Avaleht
uus teema   vasta Raud »  Protsessorid »  AMD Duronit toetavale emaplaadile vool sisse! märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Aq
HV kasutaja

sõnum 11.11.2003 15:57:55 AMD Duronit toetavale emaplaadile vool sisse! vasta tsitaadiga

On üks x-kohast ostetud emaplaat; peaks olema AMD Duron-sobilik, sest tegemist on Socket 462 (A). See on teada. Paraku ei ole teada seda, kes on emaplaadi valmistaja ja emaplaadil olevate kirjade järgi netist ka midagi ei õnnestunud rohkemat välja uurida.

Nüüd küsimus - kuidas sellisele voolu sisse lasta? Ses mõttes, et kui ei tea, millisesse pessa läheb korpusest (ATX) tulevad Power-on/off, restart jt. juhtmed...

Kas on lootust, et näiteks enamikel sellist protsessorit toetavatel emaplaatidel see järjekord, kuidas need juhtmed emaplaadiga ühenduvad, sarnased? On mingit n.ö. "deafault" seadistust? Ja kui on, siis kas keegi oskaks siis öelda järjekorra, kuidas neid lisada?

Ja veel - kui juhtmed ühendada valet pidi, ega siis ometigi peale emaplaadi miski muu läbi minna ei saa??? (teg. ma ei tea kuidas ka emaplaat võib läbi minna nii, aga riskida ka ei tahaks) Et ega nii ei ole, et paned valesti kokku ja siis näiteks protsessor läbi põleb? Või kõvaketas lühisesse aetakse???

Hetkel on kasutuses AMD Duron 800 MHz protsessor, kui abiks peaks olema...
Kommentaarid: 4 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 4
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
s.p.o.c.k
HV kasutaja
s.p.o.c.k

sõnum 11.11.2003 16:13:30 vasta tsitaadiga

Kas emaplaadil asuva pinnide rea juurde pole mitte midagi kirjutatud? Oled sa kindel, et seal pole mõne paari juures näiteks RST, ON, PWR vms? Mingi standardi peale ära küll lootma jää, on selliseidki plaate, kus manualis on asi peegelpildis, või mis isegi hullem, üldse mingi täiesti äraspidise loogikaga. Indikaatortuledega (HDD, ON) ei saa valet pidi ühendades emaplaati läbi lasta, nad ju ise voolu ei anna, ja reset/power nupp on lihtsalt lühis, seal pole ka suunal vahet. Aga peaasi, et õige rea üles leiad. Võta luup abiks icon_smile.gif
Kommentaarid: 2 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 2
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
VeixES
HV veteran

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 11.11.2003 16:18:25 vasta tsitaadiga

Kruvikeeraja otsaga käi paar haaval need pinid yle. Kui käima läheb siis oled powerswitch leidnud, kui säde lendab siis võta juhe korra seinast ning proovi uuesti icon_razz.gif
VeixES
HV veteran

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 11.11.2003 16:19:51 vasta tsitaadiga

Aga sa võid näiteks teha miski 1600x1200 resus digifoto. küll me välja uurime, mis mobo ja kust manuaali saab icon_smile.gif
Aq
HV kasutaja

sõnum 11.11.2003 18:04:25 vasta tsitaadiga

hmm, digifotokat ei ole...

Nende pesade juurde (mida mina lolli peaga pean õigeteks; ei tea aga järjekorda) on kirjutatud küll, aga vaid mingi tähe-numbrikombinatsioon... ilmselt mingi serial nr vms... väga veidra asetusega...

Tegelikult on asi selles, et see emaplaat ei pruugigi töötada ning kui ta ei tööta, siis pole see suurim kaotus, kuid on vaja teada saada, kas ostetud protsessor töötab. Ning antud plaat on ainus AMD-sobilik emaplaat, mis mul siin võtta icon_sad.gif
tagasi üles
pppp
Kreisi kasutaja

sõnum 11.11.2003 18:09:25 vasta tsitaadiga

Aq kirjutas:
hmm, digifotokat ei ole...

Aga scannerit näiteks?

Aq kirjutas:
Nende pesade juurde (mida mina lolli peaga pean õigeteks; ei tea aga järjekorda) on kirjutatud küll, aga vaid mingi tähe-numbrikombinatsioon... ilmselt mingi serial nr vms... väga veidra asetusega...

Äkki paned selle siia kirja? Samuti selle, mitu PCI (ISA), mälu- jne pesa plaadil on, kas on ATX või mATX plaat jne.
Kommentaarid: 72 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 65
tagasi üles
Aq
HV kasutaja

sõnum 11.11.2003 18:25:14 vasta tsitaadiga

irw, krt...

Vend (tema arvut jälle tegelt) tegi juba veix-i soovituse järgi; tuli selle peale ise muidugi icon_biggrin.gif ning pilti ette ei tule (nagu eelmine probleem, millest siin kirjutasin).

Ilmselt on siiski emaplaat (tõesti, ma ei tea mis keldripoest ta selle ostis) läbi. Mina soovitasin protsessori aga igal juhul välja osta ja nii vist ka teeb nüüd. Siiani parim kraam, mille on suutnud endale muretseda icon_wink.gif Ja eks siis saab korraliku emaplaadi ka hiljem kuskilt. Ei usu, et protsessor ei tööta...
tagasi üles
HDD
HV veteran
HDD

sõnum 12.11.2003 15:34:36 vasta tsitaadiga

endal oli sama jama kuna vahetasin mobod ära .... Võtsin PWR juhtme ja hakkasi proovima icon_biggrin.gif nii tyegin ka ylejäänud juhtmetega.
Tänu sellisele meetodile leidsin kõik pesad yles nagu ret. hdd let jne
Endal inteli plaat ei usu ,et midagi juhtub vähemalt endale ei juhtunud icon_biggrin.gif
Head proovimist icon_lol.gif

kaspar00
HV Guru
kaspar00

sõnum 12.11.2003 15:41:15 vasta tsitaadiga

restardi ja poweri nupude juhtmed saab proovides kah lõpuks õigesekohta... ma olen nii teinud lõpus sain isegi hdd ja poweri ledi õieti põlema (tegelt pole see ju üldse probleem)
Ps ma kah ei usu et midagi juhtuks... mul kah vähemalt ei juhtund...
Kommentaarid: 113 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 3 :: 101
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Raud »  Protsessorid »  AMD Duronit toetavale emaplaadile vool sisse!
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.