Mõni probleem oleks Intelil 3,5tollisesse 1 TB sisse pigistada?! 25 nm pidi küll hinda alla tooma aga vist mitte niipalju ,et tasuks eriti mahukaid kettaid toota. _________________ a.k.a Ummikummi
Mõni probleem oleks Intelil 3,5tollisesse 1 TB sisse pigistada?! 25 nm pidi küll hinda alla tooma aga vist mitte niipalju ,et tasuks eriti mahukaid kettaid toota.
Toshiba's sample media is still in the prototype stage, but is built at a density equivalent to 2.5 terabits per square inch. Contrast that with Toshiba's current highest capacity drive today, which is based on existing technology and has a density of 541 gigabits per square inch or about one fifth that of the new technology
Pole paha, 5x kõrgem tihedus _________________ Teach a man to reason and he'll think for a lifetime
Common sense - so rare that it's a damn superpower
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity"
Tundub, et praegu on parim valik siis Inteli X25-M G2 või OCZ Vertex 2 performanci ja hinna suhtes. Kuna Intelil peaks 4Kb lugemine kiirem olema, kaldun ise selle poole.
EDIT: Siiski Crucial 300 RealSSD vist parim valik.
EDIT2: Moboks mul Striker Extreme, mis ei toeta AHCI't. 64GB Crucial benche vaadates on IDE ja AHCI vahe väga suur. Kindlasti on sellest ka juttu siin teemas kusagil olnud, aga kas Windows 7 suudab oma driveritega emuleerida seda mingit moodi ja tulemus oleks sama ka IDE mode's? _________________
Väike test IDE vs AHCI võrdlus P55M-UD2 SATA2 plaadil. Testitud 2x, tulemus suht sama mõlemal korral.
Vasakul Crucial C300 128GB SSD ja paremal 2TB WD HDD.
Väike test IDE vs AHCI võrdlus P55M-UD2 SATA2 plaadil. Testitud 2x, tulemus suht sama mõlemal korral.
Vasakul Crucial C300 128GB SSD ja paremal 2TB WD HDD.
IDE
Spoiler
AHCI
Spoiler
Paistab, et HDD-ga erilist vahet pole aga SSD-ga annab AHCI väikse boosti küll
Ei pidanud ka mina vastu enam, sai tellitud kristofferi soovitatud kohast omale 2x C300 64GB. 24h-ga olid kettad inglismaalt Eestis, pole paha tulemus iseenesest 4500.- maksva setupi kohta.
Sai jooksutatud ka esimene proovi test raid0-s tööarvutil:
Viskan enda 3x c300 tulemuse ka siis. Mõningad W7 twiigid ja ich10r raid 0
Spoiler
4K read langes peale twiike. aga üldiselt oli tubli tõus. Kokkuvõttes positiivne. 800mbs read on ich10 absoluutne piir ja see on saavutatud.
Twiike saab ilusti seletatult siit:
Nagu näha, siis 2x c300 on optimaalsem resursside ärakasutus ja 3x c300 enam väga palju juurde ei anna. 4x oleks juba täielik raiskamine ich10r puhul, sest läbilase lihtsalt ei suuda neid kiiruseid ära toita. Edasi juba eraldiseisvate Raid Controllerite teema.
4 kettaga oma müügisoleva kontrolleriga sain 1300mbs Kahjuks ei mahu raid controller mu kitsasse kasti ära. _________________ Liitu Binance'ga Liitu Honey'ga
Kristoferr, äkki kirjutad täpsemalt neist tweakidest või annad lingid? Plaanin enda 2x C300 ka ich10r taha panna. Muidu 1x c300 peaks juba piisav kiirus olema, aga 64GB maht jäi süsteemi kettale pisut väikseks, 2x 64GB raid0-s annab 120GB kasutatavat ruumi, mis on juba täitsa arvestatav maht. Data jaoks siis 4x 1.5TB raid5 (4.1TB kasutada) ja siis süsteemile 2x c300 raid0. Kõik läheb sama ich10r south bridge külge, vaatab kuidas emaplaat sellisele koormusele vastu peab.
Ma ei saa hästi aru sellest SATADIMM rakendusest või eelisest...? RAM latentsus on nanosekundites, kuidas SSD RAM augus oma mikrosekundetga päeva päästab...? CAS latency 5000?
Või on seal mingi DDR3 spetsiifiline uus tehnoloogia, millest ma kuulnud pole?
mälu socketist võetakse ainult vool, tollesama pulga külge torkad SATA juhtme ning see on sul nagu tavaline kõvaketas. _________________ Teach a man to reason and he'll think for a lifetime
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity"
Socketist tuleb vool ja ketas on juhtme otsas, aga kust kaudu systeem kettale/kettakontale ligi saab? M2lusocket on minu teada siiani vaid m2luklotside jaoks v6i olen ma kuskil kivi all elanud...
Kettale saadakse ligi ikka üle SATA juhtme. Andmed läbi mälu socketi ei liigu. _________________ Teach a man to reason and he'll think for a lifetime
Ootan siis seda Crucial C300 64GB-d. Kui seda ei ilmu eestimaale, siis võtan Intel X-25V. Tänud soovituste eest.
Inglismaalt tellides on see sul 24h´ga käes. Miks sa seda Eestisse ootama peaks? Et saaks kallimalt osta?
Esmaspäeval tellisin, eile märgiti asi saadetuks ning täna hommikukl tõi kuller SSD'd ukse taha.
Päris kiirelt käib asi jah.
//
Kiire test ka siis: CrystalDiskMark 5x 1000MB
Emaplaat: Gigabyte GA-P55M-UD2 P55 SATA2
Vasakul 64GB ja paremal 128GB:
Spoiler
Spoiler
64GB Crucial C300
Ilusad numbrid ühe sellise pulga kohta võrreldes paljude teiste tulemustega. Uus Windows ka just peal, ehk asi selles. _________________
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.