Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Flacko
Joonistusmaniakk!

|
24.11.2010 18:29:45
Soov proovida teha ise Ipadi sarnast tabletit. |
|
|
Vabandan muidugi ette ära et ma sutsuke võhik nende alal ja vabandan kui loll idee tundub. Kuid vaadates kuidas maailmasse tuleb üha uusi ja uusi selliseid tablet stiilis asjandusi, siis kargas mulle pähe üks idee. Teate poodites on müügil need mingid digitaalsed raamid kus pildi topid sisse ja pilt jookseb.
Mul nagu olnud ammu soov omada endale digitaaljoonistuslauda, noh sellist et saab otse ekraanile joonistada ja siis wifist HVsse üles panna või mujale.Kuna Ipadid ja muud on väga kallis siis kas keegi saaks ütelda KAS on võimalik ise midagi leiutada kokku? Näiteks ostes mingi odava aga suure pildiraami selle asjanduse, muuta ekraan ära et oleks touch screen ja kesta sisse panna mingi emaplaat millel näiteks android või mai tea mis muu asi sees ja siis teha selline enda joonistuslaud. Tavaliselt Ipadide ja muudel igast paska veel juures mida tglt vaja ei läheks, noh nett võiks olla et HVs saaks kolada ja võimalusel pilte üles laadida kui oletame olen HV peol ja saab teha kohe valmis pilte on the go. Või vanaema juures või teab kus.
On selline asi ÜLDSE võimalik ja kui on siis kui raske see on ja palju läheks üldse sihuke asi maksma? Muidugi nendel pildiraamidel on mõned asjad olemas nagu näiteks kaardilugeja, see on hea asi kui vaja juurde mälu saada. Mul sõber TmEE kes oskab tinutada ja modida jne. Et mõtlesin enne järeöe küsida et kas üldse saab sedsa teha, pärast ostan vidinad valmis ja tuleb välja et ei saag ja siis raha raisus.
Kui juba need tite omad on olemas et ostad poest mingi odava tahvli kus magneti asjadel joonistad pildi ja liuguriga kustutad jne, siis miks see asi peaks raske olema. Emaplaati ei saa 100% ise valmistada eks? Noh ise valid prose ja rajad jne?
_________________ Flacko, the nutty weasel who loves blue cheese, Blyth's Reed Warblers, Thrush Nightingales and Devin Townsend!
viimati muutis Flacko 24.11.2010 18:30:46, muudetud 1 kord |
|
tagasi üles |
|
 |
Braien
HV Guru

|
24.11.2010 18:31:42
|
|
|
On võimalik, aga ma pakun, et väga keeruline ja aeganõudev, kõige mõttekam oleks läpakabaasil teha ma arvan
Ehk läpakal ekraan maha koos hingede ja asjadega, uus touch screen ekraan paigaldada klaviatuuri asemele nt.
_________________ Has anyone really been far even as decided to use even go want to do look more like? |
|
tagasi üles |
|
 |
Flacko
Joonistusmaniakk!

|
24.11.2010 18:32:20
|
|
|
Sa mõtled et võtan läpaka monitori ja siis rebin muud asjad otsast ja aretan monitorist mingi asja kokku? Monitor sobib ka sest see on peenike
_________________ Flacko, the nutty weasel who loves blue cheese, Blyth's Reed Warblers, Thrush Nightingales and Devin Townsend! |
|
tagasi üles |
|
 |
The_Boss
HV Guru

|
24.11.2010 19:23:20
|
|
|
Lisad läpparile puutetundliku kile ja kasutad sellist läpparit, millel ekraan läheb ~180 kraadise nurga alla, siis mugavam kasutada... Kõik funktsioonid olemas ja saab ka muudeks asjadeks kasutada. Ja on ka müügil neid miniläppareid, millel kohe puutetundlikkus olemas...
_________________ Pakun sülearvutite tolmupuhastust, termopasta vahetust, emaplaatide remonti ja BIOS paroolide eemaldust. |
|
tagasi üles |
|
 |
Braien
HV Guru

|
24.11.2010 20:59:25
|
|
|
Pigem mõtlesin, et alumine osa alles jätta.
_________________ Has anyone really been far even as decided to use even go want to do look more like? |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
24.11.2010 21:07:04
|
|
|
The_Boss kirjutas: |
Lisad läpparile puutetundliku kile |
Kuidas on selliste kilede tundlikuse-täpsusega lood? Kui mälu ei peta siis ta praeguse a5 suuruses wacomil on 4kx4k punkti seal väisel alal, lisaks veel ka survetundlikkus kuigi seda Flacko ei kasuta reaalselt ära (veel?)
_________________ Teach a man to reason and he'll think for a lifetime
Common sense - so rare that it's a damn superpower
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
tagasi üles |
|
 |
Mario.
HV Guru
|
24.11.2010 21:16:14
Re: Soov proovida teha ise Ipadi sarnast tabletit. |
|
|
tsitaat: |
Vabandan muidugi ette ära et ma sutsuke võhik nende alal ja vabandan kui loll idee tundub. Kuid vaadates kuidas maailmasse tuleb üha uusi ja uusi selliseid tablet stiilis asjandusi, siis kargas mulle pähe üks idee. |
.. et osta üks adekvaatne Wacom tablet, mis on spetisaalselt joonistamiseks mõeldud, mitte hakata leiutama pooletoobist seadet, mis ei tee üht ega teist.
tsitaat: |
Mul nagu olnud ammu soov omada endale digitaaljoonistuslauda, noh sellist et saab otse ekraanile joonistada ja siis wifist HVsse üles panna või mujale.Kuna Ipadid ja muud on väga kallis siis kas keegi saaks ütelda KAS on võimalik ise midagi leiutada kokku? Näiteks ostes mingi odava aga suure pildiraami selle asjanduse, muuta ekraan ära et oleks touch screen ja kesta sisse panna mingi emaplaat millel näiteks android või mai tea mis muu asi sees ja siis teha selline enda joonistuslaud. Tavaliselt Ipadide ja muudel igast paska veel juures mida tglt vaja ei läheks, noh nett võiks olla et HVs saaks kolada ja võimalusel pilte üles laadida kui oletame olen HV peol ja saab teha kohe valmis pilte on the go. Või vanaema juures või teab kus. |
Kindlasti, kuid kas midagi arvestatavat ka kokku saab, ma kahtlen.
Äärmisel juhul HP viimane tablet mudel, mis spetsiaalselt joonistamiseks mõeldud.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Flacko
Joonistusmaniakk!

|
24.11.2010 21:43:23
|
|
|
Mul ON wacom tablet olemas, aga seda kasutan kodus olles aga ma mõtlesin just portatiivset eset.
Kunagi ammu sian ma mingi Trust joonistuslaua, sealt ei saa midagi kasutada?
http://www.trust.com/products/product.aspx?artnr=12579
Seda ei kasuta ma näiteks üldse, sealt ei saa midagi võtta, kasvõi selle touch screeni kile.
EDIT: Üks idee tuli veel. Et nagu läpakas, kuid klaviatuuri ja nuppude asemel oleks näiteks kogu ulatuses joonistusalus, teed ekraani lati ja joonistad otse sinna laua peale, vaadates läpaka ekraani.
_________________ Flacko, the nutty weasel who loves blue cheese, Blyth's Reed Warblers, Thrush Nightingales and Devin Townsend!
viimati muutis Flacko 24.11.2010 21:48:45, muudetud 1 kord |
|
tagasi üles |
|
 |
Mario.
HV Guru
|
24.11.2010 21:45:30
|
|
|
Ei tööta need päris nii, nagu tavaline takistuslik kile.
|
|
tagasi üles |
|
 |
TmEE
HV vaatleja

|
24.11.2010 21:47:18
|
|
|
Tabletid nagu see Trust või Wacom toimivad üldse teisel põhimõttel niiet sealt midagi võtta küll pole...
Läpakas kohandada ümber oleks kõige odavam lahendus, aga puutetundliku kile et. osas on probleeme täpsusega. Eks täpsemaid variante ole, kuid kindlasti üsna kallid. Pole uurinud mis pakutakse praegu, ei oska eriti täpsemalt midagi öelda.
_________________ http://www.tmeeco.eu |
|
tagasi üles |
|
 |
Adebisi
Kreisi kasutaja
|
24.11.2010 21:52:43
|
|
|
Googelda cintiq diy
|
|
tagasi üles |
|
 |
Flacko
Joonistusmaniakk!

|
24.11.2010 21:53:11
|
|
|
MarioA. kirjutas: |
Ei tööta need päris nii, nagu tavaline takistuslik kile. |
Mis sa selle all mõtled? Sellel Trustil on ju ka puutetundlik osa. Sellel a mäletan oli jama ainult see et pliiatsit pidi õhus hoidma et joonisada aga äkki on võimalik seda muuta kuidagi. Sealt ei saa seda hardware küljest võtta, see osa kus puudutad?
Ärge palun pahandage, ma püüan asjadest aru saada. Ma pole eriti tehnika alal nii hea, sellepärast küsingi et aru saada.
Adebisi kirjutas: |
Googelda cintiq diy |
Wow väga huvitav asi, seal isegi How To olemas. Väga väga nice.
viimati muutis Flacko 24.11.2010 21:56:10, muudetud 2 korda |
|
tagasi üles |
|
 |
Mario.
HV Guru
|
24.11.2010 21:54:46
|
|
|
Ei ole see nii lihtne.
Üldiselt on parim lahendus viimane HP Tablet (ma mudelit ei viitsi sirvida). Ausalt, Flacko, pole mõtet end vaevat.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
24.11.2010 21:56:33
|
|
|
Nats msnis rääkides sai selgeks, et peaeesmärk pole mitte otse ekraanile "joonistada" vaid lihtsalt portable joonistuslaua-arvuti combo. Ehk siis selline variant sobiks samuti, kus lihtsalt harilikul läpakal on klaveri asemele on pandud joonistuslaud. Selle teostamine on vähemalt teoorias pisut reaalsem kuigi võib probleeme olla sellega, kuidas joonistuslaua sisu sinna klaveri asemele mahutada nii, et see läpakas ikka veel ka kokku mahuks murda
_________________ Teach a man to reason and he'll think for a lifetime
Common sense - so rare that it's a damn superpower
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
tagasi üles |
|
 |
Flacko
Joonistusmaniakk!

|
24.11.2010 21:57:48
|
|
|
Sa mõtled see umm... misasi see nüüd oligi.... Slash??
Aga mis sellest arvate?
https://www.hinnavaatlus.ee/products/Arvutiriistvara/S%C3%BClearvutid/142146/
Oeh, muidugi oleks ülifun ise uurida ja leiutada midagi kokku, õpiks nii mõndagi mis kuidas käib.
_________________ Flacko, the nutty weasel who loves blue cheese, Blyth's Reed Warblers, Thrush Nightingales and Devin Townsend! |
|
tagasi üles |
|
 |
TmEE
HV vaatleja

|
24.11.2010 22:02:11
|
|
|
teed kolmekordse võileiva - läpaka alus, tablet, läpaka ekraan. Hinged vaja ümber ehitada ja voila ^^
_________________ http://www.tmeeco.eu |
|
tagasi üles |
|
 |
waux
HV Guru

|
24.11.2010 22:10:18
|
|
|
ibm x41 tablet on see, mida otsid.
E: tegelt mitte, seal ei saa nii hästi joone tugevusega mängida.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Flacko
Joonistusmaniakk!

|
24.11.2010 22:13:07
|
|
|
Ma eriti jooni ei vajutagi kui joonistan. Mul teeb flash lihtsalt selliseid eripaksuses jooni. Pole kordagi kasutanud seda survet et teha pakse või peeneid jooni.
|
tagasi üles |
|
 |
TmEE
HV vaatleja

|
|
tagasi üles |
|
 |
kpihus
Kreisi kasutaja

|
24.11.2010 22:19:20
|
|
|
Hiinamaal tehakse neid "ipad like" asju suhteliselt kilo hinnaga, android pannakse ka peale. Osta ja naudi
|
|
tagasi üles |
|
 |
Flacko
Joonistusmaniakk!

|
24.11.2010 22:23:14
|
|
|
Aga seda eestis ei võeta ära kuna neil vb pole CEd? Seda sutsu kardan. Vahepeal käis uudis küll läbi et kuskil koreas või mis koht see oligi, tehti ipadi asjandus. Aga kas sellist Eestisse lubatakse, ma ei tea.
Meelde tuli veel asi nimega HaiPad:
http://www.youtube.com/watch?v=IJXlFcAaSIk
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
24.11.2010 23:51:50
|
|
|
Ma ei tea seda küll eriti soovitada, aga HP TM2 seeria tabletid (s.o mitte "puhas tablet", vaid 180° pööratava ekraaniga notebook) polevat nii nirud kui neile eelnenud versioonid tx ja tx2. TM2 on küll puudu optiline draiv, expresscard pesa ja vist nipet-näpet veel, aga see-eest on Wacom digitizer ja jaburalt pikk tööaeg akude pealt (kui tx ja tx2-ga võrrelda).
Ühesõnaga on ta mõeldud rohkem kaasas kandmiseks ja täienduseks olemasolevale lauaarvutile, kui lauaarvuti asendajaks. Nagu ma aru saan, ongi Flackol just midagi sellist tarvis?
http://www.youtube.com/watch?v=gAOCXu8CZfY
mingi pikem arutlus
videod
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
e.k spikker: muhk on kumer, lohk on nõgus. |
|
tagasi üles |
|
 |
Flacko
Joonistusmaniakk!

|
24.11.2010 23:52:43
|
|
|
Aga mõnda sellist isendit pole mis jääks 3-5k kanti? või pole nii odavatest mingit kasu?
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
25.11.2010 00:08:07
|
|
|
Ma kardan, et Wacomi digitizer TM2 tableti hinna sees on üksi juba 3-5 kilo. Selle hinna puhul jäävad siiski valikusse ainult need hiinakad tõenäoliselt.
Arvestades sinu andekust (ja ma ei liialda siin mitte üks raas!) - ehk oskab keegi soovitada, kuidas endale asutuste ja ettevõtete seast sponsorit leida? Oled üritanud Kalevile või mõnele teisele suuremale ettevõttele oma tööde näidiseid saata? Neile oleks see 13 tonni üsna kommiraha...
Mulle küll meeldiks mõnel šokolaaditahvli ümbrisel Flacko joonistusi näha
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
e.k spikker: muhk on kumer, lohk on nõgus.
viimati muutis Dogbert 25.11.2010 00:13:37, muudetud 1 kord |
|
tagasi üles |
|
 |
The_Boss
HV Guru

|
25.11.2010 00:11:16
|
|
|
Selle poole võiks tõesti püüelda.
Kommiraha Kalevile Hästi öeldud
_________________ Pakun sülearvutite tolmupuhastust, termopasta vahetust, emaplaatide remonti ja BIOS paroolide eemaldust. |
|
tagasi üles |
|
 |
|