Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Fotograafia »  Panasonic Lumix DMC-TZ10 - settingud, et koht, kuupäev ning aeg oleks pildis. märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
solution
HV Guru
solution

sõnum 12.09.2010 23:30:50 Panasonic Lumix DMC-TZ10 - settingud, et koht, kuupäev ning aeg oleks pildis. vasta tsitaadiga

Ei leia kusagilt kohta menüüs, kust oleks võimalik määrata, et koht, kuupäev ja aeg oleks pildi peal. Kaameras näen kõike, kuid kui pilte arvutis vaatan pole mingit infot pildil. Ehk keegi oskab aidata?
Kommentaarid: 51 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 2 :: 41
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Marie
HV Guru
Marie

sõnum 12.09.2010 23:49:00 vasta tsitaadiga

http://www.irfanview.com/
kui ka sellel PlugIns installitud ja irfanview programmiga pilte vaatad siis klaveril i tähte vajutades kuvatakse kogu pildi info, loomulikult on ka pildistamis aeg kirjas.

vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
solution
HV Guru
solution

sõnum 13.09.2010 00:03:04 vasta tsitaadiga

Marie kirjutas:
http://www.irfanview.com/
kui ka sellel PlugIns installitud ja irfanview programmiga pilte vaatad siis klaveril i tähte vajutades kuvatakse kogu pildi info, loomulikult on ka pildistamis aeg kirjas.

Irfanview'iga ma tean jah, et on võimalik. Kuid ma just mõtlesin, et see info oleks kohe pildi peal. Mis oleks igalpool nähtav icon_smile.gif
tagasi üles
Marie
HV Guru
Marie

sõnum 13.09.2010 00:21:43 vasta tsitaadiga

solution kirjutas:
........

Irfanview'iga ma tean jah, et on võimalik. Kuid ma just mõtlesin, et see info oleks kohe pildi peal. Mis oleks igalpool nähtav icon_smile.gif

Arvan, et see pole kuigi meeldiv, ja vaevalt sa seda tahad, et kuupäev kõikjal pildipeale trükitud oleks , seda ei saa pärast eemaldada.
Loe juhend läbi, kui selline võimalus on, võib olla midagi sellist kusagilt Rec.Mode alt, Date & Time ja saad sealt valida näiteks Date & Time

solution
HV Guru
solution

sõnum 13.09.2010 00:34:40 vasta tsitaadiga

Marie kirjutas:
solution kirjutas:
........

Arvan, et see pole kuigi meeldiv, ja vaevalt sa seda tahad, et kuupäev kõikjal pildipeale trükitud oleks , seda ei saa pärast eemaldada.
Loe juhend läbi, kui selline võimalus on, võib olla midagi sellist kusagilt Rec.Mode alt, Date & Time ja saad sealt valida näiteks Date & Time

Mul olekski vaja, et igal pildil oleks kuupäev ning koht alati peal. Juhendi lappasin läbi ning midagi adekvaatset ei leidnud. Ühe koha leidsin, et saab igale pildile hiljem määrata, kuid seal ta vist muudab pildi 3Mpixliseks icon_confused.gif
tagasi üles
Marie
HV Guru
Marie

sõnum 13.09.2010 05:27:12 vasta tsitaadiga

solution kirjutas:
..........

Mul olekski vaja, et igal pildil oleks kuupäev ning koht alati peal. ....

Kuupäeva võid vast veel peale saada, aga kohta küll mitte, mõni mobiil telefon millel GPS peal, märgib pildile asukoha kordinaadid, fotokatel selline võimalus puudub.

solution
HV Guru
solution

sõnum 13.09.2010 09:34:02 vasta tsitaadiga

Marie kirjutas:
solution kirjutas:
..........

Mul olekski vaja, et igal pildil oleks kuupäev ning koht alati peal. ....

Kuupäeva võid vast veel peale saada, aga kohta küll mitte, mõni mobiil telefon millel GPS peal, märgib pildile asukoha kordinaadid, fotokatel selline võimalus puudub.

Sellel fotokal on GPS sisseehitatud. Sellepärast ongi küsimus, et kui ma fotokas pilte vaatan (preview's) siis näen, aega, kuupäeva ning kohta kus pilt tehtud. Kuid arvutisse koppides ei näe midagi...irfanview's näen vaid koordinaate, ning neidki EXIF'ist. Tahakski teha, et nad kohe pildi peal oleksid.
tagasi üles
vallo
HV veteran
vallo

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 13.09.2010 09:42:20 vasta tsitaadiga

Oled Sa kindel, et ikka tahad saada nii kuupäeva, kellaaega, kui ka koordinaadi infot (millega niisama lambist pealevaadates midagi peale pole hakata - kui just mingi koordinaadi friik pole) pildi peale.
Milleks siis veel üldse pilt? Selle teksti hunniku alt pole ju pilti enam näha. Trüki parem kohe gps -i logi a4 paberile. icon_wink.gif
Ehk ma tahan öelda seda, et ära koorma pilti asjatu läbuga. Arvutis saab sellist infot vaadata tavaliselt parem klõps ja pildi info (oleneb muidugi ka softist) . Albumisse pannes võid selle pildi kõrvale kirjutada (või trükid paberiribadel välja ja kleebid juurde).
Ja kui pilti ennast ei ole, siis ei muuda ka lisatud infohulk pilti vaadtatvamaks, huvitavamaks.
Kommentaarid: 67 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 65
tagasi üles
Dirty Harry
HV Guru

sõnum 13.09.2010 09:46:50 vasta tsitaadiga

Kuulge - te räägite aiast ning teema algataja aiaaugust. Kui ei oska küsimusele vastata siis pole mõistlik enda nägemust peale suruda! Ilmselt on väga selge vajadus saada pildile asukoht ja kuupäev ("Mul olekski vaja, et igal pildil oleks kuupäev ning koht alati peal").

Ise kahjuks konkreetset kaamerat ei tunne ning ei oska aidata.
Kommentaarid: 181 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 145
tagasi üles
solution
HV Guru
solution

sõnum 13.09.2010 09:58:57 vasta tsitaadiga

vallo kirjutas:
Oled Sa kindel, et ikka tahad saada nii kuupäeva, kellaaega, kui ka koordinaadi infot (millega niisama lambist pealevaadates midagi peale pole hakata - kui just mingi koordinaadi friik pole) pildi peale.
Milleks siis veel üldse pilt? Selle teksti hunniku alt pole ju pilti enam näha. Trüki parem kohe gps -i logi a4 paberile. icon_wink.gif
Ehk ma tahan öelda seda, et ära koorma pilti asjatu läbuga. Arvutis saab sellist infot vaadata tavaliselt parem klõps ja pildi info (oleneb muidugi ka softist) . Albumisse pannes võid selle pildi kõrvale kirjutada (või trükid paberiribadel välja ja kleebid juurde).
Ja kui pilti ennast ei ole, siis ei muuda ka lisatud infohulk pilti vaadtatvamaks, huvitavamaks.

Sellel kaameral ta ei pane koordinaate pildile, vaid asukoha. Tallinnas teen pilte, siis kirjutab "TALLINN", pärnus teen pilte siis kirjutab "PÄRNU". Muidugi koordinaate poleks vaja pildile, kuna nendega pole mul tõesti midagi teha.
tagasi üles
vallo
HV veteran
vallo

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 13.09.2010 10:19:25 vasta tsitaadiga

Ja nii suudab ta iga väiksegi küla ära katta?
Lihtsam on ilmselt see töö pärast arvutis teha.
Kuupäeva lisamiseks leidsin näiteks sellise tooli: http://www.softpedia.com/get/Multimedia/Graphic/Digital-Photo-Tools/Jpeg-Exif-Stamper.shtml
Kommentaarid: 67 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 65
tagasi üles
solution
HV Guru
solution

sõnum 17.09.2010 13:17:54 vasta tsitaadiga

Review'sid antud kaamerast lugedes leidsin, et ikkagi on selline asi kuidagi võimalik.

Nagu näete, on pildil kuupäev ja asukoht
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Fotograafia »  Panasonic Lumix DMC-TZ10 - settingud, et koht, kuupäev ning aeg oleks pildis.
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.