Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Andmeside ja kõnelevi »  Elisa mobiilne internet märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 73, 74, 75 ... 470, 471, 472  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Thetommi
HV kasutaja
Thetommi

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 01.10.2010 21:25:22 vasta tsitaadiga

VPN ja otse ?
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
LongHorn
HV kasutaja
LongHorn

sõnum 01.10.2010 21:29:41 vasta tsitaadiga

Thetommi kirjutas:
Niisiis, küsiksin mis vahe on HSPA-l ja WCDMA-l?

HSPA supports increased peak data rates of up to 14 Mbit/s in the downlink and 5.8 Mbit/s in the uplink.
WCDMA can reach speeds from 384 Kbps to 2 Mbps.

Maakeeli:
HSPA on kiirem, kui WCDMA. icon_smile.gif
Kommentaarid: 10 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 10
tagasi üles
vana_urr
Kreisi kasutaja

sõnum 02.10.2010 16:54:57 vasta tsitaadiga

LongHorn kirjutas:
Thetommi kirjutas:
Niisiis, küsiksin mis vahe on HSPA-l ja WCDMA-l?

HSPA supports increased peak data rates of up to 14 Mbit/s in the downlink and 5.8 Mbit/s in the uplink.
WCDMA can reach speeds from 384 Kbps to 2 Mbps.

Maakeeli:
HSPA on kiirem, kui WCDMA. icon_smile.gif

Tegelt WCDMA on 3G mobiilside standardi enda nimi.. Mille peal pakutakse muuhulgas ka HSPA teenuseid.... Teine
3G standard on CDMA2000
tagasi üles
inc
HV veteran
inc

sõnum 02.10.2010 20:12:27 vasta tsitaadiga

Peale lõunat, kuskil 3-5 vahel sai kuni 3Mbit kätte, nüüd jälle selline seis:

Kommentaarid: 65 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 62
tagasi üles
sheldon
HV kasutaja
sheldon

sõnum 02.10.2010 22:32:05 vasta tsitaadiga

pinnawaatluz kirjutas:
sheldon kirjutas:
Ja kellel peaks liikumises üldse nii suuri kiirusi vaja minema?

Ega kõik ei liigugi nendega s.t. ei kasuta käimise või sõidu ajal vaid peatudes, kuhugi teatud kohta jõudes või üldse kohtpaikselt jne. EMT-ile annab suure eelise avaliku staatilise IP aadressi võimalus. Ilmselt tuleb ka kolimine ette võtta kuna levi on neil mõlemil suht sarnane, tõsi küll tibake EMT kasuks..

Saan aru Su mõttest aga ei saa aru miks see nii on. Kõike peaks nagu sihtotstarbeliselt kasutama, siis on ka fiiling teine. (kohatu näide vb aga jeepiga ringrajal pole nagu midagi teha)

Kusagil Piusa jõe ääres hetkel ja EDGE kiirusega saab vähemalt infot veebist mida vaja ja ka postitadada vastuseid antud tapeedile.

Staatilist IP'i saab ka Elisast kui küsida (kogemus selline olemas)

madfury
HV veteran
madfury

sõnum 02.10.2010 23:01:18 vasta tsitaadiga

wanawoll, Ei ma pea, ma pehmeke. Esmaspäeval olen EMTis nagu 5 kopkat:D
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 03.10.2010 00:26:16 vasta tsitaadiga

See on huvitav küll, kuidas reaalseid kiiruseid analyysimata kohe mingi teise v6rku hypatakse. Aga eks siis j22b siinse v6rgu rahvale rohkem koormamata v6rku.

Postitatud mobile device
Kommentaarid: 284 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 11 :: 211
tagasi üles
Pikkkõrv
HV kasutaja
Pikkkõrv

sõnum 03.10.2010 00:31:12 vasta tsitaadiga

Vaata sheldon, kui teenusepakkuja poolt on kord sellised kiirused välja käidud ning neile vastavalt ka hinnapoliitika paika pandud, siis Sinu sihtotstarbelist kasutust eeldavast loogikast lähtuvalt peaksid need olema kättesaadavad just Piusa jõe ääres liikudes, kuid tegelikult on siiski nii, et asi, mis ei taha hästi toimida juba statsionaarsetes tingimustes, toimib reeglina veelgi halvemini välitingimustes ja ainsad kes kallimatest ehk kiirematest mobiilinterneti pakettidest hetkel tõesti reaalset kasu võiksid saada on peasjalikult just suuremates asustatud punktides asuvad paiksed, mitte mobiilsed või kusagil ääremaadel elavad kasutajad.
Kommentaarid: 2 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 1
tagasi üles
madfury
HV veteran
madfury

sõnum 03.10.2010 12:33:03 vasta tsitaadiga

tahanteada, Ma eeldan, et see käis minu kohta. Ma võtan mütsi maha su ees, et sa viitsid monitoorida ja analüüsida ja ma ei tea mida kõike veel. Ma olen selles suhtes teistsugune inimene - kui ma mingi teenuse eest maksan, siis on teenuse kvaliteedi monitoorimine ja analüüsimine teenusepakkuja töö. Kui ma ei saa seda, mille eest ma maksan, siis ma enam ei maksa. ETM simiga sain ma kätte üle 2mbsi kiiruse nii kodus kui tööl, Elisa simiga on igalpool üks sama jama. Ma pöördusin klienditeenindusse, kes 11 päeva pärast päringu saatmist ütles mulle, et ole õnnelik, et sellinegi kiirus on.
Kordan: sa monitoori ja ole katsejänes. Ma maksan millegi eest ja tahan teenust saada. Nende asi on teha kindlaks, mis nende infrastruktuuris viltu on, mitte minu. beer_yum.gif Ma muidu niimoodi sõna ei võtaks, kuid sinu postitustest kumab koguaeg läbi, nagu peaks kõik kasutajad ise käima teenusepakkujale pinda (ja raiskama enda aega ning raha) et saada midagi, mille eest nad juba maksavad. Mina arvan, et see on juba eos vale suhtumine. Mina maksan kellelegi, et too monitooriks, mitte et ma maksan JA monitoorin.
Kommentaarid: 26 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 26
tagasi üles
pinnawaatluz
HV kasutaja

sõnum 03.10.2010 12:51:55 vasta tsitaadiga

sheldon kirjutas:
Saan aru Su mõttest aga ei saa aru miks see nii on. Kõike peaks nagu sihtotstarbeliselt kasutama, siis on ka fiiling teine. (kohatu näide vb aga jeepiga ringrajal pole nagu midagi teha)

Kusagil Piusa jõe ääres hetkel ja EDGE kiirusega saab vähemalt infot veebist mida vaja ja ka postitadada vastuseid antud tapeedile.

sihtotstarve on ostes väljakäidud kiirus-, mahu- või muud konkreetselt mõõdetavad või defineeritud näitajad. mingite fiilingute või emotsioonidega pole minul isiklikult ühegi moblaoperaatori teenuseid tarbides vähimatki huvi. edge teenus mind ei huvita ja selle eest mingit raha ma ka maksma ei hakka. elisas võib olla veel igasugu variante aga kui neid normaalselt välja pole käidud ja neid tuleb kuskilt nurga tagant lunima hakata, siis näitab see vaid seda, et operaator pole piisavalt tasemel. andmesideteenus pole tädi maali saialett!
Kommentaarid: 8 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 8
tagasi üles
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 03.10.2010 13:00:04 vasta tsitaadiga

madfury: No siis läheb ju sul hästi, kui mõni teine ISP ei leia, et just nüüd ja praegu on neil vaja kanaliressurrsi telefonikõnede tarbeks - ning mille käigus Sinu internet - näiteks paariks tunniks liinilt maha visatakse. icon_smile.gif

Selles suhtes liialt optimist olla pole mõtet - kuna mobilikõnedel on Kõrgem prioriteet, siis mobiilinternet saab oma kanalid vabade telefonikõnede arvelt.
Ja lisaks veel ka see, et ainus kiirus, mis garanteeritult tagatud, on GSM 9,6 kilobitti - üle selle on Boonus.
-----------------------------------------
Selles suhtes pole Elisa mul esimene, kus ma olen "puid ja maid" jagamas käinud. Enne seda on olnud ka mõned lahingud EMT-iga - ning justnimelt sellepärast, et "ühendus lendab suure telefonikõnede koormuse tõttu maha" ja siis "unustatakse" see mobiilinternet tagasi lülitamata... icon_wink.gif
tagasi üles
Thetommi
HV kasutaja
Thetommi

sõnum 03.10.2010 16:09:37 vasta tsitaadiga

Kas teen mina midagi valest?
Panin win 7 peale, nüüd nagu net wcdma peale läheb siis internetti ei saa, mitte enne kui olen ühenduse katkestand ja siis uuesti ühendanud. Siis püsib natuke aega, läheb wcdma peale ja jälle pekkis. Kas ainult HSPA peale ei saa panna vms, või tuleb tõesti xp peale tagasi minna.

Kas on hea või halb kui seda elisa programmi üldse ei kasutaks vaidühendaks netti niisama win 7 abiga
EDIT: nimodi tundub püsivat

ewur
HV veteran
ewur

sõnum 03.10.2010 20:21:25 vasta tsitaadiga

Thetommi kirjutas:
Kas teen mina midagi valest?
Panin win 7 peale, nüüd nagu net wcdma peale läheb siis internetti ei saa, mitte enne kui olen ühenduse katkestand ja siis uuesti ühendanud. Siis püsib natuke aega, läheb wcdma peale ja jälle pekkis. Kas ainult HSPA peale ei saa panna vms, või tuleb tõesti xp peale tagasi minna.

Kas on hea või halb kui seda elisa programmi üldse ei kasutaks vaidühendaks netti niisama win 7 abiga
EDIT: nimodi tundub püsivat

Asi ei tohiks Win7-s olla, mul see opsys (32 bitine) ja asi toimib veatult. Peale sisselogimist ühendab ennast ise (mul muidugi Tele2-e proge, kuna pulk sealt ostetud) automaatselt ära ning settingutes pandud "3G only".
Kommentaarid: 60 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 60
tagasi üles
2 trini
HV veteran
2 trini

sõnum 03.10.2010 20:30:19 vasta tsitaadiga

Käsitsi saab ka panna 3g only AT käsklustega (siin teemas panin kirja ka need eespool), milleks seda programmi üldse kasutada? Ilmaaegu jookseb taustal. tahanteada muidugi teeb monitoorimist ja statistikat - temast ma saan aru icon_razz.gif Aga muidu, mõttetu...
Kuna ei leidnud eraldi draivereid oma pulgale, siis algul installisin selle proge ära, tegin draiveritele backup Driver Magician Lite'ga ,lasin selle jama maha ja siis juba näitasin käsitsi draiverid ette ja kõik töötab ka windows'i oma dialup kaudu.
Kommentaarid: 16 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 15
tagasi üles
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 03.10.2010 21:07:47 vasta tsitaadiga

2 trini: Ja kui palju on neid tavakasutajaid, kes sellise - Sinu toodud kadalipu suudavad läbi teha. Siis toimub Win-i all, kasvõi juhusulikult mingi jama ja siis jällegi on inimene ilma ühenduseta.

Samas - jookseb see USB-pulgaga kaasasolev Dial-Up programm siis, kui Win-i enda oma mingi jama tõttu ei tööta. Reaalselt ära nähtud asi millalgi - Win7-e all tekkis mingi võrgujama, tema enda Dial-up ei töötanud, kuid samas Huawei Mobile Partner töötas täiesti OK edasi.
-----------------------------------
Ja teistpidi võttes - vana tõde, et alati töötab tootja enda programm paremini, kui seda Win-i programm suudab.
tagasi üles
Equinox
HV veteran
Equinox

sõnum 03.10.2010 21:32:07 vasta tsitaadiga

Tre,

Sai ka uuesti Otepääl E1752 pulgaga ühendust proovitud. USB pikenduskaabel ostetud 5m (võimendiga) ning pulk koos sellega üle rõduääre visatud sai 90% (RSSI -89-97dBVm) 3G levi kätte isegi. Kiirused hetkelised jäid 1.5-1.8 Mbit/s juurde. Enamasti tsipa alla 1 Mbit-i. Seda siis 2-3km linnapiirist Tartu poole. Aga ära katkema kippus ühendus vahepeal ikka päris tihti. Kui seadetest pordikiirust vähendada läks paremaks, lisaks tundus, et pulka sinna-tänna natuke rõdul liigutada mõjus sellele kas väga hästi või väga halvasti icon_biggrin.gif

Equ

tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
2 trini
HV veteran
2 trini

sõnum 03.10.2010 22:04:31 vasta tsitaadiga

Ei no, kui inimene hirmsasti tahab seda programmi kasutada, miks mitte icon_smile.gif Kuid kuna siin keegi kurtis ,et ei toimi kaasa tulnud programm korralikult, siis teadmiseks lihtsalt ,et saab ilma ka hakkama, vaja vaid veidi vaeva näha seadistamisel ja see ju ühekordne tegevus. Et Windows'i oma dialup'iga jama tekiks ,pole ju ka tavaline nähtus.
Kommentaarid: 16 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 15
tagasi üles
firemark
HV Guru
firemark

sõnum 03.10.2010 22:18:31 vasta tsitaadiga

täna jõhkralt jamab see mint tartus, varsti kaalun juba selle lepingutrahvi maksmise peale,et lahti saada elisast
Kommentaarid: 101 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 92
tagasi üles
DVDRW
HV Guru
DVDRW

sõnum 04.10.2010 08:40:21 vasta tsitaadiga

firemark kirjutas:
täna jõhkralt jamab see mint tartus, varsti kaalun juba selle lepingutrahvi maksmise peale,et lahti saada elisast

Mul vastupidi, Elisa net kiiremaks + stabiilsemaks läind viimasel ajal icon_lol.gif
Olemas Nii Tele2 kui Elisa nett
Testisin pool aastat ja varsti tõttan Tele2 lepingut lõpetama - ebastabiilne nett.
Kommentaarid: 28 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 27
tagasi üles
sheldon
HV kasutaja
sheldon

sõnum 04.10.2010 12:37:40 vasta tsitaadiga

pinnawaatluz kirjutas:
sheldon kirjutas:

sihtotstarve on ostes väljakäidud kiirus-, mahu- või muud konkreetselt mõõdetavad või defineeritud näitajad. mingite fiilingute või emotsioonidega pole minul isiklikult ühegi moblaoperaatori teenuseid tarbides vähimatki huvi. edge teenus mind ei huvita ja selle eest mingit raha ma ka maksma ei hakka. elisas võib olla veel igasugu variante aga kui neid normaalselt välja pole käidud ja neid tuleb kuskilt nurga tagant lunima hakata, siis näitab see vaid seda, et operaator pole piisavalt tasemel. andmesideteenus pole tädi maali saialett!

Ilmselt ei ole vahet kuidas ma oma mõtet avaldan, sest iga üks mõistab seda oma kogemuste põhjal. Aga...

...no tõesti kui oled paikne, siis võta DSL, ole mõistlik ja ära võrdle mitmesaja miljonist võrku saiaäriga. Kui lubatud pesupulber või hambapasta, mis teeb kõik lumivalgeks seda tee, siis kas tasub tänaval karjuda, et OMO on vaid *****'le (muideks hamba loomulik värv on pigem kreemias kui valge ja pärlid ei ole kunagi puhas valge). Mõni on hoopis õnnistatud valgete hammastega ja mõni ostab alati uue valge särgi kui see mustaks saab... mis toob mind tagasi nüüd andmeside juurde.

EDGE kiiruse eest olen ka 99.- nõus maksma kui mul muud alternatiivi pole ja teades, et kui liigun tsentrumisse, siis saan kobedama ühenduse. Valin suurema kiirusega paketi kui olen kindel, mis see minu masinas ja asukohas toimib lubatud parameetrite järgi. Kui ei vahetan väikseima paketi vastu tagasi. Aga ma ei sarja kui ma ei saa maksimum kiirust, sest mõistan, et veel ei ole õige aeg.

/positiivne üllatus Mustveelt eile/
Date,ConnType,Lat,Lon,Download,Upload,Latency,ServerName,
"2010-10-01 16:39","Cell","59.43390","24.72810",79507,87341,85,"Tallinn",

(otse logist, vabandan kui on halvasti loetav, mõte jääb aga samaks, liikuvas autos)

Xloaded
külaline

sõnum 04.10.2010 13:21:18 vasta tsitaadiga

Nonii seoses EMT 3.5 G mis lubab kuni 21 Mbit ja kaotatud on ka kõiksugu piirangus oleks huvitatud oma süllerisse EMT 3.5 G paigaldamisest. Aga millest ma ei ole huvitatud on see väline USB pulk, põhjusteks siis USB pesade kiirendatud surm ja windowsi reg. segipaiskamine. Kuna süllerite emaplaadil USB porte remonditakse emaplaadi vahetusega siis on see äärmiselt nutune teema. Seega ideaalne oleks sülleri sisene mini PCI pesa. Hetkel huvitaks Dell Latitute E4200 jaoks kuid usun, et see pesa suht standard lisaks veel mingi lisapesa antenni juhtmete teises otsas. Usun, et E4200 ei ole mingi imeloom ja selliseid teissi Dell äriklassi omi samade pesadega on küll ja tuleb veel küll ka juurde. Seega on keegi siin konkreetselt puutunud kokku mini PCI pessa käiva 3.5 G kaardiga ja kuidas iskuks see kokku win7 + dell? Kuni asi käib läbi USB ma seda vääääga osta kohe mitte üldse ei sooviks.

Hetkel pakub vaid max123 ~2500 eegu eest 3 G mini PCI kaart, kuid 2500 eek maksta 3G eest? kui saaks juba 4G siis ostaks kohe eeldusel, et ikka ka allapoole ühildub. Kui aga 3.5G siis oleks ka ostmist väärt.
tagasi üles
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 04.10.2010 13:37:31 vasta tsitaadiga

Xloaded: Aga kasuta siis USB-pesi viisakalt ja korralikult, siis ei lagune nad miskitpidi.

Kui aga üritad suure jõuga tagurpidi USB-pulka pessa taguda, siis laguneb see pesa ära küll.
Sel juhul võtad arvuti lahti ja vahetad selle katkise pesa ära.
------------------------------------------
Nii, et kõik on kinni Sinu enda suhtumisest tehnikasse. icon_wink.gif
tagasi üles
Xloaded
külaline

sõnum 04.10.2010 13:45:29 vasta tsitaadiga

tahanteada kirjutas:
Xloaded: Aga kasuta siis USB-pesi viisakalt ja korralikult, siis ei lagune nad miskitpidi.

Kui aga üritad suure jõuga tagurpidi USB-pulka pessa taguda, siis laguneb see pesa ära küll.

Kui tegemist on koolis kus iga kahe loengu tagant süller kotti ja ruumi vahetad siis tuleb keskmiselt kui juurde lisada ka töö ja kodus ca 30-40 korda päevas USB-sse surumisi ja ma ei suru neid sinna X jõuga ega valepidi jne jne.. lihtalt ka süllereid remontides tuleb neid järjest enam põhjusega, et USB surnud ja surevad järjest. Isegi juba kasutusmugavuselt kui mingi suur pikk pulk väljas on on lihtne teha üks "üks ups", selline pulk on ikka lauale kus on ruumi ja näiteks laua arvuti taha. Seega ikkagi vaid mini PCI kaart. =) ei mingit jama ja asi toimib. Seega palun mitte anda enam muid soovitusi, kuna need ei sobi liikuva elustiiliga mitte kuidagi. Lisaks on minu puhul "Dell Latitude D4200" juba aku all SIM kaardi pesa olemas, vaja oleks vaid 3,5 G Mini PCI kaarti. Hetkel pakutakse 3G kuid see on ilmselgelt üle hinnatud.

Tänud
tagasi üles
ewur
HV veteran
ewur

sõnum 04.10.2010 16:52:47 vasta tsitaadiga

Xloaded kirjutas:
tahanteada kirjutas:

Kui tegemist on koolis kus iga kahe loengu tagant süller kotti ja ruumi vahetad siis tuleb keskmiselt kui juurde lisada ka töö ja kodus ca 30-40 korda päevas USB-sse surumisi ja ma ei suru neid sinna X jõuga ega valepidi jne jne.. lihtalt ka süllereid remontides tuleb neid järjest enam põhjusega, et USB surnud ja surevad järjest. Isegi juba kasutusmugavuselt kui mingi suur pikk pulk väljas on on lihtne teha üks "üks ups", selline pulk on ikka lauale kus on ruumi ja näiteks laua arvuti taha. Seega ikkagi vaid mini PCI kaart. =) ei mingit jama ja asi toimib. Seega palun mitte anda enam muid soovitusi, kuna need ei sobi liikuva elustiiliga mitte kuidagi. Lisaks on minu puhul "Dell Latitude D4200" juba aku all SIM kaardi pesa olemas, vaja oleks vaid 3,5 G Mini PCI kaarti. Hetkel pakutakse 3G kuid see on ilmselgelt üle hinnatud.

Tänud

See 3G mida pakutakse, ongi tegelikult 3,5G. Uuri põhjalikumalt spetsifikatsiooni - täpsed numbrid ei tule meelde, aga ümmarguselt on kiirus 7Mb/5Mb. Just Max123 lehel pakutava kaardi kohta, ise plaanisin selle ostmist kunagi. Aga siit foorumist saad ehk 900-1000 eest, pöördu kasutaja Argo poole, vaata läpakate/Delli müügifoorumist.
Kommentaarid: 60 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 60
tagasi üles
HangOver
HV kasutaja
HangOver

sõnum 04.10.2010 17:44:48 vasta tsitaadiga

Pe*sse.Töötas korralikult 3 nädalat ja nüüd kaks päeva kukub juba jälle tagant täiega ära koguaeg.
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Andmeside ja kõnelevi »  Elisa mobiilne internet mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 73, 74, 75 ... 470, 471, 472  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.