Avaleht
uus teema   vasta Uudised »  Traadita andmeside (WiFi, 4G, 5G, Starlink) »  EMT toob turule uued kiiruspõhised internetipaketid märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 12, 13, 14, 15, 16  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
vana_urr
Kreisi kasutaja

sõnum 13.10.2010 10:34:29 vasta tsitaadiga

PTC kirjutas:
mul selline küsimus - milliseid välisantenne kasutate - EMT'l lehel oli üks Ranteloni oma aga hind on päris tubli. omal üks iidamast ajast pärit GSM välisantenn millega sai elisa EDGE püütud - kas see võiks kah toimida? siis EMT'l on pakkuda ka selline kopsik nagu ZTE MF612 - kuidas see praktikas töötab?

Sõltub mis sagedused sel antennil ja kus sageduse alal sa oled... UMTS900 alas võib GSM antenn toimida.
Ise kasutan vanemat Ranteloni antenni 12 km Kehrast, täitsa OK... st umbes samasugune

MF612 üldiselt toimib...
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
serxx
Kreisi kasutaja

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 13.10.2010 11:46:46 vasta tsitaadiga

DIY antenn 3G jaoks: http://martybugs.net/wireless/biquad/
Väga lihtne ehitada. Suht odav tuleb ka.

Ruudu ühe külje pikkus on veerand lainepikkust.

2.4GHz (wifi) 1/4 lainepikkus: 31.25mm
2.1GHz (3.5G) 1/4 lainepikkus: 35.7mm
Ideaalis võiks antenni teha 2GHz peale: 37.5mm

3G saatesagedus on 19xx MHz ja vastuvõtusagedus 21xx MHz
Kommentaarid: 154 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 2 :: 139
tagasi üles
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 13.10.2010 13:14:44 vasta tsitaadiga

serxx: Väike ääremärkus - 3G võib vabalt ka muudel sagedustel töötada, kui 1900 või 2100MHz-i. Näiteks sagedusel 900MHz-i icon_smile.gif ning praeguseks on vist küll juba kõik ISP-d ka selle sageduse kasutusele võtnud. thumbs_up.gif

Nii, et maapiirkondades tasub seega ehitada pigem ikkagi 900-Mega antenn, kuna justnimelt 900-sagedusel toimub 3G võrgu arendus maapiirkondades suure hooga.
Kommentaarid: 284 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 11 :: 211
tagasi üles
serxx
Kreisi kasutaja

sõnum 13.10.2010 13:41:30 vasta tsitaadiga

tahanteada, 900MHz jaoks pole mingi probleem osta (mõni vana) GSM antenn. Neid on kordades rohkem saada kui ~2GHz antenne.
tagasi üles
villu70
HV Guru
villu70

sõnum 13.10.2010 14:38:14 vasta tsitaadiga

Kui mul on näiteks suuremahulised failid tööarvutis/serveris ja kui sealt neid enda läpparisse hakkan tirima kas siis keeratakse ka kraanid kinni?

Siin on ju selgelt mustas kirjas kirjutatud, piiramatu andmemahuga internet. Kuidas saab siia mahupiiranguid peale panna, aru ma ei saa.
Kui mina veel koolis õppisin siis "piiramatu" tähendus oli hoopis teine kui EMT-l.
Spoiler Spoiler Spoiler
Kommentaarid: 141 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 0 :: 121
tagasi üles
Tanel
HV Guru
Tanel

sõnum 13.10.2010 14:46:35 vasta tsitaadiga

Hakkab jälle peale, sa vist üldse teemaarendust ei lugenud? icon_biggrin.gif

EMT on oma tingimustes seda "täpsustanud" järgmiselt:

Piiramatu*

* kehtib Mõistliku Kasutuse Põhimõte

tsitaat:
EMT peab Kliendipoolseks mõistlikuks Interneti kasutamiseks erinevate internetilehekülgede külastamist, e-kirjade lugemist, kirjutamist, vastuvõtmist ja saatmist, tekstipõhise kiirsuhtlustarkvara kasutamist ning teisi samalaadseid tegevusi, millega üldjuhul ei kaasne suuremahulisi ja pidevaid andmesidesessioone. Mõistlikuks Interneti kasutamiseks ei peeta üldjuhul selliseid tegevusi, kui mobiilset internetühendust kasutatakse näiteks suurte andmemahtudega filmide, tarkvara või mängude alla ja/või üles laadimiseks, sealhulgas nn P2P (Peer to Peer) internetiliiklus.

Kui see segaseks vms jääb, kaeba EMT kohtusse icon_cool.gif

tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
mikk36
HV Guru
mikk36

sõnum 13.10.2010 14:50:36 vasta tsitaadiga

Meeldib EMT lehel tegelikult see osa:
EMT Interneti paketid - emt.ee kirjutas:
EMT internetti saab jagada terve perega
Piiramatu mahuga EMT Internet sobib koju peamiseks internetiühenduseks. Kui peres on kasutusel mitu arvutit, jagage internetti kohtvõrgu ruuteri abil, mis tekitab koju wifi leviala.
Kommentaarid: 85 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 2 :: 78
tagasi üles
Tanel
HV Guru
Tanel

sõnum 13.10.2010 14:50:37 vasta tsitaadiga

Tjah, eks ta liiga optimistlikult sõnastatud on jah...
tagasi üles
villu70
HV Guru
villu70

sõnum 13.10.2010 15:14:24 vasta tsitaadiga

EMT Interneti mahupiirita teenuspakettides ja makseviisides on EMT-l õigus vähendada ette teatamata andmesidekiirust, kui kliendi kasutatud andmesidemaht on oluliselt suurem keskmise kasutaja omast.

Kas siin pole väike viga sees.... icon_biggrin.gif

Ja mis asi on keskmine kasutaja? Kui nt. "onu Vasja" tirib 200gb porri nädalas ja "tädi Juuli" on selle ajaga ühe panga ülekande teinud, kas nende pealt siis arvutatakse keskmine kasutaja välja?
Kust pe..st mina pean teadma mis see keskmine kasutaja oma mahtudes tarbib.
Kommentaarid: 141 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 0 :: 121
tagasi üles
Gzus
HV kasutaja
Gzus

sõnum 13.10.2010 15:40:10 vasta tsitaadiga

Mina näiteks oleks nõus 2x rohkem maksma, et saada see, reaalselt ka piiramatu mahuga, max kiirustega pakett endale icon_rolleyes.gif
Aga ennem 4G ajastut seda vist ei juhtu - päris mitu aastat peab vist veel ootama icon_confused.gif
Kommentaarid: 34 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 33
tagasi üles
Tanel
HV Guru
Tanel

sõnum 13.10.2010 16:05:14 vasta tsitaadiga

Gzus, sellist asja ei tule lähitulevikus, sest selline tegevus oleks sideoperaatorile kahjumlik, kui reserveeritakse saatja kärje kanal(id) vaid sinu ühendusele pikaaegselt.
tagasi üles
kempi
HV veteran

sõnum 13.10.2010 16:34:51 vasta tsitaadiga

Teoorias võiks teha ka suurte piltide vaatamisega (slide show) teenuspakkujale mitte just meeldivaid sessioone - on ju netilehe külastamine? On. On pikk sessioon? On. Kes pilbast sööb? Klient.

võtas-uxu kirjutas:

Ja mis asi on keskmine kasutaja? Kui nt. "onu Vasja" tirib 200gb porri nädalas ja "tädi Juuli" on selle ajaga ühe panga ülekande teinud, kas nende pealt siis arvutatakse keskmine kasutaja välja?
Kust pe..st mina pean teadma mis see keskmine kasutaja oma mahtudes tarbib.

Kui sellise ideoloogia järgi lähtuda, siis tapetakse kõik üle ühe panga ülekande teinud omad maha, keskmine kukub ja lõpuks saavadki kõik ainult ühe panga ülekande icon_biggrin.gif See on muidugi pikem perspektiiv, aga sinna võiks ju liikuda?

Tanel
HV Guru
Tanel

sõnum 13.10.2010 16:39:04 vasta tsitaadiga

tsitaat:

EMT peab Kliendipoolseks mõistlikuks Interneti kasutamiseks erinevate internetilehekülgede külastamist, e-kirjade lugemist, kirjutamist, vastuvõtmist ja saatmist, tekstipõhise kiirsuhtlustarkvara kasutamist ning teisi samalaadseid tegevusi, millega üldjuhul ei kaasne suuremahulisi ja pidevaid andmesidesessioone.

icon_biggrin.gif

tagasi üles
hv_foorum
HV vaatleja

sõnum 13.10.2010 21:08:23 vasta tsitaadiga

serxx kirjutas:

Mul käib hetkel DIR-320 + E169 + väline antenn ja ...

testisin just dir-320 ja e1752 kooslust ja töötab!

kuigi http://ftp.dlink.ru/pub/Router/DIR-320/Data_sh/Supported%203G%20modems.pdf ei lubanud supportida seda e1752 mudelit koos dir-320 -ga (mh pole ka seda e169 toetatavate listis), läks see kooslus siiski tööle pika pusimise peale. vaja oli erinevalt http://www.dlink.ru/ee/faq/189/958.html õpetusest mobileinternet.tele2.ee sisse toksida APN lahtrisse (tele2 pulk siis).
tagasi üles
jeesus188
kodustatud
jeesus188

sõnum 13.10.2010 21:24:22 vasta tsitaadiga

Tanel ütles
tsitaat:
kui te ei soovi aktsepteerida tingimusi, siis keegi ei sunni teile seda nettust peale

Mul väike OT, sest EMT gb mind absoluutselt ei huvuta icon_wink.gif
Aga kas sa loed alati kõik lepingu tingimused läbi, ehk siis pisikirjas olevad, mida võib olla ka paar lehte. Ja seda kõikide lepingute puhul?
Mina näiteks seda ei tee, osadel jah, aga mitte kõigil.
Ja teine kysimus oleks,
Et sa kaitsed EMT nii meeletult viimasel 2-3 lehel, et kas on oodata preemiat sulle icon_lol.gif
Tegelik point on selles, et miks ei võiks sama tädi/neiu/proua, kes siin vastas online küsimustele, korra veel siia tulla ja anda vastuseid nendele kiirus/mahupiirangutele thumbs_up.gif
AHV=>connecting people=> EMT või vastupidi (y

Kommentaarid: 71 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 64
tagasi üles
sutekas
HV vaatleja
sutekas

sõnum 13.10.2010 21:38:35 vasta tsitaadiga

jägaja kirjutas:
oncleuno kirjutas:
Kust see summa 500.- kuni 900.- tuleb koduinterneti eest?

WiMAX traadita interneti paketid ja hinnakiri

Sääl Maxis tunduvad miskid kirved hinnad olema ja ohh üllatust ka mahupiirang. Peab ikka mõra peas olema kui sealt omale 900 eest 2mbit ühendus hankida. Tegelt on nii et Elionist saab 499 krooni eest 6Mbit/1Mbit tõeliselt piiramata ühenduse. Tõsi kui wimaxi seadet pole siis vaja see ka hankida / rentida. Mul aga Elion teatas peale ühe aastast kasutamist et edaspidi nad enam mult kui pikaajaliselt kliendilt seadme renti ei võtta. Niiet tänasel päeval maksan sii 499.-. Väikse plussina saab ka Elioni wifi tasuta kasutamise võimaluse kuigi nüüd kui mobiilnet saadaval selle järgi enam vajadust pole.
Kommentaarid: 1 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 1
tagasi üles
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 13.10.2010 22:28:04 vasta tsitaadiga

jeesus188: OT: Seaduskuulekas inimene loeb lepingu läbi rida-realt ning täidab kõik tingimused vastuvaidlematult 100%. icon_smile.gif beer_yum.gif

Olen EMT-i kasutanud helistamiseks 10 aastat ja ei näe küll erilist probleemi, et ma kasutan tema kõrval veel teist firmat mobiilinterneti tarbeks.
tagasi üles
serxx
Kreisi kasutaja

sõnum 13.10.2010 22:42:00 vasta tsitaadiga

hv_foorum kirjutas:
serxx kirjutas:

Mul käib hetkel DIR-320 + E169 + väline antenn ja ...

testisin just dir-320 ja e1752 kooslust ja töötab!

kuigi http://ftp.dlink.ru/pub/Router/DIR-320/Data_sh/Supported%203G%20modems.pdf ei lubanud supportida seda e1752 mudelit koos dir-320 -ga (mh pole ka seda e169 toetatavate listis), läks see kooslus siiski tööle pika pusimise peale. vaja oli erinevalt http://www.dlink.ru/ee/faq/189/958.html õpetusest mobileinternet.tele2.ee sisse toksida APN lahtrisse (tele2 pulk siis).

Selle DIR-320 ruuteriga on nii, et vanemate firmware versioonidega tekkis probleem, et esimesel startimisel ei tule ühendus üles. Peale toite taha ühendamist tuleb ruuterile teha admin liidese kaudu reboot ja siis läks ühendus käima. Hetkel on peal versioon 1.21 ja sellega tuli nüüd viimasel katsel kohe kõik ilusti käima. See on küll esimene kord, kui seda katsetan 1.21 softiga, võis olla ka juhus... aga mine tea.
tagasi üles
jeesus188
kodustatud
jeesus188

sõnum 13.10.2010 22:44:31 vasta tsitaadiga

tahanteada kirjutas:
jeesus188: OT: Seaduskuulekas inimene loeb lepingu läbi rida-realt ning täidab kõik tingimused vastuvaidlematult 100%. icon_smile.gif beer_yum.gif

Olen EMT-i kasutanud helistamiseks 10 aastat ja ei näe küll erilist probleemi, et ma kasutan tema kõrval veel teist firmat mobiilinterneti tarbeks.

Kysimuse mõte oli suunatud teisele inimesele ja sa loed lepingud sõan-sõnalt läbi viimasegi kui yhe?
Pakun et pooled loevad, seal hulgas 50% inimeste uletuses ytlevad et "loevad" icon_wink.gif

tagasi üles
sutekas
HV vaatleja
sutekas

sõnum 13.10.2010 22:46:12 vasta tsitaadiga

EMT kiituseks tahaks ikkagi lisada et olen mina proovinud nii Tele2 kui Elisa interneedust aga vähemalt minu liikumis trajektooridel on EMT nagu igalpool oluliselt parem. Samas peab tänama Elisat et ta andmeside hinna alla tõi. Oleks meil ainult EMT maksaksime siiamaani 50kr/mbit niiet keegi ei köhiks ka selle peale.
Helistamisel kasutan kõikide operaatorite teenuseid ja sääl pole nagu kuskilt otsast aru saada et EMT kuidagi parem oleks aga andmesides nagu öeldud Allah Agbar EMT'le.
Kommentaarid: 1 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 1
tagasi üles
serxx
Kreisi kasutaja

sõnum 13.10.2010 22:53:09 vasta tsitaadiga

jeesus188 kirjutas:
Et sa kaitsed EMT nii meeletult viimasel 2-3 lehel, et kas on oodata preemiat sulle icon_lol.gif

Tanel ei kaitse sugugi EMTi.
See point, mida ta siin aina korrutab kõigile, kes teemat lugeda ei viitsi, on täiesti õige.

Te ju kõik teate neid tingimusi, aga ikka virisete. Mida see annab?
EMT on teinud paketi, määranud sellele tingimused. Kui ei sobi, ära võta seda! Nii lihtne see ongi.
Pea iga reklaam on mingil määral eksitav. Ka EMT oma. See, kui me siin foorumis kümneid lehekülgi selle üle jahume ja nutame, ei muuda mitte midagi. Kui leiad, et reklaam on eksitav ja sulle on liiga tehtud, siis kaeba EMT kohtusse või pöördu tarbijakaitse ametisse.

Ka mina pole piirangutega rahul, aga rääkisin pikalt klienditeenindajaga ja leidsin, et ma olen nõus nendel tingimustel seda teenust proovima. Ühtegi siduvat lepingut ma teinud pole. Kui kuu-kahe jooksul tuleb välja, et see mulle ei sobi, on mul kaks võimalust:
1. Pidada läbirääkimisi teenusepakkujaga tingimuste muutmiseks.
2. Valida mõni konkreeriv teenus, mille tingimused mulle paremini sobivad.

Lõpetan selle posti tsitaadiga filmist "Siin me oleme":
tsitaat:
Keeruliseks ära sina ise oma elu ela.
tagasi üles
jeesus188
kodustatud
jeesus188

sõnum 13.10.2010 23:05:16 vasta tsitaadiga

su tsiteeritud lauses on lõpus selline asi icon_lol.gif
a kui sa viitsiks veel järgmist lauset lugeda, saad aru, et mõte on teises lause osas.
Järgmine lausue oli, "Tegelik point on selles, et miks ei võiks sama tädi/neiu/proua, kes siin vastas online küsimustele, korra veel siia tulla ja anda vastuseid nendele kiirus/mahupiirangutele "
ma võin su järgmist lauset ka valesti mõista icon_wink.gif

tagasi üles
WäntWõll
make.believe
WäntWõll

sõnum 14.10.2010 01:26:25 vasta tsitaadiga

Ma ei mäleta et elisa oleks mint kasutajal olenemata Gb arvust asja kinni löönd vms.
Küll aga EMT teemas jäi kohe silma.
Täpsustage kasutajad palun thumbs_up.gif
Kommentaarid: 374 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 2 :: 300
tagasi üles
vana_urr
Kreisi kasutaja

sõnum 14.10.2010 07:21:35 vasta tsitaadiga

wanawoll kirjutas:
Ma ei mäleta et elisa oleks mint kasutajal olenemata Gb arvust asja kinni löönd vms.
Küll aga EMT teemas jäi kohe silma.
Täpsustage kasutajad palun thumbs_up.gif

Natuke nokkivalt:
Elisa tõmbas valdavalt võrgu kiirused kooma piiramatu mahu peale icon_wink.gif
Kõigile, GBst sõltumata icon_smile.gif

Paide on suvel ikka oma 1,5 kuud vist 3G võrgus GSM kiirustega ja seda oli ka mujal...

Parafraseerides: "Küll aga MINT teemas jäi koomas kiirus kohe silma."
tagasi üles
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 14.10.2010 08:11:10 vasta tsitaadiga

vana_urr: Eks ülekoormustest tingitud probleemid on kõigil olemas. Vaata - ülevalpool on toodud Taneli monitooring. Ilusti-kenasti on näha, kuidas tema piirkonna EMT-i mast / või sektor on üle koormatud.

Võib ju võtta ISP-lt igasugu uhkeid kiirusepakette, aga kui tegelik kiirus on koormuse tõttu kõvasti väiksem, siis maksab paketi kasutaja selle võrra selle paketi eest rohkem, ilma ise sellele mõtlemata.
-------------------------------------------------------
Omaette probleem on muidugi ka selles, et kui on probleemid / koormused, siis ei lulgeta neist ISP-d teavitada ning veel vähem vaielda või võidelda selle eest, et saada "kiirust täie raha eest". icon_smile.gif

Mina igatahes suvel vaidlesin ja nüüd saab tarbida seda, mille eest maksan.
Elisa Mint Light, allalaadimiskiirus kuni 1megabitt ja mul on see ka täiesti olemas.
Elioni kiirusetest: Internetiühenduse kiirus on tõenäoliselt vahemikus 1.1 kuni 1.3 Mbps.
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Uudised »  Traadita andmeside (WiFi, 4G, 5G, Starlink) »  EMT toob turule uued kiiruspõhised internetipaketid mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 12, 13, 14, 15, 16  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.