Avaleht
uus teema   See teema on lukus, sa ei saa siin muuta postitusi või vastata teemale! Vaidlused »  Parem HV »  Ostakohe ja muu ärieetika märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 9, 10, 11 ... 15, 16, 17  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Winterwind
One
Winterwind

sõnum 15.01.2009 22:25:50 vasta tsitaadiga

sorry, et teemas peale negatiivset lahmima hakkasin aga tõesti.. üritad nagu normaalset profiili hoida ja siis lambid vanad tulevad negatiivseid laduma.
oleks siis mingi põhjus - a'la, et müüsin praaki vms aga täiesti niisama.. krt ega see rate.ee ole, et lahmid kõike mida sülg suhu toob icon_evil.gif
Kommentaarid: 1009 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 1 :: 728
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
tige kala
HV veteran
tige kala

sõnum 15.01.2009 22:31:27 vasta tsitaadiga

teema kustutati ära juba, kiire vend. icon_lol.gif

Aga jõudsin enne kõik läbi lugeda icon_biggrin.gif , imelik jah, et kurdab, et kuskil proovida pole aga kui teised pakuvad võimaluse proovimiseks siis hakkab pidurdama icon_confused.gif

Anna tooli

Autoriseeritud ID-kaardiga
sõnum 15.01.2009 22:32:56 vasta tsitaadiga

Ostakohe ja muu ärieetika

Ehe näide - https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?t=396755
Kommentaarid: 365 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 300
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Winterwind
One
Winterwind

sõnum 15.01.2009 22:32:59 vasta tsitaadiga

tavaline petuskeem ju. lõhud ka asja ära ja ütled, et maybe töötab. siis saab ju rohkem raha kui surnuna müües.
teema pole kustutatud vaid tüüp pani selle müüduks.
Kommentaarid: 1009 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 1 :: 728
tagasi üles
Artur R.
HV veteran
Artur R.

sõnum 15.01.2009 22:34:20 vasta tsitaadiga

Ärifoorumi arhiivis on videokaardi teema juba jah...
Kommentaarid: 94 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 85
tagasi üles
tige kala
HV veteran
tige kala

sõnum 15.01.2009 22:36:29 vasta tsitaadiga

Mis möllad,, ehe biznismän ju kui nõudlus kasvab, siis kasvavad ka hinnad icon_lol.gif
omgwtf
HV Guru
omgwtf

sõnum 15.01.2009 22:37:44 vasta tsitaadiga

See negatiivne tõesti suht mööda hetkel thumbs_down.gif icon_neutral.gif Juhid tähelepanu tõsiasjale ja läheb rateralli lahti icon_mad.gif
Kommentaarid: 155 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 137
tagasi üles
Artur R.
HV veteran
Artur R.

sõnum 15.01.2009 22:41:29 vasta tsitaadiga

Uute kasutajate "rateralli" viskab vahepeal ikka väga üle. Nad vist saabuvad siia lainetena, teatud aja tagant lihtsalt ei viitsi enam nende piixu lugeda (eriti ärifoorumites) icon_exclaim.gif
tagasi üles
Tanel
HV Guru
Tanel

sõnum 15.01.2009 23:50:22 vasta tsitaadiga

Kirjutasin suur_ahv kirjale nii:

tsitaat:
Ühelt poolt oleks ülimalt soovitatav priva kaudu mitte äri ajada (see on ka muuseas reeglitega sätestatud ja kohati keelatud) ja avalike pakkumiste soov võiks olla kirjas müügiteemas. Privaatsõnumeid pole võimalik tõesti kontrollida erapooletult ja seega see ei anna müüjale müügile head tooni.
Negatiivse kirjutamine sellele tähelepanu juhtimise eest on samas liiga karm reaktsioon.

Samas ei ole õigustatud ka Winterwindi käitumine (pean silmas sõimamist ja solvamist) ja tema negatiivne sulle.

Teen ettepaneku teilt mõlemalt negatiivsed kommentaarid kustutada ja unustage see juhtum.
Edaspidi tuleb meeles pidada, et kommentaarimoodul on mõeldud eelkõige toimunud tehingute hindamiseks, mitte antisümpaatia väljendamiseks. Kokkuvõttes HV pole rate, et viisakusavaldusi ja sõimu peab vastastikku võrdselt jagama.

Ja ärge unustage, et alati on olemas ka neutraalne hinnang, mida on võimalik hiljem muuta!
Kommentaarid: 465 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 5 :: 7 :: 362
tagasi üles
Artur R.
HV veteran
Artur R.

sõnum 15.01.2009 23:59:00 vasta tsitaadiga

Õige jutt thumbs_up.gif
tagasi üles
elukaz
HV Guru
elukaz

sõnum 16.01.2009 12:03:32 vasta tsitaadiga

Väike ettepanek profiili vaatamise osas kuna on nii palju halamist negatiivsete pärast.
Mina näiteks ei hinda kasutajat tema negatiivsete koguse järgi, vaid tema vastuste järgi mis ta nendele jätnud on. Aga kuna profiil on sisuliselt läbustatud sadade mittemidagiütlevate positiivsetega siis on neid raske leida. Et siis filtreerimise puhul oleks näha ka kasutaja enda kõik postitused oma profiili.
Kui kasvõi winteri profiili lugeda siis tema vastused ühele negatiivsele tekitavad piisava kõhkluse äritegemisel mida ei kaalu üles need 500+ positiivset vastust.

jyrisa
HV veteran

sõnum 12.03.2009 17:23:31 vasta tsitaadiga

Jah, aga ma küsin kohe vastu, et miks tehakse naeruväärseid pakkumisi kui ma panen selgelt kirja hinna, alla mille ma kindlasti ei müü? icon_mad.gif
Kommentaarid: 76 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 72
tagasi üles
Mario.
HV Guru

sõnum 12.03.2009 17:36:04 vasta tsitaadiga

jyrisa kirjutas:
Jah, aga ma küsin kohe vastu, et miks tehakse naeruväärseid pakkumisi kui ma panen selgelt kirja hinna, alla mille ma kindlasti ei müü? icon_mad.gif

Ja sellele omakorda otsa küsin ma, kas minu saadetud ettepanek naeruväärsete pakkumiste keelustamise kui müüja on alghinna/hinna alates millest pakkuda/müügihinna määranud. - lihtsalt üks moderaator keeldus eemaldamast pakkumist minu teemast kuigi müügihind/hind-alates-millest-pakkuda oli fikseeritud ja pakkumine alla soovitu. Ehk müüja õigust oma tingimustele ja teema puhtusele.
Muidugi seletas moderaator kenasti asja ka ära ja vastu tema väidetele ei vaidle, kuid kui on 1.- alghinna keelustamine, siis tuleks ka naeruväärsed pakkumised koomale tõmmata. Tema andis mulle selgelt märku et seadus lubab mul postitada pakkumist kui naeruväärset tahes.
Kommentaarid: 274 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 6 :: 2 :: 217
tagasi üles
laurx
HV Guru
laurx

sõnum 13.03.2009 13:04:19 vasta tsitaadiga

pigem olgu need naeruväärsed pakkumised koos vastustega näha, sest kui inimene ei suuda alguses oma asjale hinda mõelda, annab pärastine arutelu teemadel aimu, mitukümmend kaamlit asjakene siiski maksta võiks.
samas võiks arutleda selle üle, et kui kasutaja on pannud negatiivse, paeks ka negatiivse saanu seda kommenteerima.

Kontrollitud ja arvega sülerid: https://www.yaga.ee/mox-fulder ja https://www.facebook.com/marketplace/profile/61591165192783/?ref=permalink küsi ka akut, klaviatuuri.. kiireim viis on helistada 5213582
Kommentaarid: 1156 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 4 :: 0 :: 724
tagasi üles
Jann1
HV Guru
Jann1

sõnum 09.05.2010 23:04:58 Alghind ja Ostakohe hind vasta tsitaadiga

Selline huvitav asi on pidevalt silma jäänud, et paljudes müügi teemades juures alghinnal olev jutt, et "selle hinnaga kindasti ei müü"
Kas seadustada ei saaks kuidagi, et kui on Ah paika pandud, et siis peab ka selle hinnaga müüma, ning kui asi on ka mujal müügis siis olema juurs tekst "pole kohustatud HinnaVaatluses müüma" vms.
Muidugi võiks olla ka kohustuslik müügi aeg, et paned aja paika ja selle ajaga parim pakkuja saab omale.

Lihtsalt selline asi häirib kui on ah ning sinna juurde tehtud märge, et selle hinnaga ei müü. Milleks siis sellist alghinda?

Kindlasti on selline teema olnud kuid ei leidnud hetkel üles.

Kõike Paremat Jaan icon_smile.gif
Kommentaarid: 144 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 5 :: 1 :: 128
tagasi üles
Mart352
HV Guru
Mart352

sõnum 09.05.2010 23:11:22 vasta tsitaadiga

tsitaat:
Kui müüja on paika pannud "ostakohe" hinna, siis esimesena selle hinna pakkunu saab eesõiguse kauba ostmiseks. Hilisem hinna tõstmine pole lubatud!

tsitaat:
5. Müügi korral, märgi ära orienteeruv alghind;
alghind ei tohi olla madalam hinnast, millega oled nõus, paremate pakkumiste puudumisel, kauba müüma.

Ärifoorumid -> Arvutustehnika müük ja vahetus -> REEGLID JA KASUTUSJUHEND !!! UUENDATUD 23.12.2009! --> https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?t=27851

p2ep
HV veteran

sõnum 16.05.2010 15:03:30 vasta tsitaadiga

Siin lõime aluses oli juttu sellest, et müüja avalikustagu PS kaudu tulnud pakkumised.
Aga mismoodi?
Teemas pole peale algse postituse miskit
esimest postitust muuta saab 24 tundi peale mida öeldakse, et tee uus postitus
uut postitust teha püüdes saab vastuseks "sa ei saa teha kaht järjestikust blabla, muuda eelmist" (standardvastus, mis peaks ärifoorumis teine olema)
Jutt siis minu müügiteemast siin
Üks PS saatja märkis õieti, et mälu 640MB, mitte kB
Tahtsin veel parandada, et 1000 krooni on mu meelest selle pilli kohta võileivahind (mitte alghind) ning mina hinda ette ei anna: on kirjas "Pakkuge".
Kui keegi mode nüüd viitsiks kB-d MB-deks muuta ja eelmise lause lisada.
+ see, et pakkumised TEEMASSE
+ veel see, et läpak on praegu Soomes koos minuga ning pole kindel, kas enne kuud aega Eestisse satub.

Ette tänades
Kommentaarid: 32 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 28
tagasi üles
elukaz
HV Guru
elukaz

sõnum 16.05.2010 21:03:30 vasta tsitaadiga

See on nii korduv küsimus et tuleks vist reeglitesse lisada punkt: kui posti muuta ei saa , võta ühendust mõne ärimodega.
p2ep
HV veteran

sõnum 16.05.2010 21:34:11 vasta tsitaadiga

elukaz kirjutas:
See on nii korduv küsimus et tuleks vist reeglitesse lisada punkt: kui posti muuta ei saa , võta ühendust mõne ärimodega.

See oli seal kusagil ka kirjas, mitte just reeglites, aga lõime esimestel lehtedel.
Jura on see ping-pong: sa ei saa teha kaht järjestikust ... ning sa ei saa muuta...
Saan muidugi aru, et vbolla pole rentaabel hakata eraldi reeglit/teadet progema ärifoorumi puhul.

Igatahes tänud sellele tundmatule modele, kes mu postittust parandas-täiendas. thumbs_up.gif
Kommentaarid: 32 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 28
tagasi üles
mk1985
HV vaatleja

sõnum 17.07.2010 21:37:29 vasta tsitaadiga

Siiski ka minu mure pealkirjaga. Milleks kogu see jama ?
Kui keegi tahab mingit asja müüa siis saab ka ju kohe hinna panna millega on nõus tootest loobuma. Ja kui pole nii kallilt võimalk müüa siis turg määrab ise selle madalama hinna millega on võimalik müüa, aga see oleks juba müüja enda asi kas siis müüb või mitte.
Krt igas teemas on Mingi AH ja pole mingit aega ega midagi pandud müügiks. Milleks siis see jant.
Kommentaarid: 5 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 5
tagasi üles
Tanel
HV Guru
Tanel

sõnum 18.07.2010 14:10:15 vasta tsitaadiga

tsitaat:

Ja kui pole nii kallilt võimalk müüa siis turg määrab ise selle madalama hinna millega on võimalik müüa, aga see oleks juba müüja enda asi kas siis müüb või mitte.

müüjal pole mingit kohustust müüa ostja dikteeritud madala hinnaga.
Kui müüja on pannud alghinna, millest madalama hinna eest ta pole kaubast nõus loobuma, siis nii ka on ja jääb icon_idea.gif

Kui kaup ei müü, küll siis müüja teeb sellest omad järeldused ja kui ta endiselt soovib kaubast lahti saada, langetab ta ise alghinda.

tagasi üles
elukaz
HV Guru
elukaz

sõnum 18.07.2010 17:20:24 vasta tsitaadiga

mk1985 kirjutas:
Siiski ka minu mure pealkirjaga. Milleks kogu see jama ?
Kui keegi tahab mingit asja müüa siis saab ka ju kohe hinna panna millega on nõus tootest loobuma. Ja kui pole nii kallilt võimalk müüa siis turg määrab ise selle madalama hinna millega on võimalik müüa, aga see oleks juba müüja enda asi kas siis müüb või mitte.
Krt igas teemas on Mingi AH ja pole mingit aega ega midagi pandud müügiks. Milleks siis see jant.
Ja väga paljudes teemades on ka OK mis tähendab osta kohe ja ei olegi mingit janti. Ja kui küsid siis enamasti müüja ka ütleb mis hinnaga kohe läheb. Kui tahad alghinnaga saada siis peadki ootama, loogiline ju, siis hakkabki seesama turu määramine peale ja kui tuleb paremaid pakkumisi siis ei saagi alghinnaga.
Või mis peaks teistmoodi olema?

mk1985
HV vaatleja

sõnum 18.07.2010 21:46:07 vasta tsitaadiga

ja siiski vägapaljudes teemades pole, on pandud alghind ja mitte mingisugust aega. Ma ei saa lihtsalt sellest miks peab see siin oksjoni korras toimuma. võiks ju siis olla mingi aeg määratud sellele. Pigem on tunne, et loodetakse mingi kalli hinnaga koba peale lahti saada ja niikaua ajaviiteks võib siin äriteemades toode üleval lihtsalt rippuda. Raske on seda hinda siis küsida mida soovitakse. Lihtsalt ostjal oleks kergem, aga see vist pole tähtis.
tagasi üles
MelesMeles
HV Guru

sõnum 18.07.2010 22:10:53 vasta tsitaadiga

Ajapeale on ebays rämedalt oksjonikaupa, osta ainult. Soovitud hinda ei taha jälle keegi maksta, kuna kõik tahavad kaubelda ja nimetatud hinnast asja odavamalt saada.
kännuämmelg
HV Guru
kännuämmelg

sõnum 19.07.2010 04:31:25 vasta tsitaadiga

mk1985 kirjutas:
ja siiski vägapaljudes teemades pole, on pandud alghind ja mitte mingisugust aega. Ma ei saa lihtsalt sellest miks peab see siin oksjoni korras toimuma. võiks ju siis olla mingi aeg määratud sellele. Pigem on tunne, et loodetakse mingi kalli hinnaga koba peale lahti saada ja niikaua ajaviiteks võib siin äriteemades toode üleval lihtsalt rippuda. Raske on seda hinda siis küsida mida soovitakse. Lihtsalt ostjal oleks kergem, aga see vist pole tähtis.

Aga keegi pole öelnudki, et müük ainult oksjoni korras toimub.
Ja loomulikult loodab müüja saada võimalikult kõrget hinda, kusjuures alati polegi oluline asjast lahti saamine. Kujuta nüüd ette olukorda, kus Sa oled saanud näiteks kingituseks 20 komplekti habemeajamise teri. No kahekümne komplektiga pole Sul lähiajal suurt tarka peale hakata ja seega otsustad ühe maha müüa. Poehinda Sa tead ning on ka loomulik, et keegi Sulle seda maksta ei taha. Samas võid olla kindel, et kunagi saavad Sul need 19 komplekti otsa ja siis pead Sa ikkagi ostma endale poehinnaga. Kas Sa oleksid antud tingimustel nõus terad maha müüma 1/3 hinnaga? Või ootaksid, kuni pakutakse vähemalt 2/3 poehinda? Ma arvan, et enamik läheks viimast teed ning kui seda hinda ei saavuta, hoiaks ka seda 20-dat komplekti edasi.
Kommentaarid: 243 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 4 :: 3 :: 205
tagasi üles
mk1985
HV vaatleja

sõnum 19.07.2010 11:07:10 vasta tsitaadiga

noh ja sa suutsid oma postiga asja mõttetust selegitada veelgi. Väga halb näide. Pigem sobiks auto näide paremini aga siis poleks ka asi enam nii ühekülge või mis(nende 20tk kulutamine nii kerge pole, ja kui on ka kasutatud siis turg määrabki hinna, hoida pole mõtet müüd nagunii, sama ka siin ega asjad värskemaks ei lähe, poole aasta pärast kukub võibolla hind niikaugele kui minu hetke pakutud aga siis puudub mõte ju). Ebay's võib nii olla ja seal see asi toimib ka siiski. Minupoolt tegelt kõik sain mis tahtsin. Küsimus lihtne ja vastus ka.
tagasi üles
Tanel
HV Guru
Tanel

sõnum 19.07.2010 11:10:56 vasta tsitaadiga

Kui kasutatud eseme alghind pole sobiv (loe: tundub kõrge), on alati võimalus poodi jalutada ja sealt sobiva hinna eest osta.
tagasi üles
rex
HV Guru
rex

sõnum 19.07.2010 13:08:51 vasta tsitaadiga

kännuämmelg, reaalselt on siin asi siiski enamjaolt nii, et sul on üks ülearune uus/kasutatud IT-seade, mis iga päevaga moraalselt vananeb. Aasta pärast võib erinevalt žiletiteradest või riisikilost tema hinnast järel olla vaid pool ja isegi selle poole raha eest saaksid juba uuema ja palju moodsama asja. icon_smile.gif

Tahtsin lihtsalt su näidet kommenteerida. icon_razz.gif AH ja OK mõisted on mulle selged. Hindan alati, kui müüja on konkreetne ja teab vähemalt ligikaudugi, palju ta millegi eest saada soovib.
Kommentaarid: 249 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 228
tagasi üles
kännuämmelg
HV Guru
kännuämmelg

sõnum 19.07.2010 17:40:46 vasta tsitaadiga

icon_lol.gif ma tõin spetsiaalselt sellise kummalise näite, et saaks aru vajadusest mitte iga hinna eest müüa.
Paljudel asjadel on olemas selline hind, millest allapoole laskudes kaotab müük mõtte ning on mõistlikum prügikasti toimetada (näiteks kui tarnimisega seotud sekeldused ületavad asja väärtuse) või tulevikuks tallele jätta vms.
Kommentaarid: 243 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 4 :: 3 :: 205
tagasi üles
xxlmaster
HV Guru
xxlmaster

sõnum 14.08.2010 16:09:22 vasta tsitaadiga

Kas müügi foorumis ei oleks võimalik mingit reeglit panna et ostajd ei lahmiks liiga kergekäeliselt OK hindasid või üldse hindasi kui nad järgmine päev juba sellest keelduvad(hiljamal juhul paar päeva hiljem).

Endal päris palju sellistega kogemusi olnud ja nii teistelgi näinud sarnaseid probleeme. Kui ostja loobub mingist suvalisest summast ei ole nii hull aga kui ta ikka pakub osta kohe hinna siis keegi ju rohkem enam pakkuda ei saa ja kui ta siis loobub aga ise siis mina pean uuesti hakkama pakkuma ja teised positiivsed pakujad on vb teisest kohast üldse leidnud selleks ajaks.
Kommentaarid: 83 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 77
tagasi üles
elukaz
HV Guru
elukaz

sõnum 14.08.2010 22:37:25 vasta tsitaadiga

Negatiivne on selliste juhtumite tarvis. Aga jah, reegleid võiks täiendada sest müüjale on öeldud et peab OK hinnaga müüma, ostjale vist mitte?
xxlmaster
HV Guru
xxlmaster

sõnum 14.08.2010 22:39:10 vasta tsitaadiga

tsitaat:

Aga jah, reegleid võiks täiendada sest müüjale on öeldud et peab OK hinnaga müüma, ostjale vist mitte?

just see mu point oligi, mina kes maksan raha teema tegemiseks pean jälgima reegleid aga vaata ostja saab lahmida thumbs_down.gif
tagasi üles
1dumbpcuser
HV Guru

sõnum 15.08.2010 09:42:09 vasta tsitaadiga

OK pakkujalt siis kohe ka ettemaksu nõuda, ~10-15% 24h jooksul. icon_rolleyes.gif
Kommentaarid: 103 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 97
tagasi üles
Andrus Luht
itimees.ee
Andrus Luht

sõnum 15.08.2010 10:00:31 vasta tsitaadiga

Võibolla oleks aeg reeglitesse kirjutada, et pakkumised on siduvad ning pakkumisest taganemise korral on negatiivne kommentaar pakkuja profiilis õigustatud. Lisaks võiks veel olla klausel, et oma pakkumisest taganeja järgmisi pakkumisi võidakse mitte arvestada ka järgmiste äri-tehingute puhul (loe: müüjal jääb õigus neid mitte arvestada ja müüa kaup teisele).
Kommentaarid: 377 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 5 :: 1 :: 318
tagasi üles
villu70
HV Guru
villu70

sõnum 15.08.2010 10:11:59 vasta tsitaadiga

Samas peaks nagu ka ostjatest aru saama. Kui müügi teema tehakse mitu nädalat ennem tegelikku reaalset tehingut ja kui leian vahepeal omale kiirema/odavama kauba, kas siis ei tohigi ostust loobuda.
Kommentaarid: 142 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 0 :: 122
tagasi üles
xxlmaster
HV Guru
xxlmaster

sõnum 15.08.2010 10:34:35 vasta tsitaadiga

võtas-uxu, no aga siis ära lihtsalt paku, bookmargi teema ära kui huvitatud oled.
Muud nagu ei oleks midagi aga selline suhtumine hoiab positiivsed ostjad eemal.

Nagu kasutaja rycyve, pakub emaplaadile OK hinna ära PSis ja siis küsides et kas oled ikka 100% kindel ei vasta enam kirjadele(küll aga loeb) ja siis 3 päeva hiljem saan vastuse et näe minu emaplaadi ostja kukkus alt ära ja tehing jääb katki.
tagasi üles
1dumbpcuser
HV Guru

sõnum 15.08.2010 10:35:22 vasta tsitaadiga

Point on see, et kui müüja on OstaKohe hinna paika pannud, siis sellega ta müübki ja kohe (kui pole muudviisi kokku lepitud või teemasiseselt või -väliselt ostjat teavitatud).

Kui ostja pakub ostakohe hinna, siis nõustub ta müüja hinnaga ning ta peab olema eelnevalt kursis, kas ta saab tehingu ära teha mõne tunni/päeva jooksul või saab müüja kauba alles mõne nädala pärast kätte (nt kui ta ise on parajasti välismaal või pakubki ta välismaalt kauba tellimise teenust vms).

Probleem on selles, et pakutakse ostakohe hindasid liiga kergekäeliselt. Mõne/paarisajakroonise asja puhul pole see nii oluline, aga kui müüakse nt mitmetuhandekroonist juppi, siis võib kaotus (olgu siis rahaline või ajakulu vms) märkimisväärne olla.

Minu arust võiks selliste kaupade korral küll ettemaksu nõuda, kui ostja pole nõus või pole hetkel võimalik kogu summat ära maksta. Ehk kaupmehele oleks siis mingigi kindlus, et ostja on huvitatud asja ostmisest ning broneerib selle siis.

Kommentaarid: 103 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 97
tagasi üles
xxlmaster
HV Guru
xxlmaster

sõnum 15.08.2010 10:45:03 vasta tsitaadiga

Käsi raha oleks hea variant küll. Minu müügi teemas, pakkus üks ostja osade asjade alghinna milega oleksin valmis müüma(öeldes et hoia need kindlasti mulle) summas 13000.-, mille peale küsisingi tuimalt ettemaksu kuna minu jaoks on võõra inimesega tegu ja summa on ka liiga suur. Peale ettemaksu küsimist kaotas isik nagu täieliku kindluse kohe, hakkas tulema et ei teagi kas mul seda on vaja ja milleks nii kallist juppi.

Ehk siis hea näide juba kuidas oleksin selle "broneerimise" peale aega kaotanud.
tagasi üles
elukaz
HV Guru
elukaz

sõnum 15.08.2010 13:07:46 vasta tsitaadiga

Jätkame seni siin siis.
Ettemaksu reeglitesse kirjutada ei saa nagu ei saa kedagi kohustada usaldama vastaspoolt.
Ja OK hinna kohta, müüja peab sellise hinnaga müüma kui pole objektiivseid/subjektiivseid takistusi. Piisab sellest kui OK pakkuja ettemaksu ei taha teha või ta nägu ei meeldi ja ongi põhjus sellele konkreetsele kasutajale mitte müüa. Siis ka teavitus teemasse ja saavad järgmised edasi pakkuda.

DigeBeni
HV Guru
DigeBeni

sõnum 15.08.2010 15:06:04 vasta tsitaadiga

... ma olen juba varem mõelnud, et peaks OK tegema ostja jaoks siduvaks sest see pole enam suvaline pakkumine ja pahatahtlik inimene võib seda ära kasutada teema nö. lukku panemiseks samas, kui ise õngitseb mujal edasi ...
xxlmaster
HV Guru
xxlmaster

sõnum 15.08.2010 21:11:43 vasta tsitaadiga

Ei no ma ei oskagi kohe midagi arvata.
Inimene teeb pakkumise kellel reaalselt raha ei olegi.
https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=5987195#5987195
tagasi üles
villu70
HV Guru
villu70

sõnum 15.08.2010 21:21:06 vasta tsitaadiga

No selline käitumine vääriks kas just negatiivset aga neutraalse võiks ära küll panna.
Kommentaarid: 142 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 0 :: 122
tagasi üles
xxlmaster
HV Guru
xxlmaster

sõnum 15.08.2010 21:24:57 vasta tsitaadiga

No näed, on ikka tõbras, ei saa sõbrale 300.- laenu teha icon_lol.gif doh.gif
Ei ole naljakas aga ajab naerma
tagasi üles
bob321
HV vaatleja

sõnum 18.10.2010 21:01:21 vasta tsitaadiga

Kuidas oleks võimalik juba tehtud müügiteemas ostakohe hinda langetada? Muuta postitust ei saa ja mitut postitust järjest samuti ei saa teha.
Kommentaarid: 17 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 17
tagasi üles
Tanel
HV Guru
Tanel

sõnum 18.10.2010 21:04:29 vasta tsitaadiga

bob321, pöördu mõne ärimode poole
tagasi üles
sakunne
HV veteran
sakunne

sõnum 29.01.2011 11:31:30 vasta tsitaadiga

Veel kord Privas pakkumisest, ehk: miks seda tehakse?
A'sellepärast, et loodetakse: 'Kui keegi mu pakkumist ei näe, siis ehk üle ei pakuta ja saan asja odavamalt kätte!'
Seda eriti vanemate teemade kohta, sest teemasse pakkumine äratab tähelepanu ja antud teema tõuseb kohe esimeste hulka.
Natauke kahtlane ärieetika seisukohalt, või mis?
Seda on küll palju arutletud, a'ikka tuleb ette:
https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?t=484268
SmartQ kirjutas:
... Minu käidud OK on juba 4ja inimese poolt pakutud, nii algatatud foorumis kui PS-is ...
PS! See on ainult näide ja mitte kuidagi käsitletav antud teema algataja kritiseerimise v halvustamisena.
Kommentaarid: 77 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 69
tagasi üles
Andrus Luht
itimees.ee
Andrus Luht

sõnum 29.01.2011 15:31:37 vasta tsitaadiga

Aga äkki siis peaks olema reeglites must-valgelt kirjas, et:

* Rahalisi pakkumisi tohib teha ainult teemasse ning selle reegli rikkujat võidakse karistada PSi teel tehtud pakkumise tühistamisega.
* Kui on tehtud OK pakkumine nii teemasse kui ka privasse siis eesõiguse saab teemasse pakkuja.
* Kehtiv parim pakkumine on kõrgeim pakkumine, mis on tehtud teemasse.

icon_question.gif

tagasi üles
MelesMeles
HV Guru

sõnum 29.01.2011 15:40:40 vasta tsitaadiga

Kui teemasse on pakutud pool ostakohest, müüjal on müügiga kiire ja sobiks OK, ning talle helistab HV kasutaja, kes on piirkonnas ja OK'ga nõus tunni pärast asja ära ostma?

Missugune müüja jätaks asja müümata? Kui müüja otsustab telefoni teel pakkunule asja müüa, kas anname ta kohtusse? icon_rolleyes.gif

Andrus Luht
itimees.ee
Andrus Luht

sõnum 29.01.2011 16:13:52 vasta tsitaadiga

MelesMeles, ega me seda tuvastada ka suuda muide. Müüjal pole ju ka hirmraske selle kõne järgselt visata rida teemasse, et telefonitsi pakuti OK ning järgmised x tundi või kuni tehningu toimumiseni on kaup bronnitud.
Peamine oleks sõnum edastada just neile, kes arvavad, et on hirmus kavalad ja paugutavad magava teema pakkumise PS'ile, et mitte vett häirida. Või siis need kavalpead müüjad, kes kirjutavad teemasse, et privas parim pakkumine nii-ja-naa palju, et hinda pumbata üles...

icon_idea.gif

tagasi üles
MelesMeles
HV Guru

sõnum 29.01.2011 19:35:00 vasta tsitaadiga

Kõik see teebki vaba turu huvitavaks. Kel janu, sel jalad. Kes tahab kohe ja praegu, võib alati poodi minna. Ebamõistlike müüjate või pakkumiste suhtes ei kujuta ma ette, et midagi teha saaks. Peale "Aeg annab arutust" mõtte. thumbs_up.gif
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   See teema on lukus, sa ei saa siin muuta postitusi või vastata teemale! Vaidlused »  Parem HV »  Ostakohe ja muu ärieetika mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 9, 10, 11 ... 15, 16, 17  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.