praegune kellaaeg 19.06.2025 08:28:59
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Rumal Urr
HV vaatleja
|
17.09.2010 10:52:05
Mittemuudetav pildiformaat |
|
|
Probleem ehk eellugu: kui viia oma igatepidi käkkikeeratud (töödeldud) pildid mõnes tuntud formaadis (jpg, jpeg, tiff, bmp jne) laborisse ja tahta saada neist näiteks A4 pilte siis ALATI (vähemalt minu puhul, kogemus Tallinnas 4 laboriga) millegipärast järeltöödeldakse neid. Automaatsed värvisettingud, teravustamised ja muu selline. Ma olen tavaliselt ka öelnud, et palun, palun, palun, tehke fotod nii nagu nad tulevad, ärge tehke midagi. Ja kui kätte saan, tahaks karjuda. Eks laborant vist karjuks ka (mul enamused pildid sellised udukogud või üle vindi, ebamäärase teravustamisega imelikku kohta aga need katsed mulle eeltööks vajalikud) kui peaks need pildid niisama läbi laskma .
Küsimus: mis formaati peaksin pildi salvestama, et see oleks vabalt avatav kuid mitte väga lihtsalt (ühe masinliku nupuvajutusega) muudetav? Endal hetkel peale pdf-i ei löö midagi ette. Samas ma ei oska jälle arvata, kas pdf-st fotosid tehakse?? Variant veel: kas pildifaile n-ö parooli alla panna ei saa (vrdl - nagu näiteks wordis kirjutatu, et näha saad aga muuta mitte)?
ps. kindlasti on olemas ka väga kvaliteetseid ja kalleid laboreid mis võimaldavad endal kõrval passida kuid ... hmh... nende jaoks mul pole raha...
_________________ Suurim probleem asub alati tooli ja kuvari vahel... |
|
tagasi üles |
|
 |
Mucrop3
Lõuapoolik

|
17.09.2010 11:03:20
|
|
|
Kui sittasti tehti siis maini üle, et pole tulemusega rahul ja tahad uusi,
siis vast jääb laborandile meelde.
Aga võid kirja kaasa anda, et soovid töötlemata .
|
|
tagasi üles |
|
 |
vallo
HV veteran

|
17.09.2010 11:31:20
|
|
|
kui labori masin sööb faili ära, siis saab ta selle muutmisega ka hakkama
Ehk siis, Sul pole sellist valikut. ainus võimalus on laborandile pai teha ja paluda, et ta ei teeks seda. Ürita leida mõni väiksem koht, kus pole päevapikkust saba taga ja kus lubatakse Sul endal vaadata, mis toimub.
|
|
Kommentaarid: 67 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
65 |
|
tagasi üles |
|
 |
erko
Kreisi kasutaja
|
17.09.2010 11:56:06
|
|
|
vallo kirjutas: |
... ja kus lubatakse Sul endal vaadata, mis toimub. |
Minul on Digifotos (http://digifoto.ee) sellist võimalust alati pakutud. Soovitan seda kohta.
A4 suurusega fotot on võimalik seal teha nii tavalise laborimasinaga või übervinge Epsoni laiformaatprinteriga. Seda tasub ka tellimisel täpsustada kumba varianti tahad kasutada.
|
|
Kommentaarid: 26 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
26 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|