Avaleht
uus teema   See teema on lukus, sa ei saa siin muuta postitusi või vastata teemale! Uudised »  Pressiteated »  Eesti firma kõlarid võitsid prestiižika innovatsiooniauhinna märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Smith
HV veteran
Smith

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 12.11.2010 16:36:39 vasta tsitaadiga

trebla kirjutas:
Need tooted on klientidele, kes soovivad parimat ja nagu eelpool teemas viidatud, nende jaoks pole vahet, kas toode maksab 14 kUSD või 40 kUSD.

Helitehnika on tõesti turg, kus lolle saab lüpsta praktiliselt piiramatult.

vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Tanel
HV Guru
Tanel

sõnum 12.11.2010 16:41:07 vasta tsitaadiga

ihvike kirjutas:
Peab siiski tunnistama, et selline audiofiilidele suunatud subjektiise mulliga vürtsitatud (kõlar on instrument ja meie materjalid ja filtrid on jube head, aga miks, seda me ei räägi ja ühtegi mõõtmistulemust peale täiesti suvalise sagedusvahemiku ei näita...) müügitaktika ei tekita minus erilist vaimustust.

Sa arvad, et need kõlarid valiti parimate sekka vaid paberil olevate näitajate alusel? icon_smile.gif
Et eksperdid ja hindajad neid kõlareid ei kuulanudki? doh.gif icon_biggrin.gif
Küll ka mõõtmistulemused tulevad, kui sõltumatud ajakirjad neid testida saavad icon_cool.gif

tagasi üles
Tanel
HV Guru
Tanel

sõnum 12.11.2010 16:41:46 vasta tsitaadiga

Smith kirjutas:
trebla kirjutas:
Need tooted on klientidele, kes soovivad parimat ja nagu eelpool teemas viidatud, nende jaoks pole vahet, kas toode maksab 14 kUSD või 40 kUSD.

Ai need viinamarjad on ikka väga hapud icon_cool.gif

tagasi üles
strohher
HV veteran
strohher

sõnum 12.11.2010 16:46:02 vasta tsitaadiga

Huvitav, kas ma oma integreeritud helikaardiga suudan need puruks lasta eusa_think.gif
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Smith
HV veteran
Smith

sõnum 12.11.2010 16:49:13 vasta tsitaadiga

Tanel kirjutas:

Jah ma hirmasti tahan endale sellist kraami. icon_lol.gif

Esimene ettejuhtuv näide: http://avondaleaudio.com/store/#ecwid:category=464257&mode=product&product=1621211

Tanel
HV Guru
Tanel

sõnum 12.11.2010 16:52:33 vasta tsitaadiga

Smith kirjutas:
Tanel kirjutas:

Sa vist ei tea, mida väljend hapud viinamarjad tähendab.

tagasi üles
Traf
Kreisi kasutaja

sõnum 12.11.2010 16:55:54 vasta tsitaadiga

Smith kirjutas:

Esimene ettejuhtuv näide: http://avondaleaudio.com/store/#ecwid:category=464257&mode=product&product=1621211

Veel häid näiteid:

33 000 USD kõlarikaabel: http://www.hifi-products.com/Transparent,Cable/Opus,MM2,Speaker,Cable,cable,1035916212FC55E7,PicFront.html
485 USD volüüminupp: http://web.archive.org/web/20070830091736/http://www.referenceaudiomods.com/Merchant2/merchant.mvc?Screen=PROD&Product_Code=NOB_C37_C icon_lol.gif
Kommentaarid: 49 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 48
tagasi üles
Priido
Kreisi kasutaja
Priido

sõnum 12.11.2010 17:49:27 vasta tsitaadiga

Ja inimesed kellele need tooted on suunatud vaatavad samamoodi Sinu peale, et hea mees ostab 10k eest videokaardi kui videokaardi saab ka 500 eest. Küll neid arvutifiile annab ikka lõpmatult lüpsta, mõlemad videod ju 512 MB icon_rolleyes.gif
Ferrari ja Opel ka suht samad asjad ju. Mõlemil 4 ratast üldjuhul ja mootor ja sõita saab, vaat Opel vahest mugavamgi veel aga küll neid autofiile annab ikka lüpsta, lõpmatuseni. Igatahes Petsi 500 eekused Defenderid teevad rohkem tümpsu kui 40k USD maksvad isendid, järelikuld Defenderid paremad. Kuulake ka ennast, mida te suust välja ajate siin.
Sarkasm
Kommentaarid: 17 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 13
tagasi üles
Traf
Kreisi kasutaja

sõnum 12.11.2010 17:58:12 vasta tsitaadiga

Priido, keegi ei väitnud, et 500 eegused Defenderid on paremad, kui 40k USD kõlarid. Küsimus on siiski võrdlemises. Videokaarte, autosid, kõlareid kõiki annab võrrelda.

Kõlarikaablid on üks suur BS, millega lollidelt raha ära võtta. Ja 485USD "vibratsioone vähendav" puidust volüüminupp? Tule taevas appi, kui sa arvad, et see kuidagi helile mõjub.
Vaata veel seda: kivikesed, mida autotehnika külge kleepida. 39-159USD kivike, olenevalt suurusest.

tagasi üles
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 12.11.2010 18:41:09 vasta tsitaadiga

Traf: Eksid väheke - kõlarikaabel mängib olulist rolli küll. Kui teed selle kehvadest materjalidest, siis tekivad oksüdeerumised, takistuste muutmised, lisaks sellele on igal kaablil olemas tema mahtuvus jms. mis kõik võivad teatud hetkel helipilti mõjutama hakata.

Kui ei usu - võta erinevad kaablid ja tee neile spetsaalsete, kalibreeritud-testitud mõõteseadmetega mõõtmised ja siis pane saadud tulemid / karakteristikud kõrvuti, siis näed millised neetult suured erinevused olemas võivad olla.
---------------------------------------------
PS: See jutt siis korraliku profikaabli kohta, mitte odavakese - millele kallis hinnasilt peale kleebitud.
Kommentaarid: 284 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 11 :: 211
tagasi üles
Traf
Kreisi kasutaja

sõnum 12.11.2010 18:50:20 vasta tsitaadiga

tahanteada kirjutas:

Kui ei usu - võta erinevad kaablid ja tee neile spetsaalsete, kalibreeritud-testitud mõõteseadmetega mõõtmised ja siis pane saadud tulemid / karakteristikud kõrvuti, siis näed millised neetult suured erinevused olemas võivad olla.
---------------------------------------------
PS: See jutt siis korraliku profikaabli kohta, mitte odavakese - millele kallis hinnasilt peale kleebitud.

Ma ei teadnudki, et muusikat kuulatakse karakteristikut vaadates.

Siin on link ühele ABX testile: http://www.matrixhifi.com/ENG_contenedor_ppec.htm

Huvitav lugemine.
tagasi üles
vladimir
HV kasutaja
vladimir

sõnum 12.11.2010 20:33:06 vasta tsitaadiga

Traf kirjutas:
Vaata veel seda: kivikesed, mida autotehnika külge kleepida. 39-159USD [b]kivike, olenevalt suurusest.

Mina sain aru nii, et Machinadynamica on huumorileht, mis audiofoole ja audioesoteerikat pilab icon_rolleyes.gif

Mis puutub kaablite erinevusse, siis nad on erinevad ja mööteriistad seda ka näitavad - iseasi kas need erinevused (a la 1,2 pF vs. 1,5 pF mahtuvust) kuuldavad on (eriti signaalikaablite puhul, kui just üle 3 meetri pikkuseid juppe ei kasuta). Olen kuulnud/kuulanud 6000.- kölarikaableid körvuti 200-kroonistega - mingit mäekörgust vahet nüüd küll ei ole. Samas (riietun aegsasti tulekindlasse röivasse) vöib aga toitepistiku ümberkeeramine pesas üllatavalt kuuldav olla (olin ka ise selle suhtes skeptiline, kuni järgi proovisime töökaaslastega) - söltub muidugi seadmest, selle toiteploki ja maja elektrisüsteemi iseärasustest, eelköige maanduse olemasolust/puudumisest. Nt. maandatud elektrisüsteemis maandatud korpusega CD-mängija (CD-mängijate/DAC-ide puhul on see iseäranis kuuldav, vöimendite puhul vähem) pistiku ümberpööramisel tekkivast vahest sai ka mu naissoost mitte-audiofiilist (kuulas siiani läpakakrappidest) söber aru... http://forum.audiogon.com/cgi-bin/fr.pl?fcabl&1145825519&openusid&zzJeffjarvis&4&5#Jeffjarvis
Kommentaarid: 8 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 7
tagasi üles
marcor1
HV veteran
marcor1

sõnum 12.11.2010 21:25:25 vasta tsitaadiga

Mitmetuhande kroonistest toitekaablitest, saan aru, kuniks need on nö. Rolexi kella ideega tehtud - väärismetallid + filigraanne käsitöö.
Aga kui keegi hakkab väitma,et nö Roleks näitab palju õigemat ja paremat aega siis muutub teema jamaks.
Hi-End helitehnika ongi sageli seinast seina - kes müüb keskpärast kraami, riietatuna kulda ja elevandiluusse ning kes väga hea toote, katab kulla ja elevandiluuga, et teatud hinnaklassis olla "tõsiseltvõetav".

Antud kõlarite puhul - laest võetud numbrite põhjal - pakun, et materjalikulu on ~100k. Arvestame et neid müüakse väga vähe - nende loetud paaride peale, tuleb jagada promokulu (300kg skulptuuriga, pole mitte odav hi-fi messe mööda rallida) tippspetsialisti aastapalk koos kulude ja riigimaksudega ... nii kummaline kui see ka pole ... oletades et mees nägi tõesti aasta selle kallal vaeva ... on 500k päris paras summa icon_idea.gif .

tagasi üles
elukaz
HV Guru
elukaz

sõnum 12.11.2010 21:47:39 vasta tsitaadiga

dataq kirjutas:
Filtrid olid ikka hullud jurakad mis kastis sees, vabalt oma 10kg kogu kaalust.
Mul tekib kohe küsimus selle peale et miks suured filtrid kui tri-amping peaks parema tulemuse andma? Et oleks lihtsam koduvõimu järgi ühendada?
Traf
Kreisi kasutaja

sõnum 12.11.2010 22:17:56 vasta tsitaadiga

vladimir kirjutas:

Mina sain aru nii, et Machinadynamica on huumorileht, mis audiofoole ja audioesoteerikat pilab icon_rolleyes.gif

Aga ometi on inimesi ja "audiofiilide" lehekülgi, mis seda täie tõsidusega võtavad. Pilada ta võib, aga turg on sellisele libakaubale olemas. Selle pealt teenivad kõik need, kes müüvad "kõrgekvaliteedilisi" digitaalkaableid ja toitekaableid, mis imeväel muusika paremaks muudavad. Reaalselt kuuldavast erinevusest on asi kaugel, aga kui asja eest on kosmiliselt makstud, kuidas ta siis paremini ei kõla!

vladimir kirjutas:

Mis puutub kaablite erinevusse, siis nad on erinevad ja mööteriistad seda ka näitavad - iseasi kas need erinevused (a la 1,2 pF vs. 1,5 pF mahtuvust) kuuldavad on (eriti signaalikaablite puhul, kui just üle 3 meetri pikkuseid juppe ei kasuta). Olen kuulnud/kuulanud 6000.- kölarikaableid körvuti 200-kroonistega - mingit mäekörgust vahet nüüd küll ei ole. Samas (riietun aegsasti tulekindlasse röivasse) vöib aga toitepistiku ümberkeeramine pesas üllatavalt kuuldav olla (olin ka ise selle suhtes skeptiline, kuni järgi proovisime töökaaslastega) - söltub muidugi seadmest, selle toiteploki ja maja elektrisüsteemi iseärasustest, eelköige maanduse olemasolust/puudumisest. Nt. maandatud elektrisüsteemis maandatud korpusega CD-mängija (CD-mängijate/DAC-ide puhul on see iseäranis kuuldav, vöimendite puhul vähem) pistiku ümberpööramisel tekkivast vahest sai ka mu naissoost mitte-audiofiilist (kuulas siiani läpakakrappidest) söber aru... http://forum.audiogon.com/cgi-bin/fr.pl?fcabl&1145825519&openusid&zzJeffjarvis&4&5#Jeffjarvis

Mõõdetavad, mitte kuuldavad. Ja rääkides maandusest, siis pole vist vahet, kas on tegu 50 eeguse eurokaabliga (millel standardist lähtuvalt maandus olemas) või 50 000kr imekaabliga, mis sama asja teeb.
Kui kuskil keegi räägib, kuidas mõne komponendi roppkalli vastu välja vahetamine heli hoopis paremini kõlama paneb, siis tõenäoliselt on tegu lihtsalt sellega, et see inimene tahab, et heli paremini kõlaks ja kujutab endale asju ette. Kui ta suudab pimetestis eristada eelneva ja uue ja öelda, et uus kõlab paremini, siis võib sellel jutul tõepõhja all olla. Tihtipeale aga selliseid teste ei tehta. Häbi ju avastada, et tegelikult kuuldavat erinevust ei ole.
tagasi üles
Metsjeesus
HV Guru
Metsjeesus

sõnum 12.11.2010 22:36:15 vasta tsitaadiga

Smith kirjutas:
trebla kirjutas:

Ilmselgelt, muidu Yamaha, Pioneeri, Samsungi jm kaubad ainult seisaks Elektroonikas, OnOffis jm. Nende odavama otsa (ehk poe) kraam on pesueht 'ilus' kast.

pinkman
Kreisi kasutaja

sõnum 12.11.2010 22:56:00 vasta tsitaadiga

Smith kirjutas:
Tanel kirjutas:

Väga korralik voolujuhe-et sellest aru saada peab natuke veel arenema-eks ju.
Kommentaarid: 35 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 3 :: 28
tagasi üles
Priido
Kreisi kasutaja
Priido

sõnum 13.11.2010 15:56:42 vasta tsitaadiga

Helile mõjub rohkem asju kui tavakõrvaga inimene arvab. Oleneb ka, mis muusikat kuulata. Ei pea end mingiks kõvaks audiofiililks, aga vahet teen küll kõrvaga helil kas mul mängib odavate/isetehtud kaablite taga või on tegu mõne korralikuma kraamiga. Kui mul on mingi odava otsa võimendi ja mängija siis mul loomulikult ei tee vahet milline mu helinupp välja näeb või kas mul on vasest kaablid või kullast, sest helis on igast muud jura mis kõrva segab. Kui aga võtta mõni korralik vinüülimängija, korralik võimendi ja töödelda välja sobiv ruum ja kõlarid siis on väga lihtne kõrvaga vahet teha erinevatel kaablitel ja väga väikestel detailidel. Kui kõrv on hea siis isegi 5cm läbimõõduga metallkuul kuskil kõlaritega smas toas muudab heli mis kõrva jõuab, rääkimata veel kaablitest ja nuppudest ja muust jurast.
Turg on tõsi väike sellistele toodetele ja leidub ka tooteid mille üle võib end pooleks naerda, aga pole see mitte kuidagi erinev teistest valdkondadest ja kohe mitte kuidagi seotud toodete hindadega. Ei ole siiski mõtet halvustada tooteid, inimesi, tegevusi, mida me ei mõista. Ärge nähke elu nii negatiivselt icon_wink.gif
Kommentaarid: 17 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 13
tagasi üles
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 13.11.2010 16:44:08 vasta tsitaadiga

Traf: Tee Rollimäng ja pane ennast näiteks mõne Profi-bändi rolli. Kumb varinat sulle meeldib, kas see kui sa iga kontsedi ajal otsid taga mingit odavat, kehva kaablit, mis "urinaid / undamisi" tekitab või omad kaableid, millega selliseid jamasid ei kaasne.

Olen ise näinud küll piisavalt, kuidas näiteks klubis juukseid katkutakse, sest kõlaritest tuleb undamine ja müra ning keegi ei tea milline odavake kaabel järjekordselt seda põhjustab. Ja siis tassitakse kohale kõikvõimalikke odavaid asendusjuhtmeid, et ehk mõni neist sobib ja uriseb-undab vähem jms.
------------------------------------------
Ja kui võtta kõlarijuhtmed, siis kuidas sulle meeldib, kui oksüdeerunud kõlarijuhtme takistus on - näiteks 0,5-1 oomi suurem kui teise kõlari juhtmel ning kõlarid on ise, ütleme 4 oomised. icon_wink.gif

Ja sama jutt käib ka maandusjuhtmete kohta. Ostes on ehk asi OK - kui on, aga aasta-paari pärast on see odav kaabel sul välitingimustes ära oksüdeerunud ja siis pole tema maandustakistus sugugi see, mida loota leiad.
Kommentaarid: 284 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 11 :: 211
tagasi üles
elukaz
HV Guru
elukaz

sõnum 13.11.2010 17:06:59 vasta tsitaadiga

Igasugu urisemised tulevad reeglina ikka valest maandusest/varjestusest.
Priido, kui suudad pimetestis kõlarikaablitel vahet teha siis retsept, aga siiski ma ei usu seda.

Traf
Kreisi kasutaja

sõnum 13.11.2010 17:31:43 vasta tsitaadiga

Priido, kui see vahet tegemine käib stiilis "ühendan paremad juhtmed järele ja siis kuulan, et oh, viis pluss", siis ei ole sa sellest võrrandist eemaldanud ennast. Uskumuse jõud on suur. Ning kui sa tõesti arvad, et helinupu välja vahetamine 500 dollarilise vastu parandab tulemust, siis kuulud sa täpselt sinna rühma, kellele seda jama müüakse. Paras kild on ka see, et pilatoodete kritiseerijad lihtsalt "ei mõista". Ärme kuula helialast haridust saanud teadureid, kes müüte kukutavad, palju ilusam on uskuda halbu vibratsioone eemaldavasse volüüminuppu ja gigahertsist heli tegevasse tweeterisse.

tahanteada, odav kaabel ei tähenda automaatselt kehva kaablit. Ja ega need "audiofiilide" maanduskaablidki välitingimusteks mõeldud pole. Kui tavakaabel nii kehv on, et aastaga ära oksüdeerub, saab järgmine aasta uue osta, mitte maksta alguses 1000 korda rohkem ja loota, et see paari aasta pärast veel töökorras on.
tagasi üles
ihvike
HV Guru

sõnum 13.11.2010 18:20:49 vasta tsitaadiga

Tanel kirjutas:
ihvike kirjutas:
Peab siiski tunnistama, et selline audiofiilidele suunatud subjektiise mulliga vürtsitatud (kõlar on instrument ja meie materjalid ja filtrid on jube head, aga miks, seda me ei räägi ja ühtegi mõõtmistulemust peale täiesti suvalise sagedusvahemiku ei näita...) müügitaktika ei tekita minus erilist vaimustust.

Sa arvad, et need kõlarid valiti parimate sekka vaid paberil olevate näitajate alusel? icon_smile.gif
Et eksperdid ja hindajad neid kõlareid ei kuulanudki? doh.gif icon_biggrin.gif
Küll ka mõõtmistulemused tulevad, kui sõltumatud ajakirjad neid testida saavad icon_cool.gif
Ma ei kirjutanud mitte midagi selle konkursi või kõlarite kohta. Ma kirjutasin ainult müügitaktika kohta nende kodulehekülje alusel.

Aga siit teemast on näha, et vaikselt hakkab juba idanema anti-ussiõli maailmavaade. Väga positiivne.
Kommentaarid: 12 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 12
tagasi üles
Tanel
HV Guru
Tanel

sõnum 14.11.2010 20:16:04 vasta tsitaadiga

tsitaat:

anti-ussiõli maailmavaade

icon_question.gif icon_biggrin.gif

tagasi üles
elukaz
HV Guru
elukaz

sõnum 14.11.2010 20:57:56 vasta tsitaadiga

Noh need igasugu sissemängitud kaablid on samasugune hitt nagu meerikamaal muistsel aal oli ussiõli või banaanimaal punane elavhõbe.
Smith
HV veteran
Smith

sõnum 14.11.2010 21:30:09 vasta tsitaadiga

Tanel kirjutas:
icon_question.gif icon_biggrin.gif

Sa vist ei tea, mida väljend ussiõli tähendab?

Wikipedia kirjutas:
Snake oil is a traditional Chinese medicine made from the Chinese Water Snake (Enhydris chinensis), which is used to treat joint pain. However, the most common usage of the phrase is as a derogatory term for quack medicine. The expression is also applied metaphorically to any product with exaggerated marketing but questionable and/or unverifiable quality or benefit.

näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   See teema on lukus, sa ei saa siin muuta postitusi või vastata teemale! Uudised »  Pressiteated »  Eesti firma kõlarid võitsid prestiižika innovatsiooniauhinna mine lehele eelmine  1, 2, 3  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.