Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
taanielm
HV vaatleja

|
21.07.2010 11:55:36
Sinised ja kollased täpid ekraanil - Arvuti külmub kinni. |
|
|
Panin täna hommikul arvuti käima ning vend läks GTA IV'd mängima. Kõik sujus hästi, kuni ta ütles mulle, et arvuti jooksis kokku ja terve ekraan on siniseid täppe täis. Seejärel pidin arvuti nupust välja lülitama (mida ma kunagi ei tee), sest paraku muud valikut polnud. Hiir ega miski lihtsalt ei töötanud. Seejärel pani mu vend mängu uuesti käima, mäng läks käima, kuid mõne hetke pärast oli arvuti kinni jooksnud ja ekraanile tekkisid taaskord sinised täpid.
Kordasin sama asja. Arvuti nupust kinni ja tagasi tööle. Seekord mängu enam käima ei pannud, vaid otsustasin uurida milles probleem on. Kahjuks oli arvuti läinud nii aeglaseks, et käivitamine võttis aega normist 5 minutit rohkem.
Kui arvuti oli käivitunud, siis proovides mõnda kausta avada, võttis see liiga kaua aega. Arvutil kulus ühe kausta avamiseks 10-15 sekundit, mis alles eile ja enne seda oli mõeldamatu. Mõeldamatu seepärast, et alles eile öösel oli arvuti väga väle nagu tavaliselt. Ootasin arvuti ära ja tundus, et nüüd on nagu kõik korras. Olin ligikaudu tund aega lihtsalt internetis, kui panin käima Photoshopi. Sain seal olla võibolla 10 minutit kuni arvuti lihtsalt külmus kinni, ja nagu enne, kaasnesid sellega ka sinised täpid.
See kõik pani mind mõtlema, et kindlasti on tegu graafikakaardi probleemiga. Arvasin ise, et kas on vaja draivereid vahetada, või on graafikakaart üle kuumenenud. Vahetasin draiverid ära, tegin mõned restardid ja panin mängu käima.
Olin juba päris kindel, et mul jääb see teema tegemata, sest nii arvuti, kui ka mäng läksid ideaalselt käima.. KUNI... juhtus jälle nii, nagu mu vend kirjeldas. Mäng oli mõned sekundid töötanud ja plaks, kõik külmus kinni ja siniseid täppe on jälle terve ekraan täis.. Oh õudust. Sain ka vahepeal teada, et kui vaatan mõnda videot või filmi, jookseb arvuti samamoodi kokku, kuid siniste täppide asemel on kollased..
Kas tõesti on kaart läbi kõrbenud, või on probleem milleski muus? Näiteks emaplaadis, mis pidi HP Pavilion arvutitel kähku läbi minema? Vajaks väga abi, hetkel ei ole võimalik midagi teha, sest arvuti külmub lihtsalt ootamatult kinni.
Arvuti on aasta ja 3 kuud vana. Tegemist on Elionist ostetud HP Pavilion Elite m9444sc lauaarvutiga. Töötab Windows 7 Ultimate x64 peal, ja graafikakaart on Nvidia GeForce 9800GT 1gb
LISAN VARSTI ka väikese video, et saaksite paremini aru mida ma mõtlen.
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
pohmakas,
käed värisevad

|
21.07.2010 12:01:47
|
|
|
Videokaart kuumeneb üle / on ebastabiilne / eluisu hakkab otsa saama.
|
|
Kommentaarid: 164 loe/lisa |
   |
1 :: |
136 |
|
tagasi üles |
|
 |
taanielm
HV vaatleja

|
21.07.2010 14:12:26
|
|
|
Lauri Kiissel kirjutas: |
Videokaart kuumeneb üle / on ebastabiilne / eluisu hakkab otsa saama. |
Ja mis lahendus võiks olla? Uus videokaart?
///:
Lubatud video: http://www.youtube.com/watch?v=byc4QIrJ18A
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
mikk55
HV veteran

|
|
Kommentaarid: 53 loe/lisa |
   |
51 |
|
tagasi üles |
|
 |
pohmakas,
käed värisevad

|
21.07.2010 19:52:53
|
|
|
See videokaart on läbi kahjuks - see küpsetamise meetod ei jää eriti kauaks püsima, varsti tekkivad samad probleemid..
|
|
   |
136 |
|
tagasi üles |
|
 |
taanielm
HV vaatleja

|
21.07.2010 22:04:31
|
|
|
Oh ei, küpsetama mina küll midagi ei hakka. Pigem viin selle lähimal ajal Elioni garantiisse.
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
Winterwind
One

|
21.07.2010 23:15:48
|
|
|
ega jah, tavaline nvidia 8/9 seeria kaart..
ahi või garantii aitavad
|
|
Kommentaarid: 1009 loe/lisa |
   |
3 :: |
728 |
|
tagasi üles |
|
 |
taanielm
HV vaatleja

|
22.07.2010 23:05:59
|
|
|
Põhimõtteliselt on nüüd asjalood järjest halvema poole kiskunud.
Arvuti käimapanekul tekivad ette mingid veidrad BIOS-e tekstid ja VÄGA veidrad tähemärgid. Näiteks on mõnel hetkel, kui arvutit käivitan, tuleb ette tekst, mis koosneb ainult Ü- tähtedest, ning need sinised ja kollased täpid mis tekkisid muidu ainult suurt graafilist nõudlust vajavatel programmidel, tekivad nüüd igal pool. Arvuti ei tunne enam graafikakaarti ära, kuid samas tunneb ka. Minnes Device Mangeri alla, näitab arvuti, et videokaardil on probleemid ning lahenduseks pakub uusi draivereid. Olen mitmeid kordi proovinud, kuid asjata. Ekraani reso on üliväike ja need sinised täpid on moondunud joonteks, mis ei kao töölaualt ega arvuti käivitamisel mitte kuhugi.
Selle postituse kirjutamise ajal on arvuti eriti hulluks läinud. Asi palub mul käivitada Startup Repairi, mis omakorda palub teha System Recoverit. Paraku olen need protsessid katkestanud.
Olen arvutit täna väga hoolikalt puhastanud. Peale selle, käisin ka ära Statoilis, ning kasutasin seal olevat kummipumpa puhastamiseks (muide, väga hästi toimis tolmu ära kaotamisel, arvan, et kõik tolm mis arvutis oli, sai nüüd välja aetud), kuid see ei muutnud midagi. Kas on nüüd see väike graafikakaardi probleem terve arvuti hulluks ajanud, või on lihtsalt kaart ise hullemasse seisundisse laskunud, seda mina ei tea..
Igatahes, olen väga mures, ja eile sain ka teada, et garantii on mul läbi. Nüüd ei jää lihtsalt muud üle, kui osta uus videokaart, ja seda ma ka arvatavasti teen. Loodan, et see on ainus ja parim lahendus, kui kellelgi midagi muud lohutamiseks pakkuda pole.
///Edit: Panin praegu arvuti käima, ja käivitamisel tekkis tekst vilkuvate südamekestega, NO MIS SEE VEEL ON ??!!!?!
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
Winterwind
One

|
22.07.2010 23:14:21
|
|
|
videokaart on läbi, 10min @ 200c ahju peaks aitama,
kui ei aita siis tuleb tõesti uus osta.
ja kui uut ostad siis mitte nvidia 8/9 seeriat ega ka GTS250-i,
need kõik varem või hiljem sama asjaga surnud
|
|
   |
728 |
|
tagasi üles |
|
 |
taanielm
HV vaatleja

|
23.07.2010 00:13:35
|
|
|
Winterwind kirjutas: |
videokaart on läbi, 10min @ 200c ahju peaks aitama,
kui ei aita siis tuleb tõesti uus osta.
ja kui uut ostad siis mitte nvidia 8/9 seeriat ega ka GTS250-i,
need kõik varem või hiljem sama asjaga surnud |
Videokaart on mul hetkel sellisel kujul:
Kui ma teda ahju peaks panema, kas ma siis pean selle musta pealise sealt kuidagi ära saama, või viskan kogu krempli lihtsalt ahjuplaadile ja midagi alla ei pane, näiteks hõbepaberit? Ja mis pidi see tuleks panna?
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
Winterwind
One

|
23.07.2010 08:39:28
|
|
|
jahutus tuleb ikka maha võtta ja asi pastadest/tolmust ära puhastada.
ahi läheb samapidi nagu pildil, gpu ülespoole.
mina kasutasin pannil tavalist küpsetuspaberit.
|
|
   |
728 |
|
tagasi üles |
|
 |
pohmakas,
käed värisevad

|
23.07.2010 10:36:55
|
|
|
Pigem pöördu garantiisse, kui sealt sulle uut kaarti ei anta, siis võid ise kokkama hakata.
|
|
   |
136 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
17.08.2010 14:12:35
|
|
|
Lauri Kiissel kirjutas: |
Pigem pöördu garantiisse, kui sealt sulle uut kaarti ei anta, siis võid ise kokkama hakata. |
Juba ütles ju, et garantii läbi.Aga ootaks update.Sai korda või põletas maha?
|
|
Kommentaarid: 92 loe/lisa |
   |
82 |
|
tagasi üles |
|
 |
crizzix
HV kasutaja

|
22.08.2010 15:05:00
|
|
|
oota mida nagu, see ahju panemine / kuumutamine tõesti toimib? mul üks surnud graafika kaart sama jamaga et vertikaalsed punased jooned üle ekraani (sureb ära kui draivereid installida) nagu õpetuses http://hardforum.com/showthread.php?t=1421792 ja selles mõttes et kui keegi reaalselt ka proovinud on ja see värk töötanud siis võiks isegi proovida.
|
|
Kommentaarid: 20 loe/lisa |
   |
20 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
22.08.2010 17:09:13
|
|
|
crizzix kirjutas: |
oota mida nagu, see ahju panemine / kuumutamine tõesti toimib? mul üks surnud graafika kaart sama jamaga et vertikaalsed punased jooned üle ekraani (sureb ära kui draivereid installida) nagu õpetuses http://hardforum.com/showthread.php?t=1421792 ja selles mõttes et kui keegi reaalselt ka proovinud on ja see värk töötanud siis võiks isegi proovida. |
Vaata selle mammutteema tagumist otsa.
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
e.k spikker: muhk on kumer, lohk on nõgus. |
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
32 |
|
tagasi üles |
|