Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
X
HV veteran

|
14.09.2010 22:48:44
Andmete täielik kustutamine? |
|
|
Tere!
Siin alafoorumis on paar sellist teemat küll olnud, aga need üpris vanad. Ise leidsin kaks programmi, mis seda teha võiksid http://www.arvutikaitse.ee/?p=3454, kuid samas soovitatakse ka kõvaketta enda utiliite. Kõvakettaks on mul Samsung SP2514N, kuid Samsungi kodulehelt ei leidnud ma midagi huvitavat, millega kõvaketas 0 täis kirjutada. Teine asi on see, et ma kavatsen seda teha läbi välise kõvaketta karbi abil!
Ideid?
|
|
Kommentaarid: 15 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
angel
HV Guru

|
14.09.2010 22:51:59
|
|
|
Eraser - boot and nuke disk. 0'e 7x täis ja vsio.
Ise kasutan vana 5.8 versiooni kuna see uus peksis stabiilselt karvast ning tahtis mingil müstilisel põhjusel ka veel netti ronida. + system tray 'st ei tahtnud üldse heaga ära minna ehk siis iga kord kui bootis masin tuli sinna alla.
Ultimate boot cd peal peaks kah mingi asi olemas olema.
_________________ |--{o,o}-----(\__/)-----------------|
|--|)__)-----(='.'=) ----O RLY ?---|
|---"-"- -----(")_(")-----------------|
viimati muutis angel 14.09.2010 22:52:49, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 175 loe/lisa |
   |
157 |
|
tagasi üles |
|
 |
AJ
HV Guru

|
14.09.2010 22:52:30
|
|
|
Eraser-it olen kasutanud, see töötab.
_________________ Küsige mida tahate, me vastame mida tahame. |
|
Kommentaarid: 37 loe/lisa |
   |
36 |
|
tagasi üles |
|
 |
maxsimiljo
Kreisi kasutaja

|
14.09.2010 22:58:35
|
|
|
Full format ei kirjuta 0'idega üle?
|
|
Kommentaarid: 28 loe/lisa |
   |
28 |
|
tagasi üles |
|
 |
NATAS999
HV Guru
|
14.09.2010 23:02:39
|
|
|
maxsimiljo kirjutas: |
Full format ei kirjuta 0'idega üle? |
full format kribib ketta algusesse, et ketas on tühi ja siis otsib bade vms.
edit:
tsitaat microsofti suppordist
tsitaat: |
Kui otsustate draivi tavalisel viisil vormindada, eemaldatakse vormindatavalt draivilt failid ja kõvaketast kontrollitakse vigaste sektorite osas. Vigaste sektorite otsimine võtab enda alla lõviosa draivi vormindamiseks kuluvast ajast.
Kiirvormindamise variandi valimisel eemaldatakse vormindamise käigus sektsioonist seal leiduvad failid, kuid ketast ei kontrollita vigaste sektorite osas. Kasutage seda varianti üksnes juhul, kui arvuti kõvaketas on varem vormindatud ja olete kindel, et kõvaketas pole kahjustatud.
Kui installite Windows XP kiirvormindusega vormindatud kettasektsioonile, saate kõvaketast kontrollida ka pärast Windows XP installimise lõpulejõudmist käsuga chkdsk /r. |
|
|
Kommentaarid: 41 loe/lisa |
   |
39 |
|
tagasi üles |
|
 |
Marie
HV Guru

|
14.09.2010 23:04:37
|
|
|
Selliselt kettalt saab ka pärast igasugust formatit - nulle täis kirjutatud puhul ikka vähegi asjast matsu jagav tegelane andmed taastada, purusta see ketas füüsiliselt kui seal midagi väga tähtsat on (selle ketta väärdus on olematu), uute väga suurde, 1TB ja suuremate ketaste puhul, pole midagi ülekirjutamise puhul võimalik kuidagi taastada.
_________________ CPU Power (Watt) Protsessorite voolutarve Pentium D 805 (4.1GHz) Full Load 474W  |
|
Kommentaarid: 83 loe/lisa |
   |
1 :: |
74 |
|
tagasi üles |
|
 |
angel
HV Guru

|
14.09.2010 23:08:30
|
|
|
ei tahaks eriti uskuda et teema algatajal nii vajalikud andmed on... 100% kindlus jah lase pulbriks ja sulata ülesse ning viska 10'ne ilmakaare poole tükid.
Aga reaalselt peaks mingi 8x 0'e täis kirjutamine olema piisav et enamasti tava viisidel enam midagi kätte ei saa. Isegi 1x 0'e üle lastes ei tohiks tava taastus programmid andmeid kettalt enam leida. Ise olen lasknud boot and nuke disk'iga, mitte windows vms op sys keskkonnas, 7x 0'idega üle ja valma. Ühe ketta sai sedasi ka töökorda ehk siis vist lasi mingi osa "vigadest" kah 0'i omadega.
Ei räägi mingitest "vanadest magnet võnkete, jälgede" otsimisest vms ulme tehnikatest mis olemas...
|---"-"- -----(")_(")-----------------| |
|
   |
157 |
|
tagasi üles |
|
 |
X
HV veteran

|
14.09.2010 23:39:25
|
|
|
angel kirjutas: |
ei tahaks eriti uskuda et teema algatajal nii vajalikud andmed on... 100% kindlus jah lase pulbriks ja sulata ülesse ning viska 10'ne ilmakaare poole tükid.
Aga reaalselt peaks mingi 8x 0'e täis kirjutamine olema piisav et enamasti tava viisidel enam midagi kätte ei saa. Isegi 1x 0'e üle lastes ei tohiks tava taastus programmid andmeid kettalt enam leida. Ise olen lasknud boot and nuke disk'iga, mitte windows vms op sys keskkonnas, 7x 0'idega üle ja valma. Ühe ketta sai sedasi ka töökorda ehk siis vist lasi mingi osa "vigadest" kah 0'i omadega.
Ei räägi mingitest "vanadest magnet võnkete, jälgede" otsimisest vms ulme tehnikatest mis olemas... |
Seda mõtlesid http://en.wikipedia.org/wiki/DBAN?
|
|
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
15.09.2010 00:03:38
|
|
|
angel: Nuputa, kuidas Profi-taastusfirmad siis taastavad n2iteks mitmeid kordi ylekirjutatud ketastelt n2iteks 3-nda v6i 5-da kihi v6i kuidas nad taastavad tulekahjus h2vinud ketta plaadilt andmed. Ega sa ometi ei arva, et netis oleva laiatarbetarkvaraga...
Kogu selline taastus toimub t2nu sellele, et magnetil on olemas "magnetm2lu" ja see m2letab oma varasemat infot...
Nii nagu kirjutad magnetofoniga magnetlindile ja makil on kustutuspea 2ra v6etud. Kirjuta selliselt 10x lindile ja siis kuula seda linti.
Postitatud mobile device
viimati muutis tahanteada 15.09.2010 00:05:47, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
2 :: |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
angel
HV Guru

|
15.09.2010 07:09:47
|
|
|
ma pidasin silmas Eraser'i programmi intallides valikutesse tekkimise järel Boot and Nuke plaadi tegemis võimalust. Ultimate boot CD'l peaks kah vastav tarkvara olemas olema aga ei mäleta täpselt mis softi seal pakuti.
|---"-"- -----(")_(")-----------------| |
|
   |
157 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
15.09.2010 07:51:08
|
|
|
Niipalju eelnevale lisaks, et tänu ainult sellele, et magnetilisel materjalil on olemas "mälu", millega oma infot mäletab, saabki üleüldse toota lõikvõimalikke makilinte, kõvakettaid jms. tooteid, milles kasutatakse magnetilist salvestust.
Ilma selle "mäluta" kaoks koheselt info pärast kirjutamist ja siis pole enam ka mitte kui midagi maha lugeda.
--------------------------------------------
Aga see, kas salvestuskiht on sadestatud lindile või kettale, ei oma üleüldse mingit tähtsust. Nii nagu ei oma ka see tähtsust, kas lindile või kettale salvestatakse mingit analoog- või digitaalsignaali. Mõlemal juhul on tulemus täpselt ühtmoodi, et:
- on olemas viimane, kõige tugevama signaaliga, salvestuskiht
- ja on olemas sellest varasemad, järjest nõrgeneva signaalitugevusega salvestuskihid.
Nii, et paratamatud, käsikäes käivad nähtused:
- et tänu magnetmaterjali "mälule" on võimalik salvestusprotsess
- ja et tänu sellele samale "mälule" on hiljem võimalik varasemaid salvestuskihte taastada.
Iseasi, et kui keerukat ja kallist tehnikat selleks vaja on ning, et kui palju selleks taastamiseks aega kulub - on see näiteks kuu-paar või siis kasvõi paar aastat vms...
|
|
   |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
toivos
Kreisi kasutaja

|
15.09.2010 08:47:54
|
|
|
tahanteada kirjutas: |
angel: Nuputa, kuidas Profi-taastusfirmad siis taastavad n2iteks mitmeid kordi ylekirjutatud ketastelt n2iteks 3-nda v6i 5-da kihi v6i kuidas nad taastavad tulekahjus h2vinud ketta plaadilt andmed.
|
Saa lõpuks aru, et ülekirjutatud andmeid ei taasta ükski profifirma kah. See võis vanadel aegadel nii olla, praegu enam ei ole. Sa tee eksperiment ja küsi hinnapakkumist neilt profifirmadelt. Aga tulekahjus, kui magnetmaterjalil temp ei ületa tema Curie temperatuuri, siis data ei kao kuhugi.
_________________ Taastan datat katkistelt ketastelt ja katkistelt Flash(USB) mäludelt. Nüüd ka katkistelt SSD ketastelt. |
|
Kommentaarid: 69 loe/lisa |
   |
65 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
15.09.2010 09:44:58
|
|
|
Väike ülesanne Lp. Oponentidele:
1. On tulekahjus hävinud ketas ning selle platterid on tugevalt kõverad ja "propelleris".
2. Ülesanne: Sellelt kettalt info kättesaamine, aeg ja vahendid piiratud pole.
Head ülesande täitmist.
------------------------------------------
Ja kes natuke mõtiskleb, saab peagi aru, et ega muud lugemismeetodit polegi, kui et maha lugeda iga biti signaalitugevus ja selle baasil vajalik tulem saavutada.
|
|
   |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
Spezz
HV veteran
|
15.09.2010 09:58:12
|
|
|
Et nagu kui muidu on biti seis 1 või 0 siis osad bitid võivad olla 0,693 või koguni 0,1132?
|
|
Kommentaarid: 70 loe/lisa |
   |
66 |
|
tagasi üles |
|
 |
toivos
Kreisi kasutaja

|
15.09.2010 10:28:44
|
|
|
Väike ülesanne Lp. Oponentidele:
1. On tulekahjus hävinud ketas ning selle platterid on tugevalt kõverad ja "propelleris".
2. Ülesanne: Sellelt kettalt info kättesaamine, aeg ja vahendid piiratud pole.
|
Nii palju kui mina olen profi taastajate kogemusi kuulnud:Siis kui data on veel platteritel olemas-platterid ei ole veel tempist kõveraks läinud ja ei ole propelleris. Kui juba on propelleris, siis temp käis üle Curie temperatuuri ja datat enam platteritel ei ole.
_________________ Taastan datat katkistelt ketastelt ja katkistelt Flash(USB) mäludelt. Nüüd ka katkistelt SSD ketastelt. |
|
   |
65 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
16.09.2010 00:11:34
Re: Andmete täielik kustutamine? |
|
|
X kirjutas: |
Tere!
Siin alafoorumis on paar sellist teemat küll olnud, aga need üpris vanad. Ise leidsin kaks programmi, mis seda teha võiksid http://www.arvutikaitse.ee/?p=3454, kuid samas soovitatakse ka kõvaketta enda utiliite. Kõvakettaks on mul Samsung SP2514N, kuid Samsungi kodulehelt ei leidnud ma midagi huvitavat, millega kõvaketas 0 täis kirjutada. Teine asi on see, et ma kavatsen seda teha läbi välise kõvaketta karbi abil!
Ideid? |
Kuidas ei leidnud? Nii ES-Tool kui vana HUTIL sisaldavad zero fill tegemise võimalust, seda nimetatakse seal vana traditsiooni järgi low level formatiks. Pärast sellega üle laskmist ei taasta enam midagi.
Aga kui tahad aega viita ja random dataga üle kirjutada, siis kasuta HD Tune Pro trialit.
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
e.k spikker: muhk on kumer, lohk on nõgus. |
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
X
HV veteran

|
16.09.2010 18:57:04
|
|
|
Kumb see mõttekam on, kas ES-Tool või HUTIL?
|
|
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
A.S.
HV Guru
|
16.09.2010 19:14:03
|
|
|
Mis on mõttekam, seda mina ei tea, aga on veel CD plaadi pealt käima minev Linux ja käsk dd, näiteks
dd if=/dev/zero of=/dev/hda
dd if=/dev/random of=/dev/hda
dd if=/dev/urandom of=/dev/hda
Aga kas hda või sda või miskit muud, seda pead ise vaatama.
|
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
33 |
|
tagasi üles |
|
 |
HellWalKeR
HV kasutaja

|
16.09.2010 19:36:13
|
|
|
Nuputa, kuidas Profi-taastusfirmad siis taastavad n2iteks mitmeid kordi ylekirjutatud ketastelt n2iteks 3-nda v6i 5-da kihi Postitatud mobile device |
Siis võiks teha ka kallid kõvakettad nii tundliku aparatuuriga. 2TB kettast saaks 2-10TB ketas, ainult vanemad failid hakkavad vaikselt kaduma.
|
|
Kommentaarid: 5 loe/lisa |
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
Marie
HV Guru

|
16.09.2010 20:18:15
|
|
|
HellWalKeR kirjutas: |
Nuputa, kuidas Profi-taastusfirmad siis taastavad n2iteks mitmeid kordi ylekirjutatud ketastelt n2iteks 3-nda v6i 5-da kihi Postitatud mobile device |
Siis võiks teha ka kallid kõvakettad nii tundliku aparatuuriga. 2TB kettast saaks 2-10TB ketas, ainult vanemad failid hakkavad vaikselt kaduma. |
2TB kettad nii tehtud ongi, kasutatakse ära kõik kihid, taastada oli võimalik ainult vanu klasssikalisi kettaid, see teema algataja kõvakettas peaks just nende vanade ketaste hulka kuuluma mida sai edukalt taastada.
Teemaalgataja võiks ju nii proovida, algul kirjutab ketta üle ja siis proovib näiteks GetDataBack abil kettast taastada, kui midagi ei leita, mida taastada, siis ei leia ka miski teine taastus programm sealt midagi.
_________________ CPU Power (Watt) Protsessorite voolutarve Pentium D 805 (4.1GHz) Full Load 474W  |
|
Kommentaarid: 83 loe/lisa |
   |
74 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
16.09.2010 20:48:04
|
|
|
Vaatan, et asi on huvitav - vanasti, nii a 15 aastat tagasi räägiti Turvakoolitustel seda, et ketas tuleb 10-20x üle kirjutada, et kettal olev info muutuks "müraks" ja et sellest "mürast" ei saadaks infot enam taastada.
Ning et tänapäeval pööritatakse silmi, et oi - aitab paarist ülekirjutuskorrast, et keegi enam rohkem midagi kätte ei saa.
---------------------------------------------
Aga see on selge, et mida nõrgema signaalinivooga info salvestatakse, seda nõrgem on ka magnetilise materjali "mälu" ning seda kergemini ja kiiremini see "mälu" ka selle info ise "ära unustab".
S.t. iseenesest hävivad failid, kataloogid, ketta piirkondade saladuslikud muutumised "Bad Sektoriteks" jms.
|
|
   |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
NATAS999
HV Guru
|
16.09.2010 22:28:04
|
|
|
kõige turvalisem on ikka nii, et lammutad ketta lahti ja pistad platterid mikrouuni, küpsetad täisvõimsusel max ajaga, siis mixerisse igaks juhuks ja peenestad, kuni ühtlaselt peenike pulber, siis veel igaks petteks veel pliita alla ja tuhaga komposti.
PCB oleks ka hea ahju pista või koguni koos platteritega mikrouuni, mixerisse ja ahju panna, mine tea, mis sealt cachest või bufferist kätte võib saada.
|
|
Kommentaarid: 41 loe/lisa |
   |
39 |
|
tagasi üles |
|
 |
X
HV veteran

|
17.09.2010 14:44:47
|
|
|
Ütleme, et kui ma teen ES-Tooli-ga low level formatit, siis mis programmiga oleks pärast hea kontrollida, kas jäi midagi alles või mitte. Selles mõttes, et mingid operatsioonisüsteemi ma peale enam pärast panna ei tahaks. Siit ma midagi leidsin http://www.runtime.org/peb.htm, aga see üsna keeruline.
|
|
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
toivos
Kreisi kasutaja

|
17.09.2010 15:10:26
|
|
|
Ütleme, et kui ma teen ES-Tooli-ga low level formatit, siis mis programmiga oleks pärast hea kontrollida, kas jäi midagi alles või mitte. Selles mõttes, et mingid operatsioonisüsteemi ma peale enam pärast panna ei tahaks. Siit ma midagi leidsin http://www.runtime.org/peb.htm, aga see üsna keeruline. |
Peale ES-Tooli Low-levelit ei leita kettalt enam midagi. Võid vaadata suvalise Disk Editoriga. Google andis esimeseks http://mh-nexus.de/en/hxd/.
|
   |
65 |
|
tagasi üles |
|
 |
veikovx
HV vaatleja

|
17.09.2010 15:22:23
|
|
|
Ütleme, et kui ma teen ES-Tooli-ga low level formatit, siis mis programmiga oleks pärast hea kontrollida, kas jäi midagi alles või mitte. Selles mõttes, et mingid operatsioonisüsteemi ma peale enam pärast panna ei tahaks. Siit ma midagi leidsin http://www.runtime.org/peb.htm, aga see üsna keeruline. |
Hirens on üks variant, kas USB-lt (antud link) või lihtsalt CD-le kõrvetades.
Too annab bootides DOS tööriistade valiku ning MiniWinXP ja MiniLinux (otse pulgalt/plaadilt OS). Tol võiks äkki isegi DOS toolide (ei vaja operatsioonisüsteemi käivitamist/olemasolu) hulgas mõni programm olema, mis andmeid kettalt taastaks/loeks.
|
|
Kommentaarid: 26 loe/lisa |
   |
24 |
|
tagasi üles |
|