Avaleht
uus teema   vasta Raud »  Kõvad kettad »  SATA kõvakettas märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Ra*
HV Guru
Ra*

sõnum 27.10.2003 00:02:00 vasta tsitaadiga

aga ikkagi on mul probleem üleval...
arvuti ei leia või siis ei tunnista kõvaketast...
juhtmed korras nagu... toidet ta saab ,... ja isegi soojaks ta läheb kuigi kasutust tal ei ole----
ei tea mida teha aidake icon_smile.gif
Kommentaarid: 135 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 2 :: 123
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Mirage
HV veteran

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 28.10.2003 12:44:32 vasta tsitaadiga

mnjah, ei oma kahjuks veel sata ketast, aga ma võin panna oma täpse kogemuse ide üleminekuga icon_smile.gif
see juhtmemajandus tekitas alguses segadust icon_razz1.gif kõvaketas tahtis saada oma tavalist toitejuhet ja see üleminek tahtis ka flopitaolist toiteotsa icon_confused.gif 2 juhtet siis, nõme.
first boot device cd-rom teine serial ata siis. tuleb siis xp sinine setup ette, all kiri suht alguses, et third party or scsi drives... sellega seotud anyways. plõksin mina f6 ja küsib flopit... edasi läks ludinal. kusjuures lahe oli see, et hiljem setupi ajal ta viskas seda mittesigneeritud jama ette, (tiitliriba oli tühi icon_biggrin.gif) kus siis oli võimalus vajutada continue anyway, mida ma ka kasutasin.
peale seda tuli xp peale installi kenasti üles ja kõik oli vonksus.

ahjaa, sata peaks kindlasti olema ka SATA1 pesas ma arvab.

kusjuures mina neid ide kontrollereid ei keelanud kumbagi ära, enabled jäi nii ide1 (kus siis varem kõvaketas pesitses) ja ka ide2 (cd-rom siis)

kui sa arvuti tööle paned ja tuleb see sataga seotud ekraan ette, kus saab ctrl+s või siis f4 (oli vist icon_razz1.gif) vajutada, kas ta seal näitab sul ketast? kui ei näita, siis pole mingi ime, et windus seda ei tunne icon_razz1.gif jällegi juhtmed süüdi selles.

PS. jõhker romaan sai icon_biggrin.gif

tagasi üles
Ra*
HV Guru
Ra*

sõnum 28.10.2003 17:02:42 vasta tsitaadiga

kusjuures seal näitab!!!!
ctrl+s ja f4
aga sellinne huvitav asi veel icon_razz.gif , et my computer'is ta näitab millegi pärast kahte cd romi kuigi ei ole mul..
et võib olla, et ta saab ketast aru kui cd romist?
muide jah praegu win98se veel nii et igast jamasid icon_smile.gif võib ette tulla
tagasi üles
Mirage
HV veteran

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 28.10.2003 17:16:11 vasta tsitaadiga

kui sul win98 on tavalise ide ketta peal ja sata nagu kah külges, installid draiverid ära, siis peaks ometi näitama juu. ja krt seda teab kuidas win98 seda tõlgendab, 2 cd-rommi icon_lol.gif
tagasi üles
Ra*
HV Guru
Ra*

sõnum 30.10.2003 02:23:51 vasta tsitaadiga

..aga ikkagi jama..... arvuti ei tunnista kõvaketast.. või arvab et see on cd rom...
uurisin teistel lehekülgedel ka siis a sain targemaks, et mingi jama nf7-siga ja SATA ga on olnud ,
kuid mul kõige uuemad(parandatud,täiendatud) draiverid
ja kõik peaks korras olema icon_razz.gif

....kuid viimasel ajal on parim mõte küll olnud,et: "Ega keegi Sata kõvaketast ei taha osta? " icon_smile.gif
et siis veel: Seagate Barracuda ATA V ST3120023AS 120 GB 7200rpm 8MB cache SATA150
poes 2095 kr..... ma annaks ka 2000 ära beer_yum.gif
tagasi üles
JevgeniT
HV kasutaja
JevgeniT

sõnum 30.10.2003 11:20:27 vasta tsitaadiga

millal/kust ostetud?
garantii?
Kommentaarid: 85 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 74
tagasi üles
Ra*
HV Guru
Ra*

sõnum 31.10.2003 00:47:40 vasta tsitaadiga

ostetud nädalad tagasi k-arvutist... kõik korras.. garantii jne...
tagasi üles
JevgeniT
HV kasutaja
JevgeniT

sõnum 31.10.2003 10:17:56 vasta tsitaadiga

no kuna eriti vaja pole, siiski pakun 1,5kilo
äkki keegi rohkem pakub;)
tagasi üles
Ra*
HV Guru
Ra*

sõnum 01.11.2003 15:00:21 vasta tsitaadiga

kena hind aga...
kas ikkagi... midagi siis ei ole teha?

kas lähen vaatan teeninduses kas kõvaketas üldse töötav või lähen viin terve arvuti?
icon_neutral.gif
tagasi üles
JevgeniT
HV kasutaja
JevgeniT

sõnum 01.11.2003 21:25:56 vasta tsitaadiga

Leia tuttava SATA toetuse moboga ja proovi seal. Kui tööle ei lähe, siis garantiisse..
tagasi üles
Faramir
HV kasutaja
Faramir

sõnum 02.11.2003 00:48:11 vasta tsitaadiga

Nonii, sain oma SATA ketta kätte ja kirjeldan siis mida tegin installimisel. Kõigepealt biosis cd pealt bootima, siis windowsXP plaat sisse ja samuti sata draiveritega flopi. Kui installikas teeb oma tavapärased protseduurid ära (alguses vajutasin f6, kui küsis scsi jm seadmete kohta), siis küsib lõpuks, et kas sul on mingit spetsiifilist seadet. Seal tuli vajutada s, ja siis näitas ilusti silicon craphics controller see ja too... Enter ja hakkas flopilt lugema. Edasi sai ketta ära formaatida jne.
Ra*
HV Guru
Ra*

sõnum 02.11.2003 00:52:23 vasta tsitaadiga

Jah seda mida Faramir tegi. olen ka mina teinud...
ainult et ta ei leidnud peale minu vana ketta midagi ülesse, ehk siis SATA jäi kadunuks...

et ...arvuti ei leia SATA ketast... hm....
ma siis mässan nati juhtmete ja kaablitega... icon_smile.gif ju siis neis viga..

muidu Faramir... mis ja kuidas sul ketas ühendatud?
Sata juhe, sata toite kaks musta kaablit... aga mida see kolmas auk sümboliseerib icon_smile.gif 4 piniga..
..
tagasi üles
Faramir
HV kasutaja
Faramir

sõnum 02.11.2003 01:20:59 vasta tsitaadiga

Ketas on ühendatud SATA kaabli abil ja voolu saab siis üleminekuga vanalt (nimetatakse vist molex) toitekaablilt SATA-le.
See neja piniga auk, arvan, et seda pole reeglina vaja näppida, igatahes mina ei näppinud ja ilusti sain tööle.

Arvuti reageerib nüüd muidugi igasugustele kettaga seotud operatsioonidele märkimisväärselt kiiresti, eriti võrrelduna minu vana 5400 pöördega kettaga...

Aga mis opsüsteemi sa üritad peale panna, äkki 98 ei saagi selle ketta niisama lihtsalt äratundmisega hakkama. Alati võib muidugi ka kaabli või siis ka ketta enda viga olla.

Kas sul seal, kus laeb SATA kontrolleri biose ikka ketast näitab? Seal näitas mul kohe, enne XP installeerimist juba ketast, mida ta peabki tegema?

Ra*
HV Guru
Ra*

sõnum 02.11.2003 01:23:15 vasta tsitaadiga

üritan xp prod panna....
hm proovime.... lähen ostan siis prooviks uued kaablid
icon_neutral.gif
tagasi üles
Nickelby
Kreisi kasutaja

sõnum 12.11.2003 00:49:12 vasta tsitaadiga

Endal kah uus arvuti oli sata kettaga. Kuid mul oli Sata raid (plaat abit is7). Nii et enne pidin raidi installima (press f6 in windows install vist). Ja alles siis leidis windooza install ketta ülesse. Aga ma ei kasuta üldse S-atat ja ketas töötab ilusasti ide mode-is. Biosest saab määrata, kas kasutatakse S-ata biosi või ei. Kui ei kasuta, siis on olemas erinevad moded. enhanced, S-ata only jne. Vastavalt mode-le saab kasutada, kas ainult ühte ide kanalit, kahte või siis ainult S-atat. Kui auto peal, ja s-ata bios ei ole installitud, siis toimib S-ata nagu primary ide
Leinz
HV kasutaja

sõnum 13.11.2003 21:42:08 vasta tsitaadiga

Minul on ka mure.

Ostsin Seagate 80 GB SATA ketta. Ühendasin ära, bootisin IDE kettalt ning windowsXP leidis kenasti ketta üles. Tegin partatsioonid ka peale.

Tahan siis nüüd SATA-lt bootima panna ja sinna windowsi peale panna. Bootisin disketiga dos'i ja ketas täitsa olemas. Bootisin siis winxp cd-lt. Vajutasin veel f6 ka. Alguses kisendas, et ei leia mingit ketast ning andis valida "s"-le vajutamist... vajutasin ka s-tähte ning loomulikult tahab ta disketti. Aga! Mul ei ole seda disketti. Emaplaadi karbis pole, nende kodulehelt ei leia midagi sellist (emaplaat ASUS A7V8X). Panin uue BIOS'i ka peale, aga sellest polnud ka kasu. Mida ma tegema peaksin? Kust ma disketi saan?
Kommentaarid: 14 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 13
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Faramir
HV kasutaja
Faramir

sõnum 13.11.2003 22:15:33 vasta tsitaadiga

Vaata mis kivi serial ata jaoks on, ilmselt silicon image SiL 3112 SATARaid controller. Trüki cooglisse ja otsi koduleht üles, seal kindlasti vajalikud draiverid olemas, kuigi ma arvan, et ka Asuse kodulehel olemas.
Aga see, et flopit kaasas polnud on vähe imelik muidugi.

Gaits
HV kasutaja

sõnum 13.11.2003 23:54:02 vasta tsitaadiga

gaitsi asemel kirjutab pereliige High-Q: icon_wink.gif Minul on 80GB seagate S-ATA, ja emaplaadiks Abit NF7-SL. Sel kaasas S-ATA juhe, kui power kablat ei olnud. Power kabla adapteri sain 40 krooniga K-salongist. Emme oli uus ja karbis ja seal oli kaasas flopli ketast S-Ata draiveritega (nii inteli kui silicon image oma), ehk siis need, mida Abit kasutab oma emmedel.

Installisin WinXP-d nii, määrasin bioses buutivaks kettaks CDROMi, kohe kui algas setup, siis pakkus windows miskit "press F6 if you use third party scsi or raid device". Vajutasin F6, natuke laadis, siis ütles, et ei leia õiget värki üles ja tahtis, et ma määraks ära, kust draiverid võtta (täht "C" vist), emmega kaasas olev flopi oli draivis sees. Vajutasin C-tähte ja pakkuski valikuks silicon image kontrolleri (nii win xp kui Win2k omad), valisin õige, ENTER ja asi läks nagu tavaliselt.... ju siis see ongi see, mis sul tegemata jäi..
nii lihtne peakski see olema.
Kommentaarid: 8 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 8
tagasi üles
Leinz
HV kasutaja

sõnum 14.11.2003 12:40:45 vasta tsitaadiga

Leidsin driverid üles. Need olid vaikselt emaplaadiga kaasasolevale cd-le pandud.
Kommentaarid: 14 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 13
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Raud »  Kõvad kettad »  SATA kõvakettas mine lehele eelmine  1, 2
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.