Avaleht
uus teema   vasta Uudised »  Turvalisus ja privaatsus »  Microsoft Security Essentials märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele 1, 2, 3, 4  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
ärihai
HV Guru
ärihai

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 02.07.2009 12:32:03 Microsoft Security Essentials vasta tsitaadiga

link :: arvutikaitse.ee

Infoturvalisuse portaali Arvutikaitse.ee üks tegijatest Priit Aasmäe testis Microsofti uue tasuta viirustõrje Security Essentials beetaversiooni ja nendib, et kuigi Microsofti saamatusest räägitakse legende, üllatas tarkvaragigant seekord positiivselt.

Käisid jutud, et jaanipäevaks üllitab Microsoft beetaversiooni oma uuest tasuta viirustõrjest ja nii see oligi. Kuna mu näpud sügelevad iga uut programmi katsetama, siis tõttasin minagi seda kohe tirima.
Valmistusin halvimaks, kuna Microsofti saamatusest räägitakse legende, ent seekord üllatusin positiivselt. Ainuke asi, mida Security Essentialsi juures võib väikeseks miinuseks pidada, on paigaldusfaili enda arvutisse saamine, mis võib ehk mõne kärsituma kasutaja sellest loobuma panna. Keerulist siiski midagi pole, tuleb vaid läbida 12 erinevat sammu, mis võtab aega kuni viis minutit.
Ehkki Microsoft teatab, et see katseversioon on saadaval ainult USA, Suurbritannia, Iisraeli, Hiina ja Brasiilia testijatele, siis mul siin Eestis ei tekkinud mingeid probleeme käivitusfaili allatirimisega, kusjuures ma ei kasutanud mingit pettust.

Võimalused

Microsoft Security Essentials pakub reaalajakaitset viiruste, troojate, usside, nuhkvara ja kõikvõimaliku muu pahavara eest. Programmi on ühendatud ka protsesside käitumist analüüsiv signatuuriteenus, mis otsib arvutist pahavarale sarnanevaid tegevusi ja kahtluse korral võtab ühendust Microsoft serveritega, et kinnitust saada, kas tegu on tõepoolest pahalasega või kõigest valehäirega (false positive).
Ehkki tõenäoliselt paljudele kasutajatele selline kojuhelistamisteenus ei meeldi, siis isiklikult pean seda uuenduslikku meetodit ainult tervitatavaks, kuna eriti just algajatel on nüüd palju lihtsam – ei pea enam hakkama sõpru ja tuttavaid läbi kõllama või siis internetist otsima, et kas leitud fail kustutada või alles jätta.
Programmis on veel üks uudne ja põnev lähenemisviis, mida teised viirusetõrjed ei paku. Leitud pahalast kustutades või karantiini pannes luuakse süsteemitaaste punkt, mis võimaldab ükskõik mis vea korral süsteemi tagasi viia varasemasse seisu.
Programmi on kerge paigaldada ja kasutada. Olen mitu korda oma artiklites maininud, et minu jaoks on kõik geniaalne just see, mis on lihtne, ja seda Security Essentials pakubki.
Programm tarbib üllatavalt vähe arvutiressursse, ehkki mälukasutus on suhteliselt suur. Meeldib see, et isegi skänneerimise ajal pole ükski töö häiritud – saab tõrgeteta internetis surfata, mänge mängida või doktoritööd kirjutada.
Uute andmebaasidega värskendamine toimub automaatselt, vajadusel võib neid ka käsitsi tirida. Otsimisvalikutena pakutakse kiiret –(quick scan) või põhjalikku (full scan) skänneerimismeetodit. Samuti saab ise valida üksikuid faile või kaustu kontrollimiseks või ajastada programm automaatselt viirusi otsima just kasutajale sobivaks ajaks.

Tirimine

Programmi kodulehel tuleb vajutada Get it now, seejärel sisestada oma meiliaadress ja parool ning logida sisse. Näiteks kui arvutis kasutatakse suhtlusvahendina Windows Live Messengeri, siis samade kasutajatunnustega pääsetakse ka Microsoft Connect leheküljele. Kellel aga kontot veel pole, see saab selle kohe luua, vajutades Sign Up Now. Kui ettevalmistused tehtud, siis kolmanda sammuna kliki lingil Continue.
Seejärel peab läbi lugema tingimused ja kui need kasutajat rahuldavad, siis vajutama lingile I Agree. Ees- ja perenimi, asukohamaa ning meiliaadress, mis on kohustuslikud, sisestatakse automaatselt ning rohkemat pole vajagi. Kuuenda sammuna peab valima omale hüüdnime, mis on nähtav kõikidele Microsoft Connect liikmetele. Lõpetuseks kliki Finish Registration.
Järgnevalt soovib Microsoft kasutaja kohta veidi infot saada – millist opisüsteemi kasutatakse, millised viirusetõrjed veel arvutis on jne. Seejärel tänatakse tagasiside eest, teatatakse edukast aktiveerimisprotsessist ning palutakse edasi minna allalaadimislehele, kus on ka väike ülevaade programmist koos tirimisjuhendiga.
Edasise sammuna soovitatakse veekord üle kontrollida süsteeminõuded: eraldi on allalaadimiseks failid 32 bitisele Windows XP-le, 32 bitisele Vista või Windows 7 beetaversioonile ja 64 bitisele Vista või Win 7-le. Kasutaja saab aimu oma Windows versioonist, kui loeb seda juhist.
Järgmisena tulebki valida sobiv fail ja tirida arvutisse.

Paigaldamine

Käivita paigaldusfail topeltklikiga, vali Next, seejärel nõustu tingimustega vajutades lingile I accept.
Seejärel tuleb maiuspala – Microsoft soovib valideerimist ehk opisüsteemi ehtsuse kinnitamist. Kui kõik on korras, millest ka teatatakse, tuleb vajutada Install ja oodata, kuni programm lõplikult arvutisse paigaldatakse. Enne installimist hoiatatakse, et erinevad viirusetõrjed võivad koos töötades konflikti põhjustada, seega on soovitav hetkel arvutisolev tõrje eemaldada.
Mina isiklikult eirasin seda nõuannet, paigaldasin Security Essentials töötama koos Symantec viirusetõrjega, ja ehkki need sobisid omavahel suurepäraselt kokku, siis ei alati ei pruugi nii hästi minna. Üldkokkuvõttes on paigaldamine väga lihtne ja kiire.
Pärast seda võib jätta linnukese lingi ette Scan my computer for potential threats after getting the latest updates, et võimaldada programmi koheselt värskendada viirustevastase andmebaasidega ning teostada arvutis kiirkontroll.
Pärast seda on soovitav täiendavaks kontrolliks valida ka Full scan, mis küll võib aega võtta kuni kaks tundi, aga selle eest ei jäeta kahe silma vahele mitte ühtegi arvutisolevat faili. Minul näiteks leiti kaheksa kuriteokahtlusega tegelast, mille kontrollisin täiendavalt üle – tegu on ju ikkagi beeta ehk katseprogrammiga.
Kontrolli tulemusel lasin programmil kõik need kaheksa faili surmata. Väikese miinusena tuleb nimetada, et ehkki pahavara kustutamisel lubas programm hakkama saada mõne sekundiga, siis mul võttis see küll vähemalt kolm minutit aega. Võibolla on asi selles, et üks arhiivifail (.zip), milles pahalane elutses, oli mahult üsna priske.

asja saab ka siit http://www.softpedia.com/get/Antivirus/Microsoft-Security-Essentials.shtml

viimati muutis ärihai 02.07.2009 14:57:58, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 138 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 132
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
dohc-48v12
Aeg maha 1p
dohc-48v12

sõnum 02.07.2009 14:50:48 vasta tsitaadiga

Not available in your country or region

You appear to be in a country or region where the Microsoft Security Essentials Beta is unavailable.

This beta is available only to customers in the United States, Israel (English only), People's Republic of China (Simplified Chinese only) and Brazil (Brazilian Portuguese only).

Soovisin ise kah siis seda proovida aga sain siis sellise kirja icon_cry.gif
Kommentaarid: 112 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 6 :: 0 :: 85
tagasi üles
ärihai
HV Guru
ärihai

sõnum 02.07.2009 14:58:14 vasta tsitaadiga

lisasin lingi.
d3t
HV Guru
d3t

sõnum 03.07.2009 20:19:44 vasta tsitaadiga

Tegemist väärt kraamiga, pikemat aega kasutan juba thumbs_up.gif
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
mteachx
HV Guru
mteachx

sõnum 06.07.2009 13:03:32 vasta tsitaadiga

Väga hea ülevaade. Tänud ka lingi eest. Igati rahul ise samuti! Midagi head, midagi tasuta! : )
- Sinu isiklik nutipartner
Kommentaarid: 587 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 477
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Prosperity
HV vaatleja
Prosperity

sõnum 09.07.2009 12:40:48 vasta tsitaadiga

Mõned tunnid tagasi otsustasin paigaldada ja ~5 minutit tagasi kaitses ka edukalt veebist tuleva viiruse vastu(y).
Kommentaarid: 15 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 14
tagasi üles
arm2004
HV Guru
arm2004

sõnum 09.07.2009 13:15:36 vasta tsitaadiga

(vähemasti esmasel) skännimisel võtab üsna kõvasti proseressurssi. mõlemad tuumad olid suht ühtlaselt 40-60% koormuse all. ses suhtes on Symantec Antivirus etem, ei tarbi nii palju. rammi võtab ka MSE omajagu, aga sellest suht savi.
vaatab kaua teda masinas viitsin hoida. viimane aasta ilma igasuguste AV ja anti-spyware riistadeta hakkama saanud icon_razz.gif

mikk36
HV Guru
mikk36

sõnum 09.07.2009 20:03:21 vasta tsitaadiga

40-60% tähendab üldjuhul seda, et skännimootor ei ole multi-core'i toetav.
Kommentaarid: 85 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 2 :: 78
tagasi üles
arm2004
HV Guru
arm2004

sõnum 09.07.2009 20:32:04 vasta tsitaadiga

ei mõlemad tuumad ikka olid koormuse all ja protsendid muutusid asünkroonselt. Core1 oli enamjaolt ~10% suurema laksu all kui Core2.
pealegi multi-core on tänapäeval niivõrd levinud, et ei usu MS'ist nii hullu tagurlikkust selles vallas icon_rolleyes.gif

Kukkur
HV kasutaja

sõnum 09.07.2009 21:39:19 vasta tsitaadiga

Mis siis teete kui see Microsoft Security Essentials hakkab kontrollima su Windows-i legaalsust ?
Pärast saad teada, et tegu oli valehäirega (false positive) icon_lol.gif

arm2004
HV Guru
arm2004

sõnum 10.07.2009 04:04:24 vasta tsitaadiga

ta hakkab seda kontrollima juba installi käigus icon_rolleyes.gif illegaalse wini puhul vast ei installeerugi...
Look Right
Anna vin
Look Right

sõnum 12.07.2009 14:46:05 vasta tsitaadiga

Ise ka juba mõnda aega kasutanud ning mulle täitsa meeldib. Mälu iseenesest võiks ju vähem võtta, kuid tänapäeval vabana seisvate gigade juures on see tühine. Netist tulnud rünnakute otsa pole veel selelga sattunud. Huvitav oli minu jaoks see, et esmasel skännimisel ei leidnud ta mitte ühtegi viirust, kuid kui nädal hiljem tegi full scänni, siis leidis. Tegu oli migis failis oleva pahalasega, ning see fail oli arvutis ka esmase skänni ajal. Oli sisi tõesti ainult virus definitionite taga.
tagasi üles
arm2004
HV Guru
arm2004

sõnum 12.07.2009 15:29:22 vasta tsitaadiga

mu kannatus katkes icon_biggrin.gif lasin täna maha selle. eriti vägev on see, et ilma restardita maha lastes sööb ikka hirmsat moodi mälu ja proset icon_razz.gif 70% rammu, 20-30% ühte tuuma ja 60-80% teist tuuma töös icon_lol.gif
Marie
HV Guru
Marie

sõnum 12.07.2009 16:29:12 vasta tsitaadiga

arm2004 kirjutas:
mu kannatus katkes icon_biggrin.gif lasin täna maha selle. eriti vägev on see, et ilma restardita maha lastes sööb ikka hirmsat moodi mälu ja proset icon_razz.gif 70% rammu, 20-30% ühte tuuma ja 60-80% teist tuuma töös icon_lol.gif

Mis selle kannatuse siis katkema pani

arm2004
HV Guru
arm2004

sõnum 12.07.2009 17:24:38 vasta tsitaadiga

igal liigutusel ilmnes kerge viide. vbl igapäevane AV kasutaja ei märka seda, aga ma küll märkan icon_biggrin.gif ja pikemas perspektiivis ajaks MSE mul harja üsna punaseks - teda ei saa "pausile" panna, rääkimata välja lülitamisest (protsesside killimine on liiga tülikas, et seda aseainena tarbida).
kui ma üldse mingit AV't kaaluks kasutama hakata, siis see oleks ikkagi Symanec Antivirus. siuke carefree, aega mittenõudev ja vähe-intrusiivne AV thumbs_up.gif aga kuniks on olemas kaine mõistus ja keeld teistel mu raali tarvitada, pole AV't tarviski icon_razz1.gif

Marie
HV Guru
Marie

sõnum 14.07.2009 14:08:00 vasta tsitaadiga

Nüüd siis kolmes arvutis, ühel Win7, teisel Vista ja kolmas kõige lahjem viis aastat vana sülearvuti, prose P4 1,8Ghz mälu alla 500MB ja ei koorma kuidagi, OS XP home
Lord Ami
HV veteran
Lord Ami

sõnum 20.08.2009 22:27:41 vasta tsitaadiga

Uus build 1.0.1500.0
http://www.wilderssecurity.com/showthread.php?t=251400
Kommentaarid: 57 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 52
tagasi üles
Lord Ami
HV veteran
Lord Ami

sõnum 28.09.2009 18:14:15 vasta tsitaadiga

http://www.ekaitse.ee/index.php?option=com_content&view=article&id=68:microsoft-security-essentials-homme-vaeljas
tagasi üles
Kalle
HV kasutaja

sõnum 01.10.2009 18:32:16 vasta tsitaadiga

arm2004 - sull 2x2GB rammi ja kurdad mälu suurt kasutust icon_rolleyes.gif otsi viga mujalt, seda ei saa see Microsoft Security Essential tekitada. Ma pole isegi Vistaga saanud mälukoormust üle 70%, Arma2 ja veel mitu rakendust korraga käimas olles. Programm ise MS poolt üllatusena väga hea välja kukkunud ja veel tasuta kah nii XP, Vista/W7 64 ja Vista/W7 32 jaoks. thumbs_up.gif

http://www.microsoft.com/security_essentials/support.aspx?mkt=en-us 1.0.1611.0 final version

viimati muutis Kalle 01.10.2009 18:39:33, muudetud 2 korda
Kommentaarid: 4 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 4
tagasi üles
Pätu
HV Guru
Pätu

sõnum 01.10.2009 18:34:44 vasta tsitaadiga

Panin prooviks peale. Siiani käib ja funkab Vista 64-bitiga küll. Mälu võtab kah vähe.
Kommentaarid: 115 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 89
tagasi üles
upper
HV kasutaja

sõnum 01.10.2009 20:03:47 vasta tsitaadiga

no siukest nuhkvara küll arvutisse vaja pole,mis iga sinu liigutuse ilma sinu teadmata lombitaha saadab.
tagasi üles
arm2004
HV Guru
arm2004

sõnum 01.10.2009 21:09:30 vasta tsitaadiga

Kalle kirjutas:
arm2004 - sull 2x2GB rammi ja kurdad mälu suurt kasutust icon_rolleyes.gif otsi viga mujalt, seda ei saa see Microsoft Security Essential tekitada. Ma pole isegi Vistaga saanud mälukoormust üle 70%, Arma2 ja veel mitu rakendust korraga käimas olles.

no huvitav mis seda siis põhjustas, kui enne MSE installi oli prose kasutus 2-10% ja mälukasutus ~1GB, peale installi kõigi asjade kasutus kahe- või enamakordistus, ning peale uninstalli muutus olukord endiseks? just täpselt selleks ajaks käivitus kuidagi varjatult GTA4, Photoshop ja sada muud imet, ning ma lollike ajasin MSE kaela? icon_lol.gif
ma ei tea kas see oli MSE loomulik käitumismaneer või mingi konflikt (ei, nii loll ma ei ole, et kaht AV'd korraga peale laseks vmt), aga ausaltöelda ei huvita ka. elu ilma AV'ta on palju ilusam icon_cool.gif

Marie
HV Guru
Marie

sõnum 01.10.2009 22:12:01 vasta tsitaadiga

upper kirjutas:
no siukest nuhkvara küll arvutisse vaja pole,mis iga sinu liigutuse ilma sinu teadmata lombitaha saadab.

Suurim nuhkvare on Vista ja W7 ise, nii-et ära kasuta Windowssi, täna sai veel ühele sülekale see Microsoft Security Essentia peale pandud, enne oli AVG mis ei tahtnud korrektselt enam töötada, igal juhul leidis see Microsoft Security Essentia esimesel kergel otsimisel isegi mingi pahalase mida AVG polnud suutnud avastada

Kalle
HV kasutaja

sõnum 01.10.2009 22:38:04 vasta tsitaadiga

arm2004 kirjutas:
Kalle kirjutas:
arm2004 - sull 2x2GB rammi ja kurdad mälu suurt kasutust icon_rolleyes.gif otsi viga mujalt, seda ei saa see Microsoft Security Essential tekitada. Ma pole isegi Vistaga saanud mälukoormust üle 70%, Arma2 ja veel mitu rakendust korraga käimas olles.

no huvitav mis seda siis põhjustas, kui enne MSE installi oli prose kasutus 2-10% ja mälukasutus ~1GB, peale installi kõigi asjade kasutus kahe- või enamakordistus, ning peale uninstalli muutus olukord endiseks? just täpselt selleks ajaks käivitus kuidagi varjatult GTA4, Photoshop ja sada muud imet, ning ma lollike ajasin MSE kaela? icon_lol.gif
ma ei tea kas see oli MSE loomulik käitumismaneer või mingi konflikt (ei, nii loll ma ei ole, et kaht AV'd korraga peale laseks vmt), aga ausaltöelda ei huvita ka. elu ilma AV'ta on palju ilusam icon_cool.gif
Ehk oli sinu probleemiks BETA kasutamine. Igatahes final relase töötab ok. Noh aga kui sull ilma AV elu ilusam, siis pole vahet thumbs_up.gif
tagasi üles
Lord Ami
HV veteran
Lord Ami

sõnum 01.10.2009 22:56:58 vasta tsitaadiga

Arvata, et ainult MSE saadab lombitaha ja mujale infot sinu programmidest ja tegemistest, on väär.
Seda teevad pea kõik viirustõrjed jms programmid. Oleneb kuidas keegi.

MSE on üks parimatest tasuta AVdest hetkel turul, selles ma ei kahtle. Ehk inimesed hakkavad aru saama AVG'st, mis ei paku kaitset. Tegelt ka beer_yum.gif
No rootkit protection - no protection at all.
Vaatame mis versioon 9 muudab...
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Uudised »  Turvalisus ja privaatsus »  Microsoft Security Essentials mine lehele 1, 2, 3, 4  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.