Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
tahanteada
Lõuapoolik

|
30.07.2010 14:56:11
|
|
|
Marie: Tule kiviajast tänapäeva, ehk siis kasuta programmi, mis suudab Sul viirused ja troojad juba ründehetkel ära tunda ja kahjutuks teha.
Ja niipalju veel, et vähemalt viimased 5 aastat suudavad nutikamad viirused ja Spy-d ära blokeerida suvalise viirusetõrje töö juhul, kui viirusetõrje loll on ja ei suuda Onlines ette rünnakut avastada.
------------------------------------
Ning juba 1978 aastal olid olemas laulusõnad:
"the gates are not yet opened, zo the horse cannot come in."
LUV´ "Troja Horse"
Lord Ami: Huvitav, miks Su Lemmik-Fänn-programm Hitman Pro nii ürgselt uimane on, et alles nüüd leiutab mingit tõkendit, samas kui ThreatFire pani ZeuS-i andmebaasidesse juba maikuus.
|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
2 :: |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
Marie
HV Guru

|
30.07.2010 14:59:53
|
|
|
tahanteada kirjutas: |
Marie: Tule kiviajast tänapäeva, ehk siis kasuta programmi, mis suudab Sul viirused ja troojad juba ründehetkel ära tunda ja kahjutuks teha.
Ja niipalju veel, et vähemalt viimased 5 aastat suudavad nutikamad viirused ja Spy-d ära blokeerida suvalise viirusetõrje töö juhul, kui viirusetõrje loll on ja ei suuda Onlines ette rünnakut avastada.
LUV´ "Troja Horse" |
Ja sina oled see jumal kes teab, et just see viirusetõrje mida sina kasutad on see parim ja suudab selle uue veebilehe piltidesse - ikoonidesse peitva viiruse eos tabada - peatada, see arvuti mille taga põhiliselt istub omab ESET NOD32 Antiviruse kõige uusimat tasulist versiooni.
_________________ CPU Power (Watt) Protsessorite voolutarve Pentium D 805 (4.1GHz) Full Load 474W  |
|
Kommentaarid: 83 loe/lisa |
   |
1 :: |
0 :: |
74 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
30.07.2010 15:05:42
|
|
|
Väike OT: Täna üritas mul masinasse - läbi Opera muide - mingi Trooja Hobune pääseda, aga selle Killis Avast käigupealt maha ning blokeeris Opera töö.
Nii, et täiesti võimalik on rünnakute kohene äratundmine ja ärablokeerimine.
-------------------------------------------
Aga Avast on Avast ja tänu kõikide failide kontrollile suudab ka selliseid asju üles leida.
|
|
   |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
Marie
HV Guru

|
30.07.2010 15:19:03
|
|
|
Väike OT: Täna üritas mul masinasse - läbi Opera muide - mingi Trooja Hobune pääseda, aga selle Killis Avast käigupealt maha ning blokeeris Opera töö.
Nii, et täiesti võimalik on rünnakute kohene äratundmine ja ärablokeerimine.
Aga Avast on Avast ja tänu kõikide failide kontrollile suudab ka selliseid asju üles leida.  |
Kah mingi ime, ESET NOD32 Antivirus plokkis samuti mul täna ühe lehe, egas seetõttu ma ennast rohkem kaitstuna tunne, Avastist suuremat saasta pole olemas, vähemalt minu arvamus on Avasti kohta selline.
_________________ CPU Power (Watt) Protsessorite voolutarve Pentium D 805 (4.1GHz) Full Load 474W  |
|
   |
74 |
|
tagasi üles |
|
 |
Lord Ami
HV veteran

|
30.07.2010 15:21:51
|
|
|
LUV´ "Troja Horse"
Lord Ami: Huvitav, miks Su Lemmik-Fänn-programm Hitman Pro nii ürgselt uimane on, et alles nüüd leiutab mingit tõkendit, samas kui ThreatFire pani ZeuS-i andmebaasidesse juba maikuus.  |
Tõesti, üks lemmikuid programme on see Hitman Pro, sest temast on väga palju abi.
Sa üldse aru said, mida HP "fix" teeb? Vist mitte...see ei seondu kuidagi viisi viiruste tuvastamisega...
Khm...Zeus. Ehk valgustad ennast veidike ja viid end asjaga kurssi. Ega Zeus ainuke pole, kes seda exploiti ära kasutab. On ka teisi (nüüd juba arvatavasti enamus viiruseid), kes seda ära kasutavad.
+, HP'l puudub residentne kaitse, mis peaks andmebaasi midagi lisama. Tal on Cloud ja seal töötavad Avira, DrWeb jt, kelle töö on Zeusi uusi variante tuvastada.
|
|
Kommentaarid: 57 loe/lisa |
   |
52 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
30.07.2010 15:48:16
|
|
|
Internetist väike viide selle kohta, et esimene LNK-Trooja avastati juba 2005-dal aastal.
Seega on Velde oma paanikaga lausa 5 aastat hiljaks jäänud.
Lugu ise on küll aastast 2009, kuid selles loos on siis ka link sellele esmasele LNK-Troojale.
http://www.sophos.com/security/analyses/viruses-and-spyware/w32acespadea.html
Lugu ise: "LNK Trojan Downloaders - when the shortcut becomes the program."
Link: http://www.sophos.com/blogs/sophoslabs/?p=2582
---------------------------------------------
Lord Ami: Ja miks Sinu E-kaitse lehelt seda lugeda pole, et LNK-Troojad on juba ammune leiutis ja et praegune on üks niisama väike Hapukurgi-Hooaja paanika...
|
|
   |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
Lord Ami
HV veteran

|
30.07.2010 17:59:03
|
|
|
Internetist väike viide selle kohta, et esimene LNK-Trooja avastati juba 2005-dal aastal.
Seega on Velde oma paanikaga lausa 5 aastat hiljaks jäänud.
Lugu ise on küll aastast 2009, kuid selles loos on siis ka link sellele esmasele LNK-Troojale.
http://www.sophos.com/security/analyses/viruses-and-spyware/w32acespadea.html
Lugu ise: "LNK Trojan Downloaders - when the shortcut becomes the program."
Link: http://www.sophos.com/blogs/sophoslabs/?p=2582
---------------------------------------------
Lord Ami: Ja miks Sinu E-kaitse lehelt seda lugeda pole, et LNK-Troojad on juba ammune leiutis ja et praegune on üks niisama väike Hapukurgi-Hooaja paanika...  |
Kui sa seda lugu oleksid tähelepanelikumalt lugenud, saaksid aru, et tegu pole hetkel kõmu tekitavad LNK exploidiga.
tsitaat: |
But the LNK Trojan Downloaders I’m talking about are not your typical shortcuts. In this case, the malicious shortcut is the downloader itself. There is no need for any other malware on the system. The shortcut actually points to a standard Windows program (cmd.exe) and uses a series of echo commands to create and run a script that downloads and runs more malware. Quite innovative. |
Pahatahtlik kiirtee/viide on ise allalaadja. Shortcut osutab ise CMD.exe'le, kus kasutab mitmeid käske....
Tegemist on arvatavasti mingit tüüpi link failiga, mis käivitab CMD ja hakkab seal internetiühendust looma, et teha võimalikuks mingisuguse faili allalaadimise internetist.
W32/Acespade-A searches for files with a LNK extension and replaces them, usually with a copy of itself. The original file is often called "[ ace of spades ].lnk". |
Kus on juttu, et pelgalt faili vaatamisest toimub nakatumine?
+, MS sai sellest teada 15 juunil (kui ma ei eksi). Arvad tõesti, et MS ei teadnud sellest asjast 5 aastat ning sellel ajal oli keegi nii nutikas, et levitas 5 aastat seda väga hästi levivat viirust?
Eriti ei usu küll...
|
|
   |
52 |
|
tagasi üles |
|
 |
dzombe
HV kasutaja
|
30.07.2010 22:31:57
|
|
|
Marie kirjutas: |
Kah mingi ime, ESET NOD32 Antivirus plokkis samuti mul täna ühe lehe, egas seetõttu ma ennast rohkem kaitstuna tunne, Avastist suuremat saasta pole olemas, vähemalt minu arvamus on Avasti kohta selline. |
Äkki põhjendaksid oma arvamust? Vähemalt antud lingilt ei paista küll Avasti vigu või vajakajäämisi välja toodud olema.
_________________ -- |
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
Marie
HV Guru

|
30.07.2010 22:43:08
|
|
|
dzombe kirjutas: |
Marie kirjutas: |
Kah mingi ime, ESET NOD32 Antivirus plokkis samuti mul täna ühe lehe, egas seetõttu ma ennast rohkem kaitstuna tunne, Avastist suuremat saasta pole olemas, vähemalt minu arvamus on Avasti kohta selline. |
Äkki põhjendaksid oma arvamust? Vähemalt antud lingilt ei paista küll Avasti loetletud vigu või vajakajäämisi loetletud olema. |
Nii palju kui mina olen Avastiga viiruseid täis arvutit püüdnud puhastada, alati on lõppenud kõik uue Windowsi installiga, kuna Avast on ka Windowsi elutähtsad failid ära rikkunud, loomulikult kui juba jamaks on läinud, olen viimasel ajal koheselt Avasti maha lasknud ja mõne usaldusväärsema viirusetõrjega asendanud, eks viirusetõrje kirjutajatel on ka ajad rasked, sest võimas tasuta viirusetõrje on Microsofti enese poolt olemas ( Microsoft Security Essentials )
|
   |
74 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
30.07.2010 23:16:19
|
|
|
Marie: Kui viirusetõrjet kasutada valesti, siis võib suvalise viirusetõrjega selle saavutada, et pead operatsioonisüsteemi uuesti installima.
Mina olen Avastit kasutanud praeguseks umbes nii 7-8 aastat ja nii enda kõikides masinates kui oma tutvusringkondade masinates ning pikki aastaid on nakatumise tase 0 viirust. Ehk siis - polegi midagi puhastada, kuna Avast suudab piisavalt juba prahti eos ära blokeerida.
---------------------------------------
Nii, et tule ka kiviajast tänapäeva - kus viirusetõrjeprogramme hinnatakse justnimelt selle järgi kuipalju suudetakse rünnakuid ette ära blokeerida.
Kirjutatud masinalt, kus mul jookseb nii Avast kui SpyBot ja nüüd võid oletada, mis on viiruste või Spy-de arv selles masinas.
Teises masinas jookseb mul Win XP praeguseks ühe installiga jutti 2 aastat ja samamoodi on Avast + SpyBot ja viiruste arv 0.
------------------------------------------
Antud teemasse kah - sai külastatud päris paljude tugevate / profifirmade kodulehti ja valitses enam-vähem täielik vaikus - keegi ei paanitsenud selle järgmise Win-i turvaaugu pärast.
Ainult Norman tegi sellest natuke juttu, mainides, et tema tõrjedefinitsioonides on kirjed juba sees ja et LNK-troojad tuntakse ära ja Killitakse maha.
|
|
   |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
meybo
Kreisi kasutaja

|
31.07.2010 12:25:21
|
|
|
Tahanteada, millal tuleb see päev, kui sa oma karbi kinni klõpsad ja enam nii rumalat juttu ei aja? See, et sul Avast ja SpyBot ühtegi pahalast ei leia, ei garanteeri veel, et neid ei ole. Minu isiklikel kogemustel põhineval arvamusel ei ole ei Avast ega SpyBot asjad, mille puhul tasuks rusikaga vastu rinda taguda.
Teema hakkab vägagi viirusetõrjete võitlustandriks muutuma, aga ei saa lihtsalt vakka olla, kuna Tahanteada tarkust jagub kõikidesse päevakajalistesse teemadesse.
_________________ www.meybo.ee |
|
Kommentaarid: 21 loe/lisa |
   |
19 |
|
tagasi üles |
|
 |
sukelduja
HV Guru

|
31.07.2010 12:30:56
|
|
|
Duckhead kirjutas: |
kas IDkaardi kasutamine on ka ohtlik? |
Kui sa mõtled pangas käimiseks, siis ei ole.
|
|
Kommentaarid: 24 loe/lisa |
   |
24 |
|
tagasi üles |
|
 |
Duckhead
HV veteran

|
31.07.2010 12:34:28
|
|
|
sukelduja, seda ma mõtlesin jahh. Tänud
_________________ ÄRA KOORMA PENSIONIKASSAT, SURE ÕIGEAEGSELT!!! |
|
Kommentaarid: 74 loe/lisa |
   |
3 :: |
68 |
|
tagasi üles |
|
 |
äss
Kreisi kasutaja

|
31.07.2010 12:52:07
|
|
|
Isegi kasutajatunnuse ja parooliga + paroolikaardiga peaks pangas käimine ka suhteliselt turvaline olema.
|
|
Kommentaarid: 29 loe/lisa |
   |
23 |
|
tagasi üles |
|
 |
Pikkkõrv
HV kasutaja

|
31.07.2010 13:19:40
|
|
|
tahanteada kaitseks tahaks öelda, et alati on teoreetiline võimalus kohata magama minnes teki all peotäit prussakaid, lõgismadu või viie kilost rotti, kuid alati on ka tõenäosus, mis sellised võimalused juba eos naeruväärseks muudab. Ja sama kehtib ka viiruste puhul ning on igaühe vaba valik, kas piirduda näiteks Avasti ja reaalsustajust lähtuva ohuhinnanguga või pidada oma arvutis lakkamatut tondijahti.
|
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
31.07.2010 13:53:04
|
|
|
Mina loodan lihtsalt seda, et Lp. HVF-lased on nii nutikad, et ei lähe igasuguse pisijamast paanikasse ja ei tekitaks selles, paanika-olekuga endale veel suuremaid jamasid.
On karm tõde - ligikaudu 90% liikuvast "prahist" on paanikatekitajad, ehk siis see "paharett" ise ei tekita mitte mingit hävingut, vaid selle hävingu tekitab seesama - paanikasse sattunud arvutiomanik ise.
---------------------------------------------------------
Ning kordan ka üle selle, et see, mis praegu toimub, pole midagi muud kui samasugune mõttetu paanika, kuna LNK-viirused avastati juba aastaid tagasi
|
|
   |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
Lord Ami
HV veteran

|
31.07.2010 14:07:58
|
|
|
Mina loodan lihtsalt seda, et Lp. HVF-lased on nii nutikad, et ei lähe igasuguse pisijamast paanikasse ja ei tekitaks selles, paanika-olekuga endale veel suuremaid jamasid.
On karm tõde - ligikaudu 90% liikuvast "prahist" on paanikatekitajad, ehk siis see "paharett" ise ei tekita mitte mingit hävingut, vaid selle hävingu tekitab seesama - paanikasse sattunud arvutiomanik ise.
---------------------------------------------------------
Ning kordan ka üle selle, et see, mis praegu toimub, pole midagi muud kui samasugune mõttetu paanika, kuna LNK-viirused avastati juba aastaid tagasi  |
Sa eksid. Loe mu eelmist posti.
Antud LNK exploiti ei avastatud aastaid tagasi.
|
|
   |
52 |
|
tagasi üles |
|
 |
jägaja
HV Guru

|
31.07.2010 14:40:59
|
|
|
Palun uuendage enda viirusetõrje programme! |
Sa tahanteada unustad tõsiasja, et paljud HV kasutajad, ka pealtnäha kogenud kasutajad, kisendavad tihtipeale täiest kõrist, et nemad ei kasuta kunagi ühtegi tõrjeprogrammi, kuna nad on ise eriti teadlikud ja ainult rumalad käivad kahtlastel veebilehtedel kolamas.
Kaheldav, et need "iseteadjad" vahepeal targemaks on saanud.
_________________ " Maailm on täis kõikvõimalike külatarkade kogukondi, kelle ühine joon on teadus- ja tõenduspõhisele elukäsitusele vastandumine." |
|
Kommentaarid: 141 loe/lisa |
   |
126 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
31.07.2010 14:59:09
|
|
|
OT: Et olla veel kindlam, et komplekt Avast + SpyBot suudavad mu masina puhta hoida, jooksutasin masina läbi ka nii Panda kui BitDefenderi Online-Skännerist ja nagu võiski oletada, andsid mõlemad samamoodi tulemuseks 0.
http://www.bitdefender.com/scanner/online/free.html
http://www.pandasecurity.com/activescan/index/
Kes aga muude firmade Online-skännereid eelistab, siis järggnevalt lingilt leiab neid suuremas koguses:
http://www.tipandtrick.net/2008/60-free-online-virus-trojan-spyware-and-malware-scanners-scan-or-removal/
Musta-paanika huumori poole pealt siis see, et nii (Lp. Oponendi Lord Ami super-lemmik) Hitman Pro, kui ka Lavasoft Ad-Aware olid siis need kaks paanikaprogrammi, mis paaniliselt üritasid töötavaid, ausaid programme maha tappa kui Troojasid.
Hitman arvas, et 3 programmi on Bad programmid
Ad-Aware arvas, et 4 programmi on väga Bad-id ja et need tuleb ära Killida.
Kusjuures need programmid olid veel mõlema silmis erinevad, mitte ühed ja samad.
|
|
   |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
marqs
HV veteran

|
31.07.2010 15:26:42
|
|
|
muig, kohati nagu katkine plaat.
tahanteada, et ajaloospiraalist kergem välja astuda oleks, võid selle paanikatekitaja enda tarbeks lnk-viiruse asemel näiteks ikooniauguks ristida - huvitavad asjad hakkavad juhtuma just lnk-s elutseva ikooni parsimisel. Siit ka seik, et ohvril ei olegi vaja muud peale usb-pulga või võrgujagatise lahti klikkimise teha. Ei mingit autorunni ega muud automaagikat, ennenägemata naiivsust ega ogarust. Nagu Medusa - ohvri kiviks muutumiseks piisas vaid pilgust peletisele.
imho kodukasutaja elule see leitud mulk nüüd senisest enam vürtsi juurde ei lisa(nud), aga võrgukunnidel võisid päris ärevad päevad olla. Eriti veel asutustes, kus võrgukettad kontori/riigi/mandri piiridest midagi ei tea, tööjaamu ja teadmata lojaalsuse/intelligentsi reitinguga kasutajaid kokku n^n+1 ning konkurendid akende taga luuramas.
ot: |
Kõigil on muidugi vabadus mõne ActiveX rakenduse väljundit mis-iganes etalonina võtta, aga kas seda teguviisi just reklaamima peaks? |
_________________ 0xDEAD
0xBEEF |
|
Kommentaarid: 28 loe/lisa |
   |
27 |
|
tagasi üles |
|
 |
Lord Ami
HV veteran

|
31.07.2010 15:59:01
|
|
|
OT: Et olla veel kindlam, et komplekt Avast + SpyBot suudavad mu masina puhta hoida, jooksutasin masina läbi ka nii Panda kui BitDefenderi Online-Skännerist ja nagu võiski oletada, andsid mõlemad samamoodi tulemuseks 0.
http://www.bitdefender.com/scanner/online/free.html
http://www.pandasecurity.com/activescan/index/
Kes aga muude firmade Online-skännereid eelistab, siis järggnevalt lingilt leiab neid suuremas koguses:
http://www.tipandtrick.net/2008/60-free-online-virus-trojan-spyware-and-malware-scanners-scan-or-removal/
Musta-paanika huumori poole pealt siis see, et nii (Lp. Oponendi Lord Ami super-lemmik) Hitman Pro, kui ka Lavasoft Ad-Aware olid siis need kaks paanikaprogrammi, mis paaniliselt üritasid töötavaid, ausaid programme maha tappa kui Troojasid.
Hitman arvas, et 3 programmi on Bad programmid
Ad-Aware arvas, et 4 programmi on väga Bad-id ja et need tuleb ära Killida.
Kusjuures need programmid olid veel mõlema silmis erinevad, mitte ühed ja samad.  |
Võta MDL'ist paar linki ning proovi, lase Avastil ja Spybotil masin puhas hoida. Arvan, et see ebaõnnestub paari esimese lingiga.
Pärast puhastades proovi mõlema tõrje full scanne. Midagi ei leita. Proovi HP/MBAM. Masin puhas (kiiresti).
Tänan
|
|
   |
52 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
31.07.2010 17:46:18
|
|
|
Lord Ami: OT: uudishimulik küsimus, et miks Su kuulus E-kaitse koduleht sellest teemast midagi põhjalikult ei kirjuta.
Huvi pärast külastasin Su E-kaitse kodulehte ja olin üsna pettunud - ei midagi huvitavat selle teema kohta. Aga õnneks on ka Sinu konkurent Arvutikaitse sama laisk - ainult päevi hiljaks jäänud, tänane Õhtulehe artikkel.
----------------------------------------------------
Aga Sorry - Oh neid tänapäeva noori viiruse-eest-kaitsjaid küll - 15-20 aastat tagasi räägiti küll igal turvakursusel, et viiruste suhtes tuleb 24 tundi ööpäevas valvel olla, kuna viirus ei küsi ei suvest, sügisest, ei tööpäevadest ega riigipühadest...
|
|
   |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
Lord Ami
HV veteran

|
31.07.2010 18:26:25
|
|
|
Lord Ami: OT: uudishimulik küsimus, et miks Su kuulus E-kaitse koduleht sellest teemast midagi põhjalikult ei kirjuta.
Huvi pärast külastasin Su E-kaitse kodulehte ja olin üsna pettunud - ei midagi huvitavat selle teema kohta. Aga õnneks on ka Sinu konkurent Arvutikaitse sama laisk - ainult päevi hiljaks jäänud, tänane Õhtulehe artikkel. |
Ma teen täna sellest ohust artikli. Enne polnud mõtet teha, sest head töötavat fixi polnud veel väljas. Hitman Pro on nüüd asjaga hakkama saanud ning fix on olemas ja töötab peaaegu kõikidel Windowsitel.
Aga Sorry - Oh neid tänapäeva noori viiruse-eest-kaitsjaid küll - 15-20 aastat tagasi räägiti küll igal turvakursusel, et viiruste suhtes tuleb 24 tundi ööpäevas valvel olla, kuna viirus ei küsi ei suvest, sügisest, ei tööpäevadest ega riigipühadest...  |
Tõsi, aga minu meelest on mõttetu pläkutada samast teemast, mida kõik veebilehed agarasti kajastavad. Pean silmas seda, et ohust küll teavitatakse, aga "parandust" kui sellist pole olemas.
+, mida võtab tavakasutaja ette, kui ma teen ekaitse.ee'sse artikli sellest samast ohust ja panen postimehe lingi sinna? Kas ta hakkab nüüd ettevaatlikumalt oma faile sirvima? Ma ei usu. Parem teha artikkel koos töötava parandusega. Siis saab ennast selle ohu vastu ka vaktsineerida.
|
|
   |
52 |
|
tagasi üles |
|
 |
XeStAiSy
Aeg maha 60
|
31.07.2010 18:55:02
|
|
|
jägaja kirjutas: |
Palun uuendage enda viirusetõrje programme! |
Sa tahanteada unustad tõsiasja, et paljud HV kasutajad, ka pealtnäha kogenud kasutajad, kisendavad tihtipeale täiest kõrist, et nemad ei kasuta kunagi ühtegi tõrjeprogrammi, kuna nad on ise eriti teadlikud ja ainult rumalad käivad kahtlastel veebilehtedel kolamas.
Kaheldav, et need "iseteadjad" vahepeal targemaks on saanud. |
'
Kui ma netist midagi ei downloadi ja kuskil unknown kohtades ei käi siis pole vaja mingit tõrjet minul, nii või naa ei avasta see midagi. HV lehel võib ka ilma tõrjeta käia amd lehelt saab driveri millest möla ajada ja nagu rohkemaks pole vajagi. Ime kohtades saadakse ikka viirused ma võin omal 10 erinevat viruscani teha oma arvutis iga paari kuutagant mida pole seda pole. Warez lehed ja no cd, trainerid on peamine viiruste levitajad igalpool torrentites või mis mujal lehtedes ka pornokad jm muu saast.
_________________ Punktkeevitus patareidele/akudele. Akutrelli/laptopi/e-bike. PM |
|
Kommentaarid: 12 loe/lisa |
   |
11 |
|
tagasi üles |
|
 |