praegune kellaaeg 17.06.2025 18:01:45
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
tahanteada
Lõuapoolik

|
14.11.2010 23:25:44
|
|
|
Traf: No ei osta ükski proff muusik ega proff-kontserdikorraldaja iga aasta uut kaablit, vaid kohe ostetakse Profi vahendeid müüvast firmast kaabel, mis kestab näiteks 10 aastat ning seda ka kõikvõimalikes kriitilistes tingimustes.
Kui Sul on välitingimustes vaja vedada pidevalt edasi-tagasi sadu meetreid / või ka kilomeetreid kaableid, siis ei pea sellistes tingimustes vastu mingi odavake kaabel. Ja kui vead odava kaabli, siis peab sul kogu aeg kaablitehnik, koos testri ja parandusvahenditega, käepärast olema - kes muudkui mingeid kaableid mõõtma ja testima ning vahetama peab.
|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
2 :: |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
Traf
Kreisi kasutaja
|
15.11.2010 10:01:45
|
|
|
tahanteada, sa tõesti arvad, et kontserdikorraldaja veab sadu meetreid kaablit hinnaga paarkümmend tuhat krooni meeter?
Välitingimusteks mõeldud kaabel on oluliselt teine teema juba. 33 000 USD "audiofiili" kaabel ei pea vastu kriitilistes tingimustes 10 aastat.
|
|
Kommentaarid: 49 loe/lisa |
   |
0 :: |
48 |
|
tagasi üles |
|
 |
vladimir
HV kasutaja

|
15.11.2010 12:48:12
|
|
|
Traf kirjutas: |
vladimir kirjutas: |
Mis puutub kaablite erinevusse, siis nad on erinevad ja mööteriistad seda ka näitavad - iseasi kas need erinevused (a la 1,2 pF vs. 1,5 pF mahtuvust) kuuldavad on (eriti signaalikaablite puhul, kui just üle 3 meetri pikkuseid juppe ei kasuta). Olen kuulnud/kuulanud 6000.- kölarikaableid körvuti 200-kroonistega - mingit mäekörgust vahet nüüd küll ei ole. Samas (riietun aegsasti tulekindlasse röivasse) vöib aga toitepistiku ümberkeeramine pesas üllatavalt kuuldav olla (olin ka ise selle suhtes skeptiline, kuni järgi proovisime töökaaslastega) - söltub muidugi seadmest, selle toiteploki ja maja elektrisüsteemi iseärasustest, eelköige maanduse olemasolust/puudumisest. Nt. maandatud elektrisüsteemis maandatud korpusega CD-mängija (CD-mängijate/DAC-ide puhul on see iseäranis kuuldav, vöimendite puhul vähem) pistiku ümberpööramisel tekkivast vahest sai ka mu naissoost mitte-audiofiilist (kuulas siiani läpakakrappidest) söber aru... http://forum.audiogon.com/cgi-bin/fr.pl?fcabl&1145825519&openusid&zzJeffjarvis&4&5#Jeffjarvis |
Mõõdetavad, mitte kuuldavad. |
Just seda silmas pidasingi
tsitaat: |
Ja rääkides maandusest, siis pole vist vahet, kas on tegu 50 eeguse eurokaabliga (millel standardist lähtuvalt maandus olemas) või 50 000kr imekaabliga, mis sama asja teeb. |
Suure töenäosusega, jah. Kuid point on tegelikult selles, et trafo indutseerib/lekitab metallkorpusesse pisut voolu. Ja maandus ning null saavad kuskil (kaugel) ikka kokku. Ja pistikut valesti pesasse torgates vöib korpusesse testriga täiesti möödetav potentsiaal tekkida, mis anomaaliaid pöhjustab. Kasvöi mürasid. [Anekdootliku körvalepöikena - mu teises töökohas laboris on üks pistikupesa, kuhu juhtme valet pidi sisse torkamise tagajärjel majas kaitsmed välja löövad.]
Kui kuskil keegi räägib, kuidas mõne komponendi roppkalli vastu välja vahetamine heli hoopis paremini kõlama paneb, siis tõenäoliselt on tegu lihtsalt sellega, et see inimene tahab, et heli paremini kõlaks ja kujutab endale asju ette. Kui ta suudab pimetestis eristada eelneva ja uue ja öelda, et uus kõlab paremini, siis võib sellel jutul tõepõhja all olla. Tihtipeale aga selliseid teste ei tehta. Häbi ju avastada, et tegelikult kuuldavat erinevust ei ole. |
Tösi. Kui just vahetus ei ole stiilis "500.- DVD-mängija vs. 20000.- CD-mängija" või "500.- kölar vs. 50000.- kölar".
|
|
Kommentaarid: 8 loe/lisa |
   |
1 :: |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
Priido
Kreisi kasutaja

|
15.11.2010 15:59:43
|
|
|
Minge kuulake kuskil korralikku helitehnika komplekti ja pange mõni hea klassikaline pala peale, siis tulge tagasi ja rääkige edasi, et audiofiili tehnika on täpselt sama mis odava otsa saast, ainult et kallima hinnaga.
Ja peale selle võiks ehk lõpetada mingi random crapi linkimisega, mis kuskil suvalises poes maksab hirmpalju, lihtsalt lugejatele jääb siin ehk mulje, et audiofiili kaup ongi 30k kaabel ainult, mida ta tegelikult ei ole. Ükski helist lugupidav inimene ei lähe sul ostma asju hinna järgi vaid teeb seda oma kõrva järgi. Kui sobiv asi juhtub aga maksma nii palju nagu siinsed kõlarid näiteks siis pole ju midagi teha, rahulolu maksab.
Kõrvad on ju erinevad ja tooted on erinevad. Üks mängija kõlab ühtemoodi, teine teistmoodi, sama kõlaritega, sama kaablitega.
Vahel maksab asi mis Sinu kõrvale meeldib 200 eeku, vahel 200 tuhat eeku. Ja uskuge mind, see inimene kes ostab endale tõesti asjad, mida ta kuuleb ja mis talle meeldivad, on palju õnnelikum ja targem kui need inimesed, kes teda taga mõnitavad mingitel olematutel põhjustel.
Ärge olge nii hinnas kinni. Hind ei ole elu paljudele inimestele. Väär on öelda asja kohta, mis maksab rohkem kui me endale lubada võime, et ta on sitt sellepärast et ta on nii kallis. See võrdub samaga kui keegi ütleb et see asi on sitt, sest see on nii odav. Tegelikult teame me ju kõik, et toode on väärt täpselt nii palju, nagu selle eest oldakse valmis maksma. Head tooded võib müüa nii odavalt kui kallilt, sama võib teha halva tootega. Loeb ikkagi see, mida Sa ostad, mitte see kui kallilt Sa selle ostad.
Mõni paneb endale unelmate komplekti kokku: kõlarid 200k. vinüülikas, 7k. võimendi 2k. Ei ole nii, et kõik peavad kõige kallimad tooted olema. Mõni proovib läbi 10 kaablit enne kui omale selle õige leiab, kas see kaabel siis maksab 30k või 30 eeku, sel pole enam vahet kui sa nii palju aega oled investeerinud.
|
|
Kommentaarid: 17 loe/lisa |
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
15.11.2010 17:32:14
|
|
|
Priido: Vaata - see Sinu viimane lõik kehtib kodukasutaja kohta, kes kodus veab oma 5-10 meetrit kaablit ja rohkem seda enam ei torgi seda.
Kuid profikaabel pole mitte üksnes "heaolu helikvaliteet" , vaid see kannatab ka tuhandeid kordi kokku- ja lahtikerimist, väntsutamist, külma, niisket, sooja välistemperatuure. Teatud tüübid kannatavad ka kasvõi autoga üle sõitmist - ilma et kaabliga midagi juhtuks.
Sama jutt veel lisaks - et kui odavkaabli takistus on a 0,5-1 oomi ja Su kõlar on 4 oomi, siis mitu % helitugevusest Sa selles kaablis kaotad.
---------------------------------------------------------
Igatahes olen ma seda aastakümnete jooksul piisavalt näinud, kus kõikvõimalike asutuse juhid või kontserdikorraldajad juukseid katkuvad justnimelt sellepärast, et kusagil on mingi "mõni meeter, suvalisest poest ostetud odav-kaablit" ja seesama kaabel keerab kogu ürituse toimumise segi.
Ning praktiliselt kunagi ei ahhetata selle pärast, et tehnika oleks liialt odav, vaid justnimelt odavad kaablid ja veel kord odavad kaablid oma katkemistega, oma oksüdeerumistega, oma muutuvate takistuste ja mahtuvustega...
|
|
   |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
ihvike
HV Guru
|
15.11.2010 17:49:31
|
|
|
Kui keegi ostab helilistele omadustele viidates mingisuguse toote, mille helilised omadused on objektiivselt samad (või kehvemad) kui 10 või 100 korda odavamal tootel, siis on ikkagi pisut keeruline teda targaks nimetada. Õnnelik on ta täpselt senikaua, kuni ta sellest fenomenist teadlikuks saab. Heal juhul on ta järgmine kord targem, kehvemal juhul hakkab ajama totaalset pseudoteaduse jama, et oma ostuotsust põhjendada.
Selle teema kõlarid on aga väga tõenäoliselt ülivõrdes head. Meelsasti kuulaks isegi. Kui neid ostetakse, siis on ka hind õige.
Aga oleks ilus, kui vähem täielikku jama müügiargumendina kasutataks.
No näiteks väljavõte estelon.com lehelt: "A “minimalist design” 2nd order crossover is used mainly for the natural sound such a design affords. All component parts used are of the highest quality and were chosen through extensive listening tests based on subjective musicality - Mii Teflon hybrid capacitors and inductors, Kubala-Sosna internal wiring. Often, seemingly minor changes greatly affected the final sound! Such attention to detail is readily apparent upon first hearing - the result - a totally coherent signal path, a claim proved out based from extensive A/B listening. Blablablablablabla.... Ma olen nõus panema pea panti, et Alfred Vassilkov isiklikult ei tee korralikus pimetestis vahet, kas tema kõlarite sees on mingi maagiline Kubala-Sosna või Oomipoest ostetud suvaline 10 kr/m kaablijupp.
|
|
Kommentaarid: 12 loe/lisa |
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
Metsjeesus
HV Guru

|
15.11.2010 18:53:00
|
|
|
Radiotehnika jm kõllidel vahetatakse sisekaabeldus ümber korralikuma, uue, vastu sel põhjusel, et "helipilt muutub paremaks ja madalamat otsa tuleb juurde".
Võibolla ei tee vahet, aga tegu on ikkagi oma ala spetsialistiga. Ta ei lähe kohe ja ei rahuldu teadmisega, et perfektses süsteemis, kus miski pole enam juhuse hooleks jäetud, on mingi 8 eegune junn muude tippvõrdes komponentide kõrval.
Vähemalt ei targuta keegi, et paberkoonus ja kevlarkoonus on sama heliga...
_________________ Füsioteraapia alane hindamine & nõu ¤ treeningfilosoofia & toitumine ¤ kaela- ja õlavöötme lihaspingete leevendamine |
|
Kommentaarid: 108 loe/lisa |
   |
94 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
15.11.2010 18:53:47
|
|
|
Ma olen nõus panema pea panti, et Alfred Vassilkov isiklikult ei tee korralikus pimetestis vahet, kas tema kõlarite sees on mingi maagiline Kubala-Sosna või Oomipoest ostetud suvaline 10 kr/m kaablijupp.
|
_________________ Hinnavaatlus.ee - leia parim hind!
HV valuutakalkulaator |
|
Kommentaarid: 465 loe/lisa |
   |
12 :: |
7 :: |
358 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
15.11.2010 21:22:26
|
|
|
Väike OT: Kuulan praegu mõningaid maailma kuulsamaid Rockisauruseid ja olen 200% kindel, et mitte üks neist ei kasuta ei 2-20 ega 200 kroonise meetrihinnaga mikrofoni- ega kõlarikaableid. Nende poolt kasutatavad kaablid tulevad eritellimusena otse tehastest ja hinnaga, mis on vähemalt a 10-100x kallim, kui kõige kallim poekaabel.
Aga milleks - lihtsalt selleks, et kui maailmaturneesid teha, siis ei peaks pead murdma mingi kaabli probleemi tõttu. Ühtlasi teatakse, et iga kõik kaablid on ükshaaval kontrollitud ja vastavad 100% vajalikele nõudmistele.
|
|
   |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
korsten
HV veteran
|
15.11.2010 21:54:55
|
|
|
Metsjeesus kirjutas: |
80 disainkõlarid on vägevad, see on solvang.
Antud kõlarid on täitsa muhedad ja kahtlemata hea heliga. Mulle istub see tahapoole kitsenev kastitüüp, omalgi sellised. |
Estelon XA kõlarid juba esimese eestlase kodus?
tahanteada kirjutas: |
Priido: Vaata - see Sinu viimane lõik kehtib kodukasutaja kohta, kes kodus veab oma 5-10 meetrit kaablit ja rohkem seda enam ei torgi seda.
Kuid profikaabel pole mitte üksnes "heaolu helikvaliteet" , vaid see kannatab ka tuhandeid kordi kokku- ja lahtikerimist, väntsutamist, külma, niisket, sooja välistemperatuure. Teatud tüübid kannatavad ka kasvõi autoga üle sõitmist - ilma et kaabliga midagi juhtuks.
Sama jutt veel lisaks - et kui odavkaabli takistus on a 0,5-1 oomi ja Su kõlar on 4 oomi, siis mitu % helitugevusest Sa selles kaablis kaotad.
---------------------------------------------------------
Igatahes olen ma seda aastakümnete jooksul piisavalt näinud, kus kõikvõimalike asutuse juhid või kontserdikorraldajad juukseid katkuvad justnimelt sellepärast, et kusagil on mingi "mõni meeter, suvalisest poest ostetud odav-kaablit" ja seesama kaabel keerab kogu ürituse toimumise segi.
Ning praktiliselt kunagi ei ahhetata selle pärast, et tehnika oleks liialt odav, vaid justnimelt odavad kaablid ja veel kord odavad kaablid oma katkemistega, oma oksüdeerumistega, oma muutuvate takistuste ja mahtuvustega... |
Seda 1 oomise takistusega kaablit tahaks kohe oma ihusilmaga näha
_________________ Ma ei kuuluta jumalikku tõde vaid avaldan oma isiklikku subjektiivset arvamust.
God Hates Us All |
|
Kommentaarid: 62 loe/lisa |
   |
58 |
|
tagasi üles |
|
 |
Syncmahv
HV Guru

|
15.11.2010 22:29:27
|
|
|
korsten, peaksid rohkem vist viimast poolt lugema. "Mulle istub see tahapoole kitsenev kastitüüp, omalgi sellised."
|
|
Kommentaarid: 108 loe/lisa |
   |
102 |
|
tagasi üles |
|
 |
NightStriker
HV veteran
|
15.11.2010 22:58:14
|
|
|
Väike OT: Kuulan praegu mõningaid maailma kuulsamaid Rockisauruseid ja olen 200% kindel, et mitte üks neist ei kasuta ei 2-20 ega 200 kroonise meetrihinnaga mikrofoni- ega kõlarikaableid. Nende poolt kasutatavad kaablid tulevad eritellimusena otse tehastest ja hinnaga, mis on vähemalt a 10-100x kallim, kui kõige kallim poekaabel.
Aga milleks - lihtsalt selleks, et kui maailmaturneesid teha, siis ei peaks pead murdma mingi kaabli probleemi tõttu. Ühtlasi teatakse, et iga kõik kaablid on ükshaaval kontrollitud ja vastavad 100% vajalikele nõudmistele. |
Igasugune eritellimus otse tehasest läheb kordades kallimaks, kui poest masstoodet osta. See ei tähenda sugugi, et masstoodang oma olemuselt kordades kehvema kvaliteediga on. Mul endal on säärastest erilistest tellimustest pehmelt öeldes kõrini. Pidurdavad normaalse tootmise kulgu, nõuavad kordades rohkem paberimäärimist ja mingi suvalise jorsiga Lihtensteinis suhtlemist. Ütleme nii, et enamus säärastest 10-100 korda kallimatest hindadest pannakse peene vihjena- mõtle järgmine kord kaks korda järele, kas tõesti ei ole lihtsam poodi minna ja võtta see jupp, mida ma olen juba 500 000 tükki valmis vorpinud. Ainus element, mis ennast selliste eritellimuste juures ära tasub on reklaam. Sa saad oma kodulehel letti lüüa fakti, et sa oled tootnud sellele ja sellel kuulsusele eritellimusel.
_________________ Allverelaev sukeldub määramata ajaks... |
|
Kommentaarid: 65 loe/lisa |
   |
63 |
|
tagasi üles |
|
 |
Smith
HV veteran

|
16.11.2010 00:15:07
|
|
|
Aga milleks - lihtsalt selleks, et kui maailmaturneesid teha, siis ei peaks pead murdma mingi kaabli probleemi tõttu. Ühtlasi teatakse, et iga kõik kaablid on ükshaaval kontrollitud ja vastavad 100% vajalikele nõudmistele. |
Mulle pakuvad huvi hoopis mõningate maailma kuulsamate Rockisauruste kitarrikeeled. Ehk tead ka neist huvitavaid lugusid pajatada?
_________________ Only the Central Computer knows the truth |
|
Kommentaarid: 158 loe/lisa |
   |
145 |
|
tagasi üles |
|
 |
DonNiger
HV Guru

|
16.11.2010 01:58:55
|
|
|
Läks laadaks ära....
_________________ Müüa EOS 50D |
|
Kommentaarid: 142 loe/lisa |
   |
116 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|