Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Fotograafia »  Mittemuudetav pildiformaat märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Rumal Urr
HV vaatleja

sõnum 17.09.2010 10:52:05 Mittemuudetav pildiformaat vasta tsitaadiga

Probleem ehk eellugu: kui viia oma igatepidi käkkikeeratud (töödeldud) pildid mõnes tuntud formaadis (jpg, jpeg, tiff, bmp jne) laborisse ja tahta saada neist näiteks A4 pilte siis ALATI (vähemalt minu puhul, kogemus Tallinnas 4 laboriga) millegipärast järeltöödeldakse neid. Automaatsed värvisettingud, teravustamised ja muu selline. Ma olen tavaliselt ka öelnud, et palun, palun, palun, tehke fotod nii nagu nad tulevad, ärge tehke midagi. Ja kui kätte saan, tahaks karjuda. Eks laborant vist karjuks ka (mul enamused pildid sellised udukogud või üle vindi, ebamäärase teravustamisega imelikku kohta aga need katsed mulle eeltööks vajalikud) kui peaks need pildid niisama läbi laskma icon_smile.gif .

Küsimus: mis formaati peaksin pildi salvestama, et see oleks vabalt avatav kuid mitte väga lihtsalt (ühe masinliku nupuvajutusega) muudetav? Endal hetkel peale pdf-i ei löö midagi ette. Samas ma ei oska jälle arvata, kas pdf-st fotosid tehakse?? Variant veel: kas pildifaile n-ö parooli alla panna ei saa (vrdl - nagu näiteks wordis kirjutatu, et näha saad aga muuta mitte)?

ps. kindlasti on olemas ka väga kvaliteetseid ja kalleid laboreid mis võimaldavad endal kõrval passida kuid ... hmh... nende jaoks mul pole raha...

Mucrop3
Lõuapoolik
Lõuapoolik
Mucrop3

sõnum 17.09.2010 11:03:20 vasta tsitaadiga

Kui sittasti tehti siis maini üle, et pole tulemusega rahul ja tahad uusi,
siis vast jääb laborandile meelde.

Aga võid kirja kaasa anda, et soovid töötlemata .
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
vallo
HV veteran
vallo

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 17.09.2010 11:31:20 vasta tsitaadiga

kui labori masin sööb faili ära, siis saab ta selle muutmisega ka hakkama icon_wink.gif
Ehk siis, Sul pole sellist valikut. ainus võimalus on laborandile pai teha ja paluda, et ta ei teeks seda. Ürita leida mõni väiksem koht, kus pole päevapikkust saba taga ja kus lubatakse Sul endal vaadata, mis toimub.
Kommentaarid: 67 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 65
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
erko
Kreisi kasutaja

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 17.09.2010 11:56:06 vasta tsitaadiga

vallo kirjutas:
... ja kus lubatakse Sul endal vaadata, mis toimub.

Minul on Digifotos (http://digifoto.ee) sellist võimalust alati pakutud. Soovitan seda kohta.
A4 suurusega fotot on võimalik seal teha nii tavalise laborimasinaga või übervinge Epsoni laiformaatprinteriga. Seda tasub ka tellimisel täpsustada kumba varianti tahad kasutada.
Kommentaarid: 26 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 26
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Fotograafia »  Mittemuudetav pildiformaat
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.