Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
LKits
HV Guru

|
21.09.2010 13:56:29
Windows 7 setup/install USB adapteriga kettale |
|
|
Tere
Kas ja kuidas oleks võimalik installeerida Windows 7 kõvakettale, mille ühendan teise arvuti külge USB adapteriga? Nimelt mure selles, et sülearvutis ei ole optilist seadet ning oleks vaja läbi teise arvuti siis Windows kõvakettale lasta.
Olen mingil moel teadlik, et Windowsi installeerimise käigus tuvastab Windows arvuti riistvara ning paigaldab ka vastavalt driverid, kuid kas Windows on piisavalt intelligentne, et kui ühendan ketta teise arvuti taha, siis see protsess korduks? Uue arvuti puhul kontrolliks uuesti riistvara ja teeks vastavad ülesanded.
PS: Kas installeerimise protsess käiks operatsioonisüsteemis või OS väliselt? Tähendab: Kas saan installeerida Windowsi USB adapteriga kõvakettale samal ajal olles Windowsis või pean kuidagi moodi DOS-i kaudu hakkama saama?
Ette tänades ja lugupidamisega
Lennart
|
|
Kommentaarid: 13 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
martin366
HV Guru

|
21.09.2010 14:02:07
|
|
|
Sa saaksid USB pulga või välise kõvakettaga ka installida oma läpakasse. Selleks kasuta programmi WinToFlash (sul peab olema Win7 ISO kujul) Paar päeva tagasi proovisin ja töötas (välise HDD'ga) Edu !
|
|
Kommentaarid: 185 loe/lisa |
   |
172 |
|
tagasi üles |
|
 |
LKits
HV Guru

|
21.09.2010 15:20:22
|
|
|
Suured tänud.
Olen proovinud WinXP mälupulgalt installeerida ning oli igavene jama draiveritega jne.
Eks põhimõtteliselt selline lahendus ajaks ka asja ära, kuid siiski mõtlen, et kuidas oleks võimalik USB adapteri kaudu teises arvutis Windows installeerida... Ehk keegi teab, kasvõi oma kogemustest, kuidas selline asi välja kukub.
EDIT: Olen proovinud WinXP OS-iga kõvaketast ühes tarvutist teise tõsta ning algselt leiab küll igasuguseid riistvara komponente, kuid mõne minuti möödudes rahuneb maha ja laseb emaplaadi draiverid installeerida - ehk siis kohanes uue arvutiga? Olen kuulnud, et Win7 kohaneb veidi paremini, kui XP, kuid kogemused puuduvad.
EDIT2: Kindlasti pange tähele, et ma ei kavatse Windowsi jooksutada USB ühendusega, vaid lihtsalt installeerida USB ühenduse kaudu. Lugesin, et Windowsi jooksutamine USB ühenduse kaudu on hästi ebastabiilne ning kindlasti mitte soovitatav, kuid installeerimisest on vähe juttu. Rohkem on sellest juttu, kuidas USB mälupulk installeerimis-pulgaks teha - ka seda ma ei soovi. Mul on DVD plaat olemas ning soovin lihtsalt USB ühenduse kaudu Windows kõvakettale installeerida. Loomulikult, kui see võimalik on.
|
|
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
A.S.
HV Guru
|
21.09.2010 15:50:07
|
|
|
Teise arvuti optilise seadme ühendad läpaka külge selle USB adapteriga. Või mida sa selle adapteri all silmas pead?
|
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
33 |
|
tagasi üles |
|
 |
LKits
HV Guru

|
|
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
martin366
HV Guru

|
21.09.2010 16:17:43
|
|
|
lihtsam mälupulgalt/väliselt HDD'lt installida ju
|
|
   |
172 |
|
tagasi üles |
|
 |
LKits
HV Guru

|
21.09.2010 16:30:11
|
|
|
Kui sul on kogemused selle variandi suhtes, millega mina abi vajan, siis palun aita. Olen USB mäluseadme pealt Windowsi installeerind ja meeldiv kogemus see igatahes ei olnud. Selles suhtes - näiteks, kui sülearvuti ei toeta USB tuge BIOS-is või USB pesad on enamvähem ebastabiilselt katki.
|
|
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
martin366
HV Guru

|
21.09.2010 16:44:26
|
|
|
Kui ei toeta ja katki sis on teine asi. Aga kui toetab siis pole midagi rasket, Wintoflash teeb kõik vajaliku sinu eest ära.
|
|
   |
172 |
|
tagasi üles |
|
 |
LKits
HV Guru

|
21.09.2010 18:00:07
|
|
|
Tänan abi eest. Jään siiski enda probleemile abi ootama.
|
|
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
spezwend
HV veteran
|
21.09.2010 18:29:35
|
|
|
lkits kirjutas: |
Tänan abi eest. Jään siiski enda probleemile abi ootama. |
XP'd saab sedaviisi installida kui toksid run'i:
"E:\I386\winnt32.exe /syspart:D: /tempdrive:D: /makelocalsource /noreboot" (E: on rom, D: on läpaka ketas)
Kui kõik failid on kopitud, paned ketta läpakasse ja jätkad installi juba seal.
Win7 pole veel proovind.
|
|
Kommentaarid: 67 loe/lisa |
   |
2 :: |
63 |
|
tagasi üles |
|
 |
LKits
HV Guru

|
|
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
spezwend
HV veteran
|
21.09.2010 18:38:58
|
|
|
Voh voh voh! Just seda vajangi! Usun, et edasi leian juba ise, kuid kui kellelgi midagi lisada, siis tulistage.
Suured tänud! |
Kui leiad win7 lahenduse, siis pane siia ka.
|
|
   |
63 |
|
tagasi üles |
|
 |
Vahur
HV Guru

|
21.09.2010 18:41:01
|
|
|
martin366 kirjutas: |
Kui ei toeta ja katki sis on teine asi. Aga kui toetab siis pole midagi rasket, Wintoflash teeb kõik vajaliku sinu eest ära. |
|
|
Kommentaarid: 458 loe/lisa |
   |
388 |
|
tagasi üles |
|
 |
LKits
HV Guru

|
22.09.2010 10:51:56
|
|
|
Einoh - ma tean, kuidas installeerida Windowsi USB pealt. Küsimus siiski seisneb selles, kuidas installeerida Windowsi USB adapteriga ühendatud kõvakettale. Lugesin netist, et Windows 7 jooksutamiseks (ehk käivitamiseks) on USB ühendus liiga aeglane, kuid ma ei soovi käivitada - soovin lihtsalt kopeerida installatsiooni failid kõvakettale ning ühendan kõvaketta sülearvuti taha ja Windows hakkab ennast ise imeväel installeerima. Nagu see XP näide - töötab ilusasti, aga Windows 7 kohta sellist asja pole veel leidnud.
EDIT: Tundub, et ma esitasin enda küsimuse valesti. Ma mitte ei soovi teada, kuidas installeerida Windowsi USB kettale, vaid kuidas installeerida Windowsi KÕVAKETTALT (mitte DVD-lt või USB mälupulgalt). Otse kõvakettalt - valmistades kõvaketta ette niimoodi, et arvuti käivitades hakkab Windowsi installeerima. Midagi vist leidsin ka (agnipulse.com/2009/06/install-windows-7-directly-from-hard-disk-without-using-any-secondary-medium/). Märksõnadeks "install windows 7 from hard drive"
|
|
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 1130 loe/lisa |
   |
3 :: |
716 |
|
tagasi üles |
|
 |
warwas
HV Guru

|
22.09.2010 10:59:15
|
|
|
Win 7 install on labaselt öeldes lihtsalt image kirjutamine kettale.
Päris samm-sammult juhendit hetkel pakkuda pole, aga olulised märksõnad oleks vast ImageX ja DISM.
http://www.eneta.ee/SiteCollectionDocuments/sundmused/20100519_eneta_windowsi_paigaldama.pptx
(slaidid 28-30)
Kuna Win7 on HAL'ist sõltumatu, siis võid teha ka nii, et ehitad omale kuhugi virtuaalmasinasse sobiva installi valmis ja siis kloonid ImageX'i abil sellele samale USB'ga küljes olevale kettale.
EDIT: Tundub, et ma esitasin enda küsimuse valesti. Ma mitte ei soovi teada, kuidas installeerida Windowsi USB kettale, vaid kuidas installeerida Windowsi KÕVAKETTALT (mitte DVD-lt või USB mälupulgalt). Otse kõvakettalt - valmistades kõvaketta ette niimoodi, et arvuti käivitades hakkab Windowsi installeerima. Midagi vist leidsin ka (agnipulse.com/2009/06/install-windows-7-directly-from-hard-disk-without-using-any-secondary-medium/). Märksõnadeks "install windows 7 from hard drive" |
No aga sellisel juhul peaks ju sind aitama suvaline USB pulgalt installimise juhend. Lihtsalt kasutad kõvaketast, mitte mälukaigast.
viimati muutis warwas 22.09.2010 11:02:26, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 247 loe/lisa |
   |
224 |
|
tagasi üles |
|
 |
LKits
HV Guru

|
|
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
warwas
HV Guru

|
22.09.2010 11:10:42
|
|
|
Loomulikult on võimalik kloonida jms teha, kuid see pole ikka päris see  |
Kusjuures Win7 puhul on küll "päris see", sest installides tehakse täpselt seda sama asja - plaadil on WIM fail (maakeeli öelduna siis "ketta kujutisfail" ), mis kettale laiale laotatakse.
Üks kirjatükk: http://www.intowindows.com/how-to-install-windows-7vista-from-usb-drive-detailed-100-working-guide/
Lihtsalt asenda USB pulk oma kettaga
EDIT: mitu ketast sul seal masinas siis lõpuks on? Üks (ehk siis see lõpuks toimiv Windows resudeeruks samal füüsilisel kettal) või kaks (kasutad teist kõvaketast kui installimeediat)?
Esimesel juhul tuleks sul sinna arvatavasti puhtama ja kuivema tunde saavutamiseks installifailide jaoks eraldi partitsioon tekitada. Teisel juhul peaksid sa minu viimasel lingil olnud juhendiga hakkama saama.
|
|
   |
224 |
|
tagasi üles |
|
 |
spezwend
HV veteran
|
22.09.2010 11:30:34
|
|
|
Kuidas te aru ei saa? Üritan ka selgitada.
1. Läpakasse on vaja installida win7. Oletame, et puudub DVD ja ka USB.
2. Paned läpaka ketta teise masinasse (kus on toimiv win7 ja dvd seade), ükskõik kas siis sata pessa või usb'sse
3. Nüüd on vaja win7 dvd'lt "kopida" installikad läpaka kettale
4. paned läpakasse ketta tagasi ja powerit vajutades läheb install ise käima.
See käsk run'i mis ma enne postitasin teeb seda täpselt nii XP'ga.
|
|
   |
63 |
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 1130 loe/lisa |
   |
716 |
|
tagasi üles |
|
 |
LKits
HV Guru

|
|
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
warwas
HV Guru

|
22.09.2010 12:06:58
|
|
|
Ehk see minu "variant #1". Tänan!
Konfliktide vältimiseks (mida tõenäoliselt ei teki, kuna plaadilt on reaalselt vajalik ainult sources kataloog) soovitasingi ma seda kahe partitsiooni lahendust. Pärast oleksid selle installimeediaga pardi lihstalt õhku lasknud ja esimese OS'i pardi suuremaks venitanud.
Aga eks sa siis katseta...
(ilma, et ma ise asja läbi mänginud oleks, ei tahaks siin oponentidega väga tuliselt vaidlema hakata.. )
|
|
   |
224 |
|
tagasi üles |
|
 |
LKits
HV Guru

|
22.09.2010 12:18:31
|
|
|
Bah - unustasin, et partitsiooni saab ju suuremaks ka venitada. XP seda väga hästi ei võimalda. No sellisel juhul on see kahe partitsiooni variant mõistlikum.
|
|
   |
13 |
|
tagasi üles |
|