08.07.2010 12:08:33
Ubuntu 10.04 Probleem RAID 0 ketta massiiviga
Oleks vaja leida lahendust kuidas saada Ubuntu RAID 0 ketta massiivile. See massiiv pole tarkvaraline, vaid riistvaraline ja soov oleks jätta alles andmed ning NTFS failisüsteem. Pole ise suutnud asja paari päeva jooksul läbi hammustada, selle pärast küsingi natuke nõu, mida teha. _________________
Cpole, see ei ole paraku võimalik. NTFS ei paku Ubuntu installimiseks vajalike failisüsteemi-parameetreid.
See jäi küll kahe silma vahele, üks tark pasundas, et toetab. Ega midagi, andmed ära varundada ja ikkagi jääb selline küsimus, kuidas saada RAID 0 süsteemi linux-is tunnistama. _________________
Ubuntu toetab NTFS failisüsteemi failoperatsioonide tegemiseks selles mõttes, et sa saad ubuntust windowsi kettaga lõdvalt opereerida. Endale süsteemikettaks vajab ubuntu siiski ext3/reiserfs failisüsteemi. RAIDi osas kahjuks abi pakkuda ei oska. _________________ Foxic is just a simple fox
Enne kui sa küsid oma küsimuse - küsi seda vannipardilt! Rangelt soovitatav enne programmeerimise alafoorumisse uue teema tegemist.
Mis sa ise jahud?
Kui RAID on riistvaraline, siis LVM`iga OS selga sinna ja asi ants...
Real hardware raid systems are very rare and are almost always provided by a card such as a PCI card. Your hardware will need kernel level support in order to work with Ubuntu. You can find out if is is supported without much work by booting a Live CD. Your array should be visible as a scsi block device and if it has existing partitions and file systems, mountable.
_________________ ...life is random...so am I...
So, there is a fan. Time to grab your sh*t, gentlemen!
Etz, mees räägib, et tal on raid rauas ja see tähendab, et linux näeb seda ketast juba /dev/sda'na. Teeb aga part'id selga ja failisüsteemi peale ning asi vask. Toimib! Pole vaja asja keeruliseks ajada!
Seepärast ma krt ei saagi aru, milles probleem on ja miks seda foorumis küsima peab _________________ ...life is random...so am I...
Etz, mees räägib, et tal on raid rauas ja see tähendab, et linux näeb seda ketast juba /dev/sda'na. Teeb aga part'id selga ja failisüsteemi peale ning asi vask. Toimib! Pole vaja asja keeruliseks ajada!
Seepärast ma krt ei saagi aru, milles probleem on ja miks seda foorumis küsima peab
Asi on selles, et seda ketast ei näe installi ajal Kohe proovin Serveri versiooni, kas see oskab midagi sellega peale hakata. _________________
Asi on selles, et seda ketast ei näe installi ajal Kohe proovin Serveri versiooni, kas see oskab midagi sellega peale hakata.
Mis kontra on?
Mu kristallkuul pole kahjuks endiselt töökorras... _________________ ...life is random...so am I...
Aga miks sulle soft-raid ei päde?
HW raid pole väga hea mõte teatud põhjustel...
There are all sorts of reasons why the pseudo hardware raid that the SATA chips provide is not a good idea (e.g. what happens when your motherboard fails and you can't get the same one?) Do some digging / googling / searching here on software raid vs hardware raid.
Set the onboard SATA in the BIOS to run the drives as AHCI, then install and set up RAID1 inside setup. Then no matter what happens to your board, you will always be able to transplant a new motherboard and it will still work...
BTW see on pseudo-raid mida ICH8R teeb, tegu pole siiski täisväärtusliku riistvaralise raid kontraga...
There are two reasons why hardware raid is poorly supported in Linux (this isn't unique to just Ubuntu)
1. Most raid controls (especially the ones that come on a motherboard) don't actually do anything. They come with drivers that allow the operating system to manage the raid array. So in fact they are not hardware raid arrays they are just hardware that come with raid software.
2. There is only minimal performance improvement in using hardware raid as opposed to software which is offset by the cost of hardware raid (real hardware raid, not the controllers that comes on a motherboard). So most Linux servers either use software raid and use the money they save to buy faster servers or spend the extra money on hardware raid that is supported.
The bottom line is that installing a raid array is never trivial and if you are going to install a dual boot system with any kind of raid you should be prepared to spend a great deal of time getting it working and BACKUP ALL OF YOUR DATA FIRST because things can and likely will go wrong.
Ja suure tõenäosusega, sa seda kompotti sellisel kujul niisama lihtsalt buntuga käima ei aja... _________________ ...life is random...so am I...
Aga miks sulle soft-raid ei päde?
HW raid pole väga hea mõte teatud põhjustel...
There are all sorts of reasons why the pseudo hardware raid that the SATA chips provide is not a good idea (e.g. what happens when your motherboard fails and you can't get the same one?) Do some digging / googling / searching here on software raid vs hardware raid.
Set the onboard SATA in the BIOS to run the drives as AHCI, then install and set up RAID1 inside setup. Then no matter what happens to your board, you will always be able to transplant a new motherboard and it will still work...
BTW see on pseudo-raid mida ICH8R teeb, tegu pole siiski täisväärtusliku riistvaralise raid kontraga...
There are two reasons why hardware raid is poorly supported in Linux (this isn't unique to just Ubuntu)
1. Most raid controls (especially the ones that come on a motherboard) don't actually do anything. They come with drivers that allow the operating system to manage the raid array. So in fact they are not hardware raid arrays they are just hardware that come with raid software.
2. There is only minimal performance improvement in using hardware raid as opposed to software which is offset by the cost of hardware raid (real hardware raid, not the controllers that comes on a motherboard). So most Linux servers either use software raid and use the money they save to buy faster servers or spend the extra money on hardware raid that is supported.
The bottom line is that installing a raid array is never trivial and if you are going to install a dual boot system with any kind of raid you should be prepared to spend a great deal of time getting it working and BACKUP ALL OF YOUR DATA FIRST because things can and likely will go wrong.
Ja suure tõenäosusega, sa seda kompotti sellisel kujul niisama lihtsalt buntuga käima ei aja...
Soft raidi jaoks ma peaksin vana raidi laiali lammutama millega läheb kaotsi meeletult väga tähtsa infot. Millegi pärast ma kartsin seda, et mingi ajuruineerimine hakkab pihta. ja serveri versioon ei arva samuti sellest massiivist midagi. Riistvaralise Raidi kaitseks ütleks nii palju, et see on kordades lollikindlam kui tarkvaraline, sest kui sul lendab os peal pange on sul jälle ilusti 2 ketast ja 0 bitti infot _________________
Soft raidi jaoks ma peaksin vana raidi laiali lammutama millega läheb kaotsi meeletult väga tähtsa infot. Millegi pärast ma kartsin seda, et mingi ajuruineerimine hakkab pihta. ja serveri versioon ei arva samuti sellest massiivist midagi.
Enne kui üldse midagi selle RAID`iga majandama hakkad, tee igal juhul backup.
Huvi pärast võid veel CentOS`i proovida, see nagu puhas serveri distro...
Ehkki kardan, et asi lõppeb sul ikkagi sellega, et pead soft-raidi tegema, justnimelt selle kiibistiku tõttu.
ICH8R pole nagu päris õige hardware raid kontroller.
BTW... kuidas sa kavatsesid ubuntu sinna installida, ilma kettaid üle formaatimata?
Linux nagu NTFS failisüsteemile väga ei installeeru
Tööl jooksevad meil kah serverid soft-raid + LVM, pole nagu hullu midagi...
Kodune server mul samamoodi, raid kontra raha nagu naksti säästetud
Cpole kirjutas:
Riistvaralise Raidi kaitseks ütleks nii palju, et see on kordades lollikindlam kui tarkvaraline, sest kui sul lendab os peal pange on sul jälle ilusti 2 ketast ja 0 bitti infot
Ja kui sureb kontra, on sul näiteks RAID massivi ketastel vaid läbu ja oma andmetest oled ikkagi lahti
RAID ei vabasta regulaarsete backuppide tegemisest, kui info on tõeliselt oluline _________________ ...life is random...so am I...
viimati muutis Etz 08.07.2010 22:01:50, muudetud 3 korda
Soft raidi jaoks ma peaksin vana raidi laiali lammutama millega läheb kaotsi meeletult väga tähtsa infot. Millegi pärast ma kartsin seda, et mingi ajuruineerimine hakkab pihta. ja serveri versioon ei arva samuti sellest massiivist midagi.
Enne kui üldse midagi selle RAID`iga majandama hakkad, tee igal juhul backup.
Huvi pärast võid veel CentOS`i proovida, see nagu puhas serveri distro...
Ehkki kardan, et asi lõppeb sul ikkagi sellega, et pead soft-raidi tegema, justnimelt selle kiibistiku tõttu.
ICH8R pole nagu päris õige hardware raid kontroller.
BTW... kuidas sa kavatsesid ubuntu sinna installida, ilma kettaid üle formaatimata?
Linux nagu NTFS failisüsteemile väga ei installeeru
Tööl jooksevad meil kah serverid soft-raid + LVM, pole nagu hullu midagi...
Kodune server mul samamoodi, raid kontra raha nagu naksti säästetud
See RAID massiiv on töödand järjest 3 aastat ja kahjuks pole ruumi kuhu asju varundada (1,188 TB ehk 4 x 320GB - failisüsteem) muidu ei ajaks paaniliselt taga võimalust vanat raidi säilitada. Hetkel on sellele massiivile paigaldatud nii XP mis oli esimine os , Vista ja nüüd Windows 7, ühesõnaga formaati pole see massiiv ammu näinud. _________________
See RAID massiiv on töödand järjest 3 aastat ja kahjuks pole ruumi kuhu asju varundada (1,188 TB ehk 4 x 320GB - failisüsteem) muidu ei ajaks paaniliselt taga võimalust vanat raidi säilitada. Hetkel on sellele massiivile paigaldatud nii XP mis oli esimine os , Vista ja nüüd Windows 7, ühesõnaga formaati pole see massiiv ammu näinud.
Ja raid oli 0 ?
Julge mees, kui oma "väga olulisi" andmeid sellisel massiivil hoiad...
Antud kiibistikuga sa raid`i laiali lammutamisest antud juhul ei pääse...
See raid töötas sul üle windowsi softi draiveri ja see pole nüüd küll kindlasti native hardware raid. _________________ ...life is random...so am I...
See RAID massiiv on töödand järjest 3 aastat ja kahjuks pole ruumi kuhu asju varundada (1,188 TB ehk 4 x 320GB - failisüsteem) muidu ei ajaks paaniliselt taga võimalust vanat raidi säilitada. Hetkel on sellele massiivile paigaldatud nii XP mis oli esimine os , Vista ja nüüd Windows 7, ühesõnaga formaati pole see massiiv ammu näinud.
Ja raid oli 0 ?
Julge mees, kui oma "väga olulisi" andmeid sellisel massiivil hoiad...
Antud kiibistikuga sa raid`i laiali lammutamisest antud juhul ei pääse...
See raid töötas sul üle windowsi softi draiveri ja see pole nüüd küll kindlasti native hardware raid.
Oma rauas peab kindel ikka olema, mida kokku laod, kui aus olla, siis windows kisab küll, et raid controlleri driverid on puudu aga süsteem fungab ideaalselt. _________________
Oma rauas peab kindel ikka olema, mida kokku laod, kui aus olla, siis windows kisab küll, et raid controlleri driverid on puudu aga süsteem fungab ideaalselt.
Kõvakettad panid kah ise kokku või, platteritest alustades ja lugemispeadega lõpetades...
Mul on elus niipalju kettaid maha surnud, et RAID-0 peal olulist datat hoida, mul küll never-ever pähe ei tuleks _________________ ...life is random...so am I...
Oma rauas peab kindel ikka olema, mida kokku laod, kui aus olla, siis windows kisab küll, et raid controlleri driverid on puudu aga süsteem fungab ideaalselt.
Kõvakettad panid kah ise kokku või, platteritest alustades ja lugemispeadega lõpetades...
Mul on elus niipalju kettaid maha surnud, et RAID-0 peal olulist datat hoida, mul küll never-ever pähe ei tuleks
Kui tihti sa kettaid kokku laod? Ma ei tea, miks sa kettaid loobid või mis iganes 5eed, et need saba annavad, mul töötavad ilusti, pole bad-e sees ei ei anna hoiatust. Ketaste tootja on Samsung.
Igatahes Linux ei söö seda massiivi ja kõik? _________________
Mul on elus niipalju kettaid maha surnud, et RAID-0 peal olulist datat hoida, mul küll never-ever pähe ei tuleks
Kui tihti sa kettaid kokku laod? Ma ei tea, miks sa kettaid loobid või mis iganes 5eed, et need saba annavad, mul töötavad ilusti, pole bad-e sees ei ei anna hoiatust. Ketaste tootja on Samsung.
Igatahes Linux ei söö seda massiivi ja kõik?
Niisama ei söö jahh...vähemalt mitte nii, nagu sa teha tahad.
Tootja oli muidu Samsung ja surid 6 kuuste intervallidega...sain uue, 6 kuud ja jälle peetis vahetati jälle välja ja taas 6 kuud täpselt, siis hakkas ketas kolksuma ja unustas partitsiooni tabeli, kogu data oli raw. ja nii kõik 8 ketast... siis viskas siibrisse... (aga see ei puutu asjasse väga, surra võivad suva firma kettad, mis iganes põhjustel) _________________ ...life is random...so am I...
Mulle küll koolis tehti puust ja punasest selgeks, et asjad mis on ikka rauas on paremad, kui mis iganes tarkvara jupp . kettad surevad tavaliselt, kas vale nurga all töötamisest, temperatuuride suur kõikumine, liigne vibratsioon jne
Cpole, sinu ainus viis oma eesmärk saavutada on boot'ida mõne live-cd'ga, puhastada NTFS mittevajalikust kraamist, defragment'ida ja shrink'ida ning tekkinud vabale pinnale luua EXTx partitsioon Ubuntu installiks.
PS! Jooksutada raid0 üle nelja sata ketta softraidiga (ICHxR pole riistvaraline raid!) on hullumeelsus!
Ma juba nagu mainisin talle seda, aga ta on oma riistvaras ülikindel ning ei usu meid, seega raiskad vaid oma aega...
Seda et ICHxR poel hardware raid, ei paista ta samuti uskuvat...
Eks kui ühel hetkel andmetest lahti on, siis ehk... _________________ ...life is random...so am I...
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.