Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
lehm2
Kreisi kasutaja

|
20.10.2010 19:35:52
|
|
|
Kas windows on maalinud inimestele käsureast kui mingi kohutava asja mulje. Ära jumala pärast kasutada akent kus pole Cancel-t ja Ok nuppu.
Käsurealt on väga mugav näiteks installida endale softi arvutisse, muidugi juhul kui tegemist on mõne linuxiga kus on package süsteem taga.
_________________ Piilu siia, progreja!
Vajad abi Node.JS-ga ?
Võta ühendust ! |
|
Kommentaarid: 15 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
saarepeet
HV vaatleja
|
20.10.2010 19:41:18
|
|
|
...
viimati muutis saarepeet 23.03.2021 21:59:18, muudetud 1 kord |
|
tagasi üles |
|
 |
Chaza!
Kreisi kasutaja

|
20.10.2010 19:51:05
|
|
|
Andu17 kirjutas: |
Kellele meeldib rohkem mängida kasutab linuxit kes tahab out-of-box asja mis intuitiivselt mõistetav on ja ei vaja palju jamamist kasutab win'i ja kes üldse eriti mugav olla tahab võtab Mac'i. |
Out of box toetab linux ikka rohkem kraami kui win. Minule on sihuke mulje jäänud.
_________________ Linux - Future
"Those Who Sacrifice Liberty For Security Deserve Neither." - Benjamin Franklin
1984 was not supposed to be instruction manual |
|
Kommentaarid: 58 loe/lisa |
   |
53 |
|
tagasi üles |
|
 |
Traf
Kreisi kasutaja
|
20.10.2010 19:52:27
|
|
|
Chaza! kirjutas: |
Out of box toetab linux ikka rohkem kraami kui win. Minule on sihuke mulje jäänud. |
Kui sulle selline mulje on jäänud, siis too palun võrdlusi oma kogemustest Linuxi ja Windowsiga.
|
|
Kommentaarid: 49 loe/lisa |
   |
48 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru

|
20.10.2010 19:57:50
|
|
|
Vahi värki, kui linux vaeva näeb siis saab iPhone varsti kätte.
|
|
Kommentaarid: 181 loe/lisa |
   |
1 :: |
145 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
20.10.2010 20:04:23
|
|
|
Mark0: Vaat Su oletus pole täpne iPhone ja Linuxi võitluses, kuna iPhone sisuliselt alles tuli turule ja juba edastab a 20 aastat turul olnud Linuxit.
|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
2 :: |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
Myoldryn
HV kasutaja

|
20.10.2010 20:10:00
|
|
|
tahanteada kirjutas: |
Mark0: Vaat Su oletus pole täpne iPhone ja Linuxi võitluses, kuna iPhone sisuliselt alles tuli turule ja juba edastab a 20 aastat turul olnud Linuxit.  |
Kas ikka edestab, sellele arvule tuleb ka android juurde liita. Tegu ikka eraldi linuxi distroga...
_________________ "Free Your Phone" -> OpenMoKo |
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
kusti85
Tavaline kasutaja
|
20.10.2010 20:24:21
|
|
|
. Kellele meeldib rohkem mängida kasutab linuxit kes tahab out-of-box asja mis intuitiivselt mõistetav on ja ei vaja palju jamamist kasutab win'i ja kes üldse eriti mugav olla tahab võtab Mac'i. |
ot: |
Lõppkokkuvõttes taandub asi ikka sellele ka natuke, et kes tahab rulli välja käia, see kasutab windost või OSXt ja kes ei taha, see kasutab linuxt või siis on lihtlabane varas. |
Aga jah, ärme nüüd kakle siin isiklike eelistuste pärast nagu fännboid. Veider hakkab juba. Oli uudis, on statistika ja tõepoolest, see "linux (finally) breaks through to desktop pc" uudis ei ole absoluutselt see, milles vaba tarkvara mõte on.
_________________ Rockmuusikateemaline viktoriin Tallinnas - https://www.facebook.com/groups/rocktoriintallinn/
Ketas, ketta, ketast, kettasse, kettas, kettast, kettale, kettal, kettalt, kettaks, kettani, kettana, kettata, kettaga. <--SPIKKER |
|
Kommentaarid: 217 loe/lisa |
   |
3 :: |
183 |
|
tagasi üles |
|
 |
ricom2ger
HV veteran

|
20.10.2010 20:27:17
|
|
|
Myoldryn kirjutas: |
Mark0: Vaat Su oletus pole täpne iPhone ja Linuxi võitluses, kuna iPhone sisuliselt alles tuli turule ja juba edastab a 20 aastat turul olnud Linuxit.  |
Kas ikka edestab, sellele arvule tuleb ka android juurde liita. Tegu ikka eraldi linuxi distroga...  |
Sama loogikaga võib ju iOS'ile juurde ka OSX osa liita
|
|
Kommentaarid: 123 loe/lisa |
   |
111 |
|
tagasi üles |
|
 |
sadamson
HV kasutaja
|
20.10.2010 20:28:10
|
|
|
DVDRW kirjutas: |
Ootan sellist linuxit, millega suudaks ilma terminali akent avamata kõiki toiminguid teha. |
Sa saad pigem sellise Windows servrti ja ilma naljata, kus ainult TERMINALIST (PowerShell) saabki kõike teha!
Linux ile on juba ID-kaardi lahendus olemas, korralik, viisakas, OOo 3.3 on ka juba päris hea.
Seega soovitan kõigile Estobuntut. Toetage Eesti tarkvara!
_________________ Windows, Linux serverite seadistamine.
Ruuterite, L2/L3 switchide, tulemüüride seadistamine.
tel. 58131888 |
|
Kommentaarid: 8 loe/lisa |
   |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
raitl
HV veteran

|
20.10.2010 21:46:12
|
|
|
Adminnin ~50 arvutikasutajaga ettevõtet. Nendest masinatest viiele olen suutnud Kubuntu linuxi peale ajada ning inimesed seda kasutama saada. Teistes töömasinates on 2000, XP ning 7. Kogu serveripargi viisin linuxitele üle aasta pärast seal tööle asumist. Eelnevat olin tulihingeline MS pooldaja olnud ning linuxiga kokkupuuted minimaalsed olnud.
Tänase seisuga on mul 4 koduarvutist kahes linux (naist pole siiani suutnud veenda linuxit kasutama ) Ning igapäevase adminnimise kohapealt ütlen kõhklemata, linux ON parem. Võtan arvesse lihtsalt elementaarset ajakulu "väljakutsetele". Kasutajad ütlevad ( nüüd, kus suur sõda on läbi ja nad said aru, et linux ei kao nende masinatest kuhugi) samuti, et "täitsa hea on, harjumatu oli lihtsalt"
ID kaardist rääkides, minu kogemus ütleb, et kõige stabiilsemalt töötab asi (üllatus üllatus) linuxis.
|
|
Kommentaarid: 166 loe/lisa |
   |
147 |
|
tagasi üles |
|
 |
Adebisi
Kreisi kasutaja
|
20.10.2010 21:50:54
|
|
|
ricom2ger kirjutas: |
Myoldryn kirjutas: |
Kas ikka edestab, sellele arvule tuleb ka android juurde liita. Tegu ikka eraldi linuxi distroga...  |
Sama loogikaga võib ju iOS'ile juurde ka OSX osa liita |
liida linux ka juurde, kõik nad ju unix'ilised.
|
|
Kommentaarid: 58 loe/lisa |
   |
55 |
|
tagasi üles |
|
 |
WildRanger
HV kasutaja
|
20.10.2010 22:22:33
|
|
|
raitl kirjutas: |
Adminnin ~50 arvutikasutajaga ettevõtet. Nendest masinatest viiele olen suutnud Kubuntu linuxi peale ajada ning inimesed seda kasutama saada. |
Miks just Kubuntu? Kasutan ise viimased poolaastat Ubuntut vahepeal proovisin ka Kubuntut aga ei tea läksin Ubuntu peale tagasi.
_________________ Nobody is perfect but I m pretty f*cking close! |
|
Kommentaarid: 26 loe/lisa |
   |
25 |
|
tagasi üles |
|
 |
raitl
HV veteran

|
20.10.2010 22:25:27
|
|
|
WildRanger, kasutajatele on mugavam. Proovisin alguses samuti ubuntut, kuid KDE "toimib" paremini
|
|
Kommentaarid: 166 loe/lisa |
   |
147 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
20.10.2010 22:33:30
|
|
|
Mark0 kirjutas: |
Linuxi levik desktopile on siiski hetkel samasugune soovunelm nagu usk, et torrentiga ei piiraadistata, vaid jagatakse legaalseid faile kasutajalt kasutajale. Jah, tõesti mõni protsent inimesi kasutab linuxit töölaual ning mõni protsent kasutab torrentit legaalse nodi liigutamiseks. Aga valdav enamus kasutab siiski M$'i ning sikutab sitta täiest jõust. |
Kurb kui sa nii arvad.Lihtsalt kurb
Mis puutub linuxisse, siis ma eelistaks, et asi oleks sama mis Windowsis.Ehk siis kõike(ma mõtlen 99% kõike) saaks teha graafiliselt ja käsurida oleks pigem alternatiiv neile kes tahavad mõningaid asju kiiremini teha.Samas kui mingi asja tegemiseks on käsurida ainus võimalus, siis on asjad kehvasti.Kasutan ka win all üsna palju käsurida.Linuxi puhul ei hirmutagi mind mitte vajadus kasutada käsurida vaid vajadus uued käsud endale selgeks teha mis pole kaugeltki ühepäevatöö .Loodetavasti vähemalt eri distrodes on samad käsud?
|
|
Kommentaarid: 92 loe/lisa |
   |
82 |
|
tagasi üles |
|
 |
DigeBeni
HV Guru

|
20.10.2010 22:39:12
|
|
|
Traf kirjutas: |
DigeBeni kirjutas: |
... huvitav on muidugi tõdeda, et siia nende pikkade postide kirjutamine ei ole kellelegi vastumeeelne, kuid paar rida terminalis, tekitab juba üsna veidraid reaktsioone  |
Lugemine-kirjutamine on elementaarne, õpitud ja nõutud oskus. Käsurea kasutamine seda ei ole ja ei peakski olema.
|
... ega sa ei taha sellega mitte öelda, et oled õppinud lugema ja kirjutama ainult lugemise ja kirjutamise pärast ? Loed ja kirjutad sa ikka selleks, et mingit infot omandada või edasi anda ja teha seda võimalikult efektiivselt. Arvutiga suhtlemisel on võimalik kasutada mitmeid erinevaid viise, teksti vormis arvutiga info vahetamine on lihtsalt üks neist. Arvuti jaoks pole erilist vahet, kuidas sa oma soovid temani viid, kas graafilisi nuppe vajutades ja linnukesi ladudes või hoopis käske sisse toksides, seega ei eksisteeri sel tasemel mingit ülemuslikku viisi ...
   |
5 :: |
160 |
|
tagasi üles |
|
 |
asjameez
Kreisi kasutaja

|
20.10.2010 22:58:57
|
|
|
Windowsis tunnen suurt puudust Linuxi käsureast
|
|
Kommentaarid: 63 loe/lisa |
   |
61 |
|
tagasi üles |
|
 |
Traf
Kreisi kasutaja
|
20.10.2010 23:12:02
|
|
|
DigeBeni kirjutas: |
... ega sa ei taha sellega mitte öelda, et oled õppinud lugema ja kirjutama ainult lugemise ja kirjutamise pärast ? Loed ja kirjutad sa ikka selleks, et mingit infot omandada või edasi anda ja teha seda võimalikult efektiivselt. Arvutiga suhtlemisel on võimalik kasutada mitmeid erinevaid viise, teksti vormis arvutiga info vahetamine on lihtsalt üks neist. Arvuti jaoks pole erilist vahet, kuidas sa oma soovid temani viid, kas graafilisi nuppe vajutades ja linnukesi ladudes või hoopis käske sisse toksides, seega ei eksisteeri sel tasemel mingit ülemuslikku viisi ... |
Kes on harjunud käsurida kasutama, teevad seda edaspidigi ja saavad oma asjad kiiremini tehtud, kui graafilises liideses.
Samas selle oskust ei saa pidada nii elementaarseks, nagu lugemist-kirjutamist ja oodata, et igaühel peaks jätkuma aega ja viitsimist sellega pusida (mida kindla peale tuleb, kuna igal programmil on omad parameetrid). Osadele meist meeldib, kui operatsioonisüsteem on nähtamatu kiht meie endi ja meie soovide täitmise vahel, olgu selleks siis näiteks foorumis pikkade postituste kirjutamine. Terminalis toimetamine nõuab aga kindla peale suuremat mõttetööd kui graafilises aknas next-next klõpsimine ja küsimusest "mida ma teha tahan?" saab "kuidas ma seda teen?".
|
|
Kommentaarid: 49 loe/lisa |
   |
48 |
|
tagasi üles |
|
 |
matik
HV kasutaja
|
21.10.2010 00:11:30
|
|
|
Traf kirjutas: |
Samas selle oskust ei saa pidada nii elementaarseks, nagu lugemist-kirjutamist ja oodata, et igaühel peaks jätkuma aega ja viitsimist sellega pusida (mida kindla peale tuleb, kuna igal programmil on omad parameetrid). Osadele meist meeldib, kui operatsioonisüsteem on nähtamatu kiht meie endi ja meie soovide täitmise vahel, olgu selleks siis näiteks foorumis pikkade postituste kirjutamine. Terminalis toimetamine nõuab aga kindla peale suuremat mõttetööd kui graafilises aknas next-next klõpsimine ja küsimusest "mida ma teha tahan?" saab "kuidas ma seda teen?". |
Mul on nii mõnigi tuttav kes on kolinud linuxi peale ja eriti naistele meeldib tegelikult käsurida kasutada Ma ei tea miks.
Võibolla on see sellepärast, et supporti on lihtsam anda, a la kui tuleb küsima msnis:
K: Ma tahaks teha asja N, kuidas ma saaks?
V1: Selleks on programm X, tee terminalis "sudo apt-get install XXX" ja ongi olemas
või V2: Tee terminalis "sudo apt-add-repository YYY; sudo apt-get update; sudo apt-get install XXX"
Võrdluseks Win installiga - GUI install on keerulisem. seletamisele läheb rohkem aega jne... next-next-next klõpsides ja linnukesi mitte ära korjates võib algaja installija saada igasugu toredat adware jpm. Isegi synapticus installimise seletamine on tunduvalt keerulisem kui copy-paste msn aknast terminali.
Kõik taandub ikkagi harjumuste ja hirmude peale. Ilma vana windowsi kasutamise "taagata" pole mingit vahet. Võimalik, et vahe on isegi Linuxi kasuks, aga sellega Win kasutajad muidugi ei nõustu.
|
|
tagasi üles |
|
 |
gandalf
HV kasutaja

|
21.10.2010 02:20:18
|
|
|
Aga jube on vaadata koosoleku algul kui presekat hakkab tegema linuximees, sest siis kulub 5..10 minutit koosoleku algusest selleks, et masin õige reso ja hertsiga projektori külge saada ning masina ümber koguneb ka 4..5 inimest ning lõpuks astub juurde kõige targem ning käsurea pealt kiired käsud ja pilt ongi projektoris Ei ole kunagi sellist asja wini või mac'iga ühelgi koosolekul täheldanud. |
kogemusi on erinevaid. CryptologyI praktikumis üritas õppejõud oma maci projektoriga paaritada, no mitte kuidagi ei õnnestunud (15min vähemalt proovis) lõpuks laenas ühe tudengi läpaka, kus oli ubuntu. töötas naksti. järgmiseks korraks oli õppejõu mäkki ubuntu installitud ja senini kasutab. mitte üht probleemi pole olnud.
Teise aine ettekanne - maci tööle saamiseks projektoriga - 6-7 minutit ettekande algusest.
kusjuures kõik asjaosalised on it-tudengid ja õppejõud.
muidugi ma olen sügavalt veendunud, et kui on üks asi, mis itikatega kunagi hästi läbi ei saa on see projektor
ja fraking veider on, et minu ümber tuttavad järjest asuvad linuxit kasutama. suuresti progemismugavuse pärast aga ikkagi. ma ei olegi enam eriline :/
|
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
DMA
HV vaatleja
|
21.10.2010 02:49:53
|
|
|
Suht rumalalt kirjutatud artikkel. Ma ei võtaks seda kuigi tõsiselt.
_________________ Mida punk on liitnud, ärgu disko lahutagu |
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
sakinaga
HV Guru
|
21.10.2010 03:52:51
|
|
|
tomorrow kirjutas: |
Mis puutub linuxisse, siis ma eelistaks, et asi oleks sama mis Windowsis.Ehk siis kõike(ma mõtlen 99% kõike) saaks teha graafiliselt ja käsurida oleks pigem alternatiiv neile kes tahavad mõningaid asju kiiremini teha.Samas kui mingi asja tegemiseks on käsurida ainus võimalus, siis on asjad kehvasti.Kasutan ka win all üsna palju käsurida.Linuxi puhul ei hirmutagi mind mitte vajadus kasutada käsurida vaid vajadus uued käsud endale selgeks teha mis pole kaugeltki ühepäevatöö .Loodetavasti vähemalt eri distrodes on samad käsud? |
Selline OS olemas, Windows 7 näiteks
_________________ Tsensuur HinnaVaatluse foorumis |
|
Kommentaarid: 159 loe/lisa |
   |
151 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sven
Kreisi kasutaja

|
21.10.2010 07:13:03
|
|
|
Oletan, et umbes 10%+ hoiab Windowsi peal, kuna Linuxile ei lasta kommerts mängude porte nagu Battlefield, Call of Duty ja muid tuntuid mänge.
|
|
Kommentaarid: 35 loe/lisa |
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
21.10.2010 07:16:01
|
|
|
Ja kas t6esti peab pea olema prygikast, kuhu miljoneid k2suridasid p2he tuupida. Tore on, kui on internet olemas ja teine arvuti, mille kaudu kusagil foorumis p2rida, et mis k2surida mul seekord vaja on. Ja kui n2dal v6i kuu keegi ei vasta, siis niikaua ka asja to"o"le ei saa.
Selles suhtes on hiir&vasak&parem klahv neetult head vahendid oma paari "kl6psuga" - asi tehtud koheselt ja pole vaja pikki p2evi vaja ennast piinata k2surea otsimisega. Selle aja jooksul saab teha hopis midagi m6istlikumat ja vajalikumat. Kasv6i koheselt to"o"tava arvutiga raha teenides.
Postitatud mobile device
|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
alliance
The Transporter
|
21.10.2010 07:41:47
|
|
|
tahanteada, mida soigud siin.oled sa ubuntut yldse kasutanud et sellist iba ajad
_________________ --- |
|
Kommentaarid: 531 loe/lisa |
   |
5 :: |
431 |
|
tagasi üles |
|