Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
käits
Kreisi kasutaja

|
24.11.2010 14:15:50
|
|
|
Sults kirjutas: |
Seda ma ju kirjutasin, et "SK vaikib põhjustest".
Naljakas, kuid minu serverite (mis ei paku tasulisi teenuseid) maas oleku kohta oskan ma alati nimetada põhjuse. |
Ja kas sa siis ka kõigile sellest kuulutad?
Pole mitte ühtegi ratsionaalset põhjendust miks SK peaks detailselt laiale avalikusele selgitama mis oli rikke põhjuseks!
Aga vingujatele ja vabamüürlastele annab see kindlasti mõneks nädalaks jälle kõneainet
|
|
Kommentaarid: 48 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
2 :: |
1 :: |
38 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sults
HV veteran
|
24.11.2010 16:43:25
|
|
|
Lepingulistele klientidele ju ikka peaks teatama.
|
|
Kommentaarid: 38 loe/lisa |
   |
0 :: |
35 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru

|
24.11.2010 16:48:03
|
|
|
Lepingulistele klientidele ju ikka peaks teatama. |
Kas peab? St kas sa pead olema kursis tehniliste detailidega teenusepakkuja võrgus? Sellega, kuidas nad enda infra probleeme lahendavad?
|
|
Kommentaarid: 181 loe/lisa |
   |
145 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sults
HV veteran
|
24.11.2010 19:23:29
|
|
|
Paljude teiste infosüsteemide jaoks sedavõrd kriitilise teenuse puhul peaks klientide teavitamine probleemidest ja nende põhjustest olema elementaarne, kui soovitakse mingisuguski usaldust säilitada.
Alles 8. novembril oli Sertifitseerimiskeskusel probleeme Mobiil-ID-ga. Siis tagantjärele kliente esinenud probleemist teavitati, kuid jäeti samuti mainimata probleemi põhjus. Hiljutisest probleemist olen kuulnud vaid meedia vahendusel. Ei jäta sellest ID-kaardi kõrvalärist just head muljet.
viimati muutis Sults 24.11.2010 19:28:50, muudetud 1 kord |
|
   |
35 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
24.11.2010 19:28:01
|
|
|
Kui paljusid inimesi üldse huvitab süvadetailne probleemi lahtikirjutamine? Olen üsnagi kindel, et kui sa nendelt otse küsid et nad asja lahti seletaks siis nad seda ka teevad.
_________________ Teach a man to reason and he'll think for a lifetime
Common sense - so rare that it's a damn superpower
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
Kommentaarid: 106 loe/lisa |
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
softis
HV Guru

|
24.11.2010 21:41:26
|
|
|
Mind küll kliendina väga ei huvi probleemi süviti lahkamine. Kui ma tean juba, et mingi serveri jama on, siis piisab. Mida seal nii väga lahata? Et ise probleemi lahendamisele kaasa aidata? Või oled lihtsalt paranoiline?
_________________ www.FunBox.ee - kvaliteetsed õhupallid, värvikad kostüümid ja kõik muu vajalik meeldejääva peo korraldamiseks! |
|
Kommentaarid: 21 loe/lisa |
   |
21 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sults
HV veteran
|
25.11.2010 21:24:54
|
|
|
Selliste ettenägematute ja põhjenduseta probleemide esinemine näitab lihtsalt, et teenus ei ole kasutuseks kõlblik. Igal hetkel võib tabada seda mingi müstiline häire, mida SK seletada ei oska.
Järelikult on mõistlik neid teenuseid mitte kasutada.
|
|
   |
35 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
25.11.2010 22:17:43
|
|
|
bullshit
Iga viimane kui üks asi võib probleemidega olla. Too uudis kirjutati umbkaudu pool tundi peale jamasid, sellise ajaga on võimalik väga vähe probleeme diagnoosida ja parandada.
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
käits
Kreisi kasutaja

|
25.11.2010 23:08:46
|
|
|
Selliste ettenägematute ja põhjenduseta probleemide esinemine näitab lihtsalt, et teenus ei ole kasutuseks kõlblik. Igal hetkel võib tabada seda mingi müstiline häire, mida SK seletada ei oska.
Järelikult on mõistlik neid teenuseid mitte kasutada. |
demagoogia!
|
|
   |
38 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sults
HV veteran
|
26.11.2010 03:02:03
|
|
|
Ei ole ka hiljem mingit selgitust tulnud.
|
|
   |
35 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
26.11.2010 03:47:33
|
|
|
On keegi küsinud neilt selgitust?
|
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sults
HV veteran
|
26.11.2010 08:11:08
|
|
|
Selgitust on küsinud ajakirjanikud.
Mina pean teenuse osutamise heaks tavaks seda, et kui teenuses on katkestus, siis teavitab teenuse osutaja ISE kliente katkestuse põhjusest.
Kui mingite suvateenuste (juuksur jms) puhul on veel üsna väheoluline, kuidas teenuse osutaja klientidesse suhtub ja oma teenuse katkestustest teatab, siis riikliku dokumendi toimimiseks vajaliku infrastruktuuri katkestuse puhul on lihtsalt mökitamine või üldse teavitamata jätmine päris sobimatu.
|
|
   |
35 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
26.11.2010 14:26:03
|
|
|
Selgitust on küsinud ajakirjanikud. |
Kindel? Asi oli uudistes sel päval kui see toimus, kui päev-paar hiljem reaalne põhjus teada saadi kas siis ka midaig räägiti?
|
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
26.11.2010 14:44:46
|
|
|
Sults, põhimõtteliselt sa tulid kohe pärast seda vahejuhtumit siia, et lihtsalt vinguda? Sest nagu ma aru saan, siis SK-ga pole sa sel teemal üldse suhelnud?
|
|
Kommentaarid: 732 loe/lisa |
   |
553 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sults
HV veteran
|
27.11.2010 02:41:09
|
|
|
ID-kaardi fänboid on ikka kahtlaselt tundlikud. Kirjutasin ju algul lihtsakt viite uudisele ja lisasin pulli pärast repliigi SK kohta.
|
|
   |
35 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
27.11.2010 02:53:43
|
|
|
Ning id-kaardi vastased on pehmelt öeldes paranoikud
|
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
elukaz
HV Guru

|
27.11.2010 03:36:14
|
|
|
Ho Ho kirjutas: |
Ning id-kaardi vastased on pehmelt öeldes paranoikud  |
Sama võiks öelda pooldajate kohta. See on nagu pime usk mida peab iga hinna eest kaitsma ja kui ongi mingeid probleeme siis so what? Niikaua kui ma ei saa minna suvalisse netikohvikusse ja seal 24/7 kaarti sees hoida ja sealsamas pinne ka sisse taguda ilma et mingeid turvariske sellega kaasnes siis ma ei pea seda süsteemi usaldama. ID kaart ei nõua selle omaniku vaba tahet või isegi füüsilist kohalolekut et anda "täie teadlikkuse juures" allkiri ükskõik millele. Ja kuidagi pole võimalik tõestada et ei, mina pole seda allkirja andnud. Ehk muidugi tore ja mugav asi, aga siiski, tänan, ei.
_________________ Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale. |
|
Kommentaarid: 188 loe/lisa |
   |
3 :: |
152 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
27.11.2010 03:42:23
|
|
|
Ma ei ütle, et tuleb usaldada kõike mida räägitakse kuid võiks ikka veidike mõistusega võtta enne kui hakata virisema uudise kohta, mis tuli välja loetud minutite jooksul
elukaz kirjutas: |
ID kaart ei nõua selle omaniku vaba tahet või isegi füüsilist kohalolekut et anda "täie teadlikkuse juures" allkiri ükskõik millele. |
Arvad, et harilik pastakaga antav allkiri on mingist otsast turvalisem?
|
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
elukaz
HV Guru

|
27.11.2010 03:53:29
|
|
|
Sõltub mis vaatenurgast vaadata. Seda et konkreetne inimene allkirja oma käega andnud on, saab pastaka puhul päris suure tõenäosusega kindlaks teha kui pole just tegu ühe ristiga nagu viimasel ajal kombeks. Käekirja analüüs, vajutustugevus, selle saab kõik paberilt välja lugeda.
ID kaardi puhul on seda kindlaks teha võimatu.
|
   |
152 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
27.11.2010 04:00:03
|
|
|
Tindiga antud allkiri on umbes sama turvaline kui kasutada salasõnaks "password".
|
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
elukaz
HV Guru

|
27.11.2010 04:13:25
|
|
|
Kui ikka täies pikkuses nime välja kirjutad siis nii hull see asi ka ei ole.
Tegelt on point selles et kui kuskil on mingi leping millega sa nõus ei ole siis saad selle originaali välja nõuda ja vaidlustada sellel oleva allkirja ehtsuse. Kasvõi kohtus kõrgeimate instantsideni. Digiallkirjaga lihtsalt puudub pretsedent ja Eesti seaduste ja kohtutega on JOKK.
|
   |
152 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
27.11.2010 04:28:28
|
|
|
Digiallkirja võltsimiseks on siiski tarvis veidi rohkemat, kui lihtsalt osavat kopeerijat. Ühtlasi ei tööta Eesti kohtud pretsedentide põhiselt
|
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
käits
Kreisi kasutaja

|
27.11.2010 09:53:01
|
|
|
See, et ID kaardil on probleeme nii funktsionaalsuses ning kasutusmugavuses on ilmselge. Aga lihtsalt niisama ilma tausta ja protsesse teadmata ei tasu ID softi arendajat siunata. Kas olete näiteks kursis, et mõnedki vead on tingitud kaardi kiipidest endast? Mille üle SK'l kontroll absoluutselt puudub! Ning kas keegi on huvi tundnud hankedokumentide vastu, et mida paluti SK'l teha?
Minu arvamus on lihtsalt, et softiarendajaid ei tasu süüdistada ja laimata kinnisilmi.. mõistlik oleks enne ikka taustajõududega tutvuda ning seejärel enda arvamus kujundada!
|
|
   |
38 |
|
tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
27.11.2010 22:32:05
|
|
|
ID-kaardi fänboid on ikka kahtlaselt tundlikud. Kirjutasin ju algul lihtsakt viite uudisele ja lisasin pulli pärast repliigi SK kohta. |
Ma ei nimetaks end fänboiks. Pean selle saasta tarkvaraga erinevates masinates iganädalaselt maadlema. Pigem oli mu postitus sinu mõttetule vingumisele suunatud. Kui sind avaldatud pressiteate info ei rahulda, siis mis takistab sul endal lähemalt asja uurida? Telefon ja e-posti aadress on ju kodulehel olemas.
|
|
Kommentaarid: 732 loe/lisa |
   |
553 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sults
HV veteran
|
28.11.2010 02:56:25
|
|
|
Betamax, ilmselt tabasid märki, sest minu eesmärk oli tõesti viidata siin ID-kaardi kohta käivale negatiivsele uudisele. HinnaVaatluse enda moderaatorid kipuvad minu mulje kohaselt vältima ID-kaardi kohta käivate negatiivsete uudiste kajastamist, üritades mingil põhjusel sellest "saastast" luua positiivset kuvandit.
Naljakas on see, et ID-kaardi fänboid, kes paranoiliselt pankade koodikaarte ja paberile antud tavaallkirja ebaturvaliseks peavad, teisi paranoilisteks sõimavad.
Naljakas on see, et need, kes vingumist ei kannata, ise viitsivad nii pikalt nende lemmiku kohta negatiivse uudise viite avaldanud isiku kallal vinguda.
Ah, laske aga samas vaimus edasi!
|
|
   |
35 |
|
tagasi üles |