Avaleht
uus teema   vasta Tarkvara »  Tarkvara »  Windows 7 setup/install USB adapteriga kettale märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
LKits
HV Guru
LKits

sõnum 21.09.2010 13:56:29 Windows 7 setup/install USB adapteriga kettale vasta tsitaadiga

Tere

Kas ja kuidas oleks võimalik installeerida Windows 7 kõvakettale, mille ühendan teise arvuti külge USB adapteriga? Nimelt mure selles, et sülearvutis ei ole optilist seadet ning oleks vaja läbi teise arvuti siis Windows kõvakettale lasta.

Olen mingil moel teadlik, et Windowsi installeerimise käigus tuvastab Windows arvuti riistvara ning paigaldab ka vastavalt driverid, kuid kas Windows on piisavalt intelligentne, et kui ühendan ketta teise arvuti taha, siis see protsess korduks? Uue arvuti puhul kontrolliks uuesti riistvara ja teeks vastavad ülesanded.

PS: Kas installeerimise protsess käiks operatsioonisüsteemis või OS väliselt? Tähendab: Kas saan installeerida Windowsi USB adapteriga kõvakettale samal ajal olles Windowsis või pean kuidagi moodi DOS-i kaudu hakkama saama?

Ette tänades ja lugupidamisega
Lennart
Kommentaarid: 13 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 13
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
martin366
HV Guru
martin366

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 21.09.2010 14:02:07 vasta tsitaadiga

Sa saaksid USB pulga või välise kõvakettaga ka installida oma läpakasse. Selleks kasuta programmi WinToFlash (sul peab olema Win7 ISO kujul) Paar päeva tagasi proovisin ja töötas (välise HDD'ga) Edu !
Kommentaarid: 185 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 172
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
LKits
HV Guru
LKits

sõnum 21.09.2010 15:20:22 vasta tsitaadiga

Suured tänud.

Olen proovinud WinXP mälupulgalt installeerida ning oli igavene jama draiveritega jne.

Eks põhimõtteliselt selline lahendus ajaks ka asja ära, kuid siiski mõtlen, et kuidas oleks võimalik USB adapteri kaudu teises arvutis Windows installeerida... Ehk keegi teab, kasvõi oma kogemustest, kuidas selline asi välja kukub.

EDIT: Olen proovinud WinXP OS-iga kõvaketast ühes tarvutist teise tõsta ning algselt leiab küll igasuguseid riistvara komponente, kuid mõne minuti möödudes rahuneb maha ja laseb emaplaadi draiverid installeerida - ehk siis kohanes uue arvutiga? Olen kuulnud, et Win7 kohaneb veidi paremini, kui XP, kuid kogemused puuduvad.

EDIT2: Kindlasti pange tähele, et ma ei kavatse Windowsi jooksutada USB ühendusega, vaid lihtsalt installeerida USB ühenduse kaudu. Lugesin, et Windowsi jooksutamine USB ühenduse kaudu on hästi ebastabiilne ning kindlasti mitte soovitatav, kuid installeerimisest on vähe juttu. Rohkem on sellest juttu, kuidas USB mälupulk installeerimis-pulgaks teha - ka seda ma ei soovi. Mul on DVD plaat olemas ning soovin lihtsalt USB ühenduse kaudu Windows kõvakettale installeerida. Loomulikult, kui see võimalik on.
tagasi üles
A.S.
HV Guru

sõnum 21.09.2010 15:50:07 vasta tsitaadiga

Teise arvuti optilise seadme ühendad läpaka külge selle USB adapteriga. Või mida sa selle adapteri all silmas pead?
Kommentaarid: 33 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 33
tagasi üles
LKits
HV Guru
LKits

sõnum 21.09.2010 16:08:44 vasta tsitaadiga

Jah - ka selline variant on võimalik, et ühendan optilise seadme USB adapteriga sülearvuti külge, kuid siiski see ei ole, mida ma sooviksin teada.

Põhjalikult lahti seletades. Mul on sülearvuti, millel ei ole optilist seadet. Mul on USB adapter. Mul on lauaarvuti, millel on Windows XP ning optiline seade (DVD-RW). Mul on Windows 7 DVD.
Ma võtan sülearvutist kõvaketta välja ning ühendan selle USB adapteriga lauaarvuti külge. Niisiis - kas on võimalik installeerida Windows 7 lauaarvuti kaudu (sisestades DVD plaadi lugejasse) sülearvutist väljavõetud kõvakettale?

martin366
HV Guru
martin366

sõnum 21.09.2010 16:17:43 vasta tsitaadiga

lihtsam mälupulgalt/väliselt HDD'lt installida ju icon_rolleyes.gif
tagasi üles
LKits
HV Guru
LKits

sõnum 21.09.2010 16:30:11 vasta tsitaadiga

Kui sul on kogemused selle variandi suhtes, millega mina abi vajan, siis palun aita. Olen USB mäluseadme pealt Windowsi installeerind ja meeldiv kogemus see igatahes ei olnud. Selles suhtes - näiteks, kui sülearvuti ei toeta USB tuge BIOS-is või USB pesad on enamvähem ebastabiilselt katki.
tagasi üles
martin366
HV Guru
martin366

sõnum 21.09.2010 16:44:26 vasta tsitaadiga

Kui ei toeta ja katki sis on teine asi. Aga kui toetab siis pole midagi rasket, Wintoflash teeb kõik vajaliku sinu eest ära.
tagasi üles
LKits
HV Guru
LKits

sõnum 21.09.2010 18:00:07 vasta tsitaadiga

Tänan abi eest. Jään siiski enda probleemile abi ootama.
tagasi üles
spezwend
HV veteran

sõnum 21.09.2010 18:29:35 vasta tsitaadiga

lkits kirjutas:
Tänan abi eest. Jään siiski enda probleemile abi ootama.

XP'd saab sedaviisi installida kui toksid run'i:

"E:\I386\winnt32.exe /syspart:D: /tempdrive:D: /makelocalsource /noreboot" (E: on rom, D: on läpaka ketas)

Kui kõik failid on kopitud, paned ketta läpakasse ja jätkad installi juba seal.

Win7 pole veel proovind.
Kommentaarid: 67 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 2 :: 63
tagasi üles
LKits
HV Guru
LKits

sõnum 21.09.2010 18:34:48 vasta tsitaadiga

Voh voh voh! Just seda vajangi! Usun, et edasi leian juba ise, kuid kui kellelgi midagi lisada, siis tulistage.

Suured tänud!

spezwend
HV veteran

sõnum 21.09.2010 18:38:58 vasta tsitaadiga

lkits kirjutas:
Voh voh voh! Just seda vajangi! Usun, et edasi leian juba ise, kuid kui kellelgi midagi lisada, siis tulistage.

Suured tänud!

thumbs_up.gif

Kui leiad win7 lahenduse, siis pane siia ka.
tagasi üles
Vahur
HV Guru
Vahur

sõnum 21.09.2010 18:41:01 vasta tsitaadiga

martin366 kirjutas:
Kui ei toeta ja katki sis on teine asi. Aga kui toetab siis pole midagi rasket, Wintoflash teeb kõik vajaliku sinu eest ära.

ot:
Ei leia mõtet selleks mingit lisaprogrammi kasutada icon_rolleyes.gif
How to boot/install Windows 7/Vista from USB Flash/Hard Drive
Kommentaarid: 458 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 388
tagasi üles
LKits
HV Guru
LKits

sõnum 22.09.2010 10:51:56 vasta tsitaadiga

Einoh - ma tean, kuidas installeerida Windowsi USB pealt. Küsimus siiski seisneb selles, kuidas installeerida Windowsi USB adapteriga ühendatud kõvakettale. Lugesin netist, et Windows 7 jooksutamiseks (ehk käivitamiseks) on USB ühendus liiga aeglane, kuid ma ei soovi käivitada - soovin lihtsalt kopeerida installatsiooni failid kõvakettale ning ühendan kõvaketta sülearvuti taha ja Windows hakkab ennast ise imeväel installeerima. Nagu see XP näide - töötab ilusasti, aga Windows 7 kohta sellist asja pole veel leidnud.

EDIT: Tundub, et ma esitasin enda küsimuse valesti. Ma mitte ei soovi teada, kuidas installeerida Windowsi USB kettale, vaid kuidas installeerida Windowsi KÕVAKETTALT (mitte DVD-lt või USB mälupulgalt). Otse kõvakettalt - valmistades kõvaketta ette niimoodi, et arvuti käivitades hakkab Windowsi installeerima. Midagi vist leidsin ka (agnipulse.com/2009/06/install-windows-7-directly-from-hard-disk-without-using-any-secondary-medium/). Märksõnadeks "install windows 7 from hard drive"
tagasi üles
laurx
HV Guru
laurx

sõnum 22.09.2010 10:57:50 vasta tsitaadiga

lkits, masin tallinnas on siis teeme selel installi kobinateta ära. tekitatagu kesklinna.
warwas
HV Guru
warwas

sõnum 22.09.2010 10:59:15 vasta tsitaadiga

Win 7 install on labaselt öeldes lihtsalt image kirjutamine kettale.

Päris samm-sammult juhendit hetkel pakkuda pole, aga olulised märksõnad oleks vast ImageX ja DISM.
http://www.eneta.ee/SiteCollectionDocuments/sundmused/20100519_eneta_windowsi_paigaldama.pptx
(slaidid 28-30)

Kuna Win7 on HAL'ist sõltumatu, siis võid teha ka nii, et ehitad omale kuhugi virtuaalmasinasse sobiva installi valmis ja siis kloonid ImageX'i abil sellele samale USB'ga küljes olevale kettale.

lkits kirjutas:
EDIT: Tundub, et ma esitasin enda küsimuse valesti. Ma mitte ei soovi teada, kuidas installeerida Windowsi USB kettale, vaid kuidas installeerida Windowsi KÕVAKETTALT (mitte DVD-lt või USB mälupulgalt). Otse kõvakettalt - valmistades kõvaketta ette niimoodi, et arvuti käivitades hakkab Windowsi installeerima. Midagi vist leidsin ka (agnipulse.com/2009/06/install-windows-7-directly-from-hard-disk-without-using-any-secondary-medium/). Märksõnadeks "install windows 7 from hard drive"

No aga sellisel juhul peaks ju sind aitama suvaline USB pulgalt installimise juhend. Lihtsalt kasutad kõvaketast, mitte mälukaigast.

viimati muutis warwas 22.09.2010 11:02:26, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 247 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 3 :: 224
tagasi üles
LKits
HV Guru
LKits

sõnum 22.09.2010 11:01:13 vasta tsitaadiga

Hetkel tööl, kuid leidsin Vista installeerimise juhendid selliselt leheküljelt www.11011.net/install-vista-from-hard-drive-instructions

Õhtul proovin järgi, kas töötab Windows 7 puhul samuti.

Loomulikult on võimalik kloonida jms teha, kuid see pole ikka päris see icon_razz.gif

warwas
HV Guru
warwas

sõnum 22.09.2010 11:10:42 vasta tsitaadiga

lkits kirjutas:
Loomulikult on võimalik kloonida jms teha, kuid see pole ikka päris see icon_razz.gif

Kusjuures Win7 puhul on küll "päris see", sest installides tehakse täpselt seda sama asja - plaadil on WIM fail (maakeeli öelduna siis "ketta kujutisfail" icon_razz.gif ), mis kettale laiale laotatakse.

Üks kirjatükk: http://www.intowindows.com/how-to-install-windows-7vista-from-usb-drive-detailed-100-working-guide/
Lihtsalt asenda USB pulk oma kettaga

EDIT: mitu ketast sul seal masinas siis lõpuks on? Üks (ehk siis see lõpuks toimiv Windows resudeeruks samal füüsilisel kettal) või kaks (kasutad teist kõvaketast kui installimeediat)?
Esimesel juhul tuleks sul sinna arvatavasti puhtama ja kuivema tunde saavutamiseks installifailide jaoks eraldi partitsioon tekitada. Teisel juhul peaksid sa minu viimasel lingil olnud juhendiga hakkama saama.
tagasi üles
spezwend
HV veteran

sõnum 22.09.2010 11:30:34 vasta tsitaadiga

Kuidas te aru ei saa? icon_lol.gif Üritan ka selgitada.

1. Läpakasse on vaja installida win7. Oletame, et puudub DVD ja ka USB.
2. Paned läpaka ketta teise masinasse (kus on toimiv win7 ja dvd seade), ükskõik kas siis sata pessa või usb'sse
3. Nüüd on vaja win7 dvd'lt "kopida" installikad läpaka kettale
4. paned läpakasse ketta tagasi ja powerit vajutades läheb install ise käima.

See käsk run'i mis ma enne postitasin teeb seda täpselt nii XP'ga.
tagasi üles
laurx
HV Guru
laurx

sõnum 22.09.2010 11:32:42 vasta tsitaadiga

official deploy käib võrgubuudiga.
LKits
HV Guru
LKits

sõnum 22.09.2010 11:38:51 vasta tsitaadiga

Einoh - ma püüan icon_biggrin.gif

Vot tähtis ongi see, mis asjad ma sealt DVD-lt kõvakettale kopeerima pean ning kuidas ketast ette valmistada. Näiteks, kui DVD-l on kataloog A ja pärast Windowsi installi on ka kataloog A, kas siis installeerimisel konflikti ei teki, et püüan olemasolevat kataloogi/faili asendada vms?

Mul on ketas, millel sooviksin, et oleks ainult ÜKS partitsioon ning sinna peaks ilmuma mingil ajahetkel Windows 7.

Aga eks ma hakka proovima/katsetama - eks lõpuks midagi ikka välja tuleb.

warwas
HV Guru
warwas

sõnum 22.09.2010 12:06:58 vasta tsitaadiga

Ehk see minu "variant #1". Tänan!
Konfliktide vältimiseks (mida tõenäoliselt ei teki, kuna plaadilt on reaalselt vajalik ainult sources kataloog) soovitasingi ma seda kahe partitsiooni lahendust. Pärast oleksid selle installimeediaga pardi lihstalt õhku lasknud ja esimese OS'i pardi suuremaks venitanud.

Aga eks sa siis katseta...

(ilma, et ma ise asja läbi mänginud oleks, ei tahaks siin oponentidega väga tuliselt vaidlema hakata.. icon_razz.gif)
tagasi üles
LKits
HV Guru
LKits

sõnum 22.09.2010 12:18:31 vasta tsitaadiga

Bah - unustasin, et partitsiooni saab ju suuremaks ka venitada. XP seda väga hästi ei võimalda. No sellisel juhul on see kahe partitsiooni variant mõistlikum.
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Tarkvara »  Tarkvara »  Windows 7 setup/install USB adapteriga kettale
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.