Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
vull
HV veteran
|
20.08.2010 23:32:18
|
|
|
kui kõrvad mingi müra järel õhtul vilisevad, siis see tähendab, et seda vilina sagedust enam hommikul ei kuule?
samas mul mitme kontserdi järel kõrvad vilisenud, aga siaamaani kuulen nahkhiiri lendamas (üldjuhul ka läbi aknaklaasi ja puitseina). pole just kõige meeldivam heli kui neid pidevalt ringi krigiseb
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
2 :: |
43 |
|
tagasi üles |
|
 |
maxman321
Kreisi kasutaja

|
20.08.2010 23:39:26
|
|
|
vull kirjutas: |
kui kõrvad mingi müra järel õhtul vilisevad, siis see tähendab, et seda vilina sagedust enam hommikul ei kuule?
samas mul mitme kontserdi järel kõrvad vilisenud, aga siaamaani kuulen nahkhiiri lendamas (üldjuhul ka läbi aknaklaasi ja puitseina). pole just kõige meeldivam heli kui neid pidevalt ringi krigiseb  |
ega tõsi ta on... Ühel õhtul(mõned aastad tagasi) kuulen kass kisendab ja mingi jube vilistamine/krigistamine käib. ega aru ei saanud enne, et mis toimub kui uurima läksin(et kas kassiga on ikka kõik korras)... Oma suureks ülatuseks avastasin nahkhiire, kes oli kassi poolt toa nurka aetud, kus, muidugi, mõlemad lõugasid võidu
|
|
Kommentaarid: 91 loe/lisa |
   |
83 |
|
tagasi üles |
|
 |
triippriit
HV kasutaja

|
21.08.2010 01:21:30
|
|
|
Kuulan väga palju muusikat, kuid enamasti suurtest kõlaritest ning väga optimaalsel helivaljusel. Ainult vahel harva keeran mõne üksiku loo nautimiseks volüümi veidi kõvemaks.
Eriline pleierikuulaja ma pole, vahel peaks oma mõtteid ka ikka kuulama. Õnneks või kahjuks pole mul ka kunagi olnud üle raha, et osta korralikku häält tegevad nööbid, seepärast olen seda tüüpi klappe väga harva kasutanud.
Tegelen palju muusikaga, käinud lugematutel kontsertitel, ühesõnaga kõrvadega teen palju tööd. Ent kuulmise halvenemist ma küll pole täheldanud. Pigem on mul psühholoogiline/tähelepanu probleem või hajameelsus, kuidas seda nimetada, mispärast pean tihti üle küsima, mida mulle öeldakse.
Minu arust võiks mõistusega inimene ikka oma kõrvu hoida, et ka keskealisena saaks veel helikunsti võimalikult hästi nautida.
_________________  |
|
Kommentaarid: 12 loe/lisa |
   |
11 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 465 loe/lisa |
   |
12 :: |
7 :: |
358 |
|
tagasi üles |
|
 |
circles
HV kasutaja

|
21.08.2010 02:38:37
|
|
|
iDemon kirjutas: |
Eks see olene ka kui kaua, kui tihti ja millega kuulata. In-earid rikuvad tõesti, ent suured klapid on peaaegu et safe.
|
Kuna in-ear klapid summutavad välishelid praktiliselt täielikult, saab nendest normaalselt muusikat kuulata mitu korda väiksema helivaljusega, mistõttu kokkuvõttes rikuvad kõrvu vähem kui nööbid jms.
_________________ Võtke õuna! |
|
Kommentaarid: 30 loe/lisa |
   |
28 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
21.08.2010 06:50:24
|
|
|
Tanel: Juba ammu ennem Walkmani olid makid olemas, mida sai kas 6lale v6i kaela riputada. Sony viis ainult asja suurematesse massidesse, muud ei midagi.
------
Mis aga puutub klappidesse, siis k6ik klapid rikuvad kuulmist, kaasa arvatud ka igasugu muud helisummutusklapid. Küsimus on ainult selles kui pidevalt ja järjest kasutatakse.
Aga 6nneks on olemas kuuldeaparaatide tootjad ja nemad on r66must "sillas", et inimesed massiliselt oma kuulmist rikuvad.
Postitatud Sony Ericsson mobiililt
|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
Braien
HV Guru

|
21.08.2010 07:32:10
|
|
|
Ise kasutan philipsi wireless kõrvaklappe, ja tavaliselt hoian põhjas, aga samas tavaliselt ei pane ma neid pähe vaid hoian kaelas, ja kui panen pähe, siis tavaliselt põhjas ei hoia, kui just midagi vaikset ei tule kõrvaklappidest.
Mobiiliga kuulan muusikat väga harva, vahel mõnes avalikus kohas youtube videosid vaadates ehk.
_________________ Has anyone really been far even as decided to use even go want to do look more like? |
|
Kommentaarid: 102 loe/lisa |
   |
1 :: |
90 |
|
tagasi üles |
|
 |
in-sane
HV kasutaja

|
21.08.2010 08:29:58
|
|
|
Selleks, et kahjustusi saada ei ole eriti palju vaja.
Lubatud müra OSHA standardi järgi:
|
|
Kommentaarid: 26 loe/lisa |
   |
18 |
|
tagasi üles |
|
 |
striker13
HV Guru

|
21.08.2010 09:51:32
|
|
|
K3ndu kirjutas: |
aga olen märganud ,et pidevalt ei kuule inimene peab mingi kolm korda ütlema ,et lõpuks kuuleksin, ei tea kas asi inimestes või minu kuulmises. |
Sama siin. Muidu kuulen ilusti ka väiksemaid piikse, aga kui keegi räägib natuke valjemas kohas, ühe korra pean vähemalt üle küsima, kui pärast teist küsimist ka aru ei saa, siis lihtsalt noogutan
|
|
Kommentaarid: 95 loe/lisa |
   |
90 |
|
tagasi üles |
|
 |
Maldur
HV veteran
|
21.08.2010 10:09:32
|
|
|
circles kirjutas: |
Kuna in-ear klapid summutavad välishelid praktiliselt täielikult, saab nendest normaalselt muusikat kuulata mitu korda väiksema helivaljusega, mistõttu kokkuvõttes rikuvad kõrvu vähem kui nööbid jms. |
Teooria on ju ilus kuid praktika...
Tegelikult väänatakse Vol põhja ükskõik millega kuulates. Tuleb aru saada et kahjustab nimelt liigne helivaljus, mitte mõni konkreetne toode. Ka toas tihti haukuv koer võib kuulmise rikkuda.
|
|
Kommentaarid: 4 loe/lisa |
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
NATAS999
HV Guru
|
21.08.2010 10:22:12
|
|
|
in-sane kirjutas: |
Selleks, et kahjustusi saada ei ole eriti palju vaja.
Lubatud müra OSHA standardi järgi:
 |
100dB 2h lubatud??? peab siis vist võimsama süsteemi ehitama koju omale.
aga jahm, mis klappidesse ja nööpidesse jms puutub, siis in-ear kasutasin viimati kutsekas kui seal käisin. siis oli heli ikka max peal ja ei saa öelda, et peale lõpetamist kuulmine kuidagi teistmoodi oleks olnud. enam "mp3" ei kuula ja seda "saundi" ei talu ka, mis sealt tuleb.
üldiselt kodus vabal ajal vaikselt miski metal tiksub taustaks, aga kui maja tühjaks voolab, siis läheb mürgliks lahti. punni keerab viimase piirini, kus veel moonutusi ei ole ja siis saab ikka tunnike umbes kuulatud selliselt. peale seda kõrvad mingil määral vilistavad õrnalt. muidu mingit tiksumist ja tilkumist ka ei kannata öösel.
tööga seoses ka see arstlik kontroll ära tehtud ja sealt selgus, et kuulmine korras. soovitati millegipärast valjut muusikat mitte kuulata. ei tea kas oli näha mingit mõju vms. samas see test, mis seal tehakse, seda ma ei usu, et ta väga täpselt midagi ära ütleb, sest vahest ise midagi neelad vms ja siis esimene moment läheb käest ära ja see "helikindel" ruum võiks heli natuke rohkem kinni pidada. ja siis veel see klapi juhe hõõrub vastu kuhugi ja jälle esimene moment läind. ja sedagi ei tea, millise karakteristikuga need klapid on üldse seal kontrollis. ütleb küll, et signaal -50dB tabelis või mis suurusjärk seal on tervel kõrval, aga heli, mis sealt klapist tuleb, on karakteristiku tõttu hoopis -80dB. igatahes mina seda testi väga ei usalda. graafik oli ka selline imelik mul, et kuskil vahepeal oli miski imelik krõnks, mida tegelikult olla ei saa.
kuulmine on muidugi selektiivne. kuulad just seda, mida tahad ja kui ei taha, siis ei kuula. siis mõni võib arvata, et kuulmine kehva.
|
|
Kommentaarid: 41 loe/lisa |
   |
39 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
21.08.2010 10:28:19
|
|
|
tahanteada kirjutas: |
Tanel: Juba ammu ennem Walkmani olid makid olemas, mida sai kas 6lale v6i kaela riputada. Sony viis ainult asja suurematesse massidesse, muud ei midagi.
|
no kuule tahanteada, absurdini ei maksa ka minna, vinüülimängijat saad ka teoreetiliselt rihmaga kaasas kanda, eks ole
Võib-olla mõned friigid võisid tõesti suuri seadmeid kaasas kanda, aga massidesse selline asi kindlasti ei jõudnud.
Jutt on ikkagi tavalise kassetika kompaktsest kergest seadmest, millele pani aluse Sony ja lõi eelduse massidesse jõudmiseks.
_________________ Hinnavaatlus.ee - leia parim hind!
HV valuutakalkulaator |
|
Kommentaarid: 465 loe/lisa |
   |
12 :: |
7 :: |
358 |
|
tagasi üles |
|
 |
Scart
HV Guru

|
21.08.2010 10:39:08
|
|
|
Rääkides vastupidises suunas - kui ma Skype'i Tallinna kontoris töötasin, siis seal oli ühtedel härrastel täiesti helikindel tuba. Kus sees olles oli täielik vaikus, sõna otseses mõttes. Ma ei kujuta ette, kui kaua reaalse kuulmiskahjustusega inimene seal olla suudaks, aga mina oma täiesti alles kuulmisega pidin sealt mõnekümne sekundiga lahkuma, sest olek muutus juba piinavaks.
|
|
Kommentaarid: 119 loe/lisa |
   |
5 :: |
101 |
|
tagasi üles |
|
 |
Maldur
HV veteran
|
21.08.2010 11:28:43
|
|
|
Helikindel tuba... vot see oleks lahe preventiivne meetod selgitamaks tänastele kõvastikuulajatele seda mis neid ees ootab!
Ergo võiks lausa pileteid müüa.
|
|
Kommentaarid: 4 loe/lisa |
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tener
HV kasutaja
|
21.08.2010 13:25:42
|
|
|
striker13 kirjutas: |
Sama siin. Muidu kuulen ilusti ka väiksemaid piikse, aga kui keegi räägib natuke valjemas kohas, ühe korra pean vähemalt üle küsima, kui pärast teist küsimist ka aru ei saa, siis lihtsalt noogutan  |
Endal sama
Mõnikord olen isegi kolm korda üle küsinud, kui mingi muu müra või möla segab kuulmist.
Sellega on tulnud isegi piinlikke olukordi ette. Nimelt kunagi rääkis keegi midagi kurba... Kellegi surmast vms, ja kuna ma ei kuulnud, siis naersin noogutades
|
|
Kommentaarid: 3 loe/lisa |
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
21.08.2010 13:37:50
Re: Kuulmisprobleemidega noored - kas erand või juba reegel? |
|
|
Scart kirjutas: |
Andykas kirjutas: |
Nojah, mulle meeldib ka muusikat kuulata aga 90% ajast on volume kas "normaalne" või isegi vaikne. Muusikat kuulan ikkagi taustaks ja kui ta liiga valjusti on hakkab ta häirima. |
Sama ka minu jaoks. Ilmselt ikkagi oma kõrvad lasevad ribadeks need, keda juba meiegi tänavapildis on ammu võinud kohata: nööpklapid kõrvas ja muusika on nii vali, et poole trammi peale on lugu hästi kuulda. |
Mäletan, kui HV's keegi otsis klappe ning teema sisu oli umbes "soovitage noid mis toruga kõrva lähevad kuid mille põhja keeramisel ikka kõik inimesed ümber tümakat kuuleks". Pole ime, kui sellistel "kerged" kuulmiskahjustused on
olc kirjutas: |
Ma olen täheldanud et need kes klappidega ringi tormavad ei näe ka lisaks kuulmise puudumisele. |
Mõnda aega tagasi hankisin rattasõiduks omale klapid* ning tõepoolest, märkan nüüd mõningaid detaile märksa harvem kui muidu. Nägemisega pole sel miskit pistmist, lihtsalt varem väiksed helid tõmbasid tähelepanu ja vaatasin järgi, nüüd kus muusika käib üle enamuse taustamüra siis jäävad säärased akustilised vihjed olemata
*) spetsiaalselt ei võtnud in-ear'e kuna ei tahtnud ennast päris ära eraldada muust maailmast sõidu ajal. Jah, välismüra tuleb üsna korralikult kõrva kuid sõidu ajal on seda tarvis, päris omas mullis sõit läheks "suts" ohtlikuks.
iDemon kirjutas: |
Eks see olene ka kui kaua, kui tihti ja millega kuulata. In-earid rikuvad tõesti, ent suured klapid on peaaegu et safe. |
Rikub heli rõhk mis kuulmiskileni jõuab, vahet pole siis kas läbi kontsertkõlarite, in-earide või harilike klappide
_________________ Teach a man to reason and he'll think for a lifetime
Common sense - so rare that it's a damn superpower
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
Kommentaarid: 106 loe/lisa |
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
iceincube
HV veteran

|
21.08.2010 14:00:43
|
|
|
Endal tinnistus usutavasti.
Võib arvata, et üritustel valju muusika kuulamisest.
Ega kodunegi helisüsteem pole vist päris süütu olnud koguaeg.
Müra mõnesmõttes on hea, ei summutab kõrvas vilina ära. Samas häirib müra ka.
Nokk kinni saba lahti. Magama minnes ikka kuuulad seda
Kuidas üldiselt noortel on ei oska arvata, aga suht karm tglt tõesti kõrval kuulata tegelasi, kelle musa poolde trammi nööbist kuulda on.
|
|
Kommentaarid: 39 loe/lisa |
   |
37 |
|
tagasi üles |
|
 |
mikk36
HV Guru

|
21.08.2010 15:24:33
|
|
|
radist87 kirjutas: |
Kõrvakuulmine on veel täiesti alles. Kõiksugu tiksuvad kellad on minu majapidamises mittelubatud, sest muidu ei kannata öösel magada. |
Kui heli intensiivsuse tundlikkus juba ära kaob, siis on eriline jama majas, esmased kahjustused ilmnevad heliriba laiuse ulatuse vähenemises (ehk et ülemise otsa helisi ei kuule enam).
Nagu varem teemas välja toodud on, võib väita et kuulmine korras on, vaid peale seda kui seda on meditsiiniliselt kontrollitud (a'la sõjaväe meditsiinilises tehtav kontroll).
|
|
Kommentaarid: 85 loe/lisa |
   |
78 |
|
tagasi üles |
|
 |
ATK
HV vaatleja
|
21.08.2010 16:40:51
|
|
|
mikk36 kirjutas: |
(a'la sõjaväe meditsiinilises tehtav kontroll). |
Ma teiste kohta ei tea, aga Vahipatis oli see kontroll küll üks puhas BS. Avatud aken seljataga jne. Ma mõtlesin, et nad panevad mind täiesti kurdiks kirja. Sain eneselegi uskumatu tulemuse, madalaim mida kuulsin oli 15dB.
Kusjuures helikindel ruum on ju olemas... sinna kästi panna mul oma asjad.
Sõjaväe arstlik komisjon leidis üleüldse kahtlasi asju, näiteks, et ma olen peaaegu pime. Käisin kohe pärast seda silmaarsti juures ja too küsis küll, et miks ma üldse tulin, silmad täiesti korras.
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
mikk36
HV Guru

|
21.08.2010 17:05:50
|
|
|
ATK, ei tea, mul olid aknad kinni siiski.
Isegi kui aken oli lahti on see pädevam tulemus kui "kuulen kella tiksumist".
|
|
   |
78 |
|
tagasi üles |
|
 |
ATK
HV vaatleja
|
21.08.2010 17:43:30
|
|
|
ATK, ei tea, mul olid aknad kinni siiski.
Isegi kui aken oli lahti on see pädevam tulemus kui "kuulen kella tiksumist". |
Sedad küll, oleks nendega vaidlema ka hakanud, kui nad oleks kordades hullema möötnud.
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
NightStriker
HV veteran
|
21.08.2010 20:00:00
|
|
|
radist87 kirjutas: |
Kõrvakuulmine on veel täiesti alles. Kõiksugu tiksuvad kellad on minu majapidamises mittelubatud, sest muidu ei kannata öösel magada. |
Kui heli intensiivsuse tundlikkus juba ära kaob, siis on eriline jama majas, esmased kahjustused ilmnevad heliriba laiuse ulatuse vähenemises (ehk et ülemise otsa helisi ei kuule enam).
Nagu varem teemas välja toodud on, võib väita et kuulmine korras on, vaid peale seda kui seda on meditsiiniliselt kontrollitud (a'la sõjaväe meditsiinilises tehtav kontroll). |
Sõjaväe meditsiinilises igaljuhul mulle ei öeldud, et oleks probleeme olnud. Lihtsalt tiksuvad kellad mulle ei meeldi, sest tekitavad vaikses majas liigset müra.
Muidugi sõjaväe meditsiiniline kuulmiskontroll on suht konksuga asi. Kas nad saadavad eriti kurdid poisid suurtükki? Endalgi võttis paariks päevaks ühe kõrva tuhmiks, kui üks eriti terav kriit otsustas, sisuliselt kõrva ääres MG3 paugukate lindi tühjaks lasta.
_________________ Allverelaev sukeldub määramata ajaks... |
|
Kommentaarid: 65 loe/lisa |
   |
63 |
|
tagasi üles |
|
 |
mikk36
HV Guru

|
22.08.2010 00:18:03
|
|
|
Tiksuvad kellad muidu endalgi häirivad jah, seetõttu on juba aastaid seina peal olev kell ilma patareita istunud. Küll aga ei saa seda kuidagi kuulmise (või selle puudumisega) seostada.
|
|
   |
78 |
|
tagasi üles |
|
 |
NightStriker
HV veteran
|
22.08.2010 01:12:26
Re: Kuulmisprobleemidega noored - kas erand või juba reegel? |
|
|
Scart kirjutas: |
Kerge kuulmiskaotus tähedab, et nad ei ole enam võimelised kuulma vee tilkumist kraanist, sosinaid ja muud sellist. |
Tiksuvad kellad lähevad vist selle "muud sellist" alla. Õnneks on saadaval ka sujuva liikumisega ajanäitajaid
Kõrgete helide kuulmislävi langeb kahjuks ka lihtsalt vanuse lisandumisel. Praegu veel kuulen, aga kümne aasta pärast võibolla nahkhiirte piiksumist enam ei kuule.
_________________ Allverelaev sukeldub määramata ajaks... |
|
Kommentaarid: 65 loe/lisa |
   |
63 |
|
tagasi üles |
|
 |
Vanaaegne
HV vaatleja
|
22.08.2010 01:26:48
|
|
|
Hea kuulmise test on praegusel aastaajal õhtupoole kusagile võsa vahele minna ja kuulata, kas ritsikad siristavad ja sirtsuvad. Mina ei kuule juba ca 10 aastat, kui just 2m kaugusel pole. Võsaritsika kuulmiseks peab lausa meetri kaugusele ronima. Hea on kedagi kaasa võtta, kel kuulmine rikkumata. Samas kellad tiksuvad, mis hirmus, nii et see pole mingi näitaja. Pöialpoisi laulu kuulmine pidi ka hea test olema. Tegelikult on väga urbaniseerunud inimestele netis ritsikate helinäited olemas. Minu kõrva jaoks on üpris raske pähkel see võsaritsikas. Kui selle kuulmiseks tuleb helitugevust kõvasti peale lükata ja hiljem sama valjusega muusika hirmsasti karjub, siis on pahasti.
Tinnitus on mul ka viimased 3 aastat igapäevane (ja öine) kaaslane. Sellega harjub.
|
|
tagasi üles |
|
 |
|