Avaleht
uus teema   vasta Uudised »  Varia »  Kuulmisprobleemidega noored - kas erand või juba reegel? märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele 1, 2, 3, 4, 5  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Scart
HV Guru
Scart

sõnum 20.08.2010 15:06:43 Kuulmisprobleemidega noored - kas erand või juba reegel? vasta tsitaadiga

Verivärske uurimustöö tulemused on šokeerivad: iga viies USA noor on kaotanud tänu liiga valjule muusika kuulamisele osaliselt kuulmise. Eksperdid on ammu hoiatanud, et liiga vali muusika kuulamine igasugu iPodide ja teiste samat masti pleierite nööpklappidega on ohtlik. Nüüd siis on olemas ka tõestus uurimistöö näol, mis uuris kolme tuhandet noort vanuses kaksteist kuni üheksateist aastat.

Nende hulgas oli kerge kuulmiskaotusega lausa 19,5%. Kerge kuulmiskaotus tähedab, et nad ei ole enam võimelised kuulma vee tilkumist kraanist, sosinaid ja muud sellist. See aga tähendab, et kuulmise veel suurema kaotuse korral võib juba tekkida suureks kasvanud inimestel reaalne oht jääda kurdiks.

Uudis.
Kommentaarid: 119 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 5 :: 2 :: 101
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Andykas
HV veteran
Andykas

sõnum 20.08.2010 15:27:42 Re: Kuulmisprobleemidega noored - kas erand või juba reegel? vasta tsitaadiga

Nojah, mulle meeldib ka muusikat kuulata aga 90% ajast on volume kas "normaalne" või isegi vaikne. Muusikat kuulan ikkagi taustaks ja kui ta liiga valjusti on hakkab ta häirima. Mingit kuulmisprobleemi pole endal küll täheldanud, vahel lihtsalt hajameelsusest "ei kuule". icon_razz.gif
Eks see oleneb inimesest muidugi, mõni paugutab 24/7 enda subwooferiga. icon_confused.gif
Kommentaarid: 25 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 22
tagasi üles
Scart
HV Guru
Scart

sõnum 20.08.2010 15:49:21 Re: Kuulmisprobleemidega noored - kas erand või juba reegel? vasta tsitaadiga

Andykas kirjutas:
Nojah, mulle meeldib ka muusikat kuulata aga 90% ajast on volume kas "normaalne" või isegi vaikne. Muusikat kuulan ikkagi taustaks ja kui ta liiga valjusti on hakkab ta häirima.

Sama ka minu jaoks. Ilmselt ikkagi oma kõrvad lasevad ribadeks need, keda juba meiegi tänavapildis on ammu võinud kohata: nööpklapid kõrvas ja muusika on nii vali, et poole trammi peale on lugu hästi kuulda.
Kommentaarid: 119 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 5 :: 2 :: 101
tagasi üles
doh
Kreisi kasutaja

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 20.08.2010 16:06:26 vasta tsitaadiga

Vanust endal 19 ja erinevate kogu kõrva katvate/"plug"-kõrvaklappidega päris palju muusikat kuulanud. Kodus mürtsub supakas enamus aega. Kuulmine halvenenud pisut, seda on tunda. Aga suhteliselt pohhui. Sobib mu muude elupõletamisemeetodidega.
Kommentaarid: 51 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 49
tagasi üles
K3ndu
HV Guru
K3ndu

sõnum 20.08.2010 16:24:18 vasta tsitaadiga

Ei kuula eriti muusikat klappidest ehk suhteliselt harva, kodus kuulen muusikat ,aga vaikselt nõnda ,et pmst teise tuppa ei kostagi üldse ,aga olen märganud ,et pidevalt ei kuule inimene peab mingi kolm korda ütlema ,et lõpuks kuuleksin, ei tea kas asi inimestes või minu kuulmises.
Kommentaarid: 126 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 116
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
olc
HV Guru
olc

sõnum 20.08.2010 16:29:49 vasta tsitaadiga

Ma olen täheldanud et need kes klappidega ringi tormavad ei näe ka lisaks kuulmise puudumisele.
Kommentaarid: 137 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 125
tagasi üles
Juan Pablo
HV veteran

sõnum 20.08.2010 16:40:58 vasta tsitaadiga

ma kuulan tööl muusikat klappidega mis ise reguleerivad muusikavõimsust ( eteioleks yle lubatud piiri)
aga siis peale tööd autos kuulan see eest nii et oma mõtteid ka ei kuule thumbs_down.gif thumbs_down.gif ilus pole aga kuulmishäireid pole veel täheldanud icon_cool.gif
Kommentaarid: 33 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 29
tagasi üles
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 20.08.2010 16:43:07 vasta tsitaadiga

Ammuilma tunud probleem, muide.
Ja seda, kuipalju on kuulmine halvenenud, saab kontrollida ainult k6rvarsti juures, spetsiaalse audiotestseadmega.

Postitatud Sony Ericsson mobiililt
Kommentaarid: 284 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 11 :: 211
tagasi üles
iDemon
HV Guru
iDemon

sõnum 20.08.2010 16:49:41 vasta tsitaadiga

Eks see olene ka kui kaua, kui tihti ja millega kuulata. In-earid rikuvad tõesti, ent suured klapid on peaaegu et safe.

Ise kuulan päevas ~4h korralikel Grado klappidel (koos võimendiga, kuna iPod üksi ei jõua täielikult ära toita selliseid klappe) üsna valjult ja sedasi viimased ~viis aastat, ent kuulmine täiesti perfektses korras. (Arsti juures ka testitud kuu tagasi) icon_smile.gif
Kommentaarid: 122 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 1 :: 104
tagasi üles
Juan Pablo
HV veteran

sõnum 20.08.2010 17:42:21 vasta tsitaadiga

tahanteada kirjutas:
Ammuilma tunud probleem, muide.
Ja seda, kuipalju on kuulmine halvenenud, saab kontrollida ainult k6rvarsti juures, spetsiaalse audiotestseadmega.

Käisin 3 kuud tagasi tööarsti juures ja kuulmine oli korras icon_confused.gif
seeveel et muusikat autos kuulan 30 minutit päevas... see ei tohiks kuulmist ära võtta icon_rolleyes.gif
tagasi üles
mikk36
HV Guru
mikk36

sõnum 20.08.2010 17:44:05 vasta tsitaadiga

janek5, kestus pole niivõrd määrav kui intensiivsus.
100x haamriga näpu vastu koputamine pole ohtlik, kuid ühe korra tugevalt virutamine on.
Kommentaarid: 85 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 2 :: 78
tagasi üles
Juan Pablo
HV veteran

sõnum 20.08.2010 17:54:05 vasta tsitaadiga

mul on subbar mis "keerab salongi tahavaatepeegli" alla aga kõrvadele ei hakka....
tagasi üles
Tener
HV kasutaja

sõnum 20.08.2010 18:28:33 vasta tsitaadiga

Endal paistab kuulmine korras olevat, olgugi et seljataga mitu aastat max. hääle peal klappidest metali kuulamist icon_biggrin.gif
Eelmine aasta aga andis üks mingit lugu kuulata mp3'st, kus oli heli nii kõvasti, et pidin klappi ca. 2 cm kaugusel kõrvast hoidma icon_biggrin.gif
Ja siis ei saanud ka midagi aru, sest olid mingi ca. 10-25 kroonised klapid, mis annavadki ainult müra kõrva icon_biggrin.gif
Kommentaarid: 3 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 3
tagasi üles
CoiL
HV Guru
CoiL

sõnum 20.08.2010 18:33:24 vasta tsitaadiga

Minuteada ei ole madalad helid inimese kõrvakuulmisele nii kahjustavad kui kõrged. Põhilisteks kurdistajateks ongi igasugu nööpkuularid - kõrged helid otse kõrvaauku = paha paha. Enamus tavainimesi ei osta ju endale normaalseid nööpe kah vaid kuulavad mingit kitsepeeru ja teravat sahinat icon_rolleyes.gif
Kommentaarid: 95 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 83
tagasi üles
ebardkonn
HV kasutaja
ebardkonn

sõnum 20.08.2010 18:40:42 vasta tsitaadiga

Tjah jällegi probleem nagu liigsest monitori jõllitamisest tingitud silmnägemise halvenemine. Olen töötanud päris kõvasti rockiklubis, kus töö tõttu tuli kuulata 3p nädalas ikka väga kõva soundi ja lisaks meeldib ka vabal ajal head muusikat klappidest kõvasti kuulata.
JA hetkel on olukord selline, et kaugel vannitoas tilkuv kraan lausa häirib und (loe: võimalik ,et lisaks heale kuulmisele ka närvihaige icon_biggrin.gif)
Aga nagu kasutaja dog´gi mainis siis see on üks viimaseid probleeme võrreldes mu kohvi/nikotiini/alkoholi pahega.
Kommentaarid: 6 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 5
tagasi üles
lightbluefox
HV Guru

sõnum 20.08.2010 18:41:59 vasta tsitaadiga

Tinnitus teid ei vaeva? Mina olen juba harjunud, aga samas kui saab ilma klappideta tunnike muru niita, on õhtul magada täpselt nagu kõrgepingeliini all, selline kõrgesageduslik pinin pidevalt kõrvus.
Kommentaarid: 45 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 44
tagasi üles
äss
Kreisi kasutaja
äss

sõnum 20.08.2010 18:42:31 vasta tsitaadiga

Tehku selline uurimine ka Eestis, siis oleks statistika hoopiski teine.
Kommentaarid: 29 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 23
tagasi üles
Juan Pablo
HV veteran

sõnum 20.08.2010 18:46:54 vasta tsitaadiga

minu arust "nööpklapid" kõige suuremad kõrvade rikkujad. korralik bass ja normaalne "kõrge" ei tee midagi paha kui kuulata "korralikult" (autos)
tagasi üles
Mart352
HV Guru
Mart352

sõnum 20.08.2010 19:01:28 vasta tsitaadiga

Millal need kaasaskantavad kassetimängijad koos kõrvaklappidega populaarseks said? Paar või isegi rohkem aastat tagasi oli nende kohta ka uudis, et nüüd 10+ (täpselt ei mäletagi) aastat hiljem on nendel kõrvakuulmine kehvem, kes noortena klapid peas ringi käisid.
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 20.08.2010 19:24:11 vasta tsitaadiga

Mart352: Vähemalt oma 30 aastat tagasi olid kassettmakid täiesti olemas. Enne seda tassiti kaasaskantavaid lintmakke. Patareitoide ja väiksed lindid käisid peal.

Kommentaarid: 284 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 11 :: 211
tagasi üles
Goon
Kreisi kasutaja
Goon

sõnum 20.08.2010 19:58:15 vasta tsitaadiga

No karta on kui 1/3 noortest on rullnokad kes peavad päevläbi tümakat laskma
http://www.youtube.com/watch_popup?v=MFlYOjbxI6M&vq=small#t=215
Kommentaarid: 2 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 2
tagasi üles
Juan Pablo
HV veteran

sõnum 20.08.2010 20:07:28 vasta tsitaadiga

Goon kirjutas:
No karta on kui 1/3 noortest on rullnokad kes peavad päevläbi tümakat laskma
http://www.youtube.com/watch_popup?v=MFlYOjbxI6M&vq=small#t=215

Appppiii muusikal ja muusikal peab vahet tegema icon_exclaim.gif icon_exclaim.gif icon_exclaim.gif
tagasi üles
XeStAiSy
Aeg maha 60

sõnum 20.08.2010 20:26:23 vasta tsitaadiga

K3ndu kirjutas:
Ei kuula eriti muusikat klappidest ehk suhteliselt harva, kodus kuulen muusikat ,aga vaikselt nõnda ,et pmst teise tuppa ei kostagi üldse ,aga olen märganud ,et pidevalt ei kuule inimene peab mingi kolm korda ütlema ,et lõpuks kuuleksin, ei tea kas asi inimestes või minu kuulmises.

Sama siin muusikat ei kuula kõvasti samas kui all korrusel keegi hõikab siis ei kuule. Vanust mul 34 aastaid tagasi kuulsin kõike kui all hõigati. Muusika hull ma kah pole ja kõik sõltub arenemisest endast või töötlemisest.

flake
HV veteran

sõnum 20.08.2010 20:33:25 vasta tsitaadiga

no oleneb klappidest ka... ma usun et vähe korralikumad nööpklapid nii 500+ hinnaklassis suudavad ka vähe ühtlasemalt heli edastada kui mingid odavad juustud.

aga ma näiteks bändiproovis ei kannata mingeid trummitaldrikute sagedusi. Niipea kui trummar lööb, viskab kõrva vilesse...

NightStriker
HV veteran

sõnum 20.08.2010 21:49:00 vasta tsitaadiga

Ei kannata ise just neid suuri kõrvaklappe. Kui siis Peltori mürasummutavaid raadioga klappe.

Peab ütlema, et nööpidel ja nööpidel on suur vahe. Praegu kasutuses olevad ~700 kroonised Philipsi nööbid ei ole mind veel kurdiks teinud. Muidugi ei kuula ka heli põhjas, sest mida ma sellest mürast kuulan, kui nüansid eristatavad ei ole. Muusika seisnebki nüanssides, mitte lõputus müta-müta-mütas. Õde on proovinud odavaotsa Skullcandisid ja Denoneid. Nendest tulev müra ei saa kanda nimetust muusika.

Kõrvakuulmine on veel täiesti alles. Kõiksugu tiksuvad kellad on minu majapidamises mittelubatud, sest muidu ei kannata öösel magada.

näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Uudised »  Varia »  Kuulmisprobleemidega noored - kas erand või juba reegel? mine lehele 1, 2, 3, 4, 5  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.