viia, palju selle turvamine siis ka maksab? Seda teenust osutab G4S ja see on kordades (kui mitte kümneid kordi) odavam kui kaardimaksete tasu, mis sellise summa puhul olenevalt lepingutest oleks umbes 75-150 000 krooni panga puhaskasumit. |
Viimati vaatasin, siis seb'ina hansa aparaadist maksis iga liigutus 6 eeku olenemata mis summaga tegu.
Transpordist rääkides, mitme mehe kui mitme tunni palk see on+kõiksugu varustuse kinni maksmine ning muud riskikulud, kindlustus jne? Jah, suht tõenäoliselto odavam, kui see 2.5% mis väidetavalt automaadist liigutades oleks kuid siiski "keegi" peab selle ju kinni plekima ning ega puhas paberi liigutamine pole ainus asi mille pealt sulaga tegeledas maksma peab. Lihtsalt hetkel keeratakse see sujuvalt hinnale otsa ning nii sulas kui kaardiga kliendid plekivad selle kinni. |
Iga LIIGUTUS/VAATAMINE maksab, raha välja võtmine on juba palju kallim. Mõlemad suurpangad ju tõstsid 1 juulist riskasutuse väljavõtmise tasu, mis on nüüd minuteada 16.- teenustasu + 2,5% väljavõetud summast (ehk siis põmst sama mis krediitkaardiga välsimaal). Peale seda liitusid nad kampaaniaga Euro hinda ei tõsta ja ongi JOKK. Paljud kampaaniaga liitujad tõstsid just ENNE selle liitumist hinnad ära ja siis saavad uhkelt pasundada, et euro midagi ei muuda. Mis puutub transportimisse, siis nagu mainitud, seda osutab TEENUSENA firma G4S (võibolla ka mõni muu) ja pole vaja ise palgata 10 meest endale kogu aeg ümber selleks et raha panka viia. Väikefirmad saavad selle ise ka rahulikult suvalisse väiksemasse kontorisse või sularaha sissemakseautomaati viia. Praegu on pigem nii, et sulas maksjad maksavad kauba eest rohkem kui peaksid, kuna kaardiga maksjatelt saavad kauplejad vähem raha kätte, aga hindade erinevusi ei tohi poed teha (et kaardiga hind nii ja sulas naa), kuna lepingud on pankade poolt nii peale surutud, et hinnad ei tohi erineda.
|
|
   |
74 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
26.11.2010 14:55:45
|
|
|
Hansas on ka "võtme-" või "kuldklientidel" tasuta (pangasisene), aga selleks peavad nad saama ~1,5-2x eesti keskmist palka (või piisas vist ka sellest, et arvel vedeleb 500 000 krooni) ja selliseid inimesi ei ole just väga palju. |
sebis piisab, kui teed elektrooniliselt või kaardiga mingi X summa liigutusi. Endal on need tasuta olnud ajast, kui käisin veel keskkoolis ning mingit sissetulekutki polnud.
Iga LIIGUTUS/VAATAMINE maksab, raha välja võtmine on juba palju kallim. Mõlemad suurpangad ju tõstsid 1 juulist riskasutuse väljavõtmise tasu, mis on nüüd minuteada 16.- teenustasu + 2,5% väljavõetud summast (ehk siis põmst sama mis krediitkaardiga välsimaal). |
Hm, suht kindel et nägin alles paar kuud tagasi kus mu väljavõttel oli hansa masinast 1k välja võttes teenustasuks ainult 6 eeku.
Mis puutub transportimisse, siis nagu mainitud, seda osutab TEENUSENA firma G4S (võibolla ka mõni muu) ja pole vaja ise palgata 10 meest endale kogu aeg ümber selleks et raha panka viia |
Loomulikult, pidasin lihtsalt silmas kui palju tööjõu kulusid konkreetselt läheb selle transpordi ajal. Ehk siis teisisõnu kui palju see teenus täpselt maksab.[/list]
|
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
SurfData
HV Guru

|
26.11.2010 15:29:23
|
|
|
Hansas on ka "võtme-" või "kuldklientidel" tasuta (pangasisene), aga selleks peavad nad saama ~1,5-2x eesti keskmist palka (või piisas vist ka sellest, et arvel vedeleb 500 000 krooni) ja selliseid inimesi ei ole just väga palju. |
sebis piisab, kui teed elektrooniliselt või kaardiga mingi X summa liigutusi. Endal on need tasuta olnud ajast, kui käisin veel keskkoolis ning mingit sissetulekutki polnud.
Iga LIIGUTUS/VAATAMINE maksab, raha välja võtmine on juba palju kallim. Mõlemad suurpangad ju tõstsid 1 juulist riskasutuse väljavõtmise tasu, mis on nüüd minuteada 16.- teenustasu + 2,5% väljavõetud summast (ehk siis põmst sama mis krediitkaardiga välsimaal). |
Hm, suht kindel et nägin alles paar kuud tagasi kus mu väljavõttel oli hansa masinast 1k välja võttes teenustasuks ainult 6 eeku.
Mis puutub transportimisse, siis nagu mainitud, seda osutab TEENUSENA firma G4S (võibolla ka mõni muu) ja pole vaja ise palgata 10 meest endale kogu aeg ümber selleks et raha panka viia |
Loomulikult, pidasin lihtsalt silmas kui palju tööjõu kulusid konkreetselt läheb selle transpordi ajal. Ehk siis teisisõnu kui palju see teenus täpselt maksab.[/list] |
Keskkoolis jms ONGI ülekanded tasuta. Kuni 25. eluaastani k.a, on tasuta pangasisesed maksed. Saad 26, siis juba maksad iga liigutuse eest nii et vähe pole. Ühispangal jah mingite pakettidega ja maksetega variandid on ka.
Huvi pärast vaatasin ja tulebki välja et transpordi teenus on 10+x odavam kui kaardimakse:
Rahavedu kliendilt panka
Hinda mõjutavateks teguriteks on teenuse regulaarsus, teenindamise aeg, kliendipunktide arv, kliendipunkti asukoht, ühes saadetises oleva summa suurus, kontole kandmise kiirus.
Pakutava kliendilt panka teenuse baashinnaks on paberraha eest 0,2% veetavast rahasummast ja müntide eest 3,3% veetavast summast, kuid mitte vähem kui 200 EEK (12,78 EUR) ühe teenuse osutamise korra eest.
|
|
   |
74 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
26.11.2010 15:40:35
|
|
|
Keskkoolis jms ONGI ülekanded tasuta |
Tean, kuid point oli et juba tol ajal kvalifitseerusin selleks kliendiks, kellele oleks ülekanded tasuta olnud. Praegu pea 10a hiljem on mul endiselt konstantselt ülekanded tasuta olnud. Kui mälu ei peta piisas selleks kvalifitseerumiseks suurusjärgus 30-50 toimingut kuus kaardiga või netipangas.
|
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
mirko28
Aeg maha 1p

|
26.11.2010 19:18:45
|
|
|
Sularaha peale saab ilmselt Antraks'i batsille raputada ja seetõttu parem oleks vähendada selliseid edasi-kande vahendeid.
|
|
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
sirius4k
HV veteran

|
26.11.2010 21:31:57
|
|
|
Me loobume iga päevaga vaikselt Eestist.. Mis see sularaha kaotamine ikka ära ei ole
|
|
Kommentaarid: 56 loe/lisa |
   |
55 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|