Avaleht
uus teema   vasta Raud »  Rauafoorum »  Dell Studio 1555 klaviatuur ei tööta. märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
karukas
HV veteran
karukas

sõnum 09.08.2010 21:27:14 Dell Studio 1555 klaviatuur ei tööta. vasta tsitaadiga

Tere.
Nimelt kerkis täiesti ootamatult tõsine probleem. Antud sülearvuti klaviatuur lihtsalt ei toimi. Mitte ükski klahv ei reageeri. Samuti oli siin probleem selle masina unerežiimist väljumisega. Kaant tõstes juhtus päris tihti selline asi, et pilt hakkas vilkuma, taustapildi asemel oli üks säbruline sasipundar ja masin ei reageerinud. Ainumas asi, mis avitas oli näppu lülitil hoides arvuti seisata. Uuesti käima pannes käivitus arvuti kenasti ja probleeme ei olnud. Alguses pidasin seda mingiks draiverite jamaks aga uuemate draiveritega sama asi.
Kõik see kokku viib mu mõtted sellele, et emaplaadiga võib midagi korrast ära olla/minna. Masin ise on aasta vana, ostetud Flexist.
Kommentaare/soovitusi/arvamusi?

vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
insekas
HV Guru
insekas

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 09.08.2010 21:44:47 vasta tsitaadiga

esimene arvamus ... vii garantiisse ... Dell 'il peaks ju 3 aastat garantiid olema ...
Kommentaarid: 558 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 2 :: 468
tagasi üles
karukas
HV veteran
karukas

sõnum 09.08.2010 21:47:06 vasta tsitaadiga

Kas selline klaviatuuri kohene mahakoolemine on tavaline või esineb seda harva? Enda kogemustepagasis sellist juhtumit ei ole. Isegi vett saanud masinatel midagi ikka töötab. Äärmiselt kummaline ja ebameeldiv. Kõige naljakam asja juures on see, et see läptop praktiliselt ringi reisinud ei ole ja oma elu on valdavalt veetnud laua peal.
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 09.08.2010 21:57:55 vasta tsitaadiga

Tolmu täis läppar ning nüüd - kõrge sisetemperatuuri pärast hakkab emaplaat maha surema.

Nii, et omaniku tekitatud probleem, kes pole oma masinat nii 1-2x aastas tolmust puhastanud... icon_wink.gif
Ja seega - kui garanii kehtib, siis garantiisse...
------------------------
Ning ega pole ju erilist vahet, kas emaplaadil hakkab jamama ühendus klaveriga, videoga, kõvakettaga - millega iganes...
Kommentaarid: 284 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 11 :: 211
tagasi üles
karukas
HV veteran
karukas

sõnum 09.08.2010 22:04:21 vasta tsitaadiga

Tolmu masinas ei ole. Laual on enne isegi olematu tolm maha pühitud. Või nojah, ega sinna sisse ei näe ju. Äkki ongi vilti täis?

Ja nüüd see halenaljakas osa, et klaviatuur hakkas tühja koha pealt tööle. No pagan, sellised asjad ei ole küll head icon_evil.gif
Kuda kurat ma ta nüüd garantiisse viin kui reaalset viga pole ette näidata?

Amperloom
Kreisi kasutaja
Amperloom

sõnum 12.08.2010 09:27:27 vasta tsitaadiga

tsitaat:

Samuti oli siin probleem selle masina unerežiimist väljumisega.

Igasugused unerežiimid tuleb kohe välja lülitada, nii kui arvuti ostad......see teeb suurt kurja, kuna tegelikult arvuti ju töötab. Minu arvates on see üks kõige mõttetumaid asju üldse maailmas....kui sa ei kasuta arvutit, miks ta sul siis töötama peab, lülita välja.
Tänapäeva arvutid ometi kiired ju.....milleks vaese läpaka eluiga niimoodi tahtlikult vähendada, ometi maksad kallist raha selle eest ja siis pärast nutetakse ja halatakse, et miks ära suri....see puht oma lollus.

vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 12.08.2010 10:06:44 vasta tsitaadiga

karukas: Kas tead, mis asi on tolmuimeja - loodetavasti tead icon_biggrin.gif . Siis läppari ventilasioon, oma ülesehituselt on täpselt samasugune tolmuimeja - tirib tolmu enda sisse usinasti ja tugeva toore jõuga. Ja tirib seda nii lauapinnalt, õhust - kuskohast aga kätte saab.

Seega vajab läppar aastas nii korra-kaks tolmupuhastust. Ja mitu korda seda läpparit on oma eluajal puhastatud icon_question.gif icon_wink.gif Tõenäoliselt on vastus "0 korda" ja nüüd imestatakse, et "Oi - miks küll see emaplaat maha hakkab surema".
------------------------------------------
Näiteks see klaviatuur - võib-olla on asi ka kinni milleski lihtsamas - et emaplaadil olev klaviatuuri pesa on tolmu täis ning seetõttu ühendused ei tööta - küsid, et kuskohast see sinna sai - vastus: ventilaator lennutas... icon_smile.gif
tagasi üles
karukas
HV veteran
karukas

sõnum 12.08.2010 19:38:45 vasta tsitaadiga

Miks ma lasen siis läptopil unne vajuda?
Lihtne, kodus pole piisavalt ruumi ja vaja on läptop tõsta teisele lauale. Põrandale ka ju ei tõsta avatud kaane ja töötava vendiga? Enne olen lasnud masina maha jahtuda ja siis kaane kinni pannud.
Jah, ma tean mis asi on tolmuimeja. Mul oli neid üksvahe kodustatud päris mitu, kahjuks surevad välja, ei teagi, kas kastsin üle või istutasin liiga sügavale...
Olen puhastanud suruõhuga seda masinat, ribide vahelt. Olen eemaldanud ka põhjaplaadi ja sealt suruõhuga vaikselt puhastanud, ei ole tahtnud väga suure survega kallale minna kuna juhul kui seal radikate vahel on juba vilt, siis ilmselt pressib veel tugevamini tolle kinni. Kusjuures tolmu ei ole välja tulnud, mitte märkimisväärselt.
Ma ei ole päris kindel, kuidas garantiis suhtutakse sellesse kui iga mees läppari laiali lammutab? Antud isendil prose jahuti juurde pääsemine ei ole kõige lihtsam, üks jagu lammutamist.

Nii, et nullist korrast on asi seekord eemal. Ja nutnud ja halanud mina ei ole. Vanasti oli HV selline koht kus sai küsida ja vastati. Ja piirduti probleemile vastamisega.
Aga ma tänan arvamuste eest.

Amperloom
Kreisi kasutaja
Amperloom

sõnum 12.08.2010 19:45:29 vasta tsitaadiga

tsitaat:

Nii, et nullist korrast on asi seekord eemal. Ja nutnud ja halanud mina ei ole. Vanasti oli HV selline koht kus sai küsida ja vastati. Ja piirduti probleemile vastamisega.
Aga ma tänan arvamuste eest.

Ega ma halva pärast, see oli rohkem mõeldud väljaspool HV foorumit pärit inimestele.
Ma ka ikka annan nõu, kui vähegi oskan. Isegi siin just selle sama pärast kasutaja, et kui endal mõistus peale ei hakka, siis äkki siin kellelgi hakkab.
E: Eks ma saan aru, endalgi halb tunne kui midagi otsad annab, eriti kui oled palju raha välja kõhinud selle nimel.

karukas
HV veteran
karukas

sõnum 12.08.2010 19:46:19 vasta tsitaadiga

Selge pilt. Ega minagi paha pärast. Lihtsalt kogu see asi teeb pisut tuska. Masinat on tõepoolest hoitud nagu s***a pilpa peal, lastele olen sõnad peale lugenud ja tõesti hoitakse seda masinat väga korralikult. DELL iseenesest ju on tugev. Nüüd siis selline jama. Hell teema. Kõige parem oleks kui see masin oleks ühe hoobiga vakka jäänud, oleks kindel garantiisse minek olnud. Nüüd istu nagu pommitünni otsas. Ja raudselt kooleb ta siis maha kui teda kõige enam vaja on. No mis teha , juhtub.
Amperloom
Kreisi kasutaja
Amperloom

sõnum 12.08.2010 19:59:13 vasta tsitaadiga

Niiet tolmust on puhas, ringi pole reisinud, midagi peale pole kukkunud......
Kõige targem oleks tõesti viia garantiisse, juhul kui kehtib ikka ja kui nad seal midagi tarka ei oska teha, või garantii ei kehti.....võin ta sul üle vaadata, äkki oskan midagi peale hakata sellega.

karukas
HV veteran
karukas

sõnum 12.08.2010 20:09:40 vasta tsitaadiga

No kudamoodi ma ta viin praegu garantiisse kui asi töötab? Seal naeravad välja lihtsalt. Garantiid on veel kaks aastat järgi muidu.
mannatera
Kreisi kasutaja
mannatera

sõnum 12.08.2010 20:09:51 vasta tsitaadiga

Karukas enne garantii vahel jooksmist proovi DELL'i lehelt uus BIOS tirida - installi ära ja vaata äkki aitab.

Mul endal sama seeria aga sutsu uuem 1558, mille puhul BIOS uuendamine aitas unerežiimi koha pealt ning võib-olla sinul teeb ka klaviatuuri korda?
Kommentaarid: 24 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 19
tagasi üles
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 12.08.2010 20:11:34 vasta tsitaadiga

karukas: Oh sind küll - kui Sul oleks Delli sees kõik OK olnud, siis Sul ju seda probleemi poleks olnud, et klaviatuur enam emaplaadiga suhelda ei suuda. icon_smile.gif

Tänapäeva odavama otsa Dellid, Lenovod on täpselt samasugused õrnukesed, nagu Asus-es, Acer-id, HP-d jne.
Ning kui läppari surma ei taha, siis peab omanik ka õigesti käituma:
- tolmupuhastused
- igasuguste Sleepide vältimised
- kõikvõimalike, liigsete tassimiste ja ekraani üles-alla edasi-tagasi tõstmised
- jms. kõik sellise, mis võib - kahjuks küll - kas probleeme tekitada või lausa elupäevad täiesti lõpetada. icon_biggrin.gif

nii, et ära helju pilvedes, vaid tule reaalse maamuna peale tagasi. icon_wink.gif beer_yum.gif
tagasi üles
mannatera
Kreisi kasutaja
mannatera

sõnum 12.08.2010 20:19:51 vasta tsitaadiga

tahanteada'l oli ilmselgelt kurb lapsepõlv icon_neutral.gif

Ja karukas, otsisin sulle lingi ka välja: link
Kommentaarid: 24 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 19
tagasi üles
karukas
HV veteran
karukas

sõnum 12.08.2010 20:30:07 vasta tsitaadiga

tahanteada, väga masendav jutt. Paraku on nii, et tehnika peab orjama inimkonda, mitte vastupidi. Loomulikult ei saa pika eluea saavutamiseks mitte jätta arvestamata eelpooltoodut. Delli ja Lenovot nüüd Aceri ja HP`ga ühte patta panna on minu arvates muidugi äärmiselt must huumor. Studio on ka odavama otsa oma? Jälle targem.
mannatera, BIOS on juba uuendatud.

tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 13.08.2010 21:40:29 vasta tsitaadiga

karukas: OT: Sry - aga Sul on valida kahe halva vahel:
- kas suhtud tehnikasse / arvutisse, nagu orja, keda Sa piitsaga tööle peksad - ja siis nutad icon_smile.gif ,et miks küll ori Sind "kuu peale saadab" ja et miks Sa jälle orjaturule, s.t. arvutipoodi uut ostma pead tormama. icon_biggrin.gif

- või suhtud tehnikasse / arvutisse viisakalt ja lugupidavalt ning siis teete, pikki aastaid kestvat koostööd.
---------------------------------------
Ja odav Dell on täoselt samasugune odav plastik ja odavad detalid, nagu ka konkurentide korral. icon_wink.gif
Ja see kehtib just eriti viimastel aastatel müüdud insener-tehniliste leiutiste kohta.

Ja mis Aceritesse jt. teistesse odav-masinatesse puutub, siis kui käitud nendega viisakalt, siis töötavad ka need suure rõõmuga. Kirjutatud Aceri pealt, mille vanus on a 3 aastat. Tõsi - mina sain ta "tõbisena", kuid pärast "ravimist" on juba mitu kuud rõõmsalt töötanud ilma igasuguste probleemideta.
Ja teine masin on mul a 5 aastat vana ML-i masin ja see pole veel kordagi siiani tõbine olnud. thumbs_up.gif
tagasi üles
karukas
HV veteran
karukas

sõnum 13.08.2010 21:58:39 vasta tsitaadiga

Nõustun. Ma ei vaidle vastu. Küll aga olen enda põhimõtteid ilmselt piisavalt selgitanud. Kui minust on jäänud mulje kui madalalaubalisest arvutirallijast, siis võin öelda, et ma seda ei ole. Raha ka pole liigset. Eks ma siis üritan vähesega läbi ajada ja asjadega mõistlikult ümber käia.
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Raud »  Rauafoorum »  Dell Studio 1555 klaviatuur ei tööta.
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.