Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
vana_urr
Kreisi kasutaja
|
13.10.2010 10:34:29
|
|
|
PTC kirjutas: |
mul selline küsimus - milliseid välisantenne kasutate - EMT'l lehel oli üks Ranteloni oma aga hind on päris tubli. omal üks iidamast ajast pärit GSM välisantenn millega sai elisa EDGE püütud - kas see võiks kah toimida? siis EMT'l on pakkuda ka selline kopsik nagu ZTE MF612 - kuidas see praktikas töötab? |
Sõltub mis sagedused sel antennil ja kus sageduse alal sa oled... UMTS900 alas võib GSM antenn toimida.
Ise kasutan vanemat Ranteloni antenni 12 km Kehrast, täitsa OK... st umbes samasugune
MF612 üldiselt toimib...
|
|
tagasi üles |
|
 |
serxx
Kreisi kasutaja
|
13.10.2010 11:46:46
|
|
|
DIY antenn 3G jaoks: http://martybugs.net/wireless/biquad/
Väga lihtne ehitada. Suht odav tuleb ka.
Ruudu ühe külje pikkus on veerand lainepikkust.
2.4GHz (wifi) 1/4 lainepikkus: 31.25mm
2.1GHz (3.5G) 1/4 lainepikkus: 35.7mm
Ideaalis võiks antenni teha 2GHz peale: 37.5mm
3G saatesagedus on 19xx MHz ja vastuvõtusagedus 21xx MHz
|
|
Kommentaarid: 154 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
2 :: |
139 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
13.10.2010 13:14:44
|
|
|
serxx: Väike ääremärkus - 3G võib vabalt ka muudel sagedustel töötada, kui 1900 või 2100MHz-i. Näiteks sagedusel 900MHz-i ning praeguseks on vist küll juba kõik ISP-d ka selle sageduse kasutusele võtnud.
Nii, et maapiirkondades tasub seega ehitada pigem ikkagi 900-Mega antenn, kuna justnimelt 900-sagedusel toimub 3G võrgu arendus maapiirkondades suure hooga.
|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
serxx
Kreisi kasutaja
|
13.10.2010 13:41:30
|
|
|
tahanteada, 900MHz jaoks pole mingi probleem osta (mõni vana) GSM antenn. Neid on kordades rohkem saada kui ~2GHz antenne.
|
|
   |
139 |
|
tagasi üles |
|
 |
villu70
HV Guru

|
13.10.2010 14:38:14
|
|
|
Kui mul on näiteks suuremahulised failid tööarvutis/serveris ja kui sealt neid enda läpparisse hakkan tirima kas siis keeratakse ka kraanid kinni?
Siin on ju selgelt mustas kirjas kirjutatud, piiramatu andmemahuga internet. Kuidas saab siia mahupiiranguid peale panna, aru ma ei saa.
Kui mina veel koolis õppisin siis "piiramatu" tähendus oli hoopis teine kui EMT-l.
Spoiler 
|
|
Kommentaarid: 141 loe/lisa |
   |
3 :: |
0 :: |
121 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
13.10.2010 14:46:35
|
|
|
Hakkab jälle peale, sa vist üldse teemaarendust ei lugenud?
EMT on oma tingimustes seda "täpsustanud" järgmiselt:
Piiramatu*
* kehtib Mõistliku Kasutuse Põhimõte
tsitaat: |
EMT peab Kliendipoolseks mõistlikuks Interneti kasutamiseks erinevate internetilehekülgede külastamist, e-kirjade lugemist, kirjutamist, vastuvõtmist ja saatmist, tekstipõhise kiirsuhtlustarkvara kasutamist ning teisi samalaadseid tegevusi, millega üldjuhul ei kaasne suuremahulisi ja pidevaid andmesidesessioone. Mõistlikuks Interneti kasutamiseks ei peeta üldjuhul selliseid tegevusi, kui mobiilset internetühendust kasutatakse näiteks suurte andmemahtudega filmide, tarkvara või mängude alla ja/või üles laadimiseks, sealhulgas nn P2P (Peer to Peer) internetiliiklus. |
Kui see segaseks vms jääb, kaeba EMT kohtusse
_________________ Hinnavaatlus.ee - leia parim hind!
HV valuutakalkulaator |
|
Kommentaarid: 465 loe/lisa |
   |
12 :: |
7 :: |
358 |
|
tagasi üles |
|
 |
mikk36
HV Guru

|
13.10.2010 14:50:36
|
|
|
Meeldib EMT lehel tegelikult see osa:
EMT Interneti paketid - emt.ee kirjutas: |
EMT internetti saab jagada terve perega
Piiramatu mahuga EMT Internet sobib koju peamiseks internetiühenduseks. Kui peres on kasutusel mitu arvutit, jagage internetti kohtvõrgu ruuteri abil, mis tekitab koju wifi leviala. |
|
|
Kommentaarid: 85 loe/lisa |
   |
78 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
|
   |
358 |
|
tagasi üles |
|
 |
villu70
HV Guru

|
13.10.2010 15:14:24
|
|
|
EMT Interneti mahupiirita teenuspakettides ja makseviisides on EMT-l õigus vähendada ette teatamata andmesidekiirust, kui kliendi kasutatud andmesidemaht on oluliselt suurem keskmise kasutaja omast.
Kas siin pole väike viga sees....
Ja mis asi on keskmine kasutaja? Kui nt. "onu Vasja" tirib 200gb porri nädalas ja "tädi Juuli" on selle ajaga ühe panga ülekande teinud, kas nende pealt siis arvutatakse keskmine kasutaja välja?
Kust pe..st mina pean teadma mis see keskmine kasutaja oma mahtudes tarbib.
|
|
Kommentaarid: 141 loe/lisa |
   |
3 :: |
121 |
|
tagasi üles |
|
 |
Gzus
HV kasutaja

|
13.10.2010 15:40:10
|
|
|
Mina näiteks oleks nõus 2x rohkem maksma, et saada see, reaalselt ka piiramatu mahuga, max kiirustega pakett endale
Aga ennem 4G ajastut seda vist ei juhtu - päris mitu aastat peab vist veel ootama
|
|
Kommentaarid: 34 loe/lisa |
   |
33 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
|
   |
358 |
|
tagasi üles |
|
 |
kempi
HV veteran
|
13.10.2010 16:34:51
|
|
|
Teoorias võiks teha ka suurte piltide vaatamisega (slide show) teenuspakkujale mitte just meeldivaid sessioone - on ju netilehe külastamine? On. On pikk sessioon? On. Kes pilbast sööb? Klient.
võtas-uxu kirjutas: |
Ja mis asi on keskmine kasutaja? Kui nt. "onu Vasja" tirib 200gb porri nädalas ja "tädi Juuli" on selle ajaga ühe panga ülekande teinud, kas nende pealt siis arvutatakse keskmine kasutaja välja?
Kust pe..st mina pean teadma mis see keskmine kasutaja oma mahtudes tarbib. |
Kui sellise ideoloogia järgi lähtuda, siis tapetakse kõik üle ühe panga ülekande teinud omad maha, keskmine kukub ja lõpuks saavadki kõik ainult ühe panga ülekande See on muidugi pikem perspektiiv, aga sinna võiks ju liikuda?
_________________ All there is to do - recon... |
|
Kommentaarid: 34 loe/lisa |
   |
33 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
13.10.2010 16:39:04
|
|
|
EMT peab Kliendipoolseks mõistlikuks Interneti kasutamiseks erinevate internetilehekülgede külastamist, e-kirjade lugemist, kirjutamist, vastuvõtmist ja saatmist, tekstipõhise kiirsuhtlustarkvara kasutamist ning teisi samalaadseid tegevusi, millega üldjuhul ei kaasne suuremahulisi ja pidevaid andmesidesessioone.
|
_________________ Hinnavaatlus.ee - leia parim hind!
HV valuutakalkulaator |
|
   |
358 |
|
tagasi üles |
|
 |
hv_foorum
HV vaatleja
|
|
tagasi üles |
|
 |
jeesus188
kodustatud

|
13.10.2010 21:24:22
|
|
|
Tanel ütles
kui te ei soovi aktsepteerida tingimusi, siis keegi ei sunni teile seda nettust peale |
Mul väike OT, sest EMT gb mind absoluutselt ei huvuta
Aga kas sa loed alati kõik lepingu tingimused läbi, ehk siis pisikirjas olevad, mida võib olla ka paar lehte. Ja seda kõikide lepingute puhul?
Mina näiteks seda ei tee, osadel jah, aga mitte kõigil.
Ja teine kysimus oleks,
Et sa kaitsed EMT nii meeletult viimasel 2-3 lehel, et kas on oodata preemiat sulle
Tegelik point on selles, et miks ei võiks sama tädi/neiu/proua, kes siin vastas online küsimustele, korra veel siia tulla ja anda vastuseid nendele kiirus/mahupiirangutele
AHV=>connecting people=> EMT või vastupidi (y
_________________ This message was sent from space using stargate
Inimene on troopiline AHV Aga kes on naine? Valge on ka inimene !
"Vaese inimese juttu räägid. Kui tundub kallis, siis on see kellelegi teisele mõeldud" |
|
Kommentaarid: 71 loe/lisa |
   |
64 |
|
tagasi üles |
|
 |
sutekas
HV vaatleja

|
13.10.2010 21:38:35
|
|
|
Sääl Maxis tunduvad miskid kirved hinnad olema ja ohh üllatust ka mahupiirang. Peab ikka mõra peas olema kui sealt omale 900 eest 2mbit ühendus hankida. Tegelt on nii et Elionist saab 499 krooni eest 6Mbit/1Mbit tõeliselt piiramata ühenduse. Tõsi kui wimaxi seadet pole siis vaja see ka hankida / rentida. Mul aga Elion teatas peale ühe aastast kasutamist et edaspidi nad enam mult kui pikaajaliselt kliendilt seadme renti ei võtta. Niiet tänasel päeval maksan sii 499.-. Väikse plussina saab ka Elioni wifi tasuta kasutamise võimaluse kuigi nüüd kui mobiilnet saadaval selle järgi enam vajadust pole.
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
13.10.2010 22:28:04
|
|
|
jeesus188: OT: Seaduskuulekas inimene loeb lepingu läbi rida-realt ning täidab kõik tingimused vastuvaidlematult 100%.
Olen EMT-i kasutanud helistamiseks 10 aastat ja ei näe küll erilist probleemi, et ma kasutan tema kõrval veel teist firmat mobiilinterneti tarbeks.
|
|
   |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
serxx
Kreisi kasutaja
|
13.10.2010 22:42:00
|
|
|
Selle DIR-320 ruuteriga on nii, et vanemate firmware versioonidega tekkis probleem, et esimesel startimisel ei tule ühendus üles. Peale toite taha ühendamist tuleb ruuterile teha admin liidese kaudu reboot ja siis läks ühendus käima. Hetkel on peal versioon 1.21 ja sellega tuli nüüd viimasel katsel kohe kõik ilusti käima. See on küll esimene kord, kui seda katsetan 1.21 softiga, võis olla ka juhus... aga mine tea.
|
|
   |
139 |
|
tagasi üles |
|
 |
jeesus188
kodustatud

|
13.10.2010 22:44:31
|
|
|
tahanteada kirjutas: |
jeesus188: OT: Seaduskuulekas inimene loeb lepingu läbi rida-realt ning täidab kõik tingimused vastuvaidlematult 100%.
Olen EMT-i kasutanud helistamiseks 10 aastat ja ei näe küll erilist probleemi, et ma kasutan tema kõrval veel teist firmat mobiilinterneti tarbeks. |
Kysimuse mõte oli suunatud teisele inimesele ja sa loed lepingud sõan-sõnalt läbi viimasegi kui yhe?
Pakun et pooled loevad, seal hulgas 50% inimeste uletuses ytlevad et "loevad"
"Vaese inimese juttu räägid. Kui tundub kallis, siis on see kellelegi teisele mõeldud" |
|
   |
64 |
|
tagasi üles |
|
 |
sutekas
HV vaatleja

|
13.10.2010 22:46:12
|
|
|
EMT kiituseks tahaks ikkagi lisada et olen mina proovinud nii Tele2 kui Elisa interneedust aga vähemalt minu liikumis trajektooridel on EMT nagu igalpool oluliselt parem. Samas peab tänama Elisat et ta andmeside hinna alla tõi. Oleks meil ainult EMT maksaksime siiamaani 50kr/mbit niiet keegi ei köhiks ka selle peale.
Helistamisel kasutan kõikide operaatorite teenuseid ja sääl pole nagu kuskilt otsast aru saada et EMT kuidagi parem oleks aga andmesides nagu öeldud Allah Agbar EMT'le.
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
serxx
Kreisi kasutaja
|
13.10.2010 22:53:09
|
|
|
jeesus188 kirjutas: |
Et sa kaitsed EMT nii meeletult viimasel 2-3 lehel, et kas on oodata preemiat sulle |
Tanel ei kaitse sugugi EMTi.
See point, mida ta siin aina korrutab kõigile, kes teemat lugeda ei viitsi, on täiesti õige.
Te ju kõik teate neid tingimusi, aga ikka virisete. Mida see annab?
EMT on teinud paketi, määranud sellele tingimused. Kui ei sobi, ära võta seda! Nii lihtne see ongi.
Pea iga reklaam on mingil määral eksitav. Ka EMT oma. See, kui me siin foorumis kümneid lehekülgi selle üle jahume ja nutame, ei muuda mitte midagi. Kui leiad, et reklaam on eksitav ja sulle on liiga tehtud, siis kaeba EMT kohtusse või pöördu tarbijakaitse ametisse.
Ka mina pole piirangutega rahul, aga rääkisin pikalt klienditeenindajaga ja leidsin, et ma olen nõus nendel tingimustel seda teenust proovima. Ühtegi siduvat lepingut ma teinud pole. Kui kuu-kahe jooksul tuleb välja, et see mulle ei sobi, on mul kaks võimalust:
1. Pidada läbirääkimisi teenusepakkujaga tingimuste muutmiseks.
2. Valida mõni konkreeriv teenus, mille tingimused mulle paremini sobivad.
Lõpetan selle posti tsitaadiga filmist "Siin me oleme":
Keeruliseks ära sina ise oma elu ela. |
|
|
   |
139 |
|
tagasi üles |
|
 |
jeesus188
kodustatud

|
13.10.2010 23:05:16
|
|
|
su tsiteeritud lauses on lõpus selline asi
a kui sa viitsiks veel järgmist lauset lugeda, saad aru, et mõte on teises lause osas.
Järgmine lausue oli, "Tegelik point on selles, et miks ei võiks sama tädi/neiu/proua, kes siin vastas online küsimustele, korra veel siia tulla ja anda vastuseid nendele kiirus/mahupiirangutele "
ma võin su järgmist lauset ka valesti mõista
|
   |
64 |
|
tagasi üles |
|
 |
WäntWõll
make.believe

|
14.10.2010 01:26:25
|
|
|
Ma ei mäleta et elisa oleks mint kasutajal olenemata Gb arvust asja kinni löönd vms.
Küll aga EMT teemas jäi kohe silma.
Täpsustage kasutajad palun
|
|
Kommentaarid: 374 loe/lisa |
   |
1 :: |
300 |
|
tagasi üles |
|
 |
vana_urr
Kreisi kasutaja
|
14.10.2010 07:21:35
|
|
|
wanawoll kirjutas: |
Ma ei mäleta et elisa oleks mint kasutajal olenemata Gb arvust asja kinni löönd vms.
Küll aga EMT teemas jäi kohe silma.
Täpsustage kasutajad palun  |
Natuke nokkivalt:
Elisa tõmbas valdavalt võrgu kiirused kooma piiramatu mahu peale
Kõigile, GBst sõltumata
Paide on suvel ikka oma 1,5 kuud vist 3G võrgus GSM kiirustega ja seda oli ka mujal...
Parafraseerides: "Küll aga MINT teemas jäi koomas kiirus kohe silma."
|
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
14.10.2010 08:11:10
|
|
|
vana_urr: Eks ülekoormustest tingitud probleemid on kõigil olemas. Vaata - ülevalpool on toodud Taneli monitooring. Ilusti-kenasti on näha, kuidas tema piirkonna EMT-i mast / või sektor on üle koormatud.
Võib ju võtta ISP-lt igasugu uhkeid kiirusepakette, aga kui tegelik kiirus on koormuse tõttu kõvasti väiksem, siis maksab paketi kasutaja selle võrra selle paketi eest rohkem, ilma ise sellele mõtlemata.
-------------------------------------------------------
Omaette probleem on muidugi ka selles, et kui on probleemid / koormused, siis ei lulgeta neist ISP-d teavitada ning veel vähem vaielda või võidelda selle eest, et saada "kiirust täie raha eest".
Mina igatahes suvel vaidlesin ja nüüd saab tarbida seda, mille eest maksan.
Elisa Mint Light, allalaadimiskiirus kuni 1megabitt ja mul on see ka täiesti olemas.
Elioni kiirusetest: Internetiühenduse kiirus on tõenäoliselt vahemikus 1.1 kuni 1.3 Mbps.
|
|
   |
211 |
|
tagasi üles |
|