Avaleht
uus teema   vasta Raud »  Videokaardid / Monitorid / TV »  Uus graafikakaart. märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Marie
HV Guru
Marie

sõnum 18.09.2010 13:34:17 vasta tsitaadiga

angel kirjutas:
enamus arvutipoodides, oleneb kus elad. Kui sa kellamisega praegusel hetkel hakkama ei saaks siis peaks sa veel Quadiga jamama millel kellamisel enamasti voolu ja soojuseraldus suureneb kenasti.

Ta pole ju kasti lahti teinud, võib-olla tal miski parem jahutus seal protsessorit jahutamas, ja protsessori üle kiirendamine selle väidetava Gigabyte GA-P35-DS4 on ikka suhteliselt lihtne ja paljulubav.

vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
hashi
Kreisi kasutaja

sõnum 18.09.2010 13:52:17 vasta tsitaadiga

ot:
karlutikas, mitmendas klassis sa käid icon_question.gif icon_rolleyes.gif
Teemat lugedes jääb mulje, et sa võiksid siiski mõnesse kompetentsesse arvuti-firmasse/-poodi minna ja lasta oma soovidele vastava kasti kokku panna. Tuleks odavam ja sul endal ning foorumlastel rahulikum. See, et "lollidelt tulebki nende raha ära võtta", kehtib nii siin, kui sealpool sood icon_wink.gif icon_razz1.gif hevi.gif

Kommentaarid: 32 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 30
tagasi üles
NATAS999
HV Guru

sõnum 18.09.2010 14:52:46 vasta tsitaadiga

hashi, selline suhtumine jätta. icon_evil.gif Aga eks sa vist teadsid ja oskasid sündides juba kõike.
tagasi üles
KrisVr
HV Guru

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 18.09.2010 15:06:04 vasta tsitaadiga

WTF icon_eek.gif hashi Sul on tõsiselt midagi viga!
Kommentaarid: 30 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 27
tagasi üles
karlutikas
HV kasutaja
karlutikas

sõnum 18.09.2010 16:55:14 vasta tsitaadiga

Nii, tegin kasti lahti ja leidsin sealt 450W toite nii et selle peab ka ilmselt uue muretsema. Nüüd probleem selline et kast on VÄGA tolmune et mida teha, seda suruõhku ma ei saand ja tolmuimejaga ei tohi et mis siis teen? Jätangi nii? hashile nii palju et käin üheksandas klassis ja kui sa pole märgand siis selles alafoorumis võib rääkida videkaartidest ja muust. Ma ei tea kuhu mujale ma sinu arust peaks postitama et teistel foorumi kasutajal oleks rahulikum olla.

viimati muutis karlutikas 18.09.2010 17:31:23, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 12 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 10
tagasi üles
Marie
HV Guru
Marie

sõnum 18.09.2010 17:28:24 vasta tsitaadiga

karlutikas kirjutas:
Nii, tegin kasti lahti ja leidsin sealt 450W toite nii et selle peab ka ilmselt uue muretsema.....

See peab küll miski parem isend olema kui ta siiani vastu pidanud on, mis tootja nime see plokk kannab
Ise olen kasti alati tolmuimejaga puhastanud, tolmu keerutan - pühin detailidelt koolis kasutava suuremat sorti pintsli või mõne värvimiseks kasutava pintsliga detailidelt lendu, tolmuimeja toru hoian pisut eemal, et kuhugi vastu ei puutu ja siiani pole ükski masin veel maha surnud

karlutikas
HV kasutaja
karlutikas

sõnum 18.09.2010 17:42:57 vasta tsitaadiga

Chiefteci toitekas on, mudeli nimi on GPS-450AA-101 A, no ma ei oska midagi öelda, mitu aastat on see olnud. Ühe korra on välja vahetatud kui äike tegi kurja.
tagasi üles
Marie
HV Guru
Marie

sõnum 18.09.2010 17:50:05 vasta tsitaadiga

karlutikas kirjutas:
Chiefteci toitekas on, mudeli nimi on GPS-450AA-101 A, no ma ei oska midagi öelda, mitu aastat on see olnud. Ühe korra on välja vahetatud kui äike tegi kurja.

Seda võis arvata, nii-et osta uus videokaart, soovitaks seda GTX460 / 1024MB, 2GB ddr2 mälu ja mõni odavam kasutatud neljatuunaline ning arvatavasti muud sinna uuendamist ei vaja, see toiteplokk on täiesti piisav, ise olen 420W Chiefteci ja ei mäleta kas oli ka 450W isend või 500W isend, igal juhul hätta need ei jäänud ja protsessoriga sai päris võimsaid ülekiirendamisi tehtud.

karlutikas
HV kasutaja
karlutikas

sõnum 18.09.2010 18:42:38 vasta tsitaadiga

Ok ma küll ei tea häid prose ostukohti peale selle foorumi aga eks ma otsin.
tagasi üles
NATAS999
HV Guru

sõnum 18.09.2010 21:44:41 vasta tsitaadiga

Tolmuimejaga võib vabalt tolmu ära võtta. Mitte midagi ei juhtu. Ise mitmeid kordi tolmuimejaga puhastand ja mingit staatilist pole tekkind. Selle harja peaks ära võtma otsast, siis pääseb paremini ligi.
tagasi üles
angel
HV Guru
angel

sõnum 18.09.2010 22:17:31 vasta tsitaadiga

... vat siis kui juba harjaga arvutis kollata oleks juba koom vaatepilt. ei imestaks kui keegi sedasi midagi puruks küürib. pealegi ikka ei saaks sa ribide vahelt tolmu kätte ja hambaharjaga riistvara küürida ei ole kõige targem idee... lisaks nagunii igalepoole sellega ei ulatu. Suts õhku ja valma - < kogu see puhastus.

ise puhastan tolmukaga ainult korpuse ees olevaid filtreid, muuks see jura ei kõlba. Toiteplokki sisu ei saa sa kuidagi puhtaks teha tolmukaga kui just see asjandus sul tolmu ei puhu.

Kommentaarid: 175 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 157
tagasi üles
karlutikas
HV kasutaja
karlutikas

sõnum 18.09.2010 22:46:05 vasta tsitaadiga

Aam mul isegi vanatädi kes on 60 aastane teadis sellest suruõhust icon_biggrin.gif eks ma lähen kunagi linna siis katsun otsida endale midagi sellist ,aga noh siis ma pean kasti õue viima, täna puhusin korra sisse ja mul oli õhtuni paha olla sest ma hingasin seda tolmu sisse (ma olen nii tark). Aga kas tõesti siis 450W toitekas on piisav icon_biggrin.gif lugedes eelmisi poste siis äkki tasuks ikka uus osta?
tagasi üles
nah
HV veteran
nah

sõnum 18.09.2010 22:56:30 vasta tsitaadiga

karlutikas, chieftech on kvaliteetne firma, sellest jätkub. thumbs_up.gif
Kommentaarid: 150 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 141
tagasi üles
Marie
HV Guru
Marie

sõnum 18.09.2010 23:09:17 vasta tsitaadiga

karlutikas kirjutas:
..... Aga kas tõesti siis 450W toitekas on piisav icon_biggrin.gif lugedes eelmisi poste siis äkki tasuks ikka uus osta?

Sõltub tootjast, nagu näed Chieftec 450W piisab, vurab sul selle E6550 ja GeForce 8800 GTS juba mitmendat aastat, tuttaval otsisime samuti E6400 ja GeForce 8800 GTS kooslusele toiteplokki kohalikust kauplusest, nii kaua vahetasime ringi kuni numbrid kasvasid 650W juurde, siis tuli ka veel kahtlast lõhna, kellata ei kannatanud ka sellega, toiteplokki tootja nimi ei tule kohe meelde, no-name klass, nii-et ei tasu neid numbreid uskuda, kui ikka odaval toiteplokil on 750W peal siis hea kui sealt 300W välja tuleb, samuti kaal, 1KG kaaluga odav toiteplokk vaevalt kuigi võimas saab olla, kuigi sildil võib ilutseda 700W ja rohkem.

karlutikas
HV kasutaja
karlutikas

sõnum 18.09.2010 23:30:34 vasta tsitaadiga

Aga mõne teist soovitasid ka soetada üldse uus emaplaat, mida soovitaksite emaplaatide hulgast?
tagasi üles
hashi
Kreisi kasutaja

sõnum 18.09.2010 23:32:26 vasta tsitaadiga

tsitaat:
hashi, selline suhtumine jätta! .../... WTF hashi? Sul on tõsiselt midagi viga!
Eee... vabandan, sai vist jah hommikupoolikul unise ja beer_yum.gif-uimase peaga end ebaõnnestunult väljendatud icon_rolleyes.gif icon_redface.gif

Tahtsin lihtsalt öelda, et kui tegu on kogemusteta algajaga(pärisin vanuse kohta, kuna tegu tundus olema kooliõpilasega) ja ainuüksi graafika eest ollakse nõus 4k välja käima, siis oleks ehk arukam lasta uuendus või lausa uus komplekt asjatundja(te)l kokku panna, muidu võib juhtuda, et kogu investeering läheb mitte parema konfiguratsiooniga masina peale, vaid hoopis nö koolirahaks - miskit läheb isetegemise käigus "nihu" ning võib ilma jääda sellestki, mis hetkel olemas on ja tuleb kulutatule lisaks veel täiesti uue masina hankimise väljaminekuga arvestada. Ei midagi muud ega pahatahtlikku icon_redface.gif icon_cry.gif

Vabandan veelkord oma valimatute väljendite pärast icon_redface.gif

viimati muutis hashi 18.09.2010 23:51:28, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 32 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 30
tagasi üles
angel
HV Guru
angel

sõnum 18.09.2010 23:37:15 vasta tsitaadiga

ma ei ei soovitanud uut emaplaati osta niisama... ma lihtsalt vihjasin sellele et kui hakkad poest prose osta võib tulla odavam osta hoopis uus emaplaat kuna sellele vanale ei sobi enam uuemad prosed. Kui sa jääd 775 peale siis ei ole vaja mingit uut emaplaati osta.

Ehk siis osta endale asjalikum prose, siis osta endale soovitud videokaart ja kõik. OC'imisega ei soovitaks tegelema hakata kui arvestades su teadmisi riistvarast ja arvutist. Niisama, olen kuulnud neid "oc on rõve asi, lõhkus masina ära ja kogu aeg BSOD" jutte teadmatute poolelt. AGA keegi ei keela sul selle teemaga tutvust teha. Loed netist materjale ja kogud tarkust ning siis vaikselt katsetama, muidu ei õpi. Lihtsalt niisama lampi biosi asju muutma ja volte tõstma minna ei tasu.

tagasi üles
karlutikas
HV kasutaja
karlutikas

sõnum 19.09.2010 00:40:04 vasta tsitaadiga

Ma mõtlesin kah et vast ei hakka väga jebima sellega, uurida ma ju võin aga parem hoian eemale kui vajadust pole väga.

EDIT: Paar küsimus veel et kui ma paneks foorumisse ostu kuultuse siis kas max hind oleks mingi 3000.-? Ma mõtlen just Q9550. Ja see ka et kas tavaliselt antakse kasutatud prosedel jahutaja kaasa või mitte? Ja kui ei anta et siis peaks kindlasi küsima eks? Ja kust seda termopastat saab muidu osta?
tagasi üles
Marie
HV Guru
Marie

sõnum 19.09.2010 01:42:48 vasta tsitaadiga

Q9550 vast 3k küll väärt pole, vast miski 2k, kui kiiresti tahad saada siis teine teema, .... , ma üldiselt ei leia, et erilist vahet näiteks Q6600 ja Q9650 vahel oleks, olen neid mõlemaid 3GHz juures testinud ja vahet ei olnud, vaat, et Q6600 kellatud 3GHz juurde osutus isegi kiiremaks.
Ostu kuulutusele ma hinda ei paneks, lihtsalt, ostan Core 2 Quad protsessori ja vaatan mida pakutakse, võrdlen uue hinnaga ja pakuks vastavalt sellele hinna, näiteks kasutatud Q6600 1,4k , Q6700 1,5k , Q8200 1,1k , Q8300 1,2k Q8300 1,3k , Q9400 1,5k , Q9450 1,6k , Q9500 1,7k
2k eest saad poest tutika Core 2 Quad Q8300
Muidugi nägin hetke kui keegi pakkus Q9650 eest 3,2k , selle eest tekkis endalgi juba kiusatus protsessor maha müüja, 4k eest saaks ju tunduvalt kiirema i7 950, foorumist vaat, et 3k eest, nii koli kas või vägisi uuele platvormile üle.
Jahutus oleks siiski soovitav miski teine osta kui see mis protsessoriga kaasas on, erilist vahet C2D ja Q2D tehase jahutusel pole, võib-olla südamik on kollast värvi, ehk vasest, C2D oma peaks üleni alumiiniumist olema

Kypsis
HV vaatleja

sõnum 19.09.2010 01:56:11 vasta tsitaadiga

Mis valemiga sa neid mänge mängid, et sul 8800 jooksutab asju low peal?
See asi toimetas isegi 1920 resoga asju mediumi peal vähemalt.
Kui sa tõsiselt väidad, et sul jääb see kaart mängudele jalgu, siis sul on surmkindlalt toitest või prose kiirusest puudu.
Aga uue kaardi koha pealt niipalju, et kui tahad 5770 osta siis pigem juba 2x, üksi need isendid väga ei hiilga.
Tahad single kaarti, osta 5850 ja kella natuke üle ja ongi 5870 tase.
5770 osta kindlasti HAWK versioon.
Ega nVidia praegustel kaartidel ka suurt häda pole aga tempide, lärmi ja value for money koha pealt on ati praegu üle.
Protsessorite koha pealt niipalju, et kui ostad quadi, oled sunnitud kellama. Inteli protsessoritega võrdlemisi lihtne protsess.
i7 on täielik mõrv su rahakotile, i5 täiesti piisab kui otsustad ka uue emaplaadi kasuks, i7 tasub ennast ainult stuudiotes ära.
Praegusele plaadile saaksid kenasti Q6xxx kindlasti peale panna, Q9xxx seeria kohta kohe peast ei oska öelda, tõenäoliselt toimib.
Toiteploki vahetaksin nt 650W corsairi vastu kindlasti ära, tuleviku mõttes ja ka komponentide ohutuse mõttes.
Kommentaarid: 6 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 6
tagasi üles
nah
HV veteran
nah

sõnum 19.09.2010 02:23:43 vasta tsitaadiga

Kypsis, +1

Kuid jääks siiski enda soovituse juurde, 2gb rammi juurde ja prose overclockida 3ghz peale.
Tutorial:
http://www.asusreviews.com/forum/showthread.php?tid=6
http://xtreview.com/review216.htm

Srtest (can you run it) näitab sulle, et video 8800gts 320bit 320mb ei jooksuta uuemaid mänge "reccomended" settingutel, pmst mälu hulga pärast, praktikas on asjad teistmoodi, nii et seda srtesti eriti vaadata ei tasu. N: 8800gts 320mb 320bit memory bandwich on 64GB/s, 512mb 256bit kaardil on see ~70GB/s.

Olgem ausad enamik mänge on konsoolide pordid, ja selle gen konsoolide gpude-st on 8800gts tugevam...
Kommentaarid: 150 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 141
tagasi üles
karlutikas
HV kasutaja
karlutikas

sõnum 19.09.2010 12:08:14 vasta tsitaadiga

Jah enamus mänge mängib ikka väga kõrgete settingute peal lihtsalt nägin sealt testidest et videokaart jääb natuke ette ja arvasin et ostan lihtsalt uue graafikakaardi ja ongi hästi. Õnneks tulin ikka küsima ka enne ostmist, muidu oleks vb äragi ostnud. Siiani on see 8800 mind väga hästi teenind ei saa üldse nuriseda.
Hetkel ma ei tea kas ma hakkan uut toitekat ostma kuna asi läheb maru kulukaks, eks näis kuidas mul rahadega on aga hetkel tahaks ikka prose ja uue graafikakaardi ära osta, siis saab toda vaadata.
tagasi üles
angel
HV Guru
angel

sõnum 19.09.2010 12:40:03 vasta tsitaadiga

need õpetused mis siin antud on suht jamad. paari sõnaga vaid räägitakse ühest ja teisest ja vsio. pms ei ole nad mingit õpetused vaid sissejuhatus teemasse. Ei räägita midagi teistest voltidest jms teguritest.

http://hardforum.com/showthread.php?t=1198647

see natuke asjalikum kui soovid algust teha.

8800GTS võib tugevam olla aga teda ei saa konsoolidega 1:1 võtta. Konsoolid ei ole päris "gpu, cpu, mem" samaväärsed. Pealegi enamus konsooli porte on tänapäeval ka optimiseerimata. + PC peal jooksutavad enamus kasutajaid asju kõrgemal resol kui seda on 720p.

tagasi üles
karlutikas
HV kasutaja
karlutikas

sõnum 02.04.2011 18:28:34 vasta tsitaadiga

Tõstatan järjekordselt teema, kas 450W Chiefteci toitest piisab ati 5770 kaardi jaoks? Praegu on nvidia 8800 gts olnud mitu aastat ja siis enne öeldi et peaks piisama küll. Nüüd on plaanis osta ära see videokaart aga küsin igaks juhuks üle ikka. Seda ka et kuidas see uue videokaardi paigaldamine täpselt käib. Ma tean et vanad driverid peab maha laskma aga kas enne või pärast uue kaardi paigaldamist. Seda ka et kas sinna videokaardikülge mingeid juhtmeid ka ühendama peab?
tagasi üles
DeTHiCa.
HV Guru
DeTHiCa.

sõnum 02.04.2011 19:48:03 vasta tsitaadiga

piisab küll.
Kommentaarid: 144 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 136
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Raud »  Videokaardid / Monitorid / TV »  Uus graafikakaart. mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.