praegune kellaaeg 17.06.2025 21:06:52
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
kännuämmelg
HV Guru

|
21.10.2010 15:02:09
|
|
|
Milleks see järjekordne kõvatamine teemal ema või tütar?
Loomulikult on fakt see, et linuxist ei saa veel niipea (kui üldse) populaarsuselt samaväärset kaupa kui windows ja seda eelkõike mitte enne, kui:
1. arvutikauplustes hakatakse müüma eelseadistatud masinaid, millele paigaldatud linux ei jookse pange, tunneb enamikke tavatarbijale mõeldud seadmeid ning toetab enamikke rakendusi
2. arvutihooldustes töötavad "remondimehed" teevad endale linuxi nii piisavalt selegeks, et ei pea lihtsate probleemide pärast mitut päeva kaevama, töö eest kõrgemat hinda küsima ning väitma, et ainuke lahendus probleemist pääsemiseks on windows.
3. kui meie koolisüsteem muutub selliseks, et väljaõpe toimub vabavaraliste vahenditega
Praegu on seis selline, et lähen poodi, ostan omale arvuti, millel windows, kasutan kuni probleemide tekkimiseni ning kolistan probleemide tekkimisel esimesse arvutipoodi ja/või tuttava juurde ning abi on olemas
Samuti korraldatakse kõikvõimalikke õppeid (nii alg/senior kui kutse) windows platvormil ning harjumus on kuradima suure jõuga. Inimene on loomult laisk ning liigutab ainult siis, kui miski hakkab laisklemist segama või soovib oma laisklemist efektiivsemaks muuta. Selle tõttu on toimunud ka evolutsioon, sest tublide töömesilatena oleksime veel siiamaani ainuraksed.
Teisalt ei saa midagi paha olla selles, et ühele ettevõttele makstakse tema tehtud töö eest. Kas summa on õiglane, on ise küsimus. Suure tõenäosusega ei saagi Microsofti tooted muutuda taskukohasemaks, kuni nad on monopoolses seisundid ning selle vältimiseks peaks turul olema võrdväärne konkurent, milleks Linux ega OSX kindlasti pole.
siit ka sooviks jõudu ja jätku nii Linuxi kasutajatele kui eelkõige arendajatele. Mina pean kahjuks veel enamiku oma asjadest ajama tasulise tarkvaraga, sest nii on kõrgemalt poolt ette nähtud ning madalamalt poolt nõutud.
|
|
Kommentaarid: 243 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
4 :: |
3 :: |
205 |
|
tagasi üles |
|
 |
marek
HV vaatleja
|
21.10.2010 15:31:06
|
|
|
DVDRW kirjutas: |
Ootan sellist linuxit, millega suudaks ilma terminali akent avamata kõiki toiminguid teha. |
Käsureata saabki kõik tehtud, administreerimine ja troubleshoot-imine neti kaudu on käsureaga lihtsalt lihtsam.
Isegi windows xp-s tuli mõni admin asi teha terminali abil. Mis on halba meetodis anda käsk arvutile otse - graafiline liides nagunii lihtsalt joonistab ekraanile nupu mille "vajutus" edastab süsteemile sama käsu. Käsurea võib ju kasutaja eest ära peita nagu macis või windowsis, või kasutaja jaoks ära keelata, aga see on lihtsalt mimikri, tarkvara suhtleb masinaga ikka käskude abil, nupud ja sliderid on lihtsalt illustratsioon.
Käsurida on arvuti "keel", graafiline liides aga viipekeel - ilma esimeseta ei oleks teist. (mh, see vist pole kõige parem võrdpilt)
Ise kasutan slackwaret ligi viis aastat probleemideta, windows jookseb ainult virtuaalmasinas. Kuna ma windowsit vihkan, siis olin ilma winni litsentsita sülearvuti leidmiseks/ostmiseks isegi nõus juurde maksma. Arusaadav, et windowsil on tugevam kodukasutajatele suunatud marketing - linuxiga äritsevatele firmadele pole ju kodukasutajatest mingit kasu.
|
|
tagasi üles |
|
 |
daddo
HV kasutaja

|
21.10.2010 15:52:38
|
|
|
tahanteada kirjutas: |
daddo: Jah - aga kas sa selle väikse asja peale ei tulnud, et iga browseri menüüs on olemas väike "nupuke" "Pärast browseri sulgemist kustuta ära kogu jama".
Seesama "nupuke" on kohe kindlasti olemas nii IE-l, FF-il, kui ka Operal. Kasutan ise kõiki neid kolme - seesama käsk on kõigile peale pandud ja pole mingeid "kümnetesse gigadesse" ulatuvat prahti.
--------------------------------
Niipalju ehk lisaks see, et juurde on masinasse installitud ka SpyBot ning see suudab juba koheselt maha tappa tuhanded kahjulikud või kahtlased "prahid", mida muidu TEMP-kataloogi laetaks.
Väike install ja sellest piisab, et masin oleks veel paremini kaistud ja et ma ei peaks lisaks jamama mingi koodi kirjutamisega ja käskude pähetuupimisega. |
Kas sa arvad, et ma seda ei tea, isegi kui ma juba isiklikus elus mitu aastat linuxikasutaja olen olnud? Aga allpool on Scart asjale õigesti pihta saanud - tegemist oli administreerimise veaga. Seega üldse mitte minu ülesanne, aga iga kasutaja pidi taluma seda administreerimatust ca 5 minutilise sisselogimisega ja üliaeglase (töö)arvuti kogemusena...
Aga kui nüüd tulla su vastuse juurde tagasi ja möönda, et siiamaani on halvasti administreeritud, paned oma linnukesed ära... ja edasi? Kui saad selle adminni tegema, siis oh õnne, saab isegi kõigil kasutajatel see tehtud paari kuu jooksul, kuna need ca 60 kasutajat ei ole järjekorras, et sama arvuti taha tööle tulla vaid liiguvad ca 10 erineva vahel (kus täpselt sama probleem). Kujutad sa ette, kui mitme kuu jooksul see sinu kirjeldatud linnuke kõikide kasutajate all teeb ära selle töö, milleks ta mõeldud on?
Seega, olles ikkagi olukorras, kus sul on 20-30giga igasugu ajutisi faile, mis sul on vaja kohe ära kustutada, kuidas sa seda teeksid? Kas täpselt nii neid minu eelmises postis mainitud sihtkohte point-and-click stiilis läbi käima? Usu mind, sa ei taha seda teha, mina tüdinesin peale 2 kasutaja "puhastamist" ära...
Või võtame selle, kuidas adminnid ideaaljuhul peaksid selle "linnukese" lisama igale kasutajale? Hakkavad samuti "igaühe alt sisselogima ja klikkima"? Või tehakse seda käsurea (log-on log-out scriptide kaudu) abil?
Ehk lõpetuseks: näeb kuidagi maitsetu välja, kui tavakasutaja valdusesse on antud tasuta n.ö väga hea profitööriist (mida paidlik käsurida linuxilistel ka on), millel on meeletu potentsiaal. Paraku kuna tavakasutaja ei oska näha selle potentsiaali ja ei oska ka kasutada, siis peab seda kohe halvustama hakkama, muidu mõni teine madalalaubaline, hakkab veel lolliks pidama...
Saage üle oma riistapikkusest ning selle võrdlemisest teistega. Tehke lihtsalt sellega, mis teil on, oma parim!
   |
0 :: |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
madest
Kreisi kasutaja

|
21.10.2010 16:04:47
|
|
|
tomorrow kirjutas: |
Ja kui Internetiühendus mõne kopamehe või võrgu ülekoormuse tõttu maha kukub, siis imed näppu
Ma isegi ei hakka rääkima asjadest mis nõuavad korralikku raudvaralist kiirendust  |
Pole kindel mida sa raudvaralise kiirenduse all täpselt silmas pidasid aga näiteks mänge juba renderdatakse serveris kuvades kliendlile lihtsalt videopilti sellest (http://www.onlive.com/).
Piraatlus on see mis sinnapoole suunab arengut ... kahjuks ( mulle meeldib rauda omada ). Praegused netiühendused on veel piiravad nii oma töökindluse kui kiiruse poolest aga see on hea näide kuhu me teel oleme.
|
|
Kommentaarid: 13 loe/lisa |
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
ihvike
HV Guru
|
21.10.2010 16:12:17
|
|
|
marqs kirjutas: |
ihvike kirjutas: |
/../Linuxi surm on see, et ei ole ühtset ja lihtsat draiverisüsteemi. Tõmban draiveri, klikin, installib, töötab./../ |
Draiverisüsteemi all on silmas peetud nende levitamist? Siin midagi lihtsamaks teha kardetavasti ei anna - kogu litsentsitingimuste ja arendusjärgu poolt sobival kraamil on ÜKS õige koht - kernelis. St peale suvalise distro installi on kõik vastavas kerneli versioonis esindatud ajurid masinas olemas. Alates wacomist lõpetades dvb-t pulkadega. Loomulikult on pakendajal voli selles nimekirjas korrektuure teha, näiteks netbookidele mõeldud distrost raid-kontrate ja isa-helikaartide tugi maha rookida.
Erandiks on "vale" litsentsiga kood, kinnised binaar-draiverid (näituseks nvidia poolt üllitatav), kernelist eraldi arendatav kraam (mis tavaliselt peale stabiilse reliisina jõudmist ka kernelisse ümber kanditakse, tihti tähendabki see värsket või vaid rev-engineringu peal toimivat wifi, dvb, heli, videot, ....).
Siit ka fakt, miks paljud MPC ehitajad just kindlate kiipidega tv-pulki/kaarte otsivad.
Kui seda kerenelisse mitte-sobivat kraami läbi pakihalduri kätte saab (tihti saab) on tore, lihtsalt tuleb lahti jagada ja mitte liiga vara valest otsast leiutama hakata. Või siis kasutada distrot, mis sellele tähelepanu juhib.
Kui aga käes satub olema jupp rauda, millel kernelis tugi puudub ja draiveriarendus on ametlikust reliisist kaugel, ongi kusine seis. Variante on - rauatootjaid peedistada, listidesse ja foorumitesse kaevuda, gitist ja svnist koodi kokku põristada ja muid perverssusi harrastada, aga selle kõige põhjus on kusagil mujal, kui "ühtse ja lihtsa draiverisüsteemi" puudumises.
Selline tõmban-klikkin-installin ei ole just suund, kuhu poole püüelda. W7 kasutajad loodetavasti nõustuvad. |
Ma tegelikult üldse ei kahtle selles, et linuxi põhimõtteline ülesehitus on etem kui windowsil, kuid kahjuks ei ole see asi kasutajasõbralik ja intuitiivne nendele inimestele, kes on winiga harjunud - nagu mina. Kui mingi probleem tekib (nagu mul oli tv kaartidega), siis kahjuks läheb pool päeva raisku ja tulemus null. Pealegi, mulle ei ole vaja miljonit draiverit miljonile erinevale riistvaravigurile, mul on vaja 10 draiverit nendele asjadele, mis mul reaalselt kastis olemas. Kui nendest 10st mitu tükki ei funka, vaatamata sellele, et kernel toetab üleeelmise sajandi ISA helikaarte, siis on paha lugu ja linux lahkub mu kõvakettalt.
Kuigi see linuxi draiverifilosoofia võib tehnilisel tasemel olla sobilik, ei sobi ta kahjuks kuidagi reaalsesse maailma, kus erinevat riistvara tekib oluliselt rohkem kui linuxi inimesed jõuavad tähele panna.
|
|
Kommentaarid: 12 loe/lisa |
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
21.10.2010 16:27:57
|
|
|
kahjuks ei ole see asi kasutajasõbralik ja intuitiivne nendele inimestele, kes on winiga harjunud - nagu mina |
Täpselt samamoodi on võõras, ebaintutiivne ja pealtnäha lollisti üles ehitatud ka Windows kui oled aastaid harjunud Linuxit kasutama
Draiveriprobleemid ei ole kaugeltki nii hullud kui rahvas räägib kui enne raua soetamist veidikenegi eeltööd teha. Jah, see vajab mõningasi teadmisi, ettenägelikkust ja viitsimist kuid kui see ära teha siis pole ka sääraseid probleeme vaja karta.
_________________ Teach a man to reason and he'll think for a lifetime
Common sense - so rare that it's a damn superpower
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
Kommentaarid: 106 loe/lisa |
   |
1 :: |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
21.10.2010 16:59:12
|
|
|
madest kirjutas: |
tomorrow kirjutas: |
Ja kui Internetiühendus mõne kopamehe või võrgu ülekoormuse tõttu maha kukub, siis imed näppu
Ma isegi ei hakka rääkima asjadest mis nõuavad korralikku raudvaralist kiirendust  |
Pole kindel mida sa raudvaralise kiirenduse all täpselt silmas pidasid aga näiteks mänge juba renderdatakse serveris kuvades kliendlile lihtsalt videopilti sellest (http://www.onlive.com/).
Piraatlus on see mis sinnapoole suunab arengut ... kahjuks ( mulle meeldib rauda omada ). Praegused netiühendused on veel piiravad nii oma töökindluse kui kiiruse poolest aga see on hea näide kuhu me teel oleme. |
Selle serveris mängude renderdamisega on latentsuse jama.Sina liigutad arvuti taga hiirt.See liigutus andtakse edasi serverile ja server teeb selle ära ja kuvab pildi tagasi.Paratamatult ei saa asi sama kiire olla kui lokaalne mäng.Multiplayeri võib muidugi ära unustada sellisel juhul .
|
|
Kommentaarid: 92 loe/lisa |
   |
82 |
|
tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
21.10.2010 17:02:12
|
|
|
Ho Ho, et siis eeltööd teha? Hmm... Tanelile järgmine äriidee välja pakkuda - Linuxivaatlus.ee, kus saab infot müüdava riistvara kohta, millele eksisteerib Linuxi tugi.
See, et sul entusiastina on tahtmist erinevate driverite tagaajamise-loomisega vaeva näha, ei tähenda, et seda kõik teha viitsiksid-jõuaksid-tahaksid. Valdav osa inimestest ei viitsi ega taha oma aeg raisata arvuti taga passimisele, et mingit riistvara käima saada. Arvutite ja tarkvara eesmärk on inimese elu lihtsamaks muuta, mitte keerulisemaks.
|
|
Kommentaarid: 729 loe/lisa |
   |
550 |
|
tagasi üles |
|
 |
Scart
HV Guru

|
21.10.2010 17:08:24
|
|
|
daddo kirjutas: |
Aga kui nüüd tulla su vastuse juurde tagasi ja möönda, et siiamaani on halvasti administreeritud, paned oma linnukesed ära... ja edasi? Kui saad selle adminni tegema, siis oh õnne, saab isegi kõigil kasutajatel see tehtud paari kuu jooksul, kuna need ca 60 kasutajat ei ole järjekorras, et sama arvuti taha tööle tulla vaid liiguvad ca 10 erineva vahel (kus täpselt sama probleem). Kujutad sa ette, kui mitme kuu jooksul see sinu kirjeldatud linnuke kõikide kasutajate all teeb ära selle töö, milleks ta mõeldud on? |
Ma kordan ennast - adminn on seal majas idioot. Masinat üles pannes on rahumeeli võimalik administraatorist kasutajaga sättida paika kõik vajalikud Windowsi sätted ning kopeerida need sätted default kasutaja kataloogi, kust need masinasse sisse logides igale profiilile külge loetakse. See võtab 15 minutit per masin ja viska kasvõi Slipstreamiga oma Wini installplaadile peale.
|
|
Kommentaarid: 119 loe/lisa |
   |
5 :: |
2 :: |
101 |
|
tagasi üles |
|
 |
DigeBeni
HV Guru

|
21.10.2010 17:16:37
|
|
|
ihvike, aga mis oli üldse selleks algseks põhjuseks, miks sa linuxi valisid ? Praegu jääb mulje, et hüppasid pea ees tundmatus kohas vette ja kurdad siin, et said haiget. Ma loodan siiralt, et sa ei eeldanud linuxist windowsi tasuta klooni ? Nuta või naera aga linux toimetab oma kõhus siiski oluliselt erinevalt windowsist ja seega tuleb administratiivsete toimingute jaoks paratamatult natuke kodutööd teha, et kõik valutult laabuks. Draiveriprobleeme ei saa kuidagi linuxi kraesse kirjutada, draiverid on väga tootjates kinni. Tootjaid on üsna raske motiveerida linuxile draivereid kirjutama sest tootjad elavad kommertsmaailmas, lähtudes oma eelarvetest ja kasuminumbritest, ning paraku on seetõttu natuke lühinägelikult häälestatud kõige selles suhtes, mis ei mahu nende standardite vahele. Hullem veel, mitmed tootjad suisa keelduvad jagamast infot neile, kes oleks valmis draivereid vabatahtlikult looma. Seetõttu tuleb sageli draiverid luua 'reverse engineering' käigus, mis paratamatult jätab paljuski soovida, kuna info seadme kohta on puudulik. Loomulikult ei huvita see keskmist kasutajat, mistõttu tema seade ei tööta, tema jaoks on oluline vaid fakt, et EI TÖÖTA. Ma lihtsalt loodan, et see selgitus aitab probleemi asetusest õigesti aru saada.
   |
160 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
21.10.2010 18:02:19
|
|
|
DigeBeni: OT: Muide - ma ei eksi eriti midagi, kuna Google teler on mõeldud tööks kas
- Google internetivõrgus
- Google kontrolli all oleva "partner-internetivõrgus".
Ja samasuguseid - kindla operaatori-võrgus kasutatavaid lahendusi on ajaloos varemgi olnud. Näiteks siis kindlad lahendused, mis töötavad ainult Jaapanis teatud kindlates võrkudes, samamoodi Lõuna-Koreas, samamoodi on see olnud ajaloos näiteks AOL-võrgus.
Nii, et selles suhtes pole midagi täiesti uut leiutatud Google poolt. Lihtsalt Google tegevused kõmisevad kõvemini üle maailma, kui mõne teise firma tegevused.
-------------------------------------------
ja see, et seal praegu peal Android on - ei puhu ka tõenäoliselt pilli, kuna uskuda võib, et erinevate regioonide jaoks hakatakse tootma rida erinevaid lahendusi. A la Samsung, mis väga praktiliselt igasse regiooni mingit omaette "kasti" toodab.
|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
illukas
HV kasutaja
|
21.10.2010 18:06:33
|
|
|
Scart kirjutas: |
Ma kordan ennast - adminn on seal majas idioot. Masinat üles pannes on rahumeeli võimalik administraatorist kasutajaga sättida paika kõik vajalikud Windowsi sätted ning kopeerida need sätted default kasutaja kataloogi, kust need masinasse sisse logides igale profiilile külge loetakse. See võtab 15 minutit per masin ja viska kasvõi Slipstreamiga oma Wini installplaadile peale. |
Uuue masina puhul ei ole probleemi, kahjuks ideaalmaailmas ei juhtu nii, et lähed kuhugi tööle ja saad ise kõik masinad ära konfida ja paika panna ning siis rõõmsalt kasutajaid tekitada...
Sa kas ei taha lugeda või lihtsalt ei süvene inimeste juttu...
Kunagi üks linuxiguru andis mulel hea soovituse kui linuxiga tutvust hakkasin tegema- unusta kõik mida sa windowsist õppinud oled, on oluliselt lihtsam. Linux ei käi/ei käitu/ei sarnane windowsile... Ta ei ole windows ega saa ka selleks kunagi....
|
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru
|
21.10.2010 18:09:32
|
|
|
Ho Ho kirjutas: |
kahjuks ei ole see asi kasutajasõbralik ja intuitiivne nendele inimestele, kes on winiga harjunud - nagu mina |
Täpselt samamoodi on võõras, ebaintutiivne ja pealtnäha lollisti üles ehitatud ka Windows kui oled aastaid harjunud Linuxit kasutama :)
|
Kahju küll aga selline see reaalsus on, kus kasutajad on valdavalt ühe maailmaga harjunud ja emapiimaga pisiekse ja pehme maailma sisse imenud. Ma olen nõus, et seda mõtteviisi võiks muuta kuid hetkel tundub, et on valitud väga pikk ja piinarikas viis.
tsitaat: |
Draiveriprobleemid ei ole kaugeltki nii hullud kui rahvas räägib kui enne raua soetamist veidikenegi eeltööd teha. Jah, see vajab mõningasi teadmisi, ettenägelikkust ja viitsimist kuid kui see ära teha siis pole ka sääraseid probleeme vaja karta. |
Kahju küll aga selline see reaalsus on, kus kasutatakse väga seinast seina rauda. Vaevalt, et see muutub kuna kasutajatel pole tahtmist maksta kvaliteetse raua eest vaid võtavad odavama (ja ikaldava).
Mul tegelikult tuli üks idee ka niisama norimise/targutamise vahele. Üks nõks, mida ärimaailmas kasutatakse, on brändivahetus. Kus jäetakse vana taak maha ning alustakse uuest kohast ja värskena. Päris äge oleks kui linuxiga midagi sarnast juhtuks. Ma usul, et sellel oleks potentsiaali ja läbilööki kui turundusele ja disainile rõhku panna. Disainile siis tarkvara ja arhitektuuri mõttes - et kaoks ära ee meeletu võimaluste ja valikute virr-varr. Või õigemini - et need võimalusel oleks peidus ja leitavad entusiastidele. Ma otsisin OSX'is ikka tükk aega käsurida taga ja lõpuks lõin käega ja googeldasin välja. OSXi käsurida on siis sama võimekas kui 'nix'i oma... ühe pere lapsed.
|
|
Kommentaarid: 181 loe/lisa |
   |
145 |
|
tagasi üles |
|
 |
kännuämmelg
HV Guru

|
21.10.2010 18:10:50
|
|
|
illukas kirjutas: |
..Uuue masina puhul ei ole probleemi, kahjuks ideaalmaailmas ei juhtu nii, et lähed kuhugi tööle ja saad ise kõik masinad ära konfida ja paika panna ning siis rõõmsalt kasutajaid tekitada... |
windowsi maailmas on selleks GP(O) aga see väitlus läheb juba kaugele teemast.
|
|
   |
205 |
|
tagasi üles |
|
 |
Scart
HV Guru

|
21.10.2010 18:28:00
|
|
|
Uuue masina puhul ei ole probleemi, kahjuks ideaalmaailmas ei juhtu nii, et lähed kuhugi tööle ja saad ise kõik masinad ära konfida ja paika panna ning siis rõõmsalt kasutajaid tekitada...
Sa kas ei taha lugeda või lihtsalt ei süvene inimeste juttu... |
Aga nii ma just tegingi ja kõik olid rahul. Kui inimene ei saa oma tööga hakkama või ei taha anda maksimumi, siis tuleks vingumise asemel keegi teine tööle võtta.
|
|
Kommentaarid: 119 loe/lisa |
   |
101 |
|
tagasi üles |
|
 |
matik
HV kasutaja
|
22.10.2010 00:08:27
|
|
|
Mark0 kirjutas: |
Mul tegelikult tuli üks idee ka niisama norimise/targutamise vahele. Üks nõks, mida ärimaailmas kasutatakse, on brändivahetus. Kus jäetakse vana taak maha ning alustakse uuest kohast ja värskena. Päris äge oleks kui linuxiga midagi sarnast juhtuks. Ma usul, et sellel oleks potentsiaali ja läbilööki kui turundusele ja disainile rõhku panna. |
GNU/Linux on rahva oma läbi GPL litsentsi, mis brändi sa siin vahetad? Või peaksid Ubuntu, Redhat, Slackware jne oma nime vahetama?
Ubuntu on tegelikult juba päris kõva bränd ning Shuttleworthi finantseerimisel on disainitud seda kasutajaliidest ka ikka üksjagu. Ma usun, et Ubuntu brändi vahetamine tooks ainult kahju. Turunduse kohapealt - mida sa ikka turundad tasuta toodet. Eks turundatakse support-lepinguid ainult.
Nukker ta ju on, et Linuxi kasutajaid pole nii palju ning inimesed raiskavad mõttetult raha. Aga tal on oma nishid nii mobiilseadmetes, serverites ning kasutajad ka desktopil... See hala "Linuxi Desktop on surnud" on natuke BS maiguline.
Asi on paranenud aasta-aastalt ja kui ma tuletan meelde oma esimest kogemust linuxiga ca 10 a tagasi siis noh, tuletage meelde tavakasutaja OS-e samast ajast. Win 98, Win ME? Oi oi... Win2K juba oli enamvähem...
Nii et, vähem vingumist ja rohkem katsetamist, mis muud
|
|
tagasi üles |
|
 |
Chaza!
Kreisi kasutaja

|
22.10.2010 00:43:34
|
|
|
Noh nii mul siis installitud ssd peale 7 ja mint, 7 paneb oma program filesi ja usersi hdd peale ja samuti linuxi home on hdd peal. Pidin vahetama ketaste kohti. (läpakas) Linux bootis üles mingit probleemi polnud ja no win 7 jääbki loading ette ja vsjoo. Aken on katki.
_________________ Linux - Future
"Those Who Sacrifice Liberty For Security Deserve Neither." - Benjamin Franklin
1984 was not supposed to be instruction manual |
|
Kommentaarid: 58 loe/lisa |
   |
53 |
|
tagasi üles |
|
 |
number
külaline
|
22.10.2010 09:13:00
|
|
|
...
viimati muutis number 13.03.2012 02:33:53, muudetud 1 kord |
|
tagasi üles |
|
 |
DigeBeni
HV Guru

|
22.10.2010 09:34:16
|
|
|
Mark0 kirjutas: |
Ho Ho kirjutas: |
Täpselt samamoodi on võõras, ebaintutiivne ja pealtnäha lollisti üles ehitatud ka Windows kui oled aastaid harjunud Linuxit kasutama
|
Kahju küll aga selline see reaalsus on, kus kasutajad on valdavalt ühe maailmaga harjunud ja emapiimaga pisiekse ja pehme maailma sisse imenud. Ma olen nõus, et seda mõtteviisi võiks muuta kuid hetkel tundub, et on valitud väga pikk ja piinarikas viis.
|
... reaalsus on küll selline aga ega see ei tähenda, et me peaks olukorraga rahul olema. Ma ei ole küll rahul, et meie järeltulevatele põlvedele pannakse juba maast-madalast ette kommertsmaailma silmaklapid ja nende mõtlemine voolitakse vaid kindlaid kanaleid järgima toimima. Minu arust on see mõnes mõttes lausa noore inimese sandistamine, kui mingite FUD võtetega pannakse inimene uskuma, et kommertstarkvarale alternatiivi pole ...
   |
160 |
|
tagasi üles |
|
 |
illukas
HV kasutaja
|
22.10.2010 12:40:05
|
|
|
Mul tekkis veel üks huvitav paralleel:
MacOs ei käi ka suvalise raua peal, ta ei peagi käima- vingumist ei ole, makstakse sigapalju pappi ja kõik on siga õnnelikud
Linux ei pea käima täiesti suvalise raua peal- sitaks vingumist ja halamist, peale selle veel tasuta....
Topeltmoraal või lihtsalt mingi huvitav nähtus kui asja tasuta antakse. Kui linux ei sobi (ta ei peagi kõigele sobima) on alati võimalik raskelt pappi välja käia ja kasutada mac-i või windowsi...
Miks koolides kasutatakse windowsi on lihtne- sest nii on lihtsam. Koolilitsentsiga saad office+win vahet ei ole mis versioon+õigus koduarvutil kasutada ja kool maksab sellle eest 60 kr per masin... Õppematerjalid netis word ja excel, ministeeriumid ja ametiasutused vahivad lolli näoga sinu odt-d... Eesti koolides õpetatakse kasutama konkreetseid programme (word excel) mitte tekstitöötlust ja tabelarvutust kui sellist... Parimal juhul on installeeritud arvutiklassi lisaks mikisofti ofitsale ka openoffice. Mina tean kahte kooli kus on puhtalt OpenOffice peal....
Kuna ise kooliga seotud iis vahetus on praegusel juhul väääga raske, tuletame meelde Keskkonnaministeeriumi...
Minu nägemus kogu koolisüsteemist oleks selline, et RISO standardid tehakse kohustuslikuks, siis ehk hakkab midagi liikuma
Kes vingus, et ei ole arvutifirmasid, kes linuxi supporti annavad, siis on, ka. meie müüme arvuteid mis töötavad ubuntuga out-of-the-box.
|
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
kännuämmelg
HV Guru

|
22.10.2010 13:23:34
|
|
|
Kes vingus, et ei ole arvutifirmasid, kes linuxi supporti annavad, siis on, ka. meie müüme arvuteid mis töötavad ubuntuga out-of-the-box. |
ma ei vingunud, konstanteerisin lihtsalt fakti.
See,et teie ja veel mõned firmad linuxi supporti kiirelt ja mõistliku hinnaga pakuvad ei ole veel näitaja. Selleks, et linusk (ja muu vabavara) populaarseks (või siis edukaks, nagu antud teema pealkirjas) muuta, on tarvis ikkagi globaalseid muutusi.
Asja headuses veenmiseks ei piisa ainult sellest, et mingi rühm seda kinnitab(nagu miljardid kärbsed võivad kinnitada, et sõnnik maitseb hea)... massiteadvustumine tuleb ikkagi pideva kogemuse ning sotsiaalse survega (kasvõi reklaam).
|
|
   |
205 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru
|
22.10.2010 13:29:30
|
|
|
Mul tekkis veel üks huvitav paralleel:
MacOs ei käi ka suvalise raua peal, ta ei peagi käima- vingumist ei ole, makstakse sigapalju pappi ja kõik on siga õnnelikud
Linux ei pea käima täiesti suvalise raua peal- sitaks vingumist ja halamist, peale selle veel tasuta....
Topeltmoraal või lihtsalt mingi huvitav nähtus kui asja tasuta antakse. Kui linux ei sobi (ta ei peagi kõigele sobima) on alati võimalik raskelt pappi välja käia ja kasutada mac-i või windowsi...
|
Pigem on inimesed nõus maksma asja eest, mis töötab ilma "agadeta". Ma poleks ise uskunud 2-3 aastat tagasi, et kunagi Mac'i ostan aga näe - tekkis ühel hetkel soov ideaalselt koos töötava riista ja tarkvara järgi. Igaühele oma.
|
|
Kommentaarid: 181 loe/lisa |
   |
145 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
22.10.2010 14:04:55
|
|
|
illukas: MacOS ehk ei tööta igas suvalises masinas - aga samas on Apple-kompanii taganenud oma ajaloolistest seisukohtadest - ja toodab Mace, mis söövad Windowsi vägagi isukalt.
Ja see näitab mida, et Apple on alla andnud, nähes, et arvutimüügi turuosa hõivamisel tuleb ka sõbra-konkurendi Microsoftiga väga hästi läbi saada.
|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
mikk36
HV Guru

|
22.10.2010 14:17:05
|
|
|
tahanteada, "taganeti" puht rahalistel põhjustel et omaenda kiibistiku- ja protsessoriliini oli oluliselt kallim jooksutada kui sisse osta tüüpjupid.
|
|
Kommentaarid: 85 loe/lisa |
   |
78 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
22.10.2010 16:46:16
|
|
|
Miks koolides kasutatakse windowsi on lihtne- sest nii on lihtsam. |
Kasutatakse pigem ikka seetõttu, et kui ei kasutaks jäetaks ilma kõiksugu ime projektidest ja koolitustest. Ehk siis MSi viis kuidas maast-madalast kõigile selgeks teha, et just nende soft on see ainus ja õige ning kõik peaks seda kasutama aegade algusest peale kuni maailma lõpuni.
OSX kohta, töötab tehniliselt suht suvalisel raual, lihtsalt draiveri tugi jätab kohati üsnagi tugevalt soovida
_________________ Teach a man to reason and he'll think for a lifetime
Common sense - so rare that it's a damn superpower
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
Kommentaarid: 106 loe/lisa |
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|